Jos olet saanut lapsia, olet äiti, ja se on työsi

Anonyymi

"Töihin löytyy aina sijainen, mutta äitejä on vain yksi."

Harva suree kuolinvuoteellaan sitä, kunpa olisi tehnyt vähän enemmän töitä. Moni suree menetettyä aikaa läheisten ja rakkaiden kanssa.

Käytännössä koko maailman historian, läpi kaikkien kulttuurien, naisilla on ollut yksi tehtävä yli muiden: jos olet saanut lapsia, olet äiti, ja se on työsi. Tämän oppi myös sinkkuna elänyt lähetystyöntekijä Amy Carmichael, kun Herra kutsui hänet aloittamaan orpokodin. Intialainen sananlasku sanoo: "Lapset sitovat jalat". Hän sai nopeasti huomata, että muut unelmat ja toiveet Intian tavoittamisesta sai jäädä lasten vuoksi sivuun. Et voi olla muualla, jos sinulla on tehtävää nyt juuri tässä.

Feministiliikkeen myötä naiset "vapautettiin" kodin orjuudesta. Monet naiset kuitenkin ihmettelevät, että oliko tämä sitä vapautta? Tehdä työtä jonkun muun (usein miehen) alaisuudessa, kun palvella omaa perhettään? Myydä aikansa toisen visioille ja unelmille, ja sivusta seurata omien lapsiensa kasvua? Mentiinkö tässä kaikessa liian pitkälle?

En sano, että voidaan palata ajassa takaisin, tai että kaikessa aina täytyykään. Mutta ehkä perspektiiviä tämä antaa. Äitiys oli ennen arvoasema. Se oli naisen elämän kohokohta ja siunaus. Näin Raamatun naiset osansa näkivät. Emme me Jeesuksen äitiäkään tunne, kuin äitiytensä kautta. Mutta silti tänä päivänä se on monille pakollinen paha, ja sen vaatimuksia pidetään rasittavina.

Ehkäpä me kristityt naiset voimme näyttää maailmalle toista viestiä? Että lapset ovat lahjoja, ja heidän kanssaan oleminen ja heihin panostaminen on etuoikeus ja siunaus. Raskasta se ajoittain on, mutta niinhän on kaikki hyvä elämässä. Ja miten edes Hengen hedelmä kasvaisi, jos et saisi arjessa tilaisuuksia osoittaa lempeyttä, kärsivällisyyttä ja itsehillintää?

"Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsehillintä. Näitä vastaan ei ole laki. Ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omia, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen. Jos me Hengessä elämme, vaeltakaamme myös Hengessä."
Gal. 5:22‭-‬25

1

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yhteiskunta on rakennettu niin että kaikki vetävät kortensa kekoon, hyvinvointivaltio ei toimi äiti myytin mukaisesti vaan veronmaksajia tarvitaan että yhteiskuntaa voi pyörittää
      Sairaanhoito, koulut vanhustenhoito hoituu
      Työläisten verorahoilla rahoilla
      . Ja äiditkin tienaavat oman eläkkeensä ,
      Kyllä sitä on ehtinyt lapsista huolehtia työnkin ohella , ja kiva näin vanhempana olla eläkkeellä kun on tienannut sen ihan itse sen , ettei lasten tarvitse olla makselemaan mummojen ja pappojen elantoaan

      Nykyajan lapset ovat saaneet oppia tuntemaan isänsäkin koska molemmat jakavat kotityöt ja lapsen kasvatuksen tasavertaisesti .
      Joten ajat ovat muuttuneet ja ihmiset sen myötä,
      Ennen pärjättiin yhden palkalla , tänään se ei käy jos on lapsia niin molempien tienestit tarvitaan .
      Niin että isä on tänään yhtä tärkeä lapsille kun äitikin Ennen lapset eivät nähneet isäänsä niin usein kun nykyään , ja isät ovat mukana lasten harrastuksissa
      Niin että yhteiskunnan varat eivät tipu taivaalta vaan ainoastaan veroilla voi saada aikaan asioita mistä on hyötyä kaikille .
      Joten äiti myytti on jossain mennyt liian pitkälle , ei meillä äideillä ole nykyään tarvetta saada ylistystä siitä että on synnyttänyt lapsensa ja elättänyt heidät Ja rakastaa jokainen lapsiaan vaikka onkin ansiotyössä .
      Sitten kun näkee näitä ns kotiäitejä jotka valittavat eläkkeensä pienuudesta niin että heidän pitäisi saada yhtä paljon kuin äidin joka on ollut kaikki vuodet työssä hyvänä veronmaksajana .
      Ja työ virkistää ihmistä ja antaa uusia virikkeitä elämään , ja vahvan tunteen että on mukana omalla panoksellaan yhteiskunnassa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe