Rauhaniemi/Lehtiniemi

Anonyymi

Mielenkiinnosta kyselen, kun en pääse maksumuurien taakse.
Rauhalinna on ilmeisesti rempattu jo kuntoon?
Onko toiminnassa jo?
Mielenkiinnolla odotan tätä upeaa paikkaa!

Lehtiniemi, niin upea sekin- onko toimintaa?

Kunpa Savonlinna osaisi hyödyntää nämä molemmat upeat paikat.

Kiitos, ei ilkeitä kommentteja tai savolaista näsäviisautta. Jos kommentoit, kommentoi nätisti.

45

956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kommentoin nätisti, että Rauhalinnaan harvan rahkeet riittää eli ei avaudu rahvaalle kuin avoimien ovien päivänä ehkä vuoden tai kahden päästä ja Lehtiniemi taas täysin hunningolla

    • Anonyymi

      Kyösti Kakkonen teki Rauhalinnasta itselleen oman taideateljeen ja sinne ei todellakaan tuo rahvas hiekkaa kengissä.
      Lyhyesti.
      Rauhalinna on nykyään yksityiskäytössä.

      Lehtiniemi odottaa matkailun uutta aaltoa, jolloin Savonlinnan päättäjät näyttää markkinataloudelle miten sitä bisnestä pyöritetään oikein kunnon voitolla...

      • Anonyymi

        Oooho! Taitaa jäädä odotukseksi.


    • Anonyymi

      Rauhalinnaan ei pääse, tiellä iso portti ja valvontakamerat. Käytiin Putkinotkossa, pihaan pääsi, kiva paikka.

      • Anonyymi

        Linna ei ole enää SE linna, jota moni muistelee kaiholla, koulunaan, hääpaikkanaan, ravintolana, joillekin jopa kotina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linna ei ole enää SE linna, jota moni muistelee kaiholla, koulunaan, hääpaikkanaan, ravintolana, joillekin jopa kotina.

        Kun kerta Rauhanlinnan pelastaja kauppaneuvos Kakkonen on käyttänyt hankintahinnan lisäksi miljoonia euroja rakennuksen korjaamiseen ja alkuperäisen loistonsa hienoksi pitsihuvilaksi entisöintiin, niin ei kai kuvitellakaan, että entisöity Rauhanlinna olisi vielä SE jo vuosikausia kylmänäkin seissyt linna.

        Mutta hienoa, että Kakkonen on luvannut järjestää avoimien ovien päivän, jossa päästään kurkistamaan sisätiloihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kerta Rauhanlinnan pelastaja kauppaneuvos Kakkonen on käyttänyt hankintahinnan lisäksi miljoonia euroja rakennuksen korjaamiseen ja alkuperäisen loistonsa hienoksi pitsihuvilaksi entisöintiin, niin ei kai kuvitellakaan, että entisöity Rauhanlinna olisi vielä SE jo vuosikausia kylmänäkin seissyt linna.

        Mutta hienoa, että Kakkonen on luvannut järjestää avoimien ovien päivän, jossa päästään kurkistamaan sisätiloihin.

        Ei kukaan niin " kuvittele", totesinpahan vain. Kaikki kunnia Kakkosen kulttuuriteolle.


    • Anonyymi

      Pääasia sitten lienee, että Savonlinna ei ainakaan vedä katepillaria näidenkin yli.

      Hyvät museotilat/maisema/kiertokäyntitilat ainakin kaupungille saisivat olavinlinnan lisäksi, tekisivät vaikka kiertokäyntejä bussilla, samaan tapaan kuin torilta lähtevät nuo "laivat", mihin on eksytty ( me ainakin) tänäkin kesänä useaan kertaan.

      Lehtiniemen ja rauhanlinnan paikoilla on niin monia tarinoita kerrottavana, samaan tapaan kuin linnalla. Eikös ne turistit juuri tällaisia etsi, ja näissä on romantiikkaakin mukana.

      • Anonyymi

        Ne retket voisi ja pitäisikin tehdä laivoilla välillä rantautuen tutkimaan paikkoja.
        Kaupunki joskus kyseli mitä toivotaan lehtiniemeen, niin ehdotin jonkin sortin saunamaailmaa, missä turistit ja paikallisetkin pääsisi avoveteen uimaan yn


      • Anonyymi

        Eivät etsi. Lehtiniemessä ei ole mitään, mikä keskivertoturistia voisi vähempää kiinnostaa. Ei edes järvimaisema, vastaavaa kun löytyy varmaan tuhansista muistakin paikoista.


    • Anonyymi

      Lehtiniemi = kuin Suutarniemi, kuten myös Sulkavan Kuumien kivien aluekin .Hulluja suunnitelmia, jotka eivät ikinä toteudu 🎌
      Meillä on niin viisaita päättäjiä, voi helv... 📢

    • Anonyymi

      50 ja 60 luvulla oli laivaliikennne Sln satamasta Lehtiniemeen.
      Enonkoskelaisetkin kalastajat tallasi sinne ja sitten laivalla Sln torille kalaa myymään.

      Saman laivareitin voisi alkaa uudestaan?
      Sitten hieno lounas Kakkosen upeassa linnassa! Tai pihassa luxun teltassa. Ja laivalla takaisin.

      Minusta vähintään yhtä hyvä idea kuin sienilautanen Punkaharjulla :-)

    • Anonyymi

      Kyösti Kakkonen Avaa Rauhanlinnan Savonlinnaan Avoimet Ovet

    • Anonyymi

      Rauhalinna ja sitä ympäröivä viiden metsä- ja vesitilan sadan hehtaarin alue maksoivat 600 000 euroa, mutta se oli kauppaneuvos Kakkosen mukaan ”vain osallistumismaksu”.

      Sen jälkeen rahaa on palanut yli kymmenen miljoonaa euroa. Parhaimmillaan työmaalla oli yhtä aikaa 54 rakentamisen ja entisöinnin ammattilaista.

      Mutta mitä Rauhalinnalla on edessään? Ensi kesän Savonlinna-päivänä huvilassa on avoimet ovet, mutta muutoin käyttöä tullaan rajoittamaan ja sääntelemään pieteetillä. Päätarkoitus on säilyttää rakennus.

      Rakentaminen Rauhalinnassa jatkuu. Huvilan ja rannan väliin rakennetaan padelkenttä ja helikopterikenttä. Sadan hehtaarin metsiin syntyy ratsastusreitti.

      Tulossa on myös sivurakennuksiin jumppasalia ja ravintolaa. 400-neliöinen ja 700 000 euroa maksava laituri huvimajoineen valmistuu ensi vuonna.

      Kakkonen uskoo, että miljöö tulee viehättämään isojen yritysten johtoryhmien kokoontumisia alueelle, joka sijaitsee 12 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta ja yhdeksän kilometrin päässä lentokentältä. Yhteistyötä tarjoiluiden osalta on Kakkosen mukaan hotelli Punkaharjun emännän Saimi Hoyerin catering-palvelun kanssa.

      – Oopperajuhlien aika sopii yhdistelmäksi, sillä Olavinlinnasta pääsee laivuri Janne Leinosen höyrylaivalla neljän kilometrin matkan alle puolessa tunnissa tänne.

      Sen sijaan 3,2 kilometrin neitseellistä Haapaveden ja Malperinjärven rantaa ei kaavoiteta eikä tontin 40 000 kerrosneliön rakennusoikeuttakaan käytetä.

      • Anonyymi

        En kyllä luottaisi tuohon Saimin cateringiin.Kannattaisi Kakkosen olla tarkempi kenen kanssa tekee yhteistyötä ja laivurillekin voisi laittaa hieman jäitä hattuun.


    • Anonyymi

      Lehtiniemi, niin upea sekin- onko toimintaa? Pitäisi Tehdä Entisen Lehtiniemen Koulun ja Asuntolan ja Kämpän Tiloihin Toimintaa

      • Anonyymi

        Miloin Kaavoitetaan Tolvanniemi Lomakeskuksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miloin Kaavoitetaan Tolvanniemi Lomakeskuksi

        Kaavoitetaan Jos Tuliisi Enemmän Turisteja Ruotsista


      • Anonyymi

        Museo vähintään.


    • Anonyymi

      Paikallispravda tänään:

      Lehtiniemen kaavaluonnos antaisi mahdollisuuden 30 miljoonan euron investointiin – Kaavassa on otettu huomioon liito-orava, lepakot, norppa ja viitasammakko.

      Lehtiniemen tila Savonlinnan Tolvanniemessä on entinen kartano ja entinen emäntäkoulu, jonka kaupunki osti pakkohuutokaupasta vuonna 2019.

      Kaksi vuotta sitten kaupunki teetti Lehtiniemestä yleissuunnitelman, jossa hahmoteltiin alueelle 30 miljoonan euron matkailuinvestointia. Suunnitelmassa oli 150 huoneen hotelli, korkeatasoinen leirintäalue sekä noin 80 mökkiä, joista osa isoja luksusmökkejä. Alueelle hahmoteltiin myös kurssi- ja kokoustiloja.

      Kaavoituspäällikkö Päivi Behm kertoo, että kaavaluonnos mahdollistaa yleissuunnitelman toteutumisen, mutta asemakaavassa ei tietenkään määritellä alueelle sijoittuvien palvelujen tai aktiviteettien sisältöä. Esimerkiksi hotellin paikalle on kaavassa useampia vaihtoehtoja.

      – Asemakaava voidaan toteuttaa myös vaiheittain tai esimerkiksi useamman yrityksen yhteistyönä, Behm sanoo.

      Kaupunki ei itse aio alkaa rakentaa matkailualuetta. Se teetti Lehtiniemen yleissuunnitelman alueen markkinointia varten. Markkinointia ei vielä ole aloitettu.

      – Nythän on vasta kaavaluonnosvaihe. Luonnosvaiheessa saadaan tuntumaa, millaiset etenemisen mahdollisuudet asiassa on. Kun luonnosvaiheen jälkeen tehdään kaavaehdotus, silloin voisi jo aloittaa aktiivisen markkinoinnin, sanoo kaupungin tekninen johtaja Kari Tikkanen.

      Kaavaluonnos kattaa noin puolet koko Lehtiniemen tilasta eli yleiskaavassa matkailualueeksi merkityn 26 hehtaarin alueen, josta Rauhalinnantien pohjoispuolella olevat pellot kaavoitetaan nyt maa- ja metsätalousalueeksi.

      Kaavaluonnoksessa on rakennusoikeutta noin 14 000 kerrosneliömetriä, josta 2 000 kerrosneliömetriä on neljässä suojellussa rakennuksessa.

      Rakennuksista vanhin on valtioneuvoston asetuksella suojeltu, 1800-luvun puolivälissä valmistunut kartanon vanha päärakennus.

      Suojeltaviksi esitetään myös vuonna 1930 valmistunutta emäntäkoulun päärakennusta sekä entistä navettaa ja entistä työväen asuinrakennusta eli Torppaa.

      Lehtiniemen yleissuunnitelmassa suojelluille rakennuksille on ideoitu käyttöä. Emäntäkoulun päärakennukseen eli kotitalousrakennukseen voisi sijoittua kurssitoimintaa, kartanossa voisi olla kahvila ja navetassa juhlatila. Yleissuunnitelman käyttötarkoitusmerkinnät eivät sido jatkosuunnittelua.

      Muut Lehtiniemen rakennukset eivät ole suojeltua, mutta niitä voidaan haluttaessa hyödyntää matkailukäytössä.

      Lehtiniemi on ollut vuodesta 2008 alkaen pääasiassa käyttämättömänä, joten liito-oravat, viitasammakot ja lepakot ovat laajentaneet siellä reviirejään. Lehtiniemestä on suora yhteys Hevonniemen Natura-alueelle, joka on tärkeä saimaannorpan elinalue.

      Lehtiniemen ranta-alueen hakamaa on arvioitu paikallisesti arvokkaaksi, ja hakamaat on vuoden määritelty koko maassa äärimmäisen uhanalaisiksi.

      Behm kertoo, että hakamaille ja liito-oravan elinalueille ei kaavassa ole osoitettu rakentamista. Liito-oravalle jää riittävän leveä metsäinen vyöhyke, jota pitkin se pääsee siirtymään muihin metsiin.

      Lepakot on huomioitu kaavamääräyksissä siten, että jos jotain rakennusta ryhdytään purkamaan tai kunnostamaan, on ensin selvitettävä, onko talossa lepakoita. Jos lepakoita on, on purkamiseen tai kunnostamiseen haettava poikkeuslupa.

      Saimaannorpan pesätihentymät on kaavoituksen yhteydessä selvitetty, mutta tieto ei ole julkista. Kaavamääräyksissä ohjeistetaan suuntaamaan hiihto- ja melontareitit sekä muut ulkoilu- ja retkeilyreitit poispäin pesätihentymistä. Behmin mukaan tämä on normaali käytäntö, kun kaavoitetaan rantoja norpan elinalueilla.

      Viitasammakon elinalueet ovat matkailulle kaavoitetun alueen ulkopuolella.

      • Anonyymi

        Tuskin toteutuu, kuten ei mitkään muutkaan Savonlinnan suunnitelmat.


    • Anonyymi

      Lehtiniemi ja Rauhaniemi ovat niin kauniita paikkoja.

      Nyt kun trendi luonnonsuojelusta on Lehtiniemestä ilmassa, niin ehkä sinne saadaan vaikkapa trendikäs luontopaikka.
      Lampaita hakamaille jne.
      Kävelyreittejä tms.
      Kaupungin velvollisuus on säilyttää nämä upeat paikat.

      • Anonyymi

        Ja veronmaksajien velvollisuus maksaa nämä upeat paikat.


    • Anonyymi

      Onko sinulla sitten jokin ehdotus?

      • Anonyymi

        Annetaan niiden vaan olla ja niinhän tässä käykin. Asia ei turhanpäivisillä suunnitelmilla muuksi muutu. Turhia suunnitelmia vuodesta toiseen - turhaa rahan haaskausta ja kyse ei ole pikkurahoista...


    • Anonyymi

      "Lehtiniemen tila Savonlinnan Tolvanniemessä on entinen kartano ja entinen emäntäkoulu, jonka kaupunki osti pakkohuutokaupasta vuonna 2019.

      Kaksi vuotta sitten kaupunki teetti Lehtiniemestä yleissuunnitelman, jossa hahmoteltiin alueelle 30 miljoonan euron matkailuinvestointia. Suunnitelmassa oli 150 huoneen hotelli, korkeatasoinen leirintäalue sekä noin 80 mökkiä, joista osa isoja luksusmökkejä. Alueelle hahmoteltiin myös kurssi- ja kokoustiloja."

      Totuus kaupungin kierosta suhtautumisesta edelliseen omistajaan, Heinoseen, paljastui!

      Kun Heinonen esitti vastaavan suunnitelman se tyrmättiin 100%sti Savonlinnan kaupungin toimesta ja se osoittain ajoi Heinosen konkurssiin.

      Kaupunki sai pilkkahintaan huutokaupssa valmiin Heinosen kaavaluonnoksen ja ideat.

      Ei yllätys sinänsä; yrittäjä vastaisuus on Savonlinna kaupungin DNA.
      Hyvä esimerkki on ettei anneta lupaa polttoaineen jakeluun veneily kaupungissa Saimaan rannalla! Idioottimaista toimintaa, venelijät ovat tunnetusti varakkaita ja rahaa runsaasti kuluttavia vieraita.

      • Anonyymi

        Ja noloa, miten Kakkosta on kiusattu kaiken maailman jonninjoutavilla asioilla,
        vaikka mies teki hienon, kalliin kulttuuriteon herättämällä upean Rauhalinnan henkiin!!


    • Anonyymi

      Just niin!

      Kakkonen voisi olla missä vaan maapallolla. Onneksi tuli Lehtiniemeen syrjimisestä huolimatta.
      Toivottavasti toinen suuri Pohjois Karjalan poika, Laakkonen, ei kyllästy ja vedä tappeja teltastaan Oravissa ja häivy muualle toteuttamaan suurta lomakyläänsä....

      • Anonyymi

        Kyösti Kakkonen Ja Yrjö Laakkonen Ostaa Lehtiniemen Kaavoituksen Alueen Käytöön Lomakeskuksi ja Kylpylä Ja Uimahallipalveluita


    • Anonyymi

      Lehtiniemen suunnitelmille tulee käymään kuten Lekotille, Tynkkylänjoen kartanonolle, kylpylähotellille jne..., eli mistään ei tule mitään.

      Lainaus Turun Sanomista 20.07.2009

      Savonlinnassa rakennetaan uutta majoituskapasiteettia yli 100 miljoonalla eurolla neljän seuraavan vuoden aikana. Valmistuttuaan neljään eri kohteeseen tulee noin 1 600 vuodepaikkaa. Valtaosa on korkeatasoisia lomamökkejä.
      Tänään varmistui Savonlinnan kaupungin ja venäläissijoittaja Oleg Levchokovin kesken tehty kaavoitussopimus Lekotin alueesta. Keskustasta 60 kilometrin päähän Saimaan rantaan aiotaan rakentaa 20 miljoonalla eurolla 87 lomarakennusta, hotelli ja ravintola. Alueella on jo laskettelurinne.

      Aiemmin keväällä julkistettiin kolme lomahuoneistohanketta, joiden toteuttajina ovat Tynkkylänjoen kartano, YIT ja Saarilandia.
      – Lisäksi Savonlinnan keskustaan ollaan kaavoittamassa kylpylähotellia, joka saataneen alulle neljän vuoden päästä, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

      • Anonyymi

        Kuinka siinä voisi käydä samalla lailla kun on nyt jo melkein valmista?


    • Anonyymi

      Tynkkylänjoen Kartanon Kaavoitukselle Tulee Hotelli ja Majatalo ja Vierasvenesatama ja Latukahvila ja Näkötorni ja Kylpylä ja Rantapalvelukeskus Ja Saunamaailma

      • Anonyymi

        Vierasvenesatamasta Pääsee Suoraan Latukahvilan Kautta Laduille Hiihtämään.


    • Anonyymi

      Apple Music

      • Anonyymi

        Ihan mielenkiinnosta kysyn, mikä on syy poistaa viesti, jossa kirjoitettiin, ettei linna avaudu "kaikille"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan mielenkiinnosta kysyn, mikä on syy poistaa viesti, jossa kirjoitettiin, ettei linna avaudu "kaikille"?

        Ei ihminen, vaan S224 bottirobotti poistaa, jos poistaa. Kukaan ei ymmärrä sen logiikkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihminen, vaan S224 bottirobotti poistaa, jos poistaa. Kukaan ei ymmärrä sen logiikkaa.

        Eiköhän joku aina ehdota sitä poistamista noitten kolmen pisteen avulla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän joku aina ehdota sitä poistamista noitten kolmen pisteen avulla?

        Jos kolme pistettä toimisi, niin aika moni Isolla Alkukirjaimella Kirjoitetut Viestit olisi poistettu, mutta ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kolme pistettä toimisi, niin aika moni Isolla Alkukirjaimella Kirjoitetut Viestit olisi poistettu, mutta ei ole.

        Outo juttu???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Outo juttu???

        Tuntuu ihan uskomattomalta nuo linnan tulevaisuuden suunnitelmat. Tietysti toivon, että asiakkaita ja käyttöä riittää, rohkea on yritys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän joku aina ehdota sitä poistamista noitten kolmen pisteen avulla?

        Ei. Ne pyynnöt ei vaikuta kuin poikkeustapauksissa. Jotain henkilökohtaista törkeää tms...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei. Ne pyynnöt ei vaikuta kuin poikkeustapauksissa. Jotain henkilökohtaista törkeää tms...

        Aika törkeitä tuolla kyllä yksi kirjoittelee aamusta iltaan!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika törkeitä tuolla kyllä yksi kirjoittelee aamusta iltaan!?

        Jotenkin ihmetyttää, kun täällä susirajalla odotetaan "luksuskohteeseen" kävijöitä.
        Hieno on linna, ja hatun nosto Kakkoselle, mutta jännityksellä seuraan tämän "ultraluksuslomakohteen" tulevaisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotenkin ihmetyttää, kun täällä susirajalla odotetaan "luksuskohteeseen" kävijöitä.
        Hieno on linna, ja hatun nosto Kakkoselle, mutta jännityksellä seuraan tämän "ultraluksuslomakohteen" tulevaisuutta.

        Enpä usko, että Rauhalinnaan odotellaan mitään turistiryntäystä. Taitaa olla enempi Kakkosen kesämökki, joka ilmeisesti tulee olemaan auki maksukykyisille tilausasiakkaille.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9194
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2698
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      150
      2484
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1458
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1320
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    Aihe