Elämänkatsomus

Anonyymi

Liittyykö narsismiin jäykkä tapa suhtautua muiden ihmisten elämänkatsomukseen? Sellainen jotenkin joko totalitäärinen ateismi ja aukoton tieteeseen uskominen ja nojaaminen tai vastaavasti tiukka ääri uskovaisuus? Jonkinlainen syvyys puuttuu, kyky hyväksyä muiden tapaa tutkia ja hahmottaa maailmaa. Itselläni on tuttavia hyvin erilaisilla taustoilla ja olen aina suhtautunut muihin avoimesti. Jäykkä ateismi suhtautuu hengellisyyteen tuomittavana hulluutena missä vähän nauretaan ja pilkataan uskovaisia. Enkeleistä, demoneista, Jumalasta ja kaikesta muusta uskontoon liittyvästä symboliikasta ei saa puhua ja jos puhuu niin on automaattisesti jäykän ateistin mielestä "hullu". Hullu, jonka ateisti voi korjata mieluisakseen. Vallankäyttöä hieman toisenlaisessa muodossa. Kun tällaisen ateisti tietelijän kanssa keskustelee niin hän luonnollisesti on automaattisesti oikeassa, koska voi nolata sinut tieteen "faktoilla". Elävä tiede on kuitenkin joutunut välillä joustamaan kun jokin asia ei ollutkaan niin. Jäykän ateistin kanssa voi päästä syvällisen keskustelun vauhtiin kun ryhtyy puhumaan universaaleista laista ja pohtimaan mitä onkaan linnunradan tuollapuolen. Anna tieteilijän voittaa se keskustelu, sillä kaikki on vain aivojesi luomaa kaikelle täytyy olla tieteellinen selitys. Hän on luultavasti jo luokitellut sinut lokeroon "tyhmät, hullut uskovaiset". Jäykkä ateisti ei ymmärrä lainkaan hengellisyyden vertauskuvia kuten esimerkiksi puhtain sydämin tehtävää asiaa mikä arki kielellä tarkoittaa vilpitöntä tekoa. Se täytyy tieteilijälle vääntää, että ei se ihminen ole yhtään sen puhtaampi kuin muutkaan. Ei koe olevansa parempi eikä spessu. Mutta ehkä ateistit narsistit osaavat lukea ajatuksia?

No sitten miten ääri uskovaisuus on epätervettä. Sama vallan käytön muoto, mutta ilmenee hieman eritavoin. Siinä missä ateistinen narsisti voi hetkessä saada sinut todistelemaan ettet ole hullu saa liian jäykkä uskonto sinut luopumaan samoin omasta polun etsinnästä. Siellä symboliikkaa käytetään pelotteluun missä on vain jokin pieni joukko Jumalan rakkautta ansaitsevia. Juuri se heidän joukkio on se oikea. Sellainen lahko, johon ei ole ulkopuolisilla asiaa kuulostaa aika pelottavalta.

13

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ymmärrän jyrkän maailmankatsomuksen vielä lukioikäisiltä, tai rippikouluikäisiltä. Jostakin se pohdiskelu alkaa... myöhemmin, vaikkapa keski-ikäisenä osaa arvostaa jo vähän maltillisempaa suhtautumista niin omaan "oikeassaolemiseensa" kuin muidenkin ikiomaan "oikeassaolemiseen". Emme tiedä kaikesta maailmankaikkeudessa tuon taivaallista, eivät tiedä ihmiskunnan älykkäimmät tiedemiehet eivätkä toisinaan kaikkitietävät, toisinaan itsekriittisemmät mystikot.

      Joten, ehkä jäykkä suhtautumistapa liittyy jäykempiin, siltä osin epäkypsempiin persoonallisuuksiin. Kypsyyttä on myös ymmärtää, että muitakin maailmankatsomuksia aina on ja tulee olemaan - kaikkeen ei tule mitenkään puuttua.

    • Anonyymi

      Pidä nyt itse huoli vain omasta elämänkatsomuksestasi ja kunnioita muita antamalla heidän olla rauhassa elämänkatsomuksineen.

      • Anonyymi

        Niin annankin. Mulle muiden elämänkatsomus ei ole ollut ongelma vaan joidenkin jyrkkien ateistien tai ääri uskovien jotka kokevat oikeudekseen kiusata muita elämänkatsomukseen liittyen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin annankin. Mulle muiden elämänkatsomus ei ole ollut ongelma vaan joidenkin jyrkkien ateistien tai ääri uskovien jotka kokevat oikeudekseen kiusata muita elämänkatsomukseen liittyen.

        Niin kuin sä olka!


      • Anonyymi

        Hyvä neuvo! Paras on huolehtia omasta näkemyksestään tai uskostaan.


    • Anonyymi

      Ensinnäkin, narsisti on ameeba. Narsisti on juuri sitä arvoiltaan ja elämänkatsomukseltaan kuin kulloinkin katsoo tarpeelliseksi. Jos narsisti haluaa tehdä vaikutuksen konservatiiviin, saada tältä huomiota tai vaikka vaaleissa ääniä, hän on hyvin konservatiivinen. Hän voi olla myös liberaali koska joku ärsyttävä on konservatiivi.

      Ärsyttävät/vaaralliset jne. epätoivottavat henkilöt pitää saada painettua alas kaikella tapaa, myös ylentämällä itseään olemalla eri eli "parempaa" mieltä. Narsisti myös valitsee näkökulmasta sen perusteella, miten pääsee itse helpoimmalla. Hän voi heittäytyä asiantuntijaksi jossakin aiheessa olematta asiantuntija, luottaen siihen ettei muut tiedä sitäkään vähää. Vaikutelma on kuitenkin tärkeintä. Jos taas joku on asiantuntija jossakin aiheessa missä narsisti ei pysty pätemään, narsisti alkaa väheksyä ko. asiantuntemusta. Ihan turhaa ja naurettavaa olla kiinnostunut ko. asioista, hänellä on tärkeämpiäkin.

      Lähipiirin narsisti on valinnut olla konservatiivipopulisti koska a) asuu pienellä paikkakunnalla jossa paljon vanhempaa, kouluttamatonta asujaimistoa jotka ko. ajattelua arvostaa => löytyy varmasti komppaajia b) Helppo valinta, ei vaadi syvempää pohdintaa tai ymmärrystä mistään, kunhan paheksuu ja kauhistelee valmiiksi tuotetun narratiivin mukaisesti c) Kohderyhmässä kukaan ei vaivaudu tarkistamaan juttujen oikeellisuutta, kunhan siunailee mukana.

      Lähipiirin narsisti yritti aiemmin pärjätä toisenlaisissa piireissä, mutta ymmärsi lopulta itsekin ettei itseään fiksumman esittäminen vaan toimi kovin pitkään. Kyse ei ole siitä etteikö hänellä olisi älyä, hän vain kohdentaa sen kaikkeen joutavaan, kuten kostoon ja kieroiluun. Hän nauttii enemmän ihmisten kiusaamisesta kuin itsensä sivistämisestä. Ja kun se oma maailma pyörii oman navan ympärillä, ei isollakaan älyllä kovin viisaaksi voi tulla.

    • Anonyymi

      Yksilöitä ne narsistitkin, toiset avoimia ja toiset kapea näköisiä?

    • Anonyymi

      Yksilöitä toki. Jo lähtökohdiltaan erilaisia. Yhteistä on heikko minuus, niin heikko että pitää väkisin yrittää pitää yllä ylivertaisuuden valhetta. Ylivertaisuuden ylläpito edellyttää sopivaa ympäristöä. Narsisti voi olla kulmakunnan pubien kuningas/kuningatar ja ylivertainen omassa kontekstissaan. Hän välttelee muunlaista ympäristöä, jossa ylivertaisuiden harha ei onnisti. Narsisti voi olla myös tohtorin tutkinnolla varustettu vastuullisessa virassa toimiva arvostettu henkilö. Ulospäin viehättävä ja fiksu, mutta niille jotka haistavat palaneen käryä, täysi pas..ainen.

      Itse olen nähnyt molempaa tyyppiä. Itsensä ylentämistä muita alentamalla, joko avoimemmin tai salatummin. Hovin keräämistä, selkään puukotusta, valehtelua, kostoa, kateutta, kulisseja. Kaikkiin narsisteihin liittyy noita piirteitä, niiden ilmentymät vain eroavat niin narsistista kuin ympäristöstä riippuen.

      • Anonyymi

        Kyllä olka tietää! Vai lieneekö olka¿? ¿????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä olka tietää! Vai lieneekö olka¿? ¿????

        Taitaa olla oleggi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä olka tietää! Vai lieneekö olka¿? ¿????

        eikun olga, tai joku muu nimi sillä on


    • Anonyymi

      Onpa tällä palstalla omituisia höpöttäjiä nykyään.
      Narsisti hakee aina vain uusia uhreja, mikään ei riitä. Parisuhteessa ollessaankin on haku päällä.

      Tyypillinen narsisti laittaa kivoja linkkejä joilla haluaa määritellä uhrinsa vajaavaiseksi ja narsistiseksi. Eli tavallaan haluaa itselleen kuuluvan diagnoosin siirtää jonkun muun ongelmaksi. Tässä yhteiskunnassa se onkin onnistunut kiitettävästi.

      • Anonyymi

        Narsisti on ihmisnarkkari, syvästi riippuvainen muiden ihmisten reaktioista. Tuo on se syy miksi narsistilla on jatkuvasti mato koukussa ja verkot vesillä. Jos yksi saalis (uhri) alkaa ehtyä, uutta on jo katsottuna varalle. Narsistille olisi painajainen joutua tilanteeseen jossa kukaan ei ihaile, ei edes vihaa avoimesti. Ei voi tietää olevansa elossa ellei joku regoinnillaan sitä ole todistamassa. Reagoimaton ihminen on narsistille hyödytön, pelottavakin. Jos ihmistä ei pysty manipuloimaan, sehän saattaa tajuta totuuden, pahimmillaan paljastaa sen muillekin.

        Narsisti elää valheessa ja valheesta joiden ylläpito vaatii manipulointia ja huijaamista. Ihminen näkee mitä haluaa nähdä ja usein narsisti manipuloi ihmiset näkemään mitä narsisti haluaa. Mutta ei se kaikkiin toimi. Narsistikin elää vain omassa kuplassaan, jonka ulkopuolelta tuleva voikin nähdä asiat toisin eikä ole manipuloitavissa. Ne, jotka ovat oivaltaneet narsismin olemuksen, osaavat olla varuillaan ja huomaavat merkit nopeasti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe