Kaikkea valetta lestadiolaisuudesta.

Anonyymi

Joku tuolla väitti lestadiolaisuuden alkaneen Milla Glementsdottirin kättenpäällepanemisen kautta. Väite on täyttä humpuukia. Liikkeen alku on hyvin paljon kauempana, eikä ole saanut alkuaan kenenkään käsistä jonkun toisen päällä. Kuten ei koko kristinuskokaan. Kristinuskon alku on Jumalan inkarnoitumisessa ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa maan päälle noin 2000 vuotta sitten.

Hölynpölyoppeja tänne kirjoittelevien olisi alettava ihan alusta selvittämään mistä puhutaan, kun puhutaan kristinuskosta. Lestadiolaisuus on pietistis/herrnhutilainen liike, lähtökohdiltaan jo Saksan Boomistä 1600 luvulta. Ruotsissa liikettä edelsi vanhalukijaisuus ja sitten uuslukijaisuus, jota Larsin äiti edusti. Milla Glementsdottir uskoi evankeliumin pappi Brandellin julistuksen kautta. Lestadius oli ollut uskossa jo vuosikymmeniä, ennen Millan kohtaamista. Legendat elää tietämättömien keskuudessa. Sikäli ikaviä tällaiset legendat kun ne eivät ole kristinuskoa eivätkä totta, vaan ihmisten mielissä muuttuneet legendoiksi.

Harva kuitenkin tietää että Lestadiuksen tuleva vaimo oli raskaana jo vihittäessä ja häpeän vuoksi heidät vihittiinkin Suomessa. Lestadius oli siis aivan tavallinen ruotsalainen papiksi lukenut mies, toisin kun liikkeessä kehitetty jumal-legenda. Monet vähättelivät häntä ja hänen julistustaan jo Lestadiuksen eläessä, eihän hän ollut mikään "puhdaskätinen kättenpäällepanija, vaan pappi joka julisti synninpäästön saarnatruolista ja ihmiset uskoivat sen, kuten tänäänkin kirkoissa tehdään.

Raattamaata on tämä julistustapa, jota tietämättömät jumalalliseksi säätämykseksi väittävät.

On tämä meininkiä, ei todeksi uskoisi, että tällaisiin legendoihin jotkut autuutensa perustavat. Kristus jää tällaisten legendojen vuoksi kakkoseksi näissä hurmahenkisissä joukoissa. Sääli, monet heistä fiksuja ihmisiä. 😢

24

793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos pääset lukijaksi, niin siitä voi nousta puhujaksi. Jopa lähetysmieheksi.

      • Anonyymi

        niinkö apostolitkin nousivat työhönsä !?


      • Anonyymi

        Kuinka iso bisnes on lastensuojelun ja lestadiolaisten kesken? Ja kuisataanko lesta perheessä pakanan lapsia? Onko niin että saavat yhdestä sijoitetusta lapsesta valtiolta n.80 000€ ja kaupunki saa myös saman verran?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka iso bisnes on lastensuojelun ja lestadiolaisten kesken? Ja kuisataanko lesta perheessä pakanan lapsia? Onko niin että saavat yhdestä sijoitetusta lapsesta valtiolta n.80 000€ ja kaupunki saa myös saman verran?

        Näissä asioissa on tosi paljon sellaista, joka ei kaikilta osin kestä "päivänvaloa".

        Onko siellä Oulunkin lastensuojelussa lestoja lastensuojeluksessakin? Kuka tietää.


    • Anonyymi

      😲Mitä höpiset? Lue, ettei tarvitse luulojen varassa elää koko elämääsi.

      Esikoislestadiolaisuudessa on näemmä vain vahvistunut tämä harha, tieto ja ymmärrys kristinuskosta on katoamassa kokonaan. 😢

      Terveen kristinuskon tilalle on noussut "tämä kristillisyys" ja "lapin vanhimmat".
      Ei ole kauvaa siitä, kun omin korvin kuulin, kun lapin kortti vilahti parinkin esikoislestadiolaisen puhujan suusta.

      Kun näin on fakta, miksi pitää valehdella koko ajan, ettei näin olisi? Miksi edes tässä asiassa ei voida olla rehellisiä? Kun taivastielle pääsyn ehdoksi on asetettu esikoislestadiolaisuus ja luottamus lapin vanhimpiin, on tullut todistetuksi, ettei kyse ole enään kristinuskosta.

      Kristinusko on puhdas ja selvä:

      Room. 10:9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
      Room. 10:10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
      Room. 10:11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".

      Onko ihme että kristinusko on hajallaan? Eri ryhmissä, kirkoissa ja kirkkokunnissa
      on kussakin lisätty Kristuksen puhtaaseen evankeliumiin omia sovelluksia ehdoiksi pelastukselle. Näitä on lukematon määrä sovellutuksia joilla yritetään ylpeillä tittelillä, "olemme ainut oikeassa oleva Kristuksen seurakunta maan päällä".

      Tämä on vaarallista peliä, kristinusko menettää uskottavuutensa näiden lisäsiivekkeiden takia. Puhumattakaan esim. ev.lut. kirkostamme, jossa ateistejakin on alttareilla leikkimässä pappia ja uskovaista.

      Jos koska niin nyt maailma tarvitsisi totuutta, sitä että jokaisen ihmiset tarvitsee tehdä parannus, kääntyä uskomaan yksin Kristukseen, tienä inakaikkiseen elämään.

      Maailma tarvitsee tiedon siitä, ettei tämä maapallo ole enään kovin kauvaa elinkelpoinen, ja siitä, että sitä ennen tulee niin kovat ajat, ettei ihmiskunta ole koskaan ennen sellaisia kokenut. Esimakua tulevasta saamme joka päivä uutisten kautta nähdä kuulla ja lukea.

      Tästä huolimatta nämä röyhkeät huorimukset ja jumalattomat lisäävät tahtia, vaaditaan kristittyjäkin hyväksymään heidän saastainen tuhoon johtava elämäntapansa - LAIN VOIMALLA!!!!

      Ilm. 21:8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

      Ilm. 22:15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

    • Anonyymi

      Lestadiolaisuuden synty ja alkuvaiheet

      Lestadiolaisuutta edeltäneitä herätysliikkeitä olivat liikkeen syntyalueella Pohjois-Ruotsissa lukijaisuus (lukijaisuudessa oli useita haaroja) ja viklundilaisuus. Lestadiolaisuutta on L. L. Laurenin Suomen kirkkohistoriassa Suomen kirkon tärkeimmät vaiheet kutsuttu "laestadiolaiseksi lukijaisuudeksi". Lestadiolaisuus lähti leviämään, kun ruotsalainen pappi Lars Levi Laestadius (etnisesti osittain myös saamelainen) koki hengellisen uudistumisen tavattuaan Lapin Marian vuonna 1844. Tapaaminen sytytti Laestadiuksen saarnoihin uuden palon, ja kirkon sisällä alkoi levitä herätysliike. Syntynyttä liikettä alettiin kutsua 1880-luvun puolivälin jälkeen lestadiolaisuudeksi; 1900-luvun alkuun liikettä nimitettiin myös "hihhuleiksi", "villiopiksi", "lahkoksi" ja "harhaopiksi". Liike levisi varsin nopeasti Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosiin.

      Vanhoillis- ja esikoislestadiolaiset myös uskovat, että elävä usko on kulkenut läpi aikojen ja kansojen tarjoten kullekin kansalle vuorollaan etsikonajan. Israelin maaperältä usko siirtyi hellenististen ja latinalaisten maiden kautta Saksaan, missä sai erityisen siunauksen Lutherin työn vaikutuksesta. Saksalaisessa pietismissä esiintyi samoja piirteitä kuin sittemmin Laestadiuksen käynnistämässä Pohjolan herätyksessä.

      • Anonyymi

        Miksi esikoiset ja vanhoilliset erosivat? Oliko Lestadius enempi jompi kumpi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi esikoiset ja vanhoilliset erosivat? Oliko Lestadius enempi jompi kumpi?

        J. Purnu halusi olla "Lapin Vanhin"? Tai ajatteli, että hän se on? Kuka tietää?

        Vallanhalua oli tuolloinkin ilmassa?


      • Anonyymi

        Uskoivat tuohon "että elävä usko on kulkenut läpi aikojen ja kansojen tarjoten kullekin kansalle vuorollaan etsikonajan."

        Miksi he tuohon uskoivat? No kun heille kerrottiin, että niin asia on! Miksi joku heille niin kertoi, miettikää sitä.

        Kyllä kaikessa lestadiolaisuudessa Raattamaasta lähtien on ollut se sama asia, mikä on vielä tänä päivänäkin, .... sanotaanko nyt vaikka kantavana voimana, vallanhalu.

        Varmasti Joonas Purnu halusi olla "Lapin vanhin", eikö vain?

        Kyllä tämä nykyisten lähetysmiesten joukkokin koostuu vallanhaluisista, osittain jopa -himoisistakin kavereista. Saattavat olla eräät sokeita sen suhteen mutta varmasti on joitakin, jotka voivat ymmärtää mihin ovat joutuneet. Eihän seurakuntaoppi ole millään mittarilla mitattuna tervettä? "Vain tässä maallisessa yhdistyksessä voi päästä taivaaseen"!

        Onnea Helsingin seuroihin!


    • Anonyymi

      Jos hän on kristitty miksi häntä vaivaa noin paljon seurakunta joka ei vaikuta hänen elämäänsä?

      Miksi hän ei keskity vain omaan evankeliumin julistamiseen?

      Ja miksi esimerkiksi esikoislestadiolaiset käyvät omissa Jumalanpalveluksissaan vaikka he ovat niin väärällä tavalla uskovia?

      Ensimmäiseen kysymykseen vastaan että häntä vaivaa oma rauhattomuus mikä hänen sisällä on!

      Miksi hän ei keskity omaan evankeliumin julistamiseen; koska se ei tarjoa eli anna hänelle eikä kenellekään muulle yhtään mitään!

      Miksi esimerkiksi esikoislestadiolaiset käyvät seuroissa, johtuu siitä, että he hakevat rauhattomuuteen rauhoittavaa voidetta, sellaista nadrus voidetta eli öljyä! Joka vuotaa Pyhästä Hengen voimasta Jeesuksen Kristuksen verisistä haavoista ja pesee ja puhdistaa sydämen kaikesta saastasta!

      Siitähän nämä ulkokullatut ovat kateellisia, siksi he Lars Levistäkin valhetellen keksivät tarujaan omasta päästään omaksi kadotuksekseen!

      Heillä on viha Pyhän Hengen voimaa ja valkeutta kohtaan, koska he rakastavat syntiä eli perkeleitä!

      He ovat antikristuksen Henki, he kyllä tunnustavat Jeesuksen Kristukseksi mutta kieltävät hänen voimansa! Ja se on Pyhän Hengen voima!
      Ja sen saa kätten päälle-panemisen armolahjan kautta jokainen jolle hän Pyhä Henki tahtoo itsensä antaa!

      Ulkokullatuilta farisealaisilta puuttuu sisäinen puhdistus, suu käy vaan ja on komeaa kravattia mutta sydän on täynnä riettaita!

      • Anonyymi

        Nardus öljyä, se liittyy Jeesukseen hyvin vahvasti, oikea Jeesus ei ole vain klise niin kuin näillä ulkokullatuilla vaan Jeesus tuo rauhan ihmiseen uuden Ihmisen ja sisäisen Jumalan rauhan, se tulee siitä öljystä! Jumalan ihana rauha!.
        Siitä rauhasta ovat nämä ulkokullatut kateellisia ja vihaisia!


      • Anonyymi

        Amen, totisesti Amen! 🙏✝️


      • Anonyymi

        "Miksi esimerkiksi esikoislestadiolaiset käyvät seuroissa, johtuu siitä, että he hakevat rauhattomuuteen rauhoittavaa voidetta, sellaista nadrus voidetta eli öljyä! Joka vuotaa Pyhästä Hengen voimasta Jeesuksen Kristuksen verisistä haavoista ja pesee ja puhdistaa sydämen kaikesta saastasta!"

        Onkohan se noin asia kuitenkaan? No voi joidenkin kohdalla olla, mutta en lähtisi yleistämään. Syitä seuroissa käyntiin on monia muitakin. Emme tiedä kuinka monella se on vain tapa ja tottumus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nardus öljyä, se liittyy Jeesukseen hyvin vahvasti, oikea Jeesus ei ole vain klise niin kuin näillä ulkokullatuilla vaan Jeesus tuo rauhan ihmiseen uuden Ihmisen ja sisäisen Jumalan rauhan, se tulee siitä öljystä! Jumalan ihana rauha!.
        Siitä rauhasta ovat nämä ulkokullatut kateellisia ja vihaisia!

        Haukkumalla muita kuin joitakin lahkolaisia ulkokullatuiksi ei itsestään kovin hyvää kuvaa anna. Vihaa, kateutta ja katkeruutta lienee moisella oman uskonsa epäilijällä sisimmässään ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi esimerkiksi esikoislestadiolaiset käyvät seuroissa, johtuu siitä, että he hakevat rauhattomuuteen rauhoittavaa voidetta, sellaista nadrus voidetta eli öljyä! Joka vuotaa Pyhästä Hengen voimasta Jeesuksen Kristuksen verisistä haavoista ja pesee ja puhdistaa sydämen kaikesta saastasta!"

        Onkohan se noin asia kuitenkaan? No voi joidenkin kohdalla olla, mutta en lähtisi yleistämään. Syitä seuroissa käyntiin on monia muitakin. Emme tiedä kuinka monella se on vain tapa ja tottumus.

        Seuroissa käynti on lähes kaikille tapa ja tottumus. Joillekin jopa lähes pakollinen asia (lapset ja nuoret)!


    • Anonyymi

      Muistakaa viisaat ottaa öljyä lamppuihinne pian tulee ylkä ja silloin kun kuuluu huuto, on myöhäistä!

      • Anonyymi

        Ottakaa sitä ihanaa nardus öljyä lamppuihinne sitä joka tuo se ihanan Jumalan rauhan ja lakian hiljaisuuden Hengen ynnä Jumalan rauhan kanssa teidän päällenne!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottakaa sitä ihanaa nardus öljyä lamppuihinne sitä joka tuo se ihanan Jumalan rauhan ja lakian hiljaisuuden Hengen ynnä Jumalan rauhan kanssa teidän päällenne!

        Pietarin 1. 3luku

        3. Joidenka kaunistus ei pidä oleman ulkonaisissa hiusten palmikoissa ja kullan ympäri-ripustamisessa eli vaatteen puvussa,
        4. Vaan salainen ihminen ilman vikaa sydämessä*, lakialla ja hiljaisella* hengellä, se on kallis Jumalan edessä.


      • Anonyymi

        Ota lääkkeet ja pidä taukoa näiden juttujen lukemisella!


    • Anonyymi

      En tuohon nyt voi muuta sanoa kuin, että olet perehtynyt aiheeseen. Kiitos,

    • Anonyymi

      Pirun luoma uskonto !!!!!

    • Anonyymi

      Kristuksen seuraajia.

      Pirun omia se tietenkin jurppii, kun uskovilla menee hyvin, mutta omien väärien valintojensa seuraukset kärsivät, monet jo tässä ajassa.

      Parempaa olisi tarjolla.

    • Anonyymi

      Esikoislestadiolaisuus ainakin sai alkunsa Joonas Purnun valtapyrkimyksistä!

      • Anonyymi

        Koitappa löytää historioista tietoa Purnun ja Raattamaan opetuksista tai näiden kahden miehen erimielisyyksitä! "Vanhinten kirjeitä ja kirjoituksia", lue sieltä. Huomaat, että Raattamaan ja Purnun välillä ei ollut ristiriitoja!!!

        Ristiriidat alkoivat Raattamaan kuoltua. Purnu jäi Raattamaan kuoltua vanhimmaksi, - tämä järjestys oli liikkeen traditioon kuuluva.

        Liikkeen hajaannus lähti nykyisin vanhoillislestadiolaisina tunnetun liikkeen johtomiehistä, heille ei enään kelvannut se rigoristinen yksinkertaisuus vaatetuksissa, elämäntavoissa, huoneiden sisustuksissa, ym. joka siihen asti oli toiminut.

        Toinen ryhmä oli vielä rigoristisempi, lakihenkisempi, joka vaati Kristuksen omilta vielä uutta herätystä. Näin syntyi kolme ryhmää.

        Purnusta voi olla mitä mieltä hyvänsä, - mutta hän ei ollut ensimmäisen hajaannuksen alkuunpanija. Hän yritti jatkaa jo vuodesta 1844 saakka muodostunutta, tutuksi tullutta perinnettä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3199
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2811
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2628
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2466
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1753
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1707
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1570
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1426
    Aihe