Mietitkö miten säästäisit ruuassa ?

Anonyymi

Paluu 80-lukulaiseen perusruokaan säästää rahaa.
Silloin tehtiin paljon pata- ja vuokaruokia ja keittoja.
Ne ovat edelleen hyviä ruokia, joita tekemällä voi säästää sekä aikaa
että rahaa. Kun ei tarvitse joka päivä tehdä ruokaa säästää sähkössäkin.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008969228.html

80

770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nämä ovat näitä komamppariosaston juttuja

      Mitä tehdään terveyssosiologian professorilla
      Riitta Jallinoja on taistolaishesarin suosittu ja sitä se haastatteli enemmän
      kuin Bäckmania vallankumouksesta ja tämä on sen tyttären suojatyöpaikka

      RJallinoja oli KONNA ANTULAN VASTAVÄITTELIJÄ


      TERVEYSSOSIOLOGIAN professori Piia Jallinoja Tampereen yliopistosta painottaa, että ei ole olemassa yhtä tiettyä säästökohdetta jokaiselle.

      ”Toiselle tärkeä tarve voi tuntua toiselle turhalta asialta. Jos on tarve nipistää jostain, kannattaa arvioida itse, mistä on nyt valmis luopumaan

    • Anonyymi

      Nojoo.

      Mun käsitys, ei ihmiset hirveesti muuta ruokatottumuksiaan nyt menossa olevan kriisin takia.Lähinnä säästävät siirtymällä halvempiin elintarvikkeisiin. Siis ei filettä vaan kasleria, ei kalliita kurmeeravintoloita vaan kepapille. Eikä kalliita susheja, vaan maksalaatikkoa.

      Mun muistin mukaan söin kasarilla suunnalleen samoja murkinoita, kuin nytkin. Kaupoissa oli ehkä pienemmät valikoimat, mutta oli silloinkin sekä kallista, että halvempaa ruokaa. Kyllä silloin, kuin nytkin kattoo elintarvikkeiden hintoja. Jos vähemmän fyrkkaa, ei osta kallista ja jos varaa, sitten filettä pöytään.

      Mutta tästä kattilatolkulla kokkaamisesta sanoisin, ei se sen kummemin tule muotiin. Joka pakastellut annoksia, tekee varmaan niin jatkossakin. Koskee lähinnä lapsiperheitä Mutta tuskin sinkut sen suuremmin intoutuu, harvemmalla edes suuria pakastimia, tai jättikattiloita. Lisäks kokkailuun menee aikaa, ei ihmiset välttämättä paljoa kerkeä kokkaileen.

      Niettä mun mielipide, lähinnä ihmiset ostelee halvempia elintarvikkeita, ei niinkään patoja ja pakastimia.

      Itellä suurin muutos kai tulee olemaan kalastusharrastuksen elpyminen. Alkaa ostokalallle kertymään kilohintaa, pian kannattaa jo hankkia luvat ja käväistä jossain pyytämässä. Toisekseen, joka paikassa hoetaan, että kalaa pitäis syödä kaks kertaa viikossa, sehän tulis hiton kalliksikin. Kun pitää ottaa huomioon sekin, kai 80% suomessa myytävästä kalasta on tuotu ulkomailta.

      Mutta muuten ei suurempia muutoksia, kuin halvempia raaka-aineita.

      =DW=

    • Anonyymi

      Tarkoittaako sinulle 80-lukulaisuus pakastimen ostoa ?
      Minulle tulee mieleen juuri laatikot ja keitot.
      En ole keittoja hylännyt vieläkään. Teen keittoja usein.
      Padat on edelleen tallella ja käytössä, uusia ei tarvitse ostaa.

    • Anonyymi

      Mistä pieneläkeläinen pihistää ruuassa ? Ruuan ravintoarvoakin pitää ajatella,
      sen puolesta pelkällä kaurapuurolla ja perunalla ei passaisi olla.

    • Anonyymi

      Vaihteluksi tulee kokeiltua monenlaisia ruokia,
      mutta teen kattila- ja pataruokia edelleen,
      koska ei kiinnosta joka päivä ruokaa laittaa.
      Mikä on helpompi tehdä kuin esim. liha-juurespata ?
      Kassler on siihen erinomaista ja edullista.
      Kattilat ja padat on tallella ja käytössä ainakin minulla.
      Keittoja teen usein.

      Kun sattuu jääkaappipakastin olemaan,
      isommista satseista voi osan pakastaa,
      ja ottaa kun maistuu,
      ei tarvitse joka päivä syödä samaa, jos ei halua.
      Yleensä teen vain 2 x viikossa ruokaa.
      Joskus padan ja keiton.
      Joskus laatikon ja keiton.
      Mitä milloinkin.

      Olen "ykstotinen" ihminen,
      tavallinen suomalainen arkiruoka maistuu minulle aina.
      Siihen ei kyllästy, m u t t a
      siitä on vaikea saada säästöä aikaan taloudellisesti.
      Se on edullisimmasta päästä jo muutenkin.

    • Anonyymi

      Ei tarvitse palata mihinkään koska eläköityämme olemme koko ajan eläneet sitä.
      Valmistan laatikko- ja keittoruokia 3:n kerran tarpeisiin.
      Pataruokia harvemmin.
      Noista saa riittävästi vaihtelua eikä kuormita tekijää kohtuuttomasti.
      Lisänä tarjousten broilerin koivet. Syömme ensimmäisen kerran osan koivista riisin kanssa. Revin lämpimistä koivista lihat tarkkaan ja niistä ja loppuriisistä syntyy kahden päivän risotto kahdelle.
      Reilu annos vihersalaattia jokainen päivä.

    • Anonyymi

      Syön samalla tavalla edelleen pitäsikö syödä huonompaa ruokaa kun rahaa on riittävästi.

      • Anonyymi

        Edullisempi ruoka ei aina merkitse ravinto-opillisesti huonompaa
        ja on kai päivänselvää, että jos rahaa on niin vetelee naamariinsa mitä lystää
        niinkuin tähänkin asti.


    • Anonyymi

      En ole oppinut syömään veristä filettä tai yleesä paljoakaa lihaa. Olen yksin elävä ja lisäksi todella laiska kokki. Nyt kesällä on lautasella kaalia eri muodoissa, paprikaa ja kesäkurpitsaa sekä fetaa ja muutama oliivi, tähän en kyllästy koskaan.
      Laitan toki ruokaa ja silloin ison annoksen, josta panen pakkaseen 5-6 annosta. Onneksi on 500l pakastin, johon mahtuu melkein mitä vaan. Pakastimesta voi valita illalla sopivan annoksen jääkaappiin sulamaan ja seuraavan päivä lounas on valmis.
      Nyt saa kaupasta papuja pahvipurkissa ja liottaminen pitkä keitto on jäänyt historiaan.
      Pavut ja linssit ovat lihan arvoista ruokaa.
      Tässä säästyy paljon energiaa, kun joka päivä ei tarvitse laittaa ruokaa vaan lämmittää annoksen mikrossa. Niin ja säästyy myös aikaa, jonka voi käyttää puutarhatöihin tai pyöräilyyn.

      • Anonyymi

        Naudan medium fileen lihasneste ei ole verta!


    • Anonyymi

      Nyt joutuu vaihtamaan leivoksen viineriin, sitten korppuun, kahvin korvikkeeseen.
      Vesi on hyvää kun yksin juo.

    • Anonyymi

      Ukrainan sodasta aiheutuvat kulut suomelle maksaa kymmeniä miljardeja.

    • Anonyymi

      eikö linssejäkään tarvii liottaa enää

      • Anonyymi

        Linssejä ei ole pakko liottaa, vaan pelkkä huuhteleminen riittää. Jos kuitenkin haluat puolittaa keittoajan, liota mustia ja vihreitä linssejä raikkaassa kylmässä vedessä puolisen tuntia. Punaisia ja keltaisia linssejä ei tarvitse liottaa.

        Punaiset ja keltaiset linssit ovat helposti puuroutuvia, joten ne sopivat hyvin muhennoksiin ja keittoihin. Punaisia ja keltaisia linssejä myydään usein halkaistuina ja kuorittuina, jolloin niiden keittäminen kestää vain noin 10 minuuttia, puolet vähemmän kuin kuorellisten linssien.

        Mustat ja vihreät linssit salaatteihin

        Mustat – toiselta nimeltään belugalinssit – ja vihreät linssit eivät puuroudu kovin helposti, joten ne sopivat hyvin esimerkiksi salaatteihin ja lisäkkeeksi. Kuorellisten mustien ja vihreiden linssien keittäminen kestää noin 20 minuuttia.


        Tee näin: Kaada linssit vadille, poista mahdolliset pienet kivet ja huuhdo siivilässä. Linssit kypsennetään kaavalla yksi osa linssejä ja kaksi osaa vettä. Linssit säilyvät kuivana noin vuoden, keitettynä jääkaapissa noin kolme päivää. Keitetyt linssit voi myös pakastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linssejä ei ole pakko liottaa, vaan pelkkä huuhteleminen riittää. Jos kuitenkin haluat puolittaa keittoajan, liota mustia ja vihreitä linssejä raikkaassa kylmässä vedessä puolisen tuntia. Punaisia ja keltaisia linssejä ei tarvitse liottaa.

        Punaiset ja keltaiset linssit ovat helposti puuroutuvia, joten ne sopivat hyvin muhennoksiin ja keittoihin. Punaisia ja keltaisia linssejä myydään usein halkaistuina ja kuorittuina, jolloin niiden keittäminen kestää vain noin 10 minuuttia, puolet vähemmän kuin kuorellisten linssien.

        Mustat ja vihreät linssit salaatteihin

        Mustat – toiselta nimeltään belugalinssit – ja vihreät linssit eivät puuroudu kovin helposti, joten ne sopivat hyvin esimerkiksi salaatteihin ja lisäkkeeksi. Kuorellisten mustien ja vihreiden linssien keittäminen kestää noin 20 minuuttia.


        Tee näin: Kaada linssit vadille, poista mahdolliset pienet kivet ja huuhdo siivilässä. Linssit kypsennetään kaavalla yksi osa linssejä ja kaksi osaa vettä. Linssit säilyvät kuivana noin vuoden, keitettynä jääkaapissa noin kolme päivää. Keitetyt linssit voi myös pakastaa.

        Ovatko ne linssit varmasti sitä lähiruokaa ettei kuljetuksiin ole mennyt paljon polttoainetta?


    • Anonyymi

      Olen vasta 70v. tuossa. Asun yksin vuokralla.Ei puolisoa ei lesken eläkettä,ei sosiali tukia. Ei perintö rahoja,työ eläke on.Riitä kuukauden elämiseen.En tee itse ruokaa. mikron laitan valmisaterian.Voinhan säästää nissä:En osta sydän merkillä,Otan sen halvimman mönjän eines hyllystä.Minua ei kirvelläkän saa tekee ruokaa.Kun yksin olen.Kunioitava se kun joku yksin asuva tekee ruuat alusta loppuun.Nostan hattua ja kumaran.Mikän laite ei valmiustilassa koskaan ole ollut. Hankinkin laiteet ilman ajastin kello esim.mikro,pesukonen,kahvinkeitin.Velkaa ei ole mutta ei jää perintöäkään.

      • Anonyymi

        Kaupan valmisruuat ei mene mun kurkusta alas, vaan teen itse ruokani ja saan just sellaista kuin haluan. Myös mausteallergia rajoittaa ja siksikään en valmisruokia syö kun en jaksa suurennuslasin kanssa pienellä präntättyjä sisällysluetteloita tutkia eikä niissä aina ole kaikkia mausteita edes eritelty.
        Teen monipuolisesti keittoja, patoja, kiusauksia, kastikkeita lisukkeita esim uunijuureksia yms mitä voin sitten annoksina pakastaa kun en näe järkeä laittaa yhtä annosta kerrallaan enkä halua samaa ruokaa syödä kahta päivää peräkkäin. Säästyy myös sähköä kun ei joka päivä tee ruokaa. Viimeisin kuukauden sähkölasku ilman siirtoa oli 7,35€. Tälläkin hetkellä on kuukauden ruuat valmiina annoksina pakkasessa, 7 eri ruokaa/viikko. Aamupuuron lisäksi syön vain yhden lämpimän aterian päivässä ja pärjään sillä hyvin.


    • Anonyymi

      Ministeri-soppaa on jatkuvasti tarjolla.

    • Anonyymi

      Ruoan terveellisyys on tärkeä, yritän pitää kolesterolia alhaalla, On käsitys että pitkitän terveyskeskuksen tarvetta toimillani. Olen alkanut idättää, Ostin maatilalta rukiinjyviä ja kaupasta herneitä ja papuja. Uskon saavani iduista kaksinkertaisen hyödyn. Rukiin jyvä sisältää prosessoimattona kaikki viljan parhaat ainekset ja pavut sisältävät proteiinia ja näin voin jättää lihaa vähemmälle. Idut sisältävät c-vitamiinin ja kivennäisaineita ja oletan niiden korvaavan ainakin sitrushedelmiä ja kalliimpia kasviksia.
      Ostan aina kokonaisen lohen, paistan tai graavaan ja osan niistä pakastan, ei siitä yhdestä parin kilon tarjouslohesta niin paljon tule että kovin tilaa pakasteessa veisi.
      Puuha on oikeastaan aika kivaa, musiikki soi ja siinäpähän keittiössä tepastelen, liikuntaa sekin.

    • Anonyymi

      muistatteko aikaa kun keväällä tuli jaffa appelsiinit 😄

    • Anonyymi

      Ei tarvitse enää miettiä!

    • Anonyymi

      Nykyajan tyypit säästäisivät satumaisia summia ihan vain lopettamalla ruuan roskiin heittämisen. Ja säästäisivät jotain muutakin, kun osaisivat / tietäisivät, että biojäte ei kuulu edes roskikseen. - Nm. Ns. sivistyneitä

      • Anonyymi

        Et siis ole "nykyajan tyyppi", minkä ajan tyyppi sinä olet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et siis ole "nykyajan tyyppi", minkä ajan tyyppi sinä olet?

        Sen ajan, jona opittiin säästämään. Kaikessa. Kyllä ma nykyajassa elän, vain toisenlaisin tiedoin ja käsityksin kuin nykytyypit. - Nm. Riittääkö


    • Anonyymi

      En mieti. Huomenna suoritan viikottaisen kauppareissun ja ostan jokseenkin samat sapuskat kuin viime viikollakin:) Jotain jonka voi laittaa kolmeksi minuutiksi mikroon ja sitten ääntä kohti. Lasku on n. 50euroa, paitsi jos sattuu olemaan kahvia tarjouksessa.

      • Anonyymi

        Kauanko olet ajatellut elää mikrossa lämmitettävällä valmisruualla? - Nm. Prosessoitu on roskaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauanko olet ajatellut elää mikrossa lämmitettävällä valmisruualla? - Nm. Prosessoitu on roskaa

        Mikä ero on vaikkapa kotioloissa valmistetulla ruoalla ja prosessoidulla ruoalla? Mitä tarkoittaa käsite prosessoitu, sekoitatko nyt asioita ja pidät kaikkea jota kerralla tehdään vähän enemmän, prosessoituna, se määräkö siinä on olennainen vai mikä? Kyllä ruokaa voidaan tehdä tehdastekoisestikin ihan samoilla menetelmillä kuin totiruokaakin mutta tietenkin sitä tehdään isoja määriä kun sitä menee isoja määriä myyntiin...Jos armeijan kenttäkeittiö valmistaa kerralla sadalle soturille hernerokkaa, onko se silloin prosessoitua kun niin iso määrä sitä tehdään, sinun mielestäsi vissiin niin on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ero on vaikkapa kotioloissa valmistetulla ruoalla ja prosessoidulla ruoalla? Mitä tarkoittaa käsite prosessoitu, sekoitatko nyt asioita ja pidät kaikkea jota kerralla tehdään vähän enemmän, prosessoituna, se määräkö siinä on olennainen vai mikä? Kyllä ruokaa voidaan tehdä tehdastekoisestikin ihan samoilla menetelmillä kuin totiruokaakin mutta tietenkin sitä tehdään isoja määriä kun sitä menee isoja määriä myyntiin...Jos armeijan kenttäkeittiö valmistaa kerralla sadalle soturille hernerokkaa, onko se silloin prosessoitua kun niin iso määrä sitä tehdään, sinun mielestäsi vissiin niin on?

        Valmisruoat sisältävät lisäaineita, jotka ei ole terveydelle hyväksi. Alusta loppuun mielellään kotimaisista raaka-aineista valmistettu ruoka on paras! Ja kannattaa tietysti kerralla valmistaa isompi satsi pakkaseen/ jääkaappiin annosrasioihin, niin on kiireessä laadukasta, hyvää ruokaa aina saatavilla, kun on tarvis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valmisruoat sisältävät lisäaineita, jotka ei ole terveydelle hyväksi. Alusta loppuun mielellään kotimaisista raaka-aineista valmistettu ruoka on paras! Ja kannattaa tietysti kerralla valmistaa isompi satsi pakkaseen/ jääkaappiin annosrasioihin, niin on kiireessä laadukasta, hyvää ruokaa aina saatavilla, kun on tarvis.

        Mutta odotan vastausta nim nam:ilta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ero on vaikkapa kotioloissa valmistetulla ruoalla ja prosessoidulla ruoalla? Mitä tarkoittaa käsite prosessoitu, sekoitatko nyt asioita ja pidät kaikkea jota kerralla tehdään vähän enemmän, prosessoituna, se määräkö siinä on olennainen vai mikä? Kyllä ruokaa voidaan tehdä tehdastekoisestikin ihan samoilla menetelmillä kuin totiruokaakin mutta tietenkin sitä tehdään isoja määriä kun sitä menee isoja määriä myyntiin...Jos armeijan kenttäkeittiö valmistaa kerralla sadalle soturille hernerokkaa, onko se silloin prosessoitua kun niin iso määrä sitä tehdään, sinun mielestäsi vissiin niin on?

        Eipä niillä muuta eroa ole kuin ehkä valmistusmenetelmät ja lisäaineet. Kaikki valmiit ruuat on prosessoitua ruokaa on se tehty sitten kotona tai muualla. Tuolta voi lukea enemmän aiheesta jos kiinnostaa https://www.is.fi/laihdutus/art-2000008673266.html
        Kotiruoka lienee vähiten prosessoitua ja siten terveellisempää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauanko olet ajatellut elää mikrossa lämmitettävällä valmisruualla? - Nm. Prosessoitu on roskaa

        Joskus kauan sitten yritin valmistaa ruokaa.... ja menin ulos syömään:)
        Vuonna 1986 ostin mikroaaltouunin enkä ole sittemmin edes yrittänyt tehdä itse.
        Valikoimaa on nykyisin vaikka kuinka. Jonkun äiti on ne tehnyt:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valmisruoat sisältävät lisäaineita, jotka ei ole terveydelle hyväksi. Alusta loppuun mielellään kotimaisista raaka-aineista valmistettu ruoka on paras! Ja kannattaa tietysti kerralla valmistaa isompi satsi pakkaseen/ jääkaappiin annosrasioihin, niin on kiireessä laadukasta, hyvää ruokaa aina saatavilla, kun on tarvis.

        ''Valmisruoat sisältävät lisäaineita, jotka ei ole terveydelle hyväksi.''

        Höpö höpö höpö:)))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ''Valmisruoat sisältävät lisäaineita, jotka ei ole terveydelle hyväksi.''

        Höpö höpö höpö:)))

        Pakollinen linkki unohtui....

        https://yle.fi/uutiset/3-7597287


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä niillä muuta eroa ole kuin ehkä valmistusmenetelmät ja lisäaineet. Kaikki valmiit ruuat on prosessoitua ruokaa on se tehty sitten kotona tai muualla. Tuolta voi lukea enemmän aiheesta jos kiinnostaa https://www.is.fi/laihdutus/art-2000008673266.html
        Kotiruoka lienee vähiten prosessoitua ja siten terveellisempää.

        Mutta kun odotan vastausta nim. nm:ltä.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ero on vaikkapa kotioloissa valmistetulla ruoalla ja prosessoidulla ruoalla? Mitä tarkoittaa käsite prosessoitu, sekoitatko nyt asioita ja pidät kaikkea jota kerralla tehdään vähän enemmän, prosessoituna, se määräkö siinä on olennainen vai mikä? Kyllä ruokaa voidaan tehdä tehdastekoisestikin ihan samoilla menetelmillä kuin totiruokaakin mutta tietenkin sitä tehdään isoja määriä kun sitä menee isoja määriä myyntiin...Jos armeijan kenttäkeittiö valmistaa kerralla sadalle soturille hernerokkaa, onko se silloin prosessoitua kun niin iso määrä sitä tehdään, sinun mielestäsi vissiin niin on?

        https://www.is.fi/laihdutus/art-2000008673266.html - Voit aloittaa tuosta ja lisää tietoa löydät, kun vaikka googellat, Ja jos ymmärrät lukemasi, ellei huono ruoka ole vaikuttanut aivovarustukseen asti. - Nm. Kehity


    • Ehkä sitä tulee mietittyä,
      varsinkin sitä miten sen perusruokansa valmistaa.

      Haudutanko haudutuspadassa sähköllä.
      vai haudutanko jälkilämmössä lämmitysen yhteydessä.

      Keittelen vanhasta tottumuksesta ison perheen äitinä isoissa erissä,
      siitä on ollut vaikeaa luopua, parin hengen taloudessakin keitin padallisen keittoa.
      Nyt kun yksin keittelen ja vain itsellen,
      ehkä pakastin on kelpo kaveri piilottamaan annoksia.

      Aina olen ollut tarkka ruuan kanssa
      ja nyt on jäänyt kaikki hupsutukset pois.
      Tykkäsin käydä kuppilassa päiväkahvilla, enpä käy enää.
      Tai käyn ainakin harvemmin.

    • Anonyymi

      alotukseen :


      EN mieti, ku ruokahalu on jo menny, eikä mikään ruoka enään maistu,

      vesi riittää, toistaiseksi vesimaksu kk on 15 euroo,
      aika kallista on suomalainen vesiki,

      • Anonyymi

        Vesi on siis edellen lähes ilmaista, paljonko vettä saat tuolla rahalla? Tuskin edes tajuat mitata tai tuskin edes tajuat mittayksiköitä?


      • Anonyymi

        Sinulla on HALPAA vetta. minä maksan vedestäni melkein 30 euroo kuukaudessa, eikä sekään vielä minua köyhäksi tee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on HALPAA vetta. minä maksan vedestäni melkein 30 euroo kuukaudessa, eikä sekään vielä minua köyhäksi tee.

        Kun maksat vedestäsi, maksat todennäköisesti myös sen käsittelystä, puhdistuksesta yms. jossakin ja maksat siitä kun vesi pumpataan ja pidetään paineessa että sinun on mukava sitä kraanastasi lorotella.
        Ellei sinulla on jätevesimaksu, maksat myös poistuvan veden kustannukset suoraan tai sitten se maksu on sisällytetty taloyhtiösi yhtiövastikkeisiin.


    • Anonyymi

      Joo. Niihin aikoihin - tai ehkä vähän aiemmin patruunat vastisivat duunareiden valituksiin nälkäpaökoista, että kaurapuuro, hernekeitto ja näkkileipä ovat hyvää, halpaa ja terveellistä ruokaa.

      • Anonyymi

        jooo, viimeksi kun söin hernekeittoa tuli maha kipeeksi ja oksetti,
        onkohan herenkeitot purkeissa enään terveellistä syötävää,,,

        vai onko hernekeittojen laauta jotenki heikennetty ?


    • Anonyymi

      Olen miettinyt ruokalaskussa säästämistä. Suomalaiset kasvikset ja juurekset ovat ehkä niitä, joita on saatavilla pisimpään. En ostanut perulaisia avokadoja ja ainoastaan pari pakettia hollantilaista parsaa. Yksinelävälle mistä tahansa keitosta tulee ainakin neljä ruoka-annosta. Jos ei jaksa syödä monta päivää peräkkäin, kannattaa laittaa pakkaseen. Voi pitää sitten 'no cooking' -viikon.
      Lidlistä ostan kilon paketin pakastettua pinaattia pakkaseen. Siitä saa lettuja, pinaattimuusia ja keittoa.
      Vaikka ostaisin kuinka pienen kaalin, siitä tulee 2 tai kolme ruokaa. Kokonaan keitettynä siitä voi irrottaa lehdet ja tehdä kaalikääryleitä. Raasteena porkkanan kanssa ja majoneesilla coleslawta, menee minkä tahansa liharuuan kanssa. Kaalikeitto ja kaalilaatikko ovat myös hyvä ja halpoja.
      Kuivatuista herneistä 500g tulee ainakin kolme litraa hernekeittoa savusuikaleiden, karjanlanpaistilihan tai savuluitten kanssa keitettynä.

      • Anonyymi

        Tämän kun luin, tuli nälkä. Koronaa juuri poteneena, ei oikein mikään ole maistunut. Yhtä makoilua, köhimistä, niistämistä ja hyökkäämistä eriöön. Taidan olla toipumassa....
        Beng


    • Anonyymi

      En ole miettinyt mutta jos pitäisi niin olisi kai lopetettava lihaskuntotreenit ja vähennettävä radikaalisti raejuustoa, rahkaa, kanamunia, lihamääriä, maitoa ja protskupulveria. Nuo nyt tulivat mieleeni. Tietenkin safkan kokonaismäärä pienenisi.

      • Anonyymi

        En ole vuosikymmeniin syönyt tai juonut raejuustoa, rahkaa, maitoa tai protskupulveriakaan. Mitä muuten on protskupulveri? Maidon nyt sentään tiedän, se on vasikoiden ruokajuomaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole vuosikymmeniin syönyt tai juonut raejuustoa, rahkaa, maitoa tai protskupulveriakaan. Mitä muuten on protskupulveri? Maidon nyt sentään tiedän, se on vasikoiden ruokajuomaa.

        Protskupulveri on proteiinijauhetta, saa nykyään ihan ruokakaupoistakin ainakin isommista. Löytyy sekä maustamattomana että maustettuna ja helppo laittaa vaikka siihen pirtelöön tai smoothien sekaan, nehän on nyt niin trendikkäitä juotavia......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Protskupulveri on proteiinijauhetta, saa nykyään ihan ruokakaupoistakin ainakin isommista. Löytyy sekä maustamattomana että maustettuna ja helppo laittaa vaikka siihen pirtelöön tai smoothien sekaan, nehän on nyt niin trendikkäitä juotavia......

        Ettei vaan olisi ns. prosessoitua pulveria, yök..


    • Anonyymi

      Miksi säästäisin ruoassa?

      • Anonyymi

        Ei kannata säästää. Muuten käy kuin Mannen oriille. Juuri kun oppi olemaan syömättä, kuoli.


    • Anonyymi

      Ruoka ei ole listallani ihan ensimmäinen säästökohde, ensin karsin muita menoja.

      • Anonyymi

        Pitää vielä listätä, että karsin jos on tarvis. Syyttä suotta en aio säästää, jääpähän perillisille vähemmän tapeltavaa.


    • Anonyymi

      Säästäminen ei näy vielä missään, lehtien ruokaohjeet vaatiin vaikka mitä erikoista ostettavaa. Mitä järkeä hommassa on, pitäisi ostaa juoksevaa sitä ja tätä tai kevyttä ja näistä aineista syntyy kurmeeta.
      Konstailkoon joku uusavuton ruokaohjeiden kanssa, minä teen vanhoilla hyviksi todetuilla tavoilla ja aineksilla sapuskani ilman ihme mausteita ja suurina annoksina, jotka pakastan. Jos joku mieltää systeemin tuottavan prosessoitua ruokaa, niin tukehtukoon teitämättömyyteensä.
      Kauppojen hyllyt notkuu ruokia, jotka on tuotettu pallon toisella puolella, miksi mansikkakauden pitää jatkua koko vuoden. Avokadoa ei edellinen sukupolvi edes tuntenut ja hyvin pysyi aikansa hengissä. Kaukaa tuotetut elintarvikkeet on tuotettu myrkyillä, koska sato on varmistettava. Suomessa viranomaiset toki tutkii tuonti tavaran, mutta vain pistokokein.
      suin kauan sitten erään perunanviljelijän naapurina, pellolle ruiskutettiin melkein viikottain jotain myrkkyä ja sitä ihmeteltiin, koska meidän kotitarvetuottajien ei tarvinnut muuta kuin odottaa uusiapottuja ja hyviä olivat.

      • Anonyymi

        Lukee ruokaohjeita eli ei niin suurin osa suomalaisista voisi vähentää syödyn ruoan määrä radikaalisti ja samalla voida paremmin. On vähäosaisia joihin tämä ei päde mutta enemmistöön pätee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukee ruokaohjeita eli ei niin suurin osa suomalaisista voisi vähentää syödyn ruoan määrä radikaalisti ja samalla voida paremmin. On vähäosaisia joihin tämä ei päde mutta enemmistöön pätee.

        Et sinä ruokaohjeista näe mitä ihmiset syö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sinä ruokaohjeista näe mitä ihmiset syö.

        Mutta kirjoitinkin että lukee ruokaohjeita eli ei jne. Siinä on se sana ei, eli en edes väittänyt että ruokaohjeista jotain näkisi!


    • Anonyymi

      Mitä mieltä olette nyt ruuan hinnannousuista ? Viime viikkoina on tullut taas lisää nousua. Huomasin kaupassa mm. kilon perunapussin 1,89.
      Halvempia possunlihoja ei aina näy. Kassleria myydään vain siivuina kympin kilo,
      kun ennen sen voi ostaa 4,95 € kg ja siivuttaa itse kotona.
      Tapa sekin saada enemmän hintaa lihasta.

      • Anonyymi

        Kaslerit ovat lähes rasvaisinta osaa elukoista, siksi olleet edullisia mutta sitä syömällä saa sitten kyllä paljon niitä epäterveellisiä eläinrasvoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaslerit ovat lähes rasvaisinta osaa elukoista, siksi olleet edullisia mutta sitä syömällä saa sitten kyllä paljon niitä epäterveellisiä eläinrasvoja.

        Possunlihan rasva on terveellisempää kuin naudan ja broilerin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Possunlihan rasva on terveellisempää kuin naudan ja broilerin.

        Kun lihapada kasslerista tekee, se riittää moneksi päiväksi ja jääkaapissa
        rasva nousee pintaan ja hyytyy, sen voi kuoria pois.
        Broilerin "keltainen" rasva on epäterveellisempää, sitä on nahassakin,
        jonka jotkut syö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lihapada kasslerista tekee, se riittää moneksi päiväksi ja jääkaapissa
        rasva nousee pintaan ja hyytyy, sen voi kuoria pois.
        Broilerin "keltainen" rasva on epäterveellisempää, sitä on nahassakin,
        jonka jotkut syö.

        Entisajan varmat:

        Makarooni- ja silakkalaatikot

        Perunat ja munakastike

        Perunat ja läskisoosi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lihapada kasslerista tekee, se riittää moneksi päiväksi ja jääkaapissa
        rasva nousee pintaan ja hyytyy, sen voi kuoria pois.
        Broilerin "keltainen" rasva on epäterveellisempää, sitä on nahassakin,
        jonka jotkut syö.

        Perinteinen sinläski olisi siis muka jotenkin terveellisempää kuin naudanlihan rasva? Huom, siis verrattaessa samanpainoisia rasvamääriä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perinteinen sinläski olisi siis muka jotenkin terveellisempää kuin naudanlihan rasva? Huom, siis verrattaessa samanpainoisia rasvamääriä...

        Helppo pikaruoka:

        Pastaa ja lohenpikkupaloja neliöksi leikattuna, keittoaika 3-4-5 minuuttia, mausteeksi vaikka lipstikkaa. Lohenpalat ja pasta yhtäaikaa kiehumaan.
        Valuta, lautaselle.
        Päälle pestoa, ketsuppia (jos tykkää ehdottomasti), yrttisuolaa, ja reunalle väriksi punaviinimarjagelettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppo pikaruoka:

        Pastaa ja lohenpikkupaloja neliöksi leikattuna, keittoaika 3-4-5 minuuttia, mausteeksi vaikka lipstikkaa. Lohenpalat ja pasta yhtäaikaa kiehumaan.
        Valuta, lautaselle.
        Päälle pestoa, ketsuppia (jos tykkää ehdottomasti), yrttisuolaa, ja reunalle väriksi punaviinimarjagelettä.

        Näppärä Chorizo makkara:

        Paistinpannulle paloiteltuja Chorizon palasia, sipulia ja pieniksi lohkottuja omenanpalasia.

        Käristä ja syö.
        Ketsuppia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näppärä Chorizo makkara:

        Paistinpannulle paloiteltuja Chorizon palasia, sipulia ja pieniksi lohkottuja omenanpalasia.

        Käristä ja syö.
        Ketsuppia.

        Joo, eikä ole rasvaa kuin ihan vähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perinteinen sinläski olisi siis muka jotenkin terveellisempää kuin naudanlihan rasva? Huom, siis verrattaessa samanpainoisia rasvamääriä...

        Kyllä vain sianliha on terveellisempää. Naudanliha on ns. kovaa rasvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppo pikaruoka:

        Pastaa ja lohenpikkupaloja neliöksi leikattuna, keittoaika 3-4-5 minuuttia, mausteeksi vaikka lipstikkaa. Lohenpalat ja pasta yhtäaikaa kiehumaan.
        Valuta, lautaselle.
        Päälle pestoa, ketsuppia (jos tykkää ehdottomasti), yrttisuolaa, ja reunalle väriksi punaviinimarjagelettä.

        Lohi on aika mautonta ja "kassilohea" vain myynnissä ja sen hinta on älytön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppo pikaruoka:

        Pastaa ja lohenpikkupaloja neliöksi leikattuna, keittoaika 3-4-5 minuuttia, mausteeksi vaikka lipstikkaa. Lohenpalat ja pasta yhtäaikaa kiehumaan.
        Valuta, lautaselle.
        Päälle pestoa, ketsuppia (jos tykkää ehdottomasti), yrttisuolaa, ja reunalle väriksi punaviinimarjagelettä.

        Pastaa ? Lihottavaa ja ravintoköyhää. Ei kiitos. Peruna on paljon paremman makuista ja
        terveellisempää, siitä saa ravintoaineitakin. Mitä saat vehnäjauhosta ?
        Et mitään. Suolisto vain menee tukkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perinteinen sinläski olisi siis muka jotenkin terveellisempää kuin naudanlihan rasva? Huom, siis verrattaessa samanpainoisia rasvamääriä...

        Verisuonet ei tykkää eläinrasvoista eikä naudanrasvasta varsinkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entisajan varmat:

        Makarooni- ja silakkalaatikot

        Perunat ja munakastike

        Perunat ja läskisoosi

        Ano 14.42 Vesi herahti kielelle, tykkään "entisajan varmoistasi".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näppärä Chorizo makkara:

        Paistinpannulle paloiteltuja Chorizon palasia, sipulia ja pieniksi lohkottuja omenanpalasia.

        Käristä ja syö.
        Ketsuppia.

        Tapolan savulenkki on hyvää, vaikka kylmänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vain sianliha on terveellisempää. Naudanliha on ns. kovaa rasvaa.

        Sianlihassa on aivan yhtä kovaa eläinrasvaa. - Nm. Tyydyttynyttä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pastaa ? Lihottavaa ja ravintoköyhää. Ei kiitos. Peruna on paljon paremman makuista ja
        terveellisempää, siitä saa ravintoaineitakin. Mitä saat vehnäjauhosta ?
        Et mitään. Suolisto vain menee tukkoon.

        Jos kuorit perunat, kuorit silloin pois 95 % perunan sisältämistä ravintoaineista ja syöt lähinnä selluloosaa. perunat vähät vitamiinit, hivenaineet tms. kun ovat siinä välittömästi kuoren alla ja käytännössä kuoressa kiinni.
        Itse pyrin syömään perunat kuorineen, se vaan vaatii niiden huolellista puhdistamista ettei kiviä ja hiekkaa tule pureskeltavaksi.


    • Anonyymi

      Porsaan rasva on ravitsemuksellisesti parempilaatuista naudanrasvaan verrattuna. Porsaan rasvasta yli puolet on pehmeää rasvaa, kun naudassa yli puolet rasvasta on kovaa. Erityisen hyvä rasvan laatu on Rypsiporsas®-lihassa.

      • Anonyymi

        Kannatan Choritzo-sipuli-omena-ketsuppi herkkua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatan Choritzo-sipuli-omena-ketsuppi herkkua!

        Jos laittaisi vaikka salaatinlehden siihen lautasen reunalle, niin olisi vielä terveellistä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos laittaisi vaikka salaatinlehden siihen lautasen reunalle, niin olisi vielä terveellistä!

        Ei riitä. Salaatinlehtiä tms. vihannespuolta täytyy olla päivån lautasten reunalla puoli kiloa päivässä. - Nm. Popsi, popsi porkkanaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei riitä. Salaatinlehtiä tms. vihannespuolta täytyy olla päivån lautasten reunalla puoli kiloa päivässä. - Nm. Popsi, popsi porkkanaa

        Ei siihen lautasen reunalle mahdu puolta kiloa!
        Ja onhan siinä jo sipulia ja omenaa ja proteiinia rasvaa - sitäkin tarttee olla.
        Voi on terveellistä!
        Elä tuu viisastelemaan aina!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siihen lautasen reunalle mahdu puolta kiloa!
        Ja onhan siinä jo sipulia ja omenaa ja proteiinia rasvaa - sitäkin tarttee olla.
        Voi on terveellistä!
        Elä tuu viisastelemaan aina!

        Unohtui, että ketsupissa on tomaattia!


    • Anonyymi

      tein vihannesekoitus, parsakaalia, pariisinporkkanoita, tavis porkkanoita, keitin ja kermassa haudutin, siihen kaksi löysää munaa ja pari ohutta näkkäriä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      90
      4503
    2. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      61
      3385
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      113
      2561
    4. Pekka Aittakumpu ja Jenni Simula kiistävät väitetyn aviorikoksen

      "Y­lei­ses­sä tie­dos­sa oleva asia”, sanovat Kalevan lähteet https://www.kaleva.fi/pekka-aittakumpu-ja-jenna-simula-ki
      Maailman menoa
      109
      2551
    5. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      128
      2464
    6. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      42
      2085
    7. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      28
      2017
    8. Aloitetaan puhtaalta pöydältä

      Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei
      Ikävä
      224
      1773
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1667
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      29
      1628
    Aihe