Paikallinen sähköyhtiö haluaa purkaa määräaikaisen sopimukseni!

Anonyymi

Sain kirjeen, missä nykyinen sähköyhtiöni ilmoitti, että määräaikainen sopimukseni puretaan kahden kuukauden sisällä sähkön rajun hinnannousun vuoksi. Vaihtoehdoiksi tarjosivat uusia sopimuksia, missä sähkön hinta on nykyistä keskihintaa vastaava (minun kohdallani siis noin 8 kertaa kalliimpaa).

Onko tämä ihan sallittua?

17

367

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei ole sallittua ei.

  • Anonyymi

   Mikä sähköyhtiö? Ei ole sallittua.

  • Anonyymi

   asiasta oli juuri juttua radiossa, homma ei ole laillinen, niin ei voi yehdä.

  • Anonyymi

   Voiko aloittaja mitenkään laittaa mikä sähköyhtiö on kyseessä ??

   • Anonyymi

    Ei voi koska rölli


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Koska tulee seuraava vedätys tästä aiheesta ?

  • Anonyymi

   On laillista jos nykyinen hallitus ilmoittaa poikkeusoloista. Todennäköisesti ilmoittavat 2vkon sisään koska pelastus paketti +10milj euroa lähtee ens viikolla sähköfirmoille. Eli tässä huomaatte. Hallitus tappaa suomalaiset,jossei korona rokotteisiin niin sähkölasku hoitelee viimeisetkin.. täällä maksaa viime vuoden niukan kulutuksen mukaan ensi kuun sähkö ,siirtoineen 2000€/kk. Ja eka pakkasyö takana,2vkoa aikaisemmassa kuin viimevuonna

   • Anonyymi

    Ei ole laillista edes poikkeusolot julistamalla. Vaatii tarkemman määrittelyn poikkeusoloissa tai lakimuutoksen.
    Sähköyhtiö voi sovitella asiaa, mutta ei sitä korvauksista kannata hyväksyä. Minulla loppuu halpa sopimus ensi keväänä ja jos yhtiö haluaa siitä eroon, niin haluan esim vähän kalliimman muutaman vuoden sopimuksen tilalle. Muutoin en asiaan suostu ja raastuvassa tavataan.


  • Anonyymi

   Kysymys ei olekaan poikkeusolojen julistuksesta vaan vain aloituksessa mainitun sähköyhtiön nimestä??

  • Anonyymi

   On sallittua, jos kyseessä on poikkeusolot. Oma veikkaus on, että parin kuukauden sisällä jokainen sähköyhtiö tulee tekemään noin. Ottavat mieluummin riskin oikeudkäynnistä, kuin varman konkurssin. Ja siinä konkurssitilanteessa ne määräaikaiset sopimukset tietenkin lakkaavat myös. Kuluttaja siis voi kaikissa tapauksissa vain tyytyä osaansa.

  • Anonyymi

   Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voivat katkaista 2 vk irtisanomisajalla ja laillista. Määräaikaista eivät voi. Nyt meitä on jo tuhansia jolla laitettu poikki mitään et voi maksat vaan

  • Anonyymi

   Kaikki sopimukset saa irtisanoa heti, jos lainsäätäjä tai viranomainen tekee merkittäviä muutoksia. Nyt ei ole vielä tehty, joten ei saa irtisanoa määräaikaista.

   Jos kuitenkin tulee mitä tahansa päätöksiä EU-tasolta sähkömarkkinoiden suhteen, jossa Suomessa muutetaan lakeja tai viranomaiset muuttaa olellisesti ohejistustaan, niin silloin on sopimusehtojen mukaan näköjään mahdollisuus purkaa myös määräaikainen sopimus. Eli jos tulee vaikka hintakatto, kaikki vanhat halvat sopimukset saa heti purkaa.

   • Anonyymi

    Hintakatto tarkoittaa sitä, että sähköä ei saa myydä tätä korkeammalla hinnalla. Pelkkä hintakatto ei tarkoita sitä, että määräaikainen sopimus raukeaa. Sopimuksen raukeamista varten tarvitaan myös maininta kyseiseen valmisteltavaan lakiin.

    Sähkön tuottajille hintakatto ei aiheuta ongelmia, koska käytännössä kaikki sähkö varsinkin suomessa pystytään tuottamaan hintakaton suunniteltuun 20 c/kWh.

    Myyjille tämä ei ole ongelma sillä tällä hetkellä sähkön spot hinta on paljon korkeampi, joten myyjät saavat sähköä halvemmalla kuin tällä hetkellä.

    Pitkät määräaikaiset sähkösopimukset ovat sähkön myyjien johdannaisilla suojaamia. Myyjät ovat ennakolta tehneet sähkön tuottajien kanssa sopimuksia kaus tulevaisuuteen, joten määräaikaisten sähkön hinta on jo ostettu tuottajilta. Tuottajat ovat tehneet sopimuksen sähkön tuottamiseen tällä hinnalla. Eli myyjä ei tee tappiota.

    Sähkön tuottaminensuomessa Suomessa ei maksa mitenkään lähellekkään yli 20 c/kWh. Suomessa tuotetaan sähköä hyvin vähän pakotteiden alaisilla energiolla.


  • Anonyymi

   Eiköhän tästä olisi ollut jo juttua iltalehdissä jos pitäisi paikkaansa..

  • Anonyymi

   "Kaikki sopimukset saa irtisanoa heti, jos lainsäätäjä tai viranomainen tekee merkittäviä muutoksia. Nyt ei ole vielä tehty, joten ei saa irtisanoa määräaikaista."
   Paitsi täällä Suomi24:llä !

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   334
   1481
  2. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   61
   1174
  3. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   42
   959
  4. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   413
   928
  5. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   83
   881
  6. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   851
  7. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   49
   843
  8. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   58
   786
  9. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   66
   738
  10. Hei rakas nainen

   Anteeksi, jos oon sotkenu kaiken. Erehdyin luulemaan että hän on se oikea :( Sain nyt varmuuden ettei oo. Toivottavasti et oo vielä kadonnu täältä. Ra
   Ikävä
   23
   695
  Aihe