?? Kokemuksia, vinkkejä...

travelsick

...apua, neuvoja kaivataan! :) Ideana olisi lähteä Aasiaan (lähinnä varmaan thaimaan ja sen naapuruston suunnille)heinäkuussa reppuselässä kiertelemään ja hakemaan uusia kokemuksia, nauttimaan kesästä. Kertookaapas vinkkejä missä ehdottomasti pitää käydä ja mitä pitää kokea, mistä halvimmat lennot, majoitus, mitä kannattaa tietää, onko huono aika, jne. Ihan mitä vain tulee mieleen ja mikä voisi auttaa matkan eteenpäin viemisessä. Matkaajina on kaksi hieman alle parikymppistä maailmanvalloittaja tytskää :) Kiitokset etukäteen!!

11

1764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meet Vursti
      • Leena V

        Näistä linkeistä löytyi rutkasti apua meidänkin matkansuunnitteluumme. Tänx vaan vaivannäöstä! : )


      • travelsick

        Ja eikun surffaamaan ja etsimään tekstityksillä varustettuja matkaoppaita :D


    • ..........

      - Halvimmät lennot kato Ebookersista...
      - Aasian sisäisiä lentoja saa erittäin edullisesti esim AIRASIA:lta tai ORIENT THAIL:lta.
      - Majoitusta on tarjolla joka paikassa aasiaa niin paljon tarjolla että siitä ei kannata stressata. (hintä 2€:sta ylöspäin).
      - Älkää ottako liikaa tavaraa mukaan, se on säälittävää katsottavaa kun siellä pikku takkutukat raahaa valtavia rinkkoja selässään :-).
      - Thaimaa: loistava ja helppo paikka aloittaa...
      - Malesia: upea maa, kaikkea löytyy...
      - Kamputsea: mielenkiintoinen, mutta älkää aloitttako sieltä.
      - Burma: ystävälliset ihmiset, vaikka sorto siinä maassa on niin ilmeistä.
      - Laos: Aasia ystävällisimmät ihmiset.
      - Vietnam: Itse en ole mikään suuri fani jostain syystä mutta kannattaa sielläkin kerran käydä.
      - Indonesia: Upea maa, mutta kannattaa selvitää etukäteen kohde mihin on menossa.

      Kaikki aasian maat ovat suht turvallisia. Itse olen siellä yli kaks vuotta viettänyt ja ikinä ei ole mitään ryöstöyrityksiä tms. tapahtunut.
      Rahaa palaa yleenäs jotain 30€ päivässä (sisältää majoituksen, ruuat, lentoliput, taksit yms..).

      • travelsick

        Kiitoksia tuhannesti vinkeistä:) Huomattavasti helpompaa aloittaa matkasuunnitemien väsääminen ja kohteiden penkominen kun on saanut jotain suosituksen tynkää! thanks


    • been there

      Malesia on hieno paikka. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa :) Kun olette liikkeellä heinäkuussa, voitte matkustaa itärannikolla (siellä on sadekausi talvella), missä on upeita paratiisisaaria, mm. Pulau Perhentian. Borneolla kannattaa käydä myös, jos on aikaa ja jos luonto, sademetsät, patikointi ja vuorikiipeily kiinnostaa.

      • travelsick

        kaikki pienet saaret ovat suurenmielenkiinnon kohteina :)


    • travelsick

      Viime vuoden seikkailuilta jäi päälle valtava into surffaukseen. Missäpäin tätä mahdollisesti voisi harrastaa ja voiko ylipäätään? Mitään suurta taitoa ei vielä ole hallussa mutta sitäkin enemmän opppimisen intoa :)

      • Umbu

        Jos aaltoja haluatte, niin menkää Balille ja siitä jatkakaa aina Sumballe saakka. Löytyy hyviä olosuhteita aloittelijoillekin.

        www.eastsumba.com ja viimeisiä kuvia: www.eastsumba.com/picshow

        Jos mitään kysymyksiä niin laittakaa emailia: [email protected]


    • travelsick

      Kuinka kauan olette olleet reppuselässä kiertelemässä? Kuukausi pitkä vai lyhyt aika? Mitä ottaa mukaan ja mitä jättää pois, vinkkejä pakkaamiseen? Mitä rokotuksia pitää/kannattaa ottaa? ainakin hepatiitti A ja B?

      • Aasian asukki

        Noista rokotuksista sen verran, etta niista ei kannata taalla palstalla kysella, vaan kannattaa kysya ihan oikealta laakarilta, tai Kansanterveyslaitoksesta, jossa on ajantasaiset tiedot taman hetken tilanteesta.

        Mutta molemmat hepatiitit nyt ainakin on syyta olla kunnossa, samoin normaalit polio, jaykkakouristus ja mita niita nyt onkaan.

        Pakkaamiseen yleisohje on, etta mahdollisimman vahan. Vaatteita ei tarvitse paljoa, niita saa halvalla lisaa kohteessa, ja pesettaminenkin on edullista. Repussa olisi hyva olla jotain vatsavaivoihin, paansarkyyn ja kuumeeseen, seka laastaria ja puhdistusainetta pikkunaarmujen paikkailuun. Ja vessapaperia, varsinkin silloin, kun jattaa taakseen turistialueet.

        Aurinkorasvoja saa myos paikan paalta, ja niiden kanssa kaytossa ei kannata saastella edes pilvisella ilmalla. Repun/rinkan kantaminen palaneilla olkapailla ei kuulu elaman suurinpiin nautintoihin. Suurinta suojakerrointa mita loytyy. Jos on tarpeeksi suuret kertoimet eika makaa rannalla tai ui, niin itsellani ainakin riittaa, kun laittaa aamulla huolella rasvaa ja antaa sen imeytya kunnolla ennen ulos lahtoa. Voi sitten palloilla koko paivan eika tartte alvariinsa lotrata lisaa rasvaa. Eika ole sormet (ja kameran linssit, aurinkolasit matkapuhelimet, luottokortit, rahat, passit ja paperit, mopon kahvat, yms) aina rasvassa. Tuo auringon sieto on hyvin yksilollista, joten ihan eka paivana ei kannata kokeilla olla koko paivaa auringossa vaan varovasti aloittaa ja katsoa miten oma iho reagoi.

        Noin muutenkin suosittelisin, etta heti saapuessa asettuu johonkin mukavaan paikkaan muutamaksi paivaksi, ja viettaa paljon aikaa ulkona, ei kuitenkaan valttamatta auringossa. Saa vahan huilattua ja tasattua aikaeroja, ja elimistokin saa hetken aikaa tottua ilmastoon. Sen jalkeen on paljon mukavampi taittaa taivalta, kun ei jet lagi paina eika kuumuus ahdista ihan kamalasti.

        Tuosta elimiston tottumisesta voi tietty olla montaa mielta. Itse vuosia taalla asuneena voin sanoa, etta kylla mina ainakin hikoilen ja tunnen kuumuuden edelleen. Ilmeisesti elimisto kuitenkin tottuu hieman, ja sitten tapahtuu tiettya henkista sopeutumista: Lakkaa harmittamasta, vaikka paita onkin aina hikimarka.

        Kuukausi voi olla pitka tai lyhyt, riippuen siita mita meinaa tehda. Jos on kauhean pitka lista paikkoja, missa pitaa ehtia kaymaan, niin kuukausi on lyhyt. Kannattaa ehka suunnitella aikataulu loysasti, etta on varaa joustaa, jos sattuu matkan aikana juolahtamaan jotain uutta mieleen. Muutama paakohde, ja niissa sitten kussakin muutama paiva kohteen lahialueita tutkien.

        Kohteita ei kannata ottaa liikaa, muuten menee pelkaksi matkustamiseksi, ja saa itselleen viela stressin aikaiseksi, kun ei meinaakaan ehtia joka paikkaan mihin suunnitteli. Ei sellainen ole lomaa sitten enaa.... Ja jos nayttaa, etta aikaa jaa sitten liikaa, kohdelistaa voi taydentaa matkan varrella, kun nakee miten homma lahtee sujumaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2188
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2046
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1951
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe