Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tietokoneen kokoamis video suomenkielinen löytyykö sellainen

Anonyymi

Onko tietokoneen kokoaminen vaikeaa, mitä pitäisi ottaa huomioon.
En osaa englanti ja kotelossa on useita johtoja enkä tiedä mikä yhdisteetään emolevyssä oikeaan kohtaan.
Suunnittelin ostaa osia kahdessa tai kolmessa erässä.

En tarvii tehokonetta vaan tietokoneen jonka kotelo kestäisi vuosikymmeniä, rauta osat kestäisi muutamia vuosia, jotka on uusia ja niihin tulisi ajuri päivityksiä vielä, ainakin muutamia vuosia.

Näytönohjain voi olla integroituna emolevyyn, virtapihi kone, hiljanen prosessori tuuletin, hiljainen virtalähteen tuuletin, vaimennettu kotelo

1.) prosessori Intel i3 tai i5 virtapihi ( jotain tahnaa prossun ja tuulettimen väliin)
2.) Hiljanen prosessori tuuletin (tai se joka tulee prosessorin mukana)
3.) hiljainen virtalähde
4.) 500G M.2 ssd levy (emolevyssä 2 paikkaa)
5.) 1kpl 8G Ram muisti ddr4 tai ddr5
6.) Emolevy (mikä valmistaja tai malli?)
7.) Ääntä vaimentava kotelo jossa pölysuodattimet, äänieristystä
8.) Windows 11 Pro fi 64bit

Entä jos vie ostetut osat avamattomassa paketissa tietokone liikkeeseen koottavaksi niin, mitä maksimissa sellaisesta voi maksaa? Entä mitä voisi olla heidän koonti takuun aikaa 12kk vai 24kk ?

43

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tietokoneen kokoaminen ei ole vaikeaa, jos on hankkinut oikeat ja sopivat osat siihen. Yleensä näin on, koska osat on standardoitu, eli yleensä kaikki sopii kaikkeen.

      Itse olen koonnut yhden tietokoneen. Ostin kaikki tarvittavat osat erillisinä ja kokosin ne sitten itse. Kone toimi loistavasti. Se oli kiva kokemus, mutta ei rahallisesti kannattava. Nykyään saa hyviä perustietokoneita edullisesti.

      Itse ei kannata ryhtyä kokoamaan, jos peruskone riittää. Eri asia on jotkut tehotietokoneet pelikäyttöön, mutta minulla ei ole tarvetta sellaiseen.

      • Anonyymi

        Ei todellakaan kaikki sovi kaikkeen. AMD:n ja Intelin prosessoreille on täysin erilaiset emolevyt ja niilläkin vielä montaa sukupolvea, jotka eivät ole keskenään yhteensopivia.

        Muistien osalta on sen verran helpompaa, että lähes kaikki DDR4-muistit ovat yhteensopivia kaikkien prosessorien ja emolevyjen kanssa, mutta niissäkin kannattaa huomioida, mikä on suurin muistien taajuus, jota prosessori pystyy hyödyntämään. Ja jos haluaa DDR5-muistia, niin pitää katsoa tarkkaan, että prossu ja emo suostuvat siihen.

        Kun alkaa haaveilla koneen kasaamisesta, ensimmäinen vaihe on valita omaan tarpeeseen sopiva prosessori.
        Sitten valitaan sen kanssa yhteensopiva emolevy, jossa on tarpeeseen sopivat speksit (muistipaikat, liitännät, wifi, jne.).
        Kolmantena (suunnilleen) prosessorin toivomalla taajuudella toimivat muistit.
        Sitten kaikki muut, vähemmän nirsot, tilpehöörit mitä koneeseen haluaa (näytönohjain, kovalevyt, virtalähde, jouluvalot, jne.) ja lopuksi sopiva laatikko, johon kaiken saa mahtumaan mukavasti, sekä riittävästi tuulettimia, ettei kaikki kärähdä heti alkuunsa.


      • Anonyymi

        Microsoft on vahvistanut, että uhkatekijät käyttävät aktiivisesti hyväkseen vakavia nollapäivän tietoturvahaavoittuvuuksia, ja neuvoo kaikkia Windows- ja Windows Server -käyttäjiä ottamaan käyttöön uusimman kuukausittaisen korjauspäivityspäivityksen mahdollisimman pian.

        Haavoittuvuus, joka tunnetaan nimellä CVE-2022-34713 tai DogWalk, antaa hyökkääjille mahdollisuuden hyödyntää Windowsin Microsoft Support Diagnostic Toolin (MSDT) heikkoutta. Käyttämällä sosiaalista manipulointia tai tietojenkalastelua hyökkääjät voivat huijata käyttäjiä vierailemaan väärennetyllä verkkosivustolla tai avaamaan haitallisen asiakirjan tai tiedoston ja lopulta saada koodin etäsuorittamisen vaarantuneissa järjestelmissä.

        DogWalk vaikuttaa kaikkiin tuettuihin Windows-versioihin, mukaan lukien uusimmat asiakas- ja palvelinjulkaisut, Windows 11 ja Windows Server 2022.


      • Anonyymi

        Windows on surkein OS.


      • Anonyymi

        Mikä vika on kun 24" näyttöön tuli mustat reunat
        En löydä Windows 10 käyttöjärjestelmästä kohtaa josta koko näyttö saisi käyttöön reunoihin asti!


      • Anonyymi

        Yhtiön mukaan molempia haavoittuvuuksia saatetaan jo käyttää hyväksi, mutta enempiä yksityiskohtia mahdollisista hyökkäyksistä ei anneta.

        Toinen aukko sijaitsee käyttöjärjestelmän kernelissä eli ytimessä, kun taas toinen on WebKit-selainmoottorissa. Kummatkin aukot sallivat hyökkääjän ajaa omaa koodiaan laitteissa. Periaatteessa kyse on siis laitteen haltuunotosta.

        Aukot raportoi Applelle tuntemattomaksi jättäytyvä tutkija. Korjaukset koskevat seuraavia laitteita:

        IPhone 6s ja myöhemmät

        IPad Pro (kaikki mallit)

        IPad Air 2 ja myöhemmät

        IPad 5:s sukupolvi ja myöhemmät

        IPad mini 4 ja myöhemmät

        IPod touch (7:s sukupolvi)

        Kaikki macOS Montereytä ajavat laitteet


    • Anonyymi

      Viimeksin ostin osat Jimmsistä ja he kasasivat sen 50€. Kasaustakuu päälle.

      • Anonyymi

        heHEEEEEEE viimeksi kun kasasin omatekemää änkesin acer veritonin SFF koppaan AMD FX-8350 ja Asus M5A-78L emon meinasi tulla jonkinmoisia lämpöongelmia kunnes löysi kaikkein leveimmän ja matallimman prossutuulettimen


    • Anonyymi

      Google esiin ja hakusana kehiin. Löytyy moniakin..

      • Anonyymi

        Charl van der Walt, Orange Cyberdefensen tietoturvatutkimuksen johtaja, sanoi, että vaikka Microsoftia voitaisiin ehkä kritisoida siitä, että se ei ole ottanut huomioon, kuinka usein ja helposti näennäisesti viattomilla laajennuksilla varustettuja tiedostoja käytetään haitallisten hyötykuormien toimittamiseen, totesi myös, että useiden tuhansien haavoittuvuuksien kanssa jokaisesta on raportoitu. Vuoden aikana on odotettavissa, että Microsoftin riskiperusteinen triage-lähestymistapa haavoittuvuuksien arvioinnissa ei ole erehtymätön.


    • Anonyymi

      1. Ota prossuksi joko se i5 tai AMD Ryzen 5600G tai 5700G. G-malli sisältää näytönohjaimen, jolloin erillistä näytönohjainta ei tarvita. Intelin suorittimissa on kaikissa sisäänrakennettu GPU.
      2. Prossujen mukana tulevat ns. boxed tuulettimet eivät laadulla loista. Yleensä lämmöt näillä ovat suht korkeat, ja tuulettimia ei voi kehua hiljaiseksi. Itse olen suosinut Arcticin -valmistamia coolereita. Tällä hetkellä omassa koneessa on Arctic Freezer eSport 34 Duo.
      3. Kunhan ostaa virtalähteen, missä on 120/140mm:n tuuletin, niin on hiljainen. Virtalähteen kohdalla ei kannata valita sitä halvinta.
      4. Itse voin suositella WD:n levyjä. Itsellä on WD Black 500 Gt M.2 -liitäntäinen levy ja on nopea. Ei ole halvin mahdollinen.
      5. Ota suoraan 16 Gt DDR4:sta. DDR5 vasta tekee tuloaan, ja on siksi kallis.
      6. Mikäli otat Intelin prossun, pitää emolevystä löytyä LGA1200 -kanta, AMD:llä AM4. Tässä oma budjetti määrittelee, että minkä hankkii. Itsellä on vuosien mittaan ollut käytössä Asusta, Asrockia, MSI:tä. Nyt pääasiallisessa koneessa on Gigabyten emo, eikä ole ollut mitään valittamista.
      7. Sit oikeastaan vaihtoehdoksi jää Fractal Design. Näissä koteloisa on sivuissa äänieristymattoa, mutta mitenkään paksulti sitä ei ole.
      8. Tähän en ota sen enempää kantaa. 10 tai 11 kumpi vaan.

      • Anonyymi

        1. Ei kaikissa Intelin prossuissa ole sisäänrakennettua näytönohjainta. Jos prosessorin nimen lopussa on F (esim i7-12700F tai i7-12700KF), se tarvitsee erillisen näytönohjaimen.

        2. Jos on rakentamassa konetta peruskäyttöön, eli sillä ei aio pelata tai puuhata mitään raskasta datankäsittelyä tms., niin yleensä prosessorin mukana tuleva jäähdytin on aivan hyvin riittävä, etenkin Intelin prosessoreilla. Jos koneella tekee jotain huomattavasti raskaampaa, niin sitten parempi jäähy on varmasti tarpeen.

        3. Ei muuten huomauttamista, mutta vielä tuulettimen kokoa olennaisempaa on, että virtalähde on oikein mitoitettu virrankulutukseen nähden. (Komponenttien virrankulutuksen summa 10-20%.) Alimitoitettu virtalähde joutuu käymään koko ajan täysillä, mikä vaatii myös tuulettimen käyttöä täysillä jatkuvasti, mikä taas lisää koneen pitämää ääntä.

        4. WD:t ovat hyviä, ja uuteen koneeseen kannattaa tosiaan valita M.2 paikkaan menevä SSD järjestelmälevyksi. Hintaero SATAan verrattuna on vain joitain kymppejä, mutta nopeusero todella huomattava.

        5. Ei huomautettavaa. Peruskäyttöön 16Gb, tai jopa 8Gb, riittää hyvin. Ottaisin 16 ihan vain tulevaisuutta ajatellen, kun hintaero on kuitenkin pieni. Joka tapauksessa kannattaa ottaa 2 muistikampaa, oli se sitten 2x4Gb tai 2x8Gb.

        6. Uudemmilla prosessoreilla kannan valinta on tosiaan noin helppoa. Jos Intel, niin LGA1200. Jos AMD, niin AM4. Vanhemmissa Intelin kannoissa piti olla tarkempana, että oli oikea versio oikeasta kannasta.

        7. Muitakin kyllä löytyy, mutta Fractal Design ainakin on hyvä.

        8. Peruskoneeseen ottaisin mieluummin Kympin. Ei W11 huono ole, mutta toistaiseksi sen optimoinnissa on vielä toivomisen varaa. Tehokkaammissa myllyissä eroa ei huomaa, ellei ihan ota asiakseen tarkastella sitä resurssienhallinnan kautta, mutta pienitehoisemmilla koneilla se kyllä näkyy vähän hitaampana toimintana. Optimointiongelmat korjataan todennäköisesti 22H2- tai 23H1-päivityksissä, joten ei tuo mikään kynnyskysymys ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Ei kaikissa Intelin prossuissa ole sisäänrakennettua näytönohjainta. Jos prosessorin nimen lopussa on F (esim i7-12700F tai i7-12700KF), se tarvitsee erillisen näytönohjaimen.

        2. Jos on rakentamassa konetta peruskäyttöön, eli sillä ei aio pelata tai puuhata mitään raskasta datankäsittelyä tms., niin yleensä prosessorin mukana tuleva jäähdytin on aivan hyvin riittävä, etenkin Intelin prosessoreilla. Jos koneella tekee jotain huomattavasti raskaampaa, niin sitten parempi jäähy on varmasti tarpeen.

        3. Ei muuten huomauttamista, mutta vielä tuulettimen kokoa olennaisempaa on, että virtalähde on oikein mitoitettu virrankulutukseen nähden. (Komponenttien virrankulutuksen summa 10-20%.) Alimitoitettu virtalähde joutuu käymään koko ajan täysillä, mikä vaatii myös tuulettimen käyttöä täysillä jatkuvasti, mikä taas lisää koneen pitämää ääntä.

        4. WD:t ovat hyviä, ja uuteen koneeseen kannattaa tosiaan valita M.2 paikkaan menevä SSD järjestelmälevyksi. Hintaero SATAan verrattuna on vain joitain kymppejä, mutta nopeusero todella huomattava.

        5. Ei huomautettavaa. Peruskäyttöön 16Gb, tai jopa 8Gb, riittää hyvin. Ottaisin 16 ihan vain tulevaisuutta ajatellen, kun hintaero on kuitenkin pieni. Joka tapauksessa kannattaa ottaa 2 muistikampaa, oli se sitten 2x4Gb tai 2x8Gb.

        6. Uudemmilla prosessoreilla kannan valinta on tosiaan noin helppoa. Jos Intel, niin LGA1200. Jos AMD, niin AM4. Vanhemmissa Intelin kannoissa piti olla tarkempana, että oli oikea versio oikeasta kannasta.

        7. Muitakin kyllä löytyy, mutta Fractal Design ainakin on hyvä.

        8. Peruskoneeseen ottaisin mieluummin Kympin. Ei W11 huono ole, mutta toistaiseksi sen optimoinnissa on vielä toivomisen varaa. Tehokkaammissa myllyissä eroa ei huomaa, ellei ihan ota asiakseen tarkastella sitä resurssienhallinnan kautta, mutta pienitehoisemmilla koneilla se kyllä näkyy vähän hitaampana toimintana. Optimointiongelmat korjataan todennäköisesti 22H2- tai 23H1-päivityksissä, joten ei tuo mikään kynnyskysymys ole.

        Windowsin haavoittuvuuteen ja yhteensä 63 virheeseen.

        Viisi tämän päivän 63 haavoittuvuudesta on luokiteltu "kriittisiksi", koska ne mahdollistavat koodin etäsuorittamisen, joka on yksi vakavimmista haavoittuvuuksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1. Ei kaikissa Intelin prossuissa ole sisäänrakennettua näytönohjainta. Jos prosessorin nimen lopussa on F (esim i7-12700F tai i7-12700KF), se tarvitsee erillisen näytönohjaimen.

        2. Jos on rakentamassa konetta peruskäyttöön, eli sillä ei aio pelata tai puuhata mitään raskasta datankäsittelyä tms., niin yleensä prosessorin mukana tuleva jäähdytin on aivan hyvin riittävä, etenkin Intelin prosessoreilla. Jos koneella tekee jotain huomattavasti raskaampaa, niin sitten parempi jäähy on varmasti tarpeen.

        3. Ei muuten huomauttamista, mutta vielä tuulettimen kokoa olennaisempaa on, että virtalähde on oikein mitoitettu virrankulutukseen nähden. (Komponenttien virrankulutuksen summa 10-20%.) Alimitoitettu virtalähde joutuu käymään koko ajan täysillä, mikä vaatii myös tuulettimen käyttöä täysillä jatkuvasti, mikä taas lisää koneen pitämää ääntä.

        4. WD:t ovat hyviä, ja uuteen koneeseen kannattaa tosiaan valita M.2 paikkaan menevä SSD järjestelmälevyksi. Hintaero SATAan verrattuna on vain joitain kymppejä, mutta nopeusero todella huomattava.

        5. Ei huomautettavaa. Peruskäyttöön 16Gb, tai jopa 8Gb, riittää hyvin. Ottaisin 16 ihan vain tulevaisuutta ajatellen, kun hintaero on kuitenkin pieni. Joka tapauksessa kannattaa ottaa 2 muistikampaa, oli se sitten 2x4Gb tai 2x8Gb.

        6. Uudemmilla prosessoreilla kannan valinta on tosiaan noin helppoa. Jos Intel, niin LGA1200. Jos AMD, niin AM4. Vanhemmissa Intelin kannoissa piti olla tarkempana, että oli oikea versio oikeasta kannasta.

        7. Muitakin kyllä löytyy, mutta Fractal Design ainakin on hyvä.

        8. Peruskoneeseen ottaisin mieluummin Kympin. Ei W11 huono ole, mutta toistaiseksi sen optimoinnissa on vielä toivomisen varaa. Tehokkaammissa myllyissä eroa ei huomaa, ellei ihan ota asiakseen tarkastella sitä resurssienhallinnan kautta, mutta pienitehoisemmilla koneilla se kyllä näkyy vähän hitaampana toimintana. Optimointiongelmat korjataan todennäköisesti 22H2- tai 23H1-päivityksissä, joten ei tuo mikään kynnyskysymys ole.

        4. Nopeuseroa ei kyllä ole muualla kuin paperillla..

        8. Windows 11 kannattaa ottaa ehdottomasti. 10 on jo vanha..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        4. Nopeuseroa ei kyllä ole muualla kuin paperillla..

        8. Windows 11 kannattaa ottaa ehdottomasti. 10 on jo vanha..

        Eihän sitä nopeuseroa käytännössä huomaakaan, jos ei koskaan kokeile. Kun olet kerran kokeillut, et todellakaan halua enää palata SATA-liitännän käyttöön järjestelmälevyllä.

        Kymppi on nyt nimenomaan parhaassa iässään. Optimointi on saatu kuntoon ja bugit hiottu päivitysten myötä pois, ja tuki jatkuu vielä pitkälle tulevaisuuteen.

        W11:ssa ei ole oikeastaan mitään merkittävää parannusta Kymppiin verrattuna (ellei uusia ulkoasuasetuksia katso sellaisiksi), mutta paranneltavaa siinä vielä riittää, kuten aina uudessa softassa. Kunhan optimointiongelmat on hiottu kuntoon, siitä tulee aivan yhtä hyvä kuin Kymppi on jo nyt, mutta vielä se ei ole valmis.


      • Anonyymi

        Ei windowsissa mikään toimi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sitä nopeuseroa käytännössä huomaakaan, jos ei koskaan kokeile. Kun olet kerran kokeillut, et todellakaan halua enää palata SATA-liitännän käyttöön järjestelmälevyllä.

        Kymppi on nyt nimenomaan parhaassa iässään. Optimointi on saatu kuntoon ja bugit hiottu päivitysten myötä pois, ja tuki jatkuu vielä pitkälle tulevaisuuteen.

        W11:ssa ei ole oikeastaan mitään merkittävää parannusta Kymppiin verrattuna (ellei uusia ulkoasuasetuksia katso sellaisiksi), mutta paranneltavaa siinä vielä riittää, kuten aina uudessa softassa. Kunhan optimointiongelmat on hiottu kuntoon, siitä tulee aivan yhtä hyvä kuin Kymppi on jo nyt, mutta vielä se ei ole valmis.

        Ei huomaa vaikka kokeilee:D

        Windows 10 jäänne historiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        4. Nopeuseroa ei kyllä ole muualla kuin paperillla..

        8. Windows 11 kannattaa ottaa ehdottomasti. 10 on jo vanha..

        Varmasti eroa on paperilla, mutta myös käytössä. Oma WD Black 500 Gt M.2 -liitäntäinen levy antaa lukunopeudeksi 3414 MB/s ja kirjoitusnopeudeksi 2716 MB/s. SATA-levy tässä koneessa pääsee lukemiin 563,7 MB/s ja 515,4 MB/s. Kakkoskoneessa ei ole M.2 -liitäntöjä, koska se on AMD FX -alusta, ja siinä on käytössä SATA-levyt. Koneessa on kaksi identtistä Kingstonin 256 Gt:n SSD:tä. Toisessa näistä on Ubuntu ja toisessa Win10. Kumpikin järjestelmä käynnistyvät nopeasti ja ovat sujuvia käyttää. Viime kädessä sen nopeuden tarpeen määrittää se, kuinka paljon levyä käyttäviä toimintoja tehdään. Itsellä tavaraa liikkuu enemmänkin kotiverkon sisällä, ja siinä rajoittavaksi tekijäksi nousee verkko. Käytössä on gigabitin sisäverkko, ja kakkoskone keskustelee WLAN:in kautta. WLAN on suurin pullonkaula tässä, mutta hieman pakollinen, koska kaapelia ei saa vedettyä järkevästi olohuoneesta eteisessä olevalle reitittimelle.
        Win10 ei ole vanha vielä missään mielin.

        11 vaikuttaa hieman hiomattomalta, ja siinä on tullut vastaan muutamia kummallisuuksia, jotka ovat jääneet itselle hämärän peittoon. Käyttöliittymässä on menty mutkia suoraksi tietyssä mielin, eli mikäli haluat saada tietyt toiminnot järkevämmiksi, tietää se vierailua regedit -sovelluksessa, ja rekisterin muokkaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmasti eroa on paperilla, mutta myös käytössä. Oma WD Black 500 Gt M.2 -liitäntäinen levy antaa lukunopeudeksi 3414 MB/s ja kirjoitusnopeudeksi 2716 MB/s. SATA-levy tässä koneessa pääsee lukemiin 563,7 MB/s ja 515,4 MB/s. Kakkoskoneessa ei ole M.2 -liitäntöjä, koska se on AMD FX -alusta, ja siinä on käytössä SATA-levyt. Koneessa on kaksi identtistä Kingstonin 256 Gt:n SSD:tä. Toisessa näistä on Ubuntu ja toisessa Win10. Kumpikin järjestelmä käynnistyvät nopeasti ja ovat sujuvia käyttää. Viime kädessä sen nopeuden tarpeen määrittää se, kuinka paljon levyä käyttäviä toimintoja tehdään. Itsellä tavaraa liikkuu enemmänkin kotiverkon sisällä, ja siinä rajoittavaksi tekijäksi nousee verkko. Käytössä on gigabitin sisäverkko, ja kakkoskone keskustelee WLAN:in kautta. WLAN on suurin pullonkaula tässä, mutta hieman pakollinen, koska kaapelia ei saa vedettyä järkevästi olohuoneesta eteisessä olevalle reitittimelle.
        Win10 ei ole vanha vielä missään mielin.

        11 vaikuttaa hieman hiomattomalta, ja siinä on tullut vastaan muutamia kummallisuuksia, jotka ovat jääneet itselle hämärän peittoon. Käyttöliittymässä on menty mutkia suoraksi tietyssä mielin, eli mikäli haluat saada tietyt toiminnot järkevämmiksi, tietää se vierailua regedit -sovelluksessa, ja rekisterin muokkaamista.

        Ei ole kylläkään käytännössäkään..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole kylläkään käytännössäkään..

        Olet nyt sen verran moneen keskusteluun tullut jankkaamaan ettei M.2-kovalevyistä ole mitään hyötyä, että ihan pakko kysyä:
        Voisitko hieman perustella tuota näkemystäsi?
        Miksi luulet, että jos paperilla yksi kovalevy on 6-8 kertaa nopeampi kuin toinen, niin käytännössä sitä nopeuseroa ei olisikaan lainkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole kylläkään käytännössäkään..

        Vähän samaan tapaan kuin 12th gen i9:llä ja 3rd gen i3:lla ei ole mitään eroa käytännössä?
        Onko myös DDR2- ja DDR5-muisteilla eroa vain paperilla?

        Joo, onhan Usain Bolt paperilla nopeampi juoksija kuin minä, mutta ei sitä eroa käytännössä huomaisi ollenkaan, jos juostaisiin vierekkäisillä radoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet nyt sen verran moneen keskusteluun tullut jankkaamaan ettei M.2-kovalevyistä ole mitään hyötyä, että ihan pakko kysyä:
        Voisitko hieman perustella tuota näkemystäsi?
        Miksi luulet, että jos paperilla yksi kovalevy on 6-8 kertaa nopeampi kuin toinen, niin käytännössä sitä nopeuseroa ei olisikaan lainkaan?

        Ei ole mitään käytännön eroa.. on testattu monet kerrat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään käytännön eroa.. on testattu monet kerrat.

        Sanomiset eivät paljon paina. Pitäisi saada jotain faktaa sanojen ympärille. Selkeitä tuloksia, esim. koneen käynnistysajoista, tiedostojen siirroista/kopioinneista saman levyn sisällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään käytännön eroa.. on testattu monet kerrat.

        En pyytänyt lisää jankkausta, vaan perusteluja näkemyksellesi. Kyllä me sen jo tiedämme, että sinä kuvittelet ettei eroa ole, mutta voisitko selittää miksi luulet ettei niillä ole eroa?


    • Anonyymi

      "Intelin suorittimissa on kaikissa sisäänrakennettu GPU."
      Oletko ihan varma?

      • Anonyymi

        Ainakin niissä suorittimissa on, mitkä on tarkoitettu kuluttajamyyntiin. Xeoneissa ei ole. Näiden markkinat menevät enemmänkin palvelin-ja tehotyöasema puolelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin niissä suorittimissa on, mitkä on tarkoitettu kuluttajamyyntiin. Xeoneissa ei ole. Näiden markkinat menevät enemmänkin palvelin-ja tehotyöasema puolelle.

        Xeoneissa ei pääsääntöisesti ole, mutta lisäksi kuluttajapuolella on F- ja KF-suorittimia, joissa ei ole integroitua näytönohjainta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Xeoneissa ei pääsääntöisesti ole, mutta lisäksi kuluttajapuolella on F- ja KF-suorittimia, joissa ei ole integroitua näytönohjainta.

        18 Elevation of Privilege -haavoittuvuudet
        1 Suojausominaisuus Ohita haavoittuvuudet
        30 koodin etäsuorittamisen haavoittuvuudet
        7 Tietojen paljastamisen haavoittuvuudet
        7 Palvelunestohaavoittuvuudet
        16 Edge -haavoittuvuudet


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        18 Elevation of Privilege -haavoittuvuudet
        1 Suojausominaisuus Ohita haavoittuvuudet
        30 koodin etäsuorittamisen haavoittuvuudet
        7 Tietojen paljastamisen haavoittuvuudet
        7 Palvelunestohaavoittuvuudet
        16 Edge -haavoittuvuudet

        Yllä olevat määrät eivät sisällä kuuttatoista Microsoft Edgessä haavoittuvuutta .


    • Anonyymi

      Kannattaa katsoa youtubessa JNS tech videoita ja katsoa ne useampaan kertaan. IO tech tekee hyviä videoita esim prosessoreista ja ekoista ja joitakin kasaus videoita! Itse pidän prosessorin, näytönohjaimen ja M2 SSD asennusta simppelinä mutta kotelon sisällä touhuaminen menee vaikeaksi! En ole itse tehnyt tätä, mutta kannattaa ennen mitään muuta etsiä netistä emolevyjen ohjekirjoja ja tutkia liitäntöjä.

      Mutta toisaalta. Jos on tonnin budjetti, niin vajaa sata euroa valmiiksi kasatusta ei ole huono lisäsijoitus.

      • Anonyymi

        Miksi en pelaa Windowsilla.

        Siihen vaikuttaa mm nää asiat.
        - Neljän ytimen ongelma
        - Kuvansumennus
        - Kaatuilu
        - Surkeat äänet
        - Käyttöliitymä


    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista ja neuvoistanne.

      Budjettini ja tarvitsemani ominaisuudet asettaa rajan tietokoneen rakentamiseen.

      Mikä olisi hyvä hinta laatusuhteen vaihtoehto jos komponentit
      ostaa erissä?
      Tuolta katsoin muutamia halvimpia Intel päivityspaketteja mutta emolevyssä ei ollut näytönohjainta. Mutta ainakin ne toimii keskenään optimaalisesti.
      En tiedä onko näytönohjan jossain prosessori vaihtoehdossa prosessorissa?
      Ehkä nuo komponentien päivityspaketit ei ole virtapihi ja hiljaisia vaihtoehtoja?
      https://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-1PS/komponentit--paivityspaketit?ob=4


      Mitä mieltä olette Jimmsin valmiiksi koottujen koneiden hinta laatusuhtesta?
      Voiko nitä komponetteja ostaa erissä?
      https://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-0LA/tietokoneet--jimm-s-koti-ja-tyokoneet--jimm-s-economy?ob=4

      • Anonyymi

        Integroitu näytönohjain on (jos on) prosessorissa, ei emolevyssä. Jos epäilyttää, onko prossussa näytönohjain vai ei, googlaa ”[prossun merkki ja malli] iGPU” ja katso onko vastaus ’Yes’ vai ’No’.


      • Anonyymi

        AMD:n prossuissa näytönohjain on mukana niissä malleissa, joissa on G-kirjain mallinumeron perässä. Eli esim. Ryzen 5600G ja 5700G. Näytönohjain ei ole emolevyssä, vaan sisäänrakennettuna prosessoriin.


      • Anonyymi

        Hyvä, että kerkesit saada asialliset neuvosi ennen kuin nämä debiania imppaavat trollit pölähtivät paikalle nillittämään päästä keksimistään ongelmista.


    • Anonyymi

      Luultavasti useimmista tietokonehuoltoliikkeistä voi pyytää myös koneen kasausapua jos osat on valmiina, mutta ei halua/osaa/uskalla/ehdi itse koota. Vaikkei varsinaisesta hinnastosta tuollaista löytyisi, niin soittamalla selviää.

      Jimms, Takomo, yms. varsinaiset kasausliikkeet yleensä edellyttävät että ostat osat heiltä katsauksen yhteydessä, etkä vain toimita jätesäkillistä irtonaisia komponentteja heidän ovelleen.

    • Anonyymi

      Windows kannattaa ostaa Ebaysta tai muualta muutamalla eurolla.

      • Anonyymi

        Windowsia ei kannata ostaa mistään!


    • Anonyymi

      Ei koneen kokoaminen ole ongelma, vaan osien valinta.
      Osien mukana on ainakin ennen tullut kirjalliset ohjeet.

      • Anonyymi

        Windows vuotaa! Tietoturva-ammattilainen Brian Krebs nostaa esille kriittiseksi luokitellun Windows-aukon CVE-2022-34718, joka mahdollistaa madon tapaan tietokoneesta toiseen leviävän hyökkäyksen tietyissä järjestelmissä.

        Haavoittuvuuksien pisteytysjärjestelmä CVSS antaa aukolle hälyttävät 9,8 pistettä 10:stä. Tätä aukkoa ei kuitenkaan ole vielä Microsoftin mukaan esitelty julkisesti tai käytetty hyökkäyksissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Windows vuotaa! Tietoturva-ammattilainen Brian Krebs nostaa esille kriittiseksi luokitellun Windows-aukon CVE-2022-34718, joka mahdollistaa madon tapaan tietokoneesta toiseen leviävän hyökkäyksen tietyissä järjestelmissä.

        Haavoittuvuuksien pisteytysjärjestelmä CVSS antaa aukolle hälyttävät 9,8 pistettä 10:stä. Tätä aukkoa ei kuitenkaan ole vielä Microsoftin mukaan esitelty julkisesti tai käytetty hyökkäyksissä.

        Windows 7 on jo Microsoftin tuen ulkopuolella, mutta yhtiö julkaisi sille silti korjauksen. Tämä kertoo yleensä haavoittuvuuksien vakavuudesta.

        Microsoftin lisäksi Apple joutui tällä viikolla paikkaamaan haavoittuvuuksia, jotka olivat jo paljastuneet aiemmin. Kyseiset kaksi aukkoa ovat jo mahdollisesti hyökkäysten alla ja koskevat niin iPhoneja kuin Mac-tietokoneita.


    • Anonyymi

      "Mikä olisi hyvä hinta laatusuhteen vaihtoehto jos komponentit ostaa erissä?"

      Tarkoittaako tuo erissä ostaminen hankitojen tekemistä pidemmällä x-aikajanalla? Kannattaisi siinä tapauksessa laittaa fyrkkaa jemmaan ja ostaa keikki kerralla, sillä jotkin osista saattaa saada edullisemminkin kun tekniikka kehittyy varsin nopeasti.

      Miksi valmis kone ei kiinnosta vai onko ihan vain muuten kiinnostus saada hieman kokemusta ja itse kasata kone?

      Kyllä se kasaaminen onnistuu kun on ensin valinnut yhteensopivat osat ja ehkä kirjastossakin olisi kasausoppaita. Myös osia myyvissä liikkeissä on osaaminen yhteensopivien osien valintaan.

      ps. Mahtaisiko asuinpakkakunnallasi olla jotakin tiesikkakerhoa, jossa voisi koota koneen ja saada samalla tarvitteassa apu / neuvoja?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe