Vielä xj:n kolinoista

pappajammu

Onko xj kaverit huomannu että olisi pientä kolahtelua/nyppimistä joka tuntuu rungossa asti, erityisesti kylmänä. Jotkut sanoo että kuuluu asiaan, se tulee kytkimestä????

11

2507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • XJ 900

      Täytyy kyll myöntää että empä oo huomannu . Muuten pyörä on ok mut toi pleksi prkle , pitää kaivaa saha esiin .

      • pappajammu

        Mikä sitä sun katetta sitten riivaa?


      • XJ 900
        pappajammu kirjoitti:

        Mikä sitä sun katetta sitten riivaa?

        Touringpleksi aiheuttaa ihan hitonmoista huminaa , normaali myös mutta vähemmän , pitäisi vielä lyhentää normaalia nii sit on hyvä .


    • Jammu

      Eihän se mitenkään hondamaisesti käy, kalahtelee ja kolisee mutta oleellista on että se toimii. Olen XJ900:lla ajellut ikäni ja koskaan ei ole kukaan sanonut että käypä se hienosti, mutta aina se on perille vienyt ja kotiin tuonut.

    • pappajammu

      Olisko perää että erityisesti kylmänä, tyhjäkäynnillä kuuluva kalahtelu tulisi startin ketjusta? Ensioketju se tuskin on, on sen verran järee. Haittako menoa ja rikkooko mitään??? Ken tietää niin kertokoon..

      • mche

        Xj:n ensiöveto on toteutettu rattailla, ei ketjuilla. Ei tunnu olevan xj-kuskeilla tiedossa.

        tietää xj:llä yli 400000 km ajanut


    • motop.

      mulla kans 600XJ kylmänä kolinan ja rallatuksen välimuoto meinasivat huollossa ett ois mäntä saanut lämpöä lämpimänä käy ihan nätisti ilmajäähdytteiseksi enpä ole viitsinyt käydä koneen kimppuun vaan kovaa ajoa

      • mp-mies

        Mulla xj 600 kolisee kanssa yammulla sanovat että nokkaketju antaa ääntä ei vaarallinen.mulla pyörän ketju ja kiristäjä menossa vaihtoon aj.60000 varmuuden vuoksi. xj ei pyöri ainakaan kylmänä kovin nätisti oon kuullu että normaalia ja jos häiritsee niin earit korviin niin ei kuulu kuulema. kuulostaa kyllä ääni aika karmealta eka kerralla, mutta tottuu siihen. turvallisia kilometrejä kaikille!!!


    • pollppo

      xj 600:ssa on ensiöveto ketjulla. usein tyhjäkäynnillä kohisee/kolkottaa. you tubesta löytyy muutama video aiheesta.

      • mp seniori

        Kesällä 20w/50 öljyt sisään niin kyllä kolinat katoaa. Kannattaa käyttää lämpimäksi hiukan pitempään, jotta tökötti kiertää paremmin.
        Nokkaketju pitää myös ääntä, mutta se kuuluu asiaan. Sen voi kiristää mutta kohta rallattaa samalla tavalla taas.


    • Anonyymi

      Ite harrastellu parivuotta vuoden 1994 Yamaha XJ600N kanssa, ja joitakin noista kalinoista saanu vähennettyä. Yksi kalinanaiheuttaja oli kytkinkorin pohjassaolevan rattaan stopparitappi, joka oli täysin löysänlainen. Leikkasin Dremelillä kobolttiporanterästä pätkän, laitoin vähän Loctitea tappiin ja naputtelin paikoilleen. Klappi pieneni huomattavasti ja stopparikin on laadukkaampi. Seuraava ääntäpitävä asia oli kytkinkopassa olevan rattaan kiinnitysmutteri. Lukitusrikan reuna ei ollut tarpeeksi lukitsemassa, ja mutteri oli sormin löysällä, joten sekin siellä kalisi. Viimeisimpänä hommana laitoin uudet kytkinlevyt, sekä kitkalevyt, ja jouset, sekä posken tiivisteen, mutta kalkkarotyylinen tasainen 'epäkesko' kalkatus kuuluu käyntiäänen lomassa. Ääni kaikkoaa kun kytkintä puristaa, mutta palaa kun kytkimen palauttaa puristusotteesta. Kuulostais epäkeskolta pyörimisliikkeeltä, joka aiheuttaa raskaanlaisen kytkinpaketin fäbätystä. Jotku jutteli, että myös koneen sisällä oleva ketju alkais kalista, kun sen ohjurit kuluvat, mutta sen vaihtohan tarkoittaa koko koneen purkamista. Jotkut ovat kehuneet saaneensa kaikki kilkatukset pois synkkaamalla kaasarit, jolloin käynti on tasaisempaa. Monet ovat maininneet nokkaketjun, mutta siinähän on automaattikiristin. Joku tiesi kertoa että kejua saa naksauksen verran kireämmälle kun ottaa pultin irti ja painaa tapilla hieman. Itsellä pyörä siinä kunnossa että vielä kun vaihdan venttiilitappien tiivisteet, niin sittehän tuolla taas kesän tai kaks vois ajella. Ratastusta oli pakko vaihtaa. Alkuperäinen 16 & 48 tuntui kovin tiuhalta, eikä tuolla muutenkaan voi keulia, joten nyt alla 16 & 44. Äkkilähtöä ja voimaa tuli lisää kun annoin kaikille kaasareille pääsuuttimiks 105, ja tein hieman avarretun ilmanottoaukollavarustetun kannen ilmanputsarinpäälle.

      Tuollaista "tyhjäkäynninaikaista jämmäilyä kalkatuksen lomassa" ilmeni kun tulpat olivat likaiset, tulpanhattujen sisälläolevat vastukset, pienet pyöreät messinkiliuskat, jouset, sekä messinkinen "korkki" osa olivat täysin likaiset ja nokiset, ja sähköjohtojen liitokset vähän kaikkialla kauttaaltaan löysät ja likaiset. Se hetkittäinen "sammahtelu" voi johtua siitäkin. Johtosarjan irroitus ei ollut kova homma, mutta johtosarjan huolto ja puhdistelu jollakin pikkuinstrumentilla vienee useita tunteja. Myös tulpanhattujen huoltoon upposi n. 3 tuntia. Lähtee talttapäämeisselillä se alkuperäinen TD T-135 hatun sisäpuolella oleva messinkinen osa.

      Starttipainikkeen toimimattomuus itsellä oli kontaktihäiriötä varsinaisen johtosarjan ja starttireleitten välissäolevan lyhyemmän isoilla liittimillävarustetun johdon kontaktihäiriö. Ehdein tottakai releet avata, ja ehjäthän ne olivat. Sulattelin kiinni isomman releen, joten olkoot mörkö pelissä mukana, vaikka onkin rupinen kuori. Minun releeni kärjet ON puhdistettu, ja se on kamalan ja pelottavan näköinen.

      Tehoa toi lisää myös pakoaukkojen täysi puhdistus, koska yleensä noki-, ja karsta toimivat kuten rajoittaja, jolloin pakoaukko on suppeampi. Mopoilija sen tietää, että pienelläkin viilauksella voi saada tuntuvasti lisää tehoa, mutta näissä moottoripyörissä tuollainen lika ja karsta on poistettava, jolloin tehonlisäystä tulee arviolta saman verran. Myös pakoputket kannattais nuohota, koska kaikki lika supistaa kanavan kokoa. Motskaa on aika turha alkaa virittää jos aukot ovat likaiset, koska lopputulos voi olla arvaamaton, keskinkertainen tai jopa huono.

      -CC

      TsaukkI!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2904
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      540
      2761
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1897
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1707
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1382
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      91
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe