Minoksidiiliä käytetään suun kautta tehokkaasti hiustenlähtöön USA:ssa

New York Timesin artikkelissa (maksumuurin takana) kerrotaan että USA:ssa käytetään minoksidiiliä suun kautta tehokkaana lääkkeenä hiustenlähtöön ja kaljuuntumiseen sekä miehillä, että naisilla. Lääkkeen kerrotaan auttavan myös ikääntymisestä johtuvaan hiustenlähtöön.

Annos on pieni, noin neljäskymmenesosa verenpainelääkityksenä käytettävään annostukseen verrattaessa. Lisäksi haittavaikutukset vaikuttavat pienemmiltä kuin esim. finasteridissa. Haittavaikutukset ovat aivan erityyppiset kuin finasteridissa.

Artikkelissa kerrotaan, että koska lääkkeen patentti on rauennut, ei kukaan halua suorittaa miljoonia maksavia kliinisiä testejä vahvistaakseen lääkkeen toiminnan hiustenlähtöön suun kautta nautittuna pieninä annoksina.

Kuitenkin artikkelissa haastateltu ihotautilääkäri (professori) kertoo hoitaneensa yli 10 000 potilasta hoidolla viimeisen 20 vuoden aikana, mutta sanoo, että kunnolliset kliiniset testit tulisi suorittaa,

https://www.nytimes.com/2022/08/18/health/minoxidil-hair-loss-pills.html

Vaikuttaa siltä, että lääkettä ei tulla koskaan varsinaisesti tähän tarkoitukseen hyväksymään, koska testeihin ei tulla rahoittajaa löytämään.

Onko kenelläkään tietoa onko lääkettä mahdollista käyttää Suomessa tällä tavalla?

17

3289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei laillisesti. Tilasin itsekin joskus ulkomailta ja toimi hyvin, mutta sivuvaikutuksena lihottaa, minulla tosin oli varaa ja käytin vain ehkä vuoden, mutta vaikutus näkyi vielä paremmin kuin vaahdolla.

    • Okei, harmi juttu. Haluaisin itsekin kokeilla toimisiko tämä minulla paremmin. Internetissä ei joillain sivustoilla mainita tuota lihottamista pienillä annoksilla ollenkaan. Lääke ei varmaankaan kaikilla lihota.

      Artikkelissa tosiaan sanotaan, että suun kautta käytettynä aine toimisi paremmin kuin ulkoisesti vaahtona käytettäessä. Onko kenelläkään muulla kokemuksia? Ilmeisesti muut haittavaikutukset liittyvät hieman madaltuvaan verenpaineseen. On mahdollista tulla myös sydämen tykytyksiä.

      • Anonyymi

        Todennäköisesti jotkut käyttäneet liikaa kun haluavat nopeita tuloksia, ei ohjeiden mukaan käytettynä ainakaan minulla ollut haittavaikutuksia. En muista enää mihin se lihominen perustui, olisko aineenvaihdunnan hidastuminen, nesteen kerääntyminen lisäisi verenpainetta.

        Etenkin päälaelle kasvoi selvästi uutta hiusta, vaahto riittää pitämään ainakin ennallaan ellei lisää. Riippuu tullista pääseekö läpi, ei siitä ainakaan ensimmäisellä kerralla mitään seuraamuksia tule vaikka jäisi tulliin. Jos ei onnistu tilata EU:n alueelta niin riski suuri, eipähän ne paljon maksa.


    • Anonyymi

      Olen itsekin kuullut että minoksidiili auttaisi suun kautta. Itsellä ei ole iholle laitettava rogaine ja finasteriidin syöminen auttaneet yhtään.

    • Anonyymi

      näkeehän tätä jos vähänkin ameriikankielistä hiustenlähtökeskustelua seuraa. sivuoireet on myös hyvin tunnetut, eli ei-haluttu karvan kasvo muualla, joskus jopa niissä paikoissa missä ihmisellä ei missään nimessä kuuluisi kasvaa karvaa, mahdolliset sydänoireet jne.
      itselle riitti minoksidiilin käyttö kun ilmeisesti liikaa imeytyi ihon läpi ja muu kehon karvankasvu lisääntyi huomattavasti. jos haluat näyttää kaljulta ihmissudelta niin onnea matkaan vaan, ota minoksidiiliä suun kautta. ei tarvitse edes erillistä kunhan vaan laskelmoit iholle käytettävästä minoksidiilistä oikean juotavan määrän.

      • Anonyymi

        Ei ainakaan minulla karvankasvu lisääntynyt muualla vaikka veljetkin paljon karvaisempia joka paikasta, minulla vain vähän rintakarvoja, selässä ei ollenkaan.


    • Anonyymi

      Lapsilla aiheuttanut karvoittumista kaikkialla kun annettu vahingossa.

      "16 lasta on saanut Malagassa Espanjassa ”ihmissusi-syndrooman” oireita. Lapsille on kehittynyt voimakasta karvoitusta laajoille alueille ihoa, jossa normaalisti ei ole karvoja, muun muassa kasvoihin, kirjoittaa El País.

      Syyksi on paljastunut saastunut lääke, jota lapsille oli annettu ruoansulatusvaivoihin. Lasten oli tarkoitus saada omepratsolia, jota käytetään vähentämään mahahapon eritystä muun muassa refluksitaudin ja mahahaavan hoidossa.

      Intiassa valmistettu lääke sisälsi kuitenkin myös kaljuuntumista estävää minoksidiiliä. Kyseistä vaikuttavaa ainetta on muun muassa tuotenimellä Rogaine myytävässä hiustenlähtöä hidastavassa valmisteessa."
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d33710d5-45cc-4a62-a7c0-03f3ddf5df95

      Varmaan ollut melkoisen iso annos.

    • Anonyymi

      Ei kannata pelleille minoksidilin kanssa, sillä se saattaa aiheuttaa sydämen laajentumista, varsinkin oraalista versiota kannattaa välttää. Tosin topikaalinenkin imeytyy elimistöön joissain määtin.

    • Anonyymi

      Olenkin itse miettinyt kokeilla oral minoksidiili mut suomeessa ei ole käytetty hiuslähtöön. ja kyllä mitä reddit'ssa olen lukennut niin niin ulkomailla ihmisillä on tosi hyvät tulokset (parempi kuin topical). Yleensä oral Min annetaan 10-40mg/päivä korkea verenpaine potilaille. mikä on todella iso määrä mut hiuksille annetaan 1-2 mg. joten riski on huomattavasti pienemmin. Minusta tuntuu suomessa ei välitetään paljon miesten hiuslähdöstä ja tutkimuksia ei rahoitetaan.

      itse ajattelin käydä lääkärillä ja keskustella tästä

      • Anonyymi

        Saitko lääkäriltä mitään vastausta?. Luin reddista et jotkut juovat topical min kun ei ole oral saatavilla., muutamat dropit vesi lasiin ja siinä se on.


    • Anonyymi

      Suun kautta otettava minoksidiili vaan kuulostaa itselle paljon paremmalle!

      Ensinnäkin sen voisi ottaa kun ottaa muut lääkkeet (jo rutiinissa).
      Sitä otetaan kerran päivässä, toisinkuin paikallisesti käytettää jolla pitää läträtä suositellusta 2 kertaa päivässä.

      Ainiin ja jos on tarvetta laittaa ainetta kaikkialle (kuten itselläni kun on naistyyppisesti ohentunut vähän kaikkialta, ei läikkiä) niin paikallista ainetta tulee laitettua väkisinkin liikaa ja levitys on vaivalloista. Ja koska sitä tulee käytettyä enemmän niin se on myös kalliimpaa.

      Voi kumpa tätä saisi jo Suomest! :/

      • Anonyymi

        Ilmeisesti kaikki muutkin karvat lisääntyvät sitä sillä tavalla käytettäessä.


    • Anonyymi

      "Ulostesiirre sai karvan kasvamaan kahdella kaljuudesta kärsivällä miehellä. Molemmat saivat ulostesiirteen antibioottiripulin vuoksi, mutta yllättävä seuraus nähtiin muutaman viikon päästä."
      https://www.hs.fi/tiede/art-2000009271811.html

    • Anonyymi

      Osa käyttää jopa päänahkaan laitettavaa minoxidia (Kirkland Minoxidil) suun kautta ja ovat saaneet erinomaisia tuloksia. Määrän vaan täytyy olla tosi pieni. Kirklandin tuotteessa ei ole juuri muita lisäaineita. Määrän kanssa oltava supertarkka.
      https://www.youtube.com/watch?v=wPeHthwy7hU&list=LL&index=2

    • Anonyymi

      Itse mieluummin kaljuna kuin erilaisia epämääräisiä lääkityksiä itseeni tunkien.
      Ja miten käy sitten, jos karvankasvua edistävän lääkkeen käytön lopettaa? Joskus olen kuullut, että karvatkin ( hiukset ) lähtevät taas uudestaan pois.

      • Anonyymi

        Lääkettä ei ole jolla hiukset pysyy päässä ilman vaikuttavaa ainetta. pallien leikkaus on ainoa konsti.


      • Anonyymi

        Ajattelitko että karvanähtö on sairaus ja tämä on lääke joka parantaa sen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4238
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2090
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1550
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1367
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1039
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1025
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      132
      995
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      238
      992
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe