Lisäturvakäsittely ja Toyota

Tiiman

Onko tietoa/kokemusta, mikä on Toyotan kanta lisäturvakäsittelyyn - pysyykö tehtaan koritakuu voimassa kuten Finikor ja Dinitrol sivuillaan mainostavat? Ensimmäinen kysely maahantuojalta tuotti kovin ympäripyöreän vastauksen...

16

6755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konkari..

      Unohda Toyotan ja maahantuojan kanta. Unohda koritakuu. Unohda ne täysin.

      Vie Toyotasi viipymättä täyskäsittelyyn, ja anna porata kaikki mahdolliset reiät.

      Uudetkin Toyotat kaipaavat Suomen oloissa lisäkäsittelyä. Täyskäsittelyssäkään tehtävät reiät eivät millään tavalla heikennä autoa tai sen ruosteenvastustuskykyä, kun homma tehdään oikein.

      Autosi on alle vuodessa pintaruosteessa pohjastaan, jos sen uutena ostat etkä vie lisäkäsittelyyn. Takuu ei ikinä korvaa sinulle yhtään mitään, vaikka kuinka mainosmiehet vakuuttelisivat. Äläkä vahingossakaan usko autokauppiaita, ja heidän puheitaan käsittelyn tarpeettomuudesta.

      Sanoinko tarpeeksi monta kertaa ja tarpeeksi selvästi? Jos en sanonut, pyydä että sanon vielä muutaman kerran.

      Eri asia sitten on, onko käsittely taloudellisesti kannattavaa, jos autoa aikoo pitää vain muutaman vuoden. Mutta siitähän ei nyt ollut puhe.

      • TT-Citikka

        Ja vein Citroen Berlingon 2003 täyskäsittelyyn reikineen. Ja annoin palttua valmistajan koritakuulle - juuri edellä mainituista syistä.


    • masa

      Tuossa yllä jo tulikin olennaisimmat seikat. Ja vaikka auton pitäisi lyhyemmänkin ajan voi suojausta perustella (hieman) paremmalla äänieristyksellä. Etenkin jos teettää samalla äänieristyskäsittelyn (ainakin osa finikor-liikkeistä). Näin aion menetellä vuoden vanhan Avensis Verson kanssa.

    • pumppa

      minkään autovalmistajan koritakuu ei kata normaalia kulumista eli ruostumista ulkoa sisällepäin.puhallan työkseni autojen pohjia itäsuomessa ja voin vakuuttaa että uudet autot tarvitsee lisäsuojaa. puhalsin eilen -02 c-mersun ja löysin 2 reikää... kaikki uudet autot on suht samalla viivalla ruostumisen suhteen jos joutuu ajelemaan hiekkatietä ympäri vuoden. kaikki ruostuu lupailivat maahantuojat ja automyyjät mitä tahansa...

    • tarkkana

      Älä hyvä mies vie autoasi ruostekäsittelyyn jossa siihen porataan REIKIÄ käsittelyä varten!!
      Silloin menetät koritakuun - suojaksen voi tehdä myös ilman lisäreikien tekoa, vaikkakin se on moninkerroin työläämpää, koska silloin mm ovien verhoilut joutuu purkamaan yms. Mieti tarkkaan.

    • kemisti

      Jos annat porauttaa autoosi reikiä, niin muista se, että sen jälkeen olet naimisissa ruoste-suojaamojen kanssa, sillä jos et ota 2-vuoden välein lisäkäsittelyitä, niin on suuri vaara, että autosi lähtee ruostumaan juuri noista poratuista reikä kohdista! Suosittelen noita suojaamojen uutuustuotteita, joissa ei porailla reikiä, vaan parannellaan ja lisäillään tehtaiden alustasuojausta, sekä ruiskutetaan koteloita suoja-aineella. Mutta tämäkin käsittely täytyy tehdä uudelle autolle, ennen ensimmäisen talven suolakylpyjä!

    • ja heti

      Oma uusi Toyotani on juuri menossa täyskäsittelyyn jossa reikiä porataan varmasti. Ruosteenestoliike antaa vastaavan takuun kuin maahantuojakin eli 12v. Tehdashan antaa takuuta yleensä vain 3-6 vuotta, mutta Suomessa maahantuojien markkinamiehet nokittaa takuuta vielä oikein kunnolla. Tosiasiahan on kuitenkin se kuten joku tässä mainitsikin, että mikään ruoste ei käytännössä mene myyjän takuuseen. Se on aivan toivotaantoivotaan meininkiä. Ainoa joka auttaa ruostetaistelussa on kunnon lisäkäsittely tarkastuskäsittlyineen.

    • Pera

      Itse teetin heti uuteen corolla versooni Dinitrol-käsittelyn täydellisenä eli alusta ja kotelot ikkunoihin saakka. Autokauppias otti asian oma-aloitteisesti esiin luovutustilanteessa. Toyotan kanta on, että SFS-sertifioidut käsittelyt eivät vaikuta puhkiruostumattomuustakuuseen. Näissähän ei porata mitään reikiä, vaan erikoissuuttimilla massat puhalletaan koteihin jo olemassa olevien reikien kautta. Käsittely maksoin 450e ja loppui mm. se kivien ropina alustassa.

    • Tiiman

      Kiitokset näkemyksistä. Toyota Finlandin takuupäällikön vastaus oli seuraavanlainen:

      --
      Toyota vastaa kaikista vaurioista takuuaikana,Takuu - ja huoltokirjassa olevien takuuehtojen mukaisesti. Mikäli autoon tehdään muutoksia esim. lisäruostesuojaus,vauriotapauksissa näyttövelvollisuus siirtyy autonomistajalle/ruostesuojauksen tekijälle,kuluttajansuojalain mukaan.
      --

      Ymmärtäisin tämän siten, että takuu säilyy ruosteenestokäsittelyn jälkeenkin, mutta riitatapauksessa omistajan on erikseen pystyttävä osoittamaan, että ruostuminen johtuu valmistusvirheestä, jotta korjaus menisi koritakuun piikkiin. Ja jos käsittelyssä on porattu reikiä, niin silloin tuota (sisältäpäin lähtenyttä ruostumista) ei ainakaan pysty enää osoittamaan; reijättömän lisäturvakäsittelyn tapauksessa se on ehkä vielä mahdollista.

      Eli kyllähän karu totuus taitaa olla se, että valtaosassa tulevaisuuden puhkiruostumistapauksista on koritakuiden antama suoja suomalaiselle keskivertoautoilijalle aika mitätön.

    • Futisfanaatikko

      Kai se on uskottava, että uudet autot ruostuu. Oma vuoden vanha Corolla, jolla on ajettu 12000 km pääasiassa pääkaupunkiseudulla, näytti alkaneen ruostua pyörän ripustuksista (tai mitä siinä takarenkaan kohdalla onkaan), kun autoa käytin vuosihuollossa. Korjaamojannu ei sanonut mitään järkevää ruostesuojauksesta, sillä kun oli kiire himaan.
      Onkos jollain kokemuksia, onko Toyota tehnyt tuon ikäisiin autoihin jotain suojausta tms. niin sanotusti takuuna?

      • Corollisti

        Onko tosiaan näin, aika masentavaa jos paikkansa pitää. Itsellä on 16-vuotias Corolla, uutena ostettu. Ei yhtäkään ruostesuojakäsittelyä tehty (entisessä Corollassa oli Finikor, ei kiinnostanut enää) eikä pisaraakaan ruostetta missään. Takapyöränkotelot massasin heti uutena Tiikeri-massalla.


      • bubi

        Tukivarsien pintaruoste ei vielä ole paniikin paikka. Varsi on paksua, täyttä tavaraa, ei se vuodessa mätäne.

        Suurempi ongelma on siellä pohjassa. Pohjamaalattu pelti ei siedä kulutusta, ja vuoden parin kuluttua kuluneen pohjamaalin paljastama pohja puskee ruostetta kuin keväinen pellonlaita voikukkaa.

        Jos autoa pitää yli viitisen vuotta, kannattaa auto ajaa luovutuksesta suoraan ruostesuojaukseen. Usein autoaan vaihtava ei saa ruostesuojauksesta juurikaan hyötyä, mutta jo auton toinen omistaja kiittää ensimmäistä tehdystä suojauksesta.


    • Ali Hassani vaan

      Niin helpointahan olisi ostaa jokin muu auto kuin toyota niin ei tarvitsisi heti ensimmäisenä talvena ruveta miettimään tommoisia ruostesuojaus hommeleita ja toisena talvena kaivelemaan noita hitsuu laitteitta

      • ei ruostu?

        Uudet autot kannattaa ruoste-estokäsitellä mahdollisimman kattavasti. Näin ainakin yleisessä tapauksessa. Ruoste on rauta-nimisen alkuaineen luonnonmukainen olotila ja erityisesti Pohjolan kylmän kosteassa suolkylvöilmastossa tuo olotila palautuu auton merkistä riippumatta nopeammin kuin valmistajien päämarkkina-alueilla ystävällisemmissä ilmasto-oloissa.

        Uskomukset ovat sitten erikseen, kuten 7 miljoonasosa metrin paksuisen sähkösinkkikerroksen kaikkivoipuuteen ruosteenestossa.

        Minä luotan raudan galvaaniseen eristämiseen hapesta ja elektrolyyteistä(vesi ja suola) eli ruosteenestoaineiden käyttöön ja vahattuun maalipintaan.


      • Anonyymi
        ei ruostu? kirjoitti:

        Uudet autot kannattaa ruoste-estokäsitellä mahdollisimman kattavasti. Näin ainakin yleisessä tapauksessa. Ruoste on rauta-nimisen alkuaineen luonnonmukainen olotila ja erityisesti Pohjolan kylmän kosteassa suolkylvöilmastossa tuo olotila palautuu auton merkistä riippumatta nopeammin kuin valmistajien päämarkkina-alueilla ystävällisemmissä ilmasto-oloissa.

        Uskomukset ovat sitten erikseen, kuten 7 miljoonasosa metrin paksuisen sähkösinkkikerroksen kaikkivoipuuteen ruosteenestossa.

        Minä luotan raudan galvaaniseen eristämiseen hapesta ja elektrolyyteistä(vesi ja suola) eli ruosteenestoaineiden käyttöön ja vahattuun maalipintaan.

        Ongelma eriteissä on se että ne toimivat molempiin suuntiin eli kosteus ei pääse ulkoa sisälle, mutta ei myöskään sisältä ulos, eli eristeen ja pellin jäävä kosteu ei pääse pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelma eriteissä on se että ne toimivat molempiin suuntiin eli kosteus ei pääse ulkoa sisälle, mutta ei myöskään sisältä ulos, eli eristeen ja pellin jäävä kosteu ei pääse pois.

        Ja tuon suuren viisauden keksit kertoa vuoden 2005 ketjuun.
        Apina herää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe