Mille alettais pala 4

Anonyymi

Aloitan uuden ketjun niille näille. Sori et oon syntyny. Anteeksi kun oon olemasssa. Mut kun on niin paljon käyttämättömiä sanoja.

Tänään ois vuorossa vaatekaapin sesonkitsekkaus. Virttyneiden jan kulahtaneiden vaatteiden blokkaus mikä mihinki jatkokäsittelypaikkaan samalla inventaario uusien hankinnan tarpeellisuudesta. Tehtävä joka pitää tehdä syksyisin ja keväisin.

Lisäksi pohdinnassa syntymäpäivälahjaksi saadun lahjakortin tuhlaus mutta kun ei oikein ole hajua mitä sillä ostaisin. Siinäpä pähkinä purtavaksi.
Siili

77

541

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Huomenta - kivaahan tämä on

   Tänään aloitan varsinaisesti työt, jotain pikkujuttuja olen jo tehnyt. Päivä alkaa isolla kokouksella, jossa esittelen asiaani(asiaamme)

   Illalla kävelylenkille ja myöhemmin television katselua kudin kädessä

   • Anonyymi

    Töiden alkaminen loman jälkeen aina aiheutti ainakin minulle omat tunnelmansa etenkin pitkän loman jälkeen. Alkuun tuntui että muistanko/osaanko/ jaksanko mut kohta ei muistanut lomalla ollensakaan.
    Pehmeä lasku töihin tai lomaankin ei aina mahdollista työtehtävistä riippuen.
    Mukavaa ja antoisaa työsyksyä!
    Siili


  • Anonyymi

   Samaa vaateiden karsimista vaatekaapistani olen pikkuhiljaa tehnyt ja motiivi lopsahtanut.Ihan hyviä käyttövaatteita on.Niitä yksinäisen 69v- naisen Ahaa ostoksia. Jotka sitten jääneet roikkuu vaatekaapin kätköihin. Jokainen helle päivä on ollut samat shortsit jalassa.Mutta illalla pesty ja aamulla kuivat.On tarpeellinen määrä taskuja.Löysät ja ripakintuilleni polvien alapuolelle asti. T- paitojakin musia 8 kpl.Joten viikon jokaiselle päivälle kyllä uusi!Löytisi värikäitäkin kapista. Aina vaan vedän päälleni sen mustan T-paidan. Johtuko sitä olen nyt 2 vuoden aikana .Viimeisen niistää 22/ 8. postitanut 18 kpl.Suruadresin.Käytämätömiä sanoja minullakin on.Ainoat sanat sanon viikolla usein miten, kaupan kassalla Päivää ja Kiitos!Terveisin vaan täältä Itä-Helsinki.kiitos Luit ja Hyvää Päivää!25.8.2022

   • Anonyymi

    Mitäpä sitä hyviä vaatteita vaihtamaan. Itse olen nykyisin panostanut siihen että tarvitsenko uusia oikeasti vai voisiko vanhat olla ihan käyttökelpoisia.

    Onpas sinulla ollut suruadresseille tarvetta. Siinä mielikin on varmasti saanut soutaa syvissä vesissä. Minulla viime vuonna kahdet hautajaiset. Niissäkin oli pureskeltavaa. Ja on.
    Mukavaa päivää Sinulle.
    Siili


  • Anonyymi

   Aamu-uutisista taas kerran kuulin pitkistä ortopedijonoista. Lonkkaa lievästi kolottaa. Ei muuta kuin aamujumppaan, toiveissa ettei tarvitsisi sinne jonotella. Sängyssä voi loistavasti tehdä fyssarin antamia liikkeitä. Nyt veri kiertää.
   Jos minulla olisi lahjakortti, ostaisin paremman jumppakuminauhan tai muutaman eri vahvuisia. Ehkä muutakin kuntoon liittyvää. On nyt Prisman tuote, kankea ja tönkkö, samoja netissä. Käyn Intersportissa kun ajan muuten ohi. Ei auta kun lisätä itsehoitoa, niin että tk-käynnit jäisivät mahdollisimman vähiin.
   Hyvä loppuunkäytetty jumappakuminauha maksoi neljä vuotta sitten Terveystalolla 6 euroa, siellä ei enää myydä. Nyt paikallisella fitness-salilla 15 euroa. En osta niitä.

   • Anonyymi

    Liikkuminen antaa elämäniloa ja terveyttäkin. Tärkeää on että itsekin tekee oman hyvinvointinsa eteen tekoja, kykyjensä mukaan kukin tietenkin. Välineissä kallein ei ole aina parasta. Tai halvempi ajaa saman asian.
    Siili


   • Anonyymi

    Prismassa on erinomainen elastinen jumppanauha, 2-3 erilaista vastusta.
    Hinta on kuuden euron paikkeilla. Itselläni on kevyin vastus, sitä voi käyttää
    kaksinkertaisena myös, saa enemmän vastusta.


  • Anonyymi

   Minäkin sain edelliseltä työnantajalta joululahjaksi lahjakortin tuonne isompaan kauppakeskukseen. Kortti kävi moneen siellä olevaan liikkeeseen. Ostin sillä laukun ja rahaa jäi jemmaan kortille melkein puolet lahjakortin arvosta.
   Unohdin koko kortin ja sinne paloivat loput rahat käyttämättöminä kun en ollut tarkkana lahjakortin viimeisestä käyttöpäivästä.

   • Anonyymi

    Minulla tuo lahjakortti on tiettyyn liikkeeseen. Yleensä käytän nuo kortit aika pian jotta eivät todellakin jää laatikon pohjalle. Häytyypi vain päättää mihin sillä summalla investoisi. Ihan tyhjänpäiväiseen ei kuitenkaan vaan mikä olisi se tarve.
    Siili


  • Anonyymi

   Ihana kesäilta. Viikonlopuksi luvattu vielä lämmintä säätä mut sitten kylmenee säätietäjien mukaan.
   Joten nautitaanps vielä viikonloppunkesästä. Joissain paikoin venetsialaisviikonloppu.
   Siili

  • Anonyymi

   Huomentaa perjantaihin!
   Aamukaffeilla ja kaurapuuron jäähtymistä odotellessa muistui mieleeni ote Hymyilevästä Apollosta:

   Ei paha ole kenkään ihminen,
   vaan toinen on heikompi toista.
   Paljon hyvää on rinnassa jokaisen,
   vaikk' ei aina esille loista.
   Kas, hymy jo puoli on hyvettä
   ja itkeä ei voi ilkeä
   Siili

  • Anonyymi

   Ihana katsoa keliennusteita kun viimein helteet ohi ja jaksaa lenkillekin lähteä :)

   • Anonyymi

    Kyllä. Syksyn säitä oikeastaan ainakin lämpötilojen osalta on odotellutkin.
    Siili


  • Anonyymi

   Käyn vaatteita joka syksy ja taas kevät läpi. Paljon on semmosia joista en halua luopua, vaikka en niitä käytä koskaan. On tullut paljon joskus hankittua, kirppareilta ja toisinaan ihan uutenakin. En vaan halua niistä vaatteista luopua, vaan hilloan niitä aina uudestaan ja uudestaan.
   Tämä kaikki johtunee, luulisin siitä, että lapsena ja nuorena ei ollut paljon mitään vaatetta, jota olisin vaihdellut ja käyttänyt. Oli se surkeaa aikaa.

   Nyt olen jo vanha , yli 70 vuotias. Vaatteet vaan kiinnostavat, vaikka menee kauniita päiviäkin, jotka sisällä kuluvat jossain kotirievuissa. En saa itsestäni irti, että vähän ulos nokkaani pistäisin. Näin on ikä tehnyt jo tehtävänsä, vaikka koen olevani vielä ainakin henkisesti aika terve. Keho jo on mitä on.
   Mitä siili tähän sanot. Onko sulla neuvoja mulle!?

   • Anonyymi

    Sellasta se rättien kanssa pelehtiminen on. Joskus on tullut hankittua. Miksi joku hankittu, vaikka pitäminen on jäänyt nollaan. En ole koskaan ollut kiinnostunut räteistä tai pukeutumisesta.

    Yksi rätti on jotenkin tragikoominen. Ostin sen aikoinaan johonkin Uuno Turhapuron kutsuvierasnäytäntöön. Rätti on vain jäänyt.

    Tyhjentää pitää turhat pois!


   • Anonyymi

    Ai että olisinko vale-elämäntapaneuvoja :). Eipä ole neuvoja, itse tiennet parhaiten mikä juuri sinulle on hyvä.

    Mutta ainahan voi raatata ihmiseltä ihmiselle vai kuinka?

    Minullakin on tapa et joitain vaatteita en raski laittaa pois vaikka en juuri olisi niitävuosiin käyttänyt. Kun eihän sitä tiedä jos niitä joskus vielä jossain tarvis.
    Siili


   • Anonyymi

    Sama täällä , kerta kerran jälkeen minäkin muka alan valkkaamaan mitä pois heittäisin, aina loppuu siihen ettei mitään laiteta pois.
    Vaatteita on kertynyt vuosien varrella monet komerot täyteen ja vaikka tietää ettei niitä tule koskaan käyttämään niin jostain ihmeen kummasta ne roikkuu komerossa kuten aina.


  • Anonyymi

   Sunnuntaina olisi kuukausittainen huutokauppa, sinne voisi jo mennä nyt paikanpäälle katselemaan mitä taidetta ym on huutokaupassa. Näkyy ne kyllä netissäkin valokuvina.
   Siellä olisi muutaman suomalaisnimisenkin korusuunnittelijan tuotteita,eikä hinta näytä olevan kovinkaan korkealla.
   Kiinnostais mahdottomasti yksi lasimaljakko, ei ole suunnittelijan nimeä mutta se maljakko on 35 cm korkea, kirkkaassa maljakossa hiottuja pystysuoria raitoja ja leimoina karhula1881 iittala1887.

   • Anonyymi

    Paljonko arvelet tuon maljakon hinnaksi tulevan tai mikä on lähtöhinta?
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paljonko arvelet tuon maljakon hinnaksi tulevan tai mikä on lähtöhinta?
    Siili

    Siitä on nyt netin kautta tarjottu 100kr siis jotain 10€ , kyllä siitä vois 150kr tarjota, täytyy käydä kurkkaan sitä vaasia jos pohjassa olisi suunnittelijan kirjaimet.


  • Anonyymi

   Huomentaa!
   Kävin eilen illalla pitkän kävelylenkin auringonlaskusta pimeään. Upeat oli maisemat jokirannassa.

   Kun oli muitakin liikkujia kaikenlaisilla välineillä niin tuli mieleen taas näkyvyys liikenteessä? Aika kaivella heijastimet vaatteisiin ja pyöriin valot. Tummat vaatteet eivät näy muille kulkijoille ollenkaan pimeydessä.
   Siili

  • Anonyymi

   Huomentaa!
   Liekkö kesän viimeinen lämpimämpi päivä tulossa. Tulevalla viikolla tietäjän mukaan viilenee joten takkia ja pipoa saa kaivella esille ja sukkia jalkaan.
   Näin se elämä menee, kuten joka vuosi ennenkin. Vuodenajat vaihtuu tapahtuipa maailmalla sitten mitä hyvänsä.
   Siii

   • Anonyymi

    Lisään vielä nikkiin konsonantin l.
    Siili


  • Anonyymi

   Lämmin sää on vielä, ulkona on noin 28 plussaa celciusta. Tuossa lähistöllä on pieni metsäalue, jossa menneinä vuosina on aina tähän aikaan vuodesta alkanut suppilovahveroita nousemaan maanpinnalle. Mutta nyt ei yhtäkään näkynyt, tosin ei siellä ollut mitään muitakaan sieniä näkyvillä. Ankara on kuivuus.

   metsässä saapasteli
   <anni>

   • Anonyymi

    Meillä on tässä ympäristössä vehreyttä ja metsää vaikka kerrostalossa asunki. Hyviä koiranpissitysmaastoja vaihdellen. Tykkään.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meillä on tässä ympäristössä vehreyttä ja metsää vaikka kerrostalossa asunki. Hyviä koiranpissitysmaastoja vaihdellen. Tykkään.
    Siili

    Siilille,

    Onko siellä myös marjoja ja sieniä metsässä? Tykkäätkö poimia niitä?
    Minä poimin tai ostan markkinoilta vuosittain ihan vähän mustikoita
    tai puolukoita sekä suppilovahveroita tai mustia torvisieniä pakastimeen,
    vaikkapa pari litraa kumpiakin. Olen niitä tästä kotini
    läheltä löytänytkin yleensä. No, tänä vuonna näyttää olevan toisin.
    Tulee minulle sattumalta reissu myös muualle päin Suomea, niin
    tarkistan samalla siellä yhdestä minulle tutusta paikasta metsän antimet.

    <anni>


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siilille,

    Onko siellä myös marjoja ja sieniä metsässä? Tykkäätkö poimia niitä?
    Minä poimin tai ostan markkinoilta vuosittain ihan vähän mustikoita
    tai puolukoita sekä suppilovahveroita tai mustia torvisieniä pakastimeen,
    vaikkapa pari litraa kumpiakin. Olen niitä tästä kotini
    läheltä löytänytkin yleensä. No, tänä vuonna näyttää olevan toisin.
    Tulee minulle sattumalta reissu myös muualle päin Suomea, niin
    tarkistan samalla siellä yhdestä minulle tutusta paikasta metsän antimet.

    <anni>

    Ei oikein näiltä alueilta marjoja tai sieniä löydy. En ole enää vuosiin käynyt marjassa. Suunnistustaitoni on niin huonot että jos ei auto tai joku metsätie ole näkösällä eksyn heti. Eikä ole suunnistustaitoista kaveriakaan. Aiemmin ostin marjat torilta ja pakastin. Nyt kun tilat pienemmät ostan tuoreita niin kauan lun niitä on ja sitten pakkasesta.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei oikein näiltä alueilta marjoja tai sieniä löydy. En ole enää vuosiin käynyt marjassa. Suunnistustaitoni on niin huonot että jos ei auto tai joku metsätie ole näkösällä eksyn heti. Eikä ole suunnistustaitoista kaveriakaan. Aiemmin ostin marjat torilta ja pakastin. Nyt kun tilat pienemmät ostan tuoreita niin kauan lun niitä on ja sitten pakkasesta.
    Siili

    Siilille,

    Se on ihan fiksua ostaa marjoja ja sieniä, jos niitä tekee mieli. Ei toki jokaisella ole sitä tuttua metsää siinä lähiympäristössä. On myös hieno asia, että oikeasti tietää, mihin pystyy ja mihin ei.

    Pääset kuitenkin harrastamaan liikuntaa, esim. koirasi kanssa. En malta olla hupailematta tässä ja ihan hyväntahtoinen pilke silmäkulmassani kysyn, jotta lenkitätkö sinä koiraasi vai lenkittääkö koirasi sinua? Meinaan, jotta päättäkö koira, mitä tietä tai katua mennään ja se menee edeltä vai seuraako koirasi sinua?

    <anni>


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siilille,

    Se on ihan fiksua ostaa marjoja ja sieniä, jos niitä tekee mieli. Ei toki jokaisella ole sitä tuttua metsää siinä lähiympäristössä. On myös hieno asia, että oikeasti tietää, mihin pystyy ja mihin ei.

    Pääset kuitenkin harrastamaan liikuntaa, esim. koirasi kanssa. En malta olla hupailematta tässä ja ihan hyväntahtoinen pilke silmäkulmassani kysyn, jotta lenkitätkö sinä koiraasi vai lenkittääkö koirasi sinua? Meinaan, jotta päättäkö koira, mitä tietä tai katua mennään ja se menee edeltä vai seuraako koirasi sinua?

    <anni>

    Minulla on pieni koira,m jolla on iso ego. Meillä on yya-sopimus että vuorotellen viedään. Välillä minä haluaisin pidemmän lenkin mutta koira päättää tien haarassa et hän haluaa Jo kotiin päin. Väliin annan periksi? Väliin en.
    Koiralla on tapa jäädä odottelemaan kaikki takaatulijat. Siitä meillä väliin erimielisyyksiä heh. Lisäksi lapset haluaisi aina silitellä sitä mut hän ei antaudu vieraille# haluaa itse päättää milloin sopii lähestyä. Ja itse tehdä tuttavuutta.
    Siili


  • Anonyymi

   +10 astetta lämpötila mutta aurinkoista. Parvekkeella vielä pelakuut täydessä kukassa# lumihiutale on kituuttanut läpi kesän liian kuumassa ja vähän kärsinyt pääsi kompostiin muotoutumaan kukkamullaksi jälleen. Mustasilmäsusanna itse siemenestä kasvatettu sen sijaan rehottaa vielä täydessä voimassaan. Vielä ei ole oarvekkeelle tai haudallekkaan syyskukkien aika.
   Siili

   • Anonyymi

    Tänään vielä yli 15 plus, jatkossa sen alle.

    Tympäsee soitella kipeästä varpaasta, iho poli totesi ettei kuulu heille, täytykö mennä uudestaa saman lääkärin pakeille joka operoi vailinnaisesti jättämällä kesken, vai vai yksityinen, jalkahoitola ei varmaan ?

    Muuten otan päivän vetelästi, huomenna saan kulkuneuvon huollosta, viikon päästä tulee roju-auto hakee kamaa, toinen auto tuo lisää jne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tänään vielä yli 15 plus, jatkossa sen alle.

    Tympäsee soitella kipeästä varpaasta, iho poli totesi ettei kuulu heille, täytykö mennä uudestaa saman lääkärin pakeille joka operoi vailinnaisesti jättämällä kesken, vai vai yksityinen, jalkahoitola ei varmaan ?

    Muuten otan päivän vetelästi, huomenna saan kulkuneuvon huollosta, viikon päästä tulee roju-auto hakee kamaa, toinen auto tuo lisää jne.

    No niinpä tietehi ihopolin vastaus. Luulis että psoriaatikon ihomuutokset kuuluu ihopolille koska muutoinkin sen asiakas ja lähete auki. Mutta semmostahan tämä on, byrokratiaa ilman maalaisjärkeä.

    Jalkahoitaja ois seuraava osoite. Hän voi kattoa mitä voi tehdä sille tai suositella lääkärille.

    Mulla tänöön vesijumppapäivä, pyörällä eestaas ja koirulin lenkitys ×2.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No niinpä tietehi ihopolin vastaus. Luulis että psoriaatikon ihomuutokset kuuluu ihopolille koska muutoinkin sen asiakas ja lähete auki. Mutta semmostahan tämä on, byrokratiaa ilman maalaisjärkeä.

    Jalkahoitaja ois seuraava osoite. Hän voi kattoa mitä voi tehdä sille tai suositella lääkärille.

    Mulla tänöön vesijumppapäivä, pyörällä eestaas ja koirulin lenkitys ×2.
    Siili

    Lisään vielä et tuossa se näkyy julkisen terveydenhuollon tehottomuus. Ajanvarauksella lääkärille pääsee vain monen kuukauden jonotuksen jälkeen. Sitten käsketään tulla akuuttiin esim. Siellä ollaan hoitavinaan joten kuten eikä anneta jatkohoito-ohjeita. Känsä harvoin yhdellä kerralla hoituu jossei ole ortopedinen leikkaus. Sitten ihminen joutuu tavallaan aloittamaan taas alusta sen rumban. Ärhäkkäimmät saavat hoidon, kiltit jäävät kärvistelemään vaivan kanssa.

    Onko teillä siellä joku houtajachat johon voisit ottaa yhteyttänja sanoa et eihän se känsä yhellä raapimisella miksikää tullut . Tosin jos minä olisin sinä, kävisin ensin jalkahoitajalla.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisään vielä et tuossa se näkyy julkisen terveydenhuollon tehottomuus. Ajanvarauksella lääkärille pääsee vain monen kuukauden jonotuksen jälkeen. Sitten käsketään tulla akuuttiin esim. Siellä ollaan hoitavinaan joten kuten eikä anneta jatkohoito-ohjeita. Känsä harvoin yhdellä kerralla hoituu jossei ole ortopedinen leikkaus. Sitten ihminen joutuu tavallaan aloittamaan taas alusta sen rumban. Ärhäkkäimmät saavat hoidon, kiltit jäävät kärvistelemään vaivan kanssa.

    Onko teillä siellä joku houtajachat johon voisit ottaa yhteyttänja sanoa et eihän se känsä yhellä raapimisella miksikää tullut . Tosin jos minä olisin sinä, kävisin ensin jalkahoitajalla.
    Siili

    No joo, Ihmettelin kun lääkäri tuhersi, hoitaja toi puudutus tarpeet ja kysyi on haittaa puudutuksesta, lääkäri vain nyhrää veitsen kanssa. Hoitaja tuntui niiku minäkin tehdään homma loppuun asti, ei ni ei.
    Iho poli sanoi, kun sulla aika 29.9 heille jos ei varvas oo kunnossa siihen mennessä nii katotaa sitten.
    Kyllä tässä joten menee kun ei tulipalo.
    No katotaa ny sitte, täytyy sitä hoitajachat tutkailla.

    pe


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No joo, Ihmettelin kun lääkäri tuhersi, hoitaja toi puudutus tarpeet ja kysyi on haittaa puudutuksesta, lääkäri vain nyhrää veitsen kanssa. Hoitaja tuntui niiku minäkin tehdään homma loppuun asti, ei ni ei.
    Iho poli sanoi, kun sulla aika 29.9 heille jos ei varvas oo kunnossa siihen mennessä nii katotaa sitten.
    Kyllä tässä joten menee kun ei tulipalo.
    No katotaa ny sitte, täytyy sitä hoitajachat tutkailla.

    pe

    Minusta siellä terveysaseman lääkärivastaanotolla pitäisi antaa selkeät ohjeet et mitä tehdä jos esim. tuo känsän vuoleminen ei auta ja vaiva jatkuu. Jonkulainen jatkohoitosuunnitelma ja kirjata se myös sinne sairaskertomukseen mikä taas näkyy kannassa. Liian paljon jää nyt ihmisten omalle vastuulle ja sitä ksutta huonolle hoidolle.
    Siili


  • Anonyymi

   Tänään saa sittenkin laulaa: Hei kuu-ukko ei pidä sun sureman, tämä rakettimme hetkessä valmistuu ja sen määränpää on kuu.
   Tämänpäiväinen lähtö siirtyykin moottorivian vuoksi perjantaille. Silloin saa taas kuu-ukko jännätä, tuleeko niitä vieraita maapallolta, vai ei.

   • Anonyymi

    No harmi kun sun matkasi siirtyi perjantaille. :)
    Siili


   • Anonyymi

    Nii ja sitte kuu-ukosta eteenpäin.
    Uskotteko että mualimankaikkeuesa ei ole tai on muuta elämää kuin me?
    Ja mistä avaruus alkaa ja mihin päättyy. Onko siinä reunat?
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nii ja sitte kuu-ukosta eteenpäin.
    Uskotteko että mualimankaikkeuesa ei ole tai on muuta elämää kuin me?
    Ja mistä avaruus alkaa ja mihin päättyy. Onko siinä reunat?
    Siili

    Kun tähtiä taivaalla eli toisia planeettoja on nähtävissä pimeänä yönä, niin niitä on tosi, tosi paljon ja myöntäähän tuo tiedekin niiden olemassaolon, joten harhoja emme ole nähneet. Muutamia planeettoja on päällisin puolin päästy "kameroilla" tarkastelemaan eikä niissä ole näyttänyt olevan kuin kivinen pinta.

    Mihin avaruus päättyy vai päättyykö - ei aavistustakaan, liekö kenelläkään.
    Mutta on se vallan ihmeellistä, kun kaiken avaruuden seasta löytyy pikkuruinen planeetta, maa nimeltään ja siinä on elämää ja uusiutuvalle elämälle esim. kasveille soveltuvat olosuhteet.

    Ihmeellistä ja oli se vaan jännää silloin heinäkuussa 1969, kun Neil Armstrong astui kuun pinnalle, muistan vielä tosi selkeästi sen kuvan mustavalkotelkkarista.
    Olimme silloin erään tutun luona tekemässä jotakin työtä ja kokoonnuimme television äärelle. Tuttavan televiossa oli jokin pieni vika ja kuva näkyi vähäsen rypistyneenä ruudun vasemmassa ylänurkassa. Minä tyttö se tiesin: ei siinä telkkarissa mitään vikaa ole, tuo lähetys vaan tulee niin kaukaa....

    <anni>


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nii ja sitte kuu-ukosta eteenpäin.
    Uskotteko että mualimankaikkeuesa ei ole tai on muuta elämää kuin me?
    Ja mistä avaruus alkaa ja mihin päättyy. Onko siinä reunat?
    Siili

    Mitä reunojen ulkopuolella olisi ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun tähtiä taivaalla eli toisia planeettoja on nähtävissä pimeänä yönä, niin niitä on tosi, tosi paljon ja myöntäähän tuo tiedekin niiden olemassaolon, joten harhoja emme ole nähneet. Muutamia planeettoja on päällisin puolin päästy "kameroilla" tarkastelemaan eikä niissä ole näyttänyt olevan kuin kivinen pinta.

    Mihin avaruus päättyy vai päättyykö - ei aavistustakaan, liekö kenelläkään.
    Mutta on se vallan ihmeellistä, kun kaiken avaruuden seasta löytyy pikkuruinen planeetta, maa nimeltään ja siinä on elämää ja uusiutuvalle elämälle esim. kasveille soveltuvat olosuhteet.

    Ihmeellistä ja oli se vaan jännää silloin heinäkuussa 1969, kun Neil Armstrong astui kuun pinnalle, muistan vielä tosi selkeästi sen kuvan mustavalkotelkkarista.
    Olimme silloin erään tutun luona tekemässä jotakin työtä ja kokoonnuimme television äärelle. Tuttavan televiossa oli jokin pieni vika ja kuva näkyi vähäsen rypistyneenä ruudun vasemmassa ylänurkassa. Minä tyttö se tiesin: ei siinä telkkarissa mitään vikaa ole, tuo lähetys vaan tulee niin kaukaa....

    <anni>

    Minulla on vain hämärä muistikuva tv:n ruudulta tuosta kuukävelystä.

    Vaikea kuvitella äärettömyys joka ei alkaisi mistään eikä loppuisi mihinkään. Ja mitänovat ne mustat aukot? Voisiko olla näin että tässä äärettömyydessä olisi vain yksi maa, jossa on elämää. Tai juuri tämänkaltaista elämää. Voisiko olla muunlaista ja kohdataanko se joskus kun lähdetään tutkimaan.
    Tiedä vaikka kun ihminen pilaa toimillaan tämän maapallon jostain löytyisi uusi mahdollisuus vai kuinka?
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä reunojen ulkopuolella olisi ?

    Nii. Se ku tietäsi. Mut kaikkihan alkaa jostain ja päättyy johonkin vaiko eikö?
    Siili


  • Anonyymi

   Aikainen lintu löytää ensimmäisen madon.

   Joutuuko linnut kilpailemaan kuka ensimmäiseksi herää, no kuitekin 'Hyvää huomenta '
   Mitä aikaismmin käy nukkumaan sitä aikaisemmin herää.

   Sananlaskut on suuntaa antavia, esim.itku pitkästä ilosta, voiko iloita itkusta.
   - Moni kakku kaunis päältä ' herää kysymys ' silkkoa sisältä, useimiten kuitenkin hyvää sisältä.

   pe

   • Anonyymi

    Huomentaa. Minä sain nukkua seittemään. Heräsin jopa enne koirulia, hän kyllä jatkoi sitten uniaan.

    Itku pitkästä ilosta. Huoli siitä kun pitkään menee iloisesti sitä sruraa aina itku ja hammasten kiristys. Joten ei kannata pikään iloita :). Toisaalta ilostakin voi itkeä, ehkä....

    Moni kakku päältä kaunis silkkoa sisältä. Kohde näyttää päältä paremmalta kuin sitten oikiasti sisältä on. Voi olla kateellistenkin panettelua.

    Joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa. Kaurapuuro raejuustoineen ja marjoineen odottaa lautasella.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huomentaa. Minä sain nukkua seittemään. Heräsin jopa enne koirulia, hän kyllä jatkoi sitten uniaan.

    Itku pitkästä ilosta. Huoli siitä kun pitkään menee iloisesti sitä sruraa aina itku ja hammasten kiristys. Joten ei kannata pikään iloita :). Toisaalta ilostakin voi itkeä, ehkä....

    Moni kakku päältä kaunis silkkoa sisältä. Kohde näyttää päältä paremmalta kuin sitten oikiasti sisältä on. Voi olla kateellistenkin panettelua.

    Joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa. Kaurapuuro raejuustoineen ja marjoineen odottaa lautasella.
    Siili

    Ainii ja linnuista piti vielä sanomani# kävin viikonloppuna katsomassa sellaisen 3D-eloluvan Lintujen lennosta.
    Mielenkiintoinen kokemus.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainii ja linnuista piti vielä sanomani# kävin viikonloppuna katsomassa sellaisen 3D-eloluvan Lintujen lennosta.
    Mielenkiintoinen kokemus.
    Siili

    Lintujen ruokinta oli normi tapa kun asuin muualla kuin tässä kerrostalossa, parvekkeella istuessa hokasi, puu joka kasvaa ja oksat ylettyy melkein asuntooni ni aion laittaa talipalloja kepin avulla roikkumaa, tuleeko sanomista en tiiä.

    pe


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lintujen ruokinta oli normi tapa kun asuin muualla kuin tässä kerrostalossa, parvekkeella istuessa hokasi, puu joka kasvaa ja oksat ylettyy melkein asuntooni ni aion laittaa talipalloja kepin avulla roikkumaa, tuleeko sanomista en tiiä.

    pe

    Kokkeile niin tiiät. Voithan sania että en tienny kyun tulevat valittamaan.
    Eihän sitä vissiin hyvällä katsota lintujen ruokkimista kaupunki-alueella.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kokkeile niin tiiät. Voithan sania että en tienny kyun tulevat valittamaan.
    Eihän sitä vissiin hyvällä katsota lintujen ruokkimista kaupunki-alueella.
    Siili

    Asun lähellä omakoti taloaluetta, näkyy ruokintaa olevan siellä täällä, naapurikerostalon vieressä metsä johon laitettu oikein iso ruokinta paikka.

    Rottien takia varmaan ei toivota ruokintaa, mun parvekkeella kävi viime alkutalvella myyrä tai rotta roskapussin kimppuun, vaikka asun kolmannessa kerroksessa.

    pe


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Asun lähellä omakoti taloaluetta, näkyy ruokintaa olevan siellä täällä, naapurikerostalon vieressä metsä johon laitettu oikein iso ruokinta paikka.

    Rottien takia varmaan ei toivota ruokintaa, mun parvekkeella kävi viime alkutalvella myyrä tai rotta roskapussin kimppuun, vaikka asun kolmannessa kerroksessa.

    pe

    Kyllä täällä meilläkin on nimetyt ruokintapaikat missä lintuja saisi ruokkia.

    Mites se myyrä/rotta oli rimpuillu kolmanteen kerrokseen? Me asumma viidennessä kerroksessa ja kyllä vain kärpäset ja ampiaiset lentelevät niinkin korkealla.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä täällä meilläkin on nimetyt ruokintapaikat missä lintuja saisi ruokkia.

    Mites se myyrä/rotta oli rimpuillu kolmanteen kerrokseen? Me asumma viidennessä kerroksessa ja kyllä vain kärpäset ja ampiaiset lentelevät niinkin korkealla.
    Siili

    Nii sanos muuta kun seinää pitkin otus kulkenu.

    Rahvas asuu alemmissa kerroksissa. Oon ootellu milloin alkaa Essote ja vuokrayhtiö rakentaa lähelle saimaan rantaa ja lähelle keskustaa 13 kerroksista vuora että eritasoisia palveluasuntoja tarpeen mukaan.

    pe


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nii sanos muuta kun seinää pitkin otus kulkenu.

    Rahvas asuu alemmissa kerroksissa. Oon ootellu milloin alkaa Essote ja vuokrayhtiö rakentaa lähelle saimaan rantaa ja lähelle keskustaa 13 kerroksista vuora että eritasoisia palveluasuntoja tarpeen mukaan.

    pe

    No eikä asu. Kun me ostettiin tämä tässä taloyhtiössä ei ollu tarjolla muuta saunallista kuin tämä.

    Saimaan rannassa voipi olla vuokratki sitten sen mukaiset. Tuttava asuu vuokralla veden äärellä 60 neliön kolmiossa toista tonnia vuokra. Lisäksi sähkö-ja autohallipaikka. 4.krs.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No eikä asu. Kun me ostettiin tämä tässä taloyhtiössä ei ollu tarjolla muuta saunallista kuin tämä.

    Saimaan rannassa voipi olla vuokratki sitten sen mukaiset. Tuttava asuu vuokralla veden äärellä 60 neliön kolmiossa toista tonnia vuokra. Lisäksi sähkö-ja autohallipaikka. 4.krs.
    Siili

    Lähinnä ajattelin enempi kun talossa Essoten palvelu asuminen eritasoisena.
    Vielä ei hätää palveluista, mutta jos kunto alkaa myöhemmin pettää olis niiku valmiina, kerrostalo ei aivan saimaan rannassa, kaupat likellä, torille 200 m. ja sairaala 500 m. päässä.
    Päätös tullee rakentamista tullee lähiaikoina., Tämä ajatus asteella.

    pe


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lähinnä ajattelin enempi kun talossa Essoten palvelu asuminen eritasoisena.
    Vielä ei hätää palveluista, mutta jos kunto alkaa myöhemmin pettää olis niiku valmiina, kerrostalo ei aivan saimaan rannassa, kaupat likellä, torille 200 m. ja sairaala 500 m. päässä.
    Päätös tullee rakentamista tullee lähiaikoina., Tämä ajatus asteella.

    pe

    Tuo onkin fiksu ajatus etukäteen varautua asumisenkin suhteen tuleviin mahdollisiin palvelutarpeisiin. Senioriasuntojen suosio on lisääntynyt. Siellä asutaan ja palveluita voi sitten ottaa ajan kanssa tarpeen mukaan vaikka alkuun ei tarvitsisikaan. Ja kyllä vaan itsekin olen varautunut siihen että palvelut, kaikki tarvittava on lähellä.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo onkin fiksu ajatus etukäteen varautua asumisenkin suhteen tuleviin mahdollisiin palvelutarpeisiin. Senioriasuntojen suosio on lisääntynyt. Siellä asutaan ja palveluita voi sitten ottaa ajan kanssa tarpeen mukaan vaikka alkuun ei tarvitsisikaan. Ja kyllä vaan itsekin olen varautunut siihen että palvelut, kaikki tarvittava on lähellä.
    Siili

    Näin se vaan on, etukäteen ei tarvitse pelätä mitä tuleman pitää kun järjestelee ennakkoon.
    Vähän syrjemmässä keskustaa on palveluasumis tyyppisiä asuntoja on toinenkin asumismuoto suunnitteilla, vuokrakerrostalo jossa asuisi opiskelijoita ja vanhuksia sekaisin.
    Mulle on sama jos ja kun muutan asunko vuokralla tai miten, mieluiten muutan liki keskustaa.
    Tää missä nyt asun, on lähellä saimaan rantaa jossa on penkkejä istua ja katella järvelle, toki palveluita saa kauemmaksi, jos tulee tarve joskus palveluille, palvelu jossa hät'hätää käydään turhautaa.
    Täytyy tuumailla ja tarkkailla myös itseään, minusta vanhempi veli hänellä havaittiin alkava demetia, ottivat ajokortin jo pois. Joskus tulee ajatus oonko pöhkö kun paljon yksin ja vilkas mielikuvitus.

    pe


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin se vaan on, etukäteen ei tarvitse pelätä mitä tuleman pitää kun järjestelee ennakkoon.
    Vähän syrjemmässä keskustaa on palveluasumis tyyppisiä asuntoja on toinenkin asumismuoto suunnitteilla, vuokrakerrostalo jossa asuisi opiskelijoita ja vanhuksia sekaisin.
    Mulle on sama jos ja kun muutan asunko vuokralla tai miten, mieluiten muutan liki keskustaa.
    Tää missä nyt asun, on lähellä saimaan rantaa jossa on penkkejä istua ja katella järvelle, toki palveluita saa kauemmaksi, jos tulee tarve joskus palveluille, palvelu jossa hät'hätää käydään turhautaa.
    Täytyy tuumailla ja tarkkailla myös itseään, minusta vanhempi veli hänellä havaittiin alkava demetia, ottivat ajokortin jo pois. Joskus tulee ajatus oonko pöhkö kun paljon yksin ja vilkas mielikuvitus.

    pe

    Vilkas mielikuvitushan on rikkaus edellyttäen että sen kanssa ei joudu vaikeuksiin:).

    Meidän äidillä todettiin verisuoniperäinen muistisairaus 80-vuotiaana. Siihen ei ole lääkitystä,l vain ennaltaehkäisynä terveelliset elämäntavat. Ja se voi tulla silti jos on taipumus geeneissä. Jos itsellä epäilyttää oma muisti tai läheiset alkaa huomautella kannattaa itse kunkin käydä muistihoitajalla muistitesteissä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa muistisairaus todetaan, sen parempi ja Alzheimeriin on lääkkeitä.

    Asumismuoto jossa opiskelijoita ja ikääntyviä on toisaalta mahdollisuus# toisaalra riski. Jos sattuu kovin iloluontoista biletysporukkaa, meno voi olla aika rauhatonta. Muutoinhan kiva kun monenikäistä samassa talossa.

    Kyllä vaan iän myötä joutuu miettimään elämäänsä eteenpäin ja varautumaan tulevaan niillä keinoin kuin pystyy. Yksin asuvalla on omat juttunsa,kaksin asuvalla omansa. Koskaan ei voi tietää joutuukomomaishoitajaksi esimerkiksi tai millaista hoitoa sitten saisi jos joutuisi itse omaishoidettavan rooliin.
    Puhutteko tyttösi kanssa näistä asioista? Minä tein oman tyttöni kanssa efunvalvontavaltuutuksen että kun minusta eibole jostain syystä asioitaninitse hoitamaan hän astuu remmiin. Kattoo vähän perään et saan edes jonkinlaista asiallista ja inhimillistä hoitoa. Lisäksi olen tehnyt omakantaan hoitotahdon.
    Teillä on siellä kauniita järvimaisemia.
    Ja eikö ole rikkaus jos pieni pöhköys säilyy:).
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vilkas mielikuvitushan on rikkaus edellyttäen että sen kanssa ei joudu vaikeuksiin:).

    Meidän äidillä todettiin verisuoniperäinen muistisairaus 80-vuotiaana. Siihen ei ole lääkitystä,l vain ennaltaehkäisynä terveelliset elämäntavat. Ja se voi tulla silti jos on taipumus geeneissä. Jos itsellä epäilyttää oma muisti tai läheiset alkaa huomautella kannattaa itse kunkin käydä muistihoitajalla muistitesteissä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa muistisairaus todetaan, sen parempi ja Alzheimeriin on lääkkeitä.

    Asumismuoto jossa opiskelijoita ja ikääntyviä on toisaalta mahdollisuus# toisaalra riski. Jos sattuu kovin iloluontoista biletysporukkaa, meno voi olla aika rauhatonta. Muutoinhan kiva kun monenikäistä samassa talossa.

    Kyllä vaan iän myötä joutuu miettimään elämäänsä eteenpäin ja varautumaan tulevaan niillä keinoin kuin pystyy. Yksin asuvalla on omat juttunsa,kaksin asuvalla omansa. Koskaan ei voi tietää joutuukomomaishoitajaksi esimerkiksi tai millaista hoitoa sitten saisi jos joutuisi itse omaishoidettavan rooliin.
    Puhutteko tyttösi kanssa näistä asioista? Minä tein oman tyttöni kanssa efunvalvontavaltuutuksen että kun minusta eibole jostain syystä asioitaninitse hoitamaan hän astuu remmiin. Kattoo vähän perään et saan edes jonkinlaista asiallista ja inhimillistä hoitoa. Lisäksi olen tehnyt omakantaan hoitotahdon.
    Teillä on siellä kauniita järvimaisemia.
    Ja eikö ole rikkaus jos pieni pöhköys säilyy:).
    Siili

    Niin minunkin muorini aikoinaan kuuskytluvun alussa, kun vanhainkotiin joutuivat, valitti ”että ajettiin pois omasta kodistaan”. Että aina on valitettu, oli asia niin tai näin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin minunkin muorini aikoinaan kuuskytluvun alussa, kun vanhainkotiin joutuivat, valitti ”että ajettiin pois omasta kodistaan”. Että aina on valitettu, oli asia niin tai näin.

    Muorisi=äitisi?
    Näinhän se lienee et toiset haluaa "vanhainkotiin" toiset ei. Kun ihminen alkaa olla hoivakotikunnossa hän ei välttämättä itse näe puutteita toimintakyvyssään. Inhimillistä haluta olla omassa kodissa tutussa ympäristössä. Joskus vain siirto ympärivuorokautiseen hoitoon on ainoa vaihtoehto ja ei sinne nykyisin tahdo päästäkkään.

    Juuri oli lehdessä suunnitelmia ympärivuorokautisten paikkojen vähentämisestä satsataan 19 miljoonaa kotihoitoon mutta tavoitteena 55 miljoonan säästöt. Samalla vähennetään sairaalapaikkoja. Tämä sitten tarkoittaa tulevaisuudessa ruuhkia päivystykseen kun kotona eipärjätä jos ei sitten priorisoida porukkaa niin että ikäihmisiä ei hoideta?
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muorisi=äitisi?
    Näinhän se lienee et toiset haluaa "vanhainkotiin" toiset ei. Kun ihminen alkaa olla hoivakotikunnossa hän ei välttämättä itse näe puutteita toimintakyvyssään. Inhimillistä haluta olla omassa kodissa tutussa ympäristössä. Joskus vain siirto ympärivuorokautiseen hoitoon on ainoa vaihtoehto ja ei sinne nykyisin tahdo päästäkkään.

    Juuri oli lehdessä suunnitelmia ympärivuorokautisten paikkojen vähentämisestä satsataan 19 miljoonaa kotihoitoon mutta tavoitteena 55 miljoonan säästöt. Samalla vähennetään sairaalapaikkoja. Tämä sitten tarkoittaa tulevaisuudessa ruuhkia päivystykseen kun kotona eipärjätä jos ei sitten priorisoida porukkaa niin että ikäihmisiä ei hoideta?
    Siili

    Ei kun muori=mummoni kuuskytluvulla!

    Nykyisin ”hyvää hoitoa” mittaavat tietokoneet. Kun kaikki suunnitelmat, seurannat, mittarit ym. on tehty ja tulos saatu, niin sen perusteella määritellään hoidon taso. Tasohan on hyvä, jos kaikki on tietokoneelle viety.

    Se on tämän ajan dilemma, kun tulokset riippuvat siitä miten ne tehdään, kuka ne tekee ja miten tulokset tulkitaan.

    Tietokone antaa toisen tuloksen, miten ihminen asian näkee. Tietokoneiden tuottamat tulokset maksavat miljoonia ja tulevat todella kalliiksi yhteiskunnalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei kun muori=mummoni kuuskytluvulla!

    Nykyisin ”hyvää hoitoa” mittaavat tietokoneet. Kun kaikki suunnitelmat, seurannat, mittarit ym. on tehty ja tulos saatu, niin sen perusteella määritellään hoidon taso. Tasohan on hyvä, jos kaikki on tietokoneelle viety.

    Se on tämän ajan dilemma, kun tulokset riippuvat siitä miten ne tehdään, kuka ne tekee ja miten tulokset tulkitaan.

    Tietokone antaa toisen tuloksen, miten ihminen asian näkee. Tietokoneiden tuottamat tulokset maksavat miljoonia ja tulevat todella kalliiksi yhteiskunnalle.

    Niin tietysti? Mummisi.
    Ihmettelen tässä tilanteessa kuitenkin näitä säästösuunnitelmia. Hölmöläisten peitonjatkohommia!
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin tietysti? Mummisi.
    Ihmettelen tässä tilanteessa kuitenkin näitä säästösuunnitelmia. Hölmöläisten peitonjatkohommia!
    Siili

    Tietokoneet tulevat kalliiksi käyttää, niin jostain on säästettävä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietokoneet tulevat kalliiksi käyttää, niin jostain on säästettävä!

    Jaa-a. Henkilöstlmenoistabin kaikki mahdollinen jo säästetty ja tässä on tulos!
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jaa-a. Henkilöstlmenoistabin kaikki mahdollinen jo säästetty ja tässä on tulos!
    Siili

    Tietysti henkilöstömenoista säästetään, kun on tämä tikiloikka. Mitä niillä ihmisillä, kun koneet hoitavat hommat paremmin ja tulos on hyvä ja kaikki ovat tyytyväisiä.

    Silloin, kun vielä duunissa olin, niin kokousten pääsisältö oli se, että koneitten tulos oli hyvä. Ei kukaan ihmisistä edes puhunut!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietysti henkilöstömenoista säästetään, kun on tämä tikiloikka. Mitä niillä ihmisillä, kun koneet hoitavat hommat paremmin ja tulos on hyvä ja kaikki ovat tyytyväisiä.

    Silloin, kun vielä duunissa olin, niin kokousten pääsisältö oli se, että koneitten tulos oli hyvä. Ei kukaan ihmisistä edes puhunut!

    Hoitotyössä ei koneet hommia hoida vaan siihen tarvitaan ihmistä. Muttarit on sitten erikseen.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hoitotyössä ei koneet hommia hoida vaan siihen tarvitaan ihmistä. Muttarit on sitten erikseen.
    Siili

    Mittarit siis.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mittarit siis.
    Siili

    Mutta mittarit antavat tuloksen! Ihmiset puuhastelevat, mitä puuhastelevat, mutta selkeä tulos puuttuu.

    Sellaista se vain nykyisin on. Minkäs teet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta mittarit antavat tuloksen! Ihmiset puuhastelevat, mitä puuhastelevat, mutta selkeä tulos puuttuu.

    Sellaista se vain nykyisin on. Minkäs teet?

    Jotta voitaisiin '"puuhastella" tarvitaan siihe ne puuhastelijat jotta saadaan sitä tulosta. Nykyään mitataan vaan rahan kautta tuloksia. On kuitenkin eettinen kysymys jättää ikäihmiset hoitamatta.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vilkas mielikuvitushan on rikkaus edellyttäen että sen kanssa ei joudu vaikeuksiin:).

    Meidän äidillä todettiin verisuoniperäinen muistisairaus 80-vuotiaana. Siihen ei ole lääkitystä,l vain ennaltaehkäisynä terveelliset elämäntavat. Ja se voi tulla silti jos on taipumus geeneissä. Jos itsellä epäilyttää oma muisti tai läheiset alkaa huomautella kannattaa itse kunkin käydä muistihoitajalla muistitesteissä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa muistisairaus todetaan, sen parempi ja Alzheimeriin on lääkkeitä.

    Asumismuoto jossa opiskelijoita ja ikääntyviä on toisaalta mahdollisuus# toisaalra riski. Jos sattuu kovin iloluontoista biletysporukkaa, meno voi olla aika rauhatonta. Muutoinhan kiva kun monenikäistä samassa talossa.

    Kyllä vaan iän myötä joutuu miettimään elämäänsä eteenpäin ja varautumaan tulevaan niillä keinoin kuin pystyy. Yksin asuvalla on omat juttunsa,kaksin asuvalla omansa. Koskaan ei voi tietää joutuukomomaishoitajaksi esimerkiksi tai millaista hoitoa sitten saisi jos joutuisi itse omaishoidettavan rooliin.
    Puhutteko tyttösi kanssa näistä asioista? Minä tein oman tyttöni kanssa efunvalvontavaltuutuksen että kun minusta eibole jostain syystä asioitaninitse hoitamaan hän astuu remmiin. Kattoo vähän perään et saan edes jonkinlaista asiallista ja inhimillistä hoitoa. Lisäksi olen tehnyt omakantaan hoitotahdon.
    Teillä on siellä kauniita järvimaisemia.
    Ja eikö ole rikkaus jos pieni pöhköys säilyy:).
    Siili

    Hyvin tässä, ilimat muuttu kylymän tuulisiksi täytyy kait ostaa vähän kevyempiä mutta lämpimimpiä vaatteita, ei kuitenkaa talvivaatteita kun sain pyörän äsken huollosta, huomenna pyörällä Essotelle.
    Tytär on joka päivä yhteydessä messingerillä jollei soita, asunnon vaihtoa esittänyt jossa hissi, ilman tavara kuormaa ei raput haittaa.

    Mites vaari jaksaa ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin tässä, ilimat muuttu kylymän tuulisiksi täytyy kait ostaa vähän kevyempiä mutta lämpimimpiä vaatteita, ei kuitenkaa talvivaatteita kun sain pyörän äsken huollosta, huomenna pyörällä Essotelle.
    Tytär on joka päivä yhteydessä messingerillä jollei soita, asunnon vaihtoa esittänyt jossa hissi, ilman tavara kuormaa ei raput haittaa.

    Mites vaari jaksaa ?

    Nii pee jäi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin tässä, ilimat muuttu kylymän tuulisiksi täytyy kait ostaa vähän kevyempiä mutta lämpimimpiä vaatteita, ei kuitenkaa talvivaatteita kun sain pyörän äsken huollosta, huomenna pyörällä Essotelle.
    Tytär on joka päivä yhteydessä messingerillä jollei soita, asunnon vaihtoa esittänyt jossa hissi, ilman tavara kuormaa ei raput haittaa.

    Mites vaari jaksaa ?

    Ööööö mikä vaari?

    Kevytuntuvatakki mullaki päällä koiranulkoilutuksessa eikä yhtään liikaa. Ohut puuvilkapopo päässä.

    Kiva kun sulla tyttö joka pitää yhteyttä.
    Siili


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ööööö mikä vaari?

    Kevytuntuvatakki mullaki päällä koiranulkoilutuksessa eikä yhtään liikaa. Ohut puuvilkapopo päässä.

    Kiva kun sulla tyttö joka pitää yhteyttä.
    Siili

    Höh, aiemmin kirjoitit lastesi vaarista, vaari on vaari.

    pe


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höh, aiemmin kirjoitit lastesi vaarista, vaari on vaari.

    pe

    Ai se :). Katos kun on muutama vaari en tiennyt ketä tarkoitit .

    On päässyt sairaalasta kotiin. Kuitenkin voinnissa tuli takapakkia ja joutui uudelleen päivystykseen. Mut kun ei oman kunnan alueella ollut vuodepaikkoja ois joutunu vieraan kunnan osastolle, siitä kieltäytyi. Siirrettiin vanhusten hoitokotiin toipumaan mutta änkyröinnin takia oli sieltä kotiutettu.
    Kotihoito käy eikä asu yksin.
    Siili


  • Anonyymi

   Huomentaa. Kankeaa ja synkeää..
   Mut ei meillä. Kaikki hyvin. Aamukahvi tuoksuu taivaalliselta ja aamulehdestä on mukavaa lukea kuulumisia meiltä ja maailmalta. Maailma kulkee radallaan.
   Siili

  • Anonyymi

   Aurinkoista syysaamua! Naapurikaupungissa tänään syysmarkkinat joita olen odotellutkin. Syksyn satoa tarjolla.
   Siili

  • Anonyymi

   Tänään siivouspäivä, olen venyttänyt ja venyttänyt sitä jo aivan liian pitkään. Mutta eiköhän tämä tästä pölyimurin ja hyvän musiikin avulla lähde käyntiin.

   • Anonyymi

    Juu. Siivouksessa on aina se aloittamisen vaikeus mutta lopputulos on sitten mukava. Minä siivosin jo keskiviikkona joten niiltä osin voi olla rauhassa viikonlopun.
    Siili


  • Anonyymi

   Onko siisvous joku ongelma, tytär mainitsee tuli pestyä pyykkiä aivan kuin se olisi suurempi aherrus.
   Ensiviikolla joutuu siivoomaa vähän tarkemmin, kun tulee auto aamulla hakee vanhoja kalusteita ja ilta päivällä tulee uusia.
   Muutenkin ensi viikko kiire, et pitää sovittaa 3 essote käyntiä ja silmälääkäri ettei satu päällekkäin. tästäkin selvitään sanoisi Sanna Marin kun pitää hoitaa pääministerin tehtävät että biletys.

   pe

   • Anonyymi

    No ei ole ongelma mut mukavampaakin hommaa ois aina tiedossa :). Ja kyllä sekin mukavaksi muuttuu kun pölypallerot alkaa hyppiä silmille.

    Kävin syysmessuilla,l aika aneemiset oli nyt syystä tai toisesta. En löytänyt mitää ostettavaa. Sen sijaan kävelykengät syksyksi. Pitkään olen jo katellu ja nyt viimein löytyi sopivat.siis einkuitenkaan markkinoilta.

    Aikataulutus on usein palapeliä mut jos pelkästään itsestä kiinni aina lutviutuu.

    Suon Marinille biletyksen, ystävilleen sanoisin soosoo!

    Siili


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   440
   6511
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   5321
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   706
   2376
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   352
   2217
  5. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   129
   876
  6. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   169
   840
  7. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   823
  8. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   798
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   78
   711
  Aihe