Minoksidiiliä käytetään suun kautta tehokkaasti hiustenlähtöön USA:ssa

New York Timesin artikkelissa (maksumuurin takana) kerrotaan että USA:ssa käytetään minoksidiiliä suun kautta tehokkaana lääkkeenä hiustenlähtöön ja kaljuuntumiseen sekä miehillä, että naisilla. Lääkkeen kerrotaan auttavan myös ikääntymisestä johtuvaan hiustenlähtöön.

Annos on pieni, noin neljäskymmenesosa verenpainelääkityksenä käytettävään annostukseen verrattaessa. Lisäksi haittavaikutukset vaikuttavat pienemmiltä kuin esim. finasteridissa. Haittavaikutukset ovat aivan erityyppiset kuin finasteridissa.

Artikkelissa kerrotaan, että koska lääkkeen patentti on rauennut, ei kukaan halua suorittaa miljoonia maksavia kliinisiä testejä vahvistaakseen lääkkeen toiminnan hiustenlähtöön suun kautta nautittuna pieninä annoksina.

Kuitenkin artikkelissa haastateltu ihotautilääkäri (professori) kertoo hoitaneensa yli 10 000 potilasta hoidolla viimeisen 20 vuoden aikana, mutta sanoo, että kunnolliset kliiniset testit tulisi suorittaa,

https://www.nytimes.com/2022/08/18/health/minoxidil-hair-loss-pills.html

Vaikuttaa siltä, että lääkettä ei tulla koskaan varsinaisesti tähän tarkoitukseen hyväksymään, koska testeihin ei tulla rahoittajaa löytämään.

Onko kenelläkään tietoa onko lääkettä mahdollista käyttää Suomessa tällä tavalla?

7

546

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei laillisesti. Tilasin itsekin joskus ulkomailta ja toimi hyvin, mutta sivuvaikutuksena lihottaa, minulla tosin oli varaa ja käytin vain ehkä vuoden, mutta vaikutus näkyi vielä paremmin kuin vaahdolla.

  • Okei, harmi juttu. Haluaisin itsekin kokeilla toimisiko tämä minulla paremmin. Internetissä ei joillain sivustoilla mainita tuota lihottamista pienillä annoksilla ollenkaan. Lääke ei varmaankaan kaikilla lihota.

   Artikkelissa tosiaan sanotaan, että suun kautta käytettynä aine toimisi paremmin kuin ulkoisesti vaahtona käytettäessä. Onko kenelläkään muulla kokemuksia? Ilmeisesti muut haittavaikutukset liittyvät hieman madaltuvaan verenpaineseen. On mahdollista tulla myös sydämen tykytyksiä.

   • Anonyymi

    Todennäköisesti jotkut käyttäneet liikaa kun haluavat nopeita tuloksia, ei ohjeiden mukaan käytettynä ainakaan minulla ollut haittavaikutuksia. En muista enää mihin se lihominen perustui, olisko aineenvaihdunnan hidastuminen, nesteen kerääntyminen lisäisi verenpainetta.

    Etenkin päälaelle kasvoi selvästi uutta hiusta, vaahto riittää pitämään ainakin ennallaan ellei lisää. Riippuu tullista pääseekö läpi, ei siitä ainakaan ensimmäisellä kerralla mitään seuraamuksia tule vaikka jäisi tulliin. Jos ei onnistu tilata EU:n alueelta niin riski suuri, eipähän ne paljon maksa.


  • Anonyymi

   Olen itsekin kuullut että minoksidiili auttaisi suun kautta. Itsellä ei ole iholle laitettava rogaine ja finasteriidin syöminen auttaneet yhtään.

  • Anonyymi

   näkeehän tätä jos vähänkin ameriikankielistä hiustenlähtökeskustelua seuraa. sivuoireet on myös hyvin tunnetut, eli ei-haluttu karvan kasvo muualla, joskus jopa niissä paikoissa missä ihmisellä ei missään nimessä kuuluisi kasvaa karvaa, mahdolliset sydänoireet jne.
   itselle riitti minoksidiilin käyttö kun ilmeisesti liikaa imeytyi ihon läpi ja muu kehon karvankasvu lisääntyi huomattavasti. jos haluat näyttää kaljulta ihmissudelta niin onnea matkaan vaan, ota minoksidiiliä suun kautta. ei tarvitse edes erillistä kunhan vaan laskelmoit iholle käytettävästä minoksidiilistä oikean juotavan määrän.

   • Anonyymi

    Ei ainakaan minulla karvankasvu lisääntynyt muualla vaikka veljetkin paljon karvaisempia joka paikasta, minulla vain vähän rintakarvoja, selässä ei ollenkaan.


  • Anonyymi

   Lapsilla aiheuttanut karvoittumista kaikkialla kun annettu vahingossa.

   "16 lasta on saanut Malagassa Espanjassa ”ihmissusi-syndrooman” oireita. Lapsille on kehittynyt voimakasta karvoitusta laajoille alueille ihoa, jossa normaalisti ei ole karvoja, muun muassa kasvoihin, kirjoittaa El País.

   Syyksi on paljastunut saastunut lääke, jota lapsille oli annettu ruoansulatusvaivoihin. Lasten oli tarkoitus saada omepratsolia, jota käytetään vähentämään mahahapon eritystä muun muassa refluksitaudin ja mahahaavan hoidossa.

   Intiassa valmistettu lääke sisälsi kuitenkin myös kaljuuntumista estävää minoksidiiliä. Kyseistä vaikuttavaa ainetta on muun muassa tuotenimellä Rogaine myytävässä hiustenlähtöä hidastavassa valmisteessa."
   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d33710d5-45cc-4a62-a7c0-03f3ddf5df95

   Varmaan ollut melkoisen iso annos.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   308
   2185
  2. Pelkäsin Sinua

   Nainen, siksi pakenin eikä meistä koskaan tullut mitään 😓. Pidin liikaa sinusta, niin siksi pelkäsin. Tiedän että meistä olisi tullut jotakin hyvää j
   Ikävä
   44
   1005
  3. Naiset tulleet liiankin itsenäiseksi

   Naisten asema on Suomessa yliarvostettua ja tämän kyllä huomaa naisten käyttäytymisestä.
   Maailman menoa
   375
   898
  4. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   57
   818
  5. Erdogan haluaisi Suomen nyt Natoon

   Tuokin ukkeli on melkoinen tuuliviiri. Vielä muutama päivä oli ihan eri mieltä kuin tänään. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009358534.html "Turki
   Maailman menoa
   325
   744
  6. Miksi mies et voisi vaan

   ottaa yhteyttä suoraan kun selvästi kaipaat? En pure.
   Ikävä
   53
   726
  7. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   723
  8. Jos nainen et olisi tuollainen mörökölli

   Meistä olisi tullut vähintäänkin hyvät ystävät. Taidat suhtautua kaikkeen liian vakavasti, mietit liikaa ja rakennat itsellesi henkisen umpikujan.
   Ikävä
   42
   706
  Aihe