Onko Inderesin analyysit hyviä?

Anonyymi

Monesti näkee Inderesin sivuilla monille rajustilaskeneille osakkeille myy. Eli olet ostanut 3 euroa kalliimmalla kuin osake on nyt ja fiksuintako olisi myydä se pois silloin?

Sitten esim. REMEDY. Inderesin suositus on vain ehkä osta ja riski. Fiskarsille sama mutta riskillä matala. Rovion osakkelle sama kuin remedy paitsi osta suositus ei ehkä.

Näin vain huomiona en ala ilmaisia neuvoja antamaan. Itse en paljoa perusta ostojani saati myyntejä enäö Inderesin arvioihin. Paremmin pärjää kun arvioi ja päättää itse.

50

1577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      EIlen Inderesin Youtube -videolla Verneri kertoi menettäneensä kirjahyllynsä. Menikö lusikat jakoon ;)

    • Anonyymi

      Lol. Tuossa toisessa Inderes -langassa kerrotaan Inderesin sisäpiirin saavan alkaa myymään antiosakkeitaan 4 viikon päästä. Padot aukeaa kuin Fortumin vesivoiman ohijuoksutuspato sähkön hinnan manipuloimiseksi.

    • Anonyymi

      Inderesistä kammottava moka Lifa Airin ennustuksissa. Samoin taapertajalle nimeltä Tecnotree on Inderesillä ollut "osta, 1,70€" -suositus viime syksystä lähtien ja osake on nyt 0,53€.

      Inderesin olisi parempi lopettaa toimintansa, ennen kuin sillekin käy, kuten lifa Airille...

      • Anonyymi

        Eihän sitä tiedä mihin Lifa vielä lähtee. Aika usein on just tuo Inderesillä osta kun osake huipussaan ja myy kunnlaskussaan.

        Vähänkään pelialasta ja Remedyn peleistä menneisyys ja mitä tulossa tietävä tietää, että näillä hinnoilla riski on todella pieni. Inderesin analyytikoiden mukaan riski sijoitus.
        Sijoittamisessa on aina riski ja pienikin riski voi reaalisoitua. Silti huvittavia nämä inderesin analyysit. Eivät ilmeisesti tajua pelialasta mitään ja vielä kun suhteuttaa yhtiön lukuihin, joiden mukaan kassa on todella vahva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sitä tiedä mihin Lifa vielä lähtee. Aika usein on just tuo Inderesillä osta kun osake huipussaan ja myy kunnlaskussaan.

        Vähänkään pelialasta ja Remedyn peleistä menneisyys ja mitä tulossa tietävä tietää, että näillä hinnoilla riski on todella pieni. Inderesin analyytikoiden mukaan riski sijoitus.
        Sijoittamisessa on aina riski ja pienikin riski voi reaalisoitua. Silti huvittavia nämä inderesin analyysit. Eivät ilmeisesti tajua pelialasta mitään ja vielä kun suhteuttaa yhtiön lukuihin, joiden mukaan kassa on todella vahva.

        Vieläpä kun Inderesin arvioissa Fortum on yhtä kovan riskin yhtiö kuin Remedey.🤣🤣🤣😭 itkeäkö vai nauraa?


    • Anonyymi

      Inderesin tulos tulee olemaan noin 0,40€/osake ja tästä P/E 10 tekisi osakkeelle oikeaksi hinnaksi 4,00€. Joku tomppeli maksaa Inderesin osakkeesta vielä 30,25€!

      Odottakaa vain, kun Inderes joutuu laskemaan näiden Lifa Airien ja muiden tavoitehintoja, niin pian maksavista asiakkaista lähtee muutkin kuin Musti.

      • Anonyymi

        Voittosen listan mukaan Lifaa kannattaisi just nyt tankata, koska voittoa on luvassa, kunhan myy aikanaan ajallaan.

        Järkevältähän tuo kuulostaa, että pientä nosua olis luvassa kun taas Lifa saa uskottavasti hallituksen kuntoon. Jos osake oiskin pian Euron päälle jotain. Niin kivan voitonhan siinä saa tämänhetkisillä ostohinnoilla, jos saa myytyä sitten sillä reilulla eurolla ne pois.


    • Anonyymi

      Aika metsään menee Inderesin ennusteet, toki sivuilla kovin kyllä toitotetaankin erittäin haasteellista ajankohtaa sijoitusanalyyseille ym..
      Timon lista on ainakin paikkansapitävyyden osalta vienyt Inderesiä kuin litran mittaa.
      Jotenkin tuntuukin, että nuo Inderesin nuoret jannut menevät näppäryydessään ennusteissa itsekin jo sekaisin.

    • Anonyymi

      Timon Lista päivittyi juuri äsken ja listan surkeimmat tuotto-odotukset ovat Fortumilla (-33%) ja Qt:llä (-31%). Inderes tankkasi putoavaa Qt -puukkoa juuri lisää. Eikö ne koskaan opi?

      Inderesin kannattaisi tankata Martelaa (tuotto-odotus 89%), Rekaa (tuotto-odotus 86%) ja Tulista Kiveä (tuotto-odotus 78%):
      piksu.net/timon-lista/

    • Anonyymi

      No QT kyllä nousee kuin raketti, kunhan vaan sota loppuu, inflaatio hellittää, valtava jättikauppa osuu kohdalle, halpaa sähköä piisaa ja kauppa käy.
      Ei ole paljon vaadittu..(?)

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Osinko toistaiseksi 0,8€. Ei heikoimmasta päästä todellakaan, mutta ei nyt vielä sellainen mistä lähtisi hihkumaan onnesta.

      • Anonyymi

        Siis Inderesillä.


    • Anonyymi

      Ei tästä nyt kovin montaa kuukautta ole kun ko. pulju mainosti Fortumia positiiviseen sävyyn.

    • Anonyymi

      Konepajojen aika on edessäpäin , syksymmällä aion tankata.

    • Anonyymi

      Inderesin sisäpiiri saa alkaa myymään annista saamiaan Inderesin osakkeita 12.10.2022 alkaen, joten alle kolme viikkoa aikaa myydä ennen kuin padot aukeavat ja osake laskee P/E 10 -tasolle, eli 4,00 euroon. Pian mennään antihinnan alle.

    • Anonyymi

      Hienolta näyttää...
      QT, Tecnotree, Harvia ja Nokian renkaat tulleet viime vuoden huipuista kaikki yli -70% alaspäin ja Modulight kruununa -89,07% .
      Kuinkahan alas sitä kohta oikein mennäänkään....###

    • Anonyymi

      Oon myös huomannu ettei noi Inderesin suositukset kovin äkkiä muutu, ainakaan kaikkien kohdalla. Vaikka joku on täysin ostopaperia ja pudonnu todella halvaksi niin Inderes ei muuta ennustetta. Mainittakkoon nyt esimerkkinä Remedy. Inderes ei muuta arviotaan, vaikka riski kokoajan isolle tappiolle pienenee kun osake halpuu.

      Tietäjät tietää mistä Remedyn kohalla kyse. Inderes ei tiedä.

    • Anonyymi

      Inderes on antanut Duelille "osta" ja tavoitehinnaksi 2,70€. Tänään Duellilta ruma negari. Inderesin "analyytikot" ovat taas pihalla, kuten tyypillistä. Duellin osake nyt 1,90€.

      Inderesin sisäpiiri saa alkaa myymään annista saamiaan Inderesin osakkeita 12.10.2022 alkaen, joten alle kaksi viikkoa aikaa myydä ennen kuin padot aukeavat ja osake laskee P/E 10 -tasolle, eli 4,00 euroon.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hohhoijaa. Inderes kehottaa myymään Aiforian osakkeita, jos niitä omistaa.
      Ei ole kyllä ruusuinen tulevaisuus Inderesillä, valitettavasti.

      • Anonyymi

        Aiforiassa paljon jos, jos, jos. Jos se diili toteutuu ja jos se toinenkin. Ei sitä silti kannata myymään lähteä mikäli on jo mennyt ennen tätä ostamaan. Ihan väärä arvio Inderesiltä.


    • Anonyymi

      Juuri Enedo, EAB ja Avidly ostettiin pois pörssistä, joten kolme maksavaa firmaa taas lähdössä Inderesin jatkuvalaskutteisesta liikevaihdosta. Listautumisetkin hiipuneet, joten ankeita aikoja edessä.

      • Anonyymi

        Niinpä. Vieläpä jos kauppalehti luopuu Inderesin analyyseistä. Kuinka moni niitä oikeasti kaipaa ja pitää tärkeinä olevan kauppalehdessä?

        Miksi ei säännöllisin väliajoin mieluummin haastateltaisi meritoituneita sijoittajia ja otettaisi sijoitus/talous asiantuntijoilta kolumneja/blogeja.

        Kyllä joku Sami Miettinn (neuvvottelija) analyysi fortumista antoi paljon enemmän kuin Inderesin analyysit.


    • Anonyymi

      Inderesiä vaivaa se, että he antavat aina "osta" -suosituksen firmoille, joita heidän analyytikot itse omistavat ja "myy" -suosituksen niille firmoille, joita he eivät omista. Inderesin nuoret juipit ovat rakastuneet Qt:hen, Harviaan ja Kamuxiin, eli menneisyyden menestyjiin. Putoaviin puukkoihin ei kannata koskea.

    • Anonyymi

      Inderesin sisäpiiri saa alkaa myymään annista saamiaan Inderesin osakkeita 12.10.2022 alkaen, joten alle viikko aikaa myydä ennen kuin padot aukeavat ja osake laskee P/E 10-15 -tasolle, eli 4,00 - 6,00 euroon. Alle antihinnan mentiin jo. Vain hullu maksaa Inderesin lapusta 23,85 euroa!

    • Anonyymi

      Inderesin mallisalkku tänäänkin rommasi enemmän kuin indeksi (-2,03%). Tässä Inderesin mallisalkun suurimmat omistukset:
      1. Talenom −2,54%
      2. Remedy −1,42%
      3. Revenio −4,87%
      4. Qt −5,17%
      5. Digia −2,90%

      Eikös Inderes lisännyt salkkuunsa juuri peltilaatikonvääntäjä Harviaa, joka tänäänkin −2,84%.

      Kaikilta yllä olevilta odotettavissa negari lähiaikoina,

    • Anonyymi

      Kyllä. Huomasitteko tänään, kun Inderesin nuoren analyytikkogeelin suosikki Rush Factory antoi taas kaamean liiketoimintakatsauksen (1.7.-30.9.2022)? Inderesillä aina päätetään ensin suositus ja tavoitehinta sekä vasta sen jälkeen säädetään analyysissä tulevat kassavirran "sopiviksi"?

    • Anonyymi

      Paria osaketta kannatais nyt tankata, mutta Indereain mukaan toinen on riski ja toista eivät edes seuraa. No minä seuraan ja uskon menestykseen, kunhan riittävän alhaisella hinnalla saa vielä poimittua lisää molempia.

    • Anonyymi

      Inderes ei tiedä mistään mitään ja Inderesiltä pukkasi negari:
      "Inderes alentaa näkymiään tilikaudelle 2022".

      Toimari vaihtoon!

      • Anonyymi

        Inderesiltä saat pelurin suosituksia.
        Ostosuositusten kärjessä pikemminkin pikkuyhtiöiä jotka arvioivat nouseviksi.

        Hyvä ja vakaa osinkoyhtiö Elisa saa myymissuosituksen. Samoin Sampo.


    • Anonyymi

      Monen kohdalla lukee suosituksena myy ja isoriski. Oot ostanut jotain kovasti investoivaa yhtiötä, jonka liikevaihto kasvaa kokoajan ja arviolta 2v päästä jo voitolliseksi. Inderesin suositus myy äkkiä pois ja sitten 2 v päästä osta ja pieniriski ku hinta on jo 10-20 euroa kalliimpi per osake.

    • Anonyymi

      Harvialta karmea osari, liikevaihto laski -18,9 %. Inderesillä "to the moon" -emojit Harvia -ennakkokommenteissaan. Ei taaskaan osunut Inderesin ennusteet edes oikealle pallokentälle. Myötähäpeän heidän puolestaan.

      Huomasittelo muuten, että Inderesin sisäpiiriläinen Petri Kajaani, on tyhjentämässä salkkuaan Inderesin osakkeistaan?

      • Anonyymi

        Uppoava laiva?


    • Anonyymi

      Aika usein on seuraavaa. Melkein mikätahansa osake on x hinnassa kuvitellaan vaikkapa 2,985€ ja keikkuu siitä välillä 3,12 max. Sitten kun se osake nousee 5 euroon tai kovemmin. Sitten vasta lukee Inderesin suosituksissa osta. Vaikka paras aika ostaa on mahdollisimman halvalla.

      Sama tapahtuu myös toisten päin. Kun joku entinen hyvä osake laskee niin kokoajan on vain pieni riski ja osta.

    • Anonyymi

      Tässä Inderesin Vernerin Pulkkisen kommentteja. Ensin Vernerin ostaessa Orthexia "hyvä brändi" ja myydessä "kippoja ja muovirasioita":

      Verneri
      1.6.2021 "osti Orthex Plc kurssiin 9,50 EUR. Vahva brändi, uskottava tarina, luotettavan oloinen ja sitoutunut toimari, Euroopan konsolidaatiokekkerioptio kiinnostaa. :P Arvostus tolkullinen."
      18.5.2022 "myi Orthex Plc kurssiin 6,33 EUR. Ostin Orthexia viime kesänä optimistisesti pidemmän aikavälin multibaggerina, joka konsolidoi fragmentoituneen kipposkenen Euroopassa ja tekee Harviat.
      19.5.2022 "Muovirasioita valmistava Orthex tulee maanantaina #ROAST:iin"

      Kovasti tuntuu jokaisessa Inderesin seuraamassa firmassa analyytikon hehkutus muuttuvan sen mukaan, onko poikuleilla rahaa kiinni kulloisellakin hetkellä kussakin firmassa. Jos jonain päivänä Inderesin analyytikko(t) myy Harvian osakkeet, muuttuu firma samantien "wellnessistä" "peltipurkinvääntäjäksi". Melkoisia FOMOja.

    • Anonyymi

      Useilla Inderesin analyytikoilla on Harvian osakkeita itsellään, mutta sen ei saisi näkyä analyysissä ja suosituksissa, kuten nyt näkyy. Tuntuu, että Harviaa omistavat Inderesin analyytikot kokevat Tulikiven Harvialle kilpailijaksi ja siksi Tulikivi on heillä epäsuosiossa.
      Q3/2022 Tulikiven liikevaihto kasvoi 19,9% ja Inderesin yhtiöraportissa kirjoitettiin "Takka ei jouluksi viilene.".
      Q3/2022 Harvian liikevaihto laski -18,9% ja Inderesin yhtiöraportissa kirjoitettiin "Laatuyhtiön elkein läpi heikon kysynnän.".

      Tulikiven tilauskanta noin 170 prosentin kasvussa.

    • Anonyymi

      Inderes antoi Tecnotreelle 0,04 € tavoitehinnaksi jokin aika sitten ja Tecnotreen osake maksaa nyt 0,6350 €. Että sellaista osaamista.

    • Anonyymi

      On nuo Inderesin "analyytikot" hupiukkoja, kun kuulemma "Norrhydron ajurit ovat menneet hyvään suuntaan H1:n jälkeen", vaikka Norrhydro ei edes Q3:sta julkaise. Teelehdistäkö Inderesin Erkki Vesola noita "ajureita" seurailee?

    • Anonyymi

      Inderesiä vaivaa se, että he antavat aina "osta" -suosituksen firmoille, joita heidän analyytikot itse omistavat ja "myy" -suosituksen niille firmoille, joita he eivät omista. Inderesin nuoret juipit ovat rakastuneet Qt:hen, Harviaan ja Kamuxiin, eli menneisyyden menestyjiin. Putoaviin puukkoihin ei kannata koskea.

      Loppuvuonna Inderesin kaltaiset heikot menestyjät siivotaan salkuista.

      • Anonyymi

        Saisi vähemmän kauppalehtikin käyttää näitä Inderesin analyytikkoja. Onneksi kuitenkin aina mainitsevat Inderesin analyytikko tekstissä, joten lukijana osaa suhtautua varauksellisesti.


    • Anonyymi

      Tänään jälleen yksi negari Inderesin mallisalkkuun, kun Digia antoi negarin.

    • Anonyymi

      Inderes antoi eilen uuden Valoe-raportin, missä Valoen yritysarvoksi he määrittivät 45 miljoonaa euroa ja liikevaihdon tulisi nousta 2,1 m€ (2022) -> 38,7 m€ (2025). Valoen omavaraisuusaste -4%.

      Pitäisikö Inderesin analyytikko Pauli Lohen nimi muuttaa Pauli Turskaksi?

      • Anonyymi

        Taikuri Tirituu.


    • Anonyymi

      Ainakin tuo mainittu Remedy on arvioitu pitkään päin sitä itseään ja edelleenkin arvio hieman pielessä.

      Nyt vasta ostopuoli edes noussut, vaikka viimevuonna sai tooooodella halvalla (Inderes pitkään kehotti myymään ja iso riski) ja nyt saa edelleen halvalla ja vahavistuneen näyttää ettei kyykkää enää 23 euroa alle juurikaan.

      Näillä hinnoilla Remedy on yksi varmimmista osakkeista Helsingin pörssissä. Mikäli kävisi surkein skenaario, jota tosin ei ole näköpiirissä saisit huonoimmillaankin omasi takaisin eli nolla tappiot. Todennäköisempi skenaario on 2025 viimeistään jo siellä 40+ hinnoissa ja peleistä saatava rojalti kasvanut Remedyllä, joka tietää osakkeenomistajille isompaa osinkoa.

    • Anonyymi

      Monesti Inderesillä, nyt esimerkkinä vaikkapa Fiskars, kun osake sakkaa eli sitä saa halvemmalla suosituksena on vähennä/myy ja vastaavasti kun Fiskars nousee ja on kalliimpaa silloin pitäiai ostaa.

      Onnea hyvien tuottojen metsästykselle Inderesin suosituksilla. Ei tule tapahtumaan.

    • Anonyymi

      Alkaa vähän tuntua. Inderes antaa ohjeistuksia, joilla itse saa toimimalla toisin paremmat tuotot sijoituksille. Ostakaa silloin kun pitäs myydä, ja itse varmaan myyvät pois ja tekevät tiliä. Tai sitten pelekkää arpakuutiota.

    • Anonyymi

      Inderes tekee suositukset sen mukaan, mitä on varsinkin Juha Kinnusen, Mikael Rautasen, Sulo Vilénin tai Verneri Pulkkisen salkuissa. Kun kyseiset herrat ovat osakkeensa myyneet, alkaa halveksinta kyseistä osaketta kohden.

    • Anonyymi

      Inderesin osakkeen kovimmalla osakekurssilla Mikael Rautasen osakeomistus Inderesissä oli 12,3 m€ ja tänään se on 4,1 m€. Kun Indersin P/E-luku tulee laskemaan 90% (P/E 200 -> P/E 20), Mikael Rautasen osakeomistus Inderesissä tulee olemaan enää 0,4 m€.

    • Anonyymi

      Taitaa olla herralla pian savet housussa, joten sopisiko Savinen paremmin nimeksi?

      Inderesin mallisalkussa on Capmankin ja sekin kertoi tänään pörssin sulkeutumisen jälkeen leikkaavansa osinkoa, joten huomenna -15% Campanilla taulussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9616
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2817
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      160
      2574
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1429
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe