Kaikki tapahtumat vain lisäävät isännöitsijän työmäärää

Anonyymi

Mitä tahansa maailmalla tapahtuukin, se tuntuu vain lisäävän isännöitsijän jo entuudestaa liian suurta työmäärää. Ensin tuli COVID-19. Se lisäsi isännöitsijöiden työmäärää ja hankaloitti kokousten pitämistä. Ihmiset ahdistuivat ja purkivat pelkojaan soittamalla isännöintitoimistoon. Joillain toimialoilla korona aiheutti 3 kk:n lomautuksen, mutta isännöintialalla se toi ylitöitä. Kateeksi käy. Koska minut lomautetaan?

Sitten valtio halusi kaikille sähköautot ja taas isännöitsijän työmäärä kasvoi. Joka toiseen taloyhtiöön selvitellään mahdollisuutta sähköautojen latausratkaisujen toteuttamiselle. Aikaa palaa.

Mutta nyt sekään ei riitä. 2022 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Taas soi isännöitsijän puhelin, "mitä tästä seuraa taloyhtiöiden kannalta? Mitä nyt tehdään?""

Nyt energian hinta on pompannut. Sähkön hinta moninkertaistuu ja kaukolämmön hinta perässä. Taas isännöitsijän työmäärä kasvaa ja puhelin soi. Pidetään ylimääräisiä kokouksia asian tiimoilta hallitusten kanssa. Nyt kaikki taloyhtiöt haluavat isännöitsijän esittelevän energiansäätöratkaisuja ja repivän jostain parissa päivässä aurinkopaneelit taloyhtiön katolle, jotta taloyhtiöstä tulee sähköomavarainen. Kaukolämmön kulutuksesta isännöitsijän voisi auttaa leikkaamaan ainakin 25 % tulevana talvena ja auttaa puolittamaan taloyhtiön sähkönkulutuksen. Maalämpöselvityksiä pitäisi myös kovasti tehdä, että päästään eroon kaukolämmöstä ja voidaan madaltaa hoitovastiketta.

Sen lisäksi isännöitsijän pitäisi osata ennustaa lainojen korkojen ja sähkön hinnan muutokset vähintään seuraavalle viidelle vuodelle. Myös valtion tukipolitiikan muutokset esim sähköautojen latausvalmiuksien toteuttamieen liittyen tulevina vuosina pitäisi isännöitsijällä olla tiedossa.

Milloin maailmassa tapahtuu jotain, joka VÄHENTÄÄ isännöitsijän kuormitusta? Ihan oikeasti. Koska isännöitsijä saa ylimääräisen hengähdystauon vai aletaanko seuraavaksi muuttaa osakekirjoja sähköiseen muotoon tai jotain yhtä päätöntä, joka "saattaa" tuoda lisää työtä isännöitsijälle...

8

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lissääö joku aktiivinen isännöitsijä vapaaehtoisesti työmääräänsä aktivoimalla tätä palstaa turhilla aloituksilla ?

      • Anonyymi

        Jep, se olen minä ;)

        Kapasiteettia löytyy. Teen kahta työtä eli isännöitsijän toimi on toinen ammattini. Sen lisäksi teen iltaisin ja öisin toista työtä, että pysyy leivänsyrjässä kiinni. Sen lisäksi ehdin kirjoitella tänne. Yritän nukkua 4-5 tuntia yössä.


      • Anonyymi

        Vinoilematta: aloitukseni on aika osuva, vai mitä tuumit? Pystytkö itse saman tason avauksiin? Kaikki mitä kirjoitan aloituksessa on totta. Vai oletko eri mieltä?

        "Sen lisäksi isännöitsijän pitäisi osata ennustaa lainojen korkojen ja sähkön hinnan muutokset vähintään seuraavalle viidelle vuodelle. Myös valtion tukipolitiikan muutokset esim. sähköautojen latausvalmiuksien toteuttamiseen liittyen tulevina vuosina pitäisi isännöitsijällä olla tiedossa."

        Totta joka sana.


    • Anonyymi

      Onneksi asun vuokralla. Voin vaihtaa yhtiötä kun meno alkaa mennä hulluksi. Yhdessä yhtiössä aloitetaan julkisivuremontin selvitystä kun ikkunapelleistä kesii maali. Epäilen että tässäkin on lisätty isännöitsijän työtaakkaa. Saattaa olla että itsekin ollut aktiivinen.

      • Anonyymi

        Jokainen remontti lisää isännöitsijän työmäärä. Ei pelkästään remonttien kilpailutus, vaan myös urakan jälkeisten asioiden sekä takuuajan asiat. Täytyy pitää tarkkaa kirjaa, etteivät takuuajan vakuudet vapaudu ennen kuin takuukorjaukset ovat valmistuneet. Siinä sitten soitat pankkiin, urakoitsijalle ja raportoit hallitkselle, mistä johtuu, ettei mitään tapahdu (takuukorjausten suhteen).

        Isännöitsijä on välikätenä selvittelemässä kaikkea älytöntä, kuten sitä, miksi putkirempan pääurakoitsija kuskasi osakkaan puhkiruostuneen, mutta toimivan, pesukoneen elektroniikkaromuun. Osakas kaipaa sitä takaisin! Se vietiin pois ilman hänen lupaansa! Hän haluaa uuden pesukoneen!

        Kyllä soi taas isännöitsijän puhelin!


    • Anonyymi

      Ainakin se että ei siirrä viemäri- tukkimisjätette toiseen WC.
      Vesivahti

      • Anonyymi

        Oma rotunsa ovat lisääntyneet huumeiden ja lääkkeiden käyttäjät. Järjestyshäiriöiden määrä on lisääntynyt eksponentiaalisesti taloyhtiössä. Sekakäyttö on yleistynyt. Vuokralaiset kavereineen aiheuttavat häiriöitä, ilkivaltaa ja varkauksia. Kaikkien niiden asioiden selvittely sataa isännöitsijän niskaan lisääntyneenä työmääränä!!! Teet rikosilmoituksia ja selvittelet asioita.

        Minä olen ollut omin käsin siivoamassa osakkaan kanssa asuntoa, jossa oli narkkari vuokralaisena. Me suoritimme häädön: Keräsimme huumeneuloja ja pakkasimme irtaimiston jätesäkkeihin, jotka kannoimme ala-aulaan. Tällaista on isännöitsijän työ. Välillä ollaan narkkarin muuttomiehenä, jotta osakas saa asuntonsa tyhjäksi ja narkkarin pellolle.

        Virallinen reitti (häätötuomio käräjäoikeudesta jne.) vie jopa muutaman kuukauden. Me saamme vuokralaisen ulos muutamassa päivässä. Keinot toki ovat laittomat, mutta ei yksikään narkkari ole polisille valittanut.


    • Anonyymi

      Muille aloille tuli etätyöt jäädäkseen. Ei isännöintialalle. Työ tehdään edelleen toimistolla ja kokoukset on ltava fyysisesti. Tiedät kyllä miksi: Hallituksen kokoukset ovat jäsenten sosiaalinen tapaaminen. Niitä järjestetään, vaikka ei olisi tarvetta. Hallitukset kokoontuvat, jotta jäsenet näkevät toisiaan. Ei siinä mitään, mutta mitä ihmettä isännöitsijän tekee silloin pöydän ääressä, jos kokous on oikeasti vain hallituksen jäsenten sosiaalinen tapaaminen ja illanvietto?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe