POSAn sosiaaliohjaajan tekemä päätös omaishoidon tuesta kielteisenä

Anonyymi

SATAKUNAN KANSAN sivuilta
94-vuotias vaikeasti näkö- ja kuulovammainen . Hän tarvitsee toisen ihmisen tukea päästäkseen esim. ruokapöytään tai WC:hen. Silmätipat aamuin ja illoin on pantava hänelle. Ruuan valmistus, kaupassa ja apteekissa käynnit on hoidettava hänen puolestaan. Hän ei pysty itsenäisesti peseytymään eikä hoitamaan vaate-huoltoaan.
Lääkärissä, kampaajalla ynnä muille käynneillä hän tarvitsee saattajaa. Näkövammansa vuoksi hän ei pysty hoitamaan pankkiasioita eikä edes soittamaan puhelimella. Sairauskohtauksen sattuessa hän ei pysty pahimmassa tapauksessa edes ottamaan yhteyttä turvarannekkeen huonon kuuluvuuden takia
Kaikki edellä mainitut seikat muun muassa tulevat esiin terveyskeskuslääkärin lausunnostaettä henkilö tarvitsee ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa, Ympärivuorokautisen hoivan ansiosta hän voi asua kotonaan.

Hänen perustelunsa: ”Päivittäisessä toiminnoissa on jonkin verran avun tarvetta. Omaishoidon tuen perusteet henkilökohtaisen hoidon, hoivan ja huolenpidon sekä ohjauksen ja valvonnan tarpeesta eivät kuitenkaan täyty arviointia 3.8.2022 suoritettaessa.”

Törkeää vanhustenhoitoa tai sanoisin hoitamattomuutta , Miettiikö päätöksen tekijä sitä että jollakin on kotona hyvä hoitaja joka välittää. TILANNE on monella sellainen ettei ole ketään omaista joka ottaa hoitoonsa ja tilaa ei ole sairaaloissa joka sitä paitsi on paljon kalliimpaa ja ympärivuorokautista hoitoa ei välttämättä voi sanoa sitäkään kovin laadukkaaksi. ambulanssit kuljettaa vanhuksia sairaaloihin , päivystyksiin ja takaisin tyhjään kotiin missä ei ole mitään ruokaa ei ihmistä - TÄSSÄ TAPAUKSESSA JOKU ON SITOUTUNUT tukemaan läheisensä kotona elämistä ja se tyrmätään törkeästi.

5

580

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomalaiset vanhukset on todella surkeassa asemassa , heillä ei ole turvaa, laadukasta ruokaa, lääkkeitä jos jaksaa ostaa ja osaa ottaa oikein, EUTANASIA kaikille halukkaille kun ei tilanne ainakaan parane tänäkään vuonna vaan vanhukset ovat heitteillä ja yksin.

  • Anonyymi

   Onko käytetty kotiapua yhtään ennen hakemusta. Aika raskasta hoitaa noinkin sairasta ihmistä kotona omaiselle.Ikäkin on jo niin korkea että palvelutalo olisi parempi paikka.Ei kaikki ihmiset vaan voi asua kotona loppuun asti , vaikka haluaisi.

  • Anonyymi

   Palvelukoteihin ei pääse, kun ei ole hoitajia. Ensiapuväki kuskaa sairaita vanhuksia sairaalaan ja kotiin edestakaisin, jossa ei ketään auttajaa ole. Jossakin keskustelussa telkusta sanoi joku että ikä ihmiset soittavat jopa myrkytyskeskuksiin saadakseen apuja hätäänsä kun ovat kotonaan yksin. Toinen seikka että nekin jotka lähtevät omaishoitajaksi eivät saa edes lakisääteisiä lomapäiviä pidettyä kun ei saa sijaisia. On hatunnoston paikka joka siihen ryhtyy ja sitoutuu.

  • Anonyymi

   Sosiaaliasiamies neuvoo valituksen teossa. Vasta valituksen jälkeen uusi päätös on mahdollista viedä hallinto-oikeuteen. Ilman valituksia nämä virheelliset päätökset ja mielivaltaisia ei lopu posassa. Kerrotun perusteella kielteiseen päätökseen ei ole perusteita.
   Valitusten teko ei maksa mitään, mutta tapa tyytyä viranomaisten mielivaltaan antaa heille kuvan, että mitä vain voi päättää kun ihmiset tyytyvät kohtaloonsa.

  • Anonyymi

   TULEVA SOTE jatkaa varmaan samoilla linjoilla, kallis palkkaisia johtajia riittää joilla palkkakustannukset 20 000€ työnantajille, mutta ketä he johtavat kun työntekijöitä ei ole riittävästi ja eläkkeelle jääviä riittää . Hakijoita satoihin työpaikkoihin ei ole ja siksi sairaaloiden ja vahainkotien osastoja kiinni kesällä pari kuukautta ja joulu-tammikuulla useamman viikon kun työntekijät puuttuvat.
   Kodeissa yksin asuvia, sairaita, iäkkäitä, dementoituneita, on vailla ympärivuorokautista hoivaa ja kotipalvelut ei todellakaan takaa hyvinvointia.
   yli 90 kymppiset ovat kaikki ansainneet hyvää hoitoa ja huolenpitoa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   3362
  2. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   3070
  3. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2506
  4. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

   Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
   Luterilaisuus
   401
   1914
  5. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   23
   1794
  6. 69
   1587
  7. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   334
   1454
  8. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

   Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
   Maailman menoa
   365
   1297
  9. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

   Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
   Ikävä
   58
   1175
  10. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   90
   1164
  Aihe