Sopua Noja-tuoliin ?

Huomenta, yritystä uudella ketjulla, sää muuttuu kovalla vauhdilla, tuuli on kylmää ja puhaltaakin melkoisesti.
Kohta hallayöt vievät kukkaloistomme, mutta väri myös lisääntyy puiden oksissa ja puolukat kypsyy makoisiksi.
Aina löytyy iloa luonnosta, muiden ilon lähteiden lisäksi.
Kipusin taas raput neljänteenkerrokseen, siistijä oli työssään, kerroin kunnon hoidon yrityksistä, hän sanoi arvostavansa yritystäni;)
Houkutus mennä hissiin on suuri, mutta sinnikäs olen muutenkin, en periksi tätäkään mahdollisuutta jalkojeni hyväksi tekemää yritystä jätä.

Näin uuden ketjunkin taas aloitan, vaikka ei aina niin inspiroivaa olekaan, mutta oikeudesta kirjoittaa rauhaisasti pienistä tapahtumista elämän illassa soisi meille 80 palstalla.
Luulen tietäväni, että kovin kiinnostavaa tämä ei kaikille ole, mutta elämä typistyy kohdallamme ja pienikin yhteydenpito näin kirjoitellen aivojamme virkistää.
Mitään mullistavaa ei enää monellekaan tapahdu, mutta ne pienet asiat mitä olossamme tapahtuu on kiva näin kirjoitellen toisillekin jakaa ja lukemalla toisten päivän kulun tapahtumat voi saada ahaa elämyksiä, pienestä se joskus on kiinni;)

On ilo huomata joka päivä, että palstaystävät voivat kutakuinkin hyvin, tutut nimimerkit merkkaavat paljon minullekin, mukavia viestejä aamuisin lukien, päivät hyvin alkunsa saavat.
Jokaista tutuksi tullutta nimimerkillä kirjoittajaa kaipaan, jos ei muutamaan päivän ole viestejä tullut, siksi toivonkin, että jaksaisitte piipahtaa viestin laittaa ja olemassa olonne annatte.
Niin monta ystävää palstalta on jo siirtynyt rajan taa, muistoissa kuitenkin mukana ovat.

Käykää kertomassa kuulumiset ja näin on päivät reilassa itse kullekin, aurinko vielä kuitenkin muistuttaa olemassa olostaan, ehkä kesää vielä yrittää meille ojentaa;)

366

2807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvää huomenta!
      Ihanan kirpeä aurinkoinen aamu. Just sopiva, että jaksaa olla ulkona.
      Eilen osuin paikalle, kun eräs vanha mies kaatui pyörällä. Vakuutteli ettei käynyt kuinkaan. Sadattelimme yhdessä noita reunakiveyksien korkeuksia. Hän kertoi, että on niistä ja muistakin epäkohdista tehnyt kaupungille parannusehdotuksia.
      Ei vielä ole tuottanut tuloksia.
      Vielä illalla pyöri mielessä tuo onnettomuus ja oliko hän varmasti kunnossa.
      Kävin eilen maauimalassa vesijuoksemassa. Kokemus sekin, kun vesisade ryöpsähti kunnolla niskaan.

      Budjettiriihi alkaa parin päivän päästä. Saas nähdä miten pääministerin bilekohu vaikuttaa vai vaikuttaako.
      Hurja suosio Sanna Marinilla on, yli miljoona seuraajaa sometileillään.
      Kaivannut olenkin jo eduskunnan täysistuntoja ja muita tv-vakiohjelmia.

      Aurinkoisia syyspäiviä ja rauhaisaa mieltä!

      brinkkala

      • Minulla on ollut makuuhuoneen ikkuna auki monta viikkoa yötäpäivää. Tänä aamuna ensi kertaa tuntuu viileältä. Taidan sulkea sen yöksi. Huomaan myös ettei nyrkkipyykki kuivu yhtä nopeasti kuin viime viikolla. Kyllä se syksyinen sää on nyt tullut.
        Olen seurannut aivan uudella asenteella perheemme uusinta tulokasta. Ihmeellistä havaita vain muutaman viikon ikäisen lapsen heräämistä elämään, kuinka kiinnostunut hän voikaan olla. Nyt huomaa jo, että hän tunnistaa vieraammatkin ihmiset, ei vain vanhempansa. Oli hauska huomata, että nuori ja iloinen eno on lapsesta erityisesti kiinnostava.
        Hartaasti toivon, että elinpäiviä vielä minulla riittäisi, niin että saisin seurata tätä pientä ihmisenalkua edelleen.
        Sukuni edellisessä polvessa oli monta pitkäikäistä henkilöä, mm. äitini ja hänen sisaruksensa, mutta huomaan nyt, että olen saanut iässä kiinni heidät kaikki.

        Kuten SkillaN sanoo, elämänpiiri typistyy ja "pienikin yhteydenpito näin kirjoitellen aivojamme virkistää." Niin ajattelen minäkin.


      • Niin brinkkala. Me saamme seurata politiikantekoa täältä "aitiopaikalta" ja antaa mielessämme hyviä ohjeita yhteisten asioitten hoitoon..))
        Yhden lajin osallistumista sekin varmasti on. Ainakin voimme paremmin arvioida, kenelle sen arvokkaan äänemme annamme, kun se aika tulee...


    • Pohjoistuuli on lähettänyt etelärannikkolaisille helteisten päivien jälkeen syksyisiä enteitä, lämpötila laski jopa 10 astetta hetkessä. Kävin vielä meressä uimassa eilen, vesi matalassa lahdessa oli vielä lempeänlämmintä, mutta ilman kolea tuuli kouraisi aaltojen sylistä noussutta. Brinkkala saikin tuplavirkistystä, kun vesihoitoa tuli taivaaltakin. Espoossa uimarit saivat melkein golfpallon kokoisia rakeita niskaansa ja autojakin meni lommoille. Eilen illalla taivas loimotti tulenhehkuisena koko kannen laajuudelta, joskus syynä on Afrikan aavikoiden tänne lentänyt pöly, mutta tuulensuunta ei ollut nyt sieltä. Uutisista luin, että Suomen rajan takana Venäjällä poltetaan ilmaan maakaasua, mahtaisiko siitä johtua.

      Värien merkitys hyvinvoinnille on suuri, Skillanilla näyttää olevan siinäkin suhteessa herkkyyttä ja kauneustajua. Muistan vielä ne kahvipirtin tekstiilien ja kukkien värit, ostin jopa yönsininisen kultatähtisen kaitaliinan jouluksi pirtin verhojen inspiroimana. Nyt maisemassa on paljon keltaisen sävyjä : aurinkokukkapellot, joilta saa vapaasti poimia, puutarhassa kultapiiskut ja kultapallot. Tuleentunut vilja ja korjuun jäljilta pellot yhä ruskeampaan vivahtavina, kuivuuden takia ennenaikojaan kellastuneet ja varisseet lehdet, myös saniaiset luovuttavat värinsä aikaisin.

      Esteetikkoja taitaakin olla meistä jokainen tavallaan, usein täällä saa ilokseen lukea eloisia kuvauksia. Ruuankin pitää näyttää värikkäältä ja houkuttavalta, ei vain maistua, sitä kunnioitetaan kauniisti kattamalla. Moninaiset käsien työt kertovat tekijänsä kauneustajusta, jotkut teistä todellisia taitajiakin, suorastaan taiteilijoita joukossa. Sini-Sirkku jätti muistoksi monta esteettistä elämystä, kuten myös herkullisia ruokareseptejä.

      Mietin hetken tuota otsikon sopu-sanaa, miten tärkeää se on kaikessa vuorovaikutuksessa. Sopu-teltta on tuttu jo partiolaisajoista, sinne piti ahtautua nukkumaan, mukaan piti ottaa muitakin kuin paras kaveri. Suojasihan se toki sateelta ja itikoilta meitä kaikkia, mutta omaa reviiriä ei ollut. Jonkun hihitys ärsytti, toisen sekasorrossa olevat tavarat, kolmannen kylmät jalat potkivat inhottavasti, neljäs murusteli näkkileipää. Se kaveri oli kuitenkin lohtu ja liittolainen, yhdessä kestettiin sekin yö ja unohdettiin ärsyttävyydet. Leireistä jäi kiva muisto, haluttiin tulla uudelleenkin.

      Sopu ei ole itsestäänselvyys, puhutaanhan sovun rakentamisesta ja hienosäätönä hieromisesta. Se ei synny aina hetkessä, eikä ilman kompromissejä. Itsensä kanssa sopuun pääseminen on jo suuri askel, eikä tämä haasteiden polku ole meillä vanhoillakaan vielä ihan taputeltu, uusia koettelemuksia putkahtelee aina nurkan takaa.

      Antoisia kesän viimeisiä virallisia päiviä!

      • Armi Ratia: "On vain yksi totuus: kauneus". Sitä meille kaikille on tarjolla - jos niin tahdomme, otamme vastaan.
        Eilenkin bongasin pihalta, rikkaruohojen seasta, päivänkakkaran! Ja miljoonakellot kukkivat edelleen ja ruusubegonia kukoistaa...


    • Huomenta. Olipa taas huojentavaa huomata, että SkillaN jaksaa ! Pitää yllä tätä "hyvän mielen klubia"..))
      Ja totta: jos oma mieli on vastaanottavainen, iloa ja virkistystä voi saada melkein mistä vain. Myös näistä pienistä, tutuista rutiineista.

      Vähän on naureskeltu tälle meidän tyypilliselle keskustelun avaukselle (ei siis vain täällä vaan muuallakin): aletaan puhua säästä ! Eihän se ole aina sama, vanhan toistoa. Ja sää asettaa aina tietyt reunaehdot omalle olemiselle, omalle tekemiselle, saattaa vaikuttaa siihenkin, millä mielellä uuteen päivään asetumme.

      Eilen illalla melkein hätkähdin, kun huomasin. miten varhain illat pimenevät, ei istuta enää 21:n aikaan lukemassa pihakeinussa.

      Opin koronan aikaan käyttämään näitä "jalkautuvia" kampaajia. Eilenkin sain sellaisen kotiini. Hyvin sujui. Minulla on (edelleen) aika paljon hiusta ja se taipuu luonnostaan jonkinverran. En siis tarviste muuta kuin leikkauksen, kun tämä "maantieväri" kelpaa minulle.
      Kampaaja kertoi tekevänsä paljon keikkaa palvelutaloihin. Eipä tuotakaan tule ajatelleeksi, että sieltä ei vanhuksia viedä kampaajalle, ellei omainen sitä voi tehdä. Kampaajan pitää tulla asiakkaan luo. On kuulemma fyysisesti aika raskasta parturoida vaikka pyörätuolissa istuvaa, työasentoa ei saa ergonomiseksi millään.

      Hoitajamitoituksesta oli puhetta Aamu-TV:ssä. Tavoitteeseen 0,7:ään, tuskin päästään kun puuttuu 3400 hoitajaa ! Hoiva-avustajilla yriteään vajetta paikata ja tietysti taas lasketaan vierastyövoiman varaan. Kielitaidon puute tai vajavuus on kuitenkin iso ongelma heidän kohdallaan.

      Nyt kun itse olen vähän paremmassa kunnossa, katselin meidän kunnan senioriopasta, josko sieltä löytyisi jotakin pienimuotoista, satunnaista avunantotehtävää.

      Olihan siellä: ystäväpalvelua, ulkoiluavustamista, ryhmän ohjaamista. Kulttuuriluotsi, kirjastovapaaehtoinen, menokaveri, siis vaikka mitä, eivätkä kaikki tehtävät vaadi pitkäaikaista sitoutumista, myös satunnainen avustaminen on tervetullutta.

      Tietysti on niin, että sitä voi tälläkin hetkellä olla avuksi toisille ikääntyneille ihan sen tavallisen vuorovaikutuksen puitteissa: tavataan, jaetaan kuulumisia, tehdään asioita yhdessä tai vaikka kirjoitellaan täällä..)) Helppoa kuin heinänteko.

      Huomennakin on "keikka" tiedossa. Tuttuni, 81 v, joka on pitkään valittanut apatiaansa, suostui huomenna lähtemään pikinikille Nuuksionpäähän, joka on tullut meille tutuksi sunnuntaivaelluksilla parikymmentä vuotta sitten. Katsotaan miten vanhat pärjäävät.'
      Tavoitteena 1-2 kilometrin lenkki metsätiellä, kävelysauvojen kanssa..))

      Pääministerin sanoin: "iloa, valoa ja hauskuutta" päiviinne,
      demeter1

    • Anonyymi

      Vuonna 2020 kerrottiin, että vuosittain uusia lähihoitajia valmistuu
      10 500 – 11 000. He toimivat erilaisissa tehtävissä.
      Sairaanhoitajiakin valmistui tuhansia vuodessa eläkkeelle jäävien tilalle.
      Minne he katoavat ?
      Yksiyisille ?

      Alalle ei ole niin paljon hakijoita kuin ennen,
      kun tuli tämä korona. Se nosti paikoin työn rasittavuusastetta,
      vaikka ei koko organisaatiossa,
      mutta laantuu koronakin joskus
      ja päästään takaisin normaaliin päiväjärjestykseen,
      jos hoitajille kelpaisi palkankorotustarjous, joka jo keväällä
      oli korkeampi kuin muille aloille, mutta hoitajat hylkäsivät sen.

      Me kaikki tavallaan olemme veronmaksajina hoitajien työnantajia,
      pitäisikö meidän eläkeläistenkin yrittää mennä töihin jonnekin,
      että verorahat riittäisivät paremmin hoitajien korkeisiin
      palkankorusvaatimuksiin ?

      Ensin olisi syytä muuten antaa valmistua uuden soten palkkaharmonisoinnin.

    • Vielä on kesää jäljellä, ainakin tänään, ainakin täällä aurinko paistaa,
      Katselin tuossa luetteloa, vanhustenhoivakodeista, jotka eivät täytä nykyistäkään 0,6 mitoitusta. Masentavan pitkä oli rivi.
      Reilu 10 vuotta on siitä, kun itse alalla työskentelin, silloin jo oli aistittavissa, ettei alalle tulevat nuoret ole enää niin kaikkeen joustamiseen suostuvaisia, eikä hierargiaan.
      Jo silloin ja aiemminkin ruohonjuuritaso näki mihin ollaan menossa. Vaan kukapa meitä olisi kuunnellut.

      Täällä on vehreys vielä ympärillä. Eräänä päivä vaskitsakin tietä ylitti, en muista ennen täällä nähneenikään. Käärmeeltä näyttää, mutta liskojen sarjaan kuuluu.
      Toissapäivänä iltapäivällä, kun saunasta päin olin uimassa, huomasin, että kas, vanha joutsenpari on soudellut tänne pikkupäähän.
      Sitten yht´äkkiä kolme joutsenta matalalla lentäen tulivat isosta päästä ja lensivät parin yli.
      Sitten tuli 4 joutsen, joka pysähtyi parin luo. Toinen heistä rupesi aika metelin kanssa ajamaan tulokasta takaa. Kun tulokas nousi siivilleen ja kääntyi takaisin, tuo hätistelijä lähtilikin lentämään rinalla.
      Yksin jäänyt odotteli hetken ja sitten sekin lähti perässä.
      Omenapuiden luona kävellessäni, maasta nousi heinäsirkkoja. Lukumääräisesti useita, yleensä näkee yksittäisiä, nyt oli runsaasti.
      Yläpihalla sain eilen seurakseni suruvaipan ja sudenkorennon.
      Yks päivä menin sutini kanssa kurpitsamaalle, mutta eihän sitä tarvittukaan, kimalainen se siellä oli töissä.
      Taidanpa ruveta iltapäiväkahvin keittoon. Sitten pitänee lähteä katsomaan onko alatalo paikoillaan.
      Kissakin oli yöjalassa. Nyt nukkuu sohvalla, tyynyn päällä.

      • Sinulla on puuhakas päivä. Minä kävin hammaslääkärissä ja ajattelen väristyksellä, millaisen laskun mahdan saada, kun nyt jo kaksi reikää on paikattu ja yksi vielä odottaa ensi maanantaihin. Ajattelin juuri kotiin tallustellessani, että olen juossut hammaslääkärillä yli 70 vuotta ja aina vaan paikattavaa riittää. Olen pula-aikana hampaani kasvattanut, korttiannoksilla, joten rakennustarpeet eivät tuolloin olleet parhaat mahdolliset. Muistan, että ensimmäisen kerran kävin hammaslääkärillä koulussa, jonne hammaslääkäri kantoi porakoneen, jota sitten jalalla polki kuin ompelukonetta!

        Syksyinen ilma. Katselin pihani luumupuuta. Siinä on jo kypsiä luumuja, mutta osa on kuivunut ja pahentunut. Mitähän niille on tapahtunut? Onko kuuma kesä syyllinen.


      • Anonyymi
        Makriina kirjoitti:

        Sinulla on puuhakas päivä. Minä kävin hammaslääkärissä ja ajattelen väristyksellä, millaisen laskun mahdan saada, kun nyt jo kaksi reikää on paikattu ja yksi vielä odottaa ensi maanantaihin. Ajattelin juuri kotiin tallustellessani, että olen juossut hammaslääkärillä yli 70 vuotta ja aina vaan paikattavaa riittää. Olen pula-aikana hampaani kasvattanut, korttiannoksilla, joten rakennustarpeet eivät tuolloin olleet parhaat mahdolliset. Muistan, että ensimmäisen kerran kävin hammaslääkärillä koulussa, jonne hammaslääkäri kantoi porakoneen, jota sitten jalalla polki kuin ompelukonetta!

        Syksyinen ilma. Katselin pihani luumupuuta. Siinä on jo kypsiä luumuja, mutta osa on kuivunut ja pahentunut. Mitähän niille on tapahtunut? Onko kuuma kesä syyllinen.

        Ne on varmaankin märäntyneet sun luumus?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne on varmaankin märäntyneet sun luumus?

        Niin on. Osa. Ihmettelen, mitä niille on tapahtunut. Elukka?


      • Makriina kirjoitti:

        Niin on. Osa. Ihmettelen, mitä niille on tapahtunut. Elukka?

        Itse ihmettelin, kun kävin mustikassa.
        Marjat näyttivät ihan hyviltä, mutta alapuolelta ihan kurttuisia noin kolmasosa. Monet jo kurttuisia vaikkei kypsiäkään.
        Ei paljon innostanu enää kerääminen.
        Säiden piikkiin sen ajattelin menevän.


      • Eliaana kirjoitti:

        Itse ihmettelin, kun kävin mustikassa.
        Marjat näyttivät ihan hyviltä, mutta alapuolelta ihan kurttuisia noin kolmasosa. Monet jo kurttuisia vaikkei kypsiäkään.
        Ei paljon innostanu enää kerääminen.
        Säiden piikkiin sen ajattelin menevän.

        Huomenta, nyt syksy on alkanut, melkein kymmenen astetta on lämpö pudonnut eilisestä ja tuuli puhaltelee pohjoisesta.
        Siirsin jo yhden kukkivan begonian sisätiloihin, toivon, että se vielä jaksaa kukkiaan kantaa pidempään.
        Valkoinen kärhöni vasta rupesi kukkaa työntämään, lyhyeksi jää kukinta, jospa senkin saisin kellarissa talvehtimaan isossa ruukussa on, mutta eipä saata silti onnistua, toivoa en heitä;)
        Pihassamme on isolehtinen muratti, siitäkin pari oksaa otin juurtumaan ( luvalla ) ei taida syksy paras juurtumisaika olla, sepä nähdään.

        Brinkkala odottelee politiikan seurannan mahdollisuuksia, no onhan se hyvä asia seurata elämää silläkin suunnalla, minulta on jäänyt Facebookin tarjoamiin mahdollisuuksiin, joskus ihan tympääntyneenä siellä lueskelen.
        Välillä tuntuu, kuin maailmassa ei suurempia asioita olisi kuin pääministerin biletykset, itse en tuomitse häntäkään, rankka on ollut kolme viimeistä vuotta ja jatkuu, kuka olisi näinkään hyvin selvinnyt.
        Oikeuksista palstallakin aina puhutaan, miksi ei jokainen saa tehdä virheitä ja erehtyä, asiat on kyllä hyvin sujuneet maailman laajuudesti

        Demeter kampaajien hommista kerroit, kyllä täälläkin kampaajat kotona käyvät, jos ei asiakas kampaajan tuoliin pääse istahtamaan.
        Minäkin sain tilattua ajan, vasta 12.9 päivä sain sen, vaikka ihmettelen miten moni kampaaja paikkakunnallanikin töitä tekee, kaikilla aina vaan täyttä.
        Nyt uutta ilmettä pyrin hakemaan, jospa raitoja laittaisin, kai turhamaiseksi voisi nimetä, kun tämän ikäinen vielä koristautuu, mutta niin vaan haluan tehdä.
        Arvosteluun olen jollain tapaa tottunut ja onhan yksi opettaja tämä palstakin ollut.

        Ramoona taas tapansa mukaan maalaili näkymiä meille toisille, joilla ei kaikkea tuota ihanuutta ole, mistä voit nauttia.
        Ainahan hyviä muistoja voi kerrata, eikö vaan Kahvipirtin aika jotenkin aivan uskomattoman aitoa oli ja se sisustaminen oli kuin totta olisi ollut, kiitokset ja osallistumiset leikkiin sen sai aikaan.
        Sopu-teltta sijan antoi monen asian suhteen, vaikka ei aina niin mukavuutta mukaan tullutkaan, se Sopu sen sai aikaan;)

        Makriina ihastelit pienen ihmistaimen kasvua ja nokkeluutta, aina se polvi pojasta paranee, aina vaan nuorempana kaiken oppivat.
        Ennen vauvat olivat vauvoina kauemmin, nyt mukaan joka paikkaan heidät viedään, siitä kehitys kasvaa, sama pätee koko kasvuiän, esimerkeistä opitaan.
        Joskus tuntuu minusta, että kuolematon olen, jaksan ja jaksan, lapsenikin näin varmaan luulevat antavat olla melkoisen omillani, mikä tietysti lisää omaa vastuutani, hyvin olen selvinnytkin.
        Äitini kuoli 76 vuotiaana, minä ylitän hänen ikänsä reippaasti, joskin geenit hyvinä häneltä olen saanut.

        Eliaanan elämään mahtuu matojakin useamman oloisia, minua vaan kaikki luikertelevat kauhistuttaa.
        Ihanaa on tuo joutsen seuranta, kai se tuli kumppaninsa pois toisen luota hakemaan, joutsenethan ovat ikuisesti aviossa, kun pari on löydetty.
        Kolmas joutsen sitten yksikseen elelee lopun elämäänsä, näin ainakin kerrotaan.
        Pientä iloa sain minäkin tästä harmittavasta lasittomasta parvekkeestani, kun ritariperhonen ilokseni lensi ja kädelle istahti.
        Näin ei onnistunut edellisessä asunnossa, joten ilon aiheen siitä sain, myös kimalainen on koko asumiseni ajan pyörinyt kukkieni parissa, sekin elämän iloa luo.

        Tuo hoitajien palkkakiista on harmillista, juttelin vanhan hoitajan kanssa ja hän sanoi, että nuorilla on ruusuiset ajatukset työstään ja palkkavaatimuksetkin sellaisia, että ei hetkessä onnistu.
        Kyllähän toivoisi, että hoitajien työ palkan väärti olisi, mutta myös luonne olisi suotava palvelualaan sopivaksi, kaikista ei ole hoivatyöhön, kyllä se tyydytys työnteon onnistumisesta myös jotain antaa palkan lisäksi.
        Joka työ oman tehonsa tarvitsee, kutsumustyöksi hoitajan työt on laskettava, palkka on hyvä lisä jaksamiselle.

        Pitänee vaatetta ruveta etsimään kesän jäljiltä ei ole kaikkea esiin kaivettu, jännittää mitähän tärkeää menikään kirpparille siinä muuttotouhussa.
        Toivottavasti ei uusiksi moni nuttu mennyt.
        Opetellaan nyt sitten elämään viileyden ja sateiden kanssa, katsellaan iloksemme kaunista luontoa, sen maalautumista ihan silmissä;)


    • Anonyymi

      Kyllähän sitä nyt on maan hallituksen hyvä pitää kansaa tyytyväisenä, kun rahahanat ovat ulkomailla auki edellisten hallitusten ansiosta. Lisää velkaa tehdään taas miljarditolkulla tänään ja huomenna säätytalolla.
      Toista se oli Ahon hallituksen aikaan, kun valtiovarainministerinä ollut Iiro Viinanen sai kiertää maailmalla haattu kourassa kerjäämässä rahaa.
      Mutta tulee se vielä "pää vetävän käteen". Kyllästyy kansakin itkupurkauksii.

      • Anonyymi

        Tämä hallitus on eniten velkaa ottanut. Heti koronan alkumetreillä riensi jakamaan satatonnisia kaikenmaailman somepersoonille ja fitnesfirmoille, jotka heti osti uusia äkyautoja ja ökyhuviloita. Sitten voi taas poseerata mediassa entistä isommat tissi implantit ja pers täytteet ja boyokdihuulet asennettuina siellä huvilansa uima altaalla. Pääsevät
        myös pääministerin bileisiin virka asuntoon kun ovat ylimpiä ystäviä.


    • Anonyymi

      Huomenta!
      Aurinkoinen on tämä elokuun viimeinen aamu täällä Lounaassa. "Ilmoja pitelee" ;)

      Ihania luontoaiheisia jutunjuuria ollut.
      Sinisestä väristä muistui mieleeni niin omien lasteni kuin lapsenlasten kanssa kulkiessa matkaa on jouduttanut siniset kukat. "Kuka löytää ensimmäisen sinisen kukan", sitten toisen jne. Matkat sujuivat lepotaukoina siniset kukat. Leppäkertut, koppakuoriaiset ja muut ötökät tuli tutuiksi siinä samalla.

      Minä jätin Facebookin n. viisi vuotta sitten. Alkoi tympiä postaukset ja päivitykset. Tuntui kuin ihmiset olisivat alkaneet elämään Facebookille. Yhdestä jos toisestakin tuli "pikku julkkis". Siloiteltuja kuvia ja glamouria yltympäriinsä.

      Nyt on vain whatsapp-ryhmä ystävien kanssa ja toinen lasteni kanssa.
      Eilen tuli videonpätkä tyttäreltä, josta en ensin ymmärtänyt mitään. Suurennettuna huomasin, että vihreä rantakäärmehän siinä luikerteli vihreällä nurmikolla.

      Lämmin on vielä merivesi. Eilen pyöräilin Ruissalon kärkeen Saaronniemeen. Upea reitti, mutta turhan pitkä. Tänään tyydyn puiston penkkeihin.

      Hyvää pikkulauantaita!

      brinkkala

      • Nukuin niin pitkään tänä aamuna, että jäi aamutv seuraamatta.
        Samoin uutiset. Varmaan muistelivat prinsessa Dianan auto-onnettomuutta. Siitä on tänään 25 v-
        Luin netistä että Nl:n viimeinen ja ainoapresidentti Mihail Gorbatshov on kuollut 91-vuotiaana. Venäjällä ei ole hänelle suurta arvoa annettu. NL:n hajoaminen katsotaan hänen aiheuttamakseen. Lukemani uutisen mukaan lasketaan nykyinen Ukrainan tilannekin lasketaan hänen viakseen! Lännessä häntä pidettiin suurena valtiomiehenä.
        Välähdyksessä mieleeni muistui kuinka erilaisessa maailmassa hänen aikanaan elettiin.
        Omassa elämässäkin oli noina aikoina vauhtia ja kiireitä. Tässä keinutuolissa heijaillen voi vain lajitella muistoja ja kaipailla aktiivivuosiaan.

        Istutin kevätkesällä taaron pihapurkkiin. Mielenkiinnolla olen seurannut sen kasvua. Hidasta on ollut. Nyt sillä on kolme isoa, vähän lumpeenlehden kokoista ja näköistä lehteä, ja se vaikuttaa kyllä hyvinvoivalta. Koko kesän se on ollut ulkona pensaan juurella puolivarjossa ja ilmeisesti siinä viihtynyt. Nyt on viisainta nostaa se sisälle. Se on jostakin lämpimästä maanosasta kotoisin, ei taida syksyn säät olla sille sopivat.


    • Ilmat viilenneet täälläkin, aurinkoinen sentään muistaa maanpäälle ajoittain katsella.
      Käväisin aamusta heti kotona ja asioilla.
      Uuniin jo valkean laitoin eilenkin, sen verran viileys alkoi pirttiin hiipimään.
      Kyllä maalla tulee monenmoiset luonnonkulkijat tutuiksi.
      Lapsena jo kaikkeen tottui, kun metsän keskellä asuttiin.
      Sisiliskoilla näyttää olevan hyvä poikasvuosi. Kun hakee puita, pinoissa vilisee.
      Eilen kaivoin maalta perunaa, oli se vaan hyvää. Muutama pieni vako vaan siellä.
      Sain vasta nyt kiinteistöverolaput täältä mökiltä.
      Lentokoneilla kyttäsivät rakennukset, mitä ei ollut heidän rekistereissään.
      80% oli vastannut kyselyyn.
      Mukana oli ukaasi, että jos ei vastaa, rakennusten vuodeksi merkitään kuluva vuosi.
      Pari kymmeniä vuosia vanhaa rakennusta ilmoitin, kun kuvan kanssa kyselivät.
      Sama oli summa, kun ennenkin.
      Tuota jätemaksua ihmettelen, se kun vaan jaksaa kivuta ylöspäin vuosi vuodelta.
      On vähän nurinkurista, että kun suurin osa jo menee hyötykäyttöön, eli siitä on tullut hyvä bisnes joillekin tahoille, niin ´´alkutuottajan´´ pitää vielä sen hakemisesta maksaa.
      Tuommonen tuli mieleeni, kun pitäisi tässä lähteä tuonne aluejätepisteelle käymään, kunhan tuo sadekuuro menee ohi.
      Päivänne mukavasti jatkukoon, kullakin itsensä näköisenä.

    • Anonyymi

      Jäi puistopenkkeily lyhyeen, kun oli liian vähän vaatetta päällä. Aurinko hävisi ja alkoi tuulla. Kahvitauko.

      Tuota uusiokäyttöön menevän "jätteen" maksua minäkin ihmettelen. Melkein kaikkihan kierrätetään. Ihan vähän aikaa sitten radiosta kuulin, että "kierrättäkää vaan nekin metalliset jugurttipurkkien kannet ja pussinsulkijat joissa on metallia". Metallilla tarvitaan. Sekajätekin poltetaan energiaksi, muusta puhumattakaan ja hyvä niin.

      Huomenna saan neljännen rokotuksen. Mokoma korona, kun syö aina vaan terveydenhuollon resursseja.

      brinkkala

      • Tuolla aiemmin mainitsit Ruissalon.
        Se herätti vuosikymmenten takaisen muiston. Minulla on jossain valokuva, jossa istun Ruissalossa vanhan hienon rakennuksen terassilla. Se oli kahvilana.
        Vieläkö lienee siellä.
        Kävin jo aiemmin tuon 4:n rokotuksen ottamassa. Mulla ei kaskaan ole tullut muuta vaivaa niistä, korkeintaan vähän pistoskohdan arkuutta.
        Sinulla on luonnikas tapa kertoilla asioista.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Tuolla aiemmin mainitsit Ruissalon.
        Se herätti vuosikymmenten takaisen muiston. Minulla on jossain valokuva, jossa istun Ruissalossa vanhan hienon rakennuksen terassilla. Se oli kahvilana.
        Vieläkö lienee siellä.
        Kävin jo aiemmin tuon 4:n rokotuksen ottamassa. Mulla ei kaskaan ole tullut muuta vaivaa niistä, korkeintaan vähän pistoskohdan arkuutta.
        Sinulla on luonnikas tapa kertoilla asioista.

        Ruissalossa on useita kahviloita, äkkiä laskien varmaan liki 10 kylpylä mukaan lukien. Turistien ja Ruisrockin myötä palveluja tullut. Silti siellä onneksi on myös metsää, luontopolkuja, lampaita. Maaseutua.
        Kiitos tuosta luonnikkaasta, kuvaava sana ;) Johtunee varmaan siitä, että höpäjän itsekseni paljon. Välillä ääneen, välillä pään sisällä ;)

        brinkkala


    • Iltapäivää ! Luontoaihetta lisää: Nuuksiossa kävimme, Haukkalammella. Nuuksiota en käy esittelemään, sen voi jokainen halutessaan tehdä itse, ellei paikkaa tunne ja se kiinnostaa.
      Minulle se on ollut elämää suurempi paikka. Suurkaupungin lähellä sellainen paratiisi luontoharrastajalle ja kenelle tahansa, joka luontoa kaipaa. Jopa pyörätuolilla liikkuvat on huomioitu, ainakin joillakin reiteillä.
      Kansallispuisto on Metsähallituksen isännöimä, eikä sieltä ei puutu mitään: erinomainen opastus, merkityt reitit, sopivasti pysähtymis- ja nuotiopaikkoja, pieniä kahviloitakin, mutta ei liikaa, ulkohuussit...
      Muistelimme kaverini kanssa, että kolmekymmentä (!) vuotta sitten kuljimme joka sunnuntai Salmesta Nuuksionpäähän, tekisikö se 20 kilsaa yhteensä, kuuden tunnin keikka kuitenkin. Muistelimme, että silloin meitä vastaan saattoi tulla pari muuta kulkijaa, aina ei yhtään.
      Nyt on toisin: väkeä on arkenakin liikkeellä, vauvasta vaariin. Nuori äiti kantoi pientä vauvaa rinkassa, nuotiopaikalla oli nuori perhe ja nelivuotias vilkutti meille tutusti, kertoi käärmeen (ranta-) nähneensä, kulki jyrkillä rinteillä kuin metsäkauris...
      Kaikki kulkijat olivat ystävällisiä; tervehdittiin iloisesti, neuvottiin ja opastettiin, jos joku vaikutti eksyneeltä..))
      Päätimme kaverini kanssa, että ilman mitään pidämme tätä retkeilyharrastusta yllä: häneltä auto, minulta eväät..)) Luontokohteita löytyy tietysti muitakin, lähietäisyydellä.
      Ja yllätys yllätys ! Kyllä kai meidät vielä voi maastokelpoisiksi lukea, ainakin tällä hetkellä..))
      Jokohan SkillaNin (ja monen muun) toiveet lopulta toteutuvat: Nojatuolissa on "rauhallista" ei kinaa, ei tylytystä, vai ?
      Kunpa näin voisi jatkua. Ainakin Nojatuolin "puolustajia" tuntuisi löytyvän ja yhteistä ponnistelua sen säilyttämiseksi. Jospa se tästä.

      Mukavaa iltapäivää kaikille,
      demeter1

      • Anonyymi

        Iltapäiväkahvin aika. Telsussa pyörii nykyisin kahvimainoksia, jotka päättyvät sanoihin: "Eläköön suomalainen kahvikulttuuri." Voimme varmaan olla siitä yhtämieltä. - Nyt pannu porisemaan.
        Mkr.


      • Anonyymi

        Eliaana muisteli Ruissaloa, niin täytyy minunkin antautua ajatuksin Nuuksion maisemiin. Siis ajatella, Helsingin Laaksosta lähtee keskuspuisto, joka vie Nuuksioon. Olen pyöräillyt reitin aikoinaan muutaman kerran. Nyt on vuosia viimeisestä käynnistä. Toivottavasti siellä on vielä etämaa-alue? Pakko olla.
        Lapseni aikoinaan usein olivat luokkiensa kanssa, yöpyenkin.
        Meillä Suomessa on hyvässä jamassa kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet. Koronan myötä niihin on entisestään panostettu. Taisi tulla pari viikkoa sitten kirja henkilöltä, joka on kiertänyt kaikki Suomen kansallispuistot.

        Nyt on tilaa hengittää, myös ulospäin. Ei tarvitse pidättää hengitystä ;)

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eliaana muisteli Ruissaloa, niin täytyy minunkin antautua ajatuksin Nuuksion maisemiin. Siis ajatella, Helsingin Laaksosta lähtee keskuspuisto, joka vie Nuuksioon. Olen pyöräillyt reitin aikoinaan muutaman kerran. Nyt on vuosia viimeisestä käynnistä. Toivottavasti siellä on vielä etämaa-alue? Pakko olla.
        Lapseni aikoinaan usein olivat luokkiensa kanssa, yöpyenkin.
        Meillä Suomessa on hyvässä jamassa kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet. Koronan myötä niihin on entisestään panostettu. Taisi tulla pari viikkoa sitten kirja henkilöltä, joka on kiertänyt kaikki Suomen kansallispuistot.

        Nyt on tilaa hengittää, myös ulospäin. Ei tarvitse pidättää hengitystä ;)

        brinkkala

        Etämaa-alueella tarkoitin tietenki erämaa-aluetta.
        Onhan se kyllä etäällä ;)

        brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Etämaa-alueella tarkoitin tietenki erämaa-aluetta.
        Onhan se kyllä etäällä ;)

        brinkkala

        Huomenta viilenevään säähän, aurinko kylläkin paistaa, mutta tuuli on purevaa, vaatetta on lisättävä kaupoille lähtiessä.
        Asiaa on apteekkiinkin, aika harvoin tarvitsen käydä, mutta loppuvat ne vähänkin tarvittavat lääkkeet.
        Askartelutarvikkeita on käytävä etsimässä, ajattelin tuolla meidän kokoustiloissa yrittää viritellä jotakin harrastusryhmää,, pientä näpertelyä sormille ja yhdessä oloa.
        Pientä innostumista on ilmassa, ainahan se siitä aloittamisesta onkin kiinni, saa nähdä innostuuko väki sormiaan liimaan sotkemaan;)

        Teillä siellä etelässä paikkoja missä nähtävyyksiä ja kulttuuriakin paljon enemmän mitä täällä, mutta on meilläkin tuo luonto ja sen antamat mahdollisuudet.
        Olemassa oleva koski saa lisä uoman ja lohet sieltäkin pääsevät nousemaan pesimispaikkoja etsimään, näin lehti kertoili ja maisemat alueella mihin juuri on siltoja tehty saarista toiseen vain kaunistuvat ja tämä kaikki keskellä kaupunkia.
        Suosituksi lenkkireitiksi onkin tullut.
        Kilometrin päässä on Taipaleen kanava, mistä laivat seilaavat Iisalmeen asti ja etelän suunta Suomenlahti, kai ne sinne vielä pääsevät ?

        Tyttärentytär miehineen on innostunut noita kansallispuistoja kiertämää, tutuksi siinä samalla suomen eri kolkat tulee.
        Tuo uusiojätteiden kerääminen on hyvä asia, kai siitä jotain hyvääkin tulee, brinkkala mainitsit nuo pienetkin jätteeseen kelpaavat, kun vain tulisi eriteltyä kaikki.
        Kyllä meilläkin on laatikko kaikelle mahdolliselle jätteelle, hyvä niin.
        Muistan kun joskus lapset sain marjametsään, pienet mukit kädessä yllyttelin marjoa keräämään, lopulta jouduin satuja keksimään metsän eläimistä ja peikoistakin, lopputulos oli se, että kannon nokassa istuivat ja kuuntelivat satuiluani, ei sekään houkutus onnistunut;)

        Eliaanalla ihana, kun saa puilla lämpöä kohentaa, kohta kai huoneilma viilennetään, puhumattakaan valojen vähentämisellä, pattereita on varalle ostettava.
        Meilläkin lenkkisauna lopetettiin, talossamme ei saa kynttilöitäkään polttaa, led-valoin on toimittava, no eihän ne lämmitä.

        Makriina kertoili noista kuoleman kutsuista, niin ne vaan maanpoveen joutuvat johtajatkin, saivatko aikaan hyvää vai pahaa.
        Miten tämä aika rientääkään, mieheni kuolemastakin tulee jo 22 vuotta, minkälaista elämä olisikaan ollut hänen kanssaan tänne asti eläen.
        Valokuvia olen joskus selaillut ja muistot saavat mielen herkäksi.

        Demeter mainitsit tuon auton, se olisi hyvä tapa liikkua hieman pidemmällekin, näin huono kulkuisena, mutta nyt on tyydyttävä vaan omiin keinoihin.
        Voisihan sitä joskus pyytää tytärtä ja vävyä autoilemaan, mutta ovat niin mökki ihmisiä, että en edes raaski heitä mihinkään pyytää, ymmärrän tuon mökillä olemisen tärkeyden, niin olimme itsekin koko kesän, kun siihen mahdollisuudet oli.
        Poika taas matkustaa työkseen, ei häntäkään enää vapaana ollessa viitsi rasittaa, heidän kohteensa on pidemmällä jos joskus aikaa saavat, nyt menevät lomailemaan rapakon taakse.
        Onhan minullakin mahdollisuuksia päästä tutustumaan lähiympäristöön yhdistyksen järjestämille matkoille, jos kunto sen kestää.
        Tyytyväinen pitää olla, kaikkea ei kukaan saa.

        Ihmettelen ajatusta, että moititaan hallitusta velan otosta, mistä nämä korona-ajan velvoitteet olisi pystytty maksamaan, verojen osuus laski ja joka puolelta apua pyydettiin, olisi siinä saanut olla ihme ihminen, että toisin olisi voinut toimia.
        Sama tilanne jatkuu, nyt tuo sota mullistaa kaiken ja apua joka suunnalta valtiolta pyydetään, joillakin ajatus , että verotkin pitäisi saada itse pitää.
        Kansalta kaikki minkä suinkin veroina saavat ja velkaa lisäksi on pakko ottaa.
        Onhan se sota-aika monella mielessä, ainakin tämän ikäisillä, ei se helpolla olo silloinkaan ollut päällimmäisenä mielessä, jokainen yritti osansa tehdä.
        Ymmärrystä päättäjiä kohti olisi kaikkien jaksettava ylläpitää, ei ole mitään rahapuuta, mistä menot voisi hoitaa.
        Se kansanosa joka altaissa ja juhlinnassa aikansa viettää, ovat kultalusikka suussa syntyneet, rikkaudet kerätty sukupolvien ajan, rehellisesti ehkä, mutta muistakin esimerkkejä löytyy.
        Paljon ehkä verojakin maksavat, aina ei näitä asioita ymmärrä tavallinen tallaaja.

        Demeterin toivomuksen kuin omanikin, rauhan säilymisestä toivon jatkuvan, kivaa päivää kaikille;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta viilenevään säähän, aurinko kylläkin paistaa, mutta tuuli on purevaa, vaatetta on lisättävä kaupoille lähtiessä.
        Asiaa on apteekkiinkin, aika harvoin tarvitsen käydä, mutta loppuvat ne vähänkin tarvittavat lääkkeet.
        Askartelutarvikkeita on käytävä etsimässä, ajattelin tuolla meidän kokoustiloissa yrittää viritellä jotakin harrastusryhmää,, pientä näpertelyä sormille ja yhdessä oloa.
        Pientä innostumista on ilmassa, ainahan se siitä aloittamisesta onkin kiinni, saa nähdä innostuuko väki sormiaan liimaan sotkemaan;)

        Teillä siellä etelässä paikkoja missä nähtävyyksiä ja kulttuuriakin paljon enemmän mitä täällä, mutta on meilläkin tuo luonto ja sen antamat mahdollisuudet.
        Olemassa oleva koski saa lisä uoman ja lohet sieltäkin pääsevät nousemaan pesimispaikkoja etsimään, näin lehti kertoili ja maisemat alueella mihin juuri on siltoja tehty saarista toiseen vain kaunistuvat ja tämä kaikki keskellä kaupunkia.
        Suosituksi lenkkireitiksi onkin tullut.
        Kilometrin päässä on Taipaleen kanava, mistä laivat seilaavat Iisalmeen asti ja etelän suunta Suomenlahti, kai ne sinne vielä pääsevät ?

        Tyttärentytär miehineen on innostunut noita kansallispuistoja kiertämää, tutuksi siinä samalla suomen eri kolkat tulee.
        Tuo uusiojätteiden kerääminen on hyvä asia, kai siitä jotain hyvääkin tulee, brinkkala mainitsit nuo pienetkin jätteeseen kelpaavat, kun vain tulisi eriteltyä kaikki.
        Kyllä meilläkin on laatikko kaikelle mahdolliselle jätteelle, hyvä niin.
        Muistan kun joskus lapset sain marjametsään, pienet mukit kädessä yllyttelin marjoa keräämään, lopulta jouduin satuja keksimään metsän eläimistä ja peikoistakin, lopputulos oli se, että kannon nokassa istuivat ja kuuntelivat satuiluani, ei sekään houkutus onnistunut;)

        Eliaanalla ihana, kun saa puilla lämpöä kohentaa, kohta kai huoneilma viilennetään, puhumattakaan valojen vähentämisellä, pattereita on varalle ostettava.
        Meilläkin lenkkisauna lopetettiin, talossamme ei saa kynttilöitäkään polttaa, led-valoin on toimittava, no eihän ne lämmitä.

        Makriina kertoili noista kuoleman kutsuista, niin ne vaan maanpoveen joutuvat johtajatkin, saivatko aikaan hyvää vai pahaa.
        Miten tämä aika rientääkään, mieheni kuolemastakin tulee jo 22 vuotta, minkälaista elämä olisikaan ollut hänen kanssaan tänne asti eläen.
        Valokuvia olen joskus selaillut ja muistot saavat mielen herkäksi.

        Demeter mainitsit tuon auton, se olisi hyvä tapa liikkua hieman pidemmällekin, näin huono kulkuisena, mutta nyt on tyydyttävä vaan omiin keinoihin.
        Voisihan sitä joskus pyytää tytärtä ja vävyä autoilemaan, mutta ovat niin mökki ihmisiä, että en edes raaski heitä mihinkään pyytää, ymmärrän tuon mökillä olemisen tärkeyden, niin olimme itsekin koko kesän, kun siihen mahdollisuudet oli.
        Poika taas matkustaa työkseen, ei häntäkään enää vapaana ollessa viitsi rasittaa, heidän kohteensa on pidemmällä jos joskus aikaa saavat, nyt menevät lomailemaan rapakon taakse.
        Onhan minullakin mahdollisuuksia päästä tutustumaan lähiympäristöön yhdistyksen järjestämille matkoille, jos kunto sen kestää.
        Tyytyväinen pitää olla, kaikkea ei kukaan saa.

        Ihmettelen ajatusta, että moititaan hallitusta velan otosta, mistä nämä korona-ajan velvoitteet olisi pystytty maksamaan, verojen osuus laski ja joka puolelta apua pyydettiin, olisi siinä saanut olla ihme ihminen, että toisin olisi voinut toimia.
        Sama tilanne jatkuu, nyt tuo sota mullistaa kaiken ja apua joka suunnalta valtiolta pyydetään, joillakin ajatus , että verotkin pitäisi saada itse pitää.
        Kansalta kaikki minkä suinkin veroina saavat ja velkaa lisäksi on pakko ottaa.
        Onhan se sota-aika monella mielessä, ainakin tämän ikäisillä, ei se helpolla olo silloinkaan ollut päällimmäisenä mielessä, jokainen yritti osansa tehdä.
        Ymmärrystä päättäjiä kohti olisi kaikkien jaksettava ylläpitää, ei ole mitään rahapuuta, mistä menot voisi hoitaa.
        Se kansanosa joka altaissa ja juhlinnassa aikansa viettää, ovat kultalusikka suussa syntyneet, rikkaudet kerätty sukupolvien ajan, rehellisesti ehkä, mutta muistakin esimerkkejä löytyy.
        Paljon ehkä verojakin maksavat, aina ei näitä asioita ymmärrä tavallinen tallaaja.

        Demeterin toivomuksen kuin omanikin, rauhan säilymisestä toivon jatkuvan, kivaa päivää kaikille;)

        Vai kultalusikka suussa syntyneitä ja EHKÄ rehellisestikkin varallisuutta sukupolvien aikana keränneitä?
        Mitä pahaa siinä on että on ollut yritteliäs ja menestynyt, voinut tarjota työtä monille? Suurin osa on pienistä oloista lähteneitä, hankkinut velalla koulutusta ja asunnon ja elänyt niukasti ennenkuin päässyt leveämmän leivän syrjään.
        Noista missien altailla lekottelukuvista maksetaan, se pintaliito ei ole todista varakkuutta. Osaa ne demarien nokkamiehet ja naisetkin ostella monia asuntoja, kerätä maallista mammonaa ja viettää ökyelämää.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta viilenevään säähän, aurinko kylläkin paistaa, mutta tuuli on purevaa, vaatetta on lisättävä kaupoille lähtiessä.
        Asiaa on apteekkiinkin, aika harvoin tarvitsen käydä, mutta loppuvat ne vähänkin tarvittavat lääkkeet.
        Askartelutarvikkeita on käytävä etsimässä, ajattelin tuolla meidän kokoustiloissa yrittää viritellä jotakin harrastusryhmää,, pientä näpertelyä sormille ja yhdessä oloa.
        Pientä innostumista on ilmassa, ainahan se siitä aloittamisesta onkin kiinni, saa nähdä innostuuko väki sormiaan liimaan sotkemaan;)

        Teillä siellä etelässä paikkoja missä nähtävyyksiä ja kulttuuriakin paljon enemmän mitä täällä, mutta on meilläkin tuo luonto ja sen antamat mahdollisuudet.
        Olemassa oleva koski saa lisä uoman ja lohet sieltäkin pääsevät nousemaan pesimispaikkoja etsimään, näin lehti kertoili ja maisemat alueella mihin juuri on siltoja tehty saarista toiseen vain kaunistuvat ja tämä kaikki keskellä kaupunkia.
        Suosituksi lenkkireitiksi onkin tullut.
        Kilometrin päässä on Taipaleen kanava, mistä laivat seilaavat Iisalmeen asti ja etelän suunta Suomenlahti, kai ne sinne vielä pääsevät ?

        Tyttärentytär miehineen on innostunut noita kansallispuistoja kiertämää, tutuksi siinä samalla suomen eri kolkat tulee.
        Tuo uusiojätteiden kerääminen on hyvä asia, kai siitä jotain hyvääkin tulee, brinkkala mainitsit nuo pienetkin jätteeseen kelpaavat, kun vain tulisi eriteltyä kaikki.
        Kyllä meilläkin on laatikko kaikelle mahdolliselle jätteelle, hyvä niin.
        Muistan kun joskus lapset sain marjametsään, pienet mukit kädessä yllyttelin marjoa keräämään, lopulta jouduin satuja keksimään metsän eläimistä ja peikoistakin, lopputulos oli se, että kannon nokassa istuivat ja kuuntelivat satuiluani, ei sekään houkutus onnistunut;)

        Eliaanalla ihana, kun saa puilla lämpöä kohentaa, kohta kai huoneilma viilennetään, puhumattakaan valojen vähentämisellä, pattereita on varalle ostettava.
        Meilläkin lenkkisauna lopetettiin, talossamme ei saa kynttilöitäkään polttaa, led-valoin on toimittava, no eihän ne lämmitä.

        Makriina kertoili noista kuoleman kutsuista, niin ne vaan maanpoveen joutuvat johtajatkin, saivatko aikaan hyvää vai pahaa.
        Miten tämä aika rientääkään, mieheni kuolemastakin tulee jo 22 vuotta, minkälaista elämä olisikaan ollut hänen kanssaan tänne asti eläen.
        Valokuvia olen joskus selaillut ja muistot saavat mielen herkäksi.

        Demeter mainitsit tuon auton, se olisi hyvä tapa liikkua hieman pidemmällekin, näin huono kulkuisena, mutta nyt on tyydyttävä vaan omiin keinoihin.
        Voisihan sitä joskus pyytää tytärtä ja vävyä autoilemaan, mutta ovat niin mökki ihmisiä, että en edes raaski heitä mihinkään pyytää, ymmärrän tuon mökillä olemisen tärkeyden, niin olimme itsekin koko kesän, kun siihen mahdollisuudet oli.
        Poika taas matkustaa työkseen, ei häntäkään enää vapaana ollessa viitsi rasittaa, heidän kohteensa on pidemmällä jos joskus aikaa saavat, nyt menevät lomailemaan rapakon taakse.
        Onhan minullakin mahdollisuuksia päästä tutustumaan lähiympäristöön yhdistyksen järjestämille matkoille, jos kunto sen kestää.
        Tyytyväinen pitää olla, kaikkea ei kukaan saa.

        Ihmettelen ajatusta, että moititaan hallitusta velan otosta, mistä nämä korona-ajan velvoitteet olisi pystytty maksamaan, verojen osuus laski ja joka puolelta apua pyydettiin, olisi siinä saanut olla ihme ihminen, että toisin olisi voinut toimia.
        Sama tilanne jatkuu, nyt tuo sota mullistaa kaiken ja apua joka suunnalta valtiolta pyydetään, joillakin ajatus , että verotkin pitäisi saada itse pitää.
        Kansalta kaikki minkä suinkin veroina saavat ja velkaa lisäksi on pakko ottaa.
        Onhan se sota-aika monella mielessä, ainakin tämän ikäisillä, ei se helpolla olo silloinkaan ollut päällimmäisenä mielessä, jokainen yritti osansa tehdä.
        Ymmärrystä päättäjiä kohti olisi kaikkien jaksettava ylläpitää, ei ole mitään rahapuuta, mistä menot voisi hoitaa.
        Se kansanosa joka altaissa ja juhlinnassa aikansa viettää, ovat kultalusikka suussa syntyneet, rikkaudet kerätty sukupolvien ajan, rehellisesti ehkä, mutta muistakin esimerkkejä löytyy.
        Paljon ehkä verojakin maksavat, aina ei näitä asioita ymmärrä tavallinen tallaaja.

        Demeterin toivomuksen kuin omanikin, rauhan säilymisestä toivon jatkuvan, kivaa päivää kaikille;)

        Viileää huomenta!
        Syyskuu alkaa koleana. Vähän harmittaa sää, kun olen taas lähdössä mökille ja arvaan, että siellä on lämpö laskenut liikaa. Uuni on alkanut oikutella ja työntää savua sisään, niin etä en ainakaan illalla sen kanssa rupea taistelemaan, katson sitten huomenna. Onneksi on sähköpatterit, mutta kuten on viime päivinä huokailtu, ei sähköllä enää parane mällätä.
        Jostakin luin, että joku mökkiläinen oli sytyttänyt uuniinsa ulkotulen, joka lämmitti röörit, mutta ei savuttanut sisään. Ajattelin, että panen muutaman tuikun arinalle ja kokeilen sillä tavalla. Mitään ulkotulia en rupea polttelemaan sisätiloissa.
        Pakko mennä mökille, kun sikäläisen sukulaisen hautajaiset vietetään kirkolla lauantaina. Miehen suku on asunut paikkakunnalla vuosisatoja, mutta nyt ovat kaukaisimmat ja viimeisetkin pois haihtumassa. Kesäpaikkoja vielä on monilla, mutta yhteyden pito on hiipunut. Mökeilläkin ollaan niin eri aikoina, että tapaamisia on vaikea järjestää. Tilanne on kuten monilla muillakin suvuilla, että yhteen tullaan vain hautajaisiin.
        Katsoin säätiedotusta, ja harmikseni totesin, että satunnaisia vesikuuroja on luvattu juuri sinne. Sää ei surujuhlaa suosi.


      • Makriina kirjoitti:

        Viileää huomenta!
        Syyskuu alkaa koleana. Vähän harmittaa sää, kun olen taas lähdössä mökille ja arvaan, että siellä on lämpö laskenut liikaa. Uuni on alkanut oikutella ja työntää savua sisään, niin etä en ainakaan illalla sen kanssa rupea taistelemaan, katson sitten huomenna. Onneksi on sähköpatterit, mutta kuten on viime päivinä huokailtu, ei sähköllä enää parane mällätä.
        Jostakin luin, että joku mökkiläinen oli sytyttänyt uuniinsa ulkotulen, joka lämmitti röörit, mutta ei savuttanut sisään. Ajattelin, että panen muutaman tuikun arinalle ja kokeilen sillä tavalla. Mitään ulkotulia en rupea polttelemaan sisätiloissa.
        Pakko mennä mökille, kun sikäläisen sukulaisen hautajaiset vietetään kirkolla lauantaina. Miehen suku on asunut paikkakunnalla vuosisatoja, mutta nyt ovat kaukaisimmat ja viimeisetkin pois haihtumassa. Kesäpaikkoja vielä on monilla, mutta yhteyden pito on hiipunut. Mökeilläkin ollaan niin eri aikoina, että tapaamisia on vaikea järjestää. Tilanne on kuten monilla muillakin suvuilla, että yhteen tullaan vain hautajaisiin.
        Katsoin säätiedotusta, ja harmikseni totesin, että satunnaisia vesikuuroja on luvattu juuri sinne. Sää ei surujuhlaa suosi.

        Ennen poltettiin paperia tuhkaluukun kautta, sillai avitettiin vetämään.
        Ei täälläkään itsestään veto toimisi kylmiltään, mutta kun on sähkö, niin laitan kuumailmapuhaltimen puhaltamaan tuhkaluukusta varttiksi ennen sytyttämistä.
        Sammutan kun alkaa kunnolla vetämään.
        Ei tule savua tupaan.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta viilenevään säähän, aurinko kylläkin paistaa, mutta tuuli on purevaa, vaatetta on lisättävä kaupoille lähtiessä.
        Asiaa on apteekkiinkin, aika harvoin tarvitsen käydä, mutta loppuvat ne vähänkin tarvittavat lääkkeet.
        Askartelutarvikkeita on käytävä etsimässä, ajattelin tuolla meidän kokoustiloissa yrittää viritellä jotakin harrastusryhmää,, pientä näpertelyä sormille ja yhdessä oloa.
        Pientä innostumista on ilmassa, ainahan se siitä aloittamisesta onkin kiinni, saa nähdä innostuuko väki sormiaan liimaan sotkemaan;)

        Teillä siellä etelässä paikkoja missä nähtävyyksiä ja kulttuuriakin paljon enemmän mitä täällä, mutta on meilläkin tuo luonto ja sen antamat mahdollisuudet.
        Olemassa oleva koski saa lisä uoman ja lohet sieltäkin pääsevät nousemaan pesimispaikkoja etsimään, näin lehti kertoili ja maisemat alueella mihin juuri on siltoja tehty saarista toiseen vain kaunistuvat ja tämä kaikki keskellä kaupunkia.
        Suosituksi lenkkireitiksi onkin tullut.
        Kilometrin päässä on Taipaleen kanava, mistä laivat seilaavat Iisalmeen asti ja etelän suunta Suomenlahti, kai ne sinne vielä pääsevät ?

        Tyttärentytär miehineen on innostunut noita kansallispuistoja kiertämää, tutuksi siinä samalla suomen eri kolkat tulee.
        Tuo uusiojätteiden kerääminen on hyvä asia, kai siitä jotain hyvääkin tulee, brinkkala mainitsit nuo pienetkin jätteeseen kelpaavat, kun vain tulisi eriteltyä kaikki.
        Kyllä meilläkin on laatikko kaikelle mahdolliselle jätteelle, hyvä niin.
        Muistan kun joskus lapset sain marjametsään, pienet mukit kädessä yllyttelin marjoa keräämään, lopulta jouduin satuja keksimään metsän eläimistä ja peikoistakin, lopputulos oli se, että kannon nokassa istuivat ja kuuntelivat satuiluani, ei sekään houkutus onnistunut;)

        Eliaanalla ihana, kun saa puilla lämpöä kohentaa, kohta kai huoneilma viilennetään, puhumattakaan valojen vähentämisellä, pattereita on varalle ostettava.
        Meilläkin lenkkisauna lopetettiin, talossamme ei saa kynttilöitäkään polttaa, led-valoin on toimittava, no eihän ne lämmitä.

        Makriina kertoili noista kuoleman kutsuista, niin ne vaan maanpoveen joutuvat johtajatkin, saivatko aikaan hyvää vai pahaa.
        Miten tämä aika rientääkään, mieheni kuolemastakin tulee jo 22 vuotta, minkälaista elämä olisikaan ollut hänen kanssaan tänne asti eläen.
        Valokuvia olen joskus selaillut ja muistot saavat mielen herkäksi.

        Demeter mainitsit tuon auton, se olisi hyvä tapa liikkua hieman pidemmällekin, näin huono kulkuisena, mutta nyt on tyydyttävä vaan omiin keinoihin.
        Voisihan sitä joskus pyytää tytärtä ja vävyä autoilemaan, mutta ovat niin mökki ihmisiä, että en edes raaski heitä mihinkään pyytää, ymmärrän tuon mökillä olemisen tärkeyden, niin olimme itsekin koko kesän, kun siihen mahdollisuudet oli.
        Poika taas matkustaa työkseen, ei häntäkään enää vapaana ollessa viitsi rasittaa, heidän kohteensa on pidemmällä jos joskus aikaa saavat, nyt menevät lomailemaan rapakon taakse.
        Onhan minullakin mahdollisuuksia päästä tutustumaan lähiympäristöön yhdistyksen järjestämille matkoille, jos kunto sen kestää.
        Tyytyväinen pitää olla, kaikkea ei kukaan saa.

        Ihmettelen ajatusta, että moititaan hallitusta velan otosta, mistä nämä korona-ajan velvoitteet olisi pystytty maksamaan, verojen osuus laski ja joka puolelta apua pyydettiin, olisi siinä saanut olla ihme ihminen, että toisin olisi voinut toimia.
        Sama tilanne jatkuu, nyt tuo sota mullistaa kaiken ja apua joka suunnalta valtiolta pyydetään, joillakin ajatus , että verotkin pitäisi saada itse pitää.
        Kansalta kaikki minkä suinkin veroina saavat ja velkaa lisäksi on pakko ottaa.
        Onhan se sota-aika monella mielessä, ainakin tämän ikäisillä, ei se helpolla olo silloinkaan ollut päällimmäisenä mielessä, jokainen yritti osansa tehdä.
        Ymmärrystä päättäjiä kohti olisi kaikkien jaksettava ylläpitää, ei ole mitään rahapuuta, mistä menot voisi hoitaa.
        Se kansanosa joka altaissa ja juhlinnassa aikansa viettää, ovat kultalusikka suussa syntyneet, rikkaudet kerätty sukupolvien ajan, rehellisesti ehkä, mutta muistakin esimerkkejä löytyy.
        Paljon ehkä verojakin maksavat, aina ei näitä asioita ymmärrä tavallinen tallaaja.

        Demeterin toivomuksen kuin omanikin, rauhan säilymisestä toivon jatkuvan, kivaa päivää kaikille;)

        Juu, pääministeri antaa esimerkkiä kuinka lapsiperheen äideilläkin on oikeus rällätä pikin yötä juhlissa yms. ja sen jälkeen jatkoille ties minne. Juhlitaan vaan älyttömästi, vaikka on monensortin kriisiä.
        Missä on moraali?


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta viilenevään säähän, aurinko kylläkin paistaa, mutta tuuli on purevaa, vaatetta on lisättävä kaupoille lähtiessä.
        Asiaa on apteekkiinkin, aika harvoin tarvitsen käydä, mutta loppuvat ne vähänkin tarvittavat lääkkeet.
        Askartelutarvikkeita on käytävä etsimässä, ajattelin tuolla meidän kokoustiloissa yrittää viritellä jotakin harrastusryhmää,, pientä näpertelyä sormille ja yhdessä oloa.
        Pientä innostumista on ilmassa, ainahan se siitä aloittamisesta onkin kiinni, saa nähdä innostuuko väki sormiaan liimaan sotkemaan;)

        Teillä siellä etelässä paikkoja missä nähtävyyksiä ja kulttuuriakin paljon enemmän mitä täällä, mutta on meilläkin tuo luonto ja sen antamat mahdollisuudet.
        Olemassa oleva koski saa lisä uoman ja lohet sieltäkin pääsevät nousemaan pesimispaikkoja etsimään, näin lehti kertoili ja maisemat alueella mihin juuri on siltoja tehty saarista toiseen vain kaunistuvat ja tämä kaikki keskellä kaupunkia.
        Suosituksi lenkkireitiksi onkin tullut.
        Kilometrin päässä on Taipaleen kanava, mistä laivat seilaavat Iisalmeen asti ja etelän suunta Suomenlahti, kai ne sinne vielä pääsevät ?

        Tyttärentytär miehineen on innostunut noita kansallispuistoja kiertämää, tutuksi siinä samalla suomen eri kolkat tulee.
        Tuo uusiojätteiden kerääminen on hyvä asia, kai siitä jotain hyvääkin tulee, brinkkala mainitsit nuo pienetkin jätteeseen kelpaavat, kun vain tulisi eriteltyä kaikki.
        Kyllä meilläkin on laatikko kaikelle mahdolliselle jätteelle, hyvä niin.
        Muistan kun joskus lapset sain marjametsään, pienet mukit kädessä yllyttelin marjoa keräämään, lopulta jouduin satuja keksimään metsän eläimistä ja peikoistakin, lopputulos oli se, että kannon nokassa istuivat ja kuuntelivat satuiluani, ei sekään houkutus onnistunut;)

        Eliaanalla ihana, kun saa puilla lämpöä kohentaa, kohta kai huoneilma viilennetään, puhumattakaan valojen vähentämisellä, pattereita on varalle ostettava.
        Meilläkin lenkkisauna lopetettiin, talossamme ei saa kynttilöitäkään polttaa, led-valoin on toimittava, no eihän ne lämmitä.

        Makriina kertoili noista kuoleman kutsuista, niin ne vaan maanpoveen joutuvat johtajatkin, saivatko aikaan hyvää vai pahaa.
        Miten tämä aika rientääkään, mieheni kuolemastakin tulee jo 22 vuotta, minkälaista elämä olisikaan ollut hänen kanssaan tänne asti eläen.
        Valokuvia olen joskus selaillut ja muistot saavat mielen herkäksi.

        Demeter mainitsit tuon auton, se olisi hyvä tapa liikkua hieman pidemmällekin, näin huono kulkuisena, mutta nyt on tyydyttävä vaan omiin keinoihin.
        Voisihan sitä joskus pyytää tytärtä ja vävyä autoilemaan, mutta ovat niin mökki ihmisiä, että en edes raaski heitä mihinkään pyytää, ymmärrän tuon mökillä olemisen tärkeyden, niin olimme itsekin koko kesän, kun siihen mahdollisuudet oli.
        Poika taas matkustaa työkseen, ei häntäkään enää vapaana ollessa viitsi rasittaa, heidän kohteensa on pidemmällä jos joskus aikaa saavat, nyt menevät lomailemaan rapakon taakse.
        Onhan minullakin mahdollisuuksia päästä tutustumaan lähiympäristöön yhdistyksen järjestämille matkoille, jos kunto sen kestää.
        Tyytyväinen pitää olla, kaikkea ei kukaan saa.

        Ihmettelen ajatusta, että moititaan hallitusta velan otosta, mistä nämä korona-ajan velvoitteet olisi pystytty maksamaan, verojen osuus laski ja joka puolelta apua pyydettiin, olisi siinä saanut olla ihme ihminen, että toisin olisi voinut toimia.
        Sama tilanne jatkuu, nyt tuo sota mullistaa kaiken ja apua joka suunnalta valtiolta pyydetään, joillakin ajatus , että verotkin pitäisi saada itse pitää.
        Kansalta kaikki minkä suinkin veroina saavat ja velkaa lisäksi on pakko ottaa.
        Onhan se sota-aika monella mielessä, ainakin tämän ikäisillä, ei se helpolla olo silloinkaan ollut päällimmäisenä mielessä, jokainen yritti osansa tehdä.
        Ymmärrystä päättäjiä kohti olisi kaikkien jaksettava ylläpitää, ei ole mitään rahapuuta, mistä menot voisi hoitaa.
        Se kansanosa joka altaissa ja juhlinnassa aikansa viettää, ovat kultalusikka suussa syntyneet, rikkaudet kerätty sukupolvien ajan, rehellisesti ehkä, mutta muistakin esimerkkejä löytyy.
        Paljon ehkä verojakin maksavat, aina ei näitä asioita ymmärrä tavallinen tallaaja.

        Demeterin toivomuksen kuin omanikin, rauhan säilymisestä toivon jatkuvan, kivaa päivää kaikille;)

        Aurinkoista päivää!
        Sinun kotikaupunkisi, SkillaN, vaikuttaa tosi viehättävältä. Luulen, että sen saa helposti haltuunsa, on sopivan pieni.
        Haltuun otettavissa on tämä minunkin nykyinen kotikaupunki. Tosin täällä taitaa olla joka toinen katu/tie korjauksen alla. Ikuisesta torirempasta puhumattakaan.
        Lohikannasta puheenollen, eilen tuli telkkarista ohjelma kalastuksesta ja luonnonvesistä ja elvytyksistä. Ohjelma oli lopuillaan, mutta aion katsoa areenasta. Suotkin ovat ennallistamisen alla.
        Toivottavasti tuuli- ja aurinkoenergiaa pystyttäisiin edullisesti pian taltioimaan. Ja ettei niiden valjastamisista koituisi harmia joskus tulevaisuudessa. Tämmöisenä taviksena en osaa ajatella, etta tuulen tai auringonsäteiden taltioimisesta olisi haittaa. Ehkä itse niistä vempeleistä, myllyistä ja paneeleista. Hups, karkasipa ajatus sfääreihin. Onkohan rokotuksen sauraamusta ajatuksenjuoksuun ;)
        Takaisin arkeen ja pyykkejä nostelemaaan.

        Leppoisaa illanjatkoa!

        brinkkala


    • Anonyymi

      Kyllä ne demaritkin osaa omaan pussiinsa pelata, hyvinkin korkealla tasolla ja arveluttavissa yhteyksissä. Tuore uutinen.

      Paavo Lipposen konsulttifirma teki ennätyksellisen tuloksen – kerännyt isot summat konsultoimalla Venäjän valtion kaasuyhtiötä
      Paavo Lipposen (sd) konsulttiyhtiö teki viime vuonna ennätyksellisen tuloksen.

      Ja eikös se rva Lipponen nauttinut eduskunnan sopeutumiseläkettäkin vaikka oma firma takoi mahtavaa tulosta?

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/78a012ed-e025-49f9-924a-6af0f2d218d6

      • Anonyymi

        Lipponen on vain yksi ent. demareista, ollut eläkkeellä 20 vuotta ?
        Jos on demari pitääkö istua tumput suorana ?
        Kokoomuslainen tai kuka hyvänsä muu olisi hyödyntänyt tilaisuuden ja tekeekin niin.
        Kaikesta ei vain kerrota julkisuudessa.

        Lipposen teko on kuitenkin äärirajoilla, jonkun toisen moraali ei antaisi periksi,
        mutta antoihan Esko Ahonkin.


    • Anonyymi

      Hyvää aamupäivää kaikille tältä Itä-Helsinki .Jossa aurinko paistaa ja tuuli heiluttaa vanhojen korkeiden koivujen oksia voimakkaasti.Oksat kuin tanssii keskenään.Taivas on kirkas ja jos ei katsoisi lämpö mittaria luuisi on lämmin syyskuun 1 päivä.Tuonne aurinkoon lähden toki kävelemään yksin. Ulkona katoaa kaikki murheet ja vaivat.Oli sää mikä tahansa tai vuoden aika. Kun ei jää kotinsa vangiksi on jo voittaja.Rakastan Suomen vuoden aikoja. On aina jotain uutta odottaa. Vuoden ajat tulevat aina.Hyvää syksyä.Äiti/ mummo pian 70v.

      • Anonyymi

        "Kun ei jää kotinsa vangiksi on jo voittaja" Tykkään mielettömästi olla kotona,
        en tunne olevani kotini vanki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun ei jää kotinsa vangiksi on jo voittaja" Tykkään mielettömästi olla kotona,
        en tunne olevani kotini vanki.

        Samoin minä olen oikea kotihiiri.Saan tassutella kotona villasukissa ja verkkareissa, on lämpöä ja ruokaa tuodaan kaupasta. Katson telkkarista mitä haluan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kun ei jää kotinsa vangiksi on jo voittaja" Tykkään mielettömästi olla kotona,
        en tunne olevani kotini vanki.

        Minäkin tykkään olla kotona.
        Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kotiani arvostan.
        Jos menettäisi kotinsa kuten sodan jalkoihin joutuneet, en voi edes kuvitella miten raskasta se olisi.
        Siihenkin on ihmisten sopeuduttava.


    • Anonyymi

      Aloitukseen "Kotihoito/seniorikoti" pääsy on ollut estetty puolesta päivin.
      Joku on nähnyt siinä poistettavaa tai koko ketju häviää. Erikoista ?

      • Kummastelin myös asiaa.
        Ketjuhan oli ihan mielenkiintoinen.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Kummastelin myös asiaa.
        Ketjuhan oli ihan mielenkiintoinen.

        Ketjussa ei kirjoitettu mitään loukkaavaa ainakaan siihen asti, kun kävin illalla
        ja tieto mikä siinä oli on ollut luettavissa muutenkin mediasta,
        mutta olen pannut merkille joskus aikaisemmin, että mitä mediassa kirjoitetaan
        siitä ei saakaan kirjoittaa täällä. Mistä voi johtua, että täällä sananvapaus
        on rajatumpaa keskusteluissa, joita käydään vapaasti muilla julkisilla areenoilla ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ketjussa ei kirjoitettu mitään loukkaavaa ainakaan siihen asti, kun kävin illalla
        ja tieto mikä siinä oli on ollut luettavissa muutenkin mediasta,
        mutta olen pannut merkille joskus aikaisemmin, että mitä mediassa kirjoitetaan
        siitä ei saakaan kirjoittaa täällä. Mistä voi johtua, että täällä sananvapaus
        on rajatumpaa keskusteluissa, joita käydään vapaasti muilla julkisilla areenoilla ?

        Huomenta taas perjantaipäivään, viikot lentäen vilistävät, kuukaudet vaihtuvat, miten tuntuukin, että vauhti on kiihtynyt?
        Kuitenkin kiireet on itseltäni ohi, joka päivälle yritän jonkun puuhan järjestää ja kiire väistyy.
        Työt pakostakin on jaettava useammalle päivälle, kun ei jaksa koko päivää jotain touhuta.
        Onhan sitä tullut touhuttua elämän matkan aikana, monta työtä päivän aikaan ehti, nyt on oikeuskin levätä.

        Vilkaisin tuota ketjua mistä kerroitte, ilmoitus tuli "on rikki" en minäkään muista mitään ihmeellistä siinä olleen.
        Onko niin, ettei vanhusten huonosta olosta voi kertoa?
        Itse asun nyt senioritalossa, missä oma toimivuus on kuitenkin oltava.
        Huonompia asiakkaita käydään kotona hoitamassa, heitä onkin aika paljon, talon valmistumisesta seitsemän vuotta, onko asukkaat tässä ajassa jo huonontuneet.?
        Mitään erikoispalveluja ei talossa ole, mutta ostaen niitä kyllä voi ottaa ja nyt tuntuu, että aika iso osa ostokset ja ruoka/siivouspalvelut ulkoa ottavat.
        Sääntöjen talo on, esimerkiksi kynttilöitä ei saa polttaa sisällä ja muutenkin on asuminen hyvin tarkkojen sääntöjen alainen.
        Minulle valvominen elämän suhteen tuntuu hullulta, ikäni kerrostalossa asunut ja oma järkeni on elämisen tavat määrittänyt, kai tämä turvallisuutta lisää, mistä sitten maksetaan.
        Oman elämän säätäminen rajoittuu, mutta ehkä sekin minulle parhaaksi joskus muuttuu.

        Brinkkala kerroit tuulivoimasta, sen on lähellä asuvat kokeneet meluisaksi ja kai siksi vastustavat, kyllä varmaan hyvä lisä olisi sähkön saamiseen.
        Hirvittää kaiken elämän kallistuminen, eilen oikein tarkemmin tutkin kaupankin hintoja, mahdottomasti kaikki noussut, ei turhaan puhuta köyhyyden lisääntymisestä.

        Itä- Helsinkiin tervehdys, on oikein hyvä, kun jaksat liikkua paljon, kunto sillä keinoin kestää.
        Ymmärsin juurikin sinun tarkoittavan, että kodista on ulos lähdettävä jo oman terveyden vuoksi.
        Kotona hyvin viihtyvä, voin olla samaa mieltä, hyvin kotonakin viihdyn, mutta lääkärin määräyksestä pitäisi vaan uloskin lähteä.
        Niin usein viitsimismielessä lähteminen on vaikeaa, sen pienen lenkin pakotan itseni liki joka päivä tekemään.

        Varmaan demareiden kuin muidenkin kanssaeläjien elämään mahtuu hyvää, jos huonoakin, näin uskon.
        Kultalusikka suussa on onnea syntyä, kun monellakin paljon vaurautta jo elämän alusta asti, se miten hankittua, osa ainakin perintönä suvun aikaisemmilta eläjiltä.
        Totta tuo, että elämän mahdollista onnea mukana ollen voi vaurautta säästäen ja nuukasti eläen kartuttaa, mutta kaikille ei se onnistu, vastoinkäymisiä toinen toisensa perään voi olla.
        Epäonnisen on vaikea omaisuutta kartuttaa, vaikka kuinka tarkkaan elämänsä eläisi.
        Oma elämäni on kulkenut juuri tätä rataa, työtä tehden saimme kodin ja muun hyväksi luokitellun elämän, yhteiskunnan apua emme ole tarvinneet missään ja se on minun mielestä kovan työnteon ansio, rikkauksia ei ole, mutta elämä kutakuinkin turvattu vieläkin, kun elämän iltaa elän.
        Kateellinen en hyväosaisten elämästä ole, tyytyväinen omaan osaani.
        Kenenkään ei tarvitse seurata pääministerin mallia, jokainen sen moraalinsa määrittelee.

        Tuo uunin sytyttäminen on koettu ja monet savut silmille saatu, omalla mökillä sen jo koin ja nyt osan myöhempänä aikana, kun maalla kesät vietin.
        Kevät aina talon kylmänä olleena se ongelma esiin tuli, paperia tuhkaluukkuun ja vetämään lähti.
        Nykyään on muitakin keinoja saada tuli syttymään ja veto onnistumaan kuten Eliaana mainitsit.

        Makriinalla surun täyteinen viikonloppu, tämäkin sitä elämää on, vuoro jokaiselle tulee lähteä.
        Suvut pienenevät monilla, syntyvyys on pientä ja elämä sitä vieraantumista edesauttaa, jokaiselle oma elämän kiire vaikuttaa sukulaisuuden ylläpitämiseen.

        Nyt niitä tälle päivälle suunniteltuja asioita toteuttamaan, saapa nähdä mitä aikaan saan;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketjussa ei kirjoitettu mitään loukkaavaa ainakaan siihen asti, kun kävin illalla
        ja tieto mikä siinä oli on ollut luettavissa muutenkin mediasta,
        mutta olen pannut merkille joskus aikaisemmin, että mitä mediassa kirjoitetaan
        siitä ei saakaan kirjoittaa täällä. Mistä voi johtua, että täällä sananvapaus
        on rajatumpaa keskusteluissa, joita käydään vapaasti muilla julkisilla areenoilla ?

        Kaunattaren kosto. Ymmärsi jättää Noja-tuolin rauhaan, mutta kiusaaminen jatkuu
        muualla.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta taas perjantaipäivään, viikot lentäen vilistävät, kuukaudet vaihtuvat, miten tuntuukin, että vauhti on kiihtynyt?
        Kuitenkin kiireet on itseltäni ohi, joka päivälle yritän jonkun puuhan järjestää ja kiire väistyy.
        Työt pakostakin on jaettava useammalle päivälle, kun ei jaksa koko päivää jotain touhuta.
        Onhan sitä tullut touhuttua elämän matkan aikana, monta työtä päivän aikaan ehti, nyt on oikeuskin levätä.

        Vilkaisin tuota ketjua mistä kerroitte, ilmoitus tuli "on rikki" en minäkään muista mitään ihmeellistä siinä olleen.
        Onko niin, ettei vanhusten huonosta olosta voi kertoa?
        Itse asun nyt senioritalossa, missä oma toimivuus on kuitenkin oltava.
        Huonompia asiakkaita käydään kotona hoitamassa, heitä onkin aika paljon, talon valmistumisesta seitsemän vuotta, onko asukkaat tässä ajassa jo huonontuneet.?
        Mitään erikoispalveluja ei talossa ole, mutta ostaen niitä kyllä voi ottaa ja nyt tuntuu, että aika iso osa ostokset ja ruoka/siivouspalvelut ulkoa ottavat.
        Sääntöjen talo on, esimerkiksi kynttilöitä ei saa polttaa sisällä ja muutenkin on asuminen hyvin tarkkojen sääntöjen alainen.
        Minulle valvominen elämän suhteen tuntuu hullulta, ikäni kerrostalossa asunut ja oma järkeni on elämisen tavat määrittänyt, kai tämä turvallisuutta lisää, mistä sitten maksetaan.
        Oman elämän säätäminen rajoittuu, mutta ehkä sekin minulle parhaaksi joskus muuttuu.

        Brinkkala kerroit tuulivoimasta, sen on lähellä asuvat kokeneet meluisaksi ja kai siksi vastustavat, kyllä varmaan hyvä lisä olisi sähkön saamiseen.
        Hirvittää kaiken elämän kallistuminen, eilen oikein tarkemmin tutkin kaupankin hintoja, mahdottomasti kaikki noussut, ei turhaan puhuta köyhyyden lisääntymisestä.

        Itä- Helsinkiin tervehdys, on oikein hyvä, kun jaksat liikkua paljon, kunto sillä keinoin kestää.
        Ymmärsin juurikin sinun tarkoittavan, että kodista on ulos lähdettävä jo oman terveyden vuoksi.
        Kotona hyvin viihtyvä, voin olla samaa mieltä, hyvin kotonakin viihdyn, mutta lääkärin määräyksestä pitäisi vaan uloskin lähteä.
        Niin usein viitsimismielessä lähteminen on vaikeaa, sen pienen lenkin pakotan itseni liki joka päivä tekemään.

        Varmaan demareiden kuin muidenkin kanssaeläjien elämään mahtuu hyvää, jos huonoakin, näin uskon.
        Kultalusikka suussa on onnea syntyä, kun monellakin paljon vaurautta jo elämän alusta asti, se miten hankittua, osa ainakin perintönä suvun aikaisemmilta eläjiltä.
        Totta tuo, että elämän mahdollista onnea mukana ollen voi vaurautta säästäen ja nuukasti eläen kartuttaa, mutta kaikille ei se onnistu, vastoinkäymisiä toinen toisensa perään voi olla.
        Epäonnisen on vaikea omaisuutta kartuttaa, vaikka kuinka tarkkaan elämänsä eläisi.
        Oma elämäni on kulkenut juuri tätä rataa, työtä tehden saimme kodin ja muun hyväksi luokitellun elämän, yhteiskunnan apua emme ole tarvinneet missään ja se on minun mielestä kovan työnteon ansio, rikkauksia ei ole, mutta elämä kutakuinkin turvattu vieläkin, kun elämän iltaa elän.
        Kateellinen en hyväosaisten elämästä ole, tyytyväinen omaan osaani.
        Kenenkään ei tarvitse seurata pääministerin mallia, jokainen sen moraalinsa määrittelee.

        Tuo uunin sytyttäminen on koettu ja monet savut silmille saatu, omalla mökillä sen jo koin ja nyt osan myöhempänä aikana, kun maalla kesät vietin.
        Kevät aina talon kylmänä olleena se ongelma esiin tuli, paperia tuhkaluukkuun ja vetämään lähti.
        Nykyään on muitakin keinoja saada tuli syttymään ja veto onnistumaan kuten Eliaana mainitsit.

        Makriinalla surun täyteinen viikonloppu, tämäkin sitä elämää on, vuoro jokaiselle tulee lähteä.
        Suvut pienenevät monilla, syntyvyys on pientä ja elämä sitä vieraantumista edesauttaa, jokaiselle oma elämän kiire vaikuttaa sukulaisuuden ylläpitämiseen.

        Nyt niitä tälle päivälle suunniteltuja asioita toteuttamaan, saapa nähdä mitä aikaan saan;)

        "lääkärin määräyksestä pitäisi vaan uloskin lähteä."
        Miksi pitää mennä ulos jos ei ole asiaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "lääkärin määräyksestä pitäisi vaan uloskin lähteä."
        Miksi pitää mennä ulos jos ei ole asiaa ?

        Huomenta. Iltapimeällä tulin mökille, Lämpöä oli 15/C, joten ei pahimmat aavistukseni toteutuneet. Lämppärini ovat vanhat ja tehottomat, ja nykyongelmien valossa huolestun sähkön kulutuksesta. Lisäpeittoja onneksi sänkyyn löytyi.
        No aamulla meni proppu, kun rasitin sitä vielä kahvinkeittimellä. Leivinuunin kanssa en ruvennut vuorovaikutukseen, sillä kuten sanottu, se savuttaa mielellään. Tänään pitää yrittää.
        Jälkipörssi aamuteeveessä miettii Gorbatsovin aikoja. Minä muistan ne ajat toivorikkaina. Berliinin muuri murtui ja Baltian maat vapautuivat j.n.e. Ihan ällistyy, kun havaitsee, että niistäkin ajoista on reippaasti yli 30 v. Minne ne vuodet katoavat!
        Nyt mökkielämästä nauttimaan. Sauna on jo lämmin.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaunattaren kosto. Ymmärsi jättää Noja-tuolin rauhaan, mutta kiusaaminen jatkuu
        muualla.

        Hajota ja hallitse on periaate, jonka mukaan hallittavat on jaettava esimerkiksi etupiireittäin ryhmiin, joita sitten kiihotetaan toisiaan vastaan. Näin ei pääse syntymään yhtenäistä vaikutusvaltaista ryhmittymää, joka voisi haastaa ketjujen vetäjät. Rooman valtakunta käytti menetelmää hallitakseen laajaa imperiumia.

        Näyttää toimivan ; ))

        Korppis


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta taas perjantaipäivään, viikot lentäen vilistävät, kuukaudet vaihtuvat, miten tuntuukin, että vauhti on kiihtynyt?
        Kuitenkin kiireet on itseltäni ohi, joka päivälle yritän jonkun puuhan järjestää ja kiire väistyy.
        Työt pakostakin on jaettava useammalle päivälle, kun ei jaksa koko päivää jotain touhuta.
        Onhan sitä tullut touhuttua elämän matkan aikana, monta työtä päivän aikaan ehti, nyt on oikeuskin levätä.

        Vilkaisin tuota ketjua mistä kerroitte, ilmoitus tuli "on rikki" en minäkään muista mitään ihmeellistä siinä olleen.
        Onko niin, ettei vanhusten huonosta olosta voi kertoa?
        Itse asun nyt senioritalossa, missä oma toimivuus on kuitenkin oltava.
        Huonompia asiakkaita käydään kotona hoitamassa, heitä onkin aika paljon, talon valmistumisesta seitsemän vuotta, onko asukkaat tässä ajassa jo huonontuneet.?
        Mitään erikoispalveluja ei talossa ole, mutta ostaen niitä kyllä voi ottaa ja nyt tuntuu, että aika iso osa ostokset ja ruoka/siivouspalvelut ulkoa ottavat.
        Sääntöjen talo on, esimerkiksi kynttilöitä ei saa polttaa sisällä ja muutenkin on asuminen hyvin tarkkojen sääntöjen alainen.
        Minulle valvominen elämän suhteen tuntuu hullulta, ikäni kerrostalossa asunut ja oma järkeni on elämisen tavat määrittänyt, kai tämä turvallisuutta lisää, mistä sitten maksetaan.
        Oman elämän säätäminen rajoittuu, mutta ehkä sekin minulle parhaaksi joskus muuttuu.

        Brinkkala kerroit tuulivoimasta, sen on lähellä asuvat kokeneet meluisaksi ja kai siksi vastustavat, kyllä varmaan hyvä lisä olisi sähkön saamiseen.
        Hirvittää kaiken elämän kallistuminen, eilen oikein tarkemmin tutkin kaupankin hintoja, mahdottomasti kaikki noussut, ei turhaan puhuta köyhyyden lisääntymisestä.

        Itä- Helsinkiin tervehdys, on oikein hyvä, kun jaksat liikkua paljon, kunto sillä keinoin kestää.
        Ymmärsin juurikin sinun tarkoittavan, että kodista on ulos lähdettävä jo oman terveyden vuoksi.
        Kotona hyvin viihtyvä, voin olla samaa mieltä, hyvin kotonakin viihdyn, mutta lääkärin määräyksestä pitäisi vaan uloskin lähteä.
        Niin usein viitsimismielessä lähteminen on vaikeaa, sen pienen lenkin pakotan itseni liki joka päivä tekemään.

        Varmaan demareiden kuin muidenkin kanssaeläjien elämään mahtuu hyvää, jos huonoakin, näin uskon.
        Kultalusikka suussa on onnea syntyä, kun monellakin paljon vaurautta jo elämän alusta asti, se miten hankittua, osa ainakin perintönä suvun aikaisemmilta eläjiltä.
        Totta tuo, että elämän mahdollista onnea mukana ollen voi vaurautta säästäen ja nuukasti eläen kartuttaa, mutta kaikille ei se onnistu, vastoinkäymisiä toinen toisensa perään voi olla.
        Epäonnisen on vaikea omaisuutta kartuttaa, vaikka kuinka tarkkaan elämänsä eläisi.
        Oma elämäni on kulkenut juuri tätä rataa, työtä tehden saimme kodin ja muun hyväksi luokitellun elämän, yhteiskunnan apua emme ole tarvinneet missään ja se on minun mielestä kovan työnteon ansio, rikkauksia ei ole, mutta elämä kutakuinkin turvattu vieläkin, kun elämän iltaa elän.
        Kateellinen en hyväosaisten elämästä ole, tyytyväinen omaan osaani.
        Kenenkään ei tarvitse seurata pääministerin mallia, jokainen sen moraalinsa määrittelee.

        Tuo uunin sytyttäminen on koettu ja monet savut silmille saatu, omalla mökillä sen jo koin ja nyt osan myöhempänä aikana, kun maalla kesät vietin.
        Kevät aina talon kylmänä olleena se ongelma esiin tuli, paperia tuhkaluukkuun ja vetämään lähti.
        Nykyään on muitakin keinoja saada tuli syttymään ja veto onnistumaan kuten Eliaana mainitsit.

        Makriinalla surun täyteinen viikonloppu, tämäkin sitä elämää on, vuoro jokaiselle tulee lähteä.
        Suvut pienenevät monilla, syntyvyys on pientä ja elämä sitä vieraantumista edesauttaa, jokaiselle oma elämän kiire vaikuttaa sukulaisuuden ylläpitämiseen.

        Nyt niitä tälle päivälle suunniteltuja asioita toteuttamaan, saapa nähdä mitä aikaan saan;)

        "Kenenkään ei tarvitse seurata pääministerin mallia, jokainen sen moraalinsa määrittelee."

        Joidenkin vain pitää täällä kehua pääministeriä, vaikka politiikasta puhuminen hänen mukaansa ei ole täällä toivottavaa.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta taas perjantaipäivään, viikot lentäen vilistävät, kuukaudet vaihtuvat, miten tuntuukin, että vauhti on kiihtynyt?
        Kuitenkin kiireet on itseltäni ohi, joka päivälle yritän jonkun puuhan järjestää ja kiire väistyy.
        Työt pakostakin on jaettava useammalle päivälle, kun ei jaksa koko päivää jotain touhuta.
        Onhan sitä tullut touhuttua elämän matkan aikana, monta työtä päivän aikaan ehti, nyt on oikeuskin levätä.

        Vilkaisin tuota ketjua mistä kerroitte, ilmoitus tuli "on rikki" en minäkään muista mitään ihmeellistä siinä olleen.
        Onko niin, ettei vanhusten huonosta olosta voi kertoa?
        Itse asun nyt senioritalossa, missä oma toimivuus on kuitenkin oltava.
        Huonompia asiakkaita käydään kotona hoitamassa, heitä onkin aika paljon, talon valmistumisesta seitsemän vuotta, onko asukkaat tässä ajassa jo huonontuneet.?
        Mitään erikoispalveluja ei talossa ole, mutta ostaen niitä kyllä voi ottaa ja nyt tuntuu, että aika iso osa ostokset ja ruoka/siivouspalvelut ulkoa ottavat.
        Sääntöjen talo on, esimerkiksi kynttilöitä ei saa polttaa sisällä ja muutenkin on asuminen hyvin tarkkojen sääntöjen alainen.
        Minulle valvominen elämän suhteen tuntuu hullulta, ikäni kerrostalossa asunut ja oma järkeni on elämisen tavat määrittänyt, kai tämä turvallisuutta lisää, mistä sitten maksetaan.
        Oman elämän säätäminen rajoittuu, mutta ehkä sekin minulle parhaaksi joskus muuttuu.

        Brinkkala kerroit tuulivoimasta, sen on lähellä asuvat kokeneet meluisaksi ja kai siksi vastustavat, kyllä varmaan hyvä lisä olisi sähkön saamiseen.
        Hirvittää kaiken elämän kallistuminen, eilen oikein tarkemmin tutkin kaupankin hintoja, mahdottomasti kaikki noussut, ei turhaan puhuta köyhyyden lisääntymisestä.

        Itä- Helsinkiin tervehdys, on oikein hyvä, kun jaksat liikkua paljon, kunto sillä keinoin kestää.
        Ymmärsin juurikin sinun tarkoittavan, että kodista on ulos lähdettävä jo oman terveyden vuoksi.
        Kotona hyvin viihtyvä, voin olla samaa mieltä, hyvin kotonakin viihdyn, mutta lääkärin määräyksestä pitäisi vaan uloskin lähteä.
        Niin usein viitsimismielessä lähteminen on vaikeaa, sen pienen lenkin pakotan itseni liki joka päivä tekemään.

        Varmaan demareiden kuin muidenkin kanssaeläjien elämään mahtuu hyvää, jos huonoakin, näin uskon.
        Kultalusikka suussa on onnea syntyä, kun monellakin paljon vaurautta jo elämän alusta asti, se miten hankittua, osa ainakin perintönä suvun aikaisemmilta eläjiltä.
        Totta tuo, että elämän mahdollista onnea mukana ollen voi vaurautta säästäen ja nuukasti eläen kartuttaa, mutta kaikille ei se onnistu, vastoinkäymisiä toinen toisensa perään voi olla.
        Epäonnisen on vaikea omaisuutta kartuttaa, vaikka kuinka tarkkaan elämänsä eläisi.
        Oma elämäni on kulkenut juuri tätä rataa, työtä tehden saimme kodin ja muun hyväksi luokitellun elämän, yhteiskunnan apua emme ole tarvinneet missään ja se on minun mielestä kovan työnteon ansio, rikkauksia ei ole, mutta elämä kutakuinkin turvattu vieläkin, kun elämän iltaa elän.
        Kateellinen en hyväosaisten elämästä ole, tyytyväinen omaan osaani.
        Kenenkään ei tarvitse seurata pääministerin mallia, jokainen sen moraalinsa määrittelee.

        Tuo uunin sytyttäminen on koettu ja monet savut silmille saatu, omalla mökillä sen jo koin ja nyt osan myöhempänä aikana, kun maalla kesät vietin.
        Kevät aina talon kylmänä olleena se ongelma esiin tuli, paperia tuhkaluukkuun ja vetämään lähti.
        Nykyään on muitakin keinoja saada tuli syttymään ja veto onnistumaan kuten Eliaana mainitsit.

        Makriinalla surun täyteinen viikonloppu, tämäkin sitä elämää on, vuoro jokaiselle tulee lähteä.
        Suvut pienenevät monilla, syntyvyys on pientä ja elämä sitä vieraantumista edesauttaa, jokaiselle oma elämän kiire vaikuttaa sukulaisuuden ylläpitämiseen.

        Nyt niitä tälle päivälle suunniteltuja asioita toteuttamaan, saapa nähdä mitä aikaan saan;)

        "Kultalusikka suussa on onnea syntyä, kun monellakin paljon vaurautta jo elämän alusta asti, se miten hankittua, osa ainakin perintönä suvun aikaisemmilta eläjiltä."

        "Kateellinen en hyväosaisten elämästä ole, tyytyväinen omaan osaani."

        Vielä se vuoden 1918 tyyppinen luokkajako vaan nousee keskusteluissa esiin. Silloinhan sdp sopi Leninin kanssa, että kun sota voitetaan, Suomesta tulee: Solialistinen työväen tasavalta.
        Suuri osa sdp:n kannattajista liittyi ns. Leninin sotureihin. Eihän sitä silloin noin suoraan sanonut muut kuin valkoisten päällikkö Mannerheim ja suuri joukko talonpoikia ja muita suojeluskuntalaisia. Vuoden 1918 sodan jälkeenkin asiaa kaunisteliin, koska pinnan alla kyti (punaisten puolelta kuului: sota hävittiin, mutta on kuitenkin Neuvosto-Venäjä). Enimmäkseen pidettiin ja osin pidetään vieläkin romaanikirjailija Väinö Linnan trilogiakirjaa totuutena, koska se varsinkin maaseudulla, osin propagandan ansiosta, siltä tuntui.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kultalusikka suussa on onnea syntyä, kun monellakin paljon vaurautta jo elämän alusta asti, se miten hankittua, osa ainakin perintönä suvun aikaisemmilta eläjiltä."

        "Kateellinen en hyväosaisten elämästä ole, tyytyväinen omaan osaani."

        Vielä se vuoden 1918 tyyppinen luokkajako vaan nousee keskusteluissa esiin. Silloinhan sdp sopi Leninin kanssa, että kun sota voitetaan, Suomesta tulee: Solialistinen työväen tasavalta.
        Suuri osa sdp:n kannattajista liittyi ns. Leninin sotureihin. Eihän sitä silloin noin suoraan sanonut muut kuin valkoisten päällikkö Mannerheim ja suuri joukko talonpoikia ja muita suojeluskuntalaisia. Vuoden 1918 sodan jälkeenkin asiaa kaunisteliin, koska pinnan alla kyti (punaisten puolelta kuului: sota hävittiin, mutta on kuitenkin Neuvosto-Venäjä). Enimmäkseen pidettiin ja osin pidetään vieläkin romaanikirjailija Väinö Linnan trilogiakirjaa totuutena, koska se varsinkin maaseudulla, osin propagandan ansiosta, siltä tuntui.

        Suomalaisilla on mahdollisuus kouluttautua varallisuudesta riippumatta, tehdä työuraa ja siten luoda varallisuutta. Naisillekin se on mahdollista. Katkeralta kuulostaa nuo puheet kultalusikoista ja hyväosaisuudesta. Työtä täytyy korkeasti koulutettujenkin tehdä ja vaativuudesta ja vastuusta maksetaan. Ei sekään ole väärin, jos voi jättää lapsilleen perintöä.

        Suomessa tulonsiirrot tasaavat paljon, samoin korkea verotus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisilla on mahdollisuus kouluttautua varallisuudesta riippumatta, tehdä työuraa ja siten luoda varallisuutta. Naisillekin se on mahdollista. Katkeralta kuulostaa nuo puheet kultalusikoista ja hyväosaisuudesta. Työtä täytyy korkeasti koulutettujenkin tehdä ja vaativuudesta ja vastuusta maksetaan. Ei sekään ole väärin, jos voi jättää lapsilleen perintöä.

        Suomessa tulonsiirrot tasaavat paljon, samoin korkea verotus.

        Ei tässä nojatuolissa kukaan ole katkera menneiden sukupolvien elämästä. Me olemme jo aktiiviaikamme eläneet. Uskon, että olemme jo sisäistäneet, että edellisten polvien työt ja taistelut ovat pohja tämänhetkiselle hyvinvoinnillemme. Meitä kirjoittajia ei monta vakituista ole tässä ketjussa. Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä. Emme koskaan ole niitä kyseenalaistaneet. Jokainen meistä on eläkkeellä ja samoista yhteiskunnan suomista eduista osallisia.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kenenkään ei tarvitse seurata pääministerin mallia, jokainen sen moraalinsa määrittelee."

        Joidenkin vain pitää täällä kehua pääministeriä, vaikka politiikasta puhuminen hänen mukaansa ei ole täällä toivottavaa.

        Oikeistorouva on kieltänyt politiikasta kirjoittamisen.
        Seurauksena muut ovat omaksuneet hänen tahtonsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeistorouva on kieltänyt politiikasta kirjoittamisen.
        Seurauksena muut ovat omaksuneet hänen tahtonsa.

        Ja mihin tämä "fakta" perustuu? Anna linkki ketjuun jossa väitellään politiikasta ja joku oikeistolaiseksi julistautunut sen kieltää.
        On aika anonyymienkin ruveta vastaamaan sanoistaan, kun kerran mukaan tulevat ja esittävät mielipiteensä muista kirjoittajista.
        Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja mihin tämä "fakta" perustuu? Anna linkki ketjuun jossa väitellään politiikasta ja joku oikeistolaiseksi julistautunut sen kieltää.
        On aika anonyymienkin ruveta vastaamaan sanoistaan, kun kerran mukaan tulevat ja esittävät mielipiteensä muista kirjoittajista.
        Mkr.

        Iltapäivää!
        Keskusteltu on. Minusta näyttää menevän kovin turhanpäiväiseltä
        koko" keskustelu". Poliittisen mielipiteeni ja äänestyspäätöksen
        päystyn vaikeuksissa tekemään itse :)) Enkä tässä ketjussa käy
        mainostamishommiinkaan.
        Ehkä palaan kirjoittelemaan, kunhan tilanteet muuttuu. Oikein
        hyvää jatkoa teille - kukin tapoineen!


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Iltapäivää!
        Keskusteltu on. Minusta näyttää menevän kovin turhanpäiväiseltä
        koko" keskustelu". Poliittisen mielipiteeni ja äänestyspäätöksen
        päystyn vaikeuksissa tekemään itse :)) Enkä tässä ketjussa käy
        mainostamishommiinkaan.
        Ehkä palaan kirjoittelemaan, kunhan tilanteet muuttuu. Oikein
        hyvää jatkoa teille - kukin tapoineen!

        Hyvää iltaa!
        Nämä 15 asteen lämpötilat passaa hyvin mulle. Helppo hengittä, ei tykytä sydän ylimääräistä.
        Kyllä on tosiaan hinnat nousseet, SkillaN. Ynnämuun nimimerkin nähtyäni muistin, että kolmisen vuotta sitten hän kertoi ostaneen edullista lohta. Jos en väärin muista niin 6 €uron hujakoilla kilo.
        Minä pärjään kohdevalolla hyvin ja 20 on ihan hyvä sisällä. Jos alle 20, niin sormet kangistuu.
        Nukkua voin hyvin vaikka 15 asteen viileydessä.
        Tänään kävin Pomponrahkan luonnonsuojelualueella. Mietin, että kohta tulee pakkaset ja liukkaat. Pyöräily loppuu sitten ja pystyykö tai uskaltaako ensi keväänä enää. Turha tietysti surra etukäteen. Taisin syntyä ketjuöljyä suonissa :) Ei kultalusikka suussa, ei edes alpakka ;))
        Tässä vaan elelen, eikä paremmasta väliäkään :)

        Hyvää viikonloppua!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisilla on mahdollisuus kouluttautua varallisuudesta riippumatta, tehdä työuraa ja siten luoda varallisuutta. Naisillekin se on mahdollista. Katkeralta kuulostaa nuo puheet kultalusikoista ja hyväosaisuudesta. Työtä täytyy korkeasti koulutettujenkin tehdä ja vaativuudesta ja vastuusta maksetaan. Ei sekään ole väärin, jos voi jättää lapsilleen perintöä.

        Suomessa tulonsiirrot tasaavat paljon, samoin korkea verotus.

        Suomessa on edelleen erilaiset lähtöasetelmat elämälle.
        Köyhyys ja osattomuus periytyy, ei ole helppoa "luoda uraa" ja rikastua
        vaikeista lähtökohdista.
        "Kultalusikka" on edelleen olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on edelleen erilaiset lähtöasetelmat elämälle.
        Köyhyys ja osattomuus periytyy, ei ole helppoa "luoda uraa" ja rikastua
        vaikeista lähtökohdista.
        "Kultalusikka" on edelleen olemassa.

        Onko kommunismi parempi?
        Ihmisillä on eri tasoja älyssä ja lahjakkuudessa. Se vaikuttaa enemmän kuun perityt rahat ja omaisuudet.
        Toiset ovat ahkeria ja sääsäväisiä, toiset laiskoja ja tuhlaavaisia.
        Lahjakkuus ja yritteliäisyys usin periytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kommunismi parempi?
        Ihmisillä on eri tasoja älyssä ja lahjakkuudessa. Se vaikuttaa enemmän kuun perityt rahat ja omaisuudet.
        Toiset ovat ahkeria ja sääsäväisiä, toiset laiskoja ja tuhlaavaisia.
        Lahjakkuus ja yritteliäisyys usin periytyy.

        Lahjakas, ahkera ja säästäväinen ano 7:24
        Äly hoi ! Jos ei ole oikeistolainen ei tarvitse silti olla kommunisti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kommunismi parempi?
        Ihmisillä on eri tasoja älyssä ja lahjakkuudessa. Se vaikuttaa enemmän kuun perityt rahat ja omaisuudet.
        Toiset ovat ahkeria ja sääsäväisiä, toiset laiskoja ja tuhlaavaisia.
        Lahjakkuus ja yritteliäisyys usin periytyy.

        "Ihmisillä on eri tasoja älyssä ja lahjakkuudessa." nm. - Näköjään. Kehity.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lahjakas, ahkera ja säästäväinen ano 7:24
        Äly hoi ! Jos ei ole oikeistolainen ei tarvitse silti olla kommunisti.

        Ei ole ketään anoa 7:24. Ei ihme, että keskusteluja ei voi käydä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihmisillä on eri tasoja älyssä ja lahjakkuudessa." nm. - Näköjään. Kehity.

        Sinulla on alatasossa. Olet törkeä, huonokäytöksinen töksäyttäjä. Sinä aina vaihtava Nm.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lahjakas, ahkera ja säästäväinen ano 7:24
        Äly hoi ! Jos ei ole oikeistolainen ei tarvitse silti olla kommunisti.

        Lauantaiaamu, kauniisti aurinko paistaa, mutta sää on syksyinen, kuten syyskuussa olla pitääkin;)
        Miksi pitää ulos mennä oli anolla kysymys, no liikuntaa lääkäri määräsi ja raitista ilmaa, se on jokaiselle tarpeen.
        En parannusta ole tuntenut, joka askeleella polviin sattuu, mutta miten olisi jos päivät kotona vaan istuisin, kävelisinkö lainkaan?.
        Särkylääkkeet ja liikunnan lääkäri hoidoksi määräsi, minä kilttinä yritän toteuttaa;)

        Kuinkahan monta osaavaa onkaan noussut ponnistellen köyhyydestä, oman sinnikkyyden ansiosta, ei lahjakkuus ole rahasta kiinni.
        Koskaan en ole" kieltänyt" mitään, toivomuksia olen esittänyt, kas, minulla ei valtuuksia ole kieltämisiin ja miksi pitäisi ollakaan?
        Tasaveroisina tänne kirjoitellaan, kenenkään yksityistä elämää todella tietämättä, se mitä jokainen haluaa tietoon saattaa.

        Ano 17,02, aivan oikein on, työtä on tehtävä kouluja käyneidenkin, onhan yhteiskunta heidänkin koulunkäyntiään kustantanut, joskin reilumpaa elämä on jos vanhemmilla on rahaa avustaa.
        Onnellinen saan minäkin olla, läheiseni on ilman sen runsaammin kouluja käymättä, kovalla työllä saanut hyvän elämän aikaiseksi ja hyvää jakaa toisillekin.
        Terveys ja onni matkassa on hyvä yrittää, vastuun kantaminen työstään on hoidettava, ja vielä se, että "kultalusikalla" ei ole apua pystytty antamaan.
        Olisihan se suuri etu, jos metsähehtaareja olisi perinnöksi jättää, mutta vähempikin riittää.

        Brinkkala sanoihisi voin yhtyä, ei perintöjä apuna ole ollut, mutta pärjätty on;)
        Toimeentulo joskus tiukassa, mutta nyt on ponnistelujen jälkeen leipää joka päivä pöytään laittaa, mitäs muuta elämän illassa tarvitsee, toivottavasti lämpöä vielä saisi loppuun asti;)
        Lisätään villaista päälle ja istutaan "kökköä" kun valoja säännöstellään, niin tehtiin sota aikanakin.
        Toivoisi kuitenkin, että ei samaa tarvitsisi kokea, ei ne niin mukavia ole muistellakaan, aina puutetta jostakin.
        Luottamus asioiden suhteen meinaa kadota, kun joka tuutista epäilyjä tulee, meneekö sähkön alvin pienentäminen kenen taskuun, vai saammeko sen jokainen omalle kohdallamme, pienenä helpotuksena?

        Ynnämuu, en mielelläni politiikkaa ketjuun toisi, mutta aina se vaan jostakin kumpuaa, se jos mikä, erimielisyyttä aikaan saa.
        "Oikeistorouvaksi" en suostu, jos sillä minua tarkoitettiin, enkä kieltämään ketään käy, turhaa se olisikin.
        Tähän ikään ei enää haihatteluja mieleen tule, elämästä on jotain opittu.

        Makriinan sanat allekirjoitan, katkera en ole elämästäni missään muodossa, kaikki mikä on tapahtunut ennen minua on arvokasta ja kunnioitettavaa maan parhaaksi olemista, uhrauksia joiden johdosta nyt tätä päivää elämme, melkoisen hyvin mielestäni.
        Kiitollinen olen elämästäni, vaikeaakin on ollut, mutta elämä on aina paremmaksi kuitenkin tullut, tosin tämän hetkinen tilanne taas uhkia esiin tuo.
        Hyvällä tahdolla, yhdessä ponnistellen näistäkin selvitään. näin uskon.

        Tätä päivää taas iltaan saattamaan, eilen siivosin pienen asuntoni, joku huonekalu paikkaa vaihtoi ja mieli tyytyväinen.
        Tänään keitän punajuuria ja lanttuja , punajuuria vielä pari purkkia jääkaappiin mahtuu, euron maksoi kilo, samoin lanttu, sitäkin pakkaseen pienen määrän soseena laitan.
        Jos en joulua näe, perinnöksi jäävät;)
        Mukavaa ja iloista viikonloppua!


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Lauantaiaamu, kauniisti aurinko paistaa, mutta sää on syksyinen, kuten syyskuussa olla pitääkin;)
        Miksi pitää ulos mennä oli anolla kysymys, no liikuntaa lääkäri määräsi ja raitista ilmaa, se on jokaiselle tarpeen.
        En parannusta ole tuntenut, joka askeleella polviin sattuu, mutta miten olisi jos päivät kotona vaan istuisin, kävelisinkö lainkaan?.
        Särkylääkkeet ja liikunnan lääkäri hoidoksi määräsi, minä kilttinä yritän toteuttaa;)

        Kuinkahan monta osaavaa onkaan noussut ponnistellen köyhyydestä, oman sinnikkyyden ansiosta, ei lahjakkuus ole rahasta kiinni.
        Koskaan en ole" kieltänyt" mitään, toivomuksia olen esittänyt, kas, minulla ei valtuuksia ole kieltämisiin ja miksi pitäisi ollakaan?
        Tasaveroisina tänne kirjoitellaan, kenenkään yksityistä elämää todella tietämättä, se mitä jokainen haluaa tietoon saattaa.

        Ano 17,02, aivan oikein on, työtä on tehtävä kouluja käyneidenkin, onhan yhteiskunta heidänkin koulunkäyntiään kustantanut, joskin reilumpaa elämä on jos vanhemmilla on rahaa avustaa.
        Onnellinen saan minäkin olla, läheiseni on ilman sen runsaammin kouluja käymättä, kovalla työllä saanut hyvän elämän aikaiseksi ja hyvää jakaa toisillekin.
        Terveys ja onni matkassa on hyvä yrittää, vastuun kantaminen työstään on hoidettava, ja vielä se, että "kultalusikalla" ei ole apua pystytty antamaan.
        Olisihan se suuri etu, jos metsähehtaareja olisi perinnöksi jättää, mutta vähempikin riittää.

        Brinkkala sanoihisi voin yhtyä, ei perintöjä apuna ole ollut, mutta pärjätty on;)
        Toimeentulo joskus tiukassa, mutta nyt on ponnistelujen jälkeen leipää joka päivä pöytään laittaa, mitäs muuta elämän illassa tarvitsee, toivottavasti lämpöä vielä saisi loppuun asti;)
        Lisätään villaista päälle ja istutaan "kökköä" kun valoja säännöstellään, niin tehtiin sota aikanakin.
        Toivoisi kuitenkin, että ei samaa tarvitsisi kokea, ei ne niin mukavia ole muistellakaan, aina puutetta jostakin.
        Luottamus asioiden suhteen meinaa kadota, kun joka tuutista epäilyjä tulee, meneekö sähkön alvin pienentäminen kenen taskuun, vai saammeko sen jokainen omalle kohdallamme, pienenä helpotuksena?

        Ynnämuu, en mielelläni politiikkaa ketjuun toisi, mutta aina se vaan jostakin kumpuaa, se jos mikä, erimielisyyttä aikaan saa.
        "Oikeistorouvaksi" en suostu, jos sillä minua tarkoitettiin, enkä kieltämään ketään käy, turhaa se olisikin.
        Tähän ikään ei enää haihatteluja mieleen tule, elämästä on jotain opittu.

        Makriinan sanat allekirjoitan, katkera en ole elämästäni missään muodossa, kaikki mikä on tapahtunut ennen minua on arvokasta ja kunnioitettavaa maan parhaaksi olemista, uhrauksia joiden johdosta nyt tätä päivää elämme, melkoisen hyvin mielestäni.
        Kiitollinen olen elämästäni, vaikeaakin on ollut, mutta elämä on aina paremmaksi kuitenkin tullut, tosin tämän hetkinen tilanne taas uhkia esiin tuo.
        Hyvällä tahdolla, yhdessä ponnistellen näistäkin selvitään. näin uskon.

        Tätä päivää taas iltaan saattamaan, eilen siivosin pienen asuntoni, joku huonekalu paikkaa vaihtoi ja mieli tyytyväinen.
        Tänään keitän punajuuria ja lanttuja , punajuuria vielä pari purkkia jääkaappiin mahtuu, euron maksoi kilo, samoin lanttu, sitäkin pakkaseen pienen määrän soseena laitan.
        Jos en joulua näe, perinnöksi jäävät;)
        Mukavaa ja iloista viikonloppua!

        Kultalusikan ja metsähehtaarien merkitseminen vertauskuvaannollisesti samaan kappaleen osoittaa minusta jonkin asteista ajattelemattomuutta - turhaa vastakkain asettelua.
        Suhdanteista riippuen metsähehtaarejakin saa huokealla. Useat jopa lahjoittavat niitä valtiolle. Köyhempikin voi niitä hankkia. Jos on ahkera ja hoitaa metsänsä hyvin siinä voi tappiottakin selviytä. Mutta jos ei ota haastetta vastaan ja marmattaa vaan, eikä ota riskiä kokeilla, niin sitten mielikuvitus muuttaa ne metsät kultalusikaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kultalusikan ja metsähehtaarien merkitseminen vertauskuvaannollisesti samaan kappaleen osoittaa minusta jonkin asteista ajattelemattomuutta - turhaa vastakkain asettelua.
        Suhdanteista riippuen metsähehtaarejakin saa huokealla. Useat jopa lahjoittavat niitä valtiolle. Köyhempikin voi niitä hankkia. Jos on ahkera ja hoitaa metsänsä hyvin siinä voi tappiottakin selviytä. Mutta jos ei ota haastetta vastaan ja marmattaa vaan, eikä ota riskiä kokeilla, niin sitten mielikuvitus muuttaa ne metsät kultalusikaksi.

        Metsänpohja, jolla ei kasva puita, on tietysti halvempaa kuin tukkimetsä.
        Suomessa on paljon perintömetsiä kaupungissa asuvillakin. Metsänhoitoyhdistykset auttavat niiden järjevässä hoidossa, jotta tuottavat.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Lauantaiaamu, kauniisti aurinko paistaa, mutta sää on syksyinen, kuten syyskuussa olla pitääkin;)
        Miksi pitää ulos mennä oli anolla kysymys, no liikuntaa lääkäri määräsi ja raitista ilmaa, se on jokaiselle tarpeen.
        En parannusta ole tuntenut, joka askeleella polviin sattuu, mutta miten olisi jos päivät kotona vaan istuisin, kävelisinkö lainkaan?.
        Särkylääkkeet ja liikunnan lääkäri hoidoksi määräsi, minä kilttinä yritän toteuttaa;)

        Kuinkahan monta osaavaa onkaan noussut ponnistellen köyhyydestä, oman sinnikkyyden ansiosta, ei lahjakkuus ole rahasta kiinni.
        Koskaan en ole" kieltänyt" mitään, toivomuksia olen esittänyt, kas, minulla ei valtuuksia ole kieltämisiin ja miksi pitäisi ollakaan?
        Tasaveroisina tänne kirjoitellaan, kenenkään yksityistä elämää todella tietämättä, se mitä jokainen haluaa tietoon saattaa.

        Ano 17,02, aivan oikein on, työtä on tehtävä kouluja käyneidenkin, onhan yhteiskunta heidänkin koulunkäyntiään kustantanut, joskin reilumpaa elämä on jos vanhemmilla on rahaa avustaa.
        Onnellinen saan minäkin olla, läheiseni on ilman sen runsaammin kouluja käymättä, kovalla työllä saanut hyvän elämän aikaiseksi ja hyvää jakaa toisillekin.
        Terveys ja onni matkassa on hyvä yrittää, vastuun kantaminen työstään on hoidettava, ja vielä se, että "kultalusikalla" ei ole apua pystytty antamaan.
        Olisihan se suuri etu, jos metsähehtaareja olisi perinnöksi jättää, mutta vähempikin riittää.

        Brinkkala sanoihisi voin yhtyä, ei perintöjä apuna ole ollut, mutta pärjätty on;)
        Toimeentulo joskus tiukassa, mutta nyt on ponnistelujen jälkeen leipää joka päivä pöytään laittaa, mitäs muuta elämän illassa tarvitsee, toivottavasti lämpöä vielä saisi loppuun asti;)
        Lisätään villaista päälle ja istutaan "kökköä" kun valoja säännöstellään, niin tehtiin sota aikanakin.
        Toivoisi kuitenkin, että ei samaa tarvitsisi kokea, ei ne niin mukavia ole muistellakaan, aina puutetta jostakin.
        Luottamus asioiden suhteen meinaa kadota, kun joka tuutista epäilyjä tulee, meneekö sähkön alvin pienentäminen kenen taskuun, vai saammeko sen jokainen omalle kohdallamme, pienenä helpotuksena?

        Ynnämuu, en mielelläni politiikkaa ketjuun toisi, mutta aina se vaan jostakin kumpuaa, se jos mikä, erimielisyyttä aikaan saa.
        "Oikeistorouvaksi" en suostu, jos sillä minua tarkoitettiin, enkä kieltämään ketään käy, turhaa se olisikin.
        Tähän ikään ei enää haihatteluja mieleen tule, elämästä on jotain opittu.

        Makriinan sanat allekirjoitan, katkera en ole elämästäni missään muodossa, kaikki mikä on tapahtunut ennen minua on arvokasta ja kunnioitettavaa maan parhaaksi olemista, uhrauksia joiden johdosta nyt tätä päivää elämme, melkoisen hyvin mielestäni.
        Kiitollinen olen elämästäni, vaikeaakin on ollut, mutta elämä on aina paremmaksi kuitenkin tullut, tosin tämän hetkinen tilanne taas uhkia esiin tuo.
        Hyvällä tahdolla, yhdessä ponnistellen näistäkin selvitään. näin uskon.

        Tätä päivää taas iltaan saattamaan, eilen siivosin pienen asuntoni, joku huonekalu paikkaa vaihtoi ja mieli tyytyväinen.
        Tänään keitän punajuuria ja lanttuja , punajuuria vielä pari purkkia jääkaappiin mahtuu, euron maksoi kilo, samoin lanttu, sitäkin pakkaseen pienen määrän soseena laitan.
        Jos en joulua näe, perinnöksi jäävät;)
        Mukavaa ja iloista viikonloppua!

        Löytyipä vielä Skillanin ketju.Skillanilla vielä lanttu leikkaa. Ihana tuollainen perinteinen nainen joka, leipoo, siivoaa, laittaa kunnon ruokaa ja säilöö.❤️❤️❤️
        Hyvää syksyä ja värikästä ruskaa,
        toivoo ukkovaan.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Lauantaiaamu, kauniisti aurinko paistaa, mutta sää on syksyinen, kuten syyskuussa olla pitääkin;)
        Miksi pitää ulos mennä oli anolla kysymys, no liikuntaa lääkäri määräsi ja raitista ilmaa, se on jokaiselle tarpeen.
        En parannusta ole tuntenut, joka askeleella polviin sattuu, mutta miten olisi jos päivät kotona vaan istuisin, kävelisinkö lainkaan?.
        Särkylääkkeet ja liikunnan lääkäri hoidoksi määräsi, minä kilttinä yritän toteuttaa;)

        Kuinkahan monta osaavaa onkaan noussut ponnistellen köyhyydestä, oman sinnikkyyden ansiosta, ei lahjakkuus ole rahasta kiinni.
        Koskaan en ole" kieltänyt" mitään, toivomuksia olen esittänyt, kas, minulla ei valtuuksia ole kieltämisiin ja miksi pitäisi ollakaan?
        Tasaveroisina tänne kirjoitellaan, kenenkään yksityistä elämää todella tietämättä, se mitä jokainen haluaa tietoon saattaa.

        Ano 17,02, aivan oikein on, työtä on tehtävä kouluja käyneidenkin, onhan yhteiskunta heidänkin koulunkäyntiään kustantanut, joskin reilumpaa elämä on jos vanhemmilla on rahaa avustaa.
        Onnellinen saan minäkin olla, läheiseni on ilman sen runsaammin kouluja käymättä, kovalla työllä saanut hyvän elämän aikaiseksi ja hyvää jakaa toisillekin.
        Terveys ja onni matkassa on hyvä yrittää, vastuun kantaminen työstään on hoidettava, ja vielä se, että "kultalusikalla" ei ole apua pystytty antamaan.
        Olisihan se suuri etu, jos metsähehtaareja olisi perinnöksi jättää, mutta vähempikin riittää.

        Brinkkala sanoihisi voin yhtyä, ei perintöjä apuna ole ollut, mutta pärjätty on;)
        Toimeentulo joskus tiukassa, mutta nyt on ponnistelujen jälkeen leipää joka päivä pöytään laittaa, mitäs muuta elämän illassa tarvitsee, toivottavasti lämpöä vielä saisi loppuun asti;)
        Lisätään villaista päälle ja istutaan "kökköä" kun valoja säännöstellään, niin tehtiin sota aikanakin.
        Toivoisi kuitenkin, että ei samaa tarvitsisi kokea, ei ne niin mukavia ole muistellakaan, aina puutetta jostakin.
        Luottamus asioiden suhteen meinaa kadota, kun joka tuutista epäilyjä tulee, meneekö sähkön alvin pienentäminen kenen taskuun, vai saammeko sen jokainen omalle kohdallamme, pienenä helpotuksena?

        Ynnämuu, en mielelläni politiikkaa ketjuun toisi, mutta aina se vaan jostakin kumpuaa, se jos mikä, erimielisyyttä aikaan saa.
        "Oikeistorouvaksi" en suostu, jos sillä minua tarkoitettiin, enkä kieltämään ketään käy, turhaa se olisikin.
        Tähän ikään ei enää haihatteluja mieleen tule, elämästä on jotain opittu.

        Makriinan sanat allekirjoitan, katkera en ole elämästäni missään muodossa, kaikki mikä on tapahtunut ennen minua on arvokasta ja kunnioitettavaa maan parhaaksi olemista, uhrauksia joiden johdosta nyt tätä päivää elämme, melkoisen hyvin mielestäni.
        Kiitollinen olen elämästäni, vaikeaakin on ollut, mutta elämä on aina paremmaksi kuitenkin tullut, tosin tämän hetkinen tilanne taas uhkia esiin tuo.
        Hyvällä tahdolla, yhdessä ponnistellen näistäkin selvitään. näin uskon.

        Tätä päivää taas iltaan saattamaan, eilen siivosin pienen asuntoni, joku huonekalu paikkaa vaihtoi ja mieli tyytyväinen.
        Tänään keitän punajuuria ja lanttuja , punajuuria vielä pari purkkia jääkaappiin mahtuu, euron maksoi kilo, samoin lanttu, sitäkin pakkaseen pienen määrän soseena laitan.
        Jos en joulua näe, perinnöksi jäävät;)
        Mukavaa ja iloista viikonloppua!

        Hyvää lauantai-iltaa!
        Purskahdin nauruun, SkillaN, tuosta sanomastasi punajuurista ja lantuista: "jääkööt perinnöksi" ;)
        Varmasti tuo sinun huumori, kuten minun ja muiden, on ollut tasoittamassa ja antamassa voimaa vaikeina aikoina.
        En osaa minäkään tuntea katkeruutta ettei edes sitä alpakkalusikkaa ollut. Niillä korteilla pelattiin mitä saatiin. Ja välillä ei ehkä osannut pelata oikein.
        Jos kateutta tai harmitusta on joskus lapsena tai nuorempana ollut toisen kultalusikoista, on se iän ja ymmärryksen lisääntymisen myötä kadonnut.
        Tätä nykyä ei kenelläkään ole sitä mitä minä haluaisin mutten saa ja sitä kadehtisin.
        Olen tyytyväinen, eläke riittää, ainakin tähän saakka. Elämän perustukset on kunnossa. Ei ole nälkä eikä vilu. Elämyksiäkin saa välillä, että mieli pysyy suht' balanssissa.
        Uskon ja toivon, että pääosalla eläkeläisillä on suhteellisen hyvin. Toivon, että päättäjät tekevät oikeita ratkaisuja ja apua kohdennettaisiin heille jotka sitä kipeimmin tarvitsevat.
        Tulipa raskassoutuista näin lauantaille. En "kumita" pois.

        Lauantai-illan "huumaa"!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "lääkärin määräyksestä pitäisi vaan uloskin lähteä."
        Miksi pitää mennä ulos jos ei ole asiaa ?

        Asiaton kysymys.


    • Anonyymi

      Eipä elämän realiteettien toteaminen ole välttämättä "turhaa vastakkainasettelua". Tasan ei käy onnen lahjat ei täällä eikä missään muuallakaan ja jos niistä mainitsee niin ei siitä kannata tehdä mitään numeroa eikä syytellä "ajattelemattomuudesta". Mielestäni palstaemäntämme kommenteissa on syvää elämänfilosofiaa ja harkitut lauseet ja vaikka en tapaa juuri kommentoida näissä aloituksissa, niin nyt tuli sellainen sauma etten voinut olla hiljaa. Jokaisella on oikeus mielipieisiinsä ja luulempa että meitä jotka olemme omalla työllämme ja sinnikkyydellämme saavuttaneet jonkinlaiset taloudellisesti turvatut vanhuudenpäivät olemme enemmistönä verrattuna niihin jotka eivät ymmärtäneet sijoittaa metsähehtaareihin eikä sijoitusasuntoihin, vaan prioriteerasimme perheen ja lastemme hyvinvointiin ja koulutukseen.
      Jokainen tekee omat valintansa ja kaikilla ei ole samat tarpeet tai päämäärät elämässään.
      (Paloma ei kirjautuneena)

      • Anonyymi

        Miksi kuvittelet paloma, ettei sijoittaja olisi ensin turvannut perheensä hyvinvoinnin ja lasten koulutuksen? Sijoittajilla vaan on ylimääräistä, joka taas poikii lisäturvaa koko perheelle. Kun on jo oma asunto, hyvä elintaso, kesämökki ja auto/autot, miksei saisi ostaa vaikka metsää tai osakkeita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kuvittelet paloma, ettei sijoittaja olisi ensin turvannut perheensä hyvinvoinnin ja lasten koulutuksen? Sijoittajilla vaan on ylimääräistä, joka taas poikii lisäturvaa koko perheelle. Kun on jo oma asunto, hyvä elintaso, kesämökki ja auto/autot, miksei saisi ostaa vaikka metsää tai osakkeita?

        En ole kommentoinut sijoittajan valintoja vaan vertasin vaikeista tai köyhistä oloista lähteneiden ihmisten omia valintoja.keskenään. Usein rahaa ei liikene sijoituksiin ja ei ihmisiä voi syyllistää siitä etteivät ole voineet/uskaltaneet/ ymmärtäneet tehdä sijoituksia, ostaa metsää jne. silloin kun suhdanne oli edullinen.
        En epäile ollenkaan etteikö sijoittaja olis huolehtinut lastensa koulutuksesta ja kartuttanut heille pesämunaa, mutta edelleenkin, kun lähtökohdat ovat erilaiset niin usein prioriteetitkin ovat erilaiset.
        Jokainen on vapaa tekemään omalla rahallaan mitä haluaa. Sijoittaa omaisuuteen, hyväntekeväisyyteen, kehitysapuun jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kommentoinut sijoittajan valintoja vaan vertasin vaikeista tai köyhistä oloista lähteneiden ihmisten omia valintoja.keskenään. Usein rahaa ei liikene sijoituksiin ja ei ihmisiä voi syyllistää siitä etteivät ole voineet/uskaltaneet/ ymmärtäneet tehdä sijoituksia, ostaa metsää jne. silloin kun suhdanne oli edullinen.
        En epäile ollenkaan etteikö sijoittaja olis huolehtinut lastensa koulutuksesta ja kartuttanut heille pesämunaa, mutta edelleenkin, kun lähtökohdat ovat erilaiset niin usein prioriteetitkin ovat erilaiset.
        Jokainen on vapaa tekemään omalla rahallaan mitä haluaa. Sijoittaa omaisuuteen, hyväntekeväisyyteen, kehitysapuun jne.

        Taas unohtui kirjautuminen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kommentoinut sijoittajan valintoja vaan vertasin vaikeista tai köyhistä oloista lähteneiden ihmisten omia valintoja.keskenään. Usein rahaa ei liikene sijoituksiin ja ei ihmisiä voi syyllistää siitä etteivät ole voineet/uskaltaneet/ ymmärtäneet tehdä sijoituksia, ostaa metsää jne. silloin kun suhdanne oli edullinen.
        En epäile ollenkaan etteikö sijoittaja olis huolehtinut lastensa koulutuksesta ja kartuttanut heille pesämunaa, mutta edelleenkin, kun lähtökohdat ovat erilaiset niin usein prioriteetitkin ovat erilaiset.
        Jokainen on vapaa tekemään omalla rahallaan mitä haluaa. Sijoittaa omaisuuteen, hyväntekeväisyyteen, kehitysapuun jne.

        Ja höpöhöpö, yrityksesi mollata varakkaita osoittaa pelkkää kateutta.Kyllä varakkaankin prioriteeteissa oma perhe on ykkössijalla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja höpöhöpö, yrityksesi mollata varakkaita osoittaa pelkkää kateutta.Kyllä varakkaankin prioriteeteissa oma perhe on ykkössijalla!

        Et sitten ymmärtänyt mitä tarkoitin?
        Minähän vertasin vain varattomien prioriteettejä ja valintoja keskenään.
        Mikä siinä oli varakkaiden mollausta tai kateutta?
        Oman perheen prioriteetit eivät ole luokkakysymys. Ne ovat suunnilleen samat varakkusasteikon molemmissa päissä, edellytykset sijoittaa näiden perustarpeiden ohella omaisuuden kartuttamiseen eivät kuitenkaan ole samat.
        Ihmisen todellinen pääoma ja rikkaus on pääkopassa ja sydämessä.
        Pal


      • Anonyymi

        Ei sitten pidä myöskään täällä puhua yhteiskunnasta, jossa nähdään ihmiset eroteltuna. Jotkut ovat heidän näkökulmastaan hyväosaisia, kultalusikka suussa syntyneitä.
        Näistä pitää mainita, vaikka yhteiskunnassa on kansanvaltainen demokraattinen järjestelmä, joka pitää asiat tasapainossa ja antaa kaikille ansioittensa ja kykyjensä mukaan. Ketään ei jätetä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitten pidä myöskään täällä puhua yhteiskunnasta, jossa nähdään ihmiset eroteltuna. Jotkut ovat heidän näkökulmastaan hyväosaisia, kultalusikka suussa syntyneitä.
        Näistä pitää mainita, vaikka yhteiskunnassa on kansanvaltainen demokraattinen järjestelmä, joka pitää asiat tasapainossa ja antaa kaikille ansioittensa ja kykyjensä mukaan. Ketään ei jätetä.

        "....yhteiskunnassa on kansanvaltainen demokraattinen järjestelmä, joka pitää asiat tasapainossa ja antaa kaikille ansioittensa ja kykyjensä mukaan."
        Niinkö todella uskot ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sitten ymmärtänyt mitä tarkoitin?
        Minähän vertasin vain varattomien prioriteettejä ja valintoja keskenään.
        Mikä siinä oli varakkaiden mollausta tai kateutta?
        Oman perheen prioriteetit eivät ole luokkakysymys. Ne ovat suunnilleen samat varakkusasteikon molemmissa päissä, edellytykset sijoittaa näiden perustarpeiden ohella omaisuuden kartuttamiseen eivät kuitenkaan ole samat.
        Ihmisen todellinen pääoma ja rikkaus on pääkopassa ja sydämessä.
        Pal

        Älykkäällä pääkopalla opiskelee pitkälle ammattiin jossa tienaa hyvin. Tai keksii hyvän liikeidean ja perustaa tuottoisan firman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kommentoinut sijoittajan valintoja vaan vertasin vaikeista tai köyhistä oloista lähteneiden ihmisten omia valintoja.keskenään. Usein rahaa ei liikene sijoituksiin ja ei ihmisiä voi syyllistää siitä etteivät ole voineet/uskaltaneet/ ymmärtäneet tehdä sijoituksia, ostaa metsää jne. silloin kun suhdanne oli edullinen.
        En epäile ollenkaan etteikö sijoittaja olis huolehtinut lastensa koulutuksesta ja kartuttanut heille pesämunaa, mutta edelleenkin, kun lähtökohdat ovat erilaiset niin usein prioriteetitkin ovat erilaiset.
        Jokainen on vapaa tekemään omalla rahallaan mitä haluaa. Sijoittaa omaisuuteen, hyväntekeväisyyteen, kehitysapuun jne.

        Jos ei markkinataloudessa ole uskaltanut tehä menestyviä ratkaisuja, turha sitten nimitellä niitä, jotka ovat uskaltaneet, hyväosaisiksi itseensä vettattuna. Hänelläkin on järjestemässä mahdollisuus tehdä joko menestyviä tai vähemmän menestyviä rataisuja.
        Jos on itselleen valinnut palkansaajan ja korkotallettajan osan, pitää kuitenkin kunnioittaa yrittämistä, eikä nimitellä ja kadehtia heitä hyväosaisiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei markkinataloudessa ole uskaltanut tehä menestyviä ratkaisuja, turha sitten nimitellä niitä, jotka ovat uskaltaneet, hyväosaisiksi itseensä vettattuna. Hänelläkin on järjestemässä mahdollisuus tehdä joko menestyviä tai vähemmän menestyviä rataisuja.
        Jos on itselleen valinnut palkansaajan ja korkotallettajan osan, pitää kuitenkin kunnioittaa yrittämistä, eikä nimitellä ja kadehtia heitä hyväosaisiksi.

        Edelleenkin, edellytykset eivät ole samat jos on syntynyt työläisperheeseen jossain syrjäseudulla tai varakkaaseen "vanhan rahan" sukuun vauraassa ruuhka-Suomessa. Ne ovat tasoittuneet toki sitten viisikymmentäluvulta ja kuusikymmentäluvun suuri suomalainen luokkaretki teki mahdolliseksi lahjakkaiden ja yritteliäiden työläis/pientilallisten ja maaseudun palkallisen työväestön lasten pääsyn ns vihreälle oksalle, mutta eriarvoisuutta on edelleenkin ja se ei suinkaan ole läheskään aina itsestä kiinni, vaan siihen vaikuttavat monet tekijät.
        On todella yksisilmäistä mennä sanomaan että jokaisella on samat edellytykset ja mahdollisuudet vaurastumiseen tai että edes vaurastuminen olisi edes prioriteetti joka olisi jotenkin tärkeämpää kuin muut arvot.
        Suomessa ja Ruotsissa, USA:ssa ja Venäjällä....ja kaikkialla maailmassa on ns "hyväosaisia" eikä se ole nimittelyä, ainoastaan tosiasioiden, elämän realiteettien toteamista.
        (Pal)
        Voimme minun puolestani siirtyä takaisin keskustelemaan arkipäivän iloista ja murheista ikäihmisten elämässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älykkäällä pääkopalla opiskelee pitkälle ammattiin jossa tienaa hyvin. Tai keksii hyvän liikeidean ja perustaa tuottoisan firman.

        Just joo . . . . . .


    • Anonyymi

      Oikeistolainen ajattelu on kapeaa ja teoreettista. Sen todetakseen ei tarvitse
      olla kommunisti, vaikka oikeistolaisen maailmassa onkin vain oikeistolaisia
      ja kaikki loput ovat kommunisteja.

    • Anonyymi

      Missä on markkinakapitalistien/yritysten ja niiden omistajien yhteiskuntavastuu kansallisessa kriisissä?
      Sitä ei ole. Rahastetaan kun kansa joutuu maksamaan ennätyshinnat.
      Sanna Marin oli tässä täysin oikeassa.

      • Anonyymi

        Aiheesta oikeistolainen politiikka.

        Yhteiskunta (veronmaksajat) on mahdollistanut yritysten turvallisen ja tuottoisan toimintaympäristön ja monet yritykset saavat valtiolta (veronmaksajilta) tukea,
        yhteensä noin 10 miljardia vuosittain ja ylimääräisiä tukimiljardeja on jaettu koronan
        aikana yrityksille (kansa maksaa ne yritystukiin otetut miljardivelat, ei yritys).

        Olisiko lupa odottaa menestyviltä yrityksiltäkin vastuuta ?
        Kyllä olisi, mutta ne eivät ota vastuuta,
        Ne haluavat hyötyä tilanteesta nostamalla lisää hintoja ja takomalla entistä kovempia
        voittoja, koska ne tietävät, että samasta rahakirstusta valtio joutuu tukemaan
        kansalaisiaan, "miksi meidän yrittäjien pitäisi ottaa vastuuta?"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aiheesta oikeistolainen politiikka.

        Yhteiskunta (veronmaksajat) on mahdollistanut yritysten turvallisen ja tuottoisan toimintaympäristön ja monet yritykset saavat valtiolta (veronmaksajilta) tukea,
        yhteensä noin 10 miljardia vuosittain ja ylimääräisiä tukimiljardeja on jaettu koronan
        aikana yrityksille (kansa maksaa ne yritystukiin otetut miljardivelat, ei yritys).

        Olisiko lupa odottaa menestyviltä yrityksiltäkin vastuuta ?
        Kyllä olisi, mutta ne eivät ota vastuuta,
        Ne haluavat hyötyä tilanteesta nostamalla lisää hintoja ja takomalla entistä kovempia
        voittoja, koska ne tietävät, että samasta rahakirstusta valtio joutuu tukemaan
        kansalaisiaan, "miksi meidän yrittäjien pitäisi ottaa vastuuta?"

        Kyllä yrityksillä vero on. Muistaakseni sen nimi on: yhteisövero, joka peritään siitä, jos viivan alle jää jotakin. palkansaajat maksavat tuloveroa ja jos osinkoja jetaan, saajat maksavat osinkoveroa.
        Kyllä veriharhu on kaikessa toiminnassa ottamassa osansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä yrityksillä vero on. Muistaakseni sen nimi on: yhteisövero, joka peritään siitä, jos viivan alle jää jotakin. palkansaajat maksavat tuloveroa ja jos osinkoja jetaan, saajat maksavat osinkoveroa.
        Kyllä veriharhu on kaikessa toiminnassa ottamassa osansa.

        Yhteisövero on ajatuksellisesti ihan eri asia, mitä kirjoittaja tarkoittaa.
        Yhteisöveroa maksetaan 20 % yrityksen tuloksesta. Tulos puolestaan saadaan, kun vähennetään veronalaisista tuloista vähennyskelpoiset menot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhteisövero on ajatuksellisesti ihan eri asia, mitä kirjoittaja tarkoittaa.
        Yhteisöveroa maksetaan 20 % yrityksen tuloksesta. Tulos puolestaan saadaan, kun vähennetään veronalaisista tuloista vähennyskelpoiset menot.

        On yrityksiä/omistajia, jotka yrittävät rantauttaa kaikki voittonsa veroparatiiseihin,
        välttääkseen verojenmaksun Suomeen.
        Yhteisöveron ansiosta Suomeenkin jää jotain.
        Esimerkkinä joku vuosi sitten mainittiin eräs laaja yksityinen lääkäriasemaketju,
        jolle Kokoomus oli jo pohjustanut tulonsiirron suomalaisilta veronmaksajilta veroparatiiseihin, mutta silloinen PM löikin hanskat tiskiin. Sote jäi kesken ja Kokoomuksen suunnitelma ajoi karille kuten Keskustankin (keskusta-oikeiston)

        Työnantajien etujärjestö EK vaatii kansalaisilta muutoksia.
        Kokoomus vaatii aina: Leikkauksia pitää tehdä, nimenomaan vähäosaisilta.

        Työllisyysaste on nyt ennätyksellisen hyvä, mutta suomalaisia työttömiä on paljon,
        koska työnantajat haluavat mieluummin halpatyövoimaa ulkomailta ?

        Muilta on helppo vaatia, kunhan ei vain itse jouduta vastuuseen. Eikö voisi alkaa
        vaatia myös yrityksiltä vastuuta työllisyydestä, kestävyysvajeesta ja jonkinlaista yhteiskuntavastuuta yleensä varsinkin kriisitilanteessa ?
        Se on retorinen kysymys tietysti vain, koska tiedämme hyvin, että bisnesmiehet
        ovat aina rikastuneet, kun kansa on pulassa ja/tai on joku kriisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On yrityksiä/omistajia, jotka yrittävät rantauttaa kaikki voittonsa veroparatiiseihin,
        välttääkseen verojenmaksun Suomeen.
        Yhteisöveron ansiosta Suomeenkin jää jotain.
        Esimerkkinä joku vuosi sitten mainittiin eräs laaja yksityinen lääkäriasemaketju,
        jolle Kokoomus oli jo pohjustanut tulonsiirron suomalaisilta veronmaksajilta veroparatiiseihin, mutta silloinen PM löikin hanskat tiskiin. Sote jäi kesken ja Kokoomuksen suunnitelma ajoi karille kuten Keskustankin (keskusta-oikeiston)

        Työnantajien etujärjestö EK vaatii kansalaisilta muutoksia.
        Kokoomus vaatii aina: Leikkauksia pitää tehdä, nimenomaan vähäosaisilta.

        Työllisyysaste on nyt ennätyksellisen hyvä, mutta suomalaisia työttömiä on paljon,
        koska työnantajat haluavat mieluummin halpatyövoimaa ulkomailta ?

        Muilta on helppo vaatia, kunhan ei vain itse jouduta vastuuseen. Eikö voisi alkaa
        vaatia myös yrityksiltä vastuuta työllisyydestä, kestävyysvajeesta ja jonkinlaista yhteiskuntavastuuta yleensä varsinkin kriisitilanteessa ?
        Se on retorinen kysymys tietysti vain, koska tiedämme hyvin, että bisnesmiehet
        ovat aina rikastuneet, kun kansa on pulassa ja/tai on joku kriisi.

        Pilvistä ja viileää sunnuntaiaamua, nyt ei auta laistaa lenkkiä vaikka mieli tekisi, eilen pinnasin katselin taivaan pilvisyyttä ja hain syyhyn, että ulos ei tarvitse lähteä, kun vähän väliä sataa.
        Periaatteet joskus rasittaa ja huonon omantunnon aikaan saa.
        Nuhainenkin on oloni, mutta eipä tuo pieni nuha ole esteenä ennekään mihinkään touhuihini, joten ei nytkään.

        Hyviä kirjoituksia on ketjuun tullut, asiaa puhuttu, minun tiedoillani ei mitään lisättävää.
        Noin se monen asian kohdalla on, mutta ilman onnenkantamoista ei rahaton rikkauksia kerää, joku on sanonut ettei työteolla rikastu, kyllä se on yhtä menojen tarkkailu ollut tämän hetkisenkin tilan hankkiminen.
        Pankin asiakkaana melkein ikäni tähän asti olen ollut, asunto ensin korkealla korolla hankittiin, siinä piti tarkkaan seurata mihin rahat sijoittaa.
        Myöhemmin sitten mökki ja auto, samoin lainojen turvin, nyt en ole velkaa kenellekään ja kutakuinkin pärjäilen, ei mitään suurempaa menoerää enää, mutta ei rellestäen eletä nytkään.
        Tunnen tapauksia, joilla ei näinkään hyvin, joskus miettivät söisikö vai ostaisiko lääkkeet, samoista lähtökohdista on ponnistettu , toisilla ei samaa onnea ole jostakin syystä ollut.
        Perinnön jättämisistä ei voi puhua, mutta onni siinäkin asiassa on mukana ollut, jälkeläiset omin avuin ovat paikkansa kunnon kansalaisina hankkineet.

        Olen seurannut läheltä noita metsäasioitakin, isän kuoltua ja hänen toivomuksistaan metsä pitäisi säilyttää ja hoitaa hyvin.
        Toivomuksen toteutumisessa on vaikeuksia, kun yksi perijä vaatisi oman osansa rahana, siinä sitten seilataan miten milloinkin, toiset haluaisi isän toivomuksen pitää.
        Verojen ja hoidon suhteen nuristaan, kalliiksi tulee pitää metsä kunnossa, oliko isän toivomus liikaa?
        En kadehdi heidän tilaansa, jos myyt puuta, on istutettava taimia tilalle ja jos teetät vieraalla menoja taimien lisäksi tulee ja kuka sitten ehtii kasvusta nauttia, no ne perijät jotka ovat elossa, kun metsä on kaatokunnossa.
        Hyvä ei milloinkaan, ilman kuluja ei mikään onnistu metsän hoidossakaan, ahkera pitää köyhän metsän omistajankin olla, näin olen ymmärtänyt.

        Ihana asia, että ei noita huolia ja aivan kuten brinkalakin, tyytyväinen olen osaani, ei omaisuutta, mutta ei velkaa eikä huolia omaisuuden hoidosta.

        Monta kertaa sitä huomaa miettivänsä noita korotuksia milloin mistäkin, onko kaikki kuluihin meneviä, vai jääkö yrittäjille kuitenkin melkoiset summat, voisiko tyytyä vähempään ja näin koko kansan hyvinvointia lisätä.
        Verojen maksu on pakollista ja en alkuunkaan ymmärrä, että joku puhuu, että vero osuudet kuuluvat palkansaajalle, mistä sitten valtion maksut hoidetaan, veroparatiisit ovat tarpeettomia, verot kuuluu maksaa tuloistaan.

        Onneksi elämme demokraattisessa maassa, jossa jollakin tapaa keinottelua yritetään estää, onnistutaanko, ei varmaan tarpeeksi hyvin.
        Aina on rikkaita ja köyhiä, kunpa edes vähän tasoitusta tähänkin asiaan saataisiin ja kaveria ei jätetä henki eläisi.
        Myös se, että joillakin on älykkyyttä muita enemmän, onneakin, ei poista asiaa, että kaikki elämässä kiinni on pidettävä.
        Olen yrittänyt pienesti osallistua aina noihin talkoisiin missä vaikeassa tilanteessa olevia voi auttaa, pienikin ropo on toivon mukaan kohteensa löytänyt.

        Olipa kiva lukea ukkovaan terveiset ja sydäntä lämmitti nuo monet sydämet, kiitos niistä.
        Hyvillä mielin katson itsekin pakkasten täynnä olemista ja jääkaapin ylähyllyn säilöttyjä purnukoita, hyvä on talvella ottaa, säästö on kyseenalaista, mutta itsetehty maistuu.

        Mukavaa sunnnuntaipäivää kaikille.


      • SkillaN kirjoitti:

        Pilvistä ja viileää sunnuntaiaamua, nyt ei auta laistaa lenkkiä vaikka mieli tekisi, eilen pinnasin katselin taivaan pilvisyyttä ja hain syyhyn, että ulos ei tarvitse lähteä, kun vähän väliä sataa.
        Periaatteet joskus rasittaa ja huonon omantunnon aikaan saa.
        Nuhainenkin on oloni, mutta eipä tuo pieni nuha ole esteenä ennekään mihinkään touhuihini, joten ei nytkään.

        Hyviä kirjoituksia on ketjuun tullut, asiaa puhuttu, minun tiedoillani ei mitään lisättävää.
        Noin se monen asian kohdalla on, mutta ilman onnenkantamoista ei rahaton rikkauksia kerää, joku on sanonut ettei työteolla rikastu, kyllä se on yhtä menojen tarkkailu ollut tämän hetkisenkin tilan hankkiminen.
        Pankin asiakkaana melkein ikäni tähän asti olen ollut, asunto ensin korkealla korolla hankittiin, siinä piti tarkkaan seurata mihin rahat sijoittaa.
        Myöhemmin sitten mökki ja auto, samoin lainojen turvin, nyt en ole velkaa kenellekään ja kutakuinkin pärjäilen, ei mitään suurempaa menoerää enää, mutta ei rellestäen eletä nytkään.
        Tunnen tapauksia, joilla ei näinkään hyvin, joskus miettivät söisikö vai ostaisiko lääkkeet, samoista lähtökohdista on ponnistettu , toisilla ei samaa onnea ole jostakin syystä ollut.
        Perinnön jättämisistä ei voi puhua, mutta onni siinäkin asiassa on mukana ollut, jälkeläiset omin avuin ovat paikkansa kunnon kansalaisina hankkineet.

        Olen seurannut läheltä noita metsäasioitakin, isän kuoltua ja hänen toivomuksistaan metsä pitäisi säilyttää ja hoitaa hyvin.
        Toivomuksen toteutumisessa on vaikeuksia, kun yksi perijä vaatisi oman osansa rahana, siinä sitten seilataan miten milloinkin, toiset haluaisi isän toivomuksen pitää.
        Verojen ja hoidon suhteen nuristaan, kalliiksi tulee pitää metsä kunnossa, oliko isän toivomus liikaa?
        En kadehdi heidän tilaansa, jos myyt puuta, on istutettava taimia tilalle ja jos teetät vieraalla menoja taimien lisäksi tulee ja kuka sitten ehtii kasvusta nauttia, no ne perijät jotka ovat elossa, kun metsä on kaatokunnossa.
        Hyvä ei milloinkaan, ilman kuluja ei mikään onnistu metsän hoidossakaan, ahkera pitää köyhän metsän omistajankin olla, näin olen ymmärtänyt.

        Ihana asia, että ei noita huolia ja aivan kuten brinkalakin, tyytyväinen olen osaani, ei omaisuutta, mutta ei velkaa eikä huolia omaisuuden hoidosta.

        Monta kertaa sitä huomaa miettivänsä noita korotuksia milloin mistäkin, onko kaikki kuluihin meneviä, vai jääkö yrittäjille kuitenkin melkoiset summat, voisiko tyytyä vähempään ja näin koko kansan hyvinvointia lisätä.
        Verojen maksu on pakollista ja en alkuunkaan ymmärrä, että joku puhuu, että vero osuudet kuuluvat palkansaajalle, mistä sitten valtion maksut hoidetaan, veroparatiisit ovat tarpeettomia, verot kuuluu maksaa tuloistaan.

        Onneksi elämme demokraattisessa maassa, jossa jollakin tapaa keinottelua yritetään estää, onnistutaanko, ei varmaan tarpeeksi hyvin.
        Aina on rikkaita ja köyhiä, kunpa edes vähän tasoitusta tähänkin asiaan saataisiin ja kaveria ei jätetä henki eläisi.
        Myös se, että joillakin on älykkyyttä muita enemmän, onneakin, ei poista asiaa, että kaikki elämässä kiinni on pidettävä.
        Olen yrittänyt pienesti osallistua aina noihin talkoisiin missä vaikeassa tilanteessa olevia voi auttaa, pienikin ropo on toivon mukaan kohteensa löytänyt.

        Olipa kiva lukea ukkovaan terveiset ja sydäntä lämmitti nuo monet sydämet, kiitos niistä.
        Hyvillä mielin katson itsekin pakkasten täynnä olemista ja jääkaapin ylähyllyn säilöttyjä purnukoita, hyvä on talvella ottaa, säästö on kyseenalaista, mutta itsetehty maistuu.

        Mukavaa sunnnuntaipäivää kaikille.

        Iltapäivän puolelle on päivä kääntynyt.
        Noin tunnin päästä lähden 1-vuotispäiville 100 km päähän. Lähisuku koolla taas.
        Kissa jää talonmieheksi.
        Kultalusikoista näyttää juttua olleen. Sellaisia kai harvoilla meidänikäistenkään suusta, syntyessä löytyi.
        Vanhemmatkin tyhjästä lähtivät sodan jälkeen. Jotain kertyi matkan varrella, tavallista, kuin monella muullakin.
        Ei ne lähtökohdat aina ratkaisevia ole, joskin paremmat lähtökohdat antaa paremman alustan, milta ponnistaa.
        Monta miljonääriäkin on lähtenyt ponnistamaan ihan vanhan kansakoulun pohjalta.
        Löytyy Suomestakin.
        Asiaa puhuit Skillan tuosta metsäasiasta. Ei se niin yksinkertaista ole, ainakaan pienemmällä ´´metsäläisellä.´´
        Isot ovat kaikessa erikseen.
        Siitäkin olen elämälle kiitollinen, ettei tarvinnut koskaan työttömänä olla.
        Sunnuntairauhaa itse kullekin.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Iltapäivän puolelle on päivä kääntynyt.
        Noin tunnin päästä lähden 1-vuotispäiville 100 km päähän. Lähisuku koolla taas.
        Kissa jää talonmieheksi.
        Kultalusikoista näyttää juttua olleen. Sellaisia kai harvoilla meidänikäistenkään suusta, syntyessä löytyi.
        Vanhemmatkin tyhjästä lähtivät sodan jälkeen. Jotain kertyi matkan varrella, tavallista, kuin monella muullakin.
        Ei ne lähtökohdat aina ratkaisevia ole, joskin paremmat lähtökohdat antaa paremman alustan, milta ponnistaa.
        Monta miljonääriäkin on lähtenyt ponnistamaan ihan vanhan kansakoulun pohjalta.
        Löytyy Suomestakin.
        Asiaa puhuit Skillan tuosta metsäasiasta. Ei se niin yksinkertaista ole, ainakaan pienemmällä ´´metsäläisellä.´´
        Isot ovat kaikessa erikseen.
        Siitäkin olen elämälle kiitollinen, ettei tarvinnut koskaan työttömänä olla.
        Sunnuntairauhaa itse kullekin.

        "Siitäkin olen elämälle kiitollinen, ettei tarvinnut koskaan työttömänä olla".

        Sanonta "elämälle kiitollinen" on erikoinen, elämä on abstrakti asia.
        Voiko sille olla kiitollinen ? Kiittäkää vain reilusti itseänne, kun itsenne
        eteen olette toimineet. Esimerkiksi hankkineet työpaikan itsellenne.
        Siitä voi nykyään olla vielä kiitollisempi itselleen, hyvää vakituista työpaikkaa
        on nykyään vaikeampi saada.


    • Suvun synttäreitä meilläkin osuu kesän lisäksi syksyyn, ja nyt otetaan koronataukoa takaisin, juhlia riittää. Piti uusi juhlaleninkikin ostaa, ettei olla joka kemuissa samalla mekolla, jääväthän ne valokuviinkin.😊

      Demokraattinen päätöksenteko ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus ovat puhuttaneet, ja aina löytyy parannettavaa tälläkin saralla. Oli lusikka kultaa, puuta tai terästä, kyllä se pitää joskus kauniiseen käteen ottaa, eli sopeutua.

      Pakkaillaan tässä retkiautoa Lapin matkaa varten. Ruska on jo alkanut käsivarressa, viime syksynä se olikin erityisen upea.
      Hyvää vointia kaikille, tavataan taas!

    • Anonyymi

      Varakkaitten lapsilla on suora vanhempien tukema tie korkeakouluihin,
      jos vain viitsivät lukea itsensä sisään ja opintolainan voi sijoittaa tuottavasti.
      Vaati todella "sopeutumista".

    • Anonyymi

      Siitä varakkuudesta jaksetaan täälläkin kertoa.

    • Anonyymi

      Skillan kirjoitti 2.9.-22
      "Kateellinen en hyväosaisten elämästä ole, tyytyväinen omaan osaani."

      Tuosta kai voi tehdä sen johtopäätöksen, että Skillan ei itseään pidä hyväosaisena.
      Skillanhan on kertonut täällä melko laajasti elämästään.

      Olisi kiva kuulla missä se hyväosaisuuden raja menee.
      Kirjoittaako tänne ainuttakaan hyväosaista?

      • Anonyymi

        Kateellinen olen, enkä ole tyytyväinen omaan osaani.


      • Anonyymi

        "Kirjoittaako tänne ainuttakaan hyväosaista?"
        Miten määrittelisit "hyväosaisen" ? Miten te muut määrittelisitte hyväosaisen ?
        Jokaisella on ehkä oma käsitys siitä ?
        On hyväosaisia ja on vielä hyväosaisempia ja on suorastaan "etuoikeutettuja".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kirjoittaako tänne ainuttakaan hyväosaista?"
        Miten määrittelisit "hyväosaisen" ? Miten te muut määrittelisitte hyväosaisen ?
        Jokaisella on ehkä oma käsitys siitä ?
        On hyväosaisia ja on vielä hyväosaisempia ja on suorastaan "etuoikeutettuja".

        Hyväosainen on se, jolla on sisäinen rauha.


    • Anonyymi

      Kaikki on suhteellista, riippuu mihin vertaa. Jos ei nälkä eikä jano pääse
      yllättämään ja on lämmin koti, vaikka kuinka pieni ja vaatimaton ja on elossa
      vielä täälläkin näpyttelemässä on kai aika hyväosainen ?
      Tämänpituisen höpötyksen kirjoittamisen aikana kuolee kymmeniä ihmisiä
      nälkään ja nälän aiheuttamiin sairauksiin.
      Vertaamatta itseään täysin osattomiin on silti todella hyväosainen,
      vaikka elämä olisi hyvin vaatimatontakin.
      Raha ja loisto ei ole onnen edellytys eikä onnea takaa, vaikka sillä voi paljon
      elämäänsä vaikuttaakin.

      • Aloitellaan viikko sateisena ja viileänä, ruska alkaa jo näkyä, vaikka puut vielä aivan vihreinä, pensaat punottaa.
        Vettä hiljalleen satelee, ulosmenon voi laistaa, onneksi ei kauppaankaan asiaa.

        Olette pohtineen vaikeaa asiaa, missä raja vedetään rikkaiden ja köyhyyden suhteen, enpä osaa mitään viisasta sanoa.
        Oman osani tiedän, ei rikkautta, mutta elämä sujuu, joka päivä olen selvinnyt omin avuin ja varoin.
        Joskus avioliiton alussa tuntui selviytyminen vaikealta, velkaa pankkiin ja pienet tienestit minulla, mieheni normi työläinen, hyvä sellainen, kaikesta selvittiin.
        Elämässä jaksettiin maksaa kaikki tarvittava ja eläkeiässä olimme omillamme, se minun rikkautta onkin.
        Hyvä terveys, mielenrauha, siinä ne rikkauteni.
        Vaikeampi on yleisesti rikkauden määritettä sanoa, ehkä voisi olla niin, kun ostoksia tekee, ei tarvitse miettiä riittääkö rahat ja ne joilta veroja piiloon veroparatiisiin riittää, voisi jo rikkaaksi sanoa.
        Kaiken kaikkiaan hyväosaisena pidän itseäni, en omaisuuden suhteen, vaan onnen mukana kulkien ja terveenä olen saanut olla, se on se rikkaus mitä ei aina rahallakaan saa.
        Elämän kampaillen olen taistellut, maksuista selvinnyt ja nyt on mieli tasapainoinen, mietiskelen joskus mitä tarvitsisin, rehellisesti voin itselleni todistaa, en mitään.
        Asuntonikin on pieni, mitään uutta ei mahdu, onneksi olenkin tyytyväinen, pientä vaihtelua saan huonekalujen paikkaa vaihtaen;)
        Varmaan olen kuvan itsestäni melko tarkkaan antanut, mutta ei elämäni ketään niin suuresti kiinnosta, ettenkö rehellinen senkin suhteen voisi olla, mitään ei piiloteltavaa, joskin ei tietenkään tarvitsisi mitään kertoakaan.;)
        Kirjoiteltu mitä on kirjoitettu, totuutta kaikki, tuskin kovin korkealta voisin pudota jos jollekin olisi tarvetta ryhtyä elämääni penkomaan;)
        Uskon , että kiinnostus minimissä, hyvä näin.

        Ramoona sanoi osuvasti, sopeutuminen on yksi rikkaudenkin lähtökohta, kun elämä antaa sen minkä antaa, katkeruus ei kasva ja itsensä kanssa voi elää ilman vihaa ja katkeruutta.
        Kateus ei mieltä hyväksi tee minkään asian kohdalla. kaikilla "rikkaillakin" on huolensa, ehkä omaisuuden kartuttaminen on vienyt ilon elää ja nautinnon elämästä.

        Eliaana tuon sota-ajan mainitsit, kyllä silloin monella oli tiukkaa, joskin myös hätää käytti jotkut hyötyäkseen, joka päiväinen puute teki ihmisistä nöyriä kaiken edessä.
        Nyt voi sanoa, että ei toivoisi kenenkään joutuvan moista kokemaan ja kuitenkin maailmassa aina sotaa käydään, tuskaa koetaan, oppivatko ihmiset koskaan.
        Olisi aiheellista pysähtyä miettimään näiden maailman vaikeuksista kärsivien osaa, yrittää pieninkin konstin pyrkiä auttamaan.
        Kovalla työllä on maamme nostettu tähän tilaan ja tyytyväisyyttä voisi runsaammin esiintyä.

        Eipä tullut selkeää vastausta rajaan rikkaiden ja köyhien elämiseen, ehkä joku paremmin sen osaa kertoa, hyvää viikon alkua teille kirjoittajakaverit;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Aloitellaan viikko sateisena ja viileänä, ruska alkaa jo näkyä, vaikka puut vielä aivan vihreinä, pensaat punottaa.
        Vettä hiljalleen satelee, ulosmenon voi laistaa, onneksi ei kauppaankaan asiaa.

        Olette pohtineen vaikeaa asiaa, missä raja vedetään rikkaiden ja köyhyyden suhteen, enpä osaa mitään viisasta sanoa.
        Oman osani tiedän, ei rikkautta, mutta elämä sujuu, joka päivä olen selvinnyt omin avuin ja varoin.
        Joskus avioliiton alussa tuntui selviytyminen vaikealta, velkaa pankkiin ja pienet tienestit minulla, mieheni normi työläinen, hyvä sellainen, kaikesta selvittiin.
        Elämässä jaksettiin maksaa kaikki tarvittava ja eläkeiässä olimme omillamme, se minun rikkautta onkin.
        Hyvä terveys, mielenrauha, siinä ne rikkauteni.
        Vaikeampi on yleisesti rikkauden määritettä sanoa, ehkä voisi olla niin, kun ostoksia tekee, ei tarvitse miettiä riittääkö rahat ja ne joilta veroja piiloon veroparatiisiin riittää, voisi jo rikkaaksi sanoa.
        Kaiken kaikkiaan hyväosaisena pidän itseäni, en omaisuuden suhteen, vaan onnen mukana kulkien ja terveenä olen saanut olla, se on se rikkaus mitä ei aina rahallakaan saa.
        Elämän kampaillen olen taistellut, maksuista selvinnyt ja nyt on mieli tasapainoinen, mietiskelen joskus mitä tarvitsisin, rehellisesti voin itselleni todistaa, en mitään.
        Asuntonikin on pieni, mitään uutta ei mahdu, onneksi olenkin tyytyväinen, pientä vaihtelua saan huonekalujen paikkaa vaihtaen;)
        Varmaan olen kuvan itsestäni melko tarkkaan antanut, mutta ei elämäni ketään niin suuresti kiinnosta, ettenkö rehellinen senkin suhteen voisi olla, mitään ei piiloteltavaa, joskin ei tietenkään tarvitsisi mitään kertoakaan.;)
        Kirjoiteltu mitä on kirjoitettu, totuutta kaikki, tuskin kovin korkealta voisin pudota jos jollekin olisi tarvetta ryhtyä elämääni penkomaan;)
        Uskon , että kiinnostus minimissä, hyvä näin.

        Ramoona sanoi osuvasti, sopeutuminen on yksi rikkaudenkin lähtökohta, kun elämä antaa sen minkä antaa, katkeruus ei kasva ja itsensä kanssa voi elää ilman vihaa ja katkeruutta.
        Kateus ei mieltä hyväksi tee minkään asian kohdalla. kaikilla "rikkaillakin" on huolensa, ehkä omaisuuden kartuttaminen on vienyt ilon elää ja nautinnon elämästä.

        Eliaana tuon sota-ajan mainitsit, kyllä silloin monella oli tiukkaa, joskin myös hätää käytti jotkut hyötyäkseen, joka päiväinen puute teki ihmisistä nöyriä kaiken edessä.
        Nyt voi sanoa, että ei toivoisi kenenkään joutuvan moista kokemaan ja kuitenkin maailmassa aina sotaa käydään, tuskaa koetaan, oppivatko ihmiset koskaan.
        Olisi aiheellista pysähtyä miettimään näiden maailman vaikeuksista kärsivien osaa, yrittää pieninkin konstin pyrkiä auttamaan.
        Kovalla työllä on maamme nostettu tähän tilaan ja tyytyväisyyttä voisi runsaammin esiintyä.

        Eipä tullut selkeää vastausta rajaan rikkaiden ja köyhien elämiseen, ehkä joku paremmin sen osaa kertoa, hyvää viikon alkua teille kirjoittajakaverit;)

        Olen mielestäni hyvä-osainen kun ei tarvitse odotella eläkepäivää. Monella on niin että loppukuusta rahatkin ovat loppu. Ei ole velkoja ja eläke tulee tilille.
        Minulla on kaikkea mitä tarvitsen, liikaakin. Ainakin kamoja on kertynyt nurkkiin tarpeettoman paljon.
        En ole koskaan ollut näin tyytyväinen elämääni. Jonkun mielestä saatan elää vaatimattomasti mutta minulle riittää hyvin .
        Kun muistelen ruuhkavuosia ja pitkää omaishoitoa niin en oikein muuta muista kun ainaisen väsymyksen.
        Kun kuuntelee uutisia ja lukee lehtiä niin helposti menisi paniikkiin siitä kuinka pärjää tämän loppun elämän. En jaksa murehtia.


    • Luin kommentinne rikas/köyhä. Mietin onko tämä sitä samaa kuin vaativa/vaatimaton. Eli nostetaan itsemme jollekin kunnioitettavalle tasolle köyhien tai varakkaiden joukossa.Esim. tuo, että on tullut omillaan toimeen ilman yhteiskunnan tukia ei pidä paikkaansa. Olemme saaneet koulutuksen, lapsilisät, terveyden huollon jne...jne ilmaiseksi yhteisistä varoistamme.

      En ole ikinä ollut köyhä. Köyhyyshän on suhteellisen pysyvä olotila. Tilapäistä puutetta lie itsekukin jossain elämän varrella kokenut. Nuorena Tukholmassa ollessani tienasin hyvin, mutta rahat kuluivat vaatteisiin ja biletyksiin. Tilipäivän edellä syötiin kaurapuuroa ilman voisilmää.

      Ei se ollut köyhyyttä se oli elämän rikkautta.
      Rikkaus ei ole vain ostokykyä, eikä köyhyys kuivettumista.

      Uskon tänne kirjoittavien olevan sut' hyvin toimeentulevia. Itse koen olevani herran kämmenellä, ei ole puutetta, sähkökuluista tai ruuasta.

      Lähden taas fysioterapeutin luokse saamaan kuntoutusohjeita. Kotiin palattuani siivooja on siistinyt kotimme. ; ))

      • Anonyymi

        "En ole ikinä ollut köyhä. " ???

        Kuitenkin lapsesi maksoi laskujasi kirjoituksesi mukaan, kun olit "köyhä" varaton ja vain kiitollisuudenvelasta, kuinka olet heitä hoivannut lapsena.


      • Minä olen koko ikäni elänyt tarkan markan periaatteella. Tiukimpina aikoina tein kahta työrä, mutta aina olen selvinnyt laskuista ja niistä pakkolainoista, joihin olin mentävä jossakin kireässä paikassa.
        Eläkkeeni ei ole suuruudella pilattu, ja ns. perhe-eläke leskeksi jäätyäni on vähän tulojani lisännyt. Korona-öaikana jopa tilille on kertynyt säästöjäkin, kun en käynyt shoppailemassa enkä syömässä ystävin kanssa lounaita.
        Sähkön hinnasta on paljon ennusteita annettu. Yhtäkään isoa laskua en ole vielä saanut, mutta vähän pelottavalta tulevaisuus tuntuu, kun päivän uutisannissakin on sähkö kaiken aikaa käsittelyssä.
        Kun eilen illalla panin pyykin pyörimään, mietin, onko tässä ruvettava pesemään pyykit yöaikaan, mutta sitten tulin ajatelleeksi, onko yösähkö erikseen sovittava, vai koskeeko se ilman muuta kaikkia talouksia. En minä tiedä. Taidan unohtaa koko sähkön ja elän kuten ennenkin. Kaukolämmön hinnallakin on peloteltu. Laskin lämpötilaa ja aloin jäähtyä. Ei tämä oikein suju, tämä säästeliäänä eläminen.
        Ei varmaan auta ruveta elämään säästöliekillä, ei menoja, ei herkkuruokia, ei uusia kamppeita, ei harrastuksia, ei kampaajaa eikä jalkahoitoa. Tiukasti kotiin, valot pois ja filtti polville. Onko se enää järkevää?
        Mä en ala.


      • Anonyymi

        "Köyhyyshän on suhteellisen pysyvä olotila."
        Ihan uusi tieto ! Missä se on todistettu ? Ei pidä paikkaansa.


      • Anonyymi

        " Itse koen olevani herran kämmenellä, ei ole puutetta, sähkökuluista tai ruuasta."
        Se on hyvin kun yksin selviytyy kaikesta hintojen noustessa.


      • Anonyymi

        "Ei se ollut köyhyyttä se oli elämän rikkautta."
        Tyhmyys ei ole elämän rikkautta.
        Useimmat ovat jo nuorena järkeviä, suunnittelevat taloutensa tarkasti,
        eivät elä niin tyhmästi, että rahat loppuisivat ennen seuraavaa tilipäivää.
        Voi sattua jotain yllättävääkin.
        Mistä on sitten ottaa jos rillutellut rahansa menemään ?
        Suu säkkiä myöten, vastuullisuus omista asioistaan oli jo nuoruudessani
        kunnia-asia.
        Järkevästikin ajattelevalla on mahdollisuus tavata ystäviä,
        tavata uusia ihmisiä ja pitää hauskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ole ikinä ollut köyhä. " ???

        Kuitenkin lapsesi maksoi laskujasi kirjoituksesi mukaan, kun olit "köyhä" varaton ja vain kiitollisuudenvelasta, kuinka olet heitä hoivannut lapsena.

        Relismia kehiin, olin toimintakyvytön sairauteni aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Relismia kehiin, olin toimintakyvytön sairauteni aikana.

        Seli, seli taas.

        Kukapa ei olisi toimitakyvytön sairauden aikaan ja sinultahan meni jopa liikunta kyky, joten jouduit opettelemaan jopa kävelyn uudestaan.`Samalla taisi mennä se älykin?

        Eikö sinulla ole jo suoraveloituksessa kaiki laskut, ainakin yleisimpiin menoihin, kuten sairaalaan ja terkkariin. Vai eikö ole tilillä varaa hoitaa nämä?

        Halusit vain taas moittia SkillaN;nia, kuinka hän on saanut nauttia yhteiskunnan varoista, joita olet muuten itsekkin saanut ja tuskin SkillaN on on kouluttautunut näillä opintotuilla.

        Olet ilkeä, muuta en voi sanoa. No, ehkä kateelinen kainuulainen, jonka on pakko halveksia toisten mielipiteitä.


      • Anonyymi

        Luettelemasi tuet ovat kaikille tulleita eli ne on saa, tulit omillasi toimeen tai sitten et.

        Sitten on näitä todellisia tukia, kuten esim. pienen työeläkkeen päälle saatavaa kansaneläkettä ja asumistuki. Niitä ei kaikki saa.

        Muistatko vielä nuo tuet?


      • Anonyymi

        Mitä hiton elämän rikkautta biletyksessä ja örvellyksessä on niin rajusti ettei hyvä palkka riitä? Mitä sait saldoksi?
        Taitaa olla pienet vuokrakulut siellä kierreportaan alla. Ikäänkuin vuokraherran kantapään alla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Itse koen olevani herran kämmenellä, ei ole puutetta, sähkökuluista tai ruuasta."
        Se on hyvin kun yksin selviytyy kaikesta hintojen noustessa.

        Yksin ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seli, seli taas.

        Kukapa ei olisi toimitakyvytön sairauden aikaan ja sinultahan meni jopa liikunta kyky, joten jouduit opettelemaan jopa kävelyn uudestaan.`Samalla taisi mennä se älykin?

        Eikö sinulla ole jo suoraveloituksessa kaiki laskut, ainakin yleisimpiin menoihin, kuten sairaalaan ja terkkariin. Vai eikö ole tilillä varaa hoitaa nämä?

        Halusit vain taas moittia SkillaN;nia, kuinka hän on saanut nauttia yhteiskunnan varoista, joita olet muuten itsekkin saanut ja tuskin SkillaN on on kouluttautunut näillä opintotuilla.

        Olet ilkeä, muuta en voi sanoa. No, ehkä kateelinen kainuulainen, jonka on pakko halveksia toisten mielipiteitä.

        Ihmeparantumisia vsnhuksillakin on, tuossa todiste. Yleensä nuorillakin kuluu ainakin vuosi toipua tuollaisesta tilasta, joka muistuttaa halvausta mutta pahempi kun oli tajuttomuuskin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seli, seli taas.

        Kukapa ei olisi toimitakyvytön sairauden aikaan ja sinultahan meni jopa liikunta kyky, joten jouduit opettelemaan jopa kävelyn uudestaan.`Samalla taisi mennä se älykin?

        Eikö sinulla ole jo suoraveloituksessa kaiki laskut, ainakin yleisimpiin menoihin, kuten sairaalaan ja terkkariin. Vai eikö ole tilillä varaa hoitaa nämä?

        Halusit vain taas moittia SkillaN;nia, kuinka hän on saanut nauttia yhteiskunnan varoista, joita olet muuten itsekkin saanut ja tuskin SkillaN on on kouluttautunut näillä opintotuilla.

        Olet ilkeä, muuta en voi sanoa. No, ehkä kateelinen kainuulainen, jonka on pakko halveksia toisten mielipiteitä.

        Eikö ole mieltä ylentävää olla hyvä ihminen, jota kateus ja halventaminen ei vaivaa.

        Olen mieluummin tyhmä ja osaamaton jos pitäisi sinun kanssasi osia vaihtaa.

        Onneksi ei tarvitse, minulla on kaikkea mitä tarvitsen.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö ole mieltä ylentävää olla hyvä ihminen, jota kateus ja halventaminen ei vaivaa.

        Olen mieluummin tyhmä ja osaamaton jos pitäisi sinun kanssasi osia vaihtaa.

        Onneksi ei tarvitse, minulla on kaikkea mitä tarvitsen.

        Korppis

        Nälkämaan kansa aina tyytynyt vähään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ole ikinä ollut köyhä. " ???

        Kuitenkin lapsesi maksoi laskujasi kirjoituksesi mukaan, kun olit "köyhä" varaton ja vain kiitollisuudenvelasta, kuinka olet heitä hoivannut lapsena.

        Lspsetko velkaa vanhemmilleen lapsuuden hoivasta? Aivan järkyttävä ajatuksenakin. Saahan lapsiin varmaan tuollaisen velan tunteen tietynlaisella manipuloivalla kasvatuksella syntymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmeparantumisia vsnhuksillakin on, tuossa todiste. Yleensä nuorillakin kuluu ainakin vuosi toipua tuollaisesta tilasta, joka muistuttaa halvausta mutta pahempi kun oli tajuttomuuskin.

        En ole vielä toipunut. Menee vielä aikaa, eikä lopputulos ole selvillä.
        Tånään olin fysiotetapeutin hoivassa. Teimme jalkalihasharjoituksia, jalkani ovat vielä heikot.
        Tasapaino heittelee. Kyllä nuori kuin vanhankin tarvitsee aikaa palautuakseen ennalleen jos palautuu. Luin yhden miehen tarinan samantyyppisestä aivosairaudesta. Häneltä meni vuosia parantumiseen. Nyt hän jo juoksee maratonia.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lspsetko velkaa vanhemmilleen lapsuuden hoivasta? Aivan järkyttävä ajatuksenakin. Saahan lapsiin varmaan tuollaisen velan tunteen tietynlaisella manipuloivalla kasvatuksella syntymään.

        Olet sisäistänyt lasten ja vanhempien suhteen velkasuhteeksi. Minä olen sisäistänyt suhteeni lapsiin yhteistyöhön ja avunantoon.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet sisäistänyt lasten ja vanhempien suhteen velkasuhteeksi. Minä olen sisäistänyt suhteeni lapsiin yhteistyöhön ja avunantoon.

        Korppis

        Sinähän se sanoit esikoisesi tunteneen olevansa velkaa vuosikymmenet sinulta saamastaan hoivasta ja siksi halusi maksaa laskujasi! Miksi käännät asian nyt ihan päälaelleen? Omat sanomasi tunget toisten suuhun!!!! Ei ole kauan kun näin esikoistasi ylistit, löydät kyllä sen paikan itsekkin.

        No toisaalta, jos lapsi vuosikymmenet on äitinsä avustettavana, voihan sitä jo vuorostaan äidin laskuja maksaa. Meillä nuo mukulat lähti jo 19 v ylioppilaaksi päästyään omilleen asumaan ja elämään, tietysti opiskelijoita kyllä autettiin mutta heillä oli opintotuki ja kävivät ohella töissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ole ikinä ollut köyhä. " ???

        Kuitenkin lapsesi maksoi laskujasi kirjoituksesi mukaan, kun olit "köyhä" varaton ja vain kiitollisuudenvelasta, kuinka olet heitä hoivannut lapsena.

        ”Kun äiti on pyyteettömästi hoitanut ja avustanut lapsia vuosikymmenet, nyt on aika maksaa äidin laskuja”.
        Eipä ole meikäläisellä tullut mieleenkään saada lapselta joskus ” palkkaa” hoidosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ole ikinä ollut köyhä. " ???

        Kuitenkin lapsesi maksoi laskujasi kirjoituksesi mukaan, kun olit "köyhä" varaton ja vain kiitollisuudenvelasta, kuinka olet heitä hoivannut lapsena.

        Sinulla tuntuu olevan laaja arkisto palstalaisten kirjoituksista. Ei ole tainnut Kk:kaan kirjoittaa ainoatakaan tekstiä, johon et olisi pystynyt kommentoimaan vetoamalla johonkin aikaisempaan tekstiin.
        "Nimetön anonyymi"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla tuntuu olevan laaja arkisto palstalaisten kirjoituksista. Ei ole tainnut Kk:kaan kirjoittaa ainoatakaan tekstiä, johon et olisi pystynyt kommentoimaan vetoamalla johonkin aikaisempaan tekstiin.
        "Nimetön anonyymi"

        Palstan tarkoitus on kommentoida. Tuo kk teksti johon kommentti on kirjoitettu, on ihan uusi , ei mitään arkistokamaa.
        Jos ei siedä kommentteja, voi pysyä pois palstalta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Palstan tarkoitus on kommentoida. Tuo kk teksti johon kommentti on kirjoitettu, on ihan uusi , ei mitään arkistokamaa.
        Jos ei siedä kommentteja, voi pysyä pois palstalta.

        No, ei kovin vanha, mutta olet muuntanut alkuperäisen viestini sisältöä.

        Nythän syytät minua, koska poikani piti huolta minusta ja huolehtimisen syyn hänellä olleen kasvatukseni vika.

        Otapa teistä selvää 😖
        .


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        No, ei kovin vanha, mutta olet muuntanut alkuperäisen viestini sisältöä.

        Nythän syytät minua, koska poikani piti huolta minusta ja huolehtimisen syyn hänellä olleen kasvatukseni vika.

        Otapa teistä selvää 😖
        .

        Kukaan ei ole syyttänyt ketään. On vain oudoksuttu ajatusta, että lapsi maksaisi takaisin äidilleen saamastaan hoivasta. Ei lapsen tarvitse olla vanhemmilleen kiitollisuudvelassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei ole syyttänyt ketään. On vain oudoksuttu ajatusta, että lapsi maksaisi takaisin äidilleen saamastaan hoivasta. Ei lapsen tarvitse olla vanhemmilleen kiitollisuudvelassa.

        Kuka niin on kirjoittanut, että lapsen pitää olla vanhemmilleen kiitollsuuden velassa... sinä


      • Anonyymi

        Kerrankin kirjoitat asiaa 🤣

        Korppis


    • Aamupäivää ! Hyväosainen minäkin !..)) Voiko hyvinvointivaltiossa, maailman onnellisemmassa maassa elävä, muuta olla ?
      Ja samoin ajattelen, jos on (riittävästi) terveyttä ja mielenrauhaa, on rikas.

      Ihan hyviä kannanottoja minustakin, vaikka tuttua tylytystäkin oli joukossa..))
      Ei minullakaan ole niihin mitään lisättävää.

      Olen muutenkin tainnut siirtyä mielipiteistä tarinointiin, siis oman kiinnostukseni kohdalla. Elämänkokemusten jakaminen muiden kanssa on enempi minun juttuni kuin politiikka ja mielipiteiden esittäminen siltä pohjalta. Eli olen tainnut siirtyä sinne tynnyriin ja laittaa tapinkin kiinni..))

      Omassa pienelämässä riittää askarointia: tekemätöntä työtä on paljon. Sitä ehti kertyä liikuntavaikeuden ja koronan vuoksi ja kyllä tuota sumaa tahtookin purkaa, ihan tekemisen ilosta.
      Erityisen iloinen olen myös tuosta "autollisesta" kaveristani, josta saan paitsi retkeliy-ja ulkoiluseuraa myös kyydin erilaisiin kulttuuritapahtumiin.
      Veljentyttökin vaihtoi työpaikkaa ja tuleva tukikohta on sellainen, että hän voi työmatkalla poiketa vanhaa tätiä tervehtimässä...))
      Hänen avullaan saan myös vierailun lapsuudenkotiini helpommin toteutetuksi. Makriinan esimerkin (mökkireissu) innoittamana minäkin päätin tuon vierailun tehdä sinne, kuitenkin vähän alkeellisiin oloihin. Ei muuta kuin kävely/bussi/juna/juna/taksikyyti ja perillä ollaan - toivottavasti...
      Kuntoni on sellainen, että hankalinta on pitkään istuminen. Se pistää kiemurtelemaan ja vaihtamaan asentoa tämän tästä.
      Kävely kävelysauvojen kanssa sujuu yllättävän hyvin. Eilenkin tarvoin pari kilometriä metsään ja kun huomasin uuden ulkoilureitin lähdin tietysti tutustumaan siihen. Suomaisema kiehtoi niin, etten malttanut pysähtyä ja kai sille reissulle tuli viitisen kilometriä pituutta.
      Tietysti pysähtelin monta kertaa, mutta en nyt mitään huippukuntoa tavoittelekaan, luonnonrauha riittää.
      Tuosta hyvä- tai huono-osaisuudesta vielä: pari hyvää TV-ohjelmaa on tullut. Aulikki Oksasen käsikirjoittama "Aliisa" on hyvin tosipohjaiselta tuntuva tarina -70-luvulta. Pelkällä kansaneläkkeellä elävä, vuokralla asuva leskirouva jäi asunnon saneerausohjelman jalkoihin ja ajautui asunnottomuuden ahdinkoon.
      Sen tyyppistä syrjäytymistä meillä ei kuitenkaan enää taida olla. Kaikilla on katto pään päällä, ruokaakin saa. Elleivät omat rahat riitä, on sosiaaliturva ja kolmannen sektorin toimijoita, jotka voivat tulla apuun.

      Toinen koskettava tarina totaalisesta köyhyydestä ja näköalattomuudesta oli "Kapernaum - kaaoksen lapset". Olin nähnyt sen teatterissa ja se sai kyllä huomiota, koska se lähestyi aihetta lapsen näkökulmasta: 12-vuotias poika haastoi vanhempansa oikeuteen, koska nämä olivat synnyttäneet hänet ja joukon sisaruksia olosuhteisiin, joissa heillä ei ollut selviytymismahdollisuuksia.

      Niin että, kuten toinen kirjoittaja jo totesi: kaikki on suhteellista, myös hyvä- ja huono-osaisuus. Riippuu siitä mihin vertaa, miten oman osansa kokee.
      demeter1

      • Anonyymi

        "Elleivät omat rahat riitä, on sosiaaliturva ja kolmannen sektorin toimijoita, jotka voivat tulla apuun"
        Onngelma on se, etteivät "Aliisan" tyyppiset avuntarvitsijat osaa hakea apua.
        Heillä ei ole usein ole edes tietoa, että apua voisi saada eikä tietoa mistä sitä voisi kysyä.
        Kukaan ei tule apuun, ellei ole itse aktiivinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Elleivät omat rahat riitä, on sosiaaliturva ja kolmannen sektorin toimijoita, jotka voivat tulla apuun"
        Onngelma on se, etteivät "Aliisan" tyyppiset avuntarvitsijat osaa hakea apua.
        Heillä ei ole usein ole edes tietoa, että apua voisi saada eikä tietoa mistä sitä voisi kysyä.
        Kukaan ei tule apuun, ellei ole itse aktiivinen.

        Teoriassa kaikki on niin helppoa ja vaivatonta.
        Ajatellaanpä käytäntöä "aliisojen" kannalta.
        Aliisalla on ehkä näpykänny. Ei internettiä.
        Ei ole enää puhelinluetteloakaan,
        mistä "aliisa" K-kirjaimen kohdalta alkaisi etsiä "kolmatta sektoria".

        Ei itsellekään tule mieleen yhtään "kolmannen sektorin" edustajan nimeä,
        jos lasketaan pois Punainen Risti ja Pelastusarmeija
        enkä tiedä edustavatko ne "kolmatta sektoria" vai mitä "kolmas sektori" tarkoittaa ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Elleivät omat rahat riitä, on sosiaaliturva ja kolmannen sektorin toimijoita, jotka voivat tulla apuun"
        Onngelma on se, etteivät "Aliisan" tyyppiset avuntarvitsijat osaa hakea apua.
        Heillä ei ole usein ole edes tietoa, että apua voisi saada eikä tietoa mistä sitä voisi kysyä.
        Kukaan ei tule apuun, ellei ole itse aktiivinen.

        Niinpä, Ano 12.30. Juuri tuota avuttomuutta byrokratian kanssa tuo näytelmäkin käsitteli. Aliisalla tulivat apuun vertaiset, naapuri ja ystävät: yksi tiesi yhtä, toinen toista ja apua annettiin kukin omasta tilanteestaan käsin. Tämän päivän mittareilla mitaten huono-osaisia olivat nämä auttajatkin.
        Siksi toivoisi, että tässäkin ajassa löytyisi tuollaista lähimmäisyyttä, vertaisuutta, koska yksityisen avun varaan joudumme luultavasti tulevaisuudessa laskemaan entistä enemmän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Teoriassa kaikki on niin helppoa ja vaivatonta.
        Ajatellaanpä käytäntöä "aliisojen" kannalta.
        Aliisalla on ehkä näpykänny. Ei internettiä.
        Ei ole enää puhelinluetteloakaan,
        mistä "aliisa" K-kirjaimen kohdalta alkaisi etsiä "kolmatta sektoria".

        Ei itsellekään tule mieleen yhtään "kolmannen sektorin" edustajan nimeä,
        jos lasketaan pois Punainen Risti ja Pelastusarmeija
        enkä tiedä edustavatko ne "kolmatta sektoria" vai mitä "kolmas sektori" tarkoittaa ?

        Hyvä kuvaus, Ano 13.00. Ihan uskottavalta tuntuu, siksi tuo näytelmä vakuutti ainakin minut näkemään vertaisavun merkityksen. Jos/kun ei itse tiedä, pärjää, kysyy kaverilta.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Hyvä kuvaus, Ano 13.00. Ihan uskottavalta tuntuu, siksi tuo näytelmä vakuutti ainakin minut näkemään vertaisavun merkityksen. Jos/kun ei itse tiedä, pärjää, kysyy kaverilta.

        "Jos/kun ei itse tiedä, pärjää, kysyy kaverilta."
        Jos on kavereita. Yksinäisiä vanhuksia on paljon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jos/kun ei itse tiedä, pärjää, kysyy kaverilta."
        Jos on kavereita. Yksinäisiä vanhuksia on paljon.

        No, itsekin huomasin tuon, Ano 15.05. Kaveritkaan eivät ole itsestään selvyys. Tietysti ajattelen meitä (!) jotka vielä kirjoitamme täällä. Meillä on tietokone ja ainakin alkeelliset valmiudet käyttää sitä. Jo se avaa meille mahtavat näkymät: tietoa, seuraa, arkistoja, vaikka mitä.

        Jos pystyy liikkumaan voi hakeutua erilaisiin ryhmiin. Eikös näitä eläkeläiskerhoja ja erilaista ryhmätoimintaa senioreille ole vähän joka kunnassa ? Noita byrokratian koukeroita selventämään ainakin omassa kunnassani on Seniorineuvonta. Sieltä saa neuvoa mitä erilaisimpiin arjen ongelmiin. Tietoa vaikka siitä "kolmannesta sektorista" ja sen toimijoista..))

        Mutta totta, voihan joku joutua sellaiseen kierteeseen, ettei yksinkertaisesti jaksa hakea apua. "Etsivää nuorisotyötä" tehdään. Pitäiskö alkaa tehdä "etsivää vanhustyötäkin" ?

        Sitä voi oikeastaan tehdäkin jo. Kuka tahansa voi tehdä sosiaalitoimeen "huoli-ilmoituksen", jos näkee/tietää, että joku on selvästi avun tarpeessa eikä jaksa apua hakea. Näin olen ymmärtänyt. Kaikkia tarvitaan ja kaikilla on mahdollisuus olla lähimmäinen, välittää...
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        No, itsekin huomasin tuon, Ano 15.05. Kaveritkaan eivät ole itsestään selvyys. Tietysti ajattelen meitä (!) jotka vielä kirjoitamme täällä. Meillä on tietokone ja ainakin alkeelliset valmiudet käyttää sitä. Jo se avaa meille mahtavat näkymät: tietoa, seuraa, arkistoja, vaikka mitä.

        Jos pystyy liikkumaan voi hakeutua erilaisiin ryhmiin. Eikös näitä eläkeläiskerhoja ja erilaista ryhmätoimintaa senioreille ole vähän joka kunnassa ? Noita byrokratian koukeroita selventämään ainakin omassa kunnassani on Seniorineuvonta. Sieltä saa neuvoa mitä erilaisimpiin arjen ongelmiin. Tietoa vaikka siitä "kolmannesta sektorista" ja sen toimijoista..))

        Mutta totta, voihan joku joutua sellaiseen kierteeseen, ettei yksinkertaisesti jaksa hakea apua. "Etsivää nuorisotyötä" tehdään. Pitäiskö alkaa tehdä "etsivää vanhustyötäkin" ?

        Sitä voi oikeastaan tehdäkin jo. Kuka tahansa voi tehdä sosiaalitoimeen "huoli-ilmoituksen", jos näkee/tietää, että joku on selvästi avun tarpeessa eikä jaksa apua hakea. Näin olen ymmärtänyt. Kaikkia tarvitaan ja kaikilla on mahdollisuus olla lähimmäinen, välittää...
        demeter1

        "Etsivä vanhustyö" olisi loistava ja tarpeellinen idea.
        Joskus ei tunne ihmistä, jonka arvioi olevan avun tarpeessa,
        hänet saattaa kohdata silloin tällöin samalla "reviirillä" missä itsekin kulkee.
        Jää vaivaamaan mieltä, kun ei keksi hienovaraista lähestymistapaa.
        Suomalainen tapakasvatus etäännyttää meidät "lähimmäisyydestä".
        Ei tohdi tuntematonta lähestyä ja kysyä miten voitte, voisinko olla avuksi,
        tarvitsetteko apua johonkin asiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Etsivä vanhustyö" olisi loistava ja tarpeellinen idea.
        Joskus ei tunne ihmistä, jonka arvioi olevan avun tarpeessa,
        hänet saattaa kohdata silloin tällöin samalla "reviirillä" missä itsekin kulkee.
        Jää vaivaamaan mieltä, kun ei keksi hienovaraista lähestymistapaa.
        Suomalainen tapakasvatus etäännyttää meidät "lähimmäisyydestä".
        Ei tohdi tuntematonta lähestyä ja kysyä miten voitte, voisinko olla avuksi,
        tarvitsetteko apua johonkin asiaan.

        Niinpä, Ano 16.32. Uskon silti, että jos lähestyy toista vilpittömin mielin, roolittomana, tulee vastaan otetuksi.
        Luulen myös, että vertaisuus on taikasana tässäkin. Kun kävin katsomassa meidän naapurin rouvaa palvelutalossa, pyörätuolissa istuva mieshenkilö oli avaamassa lukittua ulko-ovea. Kysyin, tarvitseeko hän apua. Ei tarvinnut ja kun minulla itselläni oli vielä kyynärsauva tukena, hän alkoi itse kertoa omaa tilannettaan. Eli kun molemmat olimme hiukan "särkyneitä" juttu kulki luontevasti...))

        Seurakuntien diakoniatyö tekee ystäväpalvelun puitteissa myös tuota työtä, tutustutaa ihmiset toisiinsa, sinne on perinteisesti tehty näitä huoli-ilmoituksia. Näin ainakin meidän seurakunnassa tehtiin vielä kymmenkunta vuotta sitten. Toivottavasti se työmuoto on tallella...
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos/kun ei itse tiedä, pärjää, kysyy kaverilta."
        Jos on kavereita. Yksinäisiä vanhuksia on paljon.

        Surku, mutta niin huonokuntoisia ja monioireisuuksistaan väsyneitä vanhuksia on myös,
        etteivät he jaksa "ryhmiin" tutustumaan kehenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos/kun ei itse tiedä, pärjää, kysyy kaverilta."
        Jos on kavereita. Yksinäisiä vanhuksia on paljon.

        Todellisessa elämässä yksinäinen jää yksin. Apua ja tukea voi saada läheisiltä, joiden kanssa on vuorovaikutuksessa ollut. Todella yksinäistä ei lähestytä. Arkailemme kysyä ja lähestyä syrjäytynyttä. Moni torjuu ja hämmentyy, ja yritys jää siihen.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Tulen juuri hammaslääkäristä. Ei ollut kuin kolme romahtanutta paikkaa uusittavana, pitää olla kiitollinen siitä, että purukalusto on taas kunnossa. Mutta kova hinta oli, 200€/paikka. Ajattelin mielessäni, että on hyvä saada edes joku asia alta pois näiden hintojen nousun huumassa.
      Hammaslääkärini innostui muistelemaan menneitä. Hän katsoi koneeltaan, että olen ollut hänen potilaanaan jo 25 v. Niin se aika vain vierii huomamatta.
      Kamalan kolea ilma. Syksy tuli kertaheitolla. Ei kuitenkaan satanut, joten oli ihan mukava kävelyretki.
      Mökillä oli liikkuminen työläämpää, kun maassa oli niin voimakas kaste, että joutui tallustelemaan saappaissa. Muuten mökkireissu meni lähtötunnelmissa, ensin sukulaisen hautaustilaisuudessa ja sitten mökiltä lähdön valmistelussa. . Ehkä vielä pistäydyn, joten en ihan talvikuntoon pannut. Tytär lupasi hoitaa loput, jos en enää mene tänä syksynä.
      Hyvää viikon alkua. Ollaan niin kuin ei oltaskaan, nojatuoliin käpertyneinä ja torkkupeitto hartioilla.

      • Anonyymi

        . . . sanoo hajamielinen Mkr.


      • Jälleen uusi aamu ja harrastukset alkaa, tänään laulelemaan;)
        On mukava nähdä laulukavereita, vähälle onkin jäänyt tämän kesän tapaamiset.
        Miten kesä oikein hujahti, en muista edes juhannusruusun kukintaa nähneeni, kai se tämä elämän muutos kaiken sotki.

        Makriina, ihan normaalisti aion elämääni jatkaa, tosin säästäväinen olen ollut aina, kuten sinäkin kerroit, kyllä aina jotakin voi pienesti vielä olostaan säästöäkin aikaan saada.
        Pyykinpesu on nykyään myynnissä olevien väriliinojen kanssa mukavaa, voi laittaa monen kirjavaa koneeseen, tämä liina imee mahdolliset värit itseensä.
        Olen hyväksi kokenut, aina ei lajittelu niin tärkeää.
        Voihan vielä tulla "takakesä" ja mökille meno houkuttaa.

        Lieko puhut minun suulla, noin koen elämäni olevan, vain itselle elän, teen juuri niin kuin minulle sopii ja mitä jaksan.
        Jos tunnen jotain turhuuttakin tarvitsevani, ostan, mutta usein sekin jää tekemättä, kun mietin mihin tarvitsisin.
        Itsenäinen olen, edes lapset ei paheksu, ei liioin kysele missä olet, mitä teet, olemme sopineet, että huolettomia saavat suhteessa minuun olla, soitan jos jotain tarvitsen.
        Soittavat kyllä, jos pidempi aika hiljaista on ollut.
        Tytär toi kurkkuja omasta kasvilavastaan, oli säilönyt oman tarpeensa, kiva että sain innostumaan tuonkin verran kasvatushommista, tomaattejakin kasvattavat.
        Näin toimi äitini, minäkin ja nyt tytär, kai se multa houkuttaa

        Demeter hyvinpä olet matkaa tehnyt, ei kai suolla kuitenkaan, sehän on kovasti vaikea kulkuista.
        Siitä se kunto paranee, kun vaan saa itsensä lähtemään.
        On se niin, että apua ei jokainen osaa pyytää meistä vanhoista, minä onnellisessa asemassa, että tuo vähäinen järki vielä pelaa ja uskallan kysyäkin, jos en jotain ymmärrä.
        Vaikeaa se avun tarvitsijan osa on yhteiskunnasamme, väliin putoajia liian paljon.
        Etsivää nuorisotyötä tehostetaan, mutta vanhukset unohdetaan.
        Ennen nuoret etsi itse touhupaikkojaan ja ajanvietteitään, nykyisin ne on valmiiksi laitettava, no ymmärrän, että nyt on nyt, mutta silti vieroksun kaiken valmiiksi tekemistä.
        Olemmeko olleet osallisena tämän hetken tuloksiin kasvatuksessa, liian helpon elämän lapsillemme yritimme ja nyt jatkumo on heidän jälkeläisissään.
        Tämän päivän nuoriso ( siis pieni osa kuitenkin) särkee paikkoja, potkii kanssakulkijoita, huutelevat hävyttömyyksiä, tuntuu, että laki on mennyt siksi, ettei mitään vastattavaa ole.

        Vaatimaton, sekö on ärsytyksen kohde korpikirjailija, miksi en voisi kertoa olevani vaatimaton, koska sitä olen, ei mitään tarvetta nostatella itseäni, eikä minulle edes ongelmaksi muutu.
        Jos tulen toimeen tälläisenä, ketään rasittamatta, ei liene suurikaan pahe.
        Ymmärsit väärin, kun sanoin tuon yhteiskunta lausekkeen, toki minulle kuin sinullekin nämä edut on tulleet, en tiedä onko kukaan mistään lain antamasta kieltäytynyt.
        Jopa niin sanotusti "rikkaat" kieltäytyivät lapsilisän pois ottamisesta, kaikille sama minkä laki antaa.
        En halua kinata kanssasi, jään toiseksi kuitenkin, mutta köyhäksi olen itseäni sanonut a sitä olen, kun oikeasti rikkaista puhutaan.
        Tyytyväinenkin olen, en kadehdi kuten olen ilmi tuonut, jos sinun on vaikea tätä hyväksyä, olen pahoillani.

        Taas tuli varmaan aihetta mitä arvostella, mutta jospa jättäisimme ne kohdat pois mielestä, joilla mieli mustuu;)
        Syksyistä elämää, voikaa hyvin;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Jälleen uusi aamu ja harrastukset alkaa, tänään laulelemaan;)
        On mukava nähdä laulukavereita, vähälle onkin jäänyt tämän kesän tapaamiset.
        Miten kesä oikein hujahti, en muista edes juhannusruusun kukintaa nähneeni, kai se tämä elämän muutos kaiken sotki.

        Makriina, ihan normaalisti aion elämääni jatkaa, tosin säästäväinen olen ollut aina, kuten sinäkin kerroit, kyllä aina jotakin voi pienesti vielä olostaan säästöäkin aikaan saada.
        Pyykinpesu on nykyään myynnissä olevien väriliinojen kanssa mukavaa, voi laittaa monen kirjavaa koneeseen, tämä liina imee mahdolliset värit itseensä.
        Olen hyväksi kokenut, aina ei lajittelu niin tärkeää.
        Voihan vielä tulla "takakesä" ja mökille meno houkuttaa.

        Lieko puhut minun suulla, noin koen elämäni olevan, vain itselle elän, teen juuri niin kuin minulle sopii ja mitä jaksan.
        Jos tunnen jotain turhuuttakin tarvitsevani, ostan, mutta usein sekin jää tekemättä, kun mietin mihin tarvitsisin.
        Itsenäinen olen, edes lapset ei paheksu, ei liioin kysele missä olet, mitä teet, olemme sopineet, että huolettomia saavat suhteessa minuun olla, soitan jos jotain tarvitsen.
        Soittavat kyllä, jos pidempi aika hiljaista on ollut.
        Tytär toi kurkkuja omasta kasvilavastaan, oli säilönyt oman tarpeensa, kiva että sain innostumaan tuonkin verran kasvatushommista, tomaattejakin kasvattavat.
        Näin toimi äitini, minäkin ja nyt tytär, kai se multa houkuttaa

        Demeter hyvinpä olet matkaa tehnyt, ei kai suolla kuitenkaan, sehän on kovasti vaikea kulkuista.
        Siitä se kunto paranee, kun vaan saa itsensä lähtemään.
        On se niin, että apua ei jokainen osaa pyytää meistä vanhoista, minä onnellisessa asemassa, että tuo vähäinen järki vielä pelaa ja uskallan kysyäkin, jos en jotain ymmärrä.
        Vaikeaa se avun tarvitsijan osa on yhteiskunnasamme, väliin putoajia liian paljon.
        Etsivää nuorisotyötä tehostetaan, mutta vanhukset unohdetaan.
        Ennen nuoret etsi itse touhupaikkojaan ja ajanvietteitään, nykyisin ne on valmiiksi laitettava, no ymmärrän, että nyt on nyt, mutta silti vieroksun kaiken valmiiksi tekemistä.
        Olemmeko olleet osallisena tämän hetken tuloksiin kasvatuksessa, liian helpon elämän lapsillemme yritimme ja nyt jatkumo on heidän jälkeläisissään.
        Tämän päivän nuoriso ( siis pieni osa kuitenkin) särkee paikkoja, potkii kanssakulkijoita, huutelevat hävyttömyyksiä, tuntuu, että laki on mennyt siksi, ettei mitään vastattavaa ole.

        Vaatimaton, sekö on ärsytyksen kohde korpikirjailija, miksi en voisi kertoa olevani vaatimaton, koska sitä olen, ei mitään tarvetta nostatella itseäni, eikä minulle edes ongelmaksi muutu.
        Jos tulen toimeen tälläisenä, ketään rasittamatta, ei liene suurikaan pahe.
        Ymmärsit väärin, kun sanoin tuon yhteiskunta lausekkeen, toki minulle kuin sinullekin nämä edut on tulleet, en tiedä onko kukaan mistään lain antamasta kieltäytynyt.
        Jopa niin sanotusti "rikkaat" kieltäytyivät lapsilisän pois ottamisesta, kaikille sama minkä laki antaa.
        En halua kinata kanssasi, jään toiseksi kuitenkin, mutta köyhäksi olen itseäni sanonut a sitä olen, kun oikeasti rikkaista puhutaan.
        Tyytyväinenkin olen, en kadehdi kuten olen ilmi tuonut, jos sinun on vaikea tätä hyväksyä, olen pahoillani.

        Taas tuli varmaan aihetta mitä arvostella, mutta jospa jättäisimme ne kohdat pois mielestä, joilla mieli mustuu;)
        Syksyistä elämää, voikaa hyvin;)

        Vanhukset tapaavat terveyskeskuksissa asioidessaan lääkäreitä ja hoitajia, kyllä niitä tilaisuuksia pyytää apua ja selvityksiä arjen sujumsesta on paljon. Suurimmalla osalla on pysyviä sairauksia ja seuranta säännöllistä. Nuoria suojellaan, kun vaeltavat kaupungilla päihtyneinä. Vanhuksia ei siellä yleensä näe, joskus joku dementikko voi karata.
        Meidän kunnassa 70 ikävuodesta lähtien sairaanhoitaja soittaa kerran vuodessa ja kyselee tilannetta.
        Miksi aina valitetaan, jotain pitää tehdä itsekkin, edes soittaa terveydkeskukseen tai sodiaalihuoltoon jos ei pärjää. Melkein kaikilla on omaisia, hekin voivat ainakin auttaa ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Etsivät jahdatkoon rikollisia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vanhukset tapaavat terveyskeskuksissa asioidessaan lääkäreitä ja hoitajia, kyllä niitä tilaisuuksia pyytää apua ja selvityksiä arjen sujumsesta on paljon. Suurimmalla osalla on pysyviä sairauksia ja seuranta säännöllistä. Nuoria suojellaan, kun vaeltavat kaupungilla päihtyneinä. Vanhuksia ei siellä yleensä näe, joskus joku dementikko voi karata.
        Meidän kunnassa 70 ikävuodesta lähtien sairaanhoitaja soittaa kerran vuodessa ja kyselee tilannetta.
        Miksi aina valitetaan, jotain pitää tehdä itsekkin, edes soittaa terveydkeskukseen tai sodiaalihuoltoon jos ei pärjää. Melkein kaikilla on omaisia, hekin voivat ainakin auttaa ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Etsivät jahdatkoon rikollisia.

        Pääsin hyviin käsiin kun selvisin pahimmasta. Käyn säännöllisesti KAKS.n asiantuntijoiden vastaanotoilla ja saan informaatiota erilaisista palveluista joita vanhuksille tarjotaan. Monet palvelut ovat ilmaisia, joten rahan puutekaan ei ole este osallistua erilaisiin harrastus-ja kuntoutusohjelmiin.

        Niin ja perhe on tärkeä selviytymiseen. Moni kieltää taakkana olemisen läheisilleen. Rakkautta ei ole liikaa, sitä voi jakaa.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Pääsin hyviin käsiin kun selvisin pahimmasta. Käyn säännöllisesti KAKS.n asiantuntijoiden vastaanotoilla ja saan informaatiota erilaisista palveluista joita vanhuksille tarjotaan. Monet palvelut ovat ilmaisia, joten rahan puutekaan ei ole este osallistua erilaisiin harrastus-ja kuntoutusohjelmiin.

        Niin ja perhe on tärkeä selviytymiseen. Moni kieltää taakkana olemisen läheisilleen. Rakkautta ei ole liikaa, sitä voi jakaa.

        Monet palvelut on toki ilmaisia. Se, että asuu jossain pikkukaupungissa, jossa kaikki on nurkan takana, on toista, kuin asua jossain matkojen päässä.

        Kaikilla ei ole omaa autoa ja jos onkin, niin kuinka kauan ikäihminen saa pitää ajokortin terveytensä takia?

        Ei edes täällä pk-seudullakaan ole liikkuminen julkisella niin yksinkertaista, kuin voisi kuvitella.

        EMK


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monet palvelut on toki ilmaisia. Se, että asuu jossain pikkukaupungissa, jossa kaikki on nurkan takana, on toista, kuin asua jossain matkojen päässä.

        Kaikilla ei ole omaa autoa ja jos onkin, niin kuinka kauan ikäihminen saa pitää ajokortin terveytensä takia?

        Ei edes täällä pk-seudullakaan ole liikkuminen julkisella niin yksinkertaista, kuin voisi kuvitella.

        EMK

        Onko nykyään vielä olemassa niin juntteja, etteivät osaa liikkua edes taksilla?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Pääsin hyviin käsiin kun selvisin pahimmasta. Käyn säännöllisesti KAKS.n asiantuntijoiden vastaanotoilla ja saan informaatiota erilaisista palveluista joita vanhuksille tarjotaan. Monet palvelut ovat ilmaisia, joten rahan puutekaan ei ole este osallistua erilaisiin harrastus-ja kuntoutusohjelmiin.

        Niin ja perhe on tärkeä selviytymiseen. Moni kieltää taakkana olemisen läheisilleen. Rakkautta ei ole liikaa, sitä voi jakaa.

        Useimmilla on rakkautta jaettavaksi jo kolmelle jälkipolvelle tässä iässä. Ja samalla saatavana rakkautta hyvin monilta jälkipolvien rakkailta jäseniltä.
        Kuka on taakkana olosta puhunutkaan?
        Tukiverkoston monet lenkit kantavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko nykyään vielä olemassa niin juntteja, etteivät osaa liikkua edes taksilla?

        Josko niillä junteilla ei ole varaa kulkea taksilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Useimmilla on rakkautta jaettavaksi jo kolmelle jälkipolvelle tässä iässä. Ja samalla saatavana rakkautta hyvin monilta jälkipolvien rakkailta jäseniltä.
        Kuka on taakkana olosta puhunutkaan?
        Tukiverkoston monet lenkit kantavat.

        Luet näet vain minun viestini, etkä syvenny muiden viesteihin.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Luet näet vain minun viestini, etkä syvenny muiden viesteihin.

        Voi tuota typerää itserakkautta. Taisi kolahtaa pahasti🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi tuota typerää itserakkautta. Taisi kolahtaa pahasti🤣

        No, ei kolahtanut, ilman muuta luet vain viestini koska et tiedä mitä muut ovat kirjoittaneet. Lue nyt ketju uudestaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhukset tapaavat terveyskeskuksissa asioidessaan lääkäreitä ja hoitajia, kyllä niitä tilaisuuksia pyytää apua ja selvityksiä arjen sujumsesta on paljon. Suurimmalla osalla on pysyviä sairauksia ja seuranta säännöllistä. Nuoria suojellaan, kun vaeltavat kaupungilla päihtyneinä. Vanhuksia ei siellä yleensä näe, joskus joku dementikko voi karata.
        Meidän kunnassa 70 ikävuodesta lähtien sairaanhoitaja soittaa kerran vuodessa ja kyselee tilannetta.
        Miksi aina valitetaan, jotain pitää tehdä itsekkin, edes soittaa terveydkeskukseen tai sodiaalihuoltoon jos ei pärjää. Melkein kaikilla on omaisia, hekin voivat ainakin auttaa ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Etsivät jahdatkoon rikollisia.

        Mitä jos lukisit aikaisempia kommentteja.....?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        No, ei kolahtanut, ilman muuta luet vain viestini koska et tiedä mitä muut ovat kirjoittaneet. Lue nyt ketju uudestaan.

        Saat varmasti hyvää apua myös tuohon luulotautiisi. Muitten kirjoitusten lukua js ymmärtämistä nimenomaan sinun itsesi pitää hsrjoitella. Et ole palstan napa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko nykyään vielä olemassa niin juntteja, etteivät osaa liikkua edes taksilla?

        Kyllä on eikä se ole junttiutta. Iäkkäälle voi tulla esteeksi jopa kännyn käsittely,
        kun muisti alkaa heikentyä. Ei pysty edes soittamaan taxia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monet palvelut on toki ilmaisia. Se, että asuu jossain pikkukaupungissa, jossa kaikki on nurkan takana, on toista, kuin asua jossain matkojen päässä.

        Kaikilla ei ole omaa autoa ja jos onkin, niin kuinka kauan ikäihminen saa pitää ajokortin terveytensä takia?

        Ei edes täällä pk-seudullakaan ole liikkuminen julkisella niin yksinkertaista, kuin voisi kuvitella.

        EMK

        Kummallinen oletus, että kaikki iäkkäät on hyvässä kunnossa menemään minne vain.
        Joku ei pysty edes pysäkille kävelemään erilaisten iän tuomien sairauksiensa takia.
        Neuvotaan ryhmiin ja neuvotaan milloin minnekin, kaikkea olisi tarjolla kunhan
        iäkäs vain menisi. Ei ole selviö, että kykenee.
        "Tukiverkoston monet lenkit kantavat" kiillottaa joku kilpeään,
        jolla on tukiverkosto.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saat varmasti hyvää apua myös tuohon luulotautiisi. Muitten kirjoitusten lukua js ymmärtämistä nimenomaan sinun itsesi pitää hsrjoitella. Et ole palstan napa.

        No, en ole vaan sinä voit omia napatittelin.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Jälleen uusi aamu ja harrastukset alkaa, tänään laulelemaan;)
        On mukava nähdä laulukavereita, vähälle onkin jäänyt tämän kesän tapaamiset.
        Miten kesä oikein hujahti, en muista edes juhannusruusun kukintaa nähneeni, kai se tämä elämän muutos kaiken sotki.

        Makriina, ihan normaalisti aion elämääni jatkaa, tosin säästäväinen olen ollut aina, kuten sinäkin kerroit, kyllä aina jotakin voi pienesti vielä olostaan säästöäkin aikaan saada.
        Pyykinpesu on nykyään myynnissä olevien väriliinojen kanssa mukavaa, voi laittaa monen kirjavaa koneeseen, tämä liina imee mahdolliset värit itseensä.
        Olen hyväksi kokenut, aina ei lajittelu niin tärkeää.
        Voihan vielä tulla "takakesä" ja mökille meno houkuttaa.

        Lieko puhut minun suulla, noin koen elämäni olevan, vain itselle elän, teen juuri niin kuin minulle sopii ja mitä jaksan.
        Jos tunnen jotain turhuuttakin tarvitsevani, ostan, mutta usein sekin jää tekemättä, kun mietin mihin tarvitsisin.
        Itsenäinen olen, edes lapset ei paheksu, ei liioin kysele missä olet, mitä teet, olemme sopineet, että huolettomia saavat suhteessa minuun olla, soitan jos jotain tarvitsen.
        Soittavat kyllä, jos pidempi aika hiljaista on ollut.
        Tytär toi kurkkuja omasta kasvilavastaan, oli säilönyt oman tarpeensa, kiva että sain innostumaan tuonkin verran kasvatushommista, tomaattejakin kasvattavat.
        Näin toimi äitini, minäkin ja nyt tytär, kai se multa houkuttaa

        Demeter hyvinpä olet matkaa tehnyt, ei kai suolla kuitenkaan, sehän on kovasti vaikea kulkuista.
        Siitä se kunto paranee, kun vaan saa itsensä lähtemään.
        On se niin, että apua ei jokainen osaa pyytää meistä vanhoista, minä onnellisessa asemassa, että tuo vähäinen järki vielä pelaa ja uskallan kysyäkin, jos en jotain ymmärrä.
        Vaikeaa se avun tarvitsijan osa on yhteiskunnasamme, väliin putoajia liian paljon.
        Etsivää nuorisotyötä tehostetaan, mutta vanhukset unohdetaan.
        Ennen nuoret etsi itse touhupaikkojaan ja ajanvietteitään, nykyisin ne on valmiiksi laitettava, no ymmärrän, että nyt on nyt, mutta silti vieroksun kaiken valmiiksi tekemistä.
        Olemmeko olleet osallisena tämän hetken tuloksiin kasvatuksessa, liian helpon elämän lapsillemme yritimme ja nyt jatkumo on heidän jälkeläisissään.
        Tämän päivän nuoriso ( siis pieni osa kuitenkin) särkee paikkoja, potkii kanssakulkijoita, huutelevat hävyttömyyksiä, tuntuu, että laki on mennyt siksi, ettei mitään vastattavaa ole.

        Vaatimaton, sekö on ärsytyksen kohde korpikirjailija, miksi en voisi kertoa olevani vaatimaton, koska sitä olen, ei mitään tarvetta nostatella itseäni, eikä minulle edes ongelmaksi muutu.
        Jos tulen toimeen tälläisenä, ketään rasittamatta, ei liene suurikaan pahe.
        Ymmärsit väärin, kun sanoin tuon yhteiskunta lausekkeen, toki minulle kuin sinullekin nämä edut on tulleet, en tiedä onko kukaan mistään lain antamasta kieltäytynyt.
        Jopa niin sanotusti "rikkaat" kieltäytyivät lapsilisän pois ottamisesta, kaikille sama minkä laki antaa.
        En halua kinata kanssasi, jään toiseksi kuitenkin, mutta köyhäksi olen itseäni sanonut a sitä olen, kun oikeasti rikkaista puhutaan.
        Tyytyväinenkin olen, en kadehdi kuten olen ilmi tuonut, jos sinun on vaikea tätä hyväksyä, olen pahoillani.

        Taas tuli varmaan aihetta mitä arvostella, mutta jospa jättäisimme ne kohdat pois mielestä, joilla mieli mustuu;)
        Syksyistä elämää, voikaa hyvin;)

        "Vaatimaton, sekö on ärsytyksen kohde korpikirjailija, miksi en voisi kertoa olevani vaatimaton, koska sitä olen, ei mitään tarvetta nostatella itseäni, eikä minulle edes ongelmaksi muutu."

        Yleiseen oikeusjärjestykseen luetaan, että asianomainen on jäävi arvostelemaan itseään.
        Olet nyt sitten vaatimaton tai jokin muu, tuosta nostattelustasi tuli mieleeni, että kyllä samaa ketjua ainakin nostat aina uudelleen ja uudelleen uuteen alkuun.
        Muistaakseni jostakin on jäänyt mieleeni viestisi, jossa kutsuit itseäsi itsepäiseksi savolaismummoksi. Jääköön jokasen vapaaseen harkintaa ovatko itsepäiset ihmiset vaatimattomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vaatimaton, sekö on ärsytyksen kohde korpikirjailija, miksi en voisi kertoa olevani vaatimaton, koska sitä olen, ei mitään tarvetta nostatella itseäni, eikä minulle edes ongelmaksi muutu."

        Yleiseen oikeusjärjestykseen luetaan, että asianomainen on jäävi arvostelemaan itseään.
        Olet nyt sitten vaatimaton tai jokin muu, tuosta nostattelustasi tuli mieleeni, että kyllä samaa ketjua ainakin nostat aina uudelleen ja uudelleen uuteen alkuun.
        Muistaakseni jostakin on jäänyt mieleeni viestisi, jossa kutsuit itseäsi itsepäiseksi savolaismummoksi. Jääköön jokasen vapaaseen harkintaa ovatko itsepäiset ihmiset vaatimattomia.

        A. en ole ikinä kirjoittanut olevani savolaismummo. Olen kainuulainen ja kun kommentoin tähän ketjuun en aloita riitaa, ne ovat puskat, jotka paukluu, mutta koetan kyllä korjata epäasiallisuudet kuten nyt savolaismummo🙂

        Mikä ketju on nostettu? Ihmettelin kun sinisirkun ketju on nostettu keskusteluun. Kunnioitan edesmenneitä enkä ole kyseistä ketjua avannut.

        Ei se vaatimattomuus ärsytä minua, miten on ärsyttääkö se muita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        A. en ole ikinä kirjoittanut olevani savolaismummo. Olen kainuulainen ja kun kommentoin tähän ketjuun en aloita riitaa, ne ovat puskat, jotka paukluu, mutta koetan kyllä korjata epäasiallisuudet kuten nyt savolaismummo🙂

        Mikä ketju on nostettu? Ihmettelin kun sinisirkun ketju on nostettu keskusteluun. Kunnioitan edesmenneitä enkä ole kyseistä ketjua avannut.

        Ei se vaatimattomuus ärsytä minua, miten on ärsyttääkö se muita?

        korppiksen viesti tuo äskeinen, mutta ei tainnut jäädä huomaamatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko nykyään vielä olemassa niin juntteja, etteivät osaa liikkua edes taksilla?

        Tässä ketjussa mainittiin köyhyys. Ehkäpä jollakin pieneläkeläisellä ei ole ylimääräisiä kymppejä taksimaksuihin, vaikka julkisilla olisikin hankala kulkea ihan vaan tuli mieleeni ohimennen.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        A. en ole ikinä kirjoittanut olevani savolaismummo. Olen kainuulainen ja kun kommentoin tähän ketjuun en aloita riitaa, ne ovat puskat, jotka paukluu, mutta koetan kyllä korjata epäasiallisuudet kuten nyt savolaismummo🙂

        Mikä ketju on nostettu? Ihmettelin kun sinisirkun ketju on nostettu keskusteluun. Kunnioitan edesmenneitä enkä ole kyseistä ketjua avannut.

        Ei se vaatimattomuus ärsytä minua, miten on ärsyttääkö se muita?

        Ethän ole edes isoäiti, mummomainen kylläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä ketjussa mainittiin köyhyys. Ehkäpä jollakin pieneläkeläisellä ei ole ylimääräisiä kymppejä taksimaksuihin, vaikka julkisilla olisikin hankala kulkea ihan vaan tuli mieleeni ohimennen.
        Mkr.

        Hyvä huomio Makriina, harvalla on varaa taksia käyttää. Noin puolet eläkeläisistä
        on pieneläkeläisiä, alle tonninkin eläkkeitä on kuten takuueläke.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        A. en ole ikinä kirjoittanut olevani savolaismummo. Olen kainuulainen ja kun kommentoin tähän ketjuun en aloita riitaa, ne ovat puskat, jotka paukluu, mutta koetan kyllä korjata epäasiallisuudet kuten nyt savolaismummo🙂

        Mikä ketju on nostettu? Ihmettelin kun sinisirkun ketju on nostettu keskusteluun. Kunnioitan edesmenneitä enkä ole kyseistä ketjua avannut.

        Ei se vaatimattomuus ärsytä minua, miten on ärsyttääkö se muita?

        "Kunnioitan edesmenneitä" ???????

        Näinkö on nähtävä?


    • Anonyymi

      " Jääköön jokasen vapaaseen harkintaa ovatko itsepäiset ihmiset vaatimattomia."

      Ovat he/hän ja toivovat vain omaan aloitukseensa riidattomia juttuja, eikä toisten arvosteluja. No, onhan me joskus kinattukin, mutta sovittu sitten.

      SkillaN on pitänyt tätä ketjua jo yli 20-vuotta muistaakseni ja hyviä juttuja on ollutkin.

      Tämähän vie vain yhden aloituksen, joten kyllä tänne mahtuu mukaan myös ne "vaatimattomat" aloitukset, jotka korostavat omaa hyvyyttään ja opastavat toisia.

      Huomasin, että taas on poistettu asiaton viesti ja miksipäs muuten, kuin korpin ilmaantuminen ohjeineen, vaikka tietää hyvin, että tämä siitä seuraa. Kiusa se on pienikin kiusa.

      • Anonyymi

        Eli poistettu viesti lasketaan piikkiini. Mitähän tuo kuolematon viesti sisälsi, en seura poistoja.
        Tämä on usein jo todettu, palsta on kaikkien käytettävissä.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli poistettu viesti lasketaan piikkiini. Mitähän tuo kuolematon viesti sisälsi, en seura poistoja.
        Tämä on usein jo todettu, palsta on kaikkien käytettävissä.

        Korppis

        Vastasit siihen viestiin, joten tiedät mitä se viesti sisälsi. Miksi et puhu totta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastasit siihen viestiin, joten tiedät mitä se viesti sisälsi. Miksi et puhu totta?

        Katselin ketjua, se oli tyhmä viesti ja vastasin siihen jotenkin näin ....kerrankin puhut asiaa.

        Siis nyt tiedän mikä tähtiviesti poistui ; )

        Lopettakaa vastaaminen minulle siten ketju pysyy koossa, niin jos maltatte.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katselin ketjua, se oli tyhmä viesti ja vastasin siihen jotenkin näin ....kerrankin puhut asiaa.

        Siis nyt tiedän mikä tähtiviesti poistui ; )

        Lopettakaa vastaaminen minulle siten ketju pysyy koossa, niin jos maltatte.

        Korppis

        Ole itse vastaamatta joka provoon. Sinua vedätetään ja vedetään.
        Avaa itsellesi ketju, kyllä sinne saat leikkikavereita. Onhan se nähty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katselin ketjua, se oli tyhmä viesti ja vastasin siihen jotenkin näin ....kerrankin puhut asiaa.

        Siis nyt tiedän mikä tähtiviesti poistui ; )

        Lopettakaa vastaaminen minulle siten ketju pysyy koossa, niin jos maltatte.

        Korppis

        Lakkaa kirjoittamasta palstalle, jos viestejäsi ei saa kommentoida!


    • Anonyymi

      Valitettavasti. Siksihän ketju taas meni pilalle.

      • Anonyymi

        Kommenttien manipulointi alkoi poistamisen muodossakin.


    • Anonyymi

      Väittelyä taas nojatuolissa. Tässä ollaan yritetty sitä rauhoittaa ja toivoa, että se siirtyisi muihin ketjuihin. Kyllä väittelyn aina saa aikaan, kun tartutaan johonkin sanaan, ymmärretään se väärin ja saivarrellaan ajatus riekaleiksi.

      Huushollini patterit eivät lämpiä. Kun lämpö laski 16C, panin saunan päälle. Ovet auki huoneisiin ja nyt tarkenee. Huomasin, että sähkön toimittaja nostaa hinnat vasta 1.10.22, joten ei tämä lämmitys minua vie ihan pankruttiin.
      Huoltomiestä odotan hartaasti. Tulee kun joutaa.
      Mkr.

      • Anonyymi

        "Tässä ollaan yritetty sitä rauhoittaa ja toivoa, että se siirtyisi muihin ketjuihin"
        Niin me muutkin ollaan yritetty "sitä" rauhoittaa ja toivoa, että "se" siirtyisi muihin
        ketjuihin, mutta "se" tulee tänne tarkoituksella ja kiusalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tässä ollaan yritetty sitä rauhoittaa ja toivoa, että se siirtyisi muihin ketjuihin"
        Niin me muutkin ollaan yritetty "sitä" rauhoittaa ja toivoa, että "se" siirtyisi muihin
        ketjuihin, mutta "se" tulee tänne tarkoituksella ja kiusalla.

        Kiitos. Juuri tuota tarkoitin. Parempaa esimerkkiä olisi vaikea keksiä.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos. Juuri tuota tarkoitin. Parempaa esimerkkiä olisi vaikea keksiä.
        Mkr.

        Riita vai korppis makriina?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riita vai korppis makriina?

        Väittely ja tahalkinen väärin ymmärrys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väittely ja tahalkinen väärin ymmärrys.

        Puhelimen napsuttelu ei ole huipputaitoni.
        Lue: tahallinen väärin ymmärrys.
        Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Puhelimen napsuttelu ei ole huipputaitoni.
        Lue: tahallinen väärin ymmärrys.
        Mkr.

        Huomenia keskiviikkoon, eka kerho ja sinne olisi kohta lähdettävä.
        Haluttomuus meinaa tarttua ja kotona olo voimistuu, ei vaan auttaisi antaa sen lisääntyä.
        Mentävä vielä olisi, kun jotenkuten kykenee.
        Miksihän mielenkiinto kaikkeen meinaa lopahtaa, on kuin uusin silmälasein maailmaa tuijottaisi ja sen ikävän harmauden näin kokisi.
        Kaikenlainen epävarmuus vaan kasvaa, uhkatekijöitä lisää tähän arkiseen elämäänkin, luin juuri lehdestä sähkönsäästämis keinoja, tuleepa menneet ajat mieleen.
        Ollaanko eletty niin kaikenkattavassa maailmassa, että nyt suomut silmiltä alkavat tippumaan, tosipaikkojen edessä ollaan.
        Ei ollut tarkoitus näin harmaaksi elämää kuvata, mutta se nyt vaan tuli mieleen, aurinko kuitenkin paistaa, joten eipä nyt maan mutaan painuta, puhetta itselleni pidän;)

        Kyllähän tämä ainainen sotiminen ketjussakin harmia lisää, mutta se on kai tullut jäädäkseen, ei mitään mahda.
        Makriina väärinymmärryksistä puhut, no voi olla niitäkin, mutta kyllä tahallista kiusaamishenkeä mukaan mahtuu.
        Sitä vaan yrittää sivuuttaa ja jatkaa omilla höpötyksillään, mutta kyllä ne piikit löytyy, jospa vaan olisi kuin ei olisikaan, kai joku tarkoitus tälläkin saralla.

        Savolaismummon itsepäisyys on puntaroitu, no sitä olen, silti asian kohdalla mielestäni vaatimattomuus ilmenee myös itsepäisellä.
        Mielestäni itsepäisyys siinä, että jos olen jotain päättänyt tehdä, en periksi anna lähinnä näissä arjen puuhasteluissa, mutta ehkä se ilmenee myös ketjun nostossa aina ja aina vaan uudelleen.
        Alkuun sain niin mukavan kohtelun Kahvipirtin myötä, että sitä iloa olisi ollut mukava jatkaa, siitä kai se itsepäisesti ketjun nostoon tulee, kun uskoo, että asiat hoituu.
        Kai se eteen tulee sekin hetki, kun usko häviää.

        Näin tänä aamuna, jatkan itsepäisesti tätä ihan omaa elämääni, hyvää vointia ja iloa olemassa olosta kaikille;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia keskiviikkoon, eka kerho ja sinne olisi kohta lähdettävä.
        Haluttomuus meinaa tarttua ja kotona olo voimistuu, ei vaan auttaisi antaa sen lisääntyä.
        Mentävä vielä olisi, kun jotenkuten kykenee.
        Miksihän mielenkiinto kaikkeen meinaa lopahtaa, on kuin uusin silmälasein maailmaa tuijottaisi ja sen ikävän harmauden näin kokisi.
        Kaikenlainen epävarmuus vaan kasvaa, uhkatekijöitä lisää tähän arkiseen elämäänkin, luin juuri lehdestä sähkönsäästämis keinoja, tuleepa menneet ajat mieleen.
        Ollaanko eletty niin kaikenkattavassa maailmassa, että nyt suomut silmiltä alkavat tippumaan, tosipaikkojen edessä ollaan.
        Ei ollut tarkoitus näin harmaaksi elämää kuvata, mutta se nyt vaan tuli mieleen, aurinko kuitenkin paistaa, joten eipä nyt maan mutaan painuta, puhetta itselleni pidän;)

        Kyllähän tämä ainainen sotiminen ketjussakin harmia lisää, mutta se on kai tullut jäädäkseen, ei mitään mahda.
        Makriina väärinymmärryksistä puhut, no voi olla niitäkin, mutta kyllä tahallista kiusaamishenkeä mukaan mahtuu.
        Sitä vaan yrittää sivuuttaa ja jatkaa omilla höpötyksillään, mutta kyllä ne piikit löytyy, jospa vaan olisi kuin ei olisikaan, kai joku tarkoitus tälläkin saralla.

        Savolaismummon itsepäisyys on puntaroitu, no sitä olen, silti asian kohdalla mielestäni vaatimattomuus ilmenee myös itsepäisellä.
        Mielestäni itsepäisyys siinä, että jos olen jotain päättänyt tehdä, en periksi anna lähinnä näissä arjen puuhasteluissa, mutta ehkä se ilmenee myös ketjun nostossa aina ja aina vaan uudelleen.
        Alkuun sain niin mukavan kohtelun Kahvipirtin myötä, että sitä iloa olisi ollut mukava jatkaa, siitä kai se itsepäisesti ketjun nostoon tulee, kun uskoo, että asiat hoituu.
        Kai se eteen tulee sekin hetki, kun usko häviää.

        Näin tänä aamuna, jatkan itsepäisesti tätä ihan omaa elämääni, hyvää vointia ja iloa olemassa olosta kaikille;)

        Ihsn turha ’skillanin ottaa itseensä noita yhden kateellisen ivaa, syytöksiä ja mollauksia.
        Mkr lisää skismoja puolustelemalla kiusaajaa. selvät loukkaukset ei ole väärinkäsityksiä. Nyt skillankin siitä huomautti makriinaa, joten pitäisi tehota sinisilmäisimpäänkin.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia keskiviikkoon, eka kerho ja sinne olisi kohta lähdettävä.
        Haluttomuus meinaa tarttua ja kotona olo voimistuu, ei vaan auttaisi antaa sen lisääntyä.
        Mentävä vielä olisi, kun jotenkuten kykenee.
        Miksihän mielenkiinto kaikkeen meinaa lopahtaa, on kuin uusin silmälasein maailmaa tuijottaisi ja sen ikävän harmauden näin kokisi.
        Kaikenlainen epävarmuus vaan kasvaa, uhkatekijöitä lisää tähän arkiseen elämäänkin, luin juuri lehdestä sähkönsäästämis keinoja, tuleepa menneet ajat mieleen.
        Ollaanko eletty niin kaikenkattavassa maailmassa, että nyt suomut silmiltä alkavat tippumaan, tosipaikkojen edessä ollaan.
        Ei ollut tarkoitus näin harmaaksi elämää kuvata, mutta se nyt vaan tuli mieleen, aurinko kuitenkin paistaa, joten eipä nyt maan mutaan painuta, puhetta itselleni pidän;)

        Kyllähän tämä ainainen sotiminen ketjussakin harmia lisää, mutta se on kai tullut jäädäkseen, ei mitään mahda.
        Makriina väärinymmärryksistä puhut, no voi olla niitäkin, mutta kyllä tahallista kiusaamishenkeä mukaan mahtuu.
        Sitä vaan yrittää sivuuttaa ja jatkaa omilla höpötyksillään, mutta kyllä ne piikit löytyy, jospa vaan olisi kuin ei olisikaan, kai joku tarkoitus tälläkin saralla.

        Savolaismummon itsepäisyys on puntaroitu, no sitä olen, silti asian kohdalla mielestäni vaatimattomuus ilmenee myös itsepäisellä.
        Mielestäni itsepäisyys siinä, että jos olen jotain päättänyt tehdä, en periksi anna lähinnä näissä arjen puuhasteluissa, mutta ehkä se ilmenee myös ketjun nostossa aina ja aina vaan uudelleen.
        Alkuun sain niin mukavan kohtelun Kahvipirtin myötä, että sitä iloa olisi ollut mukava jatkaa, siitä kai se itsepäisesti ketjun nostoon tulee, kun uskoo, että asiat hoituu.
        Kai se eteen tulee sekin hetki, kun usko häviää.

        Näin tänä aamuna, jatkan itsepäisesti tätä ihan omaa elämääni, hyvää vointia ja iloa olemassa olosta kaikille;)

        Skillanissa on kuin poliitikon piirteitä, ainakin kun vertaa Paavo Väyryseen.
        Paavokin pyrkii olemaan vaatimaton, eikä pyri mihinkään. Mutta kun on ne kannattajat, jotka vaativat jatkamaan, pitää jatkaa.
        Skillankin on täällä poliittisen värinsä tuonut esiin, muuten vaan. Arjen jutustelua määrätyissä rajoissa pidetään olennaisena.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia keskiviikkoon, eka kerho ja sinne olisi kohta lähdettävä.
        Haluttomuus meinaa tarttua ja kotona olo voimistuu, ei vaan auttaisi antaa sen lisääntyä.
        Mentävä vielä olisi, kun jotenkuten kykenee.
        Miksihän mielenkiinto kaikkeen meinaa lopahtaa, on kuin uusin silmälasein maailmaa tuijottaisi ja sen ikävän harmauden näin kokisi.
        Kaikenlainen epävarmuus vaan kasvaa, uhkatekijöitä lisää tähän arkiseen elämäänkin, luin juuri lehdestä sähkönsäästämis keinoja, tuleepa menneet ajat mieleen.
        Ollaanko eletty niin kaikenkattavassa maailmassa, että nyt suomut silmiltä alkavat tippumaan, tosipaikkojen edessä ollaan.
        Ei ollut tarkoitus näin harmaaksi elämää kuvata, mutta se nyt vaan tuli mieleen, aurinko kuitenkin paistaa, joten eipä nyt maan mutaan painuta, puhetta itselleni pidän;)

        Kyllähän tämä ainainen sotiminen ketjussakin harmia lisää, mutta se on kai tullut jäädäkseen, ei mitään mahda.
        Makriina väärinymmärryksistä puhut, no voi olla niitäkin, mutta kyllä tahallista kiusaamishenkeä mukaan mahtuu.
        Sitä vaan yrittää sivuuttaa ja jatkaa omilla höpötyksillään, mutta kyllä ne piikit löytyy, jospa vaan olisi kuin ei olisikaan, kai joku tarkoitus tälläkin saralla.

        Savolaismummon itsepäisyys on puntaroitu, no sitä olen, silti asian kohdalla mielestäni vaatimattomuus ilmenee myös itsepäisellä.
        Mielestäni itsepäisyys siinä, että jos olen jotain päättänyt tehdä, en periksi anna lähinnä näissä arjen puuhasteluissa, mutta ehkä se ilmenee myös ketjun nostossa aina ja aina vaan uudelleen.
        Alkuun sain niin mukavan kohtelun Kahvipirtin myötä, että sitä iloa olisi ollut mukava jatkaa, siitä kai se itsepäisesti ketjun nostoon tulee, kun uskoo, että asiat hoituu.
        Kai se eteen tulee sekin hetki, kun usko häviää.

        Näin tänä aamuna, jatkan itsepäisesti tätä ihan omaa elämääni, hyvää vointia ja iloa olemassa olosta kaikille;)

        Aurinkoista tiistaihuomenta!
        Kaunista on luonnossa, pieni moitteen sija tällä kolkalla on sateen vähyys. Sienirihmastot vettä kaipaa.

        Tuli mieleen ketjua "harppoen" lukiessani, että pieneläkeläisiä naisia on varmaan paljon. Ja paljon internetin ulkopuolelle jääneitä.
        Nyt 80-vuotiias on syntynyt 1942. Jälleenrakentamisen vuodet, sotakorvaukset. Muuttoaalto maaseudulta kaupunkeihin ja siirtolaiseksi ulkomaille 1960-luvulla. Silloin naisten työllisyys lisääntyi, mutta vasta 1973 tuli voimaan päivähoitolaki, jolloin saatiin kunnallinen päivähoito.
        Monet naiset sitä ennen ja sen jälkeenkin jäivät kotiin hoitamaan lapsia. Eihän siinä eläkettä kertynyt. Vasta vuonna 2005 (?) muuttui niin, että jo 18-vuotiaan palkkatuloista kerrytettiin eläkettä. Sitä ennen vasta 23 ikävuoden jälkeen.
        Pieni on tuo eläketurva, n. 850 €/kk. Jos asuu syrjäkylällä ilman internettiä, missä ne vähäisetkit palvelut on karsittu, toimeentulo on varmasti kokoaikaista kitkutusta. Ei tukia tulla tarjoamaan ja ei ehkä ole ymmärrystä niitä hakea kymmenien jopa satojen kilometrien päästä.
        Sattumilla ja onnenkantamoisilla on suuri merkitys, niin hyvässä kuin pahassa.

        Harrastusten alkaminen tuo uutta sisältöä. Kyllä se lähteminen tahtoa vaatii, mutta hyvämieli siitä tulee. Minulla kolme kertaa viikossa ja minulle sopivaan puolenpäivän aikaan, saan hitaat aamut ;)

        Oikein hyviä syyspäiviä kaikille!

        brinkkala


      • Anonyymi

        Meillä on jo keskiviikko🤭


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihsn turha ’skillanin ottaa itseensä noita yhden kateellisen ivaa, syytöksiä ja mollauksia.
        Mkr lisää skismoja puolustelemalla kiusaajaa. selvät loukkaukset ei ole väärinkäsityksiä. Nyt skillankin siitä huomautti makriinaa, joten pitäisi tehota sinisilmäisimpäänkin.

        Oliko sinulla jotain asiaakin kerrottavana vai riitaako tulit haastamaan? Näin kiusaaminen jatkuu, loppua ei näkyvissä.

        Menisit jo pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä on jo keskiviikko🤭

        Voi sentään ;)))

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihsn turha ’skillanin ottaa itseensä noita yhden kateellisen ivaa, syytöksiä ja mollauksia.
        Mkr lisää skismoja puolustelemalla kiusaajaa. selvät loukkaukset ei ole väärinkäsityksiä. Nyt skillankin siitä huomautti makriinaa, joten pitäisi tehota sinisilmäisimpäänkin.

        "Väittelyä taas nojatuolissa. Tässä ollaan yritetty sitä rauhoittaa ja toivoa, että se siirtyisi muihin ketjuihin. Kyllä väittelyn aina saa aikaan, kun tartutaan johonkin sanaan, ymmärretään se väärin ja saivarrellaan ajatus riekaleiksi."
        Näin kirjoitin, mainitsematta mitään erityistä skismaa, vaan korostin, että väittelyä nojatuolissa halutaan rauhoittaa.

        Lukija onnistui sitten lukemaan tekstistä sanat "riita" ja "korppis". Sitä juuri tarkoitan, että kun halutaan jatkaa hämmentämistä, on luettava oman tahdon mukaan. Moni kirjoittaja ei tiedä kirjoittavansa piiloviestejä, kuten esim. minä, joka vain toivon, että väittelyt käytäisiin muissa ketjuissa.
        Millainen toivomus ja pyyntö mahtaisi mennä perille, kun rauhaa nojatuoliin toivotaan?
        Eiköhän kaikkea jo ole kokeiltu.

        Ilmeisesti minun on siirryttävä lyhytmuistisiin, koska tulen aina osallistuneeksi kaikenkarvaisiin väittelyihin.
        Kuten huomataan, olen unohtanut taas kirjoittautuakin!
        Mkr.


    • Huh, huh ! Kun eilen illalla luin ketjua, tyrmistyin niin, että menin sanattomaksi.

      Että ihan jo "yleiseen oikeusjärjestykseen" täällä vedotaan, Ano, 15.58, katsotaan, että asianomainen jäävi todistamaan itsestään. Ei muuta kun syytetyn penkille, kun "nostaa esille" tuttua ketjua ! Itselleenkö sitä nostaa ? Jos seuraat osallistujien määrää jo sen pitäisi todistaa siitä, että ketju on ollut suosittu, ilmeisesti myös niiden keskuudessa, jotka siihen eivät kirjoita.

      Ja vielä luonneanalyysi päälle ? "Muistelet" Ano 15.58, että "syytetty" on joskus kuvannut itseään sanalla "itsepäinen". Se ei sitten sinun tulkintasi mukaan sovi "vaatimattomalle", mikä ominaisuus on täällä nimetty varsin kyseenalaiseksi!
      Jos semantiikkaa, sanojen merkitystä, lähdetään puimaan siitä ei loppua tule. Ja ainakin se vie keskustelun aiheen - jos sellaista on - sivuraiteelle ja johtaa tuohon eipäs/juupas-väittelyyn. Näin ainakin itse koen.

      Kirjoitat Ano 15.58, samaan tyyliin kuin toinen Ano, joka jokin aika sitten nosti esille minun vastukseni jossakin vanhassa ketjussa. Halusi ilmeisesti todistella, että minä olen se "rasisti", josta joku on keksinyt syyttääkin..)) Etsivä löytää, ainakin sitä huomautettavaa.
      No. Rivijäsenen sopii jotakin sietääkin, eikä minulla ole periaatteessa valittamista. Hyvää palautetta on tullut enemmän kuin olisin ansainnut..))
      Rivijäsen on kuitenkin aina korvattavissa, SkillaNin panos tälle palstalle on ihan toista luokkaa: uupumaton hyvän mielen tuottaja hän on täällä ollut ja omissa vuorovaikutustaidoissaan täysin ylivertainen.
      Onhan näitä "oman ketjun" yrittäjiä ollut pitkin matkaa, eikä niitä tietenkään sovi moittia eikä verrata Nojatuoliin, mutta tuntuu silti siltä, että se "vetäjän vastuu" painaa monia liikaa.
      Ehkä puuttuu sitä "itsepäisyyttä" (lue: kärsivällisyyttä, erilaisuuden ymmärtämistä ja sietoa, luottamusta ja hyvää tahtoa), jota jatkoon tarvittaisiin.

      Viimeksi KK teki suuren numeron omasta aloituksestaan, koska hän(kin) tahtoi kirjoitusrauhaa palstalle.
      Miten kävi ? Hyvältä vaikutti, löytyi jopa neljä hänen mieleistään kirjoittajaa
      (joita varmasti moni muukin pitää "palstan parhaina"), heidät olisi ilmeisesti kelpuutettu jatkoon, muita ei mainittu. Kun huomautettiin leikkimielisesti "manipuloinnista", kehumisesta, keskustelu tyssäsi siihen, vai ?

      Olen aikaisemminkin sanonut, että jos Nojatuoli lakkaa olemasta, tältä palstalta häviää merkittävä tukijalka. Se muuttuu satunnaisten kävijöiden satunnaiseksi chattailyksi, samanlaiseksi kuin moni muukin kirjoitusalusta. Varmasti hyvä keskustelu on mahdollista niinkin, itseäni se ei kovasti kiinnosta, mutta enemmistö päättää, kuten viime aikoina on jo nähty. Me pienen elämän kuvaajat, vertaisuutta hakevat, "bloggailuun sortujat" jäädään vähemmistöön..))
      Kaikki tuki ja kannustus kuitenkin niille, jotka tahtovat Nojatuolin säilyttää ja tehdä työtä palstarauhan eteen. SkillaNia ja niitä ilon hetkiä, joita hän on tänne luonut ja tuonut, en voi koskaan kylliksi kiittää. Tippa tulee silmään kun niitä muistelen...
      demeter1

      • Demeter@

        Se aloitus toimi hallitse ja hajoita tavoitteella, jonka asetin aloitukseeni. Olihan Makreena ja Paloma myös tehneet omat aloituksensa ja me kolme saimme anot peräämme ja nojatuoli sai pienen huokaisu taon.

        En kuitenkaan halua vetää pitlää kiviriippaa vaan hyödynnän satunnaisia mielikuvia.

        Jospa nyt ymmärrät mitä aloituksellani hain. Hyvä, että funtsailit tarkoitusperiäni, ne kun eivät aina ole sitä mitä sinä kuvittelet.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Demeter@

        Se aloitus toimi hallitse ja hajoita tavoitteella, jonka asetin aloitukseeni. Olihan Makreena ja Paloma myös tehneet omat aloituksensa ja me kolme saimme anot peräämme ja nojatuoli sai pienen huokaisu taon.

        En kuitenkaan halua vetää pitlää kiviriippaa vaan hyödynnän satunnaisia mielikuvia.

        Jospa nyt ymmärrät mitä aloituksellani hain. Hyvä, että funtsailit tarkoitusperiäni, ne kun eivät aina ole sitä mitä sinä kuvittelet.

        Eipä tuo toimi sinun "hajoita ja hallitse".
        Jos tarkoituksesi oli hajottaa kanssasi sanailevaa anosotkua ja hallita sitten Nojatuolia(ko?). Et voi koskaan ottaa Skillanin paikkaa. Olette niin eritasoisia.


    • Anonyymi

      Jos ei muuhun kykene eikä muuta tarkoitusta kirjoittamiselle ole kuin
      "hajoita ja hallitse"-aloitukset ja kommentit niin kysyn kuka on "riippakivi" ?

      • Anonyymi

        Kommenttisi 12:42 poistetaan kohta tyyliin "hajoita ja hallitse". . . . . . . .


    • Anonyymi

      Vanha sananlasku sanoo: Yksi mätä omena pilaa koko korin.

      • Anonyymi

        Sitaatit ja vanhat sananlaskut ovat hienoja. Niissä on totuus tiivistettynä.


    • Anonyymi

      Jos kynttilä on kiero, varjokin on kiero.

    • Anonyymi

      Vaikuttaa siltä, että tämä saman ketjun uudelleenaloitus (nosto) on tietynväristä poliitista showta, jossa on vetäjä ja hänen "agitaattorinsa soppaa keittämässä".

      • Anonyymi

        Taitavasti kirjoitettu lause, joka ei merkitse mitään.


      • Anonyymi

        Poliittista ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Poliittista ?

        Huomenta syksyiseen aamuun, pikkuhiljaa vaahterat värejään alkaa muuttamaan.
        Kotona alkaa miettiä niitä ikkunanpesujen ja verhojen vaihtoa, verhot kuivaustelineelle tuulettumaan parvekkeelle olen laittanut, oikenevatkin.
        Eilen alkoi kerho, mutta jotenkin ei fiilis ollut kohdillaan ja kävely uuvutti, huonous vaan lisääntyy.

        Olenkin tehnyt päätöksen, että noja-tuoli kohdaltani saa jäädä unholaan, palstalla pistäydyn, viestitänkin, jos löydän aihetta.
        Kiittelen kaikkia kirjoittajia näistä melkein 20 vuodesta, oli ilo saada palstalta ystäviksi asti tulleita kirjoittajia, heille erikoiskiitos;)
        Politiikkaa en ole halunnut kirjoitteluun, mutta kantani on selväksi tullut ja se siitä.

        Olen varmaan monelle aiheuttanut pahaa mieltä, siitä olen pahoillani, tehtyä ei saa takaisin.
        Itselleni on tarpeettoman usein myös mieli mustunut, vaikka olen sen yrittänyt sivuun jättää, aikaisemmin olisi pitänyt palsta jättää.
        Olen sinisilmäinen ( oikeasti vihreät ovat) haluan uskoa ihmisten inhimillisyyteen ja aina toivoin, että jatkossa asiat paranee.
        Niin ei ole käynyt, koko 80 oloni ajan on usko horjunut, mutta se itsepäisyys ei tässäkään asiassa ole uskoa vienyt.
        Nyt yritän ajankuluni ja aivojeni rassaamisen jostain muualta hakea, toivotan teille kaikille antoista aikaa palstalla.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta syksyiseen aamuun, pikkuhiljaa vaahterat värejään alkaa muuttamaan.
        Kotona alkaa miettiä niitä ikkunanpesujen ja verhojen vaihtoa, verhot kuivaustelineelle tuulettumaan parvekkeelle olen laittanut, oikenevatkin.
        Eilen alkoi kerho, mutta jotenkin ei fiilis ollut kohdillaan ja kävely uuvutti, huonous vaan lisääntyy.

        Olenkin tehnyt päätöksen, että noja-tuoli kohdaltani saa jäädä unholaan, palstalla pistäydyn, viestitänkin, jos löydän aihetta.
        Kiittelen kaikkia kirjoittajia näistä melkein 20 vuodesta, oli ilo saada palstalta ystäviksi asti tulleita kirjoittajia, heille erikoiskiitos;)
        Politiikkaa en ole halunnut kirjoitteluun, mutta kantani on selväksi tullut ja se siitä.

        Olen varmaan monelle aiheuttanut pahaa mieltä, siitä olen pahoillani, tehtyä ei saa takaisin.
        Itselleni on tarpeettoman usein myös mieli mustunut, vaikka olen sen yrittänyt sivuun jättää, aikaisemmin olisi pitänyt palsta jättää.
        Olen sinisilmäinen ( oikeasti vihreät ovat) haluan uskoa ihmisten inhimillisyyteen ja aina toivoin, että jatkossa asiat paranee.
        Niin ei ole käynyt, koko 80 oloni ajan on usko horjunut, mutta se itsepäisyys ei tässäkään asiassa ole uskoa vienyt.
        Nyt yritän ajankuluni ja aivojeni rassaamisen jostain muualta hakea, toivotan teille kaikille antoista aikaa palstalla.

        SkillaN hyvä!

        Ystävällisten anojen puolesta kiitän sinua hienosta emännyydestä . ❤️🌹Toivon kuitenkin että pidät vain pienen tauon ja jatkat. Voihan olla että jo ensi viikolla tai jopa huomisaamuna mielesi on muuttunut jatkon suhteen. Nojatuolihan lakkaa ilman sinua ja me ollaan ihan hukassa.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta syksyiseen aamuun, pikkuhiljaa vaahterat värejään alkaa muuttamaan.
        Kotona alkaa miettiä niitä ikkunanpesujen ja verhojen vaihtoa, verhot kuivaustelineelle tuulettumaan parvekkeelle olen laittanut, oikenevatkin.
        Eilen alkoi kerho, mutta jotenkin ei fiilis ollut kohdillaan ja kävely uuvutti, huonous vaan lisääntyy.

        Olenkin tehnyt päätöksen, että noja-tuoli kohdaltani saa jäädä unholaan, palstalla pistäydyn, viestitänkin, jos löydän aihetta.
        Kiittelen kaikkia kirjoittajia näistä melkein 20 vuodesta, oli ilo saada palstalta ystäviksi asti tulleita kirjoittajia, heille erikoiskiitos;)
        Politiikkaa en ole halunnut kirjoitteluun, mutta kantani on selväksi tullut ja se siitä.

        Olen varmaan monelle aiheuttanut pahaa mieltä, siitä olen pahoillani, tehtyä ei saa takaisin.
        Itselleni on tarpeettoman usein myös mieli mustunut, vaikka olen sen yrittänyt sivuun jättää, aikaisemmin olisi pitänyt palsta jättää.
        Olen sinisilmäinen ( oikeasti vihreät ovat) haluan uskoa ihmisten inhimillisyyteen ja aina toivoin, että jatkossa asiat paranee.
        Niin ei ole käynyt, koko 80 oloni ajan on usko horjunut, mutta se itsepäisyys ei tässäkään asiassa ole uskoa vienyt.
        Nyt yritän ajankuluni ja aivojeni rassaamisen jostain muualta hakea, toivotan teille kaikille antoista aikaa palstalla.

        Torstaita!
        Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, mutta synkkyys tulvahti.
        En oikein löydä sanoja. Päällimmäisenä nyt surumielisyydessä on kiitollisuus hyvistä palstahetkistä SkillaN! Silloinkin, kun en ole surun keskellä löytänyt sanoja, olen istunut Nojatuoliin ja lukenut aamunavausta ja kanssakirjoittajien tekstejä.
        Uskon ja toivon, että vielä kohdataan ;)
        brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Torstaita!
        Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, mutta synkkyys tulvahti.
        En oikein löydä sanoja. Päällimmäisenä nyt surumielisyydessä on kiitollisuus hyvistä palstahetkistä SkillaN! Silloinkin, kun en ole surun keskellä löytänyt sanoja, olen istunut Nojatuoliin ja lukenut aamunavausta ja kanssakirjoittajien tekstejä.
        Uskon ja toivon, että vielä kohdataan ;)
        brinkkala

        Minäkin tyrmistyin päätöksestäsi ja suljin koneen miettiäkseni ratkaisuasi. Sitten palsta olikin "rikki" ja ajattelin, että tilanne hyvin sopii tämän aamun uutiseen.

        Muistan, kuinka iloinen olin, kun muutit pirtin porukan kanssa tälle saitille, jolla me muutamat toisillemme huhuilimme.
        Murheellista, että tilanne meni näin pahaksi. Ehkä vielä löydät tänne takaisin ja saamme lukea aamun avauksiasi jälleen. Kiitos niistä.

        Kirjoittelu on ollut monille koronaan ahdistetulle ikäihmiselle kuin ikkuna maailmaan, kuten olen ennenkin sanonut. Toivon, että se ei nyt kokonaan sulkeudu. Ehkä joku vielä jää tänne kertomaan kuulumisiaan, eikä nojatuolia viedä vielä kierrätyskeskukseen.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta syksyiseen aamuun, pikkuhiljaa vaahterat värejään alkaa muuttamaan.
        Kotona alkaa miettiä niitä ikkunanpesujen ja verhojen vaihtoa, verhot kuivaustelineelle tuulettumaan parvekkeelle olen laittanut, oikenevatkin.
        Eilen alkoi kerho, mutta jotenkin ei fiilis ollut kohdillaan ja kävely uuvutti, huonous vaan lisääntyy.

        Olenkin tehnyt päätöksen, että noja-tuoli kohdaltani saa jäädä unholaan, palstalla pistäydyn, viestitänkin, jos löydän aihetta.
        Kiittelen kaikkia kirjoittajia näistä melkein 20 vuodesta, oli ilo saada palstalta ystäviksi asti tulleita kirjoittajia, heille erikoiskiitos;)
        Politiikkaa en ole halunnut kirjoitteluun, mutta kantani on selväksi tullut ja se siitä.

        Olen varmaan monelle aiheuttanut pahaa mieltä, siitä olen pahoillani, tehtyä ei saa takaisin.
        Itselleni on tarpeettoman usein myös mieli mustunut, vaikka olen sen yrittänyt sivuun jättää, aikaisemmin olisi pitänyt palsta jättää.
        Olen sinisilmäinen ( oikeasti vihreät ovat) haluan uskoa ihmisten inhimillisyyteen ja aina toivoin, että jatkossa asiat paranee.
        Niin ei ole käynyt, koko 80 oloni ajan on usko horjunut, mutta se itsepäisyys ei tässäkään asiassa ole uskoa vienyt.
        Nyt yritän ajankuluni ja aivojeni rassaamisen jostain muualta hakea, toivotan teille kaikille antoista aikaa palstalla.

        Viimeisimmän gallupin mukaan sdp:n kannatus on laskenut, ainona neljästä suurimmasta puolueesta.
        Politiikka on raakaa peliä.


      • Anonyymi

        En sanoisi raakaa. Normaalia vaihtelua. Monien muitten puoluieitten kannatus
        on laskenut enemmän.
        Saarikko ei saa keskustan kannatusta kannatusta nostettua millään.
        Vihreitten kannatus on ollut alaspäin jo kauan.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta syksyiseen aamuun, pikkuhiljaa vaahterat värejään alkaa muuttamaan.
        Kotona alkaa miettiä niitä ikkunanpesujen ja verhojen vaihtoa, verhot kuivaustelineelle tuulettumaan parvekkeelle olen laittanut, oikenevatkin.
        Eilen alkoi kerho, mutta jotenkin ei fiilis ollut kohdillaan ja kävely uuvutti, huonous vaan lisääntyy.

        Olenkin tehnyt päätöksen, että noja-tuoli kohdaltani saa jäädä unholaan, palstalla pistäydyn, viestitänkin, jos löydän aihetta.
        Kiittelen kaikkia kirjoittajia näistä melkein 20 vuodesta, oli ilo saada palstalta ystäviksi asti tulleita kirjoittajia, heille erikoiskiitos;)
        Politiikkaa en ole halunnut kirjoitteluun, mutta kantani on selväksi tullut ja se siitä.

        Olen varmaan monelle aiheuttanut pahaa mieltä, siitä olen pahoillani, tehtyä ei saa takaisin.
        Itselleni on tarpeettoman usein myös mieli mustunut, vaikka olen sen yrittänyt sivuun jättää, aikaisemmin olisi pitänyt palsta jättää.
        Olen sinisilmäinen ( oikeasti vihreät ovat) haluan uskoa ihmisten inhimillisyyteen ja aina toivoin, että jatkossa asiat paranee.
        Niin ei ole käynyt, koko 80 oloni ajan on usko horjunut, mutta se itsepäisyys ei tässäkään asiassa ole uskoa vienyt.
        Nyt yritän ajankuluni ja aivojeni rassaamisen jostain muualta hakea, toivotan teille kaikille antoista aikaa palstalla.

        Tulin surulliseksi kun luin Skillanin viestin.
        Vaikka en ole paljon kirjoitellut viime aikoina niin olen käynyt lukemassa.
        Minut sai poistumaan ilkeily ja turha nokittelu. Jos nyt asiat ovat sellaisella mallilla kuin mitä on ajettu.
        Moni tietää mitä tarkoitan, ei ainakaan Skillanissa ole moittimista.
        Kunniotan ja arvostan minkä työn Skillan on tehnyt, monen yksinäisen ihmisen elämä on saanut hänen avullaan sisältöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SkillaN hyvä!

        Ystävällisten anojen puolesta kiitän sinua hienosta emännyydestä . ❤️🌹Toivon kuitenkin että pidät vain pienen tauon ja jatkat. Voihan olla että jo ensi viikolla tai jopa huomisaamuna mielesi on muuttunut jatkon suhteen. Nojatuolihan lakkaa ilman sinua ja me ollaan ihan hukassa.

        Älä huoli! Sinun sortin anojen röykyttämä Korppis kai jatkaa edelleen keskusteluja ja ihan näille palstoille suunnitellusti eli normaaliin tyyliin. Nauti nalkuttamisesta.


      • Anonyymi
        liekko kirjoitti:

        Tulin surulliseksi kun luin Skillanin viestin.
        Vaikka en ole paljon kirjoitellut viime aikoina niin olen käynyt lukemassa.
        Minut sai poistumaan ilkeily ja turha nokittelu. Jos nyt asiat ovat sellaisella mallilla kuin mitä on ajettu.
        Moni tietää mitä tarkoitan, ei ainakaan Skillanissa ole moittimista.
        Kunniotan ja arvostan minkä työn Skillan on tehnyt, monen yksinäisen ihmisen elämä on saanut hänen avullaan sisältöä.

        Suru on jotain muuta kuin palstalaisten keskinäistä riitelyä.

        Sureva ihminen .


    • Anonyymi

      Eikö kenestäkään ole tuuraamaan SkillaNia ?
      Muut ovat päässeet tähän asti vähällä, nauttineet vain "valmiiseen pöytään" tulemisesta.
      Tehkää nyt sentään jotain, kun itse annoitte yhden kommentoijan pilata palstanne
      niin että vetäjä kyllästyi ja pahoitti mielensä.

      • Anonyymi

        Kukapa haluaisi/jaksaisi tehdä alustaa johon tullaan riehumaan mielinmäärin.


      • Anonyymi

        Niin olisi voinut antaa, mutta nojatuolilaiset tekivät käsittämättömän höhlän
        taktisen virheen, he alkoivat puolustaa pilaajaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin olisi voinut antaa, mutta nojatuolilaiset tekivät käsittämättömän höhlän
        taktisen virheen, he alkoivat puolustaa pilaajaa.

        No voi, voi. Onko pelko persiissä ettette pääse vetämään Korppiksen kanssa showta, jossa on yleisönä nojatuolilaiset.
        Avatkaa ihan oma ketjunne. Kyllä Korppis sinne löytää, vai pelkäättekö yleisökatoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin olisi voinut antaa, mutta nojatuolilaiset tekivät käsittämättömän höhlän
        taktisen virheen, he alkoivat puolustaa pilaajaa.

        Mielestäni kannataisi ja olisi kannattanut ohittaa hänen kirjoituksensa huomioimatta ja kommentoimatta.
        Se olisi ollut kaikkein toimivin tapa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin olisi voinut antaa, mutta nojatuolilaiset tekivät käsittämättömän höhlän
        taktisen virheen, he alkoivat puolustaa pilaajaa.

        Vain ylläpito voi bannats kirjoittajan . Miten 80 yksi ketju muka voi torjua kirjoittajan?


      • Anonyymi

        Miksi et neuvonut ajoissa, miten palstalta joku poistetaan? Jälkiviisastelu ei ole järkevä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No voi, voi. Onko pelko persiissä ettette pääse vetämään Korppiksen kanssa showta, jossa on yleisönä nojatuolilaiset.
        Avatkaa ihan oma ketjunne. Kyllä Korppis sinne löytää, vai pelkäättekö yleisökatoa.

        Demeter on aktiivi ja osaava tietorikas ja tasapuolinen, hyväksyy muös anot. Alappas D vihdoin avata omia ketjuja!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni kannataisi ja olisi kannattanut ohittaa hänen kirjoituksensa huomioimatta ja kommentoimatta.
        Se olisi ollut kaikkein toimivin tapa.

        Hänen perässään on liuta anoja, jotka ovat seuranneet häntä 15 v. Kohdista heille neuvosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demeter on aktiivi ja osaava tietorikas ja tasapuolinen, hyväksyy muös anot. Alappas D vihdoin avata omia ketjuja!!!!!

        Tasapuolinen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain ylläpito voi bannats kirjoittajan . Miten 80 yksi ketju muka voi torjua kirjoittajan?

        Yhtä hyvin kun osasivat mennä ylläpitoon tekemään karhunpalveluksenkin itselleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhtä hyvin kun osasivat mennä ylläpitoon tekemään karhunpalveluksenkin itselleen.

        Palstan pilaaja hykertelee kun pääsi tavotteeseen D:n ja S:n avulla. Turha heidän valittaa,
        itse ovat vaikuttaneet lopputulokseen vai kuka ylläpidossa kävi, mutta ihan väärällä asialla ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palstan pilaaja hykertelee kun pääsi tavotteeseen D:n ja S:n avulla. Turha heidän valittaa,
        itse ovat vaikuttaneet lopputulokseen vai kuka ylläpidossa kävi, mutta ihan väärällä asialla ?

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        Ketkä nyt mesoo ja haukkuu rekattuja tietenkin anot, kuinkas muuten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketkä nyt mesoo ja haukkuu rekattuja tietenkin anot, kuinkas muuten.

        Kukas sinä olet? Täällä on "anoja" ja anoja 🤭


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demeter on aktiivi ja osaava tietorikas ja tasapuolinen, hyväksyy muös anot. Alappas D vihdoin avata omia ketjuja!!!!!

        Unohdit mainita Demen rasismin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palstan pilaaja hykertelee kun pääsi tavotteeseen D:n ja S:n avulla. Turha heidän valittaa,
        itse ovat vaikuttaneet lopputulokseen vai kuka ylläpidossa kävi, mutta ihan väärällä asialla ?

        Korppis näyttää olevan hyvässä iskussa odottaen teitä "loukkaantuneet anot".
        Siellä rauhan tunnustelut jatkuvat 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        Itse aloin lukemaan Kahvipirttiä v 2019, kun se oli vielä 70 plus puolella.

        Sopuisa ketju olikin, kunnes kaksi rouvaa päätti osallistua siihen ketjuun ja siitä riitelyt lähti ja riidelty on tähän päivään asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketkä nyt mesoo ja haukkuu rekattuja tietenkin anot, kuinkas muuten.

        Haukkuu ? Ei hauku. Toteaa tosiasiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse aloin lukemaan Kahvipirttiä v 2019, kun se oli vielä 70 plus puolella.

        Sopuisa ketju olikin, kunnes kaksi rouvaa päätti osallistua siihen ketjuun ja siitä riitelyt lähti ja riidelty on tähän päivään asti.

        Samalla he toivat oman riitaisan palstahistoriansa pirttiin. Alkoivat myös neuvoa muka eturivin eetloina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        Mistä anot on loukkaantuneet ? Ei mistään. Ei anoilla ole lusikka teidän sopassanne,
        jonka itse olette sen keittäneet.
        Ettekö te vieläkään tajua "kupletin juonta" ?
        Annoitte vedättää itseänne. Jotkut anot tajusivat sen kaikkina vuosina,
        te ette itse tajunneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse aloin lukemaan Kahvipirttiä v 2019, kun se oli vielä 70 plus puolella.

        Sopuisa ketju olikin, kunnes kaksi rouvaa päätti osallistua siihen ketjuun ja siitä riitelyt lähti ja riidelty on tähän päivään asti.

        Lähes kaikki tajusivat sen mistä kirjoitat ano 16:11 paitsi "viisasten kerholaisten johtokunta". He antoivat tuhota kerhonsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tasapuolinen ?

        Ei voi ymmärtää, että joku jopa maalittajaansa/maalittajiaan mielistelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        Rekattu ano 15:50 Voisitko ystävällisesti jatkossa olla kirjoittamasta anoista ja
        korppiksesta samasta lauseessa ? Meillä ei ole mitään yhteistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samalla he toivat oman riitaisan palstahistoriansa pirttiin. Alkoivat myös neuvoa muka eturivin eetloina.

        Alkoivat jyrätä muita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        "Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja."
        Täh ???

        Hellanlettas, "ressukaksi muuntautunut Korppisko muka tarvitsee puolustajaa . . . ?
        Teitä on manipuloitu. Sinisilmäisyytenne naurattaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        "Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja."

        Ja siksi Skillan ja Demeter menivät kiireen vilkkaa ylläpitoon
        kun heidän ystävänsä, joka heitä maalittaa, korppis, tarvitsi apua ?
        Onko uunompaa kuultu ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No voi, voi. Onko pelko persiissä ettette pääse vetämään Korppiksen kanssa showta, jossa on yleisönä nojatuolilaiset.
        Avatkaa ihan oma ketjunne. Kyllä Korppis sinne löytää, vai pelkäättekö yleisökatoa.

        Tehän itse korppiksesta olette kiinnostuneita, häntä puolustittekin
        eli itse asetuitte hänen kanssaan samalle näyttämölle
        samaan "yhtä köyttä-nojatuolissa"-showhun.
        Menitte hänen lankaansa. Nyt kupla puhkesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        Hävetkää ihan itse vaan, kun annatte huijata itseänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja."

        Ja siksi Skillan ja Demeter menivät kiireen vilkkaa ylläpitoon
        kun heidän ystävänsä, joka heitä maalittaa, korppis, tarvitsi apua ?
        Onko uunompaa kuultu ?

        Höpö höpö, ei taatusti menneet Korppiksen käskystä. Korppis syytti SkillaNia vasta ylläpitoon oton jälkeen.
        Ilmeisesti Korppis luuli, että SkillaN olisi tyystin kääntynyt anoja vastaan. Oli väärässä. Kyllä siinä ylläpito-pohdinnassa oli useampi nojatuolilainen. Ei ole edes tietoa ottiko Skillan yhteyttä ylläpitoon.
        Turha syyttää Skillania.

        Nauttikaa olostanne, tuolit ovat vapaina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö, ei taatusti menneet Korppiksen käskystä. Korppis syytti SkillaNia vasta ylläpitoon oton jälkeen.
        Ilmeisesti Korppis luuli, että SkillaN olisi tyystin kääntynyt anoja vastaan. Oli väärässä. Kyllä siinä ylläpito-pohdinnassa oli useampi nojatuolilainen. Ei ole edes tietoa ottiko Skillan yhteyttä ylläpitoon.
        Turha syyttää Skillania.

        Nauttikaa olostanne, tuolit ovat vapaina.

        Eiköhän monikin lukenut omin silmin, kun Deme itse kirjoitti kommentissaan,
        että hän otti ylläpitoon yhteyttä ja sitten poppoo hymisteli itseensä tyytyväisenä
        yhdessä.
        Suomessa on itsemääräämisoikeus, jos haluaa joka suuntaan kumartaa ja olla kaikille
        mieliksi ja toimia omaa etuaan vastaan, sen saa aivan vapaasti tehdä.
        Mikään laki ei kiellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän monikin lukenut omin silmin, kun Deme itse kirjoitti kommentissaan,
        että hän otti ylläpitoon yhteyttä ja sitten poppoo hymisteli itseensä tyytyväisenä
        yhdessä.
        Suomessa on itsemääräämisoikeus, jos haluaa joka suuntaan kumartaa ja olla kaikille
        mieliksi ja toimia omaa etuaan vastaan, sen saa aivan vapaasti tehdä.
        Mikään laki ei kiellä.

        Entäs sitten? Kertoiko miksi otti? Kenen takia?

        Ei kertonut, mutta uskoisin, että yleisen rauhan takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja."

        Ja siksi Skillan ja Demeter menivät kiireen vilkkaa ylläpitoon
        kun heidän ystävänsä, joka heitä maalittaa, korppis, tarvitsi apua ?
        Onko uunompaa kuultu ?

        Tuo olet keksinyt omasta päästäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän monikin lukenut omin silmin, kun Deme itse kirjoitti kommentissaan,
        että hän otti ylläpitoon yhteyttä ja sitten poppoo hymisteli itseensä tyytyväisenä
        yhdessä.
        Suomessa on itsemääräämisoikeus, jos haluaa joka suuntaan kumartaa ja olla kaikille
        mieliksi ja toimia omaa etuaan vastaan, sen saa aivan vapaasti tehdä.
        Mikään laki ei kiellä.

        Minä kirjoitinkin, että turha syyttää Skillania. Näin kyllä mitä oli kirjoitettu. Kohtuutonta on, että Korppis sekä anot syyttää Skillania. Hänet on puun ja kuoren välissä. Ainoa joka on tukenut Korppista on Makriina joka sanomansa mukaan ei ole valinnut puolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        Teitä on käytetty hyväksi, mutta ette ole suostuneet tajuamaan ?
        Anot on tajunneet ja yrittäneet vaivihkaa saada teitä ymmärtämään,
        mutta ei ole mennyt perille ?
        Anot on saaneet vain moitteita ja joutuneet jopa tarkkailuun teidän toimestanne,
        mutta teille on kyllä hyvin kelvannut, kun anot on ainakin kahta teistä puolustaneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäitä hattuun, boomerit! Menkääs nyt itseenne te "loukkaantuneet" anot ja Korppis. Te "anot" syytätte SkillaNia ja Demeteriä heidän pyynnöstä ylläpidon siistiä ketjua ja että suosivat mukamas Korppista. Korppis syytti SkillaNia ettei tarpeeksi napakasti torju anoja.
        Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!

        "Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!"

        Häpeä vain ihan itse itseäsi ! Anoilla ja korppiksella ei ole yhtään mitään yhteistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehän itse korppiksesta olette kiinnostuneita, häntä puolustittekin
        eli itse asetuitte hänen kanssaan samalle näyttämölle
        samaan "yhtä köyttä-nojatuolissa"-showhun.
        Menitte hänen lankaansa. Nyt kupla puhkesi.

        Ei ketään voi estää kirjoittamasta mihinkään ketjuun. Se nojatuoliin istuminen on kielikuva. Tämä on vain kirjoittamista, ei ole mitään näyttämöitä eikä nojatuoleja.
        Kuka muka korppiksesta henkilönä kiinnostunut? Jotkut selvästi vedättää häntä, kun niin tärkeilee touhuillaan, siellä ” meidän kaupunkikotimme parvekkeellamme” syömisillä ja joka pikkupuuha on kertomisen arvoista. Sairaus on ehtymätön juttumylly. Monet muut saa jo lastenlastenlapsia, mutta eipä kk onnittele ketään. Ei edes paapojaansa matroonaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs sitten? Kertoiko miksi otti? Kenen takia?

        Ei kertonut, mutta uskoisin, että yleisen rauhan takia.

        Seli seli. Miksi ihmeessä ei sitten sanonut suoraan ylläpidolle,
        k u k a yleistä rauhaa rikkoo ja on tarkoituksella yrittänyt rikkoa vuosia ?

        Mitä hyödyttää mennä väärää tahoa määräämään tarkkailuun ?
        Onko se oikeudenmukaisen ihmisen teko ?
        Tarkkailuun olisi voinut määrätä sen, joka syypääkin on.
        Miksi ei määrännyt ?

        Siksi koska halusi suojella "ystäväänsä" ??? Mihin muuhun tulokseen voi tulla,
        koska anot e i v ä t ole j u u r i s y y. Sen tietävät kaikki, joilla hoksottimet pelaa.
        Sehän on j u l k i n e n salaisuus tällä palstalla !
        Miksi kukaan ei uskalla nostaa kissaa pöydälle, vaikka asia on tiedossa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä kirjoitinkin, että turha syyttää Skillania. Näin kyllä mitä oli kirjoitettu. Kohtuutonta on, että Korppis sekä anot syyttää Skillania. Hänet on puun ja kuoren välissä. Ainoa joka on tukenut Korppista on Makriina joka sanomansa mukaan ei ole valinnut puolta.

        Makriina on hyvää pataa ollut korppiksen kanssa ollut ja se on hänen oikeutensa,
        mutta että hyppäsi samaan kelkkaan korppiksen kanssa mollaamaan ja nimittelemään halveksuvasti anoja mm. olmeiksi, oli yllätys ja järkytys,
        varsinkin kun hän ei itse näe siinä mitään outoa. Eikö ole outoa ?!
        Pystyisikö kukaan muu samaan kuin he kaksi ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makriina on hyvää pataa ollut korppiksen kanssa ollut ja se on hänen oikeutensa,
        mutta että hyppäsi samaan kelkkaan korppiksen kanssa mollaamaan ja nimittelemään halveksuvasti anoja mm. olmeiksi, oli yllätys ja järkytys,
        varsinkin kun hän ei itse näe siinä mitään outoa. Eikö ole outoa ?!
        Pystyisikö kukaan muu samaan kuin he kaksi ?

        "Pystyisikö kukaan muu samaan n i m i t t e l y y n kuin he kaksi ?"
        Ei ole ainakaan saatu lukea muilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hävetkää ihan itse vaan, kun annatte huijata itseänne.

        Ketään ei ole huijattu. Nojatuoliin kirjoittavat 80 ovat niin korrekteja kaikkia kohtaan etteivät ole nostaneet tikunnokkaan ketään. Eivät suostuneet napakoitumaan 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Syy on tasan teissä "loukkaantuneet anot" ja Korppis!
        Ettekö te osaa edes hävetä!"

        Häpeä vain ihan itse itseäsi ! Anoilla ja korppiksella ei ole yhtään mitään yhteistä.

        Minulla ei ole mitään hävettävää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketään ei ole huijattu. Nojatuoliin kirjoittavat 80 ovat niin korrekteja kaikkia kohtaan etteivät ole nostaneet tikunnokkaan ketään. Eivät suostuneet napakoitumaan 😂

        Tärkeämpää on oikea elämä, siihen satsataan ja epämieluisaa seuraa kartetaan. Mitä siitä jos täällä ”kohtaa” hankalia ja inhokkityyppejä, kone kiinni niin niistä pääsee eroon. Mitäpä suotta jotain ressukkareppanaa tikunnokkaan nostamaan. antaa hänenkin jossain saada pätemisen tunnetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tärkeämpää on oikea elämä, siihen satsataan ja epämieluisaa seuraa kartetaan. Mitä siitä jos täällä ”kohtaa” hankalia ja inhokkityyppejä, kone kiinni niin niistä pääsee eroon. Mitäpä suotta jotain ressukkareppanaa tikunnokkaan nostamaan. antaa hänenkin jossain saada pätemisen tunnetta.

        Juuri noin. 👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seli seli. Miksi ihmeessä ei sitten sanonut suoraan ylläpidolle,
        k u k a yleistä rauhaa rikkoo ja on tarkoituksella yrittänyt rikkoa vuosia ?

        Mitä hyödyttää mennä väärää tahoa määräämään tarkkailuun ?
        Onko se oikeudenmukaisen ihmisen teko ?
        Tarkkailuun olisi voinut määrätä sen, joka syypääkin on.
        Miksi ei määrännyt ?

        Siksi koska halusi suojella "ystäväänsä" ??? Mihin muuhun tulokseen voi tulla,
        koska anot e i v ä t ole j u u r i s y y. Sen tietävät kaikki, joilla hoksottimet pelaa.
        Sehän on j u l k i n e n salaisuus tällä palstalla !
        Miksi kukaan ei uskalla nostaa kissaa pöydälle, vaikka asia on tiedossa ?

        Uskotko itse mitä kirjoitat. Minä en usko sinun kirjoitustasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla ei ole mitään hävettävää.

        Et ymmärrä hävetä ? Kun kalikka kalahtaa ja ihminen ei osaa sanoa mitään puolustuksekseen se sanoo:
        Häpeä tai hävetkää !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ymmärrä hävetä ? Kun kalikka kalahtaa ja ihminen ei osaa sanoa mitään puolustuksekseen se sanoo:
        Häpeä tai hävetkää !

        Niinkö? Eipä ole kalikka kalahtanut 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ymmärrä hävetä ? Kun kalikka kalahtaa ja ihminen ei osaa sanoa mitään puolustuksekseen se sanoo:
        Häpeä tai hävetkää !

        Sinuun siis kalikka kalahti. Häpeä nyt kunnolla sitten. Jalkapuuhun sietäisit joutua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seli seli. Miksi ihmeessä ei sitten sanonut suoraan ylläpidolle,
        k u k a yleistä rauhaa rikkoo ja on tarkoituksella yrittänyt rikkoa vuosia ?

        Mitä hyödyttää mennä väärää tahoa määräämään tarkkailuun ?
        Onko se oikeudenmukaisen ihmisen teko ?
        Tarkkailuun olisi voinut määrätä sen, joka syypääkin on.
        Miksi ei määrännyt ?

        Siksi koska halusi suojella "ystäväänsä" ??? Mihin muuhun tulokseen voi tulla,
        koska anot e i v ä t ole j u u r i s y y. Sen tietävät kaikki, joilla hoksottimet pelaa.
        Sehän on j u l k i n e n salaisuus tällä palstalla !
        Miksi kukaan ei uskalla nostaa kissaa pöydälle, vaikka asia on tiedossa ?

        Oletko nähnyt sen viestin ylläpidolle vai päästäsikö sen väännät?

        Et ole palstaa lukenut. jos moista väität. Kuka on eniten ollut korppiksen nokittavana täällä.
        Muistatko Paloman ja korppiksen hyökkäykset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko nähnyt sen viestin ylläpidolle vai päästäsikö sen väännät?

        Et ole palstaa lukenut. jos moista väität. Kuka on eniten ollut korppiksen nokittavana täällä.
        Muistatko Paloman ja korppiksen hyökkäykset?

        "Kuka on eniten ollut korppiksen nokittavana täällä"
        Kuka ? Kerro !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko nähnyt sen viestin ylläpidolle vai päästäsikö sen väännät?

        Et ole palstaa lukenut. jos moista väität. Kuka on eniten ollut korppiksen nokittavana täällä.
        Muistatko Paloman ja korppiksen hyökkäykset?

        On ollut luettavissa henkilön itsensä kirjoittamana, että hän on ollut yhteydessä
        ylläpitoon, sen jälkeen anot laitettiin tarkkailuun, vaikka tilanne ei ole ollut anojen
        aiheuttama.


      • Anonyymi

        Ano 13:15 on hyvä esimerkki palstalla esiintyvistä mielipiteistä:
        TE ette tee, TE ette kirjoita, valitsette väärän puolen, miksi TE menette valmiiseen pöytään, TE annatte pilata palstan, TE TE TE. "Sitä saa mitä tilaa!"

        Nimettömät selkään puukottajat, ketjujen pidentäjät, muiden kommenttien repostelijat ja nimeltä mainittujen kirjoittajien halveksimiset, menneiden muistelemiset, rivien välistä lukemiset ovat anojen osuus keskusteluissa ja siihen he katsovat olevansa oikeutettuja, nyt ja aina.
        Ne rekatut, ne vaan myötäilevät, lipovat, rauhoittavat tilannetta väärän kirjoittajan puolesta, ne vaan eivät ymmärrä, että joku on loukannut jotakuta ja nyt on jokaisella oikeus nälviä ja manipuloida KAIKKIA. Eli mm. ylenkatsoa nojatuolilaisten päivän kuulumisia ja arvostella heidän toimiaan.
        Ne rekatut ovat niin tyhmiä, että yrittävät laimentaa haukkumista, yrittävät puhdistaa ketjuistaan epäsopua, ihan vain siitä syystä, että toivovat keskustelurauhaa! Kuvittelevat, että riidat pysyisivät omissa ketjuissaan. No eihän yksikään ano voisi avata sellaista ketjua tietenkään. On helpompaa pilata SkillaNin ketju ja pilkata niitä, jotka toivovat sille rauhaa.
        Ja että nojatuolilaiset pyytävät saada olla keskenään, saamari soikoon!
        Kaikkea kanssa ne typerät nimmarilaiset kuvittelevatkin! JOKAISELLA on oikeus kirjoittaa missä ketjussa tahansa. Se on kyllä kerrottu monta kertaa.
        MIllä oikeudella he ilman ilkeilijöitä olisivat oikeutetut jutustelemaan keskenään? Anot ovat tulleet nimenomaan siksi palstalle, että kaikille selviäisi, että joukossa on SE YKSI.

        Nojatuolit kumoon! Ne ikämuorit ovat vielä niin saamattomia, että eivät käy kenenkään kimppuun edes! Pahin, mitä ovat keksineet, on nimittää anoja OLMEIKSI. Sitä ei yksikään kunnon ano voi sietää.
        Seuraus on nyt tässä!

        Olette päässeet vähällä tavoitteeseenne, anot, ja nyt palstat ovat teillä. Kyllä nyt asiapitoisuus kasvaa ja saatte suurenmoisia keskusteluja aikaan. Enää ei kenenkään tarvitse tietää, sataako vai paistaako.
        Hyvää syksyn jatkoa, toivoo kaikkeen kyllästynyt ja tarpeekseen saanut Makriina, ei rekisteröitynyt. (89 vee.)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ano 13:15 on hyvä esimerkki palstalla esiintyvistä mielipiteistä:
        TE ette tee, TE ette kirjoita, valitsette väärän puolen, miksi TE menette valmiiseen pöytään, TE annatte pilata palstan, TE TE TE. "Sitä saa mitä tilaa!"

        Nimettömät selkään puukottajat, ketjujen pidentäjät, muiden kommenttien repostelijat ja nimeltä mainittujen kirjoittajien halveksimiset, menneiden muistelemiset, rivien välistä lukemiset ovat anojen osuus keskusteluissa ja siihen he katsovat olevansa oikeutettuja, nyt ja aina.
        Ne rekatut, ne vaan myötäilevät, lipovat, rauhoittavat tilannetta väärän kirjoittajan puolesta, ne vaan eivät ymmärrä, että joku on loukannut jotakuta ja nyt on jokaisella oikeus nälviä ja manipuloida KAIKKIA. Eli mm. ylenkatsoa nojatuolilaisten päivän kuulumisia ja arvostella heidän toimiaan.
        Ne rekatut ovat niin tyhmiä, että yrittävät laimentaa haukkumista, yrittävät puhdistaa ketjuistaan epäsopua, ihan vain siitä syystä, että toivovat keskustelurauhaa! Kuvittelevat, että riidat pysyisivät omissa ketjuissaan. No eihän yksikään ano voisi avata sellaista ketjua tietenkään. On helpompaa pilata SkillaNin ketju ja pilkata niitä, jotka toivovat sille rauhaa.
        Ja että nojatuolilaiset pyytävät saada olla keskenään, saamari soikoon!
        Kaikkea kanssa ne typerät nimmarilaiset kuvittelevatkin! JOKAISELLA on oikeus kirjoittaa missä ketjussa tahansa. Se on kyllä kerrottu monta kertaa.
        MIllä oikeudella he ilman ilkeilijöitä olisivat oikeutetut jutustelemaan keskenään? Anot ovat tulleet nimenomaan siksi palstalle, että kaikille selviäisi, että joukossa on SE YKSI.

        Nojatuolit kumoon! Ne ikämuorit ovat vielä niin saamattomia, että eivät käy kenenkään kimppuun edes! Pahin, mitä ovat keksineet, on nimittää anoja OLMEIKSI. Sitä ei yksikään kunnon ano voi sietää.
        Seuraus on nyt tässä!

        Olette päässeet vähällä tavoitteeseenne, anot, ja nyt palstat ovat teillä. Kyllä nyt asiapitoisuus kasvaa ja saatte suurenmoisia keskusteluja aikaan. Enää ei kenenkään tarvitse tietää, sataako vai paistaako.
        Hyvää syksyn jatkoa, toivoo kaikkeen kyllästynyt ja tarpeekseen saanut Makriina, ei rekisteröitynyt. (89 vee.)

        Anot eivät ole ketään olmeiksi haukkuneet, vaan k haukkui Demeteriä olmiksi ja siitä tuli yleisempikin haukkumasana vaatimattomille ja värittömille takarivin tyyneille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anot eivät ole ketään olmeiksi haukkuneet, vaan k haukkui Demeteriä olmiksi ja siitä tuli yleisempikin haukkumasana vaatimattomille ja värittömille takarivin tyyneille.

        Ja sekin vielä, että anoilla ei ole edes lukutaitoa!
        Tuore esimerkki 9:22::
        " Ne ikämuorit ovat vielä niin saamattomia, että eivät käy kenenkään kimppuun edes! Pahin, mitä ovat keksineet, on nimittää anoja OLMEIKSI"
        Ja ano lukee:"Anot eivät ole ketään olmeiksi haukkuneet"
        Mkr.


    • Anonyymi

      Anot ei k*sekaan sinne päin.

      • Anonyymi

        Korvenjuntit ei anoja kiinnosta.


    • Anonyymi

      Toivotuin ehdoin toimivan kerhotoiminnan onnistuminen yleisessä käytössä olevalla somealustalla ei ole koskaan suljetun kerhon toimintaan varrattavissa.
      Ei näytä olevan nyt, eikä ole ollut sitä aikaisempienkaan jatkoketjunostojen aikana, vaikka niin väitetään. Myöhemmin kaikki vaan näyttää niin hyvältä. Ja onhan näihin mukaviin muistoihin sitten kiva vedota. Kuinka ennen oli kaikki paremmin.

      • Anonyymi

        Ei missään ikäryhmässä ole yhtä ja samaa vetäjää vuodesta toiseen.
        Vetäjä haluaisi kirjoitella vain harvojen ja valittujen henkilöiden kanssa.
        Kun hän aamulla lyö notulit tiskiin, niitä olisi hyvä uskoa.
        Ei mielellään erimielisyyksiä, eikä kunnon dialogia.
        Vain aamun avaus.
        Siinä luetellaan lempparit ja kehutaan heidän kirjoituksensa.
        Tämä sama toistuu joka päivä, vuodesta toiseen.
        Otsikko vain vaihtuu.
        Jotenkin mielestäni siinä on aavistus päällepäsmäröintä.
        Kun minä olen tehnyt näin aina. Se on sitten juuri niin ja oikein.
        Jos minä kerron, että en ole koskaan saanut yhteiskunnalta mitään avustusta, asia on niin.
        Kun tästä ja näistä joku laittaa vastalauseen, perustellen sen, vetäjä kimpaantuu.
        Mielestäni hänen on todella hyvä pitää taukoa vetäjän roolista.
        Hän voisi alkaa keskustelemaan henkilöiden kanssa.
        Vaihtaa mielipiteitä jne.
        Nyt hän on ollut kokoajan leikkisästi sanoa pomo. Ja määrännyt jutun juonen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei missään ikäryhmässä ole yhtä ja samaa vetäjää vuodesta toiseen.
        Vetäjä haluaisi kirjoitella vain harvojen ja valittujen henkilöiden kanssa.
        Kun hän aamulla lyö notulit tiskiin, niitä olisi hyvä uskoa.
        Ei mielellään erimielisyyksiä, eikä kunnon dialogia.
        Vain aamun avaus.
        Siinä luetellaan lempparit ja kehutaan heidän kirjoituksensa.
        Tämä sama toistuu joka päivä, vuodesta toiseen.
        Otsikko vain vaihtuu.
        Jotenkin mielestäni siinä on aavistus päällepäsmäröintä.
        Kun minä olen tehnyt näin aina. Se on sitten juuri niin ja oikein.
        Jos minä kerron, että en ole koskaan saanut yhteiskunnalta mitään avustusta, asia on niin.
        Kun tästä ja näistä joku laittaa vastalauseen, perustellen sen, vetäjä kimpaantuu.
        Mielestäni hänen on todella hyvä pitää taukoa vetäjän roolista.
        Hän voisi alkaa keskustelemaan henkilöiden kanssa.
        Vaihtaa mielipiteitä jne.
        Nyt hän on ollut kokoajan leikkisästi sanoa pomo. Ja määrännyt jutun juonen.

        Etpä ole itse ikinä saanut aikaiseksi samanlaista sopuisaa pitkäaikaista ketjua
        ja lisäksi olet kade kun et saa itse olla "pomo" ? Tee oma "nojatuolisi" !
        Näytäpä todellakin meille miten homma toimii, kun sinä sen paremmin osaat !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei missään ikäryhmässä ole yhtä ja samaa vetäjää vuodesta toiseen.
        Vetäjä haluaisi kirjoitella vain harvojen ja valittujen henkilöiden kanssa.
        Kun hän aamulla lyö notulit tiskiin, niitä olisi hyvä uskoa.
        Ei mielellään erimielisyyksiä, eikä kunnon dialogia.
        Vain aamun avaus.
        Siinä luetellaan lempparit ja kehutaan heidän kirjoituksensa.
        Tämä sama toistuu joka päivä, vuodesta toiseen.
        Otsikko vain vaihtuu.
        Jotenkin mielestäni siinä on aavistus päällepäsmäröintä.
        Kun minä olen tehnyt näin aina. Se on sitten juuri niin ja oikein.
        Jos minä kerron, että en ole koskaan saanut yhteiskunnalta mitään avustusta, asia on niin.
        Kun tästä ja näistä joku laittaa vastalauseen, perustellen sen, vetäjä kimpaantuu.
        Mielestäni hänen on todella hyvä pitää taukoa vetäjän roolista.
        Hän voisi alkaa keskustelemaan henkilöiden kanssa.
        Vaihtaa mielipiteitä jne.
        Nyt hän on ollut kokoajan leikkisästi sanoa pomo. Ja määrännyt jutun juonen.

        Hellanlettas sentään, oletko jäänyt huomiotta. Teeppä nyt oikein oma aloitus. Täydellisen hyvä. Sellainen missä ei ole mitään moitittavaa aloittajaa kohtaan. Eikä aloittaja moiti ketään, niinkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei missään ikäryhmässä ole yhtä ja samaa vetäjää vuodesta toiseen.
        Vetäjä haluaisi kirjoitella vain harvojen ja valittujen henkilöiden kanssa.
        Kun hän aamulla lyö notulit tiskiin, niitä olisi hyvä uskoa.
        Ei mielellään erimielisyyksiä, eikä kunnon dialogia.
        Vain aamun avaus.
        Siinä luetellaan lempparit ja kehutaan heidän kirjoituksensa.
        Tämä sama toistuu joka päivä, vuodesta toiseen.
        Otsikko vain vaihtuu.
        Jotenkin mielestäni siinä on aavistus päällepäsmäröintä.
        Kun minä olen tehnyt näin aina. Se on sitten juuri niin ja oikein.
        Jos minä kerron, että en ole koskaan saanut yhteiskunnalta mitään avustusta, asia on niin.
        Kun tästä ja näistä joku laittaa vastalauseen, perustellen sen, vetäjä kimpaantuu.
        Mielestäni hänen on todella hyvä pitää taukoa vetäjän roolista.
        Hän voisi alkaa keskustelemaan henkilöiden kanssa.
        Vaihtaa mielipiteitä jne.
        Nyt hän on ollut kokoajan leikkisästi sanoa pomo. Ja määrännyt jutun juonen.

        Kauan olet jaksanut kuitenkin olla mukana Nojatuolissakin ano 20:18.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etpä ole itse ikinä saanut aikaiseksi samanlaista sopuisaa pitkäaikaista ketjua
        ja lisäksi olet kade kun et saa itse olla "pomo" ? Tee oma "nojatuolisi" !
        Näytäpä todellakin meille miten homma toimii, kun sinä sen paremmin osaat !

        Eipä tuo kovinkaan sopuisalta aina näyttänyt.
        Vetäjän olisi tiukemmin pitänyt pitää kiinni ikärajasta.
        Koska 80 plus kirjoittajat ovat kunnioitettavia.ja heillä on sanomaa.
        Hän olisi voinut sanoa suoraan, että jokainen kirjoittaa omassa ikäryhmässään.
        Sinne tunki liikaa nuorempia opettajamaisia kirjoittajia.
        Opettivat siis vanhempiaan ja viisaampiaan.
        Vetäjän oli liian myötämyölinen kaikille taivaanrannan maalareille.
        Nojatuolista tuli sillisalaatti ja se menetti tarkoituksensa.
        Kaikkea aikansa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuo kovinkaan sopuisalta aina näyttänyt.
        Vetäjän olisi tiukemmin pitänyt pitää kiinni ikärajasta.
        Koska 80 plus kirjoittajat ovat kunnioitettavia.ja heillä on sanomaa.
        Hän olisi voinut sanoa suoraan, että jokainen kirjoittaa omassa ikäryhmässään.
        Sinne tunki liikaa nuorempia opettajamaisia kirjoittajia.
        Opettivat siis vanhempiaan ja viisaampiaan.
        Vetäjän oli liian myötämyölinen kaikille taivaanrannan maalareille.
        Nojatuolista tuli sillisalaatti ja se menetti tarkoituksensa.
        Kaikkea aikansa

        Tämän upean älykkään analyysin kirjoitti ano nimeltä🤣🤣🤣?!?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuo kovinkaan sopuisalta aina näyttänyt.
        Vetäjän olisi tiukemmin pitänyt pitää kiinni ikärajasta.
        Koska 80 plus kirjoittajat ovat kunnioitettavia.ja heillä on sanomaa.
        Hän olisi voinut sanoa suoraan, että jokainen kirjoittaa omassa ikäryhmässään.
        Sinne tunki liikaa nuorempia opettajamaisia kirjoittajia.
        Opettivat siis vanhempiaan ja viisaampiaan.
        Vetäjän oli liian myötämyölinen kaikille taivaanrannan maalareille.
        Nojatuolista tuli sillisalaatti ja se menetti tarkoituksensa.
        Kaikkea aikansa

        Poks. Ei ole aina ollut sopuisaa, koska ne "Nuoremmat opettajamaiset" haluavat tarkotuksella aiheuttaa riitaa ja epäsopua rikkoakseen koko nojatuolin ja minkä ketjun vaan.
        Minne he ilmaantuvatkin siellä ei keskustelu ala orastaa eikä rehottaa
        vaan tyrehtyy siihen paikkaan kuin seinään ja alkaa riitely jonka he aiheuttavat.

        Mitenköhän olet tulkinnut ? Eivät "Nuoremmat opettajamaiset" pysty mitään
        opettamaan kellekään. Hehän heitettiin kuulemma pihalle 70 plussastakin riitaa aiheuttamasta. Eipä tuota sanomaa niin paljon ole yli 80v-kään.
        Säätiedotusta enimmäkseen, mutta sehän on heidän asiansa.

        Ikärajoja ei voi olla julkisella palstalla muuta kuin viitteenomaisesti
        eikä kukaan täällä voi pitää komentoa kellekään,
        vaikka manipuloitsija on yrittänytkin. Se kupla puhkesi tänään.
        Kaikki kuplat puhkeavat. Poks poks poks.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei missään ikäryhmässä ole yhtä ja samaa vetäjää vuodesta toiseen.
        Vetäjä haluaisi kirjoitella vain harvojen ja valittujen henkilöiden kanssa.
        Kun hän aamulla lyö notulit tiskiin, niitä olisi hyvä uskoa.
        Ei mielellään erimielisyyksiä, eikä kunnon dialogia.
        Vain aamun avaus.
        Siinä luetellaan lempparit ja kehutaan heidän kirjoituksensa.
        Tämä sama toistuu joka päivä, vuodesta toiseen.
        Otsikko vain vaihtuu.
        Jotenkin mielestäni siinä on aavistus päällepäsmäröintä.
        Kun minä olen tehnyt näin aina. Se on sitten juuri niin ja oikein.
        Jos minä kerron, että en ole koskaan saanut yhteiskunnalta mitään avustusta, asia on niin.
        Kun tästä ja näistä joku laittaa vastalauseen, perustellen sen, vetäjä kimpaantuu.
        Mielestäni hänen on todella hyvä pitää taukoa vetäjän roolista.
        Hän voisi alkaa keskustelemaan henkilöiden kanssa.
        Vaihtaa mielipiteitä jne.
        Nyt hän on ollut kokoajan leikkisästi sanoa pomo. Ja määrännyt jutun juonen.

        Onhan täällä vaihtoehtoja. Uuden ketjun voi aloittaa kuka hyvänsä. Miksi ei voi antaa tämän Skillanin vetämän ketjun olla rauhassa, ei se ole keneltäkään pois.
        Kateus ja huomionkipeys paistaa läpi.
        Pitäiskö joka paikassa loistaa päällepäsmärinä?
        Kun sanon suoraan niin tuolaiset tyypit ovat .... jääköön sanomatta.
        Samanlaisia tapaa työelämässä ja kaikenlaisissa kerhoissa.
        Onneksi ei eläkeläisinä tarvitse olla tekemisissä tällaisten kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuo kovinkaan sopuisalta aina näyttänyt.
        Vetäjän olisi tiukemmin pitänyt pitää kiinni ikärajasta.
        Koska 80 plus kirjoittajat ovat kunnioitettavia.ja heillä on sanomaa.
        Hän olisi voinut sanoa suoraan, että jokainen kirjoittaa omassa ikäryhmässään.
        Sinne tunki liikaa nuorempia opettajamaisia kirjoittajia.
        Opettivat siis vanhempiaan ja viisaampiaan.
        Vetäjän oli liian myötämyölinen kaikille taivaanrannan maalareille.
        Nojatuolista tuli sillisalaatti ja se menetti tarkoituksensa.
        Kaikkea aikansa

        Et ole tosissasi. Täällä ei voi aloittaja määrätä kuka ja minkä ikäinen saa kirjoittaa. Sen tekee Suomi24, jos tekee. Avoimesti saa kulkea ikäryhmiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuo kovinkaan sopuisalta aina näyttänyt.
        Vetäjän olisi tiukemmin pitänyt pitää kiinni ikärajasta.
        Koska 80 plus kirjoittajat ovat kunnioitettavia.ja heillä on sanomaa.
        Hän olisi voinut sanoa suoraan, että jokainen kirjoittaa omassa ikäryhmässään.
        Sinne tunki liikaa nuorempia opettajamaisia kirjoittajia.
        Opettivat siis vanhempiaan ja viisaampiaan.
        Vetäjän oli liian myötämyölinen kaikille taivaanrannan maalareille.
        Nojatuolista tuli sillisalaatti ja se menetti tarkoituksensa.
        Kaikkea aikansa

        SkillaN on muut huomioonottava keskustelija ja loistava ketjun vetäjä, jossa
        ei ole tippaakaan päällepäsmäröintiä. Kiitos Skillan !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan täällä vaihtoehtoja. Uuden ketjun voi aloittaa kuka hyvänsä. Miksi ei voi antaa tämän Skillanin vetämän ketjun olla rauhassa, ei se ole keneltäkään pois.
        Kateus ja huomionkipeys paistaa läpi.
        Pitäiskö joka paikassa loistaa päällepäsmärinä?
        Kun sanon suoraan niin tuolaiset tyypit ovat .... jääköön sanomatta.
        Samanlaisia tapaa työelämässä ja kaikenlaisissa kerhoissa.
        Onneksi ei eläkeläisinä tarvitse olla tekemisissä tällaisten kanssa.

        Skillanhan saa kirjoittaa ihan mitä huvittaa.
        Kukaan ei ole kieltänyt.
        Mutta Hän ei voi valita kirjoittajia yleisellä palstalla.
        Joko hän hyväksyy kaiken, välittämättä hänelle ei suopeista kirjoituksesta.
        Tai sitten ei.
        Oikeastaan hän ei kirjoittanut lopettavansa.
        Hän ei halua enää Nojatuoli-draamaa.
        Jospa hän hän avaa jonkun virtuaali lumimajan.
        Siellä voisi tunteita vähän jäähdytellä.
        Ja istua vaikka lumiukon sylissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skillanhan saa kirjoittaa ihan mitä huvittaa.
        Kukaan ei ole kieltänyt.
        Mutta Hän ei voi valita kirjoittajia yleisellä palstalla.
        Joko hän hyväksyy kaiken, välittämättä hänelle ei suopeista kirjoituksesta.
        Tai sitten ei.
        Oikeastaan hän ei kirjoittanut lopettavansa.
        Hän ei halua enää Nojatuoli-draamaa.
        Jospa hän hän avaa jonkun virtuaali lumimajan.
        Siellä voisi tunteita vähän jäähdytellä.
        Ja istua vaikka lumiukon sylissä.

        Nyt onkin mielenkiintoista seurata, kenelle annetaan pääsy palstalle ja kuka sen antaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt onkin mielenkiintoista seurata, kenelle annetaan pääsy palstalle ja kuka sen antaa.

        Makr ennenkin.


    • Anonyymi

      Amen!

    • Anonyymi

      Korppis pääsi päämääräänsä loukkaantuneiden anojen avustuksella.
      Hajoita, nyt se on hajalla, Nojatuoliketju.
      Hallitse, se jää nähtäväksi miten Korppis toimii. Hallitseeko vain yhtä ketjua vai ottaako ko 80 palstan haltuunsa.

      • Anonyymi

        Kun ei muuta elämänsisältöä ole kuin suomi 24, niin ottakoon tai luulkoon ottavansa. Muut kyllä pärjää vallan mainiosti ilman palstaa.


      • Anonyymi

        "....loukkaantuneiden anojen avustuksella."
        Kuka loukkasi anoja ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "....loukkaantuneiden anojen avustuksella."
        Kuka loukkasi anoja ?

        Kyllä anot ihan kauheasti loukkaantuivat, kun väitettiin heidän seuraavan yhtä kirjoittajaa, koska olivat loukkaantuneet hänen kommenteistaan. Ja loukkaantuivat päivittäin yhä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ei muuta elämänsisältöä ole kuin suomi 24, niin ottakoon tai luulkoon ottavansa. Muut kyllä pärjää vallan mainiosti ilman palstaa.

        Onhan mielenkiintoista seurata hetken aikaa sivusta.
        Korppiksella ei ole tietämystä juuri mistään. Silloin, kun hän vielä yritti keskustella, niin kopioi wikistä.
        Hän ei ymmärrä tai ei malta syventyä lukemaansa, vaan kommentoi asian vierestä. Ja heti perään yrittää ohjata keskustelun omiin tekemisiinsä.
        Täytyy välillä läydä kurkkaamassa miten hänen avauksensa vetävät. En osallistu, se olisk tukea hänelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan mielenkiintoista seurata hetken aikaa sivusta.
        Korppiksella ei ole tietämystä juuri mistään. Silloin, kun hän vielä yritti keskustella, niin kopioi wikistä.
        Hän ei ymmärrä tai ei malta syventyä lukemaansa, vaan kommentoi asian vierestä. Ja heti perään yrittää ohjata keskustelun omiin tekemisiinsä.
        Täytyy välillä läydä kurkkaamassa miten hänen avauksensa vetävät. En osallistu, se olisk tukea hänelle.

        Uutiskynnys ylittyy kun köyhä kainuulainen pääsee uimahalliin ja syö vuokraisännän parvekkeella sushia.


      • Anonyymi

        Jos olisin se en kehtaisi palstalle ilmaantua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä anot ihan kauheasti loukkaantuivat, kun väitettiin heidän seuraavan yhtä kirjoittajaa, koska olivat loukkaantuneet hänen kommenteistaan. Ja loukkaantuivat päivittäin yhä.

        Ei siitä kukaan loukkaannu, koska ei pidä häntä missään arvossa.
        Hänen pölhöytensä ja jyräämisensä on vain niin röyhkeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan mielenkiintoista seurata hetken aikaa sivusta.
        Korppiksella ei ole tietämystä juuri mistään. Silloin, kun hän vielä yritti keskustella, niin kopioi wikistä.
        Hän ei ymmärrä tai ei malta syventyä lukemaansa, vaan kommentoi asian vierestä. Ja heti perään yrittää ohjata keskustelun omiin tekemisiinsä.
        Täytyy välillä läydä kurkkaamassa miten hänen avauksensa vetävät. En osallistu, se olisk tukea hänelle.

        Miksi kirjoittaa mitään itserakkaasta itseään täynnä olevasta huomionhakuisesta
        narsistista ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olisin se en kehtaisi palstalle ilmaantua.

        Kyllä se kehtaa, se ei nääs tajua mitään.


      • Anonyymi

        Ihan omalla "avustuksellaan" pääsi päämääräänsä. Kun on tarpeeksi härski ei tarvitse
        kenenkään apua.

        " Hallitseeko vain yhtä ketjua vai ottaako ko 80 palstan haltuunsa."

        Hahhah. Ei se "hallitse" mitään, vaikka hinku ja pakkomielle on kova.
        Yritti 70 palstaa "ottaa haltuun". Naurettiin ulos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä anot ihan kauheasti loukkaantuivat, kun väitettiin heidän seuraavan yhtä kirjoittajaa, koska olivat loukkaantuneet hänen kommenteistaan. Ja loukkaantuivat päivittäin yhä.

        Jankuta jankuta kk yhä lisää.


    • Anonyymi

      Kylläpä sitä nyt ollaan loukkaantuneita, melkeinpä laidasta laitaan, vaikka kukaan täällä ei esiinny omalla nimellään.

      • Anonyymi

        Kyllä kaksi on tänne nimensä ja henkilötietonsa lavertellut ja omaistensa ja kaveriensakkin tietoja. Plus kaikki tekemisensä.


      • Päivää!
        En sano "hyvää päivää" kun tänne kirjoitan.
        Sakillan on sanottavansa sanonut ja kun olen seurannut , olen
        huomannut tilanteen. Kyllä se Skillanin "tökkiminen" lisääntyi ja
        loppua ei ollut näköpiirissä. Harmin paikka. Olisihan tuo saanut
        jatkuakin sovinnollisesti ,kuten Skillan toivoi.
        Olen ikäni puolesta jo "aikuinen" ehkä liikakin. En ymmärä ketjussa
        käyvää "keskustelua" osin aivan lapsellista kinastelua. Siihen "kelkkaan"
        en pysty, enkä halua lähteä.
        Joku varmaan nautiskelee urotyöstään, kun sai ketjussa tämänkin aikaan!
        Kuka...olkoon tässä nimeämättä.
        Itsekkäästi sanon, että minulle ei tästä tule suurta vahinkoa. En ole
        niin tiukasti sitoutunut tänne kirjoitteluun . . .onhan se näkynyt harventuneina
        käynteinänikin. Heippa vaan, sekalainen seurakunta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kaksi on tänne nimensä ja henkilötietonsa lavertellut ja omaistensa ja kaveriensakkin tietoja. Plus kaikki tekemisensä.

        Enpä usko. Jotain johtolankoja on voinut löytyä johonkin suuntaan niin, että uteliaat ja riidanhaluiset anot ovat sitten kaivelleet nettiä ja alkaneet "räksyttää".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä usko. Jotain johtolankoja on voinut löytyä johonkin suuntaan niin, että uteliaat ja riidanhaluiset anot ovat sitten kaivelleet nettiä ja alkaneet "räksyttää".

        Se ei olekkaan uskon asia vaan kirjoittajien omin silmin nähty. On kirjamainosta ja nimiä esimerkiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ei olekkaan uskon asia vaan kirjoittajien omin silmin nähty. On kirjamainosta ja nimiä esimerkiksi.

        Oletko loukkaantunut " kirjamainoksista" ? Se ei varmaankaan ole ollut lopettamiselle.


      • Anonyymi

        Se on loukkavaa, että yksi ihminen manipuloi ja s a a jatkuvasti manipuloida palstaa.
        Ei mikään muu. Yhdentekevä ihminen ei pysty loukkaamaan ketään
        vaan käytös yleensä palstaa kohtaan on loukkaavaa ja sääntöjen vastaista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se on loukkavaa, että yksi ihminen manipuloi ja s a a jatkuvasti manipuloida palstaa.
        Ei mikään muu. Yhdentekevä ihminen ei pysty loukkaamaan ketään
        vaan käytös yleensä palstaa kohtaan on loukkaavaa ja sääntöjen vastaista.

        Jos Ano, 11.53, luet minun kokemukseni ylläpidon mahdollisuuksista puuttua keskustelun kulkuun tuolta Makriinan aloituksesta, saat ehkä vastauksen pohdintaasi.

        Pallo taitaa olla meillä, ja jos sen heittää ilmaan, joutuu itse syytettyjen penkille.


      • Anonyymi

        Jankuta jankuta yhä enenevästi kk.


    • Aamupäivää ! Vähän odottelin, että käräjäsalissa meno tasaantuisi, mutta niin ei ole vielä tainnut käydä.
      Vaikuttaa siltä, että SkillaNin lisäksi syytettyjen penkille olen joutunut minäkin. Vähän jo omaa osuuttani selvittelin tuolla Makriinan ketjussa.

      Jos mitään olen tapahtumien kulusta ymmärtänyt, joukko Anoja on pyrkinyt "kansallistamaan" Noja-tuolin. Ihan oikeutettu pyrkimys demokratiassa, jossa ja "kuka tahansa saa kirjoittaa missä tahansa", täälläkin.

      Eli nyt vaikuttaa siltä, että vallankumous on päässyt tavoitteeseensa. Alusta on teidän, muutosta hakevat Anot. Vähän poliittista retorikkaa, puhekieltä, käyttäen voisi tietysti kysyä: "kun valta on kansalla, kenellä se silloin on ?" (Samuli Paronen)
      Jatko näyttää, kaikkea hyvää sille,
      demeter1

      • Anonyymi

        Miten niin Anot hakee muutosta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin Anot hakee muutosta?

        Päättelen sitä tuosta voimistuneesta kritiikistä SkillaNia ja meitä vakikirjoittajia kohtaan.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Päättelen sitä tuosta voimistuneesta kritiikistä SkillaNia ja meitä vakikirjoittajia kohtaan.

        Se mitä itse olen täältä lukenut, niin Anothan ovat puolustanut Skillania ym vakikirjoittajia.

        (toki nyt heillä on väärinkäsitys "ylläpito käynnistä".)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se mitä itse olen täältä lukenut, niin Anothan ovat puolustanut Skillania ym vakikirjoittajia.

        (toki nyt heillä on väärinkäsitys "ylläpito käynnistä".)

        "Väärinkäsitys".


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se mitä itse olen täältä lukenut, niin Anothan ovat puolustanut Skillania ym vakikirjoittajia.

        (toki nyt heillä on väärinkäsitys "ylläpito käynnistä".)

        Totta. Suuri osa Anoista on minunkin mielestäni puolustanut Nojatuolia, mutta niinkuin aina: paha kello kauas kuuluu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Väärinkäsitys".

        Jospa sinäkin, Ano 12.29, lukisit selvitykseni kohutusta ylläpitoyhteydestä tuolta Makriinan ketjusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin Anot hakee muutosta?

        On käsittämätöntä, että palstan ilmapiiriä vuosia pilannutta henkilöä
        jotkut puo-lus-ta-vat. Sairas ilmapiiri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On käsittämätöntä, että palstan ilmapiiriä vuosia pilannutta henkilöä
        jotkut puo-lus-ta-vat. Sairas ilmapiiri.

        Itse puolustaa itseään anona.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Päättelen sitä tuosta voimistuneesta kritiikistä SkillaNia ja meitä vakikirjoittajia kohtaan.

        Anot ovat yrittäneet sekä olla välittämättä että "taistella" häiriköltä
        suojautumiseksi ja ovat puolustaneet nojatuolinkin vakikirjoittajia,
        mutta Linnake nimeltä Nojatuoli teki "taistelut" tyhjäksi ja "kiitokseksi"
        vakikirjoittajat pistivät palstakaverinsa tarkkailuun. Halpamaista.
        Meni maku totaalisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anot ovat yrittäneet sekä olla välittämättä että "taistella" häiriköltä
        suojautumiseksi ja ovat puolustaneet nojatuolinkin vakikirjoittajia,
        mutta Linnake nimeltä Nojatuoli teki "taistelut" tyhjäksi ja "kiitokseksi"
        vakikirjoittajat pistivät palstakaverinsa tarkkailuun. Halpamaista.
        Meni maku totaalisesti.

        Onkohan anojen tarkkailulähete vielä voimassa ja milloin alkaa hoitoon määrääminen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan anojen tarkkailulähete vielä voimassa ja milloin alkaa hoitoon määrääminen ?

        Tarkkailu ja hoitoon määrääminen
        Tarkkailuun ottoa koskevan päätöksen voi tehdä vain virkasuhteessa oleva lääkäri.

        Hoitoon määräämisen toisessa vaiheessa potilas otetaan enintään kolme päivää aikaisemmin tehdyn, tutkimukseen perustuvan tarkkailulähetteen perusteella tarkkailuun sairaalaan. Tarkkailuun ottamisesta päättää psykiatrisen toimintayksikön lääkäri, jonka on itse varmistettava, että hoitoon määräämisen edellytykset todennäköisesti ovat olemassa.


    • Anonyymi

      Miksi ei vain kirjoiteta otsakkeen asiasta omaa mielipidettä? En voi ymmärtää, miksi pitää valita puolensa, jos tänne tulee.
      Minä olen puolueeton, ilmeisesti tyhmä?

      • Anonyymi

        Sanoppas muuta!
        Minäkin olen puolueeton, en ala syyttäjäksi enkä puolustusasianajajaksi.


      • Anonyymi

        Ilmeisesti. Jos autoilija ajaa päin punaista valoa, et ole siitä mitään mieltä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti. Jos autoilija ajaa päin punaista valoa, et ole siitä mitään mieltä ?

        Minun mielipiteeni ei merkitse mitään. En ole poliisi, enkä aja autoakaan.
        Mutta pitäisikö minun olla jotain mieltä, jos näen, että sinä kävelet päin punaisia? Mitä tekisit, jos alkaisin kasvattaa sinua keskellä katua?
        Mitä tekisit, jos muistuttaisin asiasta jatkuvasti ja keskustelisin siitä tuttavieni kanssa?


      • Tyhmä tai liikaviisas, Ano 15.08..)) Puolueettomuus varmasti onnistuu paremmin, jos/kun ei itse joudu silmätikuksi, maalituksen kohteeksi.
        Stalkkaaminen, maalitus, edellyttää nähdäkseni tunnistettavuuutta ja pitkää yhteistä palstahistoriaa. Sitä kun heitetään kehiin, saadaan yleensä jonkinasteinen sotatila aikaiseksi ja meteliin on aina helppo mennä mukaan, siinä kun on imua, draamaa ja dynamiikkaa, mikä vetoaa ainakin niihin, joilta se puuttuu omasta elämästä.
        Se on tietysti valitettavaa, että keskinäinen eripura karkottaa uudet tulijat täältä, vaikka uskon useampien kirjoittajien suntautuvan myönteisesti uusiin kirjoittajiin - elleivät sitten liian rehvakkaalla mukaan tulolla pistä silmään, aiheuta epäluuloa..)) Enkä nyt tietenkään tarkoita sinua, Ano 15.08...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoppas muuta!
        Minäkin olen puolueeton, en ala syyttäjäksi enkä puolustusasianajajaksi.

        Kannan ottaminen ei tarkoita syyttämistä eikä puolustamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannan ottaminen ei tarkoita syyttämistä eikä puolustamista.

        Miksi pitäisi ottaa kantaa ventovieraiden palstariitoihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi ottaa kantaa ventovieraiden palstariitoihin?

        Ilmeisesti olet kuitenkin niistä kovasti kiinnostunut, koska täällä pysyt ?


    • Anonyymi

      Kylläpä on saatu paljon asiaa nojatuolista.
      Mutta niinhän sitä sanotaan kansan suussa, että tehdään "tikusta" asiaa.

      • Niin, Ano 15.59, tai "sydämen kyllyydestä suu puhuu". Mieluummin miten vain..))


    • Anonyymi

      Kuinka monta palstaa tuholainen on tuhonnut ?
      60 ,70 , 80 ?

      • Anonyymi

        Meneekö ihminen onnellisena nukkumaan, kun on on paljon tuhoa saanut aikaan ?
        Kuoleeko ihminen onnellisena, kun on saanut paljon vihollisia sen sijaan että olisi
        saanut paljon ystäviä ?


      • Anonyymi

        50 plus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meneekö ihminen onnellisena nukkumaan, kun on on paljon tuhoa saanut aikaan ?
        Kuoleeko ihminen onnellisena, kun on saanut paljon vihollisia sen sijaan että olisi
        saanut paljon ystäviä ?

        Tuommoista pälkähti mieleen kanssa kysyä, että huomaako itse, jos on hullu?
        Onko kellään kokemusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuommoista pälkähti mieleen kanssa kysyä, että huomaako itse, jos on hullu?
        Onko kellään kokemusta?

        En tiedä, mutta t a r k k a i l u u n ottoa koskevan päätöksen voi tehdä v a i n
        virkasuhteessa oleva lääkäri.

        Hoitoon määräämisen toisessa vaiheessa potilas otetaan enintään kolme päivää aikaisemmin tehdyn, tutkimukseen perustuvan tarkkailulähetteen perusteella tarkkailuun sairaalaan. Tarkkailuun ottamisesta päättää psykiatrisen toimintayksikön lääkäri, jonka on itse varmistettava, että hoitoon määräämisen edellytykset todennäköisesti ovat olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meneekö ihminen onnellisena nukkumaan, kun on on paljon tuhoa saanut aikaan ?
        Kuoleeko ihminen onnellisena, kun on saanut paljon vihollisia sen sijaan että olisi
        saanut paljon ystäviä ?

        Kuolee onnellisena, kun on purkanut sappensa vihaamansa lähimmäisen niskaan. Mikä nautinto hänelle,
        Näillä palstoilla sappea yritetään vuodattaa uutterasti. Ulkopuoliset avustavat parhaansa mukaan.
        Valikoivalla muistilla ja poimituilla katkelmilla tuetaan oman puolen nokittelijaa.
        On ilmeistä, että alkanut muistisairaus sävyttää joitakin kirjoituksia, koska yhteyttä alkuperäisiin aiheisiin ei löydy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuolee onnellisena, kun on purkanut sappensa vihaamansa lähimmäisen niskaan. Mikä nautinto hänelle,
        Näillä palstoilla sappea yritetään vuodattaa uutterasti. Ulkopuoliset avustavat parhaansa mukaan.
        Valikoivalla muistilla ja poimituilla katkelmilla tuetaan oman puolen nokittelijaa.
        On ilmeistä, että alkanut muistisairaus sävyttää joitakin kirjoituksia, koska yhteyttä alkuperäisiin aiheisiin ei löydy.

        Minkä lajin muistisairautta on se kun ilkeilee raa'asti, mutta "ei muista" koskaan
        ilkeilleensä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkä lajin muistisairautta on se kun ilkeilee raa'asti, mutta "ei muista" koskaan
        ilkeilleensä ?

        Mietipä sitä. Toivotaan, että muistisi vielä palaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkä lajin muistisairautta on se kun ilkeilee raa'asti, mutta "ei muista" koskaan
        ilkeilleensä ?

        Se on kieroilijan "valikoiva muistisairaus".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mietipä sitä. Toivotaan, että muistisi vielä palaa

        Et parempaan pysty.


    • Anonyymi

      Minä olen ano - huu, huu

      • Anonyymi

        Ano täälläkin - hellurei ja tunteet jäähylle.


    • Anonyymi

      Yli 2100 lukijaa tässä ketjussa.
      Minkä klikkausmäärän Suomi24 menettääkään, jos SkillaN ei uusia ketjuja avaa.

      • Anonyymi

        Uskon ja toivon, että Skillan pitää vähän taukoa ja tulee taas. Jospa tuo mkr alkaisi huomata mikä on homman nimi, se auttaisi sovun pysymistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskon ja toivon, että Skillan pitää vähän taukoa ja tulee taas. Jospa tuo mkr alkaisi huomata mikä on homman nimi, se auttaisi sovun pysymistä.

        Minäkin toivon, että SkillaN palaa.


    • Anonyymi

      "Ei pidot parane jos ei väki vähene". Yhden lähtö parantaisi nämä pidot.

      • Anonyymi

        Mä oon aina poistunut huonoista bileistä. Miksi olla siellä, missä ei viihdy?

        Näitä bileitä on hauska seurata, kuinka moni "puhuu" itsensä ns. pussiin.

        Harmi vaan,
        kun tuo oikea elämä kutsuu, että ei ehdi täällä "sivistämään" itseään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä oon aina poistunut huonoista bileistä. Miksi olla siellä, missä ei viihdy?

        Näitä bileitä on hauska seurata, kuinka moni "puhuu" itsensä ns. pussiin.

        Harmi vaan,
        kun tuo oikea elämä kutsuu, että ei ehdi täällä "sivistämään" itseään.

        "kuinka moni "puhuu" itsensä ns. pussiin."
        Yksi vain, korvesta.


    • Anonyymi

      Eikös Skillan luvannutkin, että hän käy palstalla, mutta ei enää minkään vetäjän roolissa, vaan ehkä useammankin kerran päivässä tilanteistansa riippuen?

      Ei siis pyri enää siihen, että kerran päivässä, johon käymiseen pyrkisi antamaan joukkovastauksen kaikille. Voi siis olla päiviä, että ei käy ollenkaan.

      Kuinka te koette Skillanin viestin?

      • Anonyymi

        Ymmärrän hyvin, että mitta tuli skillanille täyteen. Vetäköön nyt vaikka Makriina jotain kiikkustuolia, hän on kovin innokas kirjoittaja , napakan tuntuinen, sanoo suoraan asiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän hyvin, että mitta tuli skillanille täyteen. Vetäköön nyt vaikka Makriina jotain kiikkustuolia, hän on kovin innokas kirjoittaja , napakan tuntuinen, sanoo suoraan asiat.

        Tajuamatta tämänkään sopan aiheuttajaa vieläkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän hyvin, että mitta tuli skillanille täyteen. Vetäköön nyt vaikka Makriina jotain kiikkustuolia, hän on kovin innokas kirjoittaja , napakan tuntuinen, sanoo suoraan asiat.

        Ei sovi vetäjäksi kirjoitustaidostaan huolimatta.


      • Anonyymi

        No, noinhan juuri pitää menetellä.
        Skillan normalisoituu suomi24 somealustalle - ihan niin kuin on tarkoitettukin, eikä itsekkään tapansa mukaisesti asettumalla vetäjäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, noinhan juuri pitää menetellä.
        Skillan normalisoituu suomi24 somealustalle - ihan niin kuin on tarkoitettukin, eikä itsekkään tapansa mukaisesti asettumalla vetäjäksi.

        Kateus on jo aamusta nostanut päätään korvessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, noinhan juuri pitää menetellä.
        Skillan normalisoituu suomi24 somealustalle - ihan niin kuin on tarkoitettukin, eikä itsekkään tapansa mukaisesti asettumalla vetäjäksi.

        Sinäkin se hakeudut tähän SkillaNin aloittamaan ketjuun. Miksi? Kaipaatko tuttuutta?
        Minä kaipaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tajuamatta tämänkään sopan aiheuttajaa vieläkään.

        Koska anot ovat minut todenneet sopan aiheuttajaksi, olen poistanut nimmarini ja vetäydyn 80 palstalta.
        Voitte etsiä seuraavan syntipukin muualta.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska anot ovat minut todenneet sopan aiheuttajaksi, olen poistanut nimmarini ja vetäydyn 80 palstalta.
        Voitte etsiä seuraavan syntipukin muualta.
        Mkr.

        Et ole makriina ennenkään anojen sanoista piitannut, miksi nyt otat nokkiisi? Et suostunut myöntämään, että palstalla jyrää REKATTU nikillään, joka on jyrännyt jo aiemmatkin palstat. Kyllä sinä sen näit silmiesi edessä, ei siihen arkistoja tai vanhan muisteluita tarvittu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et ole makriina ennenkään anojen sanoista piitannut, miksi nyt otat nokkiisi? Et suostunut myöntämään, että palstalla jyrää REKATTU nikillään, joka on jyrännyt jo aiemmatkin palstat. Kyllä sinä sen näit silmiesi edessä, ei siihen arkistoja tai vanhan muisteluita tarvittu.

        Makriina on realisti, hän tietää halusi heittää minut korppiksen pois keskusteluista.

        Jyrää sinä vain ja jyrääthän sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska anot ovat minut todenneet sopan aiheuttajaksi, olen poistanut nimmarini ja vetäydyn 80 palstalta.
        Voitte etsiä seuraavan syntipukin muualta.
        Mkr.

        Taasko sinä olet poistanut nikkisi. Eihän edellisestä poistossa ole kauaakaan. Ei ehkä kahta vuottakaan.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Makriina on realisti, hän tietää halusi heittää minut korppiksen pois keskusteluista.

        Jyrää sinä vain ja jyrääthän sinä.

        Makriinako sinut halusi pois?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Makriinako sinut halusi pois?

        Hän tietää, että minut haluttiin pois keskusteluista ja tätä ulosajon halua anolla riittää ei makriinalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän hyvin, että mitta tuli skillanille täyteen. Vetäköön nyt vaikka Makriina jotain kiikkustuolia, hän on kovin innokas kirjoittaja , napakan tuntuinen, sanoo suoraan asiat.

        Sanoo suoraan asiat ? Mitkä asiat ? Ne, jotka sattuu ymmärtämään ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, noinhan juuri pitää menetellä.
        Skillan normalisoituu suomi24 somealustalle - ihan niin kuin on tarkoitettukin, eikä itsekkään tapansa mukaisesti asettumalla vetäjäksi.

        Skillan tuskin on tunkenut itseään vetäjäksi, mutta kun muista ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska anot ovat minut todenneet sopan aiheuttajaksi, olen poistanut nimmarini ja vetäydyn 80 palstalta.
        Voitte etsiä seuraavan syntipukin muualta.
        Mkr.

        Etkö itse ollenkaan huomaa omaa osuuttasi ? Itsehän sinä olet ollut ilkeilijän kanssa kimpassa kaveria ja olet (tajuamattasi?) edistänyt palstan huonoa
        ilmapiiriä nimittämällä rumasti ja loukkaavasti muita naakkaparviksi, olmeiksi,
        pesrkärpäsiksi yhdessä kuorossa ilkeilijän kanssa.
        Ihan turha sinun on nyt "uhriutua".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö itse ollenkaan huomaa omaa osuuttasi ? Itsehän sinä olet ollut ilkeilijän kanssa kimpassa kaveria ja olet (tajuamattasi?) edistänyt palstan huonoa
        ilmapiiriä nimittämällä rumasti ja loukkaavasti muita naakkaparviksi, olmeiksi,
        pesrkärpäsiksi yhdessä kuorossa ilkeilijän kanssa.
        Ihan turha sinun on nyt "uhriutua".

        Makr ihan pikkiriikkisen paheksui Skillanin ja Demeterin mollaamista
        ja eikä tajunnut, että sitä harrastaa hänen kamunsa korppis,
        syyt päälleensä saivat anonyymit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, noinhan juuri pitää menetellä.
        Skillan normalisoituu suomi24 somealustalle - ihan niin kuin on tarkoitettukin, eikä itsekkään tapansa mukaisesti asettumalla vetäjäksi.

        Ano 8:54 Kateutesi alkaa sairaalloisia muotoja, vääristelyjä,
        joissa ei ole siteeksikään totuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sovi vetäjäksi kirjoitustaidostaan huolimatta.

        Skillan oli vetäjä parhaasta päästä. Ei ole löytynyt toista yhtä hyvää ketjun aloittajaa
        ja vetäjää täältä toistaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ole makriina ennenkään anojen sanoista piitannut, miksi nyt otat nokkiisi? Et suostunut myöntämään, että palstalla jyrää REKATTU nikillään, joka on jyrännyt jo aiemmatkin palstat. Kyllä sinä sen näit silmiesi edessä, ei siihen arkistoja tai vanhan muisteluita tarvittu.

        Yllättävää närkästystä makriinalta ! Anothan on hänen ja kk:n mielestä
        täysin mitättömiä ihmisiä,
        vain naakkaparvi, laahuksia, olmeja ja perskärpäsiä.

        Ihanaa, että vanhukset käyttävät niin kaunista kieltä ja ovat niin sivistyneitä.
        Ovat hyvinä esimerkkeinä "heikommalle ainekselle".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska anot ovat minut todenneet sopan aiheuttajaksi, olen poistanut nimmarini ja vetäydyn 80 palstalta.
        Voitte etsiä seuraavan syntipukin muualta.
        Mkr.

        Ei tokikaan, olet vain mennyt manipuloijan lankaan,
        joka on hankkiutunut tarkoituksella "suosioosi" käyttääkseen sinua hyväkseen ja "kilpenään" saadakseen toteuttaa "hajoita ja hallitse"-suunnitelmaansa
        Nojatuolissa sinun suojassasi, kun sinulla on "johtajattaren" paikka nojatuolissa,
        vaikka kaikki on ollut Skillanin ansiota, että koko Nojatuoli on olemassa
        ja pysyi koossa näinkin kauan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö itse ollenkaan huomaa omaa osuuttasi ? Itsehän sinä olet ollut ilkeilijän kanssa kimpassa kaveria ja olet (tajuamattasi?) edistänyt palstan huonoa
        ilmapiiriä nimittämällä rumasti ja loukkaavasti muita naakkaparviksi, olmeiksi,
        pesrkärpäsiksi yhdessä kuorossa ilkeilijän kanssa.
        Ihan turha sinun on nyt "uhriutua".

        Henkisen väkivallan ilmenemismuotoja ovat esimerkiksi...

        vähättely, nöyryyttäminen

        haukkuminen, nimittely, pilkkaaminen

        mitätöinti, vähättely, arvostelu

        kontrollointi

        alistaminen


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Hän tietää, että minut haluttiin pois keskusteluista ja tätä ulosajon halua anolla riittää ei makriinalla.

        Miksi sitten tuppaudut väkisin pilaamaan muiden keskustelut.
        Järkevä ihminen menisi muualle, uskoisin muitakin kestelupalstoja olevan. Mutta missään sinua ei hyväksytä jos jatkat samaan malliin.
        Voit katsoa peiliin, syyllinen löytyy sieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Henkisen väkivallan ilmenemismuotoja ovat esimerkiksi...

        vähättely, nöyryyttäminen

        haukkuminen, nimittely, pilkkaaminen

        mitätöinti, vähättely, arvostelu

        kontrollointi

        alistaminen

        Myös kiusaaminen ja muu henkinen väkivalta voidaan katsoa pahoinpitelyksi, joka kielletään rikoslaissa.
        Henkinen väkivalta on siis rikoslain alaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skillan oli vetäjä parhaasta päästä. Ei ole löytynyt toista yhtä hyvää ketjun aloittajaa
        ja vetäjää täältä toistaiseksi.

        Jos toistaa toisten kirjoituksia niin ei siihen paljon aivoja tarvita.


      • Anonyymi

        Kylmä totuus ei mitenkään kiihota paitsi nimittelijää itseään näköjään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sitten tuppaudut väkisin pilaamaan muiden keskustelut.
        Järkevä ihminen menisi muualle, uskoisin muitakin kestelupalstoja olevan. Mutta missään sinua ei hyväksytä jos jatkat samaan malliin.
        Voit katsoa peiliin, syyllinen löytyy sieltä.

        Ano 20.29 osuit asian ytimeen "Jär-ke-vä ihminen menisi muualle"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllättävää närkästystä makriinalta ! Anothan on hänen ja kk:n mielestä
        täysin mitättömiä ihmisiä,
        vain naakkaparvi, laahuksia, olmeja ja perskärpäsiä.

        Ihanaa, että vanhukset käyttävät niin kaunista kieltä ja ovat niin sivistyneitä.
        Ovat hyvinä esimerkkeinä "heikommalle ainekselle".

        Se on kuulkaas niin, että vanhus ei saa ikinä närkästyä, vaan hänen tulee ymmärtää ja ajatella pelkkää hyvää huonosti käyttäytyvistä nuoremmista. Toivoa vain, että he oppisivat ihmisiksi ajan kanssa.
        Nämä nuoremmat yllättyvät sitten kun se vanha antaakin tunteittensa kuohahtaa.
        Ettäs kehtaakin.
        Viisas vanhus ei kuitenkaan jää roikkumaan langalle muitten parvilintujen joukkoon, vaan lehahtaa pois.
        Rauha häntä seuratkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllättävää närkästystä makriinalta ! Anothan on hänen ja kk:n mielestä
        täysin mitättömiä ihmisiä,
        vain naakkaparvi, laahuksia, olmeja ja perskärpäsiä.

        Ihanaa, että vanhukset käyttävät niin kaunista kieltä ja ovat niin sivistyneitä.
        Ovat hyvinä esimerkkeinä "heikommalle ainekselle".

        Onko olemassa jokin erikoinen syy jäädä anojen joukkoon halveksittuna ja väheksyttynä?
        Millaisiksi anot itsensä kokevat?


    • Anonyymi

      Ei täällä mitään vetäjiä tarvita.
      Olen sitä mieltä.

      • Anonyymi

        Eikä myrkyllistä skitsoa.


      • Anonyymi

        Ei tarvita. Häiriöksi ovat nämä vetäjät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvita. Häiriöksi ovat nämä vetäjät.

        Kateellista häiritsee. Ei muita !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kateellista häiritsee. Ei muita !

        Sanotaan:"Kaikki aikanaan ja sitten loppu." Näin näyttää käyvän, ei hyvä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvita. Häiriöksi ovat nämä vetäjät.

        Miksi joku edes haluaisi ruveta vetämään tätä kaunaista ja ärsyttävää joukkoa?
        Savustavat ulos eri tavoin ajattelevat ja ihmettelevät kuorossa, miksei seura kelpaa.
        Ja ilmoittavat, ettei uutta tulokasta tarvita, lähteköön sinne mistä tulikin.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1954
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      253
      1653
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      244
      1567
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      54
      1514
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1398
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      12
      1225
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1177
    8. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1163
    9. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1162
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      33
      961
    Aihe