Vanhenemisen krempat

Anonyymi

Olen yli 70v.nainen.. Olen ollut jokseenkin terve tähän asti, mutta nyt vaivoja on tullut jo liikaakin. Olen monen eri lääkärin kirjoissa ja omakantani on pian kuin romaani erilaisista sairauksista. Lisäksi minua nolottaa olla aina tilaamassa uusia lääkärin vastaanotto aikoja. Tämän ikäisiä kun ei enää kannattaisi niin hyvin hoitaakaan, mömmöjä vain naamaan....No tästä tietysti seuraa masennus kun huomaa omien voimiensa vähenevän...Olisi hienoa jos meidän ikäisillemme olisi oma lääkäri jolla olisi enempi aikaa ja tietoa juuri meidän vaivoistamme ja päänupinkin hoidosta.

3

141

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin se on nuoremmillakin, jos/kun on tullut kaikenlaista remppaa kroppaan.

   Huono puoli ainakin julkisessa terveydenhuollossa on juurikin sen repaleisuus, eli lääkärit vaihtuvat yhtenään, heitellään paikasta toiseen vaivojen kanssa.
   Yksikään lääkäri ei tunne potilasta, hänen taustojaan, tai edes tämänhetkistä tilannetta, muuta kuin mitä esitiedoista lukee.

   Omalääkäri-systeemi olisikin kenties se paras vaihtoehto, mutta mitenkä sekään toimisi julkisella puolella, kun terveysasemilla ja sairaaloissa käy jatkuvasti kandeja harjoittelemassa, nuoremmat ja vähän vanhemmatkin lääkärit, pysyvät talossa vähän aikaa ja jatkavat matkaa muualle.

   Siis toki kandeilla on joku ohjaava lääkäri, mutta kun juuri sekin lääkäri voi ykskaks vaihtua.

   On totta, ettei välttämättä kovin kauan jaksa mielialan kanssa, kun kunto ja vointi menee koko ajan huonommaksi, ja pitäisi vain jaksaa mennä lääkäriin sinne minne käsketään, tuntuu kuin heittäisivät vastuuta aina seuraavalle lääkärille eikä kukaan ota ns. koppia.

   Itse olen aika paljonkin alle 70 vuotta, enkä oikeastaan koskaan ole kovin paljon tulevaa ajatellut, mutta huonon terveyden takia tavallaan jopa hirvittää tulla vanhemmaksi.
   Joskus jopa mietin, että toivottavasti en eläisi kovin iäkkääksi. Sitähän olisi terveydenhuolto-viidakossa aivan tuuliajolla, heittopussina, kun nytkään ei jaksa, niin saati sitten vanhempana.

  • Anonyymi

   Miten niille "monille eri lääkäreille" edes pääsee jos ei ole varaa yksityiselle puolelle? Hoitajat ovat portinvartijoina, niille pitäisi ensin selostaa. Kyselevät tyyliin että alkaa tuntumaan että antaa olla. Julkisella puolella pitäisi pystyä tilaamaan itse aika lääkärille jos tuntee siihen tarvetta. Miten tällainen systeemi on julkiselle puolelle kehitetty? Hoitajilla on liian paljon valtaa ja miksi pitäisi asioistaan kertoa niin monelle kun haluaisi vain yksinkertaisesti hoitaa asiansa.

   • Anonyymi

    Tuohon pitäisi saada vastaus niiltä julkisen puolen johtajilta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Siivooja Auri Kananen ei hätkähdä "mörskäkoteja": Tuhohyönteisiä, tiskit likoamassa pari vuotta...

   Kananen siivoaa järkyttävään kuntoon päässeitä koteja - ja elättää itsensä somesisällöillä. Vastaan on tullut kaikkea maan ja taivaan väliltä: vuosien
   Maailman menoa
   41
   2272
  2. Ok. Hyvä sait mut vihaamaan itseäsi

   Oletko nyt tyytyväinen . Hyvästi
   Ikävä
   307
   2239
  3. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   142
   1838
  4. En oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä

   Mies, auttaisitko minua? Sinä olet ihana, mutta toisinaan aiheutat minulle ahdistusta. Olen niin sekaisin ja se on sun syy. Miksi tämä on niin vaikeet
   Ikävä
   116
   1716
  5. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1577
  6. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   98
   1530
  7. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   230
   1455
  8. Mitä luulet muiden ajattelevan jos näkisi

   käsipuolessas hänen, sen ihmisen jota täällä ikävöit?
   Ikävä
   106
   1213
  9. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   72
   1040
  Aihe