Parhaat tarinat merkkihuollosta

Anonyymi

On tullut aika jakaa parhaat tarinat Mercedes-merkkikorjaamoista tai Mercedes-Benz autoihin erikoistuneista korjaamoista. Mitä on mennyt vikaan? Onko sinulle lisämyyty jotain täysin tarpeetonta? Omat ikimuistoisimmat huoltovisiittini:

1.) Autoni käynnistymisessä ja tyjäkäynnissä kylmänä oli ongelmia. Tuntui, että auto ei aina vastannut kunnolla kaasuun ja kävi laiskasti. Tein oman diagnoosini asiassa ja päättelin ilmamassamittarin olevan likaantunut tai viallinen. Parempi ensin kokeilla puhdistusta ja jos ei auta, pitänee se uusia.

Varasin ajan Mercedes-korjaamolle ilmamassamittarin puhdistukseen. Kerroin vian kuvauksen ja diagnoosini. Vietyäni auton minulle soitettiin, että olen tehnyt väärän diagnoosin. Heidän pikatestin mukaan vika on sytytystulpissa. Annoin luvan vaihtaa tulpat, kun asiantuntija niin suositteli. He jättivät puhdistamatta ilmamassamittairn, kun "vika ei voi olla siinä". Lasku: 225,00 €.

Jokainen arvaa mitä tapahtui. Hain auton huollosta ja vika jatkui: Autoni käynnistymisessä ja tyjäkäynnissä kylmänä oli ongelmia edelleen! Kävin ostamassa ilmamassamittarin puhdistus-spraytä, irrotin ilmamassamitarin, puhdistin sen ja laitoin kaiken kasaan. Voilá. Vika korjattu. Ajoin Mercedes huoltoon kertomaan mitä oli tapahtunut. Huoltopäällikkö oli vähän nolona!

Miettikää nyt: asiakas tekee oikean diagnoosin ja varaa ajan sen tekemiseen, mutta he eivät tee asiakkaan tilaamaa työtä, vaan vaihtavat sytytystulpat. Vika ei korjaantunut. Tein itse diagnoosini mukaisen korjauksen ja auto tuli kuntoon. Ilmeisesti ilmamassamittarin puhdistuksesta ei olisi saanut laskutusta niin paljon kuin tulppien vaihdosta?

2.) Samana vuonna autooni tuli pikkuvika, joka vaati 30 euron muovisen vivun uusimisen kojelaudan uumeniin. Lasku Mercedes-korjaamolla 310,00 €.

Mikä meni vikaan? Kojelauta oli kasattu väärin ja mekaanikko oli vahingossa pudottanut ruuvin automaattivaihteiston vaihteenvalitsijan mekanismin sisään kojelautaa purkaessaan. Eli minä päävin taas itse töihin:

Yksi kojelaudan osan ohjuri ei ollut työntynyt vastakappaleeseen, joten paneeli jäi pullistelemaan ohjeuspyörän alta 3 mm. Saadakseni paneelin oikeaan asentoon oli minun purettava kojelauta uudelleen. Minulle 4 tunnin homma. Huolto oli onnistunut tekemään sen 3 tunnissa. Ei siis kyse mistään pikkuasiasta.

Entä huoltokäynnillä vikaantunut vaihteenvalitsin? Korjaamo vaihtoi sen uuteen ja kirjoitti siitä minulle työstä ja osasta 900 euron laskun. Koko homma tuli tietysti minun maksettavaksi, koska "vaihteenvalitsin voi rikkoutua koska tahansa". Oli vain minun huono tuurini, että se tapahtui auton ollessa korjauksessa, jonka yhteydessä kojelauta vaihteenvalitsijan ympäriltä oli purettu. Eivät liittyneet mitenkään toisiinsa, ei toki, vaihteenvalitsijan rikkoutuminen purkutyön yhteydessä.

Ei muuten, mutta löysin sen kadonneen ruuvin paikan kojelaudasta purkaessani sitä! Ihan sata varmasti se oli pudonnut vaihteenvalitsijan sisään, vaikka ruuvia ei koskaan saatu pois vaihteenvalitsijan sisältä.

Se oli ikimuistoinen 900 €:n korjaamokäynti sekä tietysti itse tekemäni kojelaudan purkuhomma ja kasaus sen jälkeen, kun Mercedes-korjaamo oli kasannut kojelaudan väärinja samalla pudottanut ruuvin vaihteenvalitsijaan :)

2

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joku varmaan pian ilveilee, miksi en vaatinut rahoja takaisin sytytystulppien uusimisesta, kun se ei korjannut vikaa. Hyvä kysymys.

      Miksi en vienyt auto takaisin huoltoon ja pyytänyt heitä kasaamaan kojelauta uudelleen, kun olivat tehneet sen väärin? Jos he jo ensimmäisellä kerralla olivat epäonnistuneet ja samalla hajottaneet vaihteenvalitsimen, mitä kaikkea olisikaan mennyt pieleen toisella käynnillä? Autoa ei uskalla viedä huoltoon, koska siellä autosta rikotaan aina jotain. Sitä ei etukäteen tosin tiedä, että mitä.

      Mutta huumori sikseen, onhan se selvä, että jos 900 €:n vaihteenvalitsin rikkoutuu korjaamokäynnin yhteydessä, ei sen korjauttaminen voi olla asiakkaan ongelma. Huollon rikkomat osat menevät tietysti korjaamon omaan piikkiin. Kai heilläkin joku vastuuvakuutus on, jos rikkovat asiakkaan auton korjaamokäynillä? Ei se ole asiakkaalta kusipäisyyttä, että vaatii omien oikeuksiensa toteutumista. Tulee kalliiksi maksaa omasta lompsasta aina, kun kokee vääryyttä: "Ai te rikoitte tämän? Ei se mitään. Minä kyllä maksan teidän rikkomanne osan korjauksen."

      Olen ilmeisesti unelma-asiakas, omalta kannaltani väärällä tavalla.

    • Minulla on ollut kaksi E200-sarjan dieseliä vuodesta 2011.
      Minulla lienee ollut tuuri, sillä mitään, ei näiden korjauksien aikana ole rikottu
      tai hukattu.
      Ongelmana on vain se, että autot ovat nykyään sen verran monimutkaisia, ettei
      niissä mahdollisesti ilmeneviä "isompia vikoja", lue: purkamista paljon, oikein muuallekaan korjaukseen voi viedä.
      Jos aloittaja itse osaa korjata, niin tilannehan on hyvä, mutta minä en ainakaan
      osaa.
      Harmi, ettei huolto vastannut huudostaan siten, että olisi jättänyt uuden vaihdevalitsimen veloittamatta, koska kyse oli korjaamolla tapahtuneesta työvirheestä.
      Suomessa joutuu vastaanottotiskillä usein nousemaan takajaloilleen tai vähintään korottamaan ääntään, että jotain tapahtuisi.
      Huonoa jälkimarkkinointia.
      Moniin asioihin on lisäksi ensin saatava vahvistus Stuttgartista.
      Asiasi lienee tuore.
      En jättäisi asiaa silleen, vaan veisin kyllä asian eteenpäin.
      Stuttgartiin saakka ei kannata kirjoittaa - vaikka osaisi sujuvasti saksaa, kuten
      minä - asia palautetaan sieltä tänne - kokemus puhuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      271
      9047
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      15
      2826
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      56
      2076
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      356
      1847
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1798
    6. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1789
    7. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      39
      1749
    8. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1744
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      160
      1704
    10. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1701
    Aihe