Perämoottorin ohjaus

Anonyymi

Näin nais ihmisenä ihmetyttää miksi perämoottori menee päinvastaiseen suuntaan mihin ohjaa?
Eihän polkupyörä mene vasemmalle jos kääntää oikealle, polkupyörä siis menee sinne mihin eturengas osoittaa, perämoottorikin pitäisi mennä sinne mihin kaasu/ohjauskahva osoittaa mutta näin ei ole ja se on kyllä suuri mysteerio. Lienee jonkun vähemmän viisaan miesinsinöörin keksintö.
Meneehän veljeni ratilla ohjattava venekin sinne mihin rattia kääntää

18

783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kysy asiaa veljeltäsi, minä en tiedä.
      Enkä kysy omilta veljeltä koska tietävät kaiken, ovat aina tienneet.

    • Anonyymi

      Perämoottorivene on kuin fillari, jossa takapyörä kääntyy. Eli pinna käännetään siihen suuntaan jonne perän halutaan kääntyvän, ja eteenpäin vievä voima kuljettaa venettä päinvastaiseen suuntaan minne on käännetty. Kun ohjaa venettä oikealle ei keula käänny sivusuunnassa oikealle, vaan perä kääntyy vasemmalle, koska peräsin on perässä eikä keulassa. Siten rattiohjaus on tavallaan se epäloogisempi.

      • Anonyymi

        Kyllä minun beneessä keula on se mikä kääntyy kun moottorin kahvaa käännän, perä tulee sitten mukana. Eikö se ole hullua jos perä kääntyy ja keula pysyy paikoillaan, venehän katkeaa silloin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä minun beneessä keula on se mikä kääntyy kun moottorin kahvaa käännän, perä tulee sitten mukana. Eikö se ole hullua jos perä kääntyy ja keula pysyy paikoillaan, venehän katkeaa silloin.

        Niinhän sinä luulet, mutta perä on se mikä kääntyy ja keula kääntyy sitten myös koska vene ei taivu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä minun beneessä keula on se mikä kääntyy kun moottorin kahvaa käännän, perä tulee sitten mukana. Eikö se ole hullua jos perä kääntyy ja keula pysyy paikoillaan, venehän katkeaa silloin.

        Beneessä ehkä, mutta peräprutkuveneessä perä tekee ohjausliikkeessä sivusiirtymän. Jätä se keulapotkuri rauhaan ja opi hallitsemaan veneen liikkeitä.


    • Anonyymi

      Miettihän vielä mihin se moottori menee.
      Vene menköön mihin lystää.

      • Anonyymi

        Ei moottori mene itsekseen mihinkään, siellä se veneen perässä pärisee.


    • Anonyymi

      Aloittajalle, jos hän on oikeasti tuota kysymässä, niin pyydä joku tuttusi pihaasi ja anna hänelle tehtäväksi peruuttaa autolla talosi nurkan ympäri tai jonkun muun vastaavan esteen ympäri.
      Nyt tulee tärkeä kohta. Sinun täytyy siinä tarkasti seurata miten ne etupyörät kääntyvät ja mihin päin sen auton nokka siirtyy sen käännöksen aikana.
      Tuolla helpolla kokeella saat selvitettyä miten vene käyttäytyy kun sen peräsintä käännetään.

      Yksinkertaistettuna, veneessä ei oikeastaan käännetä keulaa, vaan lähdetään viemään veneen perää vastakkaiseen suuntaan siitä, mihin ollaan menossa.

      Eräs paikka jossa voit selvästi todeta tuon seikan on mennä pitkään laituriin kylkikiinnitykseen ja yrittää kääntää venettä nopeasti pois siitä laiturista.
      Kun tuo kokeen tekee silloin kun tuuli käy suoraan siihen laiturin pitkälle sivulle, voit todeta tuon tarpeen kääntää sitä veneen perää päinvastaiselle puolelle mihin halutaan kääntyä - nyt siellä edessä on laituri, eikä nokka meinaa kääntyä millään poispäin laiturista.

      Katsopa seuraavan kerran tarkasti sinne veljesi ratilla ohjattavan veneen perän suuntaan ja pane merkille kuinka se veneen perä lähtee siirtymään päinvastaiseen suuntaan kuin mihin keula lähtee menemään.
      Toivottavasti sait tästä apua tuohon kääntymisdilemmaan.

    • Anonyymi

      "Eihän polkupyörä mene vasemmalle jos kääntää oikealle, polkupyörä siis menee sinne mihin eturengas osoittaa"

      Tuo on virheellinen oletus, ellet kaadu pyörälläsi.
      Kun pyörällä ei kaaduta, ja käännetään ohjaustangosta oikealle, niin etupyörän muodostama tukipiste siirtyy oikealle ja takapyörä seuraa perässä. Tällöin polkupyörä ja sitä ajava henkilö kallistuvat yhdessä vasemmalle, jolloin etupyörä kääntyy kallistuksen mukana vasemmalle, ja polkupyörä kartaa vasemmalle.
      Polkupyörä siis nimenomaan kääntyy vastakkaiseen suuntaan kuin mihin sitä ohjaamalla alussa käännetään. Heti sen jälkeen ohjaustangosta voi päästää vaikka irti. Kun pysyy pystyssä, niin näkee pyörän aina kääntyvän vastakkaiseen suuntaan kuin mihin ennen irtipäästämistä ohjattiin.

      Monet toki virheellisesti kuvittelevat kallistavansa polkupyörää pelkällä tahdonvoimalla psykokineettisesti, mutta se ei vaan ole fysiikan lakien mukaan edes mahdollista. Aina se todellisuudessa kuitenkin aikaansaadaan ns vastaohjauksella, ja varsinainen kallistuminen on sitten seurasuta siitä että paino ei enää sitten ole tukipinan päällä, vaan sen vieressä. Mutta painopistettä ei voi sivusuunnassa siirtää tahdonvoimalla, vaan sitä tukipistettä siirretään ohjaustangosta kääntämällä, toki edellyttää että pyörä silloin etenee, muutenhan tukipinta ei sivulle siirry.
      Useimmat toki tekevät vastaohjauksen ihan alitajuisesti.

    • Anonyymi

      Tämä perämoottorii jäänyt vastakäännöstoiminnallisuus keksittiin silloin kun ruori oli uusinta uutta ja ruoriohjattavaa laivaa käänneltiin samalla tavoin väärin päin. Samoin sen ajan persveivarit - niitä käännettiin aivan päinvastaiseen suuntaan jotta sen ajan ruorimiehet eivät menisi sekaisin. 1900-luvun alkuun ruorit muutettiin jo vähitellen niin että kun känsi ruoria styyraan niin laiva kääntyi styyraan. Tämä oli monelle perämiehelle aluksi ongelma ja onpa jopa arveltu että Titanicin perämies olisi tämän takia kääntänyt ensin kohti jäävuorta eikä siitä poispäin - lienee tottakin että hänen aikaisemmassa aluksessaan oli tämä vanhanajan systeemi.

      No, laivoissa uusi järjestelmä vakiintui. Mutta kukaan ei tajunnut kertoa perämoottoriväelle. Uskoakseni ap on ensimmäinen, joka patentoi kääntösysteemin myös perärutkuihin ja rikastuu. Innovointi se on se mikö kannattaa

      Ja ihan pikku vinkki näin meidön kesken - oletko miettinyt soutuvenettä....vink vink....

      • Anonyymi

        "Uskoakseni ap on ensimmäinen, joka patentoi kääntösysteemin myös perärutkuihin ja rikastuu. "

        Mitähän tämä tarkoittaa?


    • Anonyymi

      Vaikuttaa kai sekin, että onko perä vai Keskimoottori.

      • Anonyymi

        Niin, tai jos on panssarivaunu, mutta otsikkona oli perämoottorin ohjaus.


    • Anonyymi

      Kyllä jotkut nais ihmisetkin ovat oppineet ohjaamaan venettä. Jatkat harjoittelua, kyllä sinä sen opit, kun kovasti yrität

    • Anonyymi

      Johtunee siitä, että moottorin kääntyessä vasemmalle, veneen keula jää oikealle ja virtaava vesi veneen alla kääntää venettä oikealle. Missäpäin veneilet, että tiedän kiertää vähän kauempaa?🤭

    • Anonyymi

      Kuulalaakeri.

    • Anonyymi

      Olet liian älykäs olemaan vanha paskanen pappa kuin minä

    • Anonyymi

      Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa kuin esim tuuliviirin kääntyminen aina vastatuuleen, eikä niistä otettu edes polkupyörän dynamolla valoa ulkohuussiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 191
      2343
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2134
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      179
      2007
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      5
      1209
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1198
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1080
    Aihe