Toimivaa jääkaappia tai pakastinta ei kannata vaihtaa uuteen.

Anonyymi

Jos jääkaappi pitää kylmänä tai pakastin jäässä niin kumpaakaan ei kannata ei kannata viedä jäteasemalle ja ostaa uutta. Siinä ei ole mitää järkeä. Suuremmalla todennäköisyydellä uusi jääkaappi tehottomampi eli tiheämpi käynti. Ääni on ainakin kovempi.

Jääkaapin tai pakastin valmistuksessa aiheutuvat päästöt ja raaka-aineet on huiman suuret.

Kaapeissa on ongelmajätettä paljon eristeissä PU. 3-7cm paksua ympäri.

Kylmäainetta, elektroniikkaa, kuparia, laakereita, karkaistua metallia, sorvattua, hiottua, lasia sisällä, erikoismuovia, metallikuoret pintakäsittelyillä.


Jääkaappi kannattaa korjata jos termostaatti vikaantuu joka on harvinaista, oven kahvojen vaihto, jopa tiivisteitä saa metritavarana mitkä voi leikata tai valmis.

6

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Omani on vasta 15 vuotta vanha Miele, joten mieleenikään ei ole tullut vaihtaa sitä uuteen.

    • Anonyymi

      Nää on vähän näitä juttuja. Itse joskus laskeskelin, että vanha jääkaappi ei kuluta lähellekään halvimmankaan uuden hintaa ylimääräisessä sähkölaskussa sinä aikana, mitä uudessa kestää takuu. Nythän sähkön hinnan uhotaan nousevan, niin asiaa voisi tarkastella uudestaan.

      Periaatteessa jos vanha jääkaappi on kestänyt tähän asti, se voi hyvin olla sellaista laatua joka kestää lähes ikuisuuden. Kuka haluaa tilalle nykyajan romua, joka on mahdollisesti suunniteltu hajoamaan muutaman vuoden päästä.

      • Anonyymi

        Minulla on 70-luvun jääkaappi, joka toimii täysin. Tosin se on ollut aktiivikäytössä vain 80-luvun loppuun, sen jälkeen mökillä, jossa päällä muutaman viikon vuodessa.


      • Anonyymi

        Paska jääkaappi tai jääkaappipakastin hotkii kesähelteillä reilut 2 kWh/d, kun uusi pärjää puolet vähemmällä. Kun sisällä on muutekin >27 °C en kaipaa yhtään ylimääräistä lämpöä.

        Vuoden mittaan huono laite voi syödä 400 kWh enemmän. Ei perinteisillä sähkönhinnoilla kuin parin kympin juttu, mutta jos on lähiaikoina soppari päivittynyt vaikka kokonaisedulliselle 0,30 €/kWh tasolle, niin takkiin tulee jo reilu satku/vuosi.


    • Anonyymi

      Ei ole tullut mieleen, että ne vanhan jääkaapin materiaalit voidaan ottaa talteen ja kierrättää. Sitäpaitsi nykyaaikaisssa jääkaapeissa ei ole samanlaisia myrkkyjä kuin vanhoissa. Lisäksi vanhan jääkaapin energiankulutus on aivan järkyttävä pahimmillaan. Nykyaikasen jääkaapin kulutus on paljon pienempi kuin vanhojen. Eli vanhan kaapin vaihtaminen uuteen voi olla hyvinkin järkevää sekä oman sähkölaskun että kaapin aiheuttamien kasvihunekaasupäästöjen takia. Ei oe mitään järkeä itsepäisesti säilyttää ikivanhaa kaappia, joka joo toimii ja pitää kylmänä, mutta sillä hinnalla että kaappi aiheuttaa hirveän sähkölaskun ja tolkuttoman energiantuhlauksen pitääkkseen kaiken kylmänä.

      • Anonyymi

        Veikkaan, että jääkaapin tekniikka on kehittynyt sen verran energiatehokkaammaksi, että hyötysuhde on 20% parempi nyt kuin 70-luvun lopulla. Loppu on markkinoinnin tuottamaa mielikuvaa!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe