Hallituspuolueiden yhteinen kannatus on n.53% ja se on aivan kelpo gallup-tulos.
Kesällä 2019 hallituspuolueiden yhteinen kannatus oli 57,7% ja nyt kun miltei kolmen ja puolen vuoden erilaisia suuria kriisejä sisältäneen hallitustaipaleen jälkeen kannatus on säilynyt miltei samana voidaan sitä pitää hyvänä asiana.
Kun verrataan vastaavaan aikaan syksyllä 2018 jolloin Sipilän hallitus oli ajallisesti samanlaisessa tilanteessa kuin nyt ollaan ja vaikka hallituskausi oli melko kriisitön ja sinällään helppo niin silloin n.puolta vuotta ennen vaaleja hallituspuolueiden yhteinen kannatus oli romahtanut 38,4% kun niiden kannatus oli 2015 vaaleissa ollut 57%.
2019 vaaleissa Sipilän johtama poliikka antoi kasvot kylmälle, tavalliset ihmiset tarkoituksellisesti unohtaneelle oikeistopolitiikalle. Keskustan johto tarkoituksellisesti tuolloin unohti tavallisen kansan asian. Se sai siitä maksaa kovan hinnan eikä kannatus ole vieläkään palautunut.
Minä uskon, että kun kansaa muistutetaan tulevan kampanjan aikana mitä kaikkea heikennyksiä ja lisäkustannuksia niin työntekijöille, opiskelijoille ja eläkeläisille 2015- 2019 oikeistopolitiikka sisälsi ja ettei se politiikka muutu niin saamme nähdä Marin II-hallituksen.
Suhteellisen hyviä lukemia näyttävät gallupit hallitukselle
43
64
Vastaukset
- Anonyymi
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000932814.html
Tuo oli yksi niistä suurista valheista joita SSS viljeli ennen vaaleja mutta kuinkas sitten kävikään!- Anonyymi
No hallituspuolueilla menee tosi hyvin. Enemmistö äänestäjistä kerran kannattaa nykyistä hallitusta, niin sitten vaan reippaasti mariini II.
Ainoa ongelma asiassa on, että nykyinen hallitus on todella kyvytön. Vaikka sen kyvyttömyyttä puolueiden propagandakoneistot pyrkivät kaikin keinoin valkopesemään, ei se muuta asiaa.
Nykyinen punikkihallitus, yhdessä huorapuolueen kanssa, on hallitusohjelmanaan käyttänyt punikkien ainoaa asiaa, mihin rahkeet riittää, nimittäin velan tekemistä ja ongelmien ratkaisua velalla.
Koska se tie on pian kuljettu loppuun, vaikka nykyinen hallitus on rakentanut Suomeen suunnattoman velkavetoisen yhteiskunnan, ei punikkien talouspolitiikka kanna edes seuraavaa vaalikautta.
Nykyhallituksella on käytännössä paskat housussa, koska talouden saattaminen tasapainoon on punikkien talouspolitiikalla lähes mahdotonta. Lisäksi huorapuolueella on hirveä hätä, mistä raavitaan 2023 tukiaiset viljelijöille. Ilman velkaa sekään ei onnistu.
Surkean talouspidon kuntoonsaattaminen yritetään sälyttää kokoomukselle, jolloin pakolliset tulevat vyönkiristykset eivät leikkaisi punikkien ja huorapuolueen tulevaa kannatusta.
Huorapuolueen ja punikkien hillotolppapaikat ovat myös vaarassa, ja ne pelastaa ainoastaan kokoomuksen johdolle punikkien ja huorapuolueen suorittama puoli vuotta kestävä aktiivinen perseennuoleminen ja suihin otto. Tavoitteena olisi että kokoomuksen nautinto saisi sen hyväksymään joitain punikkien talousoppia. Huorapuolueelle sopii mikä tahansa poliittinen ratkaisu, kunhan läskiä ja hilloa on luvassa.
- Anonyymi
Sipilän hallitus oli karsea, mutta täytyy muistaa, ettei Perusssuomalaisilla ollut sen kanssa mitään tekemistä. Se oli Soini.
Terv. peruspersu.- Anonyymi
>Sipilän hallitus oli karsea, mutta täytyy muistaa, ettei Perusssuomalaisilla ollut sen kanssa mitään tekemistä. Se oli Soini.<
Höpö höpö. Soini oli PS:n puheenjohtaja kun PS meni hallitukseen 2015 ja oli puheenjohtaja vielä kaksi vuotta ollen hallituksessa ulkoministerinä. Ihan samaa vihattua SSS-joukkoa olivat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
>Sipilän hallitus oli karsea, mutta täytyy muistaa, ettei Perusssuomalaisilla ollut sen kanssa mitään tekemistä. Se oli Soini.<
Höpö höpö. Soini oli PS:n puheenjohtaja kun PS meni hallitukseen 2015 ja oli puheenjohtaja vielä kaksi vuotta ollen hallituksessa ulkoministerinä. Ihan samaa vihattua SSS-joukkoa olivat.Joo joo, mutta ei ollut Soini oikea persu, petturi oli. Petti persuja parikymmentä vuotta ennen kuin persut tajusivat tulleensa petetyiksi.
- Anonyymi
Persuille ei koskaan vittuilla liikaa, kun ne ei tajua edes pientä osaa vittuilusta vittuiluksi. Persut on tyhmiä.
Kjääähkjäähkjääh - Anonyymi
Karsea tai ei, niin nykyinen punikki talouspolitiikka on vaihtoehto edellisen hallituksen politiikalle.
Jokainen omilla aivoillaan voi miettiä, mikä on näiden erillaisten talousoppien lopputulema😗
Olen samoilla linjoilla kanssasi. Jos eduskuntavaalien tulos noudattelee pääpiirteissään nykyisiä kannatuslukemia, elätän toivetta, että nykyinen hallituspohja jatkaa ja tässä perusteluni:
Kokoomus voittanee vaalit, jolloin SDP ei mahtune samaan hallitukseen. Tällöin kokoomuksen pitäisi sietää hallituskumppanina Perussuomalaisia, mutta kun ei siedä. Keskusta nyt menee mukaan vaikka mihin jos huolitaan, mutta Vihreätpä eivät. Ilman Persuja, Vihreitä ja Vasemmistoliittoa kokoomus ei saa enemmistöhallitusta kasaan ja sitten jääkin merkittäväksi vaihtoehdoksi Marin II jokseenkin nykyisellä kokoonpanollaan, mikä edesauttaisi solidaarisen demokratiakehityksen jatkumista maassamme.- Anonyymi
Kuvailit poliittisen asetelman varsin realistisesti. Heittäisin kuitenkin hiukan toisenlaisen näkökannan koskien Keskustaa. Puolueesta on kuultu vaatimuksia siitä, että seuraavissa vaaleissa pitäisi jättäytyä oppositioon heikon kannatuksen vuoksi. Tästä johtuen Keskustasta on tulossa ns. vaaankielipuolue, jonka mukaansaaminen hallitukseen ei tulekaan olemaan ilmiselvä vaan muut hallituskumppanit saattavat joutua myötäilemään hallitusohjelmassa Keskustaa poikkeuksellisen paljon. Näinhän kävi jo viime vaaleissakin, kun Rinteen hallituksen hallitusohjelma valmistui.
Olin itse aika skeptinen hallituksen aloittaessa, miten Keskustan ja Vihreiden yhteistyö tulisi onnistumaan. No muutamia laitojen kolisteluja lukuunottamatta tuo yhteistyöhän on näyttänyt toimivan ainakin kohtuullisesti. Ilmeisesti ovat löytäneet sen kultaisen keskitien poliittisten tavoitteidensa kanssa, että yhteistyö voi jatkossakin olla mahdollista. Toki vaalikausi on ollut niin poikkeuksellinen suurten kriisien riivatessa, että siinä väkisilläänkin on pitänyt tottua sietämään toisiaan ja hakemaan yhteisymmärrystä. Se on vahvuus, josta esim. edellinen Sipilän hallitus eikä Rinteenkään vetämänä nykyinen hallitus päässeet nauttimaan. Vasta Marinin noustua pääministeriksi ja joutuminen melkein kylmiltään koronapandemian aiheuttaman kriisin keskelle, lähti nykyisen hallituksen sisäiset suhteet tiivistymään ja se liima pitää yhä tänäkin päivänä. Sen saattoi huomata tänäänkin, kun Vasemmistoliiton ministerit seisoivat hallituksen lakiesityksen takana vaikka omassa puolueessaan hyväksyminen vaikuttikin miltei mahdottomalta. Anonyymi kirjoitti:
Kuvailit poliittisen asetelman varsin realistisesti. Heittäisin kuitenkin hiukan toisenlaisen näkökannan koskien Keskustaa. Puolueesta on kuultu vaatimuksia siitä, että seuraavissa vaaleissa pitäisi jättäytyä oppositioon heikon kannatuksen vuoksi. Tästä johtuen Keskustasta on tulossa ns. vaaankielipuolue, jonka mukaansaaminen hallitukseen ei tulekaan olemaan ilmiselvä vaan muut hallituskumppanit saattavat joutua myötäilemään hallitusohjelmassa Keskustaa poikkeuksellisen paljon. Näinhän kävi jo viime vaaleissakin, kun Rinteen hallituksen hallitusohjelma valmistui.
Olin itse aika skeptinen hallituksen aloittaessa, miten Keskustan ja Vihreiden yhteistyö tulisi onnistumaan. No muutamia laitojen kolisteluja lukuunottamatta tuo yhteistyöhän on näyttänyt toimivan ainakin kohtuullisesti. Ilmeisesti ovat löytäneet sen kultaisen keskitien poliittisten tavoitteidensa kanssa, että yhteistyö voi jatkossakin olla mahdollista. Toki vaalikausi on ollut niin poikkeuksellinen suurten kriisien riivatessa, että siinä väkisilläänkin on pitänyt tottua sietämään toisiaan ja hakemaan yhteisymmärrystä. Se on vahvuus, josta esim. edellinen Sipilän hallitus eikä Rinteenkään vetämänä nykyinen hallitus päässeet nauttimaan. Vasta Marinin noustua pääministeriksi ja joutuminen melkein kylmiltään koronapandemian aiheuttaman kriisin keskelle, lähti nykyisen hallituksen sisäiset suhteet tiivistymään ja se liima pitää yhä tänäkin päivänä. Sen saattoi huomata tänäänkin, kun Vasemmistoliiton ministerit seisoivat hallituksen lakiesityksen takana vaikka omassa puolueessaan hyväksyminen vaikuttikin miltei mahdottomalta.Saatat olla oikeassa keskustan suhteen, mitä seikkaa en kyllä toivo. Mikäli keskusta oikeasti haluaisi oppositioon kasvamaan, hallituspohjan muodostuminen vaikeutuisi merkittävästi ja kansakunnan 'tuho' -sinipuna- olisi mahdollisuuksien rajoissa. No, eihän sekään tuho olisi, mutta hyvinkin askel taaksepäin tasa-arvoistumisen pitkällä ja rämeisellä polulla.
Uskon kuitenkin, että keskusta uskoo pärjäävänsä paremmin hallituksessa kuin sen ulkopuolella, kaikesta huolimatta.
Orpon johtama Sinipuna, kokoomus ja SDP, tarvitsisivat pienpuolueita tuekseen muodostaakseen enemmistöhallituksen, jolloin näillä pienillä puolueilla olisi toisinaan päätöksenteossa taasen vaa-ankieliasema pienuudestaan huolimatta, kuten KD:llä mennävuosina joskus oli. Kokoomus ei huolisi vihreitä sotkemaan sinipunaa, koska silloin putoaisi pohja kokoomuksen havittelemalta oikeistohegemonialta.
Saas nähdä miten käy. Jos maailmanpoliittinen tilanne herättäisi nukkuvia äänestämään, sataisivat nämä äänet pitkälti vasemman laidan laariin.Aragoni kirjoitti:
Saatat olla oikeassa keskustan suhteen, mitä seikkaa en kyllä toivo. Mikäli keskusta oikeasti haluaisi oppositioon kasvamaan, hallituspohjan muodostuminen vaikeutuisi merkittävästi ja kansakunnan 'tuho' -sinipuna- olisi mahdollisuuksien rajoissa. No, eihän sekään tuho olisi, mutta hyvinkin askel taaksepäin tasa-arvoistumisen pitkällä ja rämeisellä polulla.
Uskon kuitenkin, että keskusta uskoo pärjäävänsä paremmin hallituksessa kuin sen ulkopuolella, kaikesta huolimatta.
Orpon johtama Sinipuna, kokoomus ja SDP, tarvitsisivat pienpuolueita tuekseen muodostaakseen enemmistöhallituksen, jolloin näillä pienillä puolueilla olisi toisinaan päätöksenteossa taasen vaa-ankieliasema pienuudestaan huolimatta, kuten KD:llä mennävuosina joskus oli. Kokoomus ei huolisi vihreitä sotkemaan sinipunaa, koska silloin putoaisi pohja kokoomuksen havittelemalta oikeistohegemonialta.
Saas nähdä miten käy. Jos maailmanpoliittinen tilanne herättäisi nukkuvia äänestämään, sataisivat nämä äänet pitkälti vasemman laidan laariin.Sinipunahallitus on täysin mahdollinen, jopa aika todennäköinen seuraavien vaalien jälkeen. Sitä vahvistettaisiin ainakin RKP:llä ja Vihreillä. Ja eiköhän myös Kepu löytäisi tiensä siihen. Vihreät kelpaa Kokoomukselle aivan hyvin. Kokoomus on tottunut pitämään valtaa Vihreiden kanssa esim. Helsingin kunnallispolitiikassa. Kokoomuksella ja Vihreillä ei ole suuria ideologisia eroja. Vihreitä kuvattiin aikoinaan jopa Kokoomuksen puisto-osastoksi. Vihreät eivät ole mikään vasemmistopuolue Suomessa. Ruotsissa he kuuluvat vasemmistoblokkiin, mutta eivät Suomessa. Vihreissä on sekä oikeistolaista että vasemmistolaista taustaa. Arvoliberalismi ja ympäristönsuojelu ovat yhteinen nimittäjä. Atte Harjanne edustaa selkeästi oikeistolaisuutta, Satu Hassi on entinen stallari.
mielipidepankki kirjoitti:
Sinipunahallitus on täysin mahdollinen, jopa aika todennäköinen seuraavien vaalien jälkeen. Sitä vahvistettaisiin ainakin RKP:llä ja Vihreillä. Ja eiköhän myös Kepu löytäisi tiensä siihen. Vihreät kelpaa Kokoomukselle aivan hyvin. Kokoomus on tottunut pitämään valtaa Vihreiden kanssa esim. Helsingin kunnallispolitiikassa. Kokoomuksella ja Vihreillä ei ole suuria ideologisia eroja. Vihreitä kuvattiin aikoinaan jopa Kokoomuksen puisto-osastoksi. Vihreät eivät ole mikään vasemmistopuolue Suomessa. Ruotsissa he kuuluvat vasemmistoblokkiin, mutta eivät Suomessa. Vihreissä on sekä oikeistolaista että vasemmistolaista taustaa. Arvoliberalismi ja ympäristönsuojelu ovat yhteinen nimittäjä. Atte Harjanne edustaa selkeästi oikeistolaisuutta, Satu Hassi on entinen stallari.
Käännyn kannoillesi vihreiden osalta, eli olenkin nyt sitten samaa mieltä vihreiden ja kokoomuksen yhteensopivuudesta ja sekin on totta, ettei vihreät todellakaan enää ole, syntyhistoriastaan huolimatta, vasemmistopuolue. Itse asiassa vihreiden sijoittaminen vasemmisto-oikeisto akselille on turhaa ja tarpeetonta. Itse tutustuin tuohon ruohonväristä nimensä saaneeseen puolueeseen Satu Hassin kautta ja silloin se oli pitkälti vasemmistolähtöinen liike, tosin oikeistolaisempiakin vaikutteita oli jo silloin ilmassa.
- Anonyymi
Saas nyt sitten nähdä hajoaako hallitus tähän pakkolakiin.
Pakkolaki siitä, että hoitajien on pakko mennä töihin jos työnantaja niin määrää kuulostaa ihan 1800-luvun torpparikontrahdilta: "aina on mentävä talon töihin kun niin käsketään ja jos ei tulla niin töllistä pois"
Jos hoitoala on merkitykseltään näin suuri, että koko yhteiskunta on vaarassa kuolla ja ilman hoitajia ei tulla toimeen niin korotetaan palkkoja samalle tasolle esim. Saksan ja pohjoismaiden kanssa sillä onhan hoitajien palkat todella pienet. Aloitteleva hoitaja tienaa nippa nappa 2000e/kk -verot ja kun pk-seudulla vuokra on helposti 1000e/kk niin tekee tiukkaa tulla tuollaisella.- Anonyymi
Työnantaja ei sentään voi häätää lakisääteisesti hoitajia asunnoistaan, jos nämä eivät tule töihin.
Ainakin siinä mielessä torpparivertaus ontuu. Ellei sitten ole työsuhdeasunto ja sittenkin on hoitajalla takanaan ammattiliitto lakiapuineen, onneksi.
Jos olisi pakko veikata, veikkaisin, ettei hallitus kaadu tähänkään asiaan ja laittaisin kolmasosan kuukausituloistani veikkani puolesta, jos joku (vain yksi henkilö, ei ole vraa ottaa suurempa tappioriskiä) laittaisi saman summan vastaan ja olisin varma, että hän myös veikkansa maksaisi hävitessään. Noita veikanlyöjiä kun on niin moneen lähtöön. Suu avautuu suurelle, mutta maksun hetkellä lompakon suu pysyy kiinni. Ihminen on juurikin niin pieni tai suuri, minkä kokoisten asioiden antaa ohjata elämänsä tärkeitä päätöksiä. Minä luotan kompromissiratkaisuun tässäkin asiassa ja voisin panna vaikka alakerran naapurini pään pantiksi sille, että hallitus ei kaadu, vaan jatkaa nykykokoonpanossaan vähintäänkin nykyisen hallituskauden loppuun.
- Anonyymi
Tämä tarkoittaa sitä, että Keskustapuolue on siirtynyt vasemmistoon siis kommareihin.
- Anonyymi
Keskusta on poliittisessa kentässä keskellä vai kuvittelitko sinä, että Keskusta olisi oikeistopuolue? Sipilän johtamana Keskusta kurvasi Kokoomustakin oikeammalle, mutta Kulmunin kaudella puolue palasi takaisin sijoilleen.
Anonyymi kirjoitti:
Keskusta on poliittisessa kentässä keskellä vai kuvittelitko sinä, että Keskusta olisi oikeistopuolue? Sipilän johtamana Keskusta kurvasi Kokoomustakin oikeammalle, mutta Kulmunin kaudella puolue palasi takaisin sijoilleen.
Aivan, näinhän asia on. Ja näistä puoluekentän politiikan venyttäjistä muistamme Paavo Lipposen (SDP) kaksi sateenkaarihallitusta, joista varsinkin jälkimmäisessä, Lipponen itse otti varsin oikeistolaisen roolin mikä seikka ei varsin käynyt edustamansa puolueen jäsenistön enemmistön pirtaan saati arvomaailmaan.
- Anonyymi
Marin II on paras vaihtoehto. Ihmisen asialla.
"Marin II on paras vaihtoehto. Ihmisen asialla."
Näin sanot sinä, samoin minä, mutta mikä tärkeintä, tätä mieltä on myös enemmistö suomalaisista.- Anonyymi
Käy niinku ruotsin sdp oppositio odottaa marinia 😩😩😩
- Anonyymi
Aragoni kirjoitti:
"Marin II on paras vaihtoehto. Ihmisen asialla."
Näin sanot sinä, samoin minä, mutta mikä tärkeintä, tätä mieltä on myös enemmistö suomalaisista.Ei sdp ja vasurit ole enemmistö. Kummaa tolitusta Martti. Vasta 1/4 osa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei sdp ja vasurit ole enemmistö. Kummaa tolitusta Martti. Vasta 1/4 osa.
Pankkopölhöllä on taipumus sijoitella puolueita puoluekentässä oman mielensä mukaan. Ei oikeistostakaan saa kasaan enemmistöä.
- Anonyymi
Vielä kun päästäisiin eroon noista maatalouskommunisteista, niin hallitus olisi täydellinen.
- Anonyymi
Toverit, te olette omiinne lisänneet keskustan äänet 13,8 %.
Ei keskusta ole punavihreitä. Te nyt sillä leuhkitte, eikä RKP:kään ole vasemmmistopuolue. Rkp 4,5 %, se kepu 13,8 % = 18,3 %.
Kun se vasemmistolasiet ja vihreät vähennetään teiltä, siinä kokonaissaldo.
Eli vähemmistö puhutaan vasemmsitolaiset seurastatte jota nämä kaksipuoluetta ollut jelppimässä.- Anonyymi
Kesällä 2019 hallituspuolueiden yhteinen kannatus oli 55,7%.
Siitä kun toinen suunta vähennetään 55,7-18,3 % jää 37,4 % teille punavihreät.
SDP 17,7 %
Vihreät 11,5 %
Vasurit 8,2 %
Keskusta 13,8%
Rkp 4,5 % - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kesällä 2019 hallituspuolueiden yhteinen kannatus oli 55,7%.
Siitä kun toinen suunta vähennetään 55,7-18,3 % jää 37,4 % teille punavihreät.
SDP 17,7 %
Vihreät 11,5 %
Vasurit 8,2 %
Keskusta 13,8%
Rkp 4,5 %Kesällä 2019 hallituspuolueiden yhteinen kannatus oli 55,7%.
Ei 57 %, kuten yllä huonolla matikalla yrittää laskea. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kesällä 2019 hallituspuolueiden yhteinen kannatus oli 55,7%.
Ei 57 %, kuten yllä huonolla matikalla yrittää laskea.Kesällä 2019 hallituspuolueiden yhteinen kannatus ei ollut 55,7 kuten huonolla matukalla yrität laske vaan se oli 56%.
https://yle.fi/uutiset/3-10816424
Miksiköhän tuossa yksi tollo yrittää laskea Keskustaa ja RKP:a pois hallituksen yhteisestä kannatuksesta. Nuo puolueet kuuluvat hallitukseen ja sen yhteinen kannatus on 53% ja se nousee vaaleihin mennessä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kesällä 2019 hallituspuolueiden yhteinen kannatus ei ollut 55,7 kuten huonolla matukalla yrität laske vaan se oli 56%.
https://yle.fi/uutiset/3-10816424
Miksiköhän tuossa yksi tollo yrittää laskea Keskustaa ja RKP:a pois hallituksen yhteisestä kannatuksesta. Nuo puolueet kuuluvat hallitukseen ja sen yhteinen kannatus on 53% ja se nousee vaaleihin mennessä.Pankkomajuri on sitä mieltä, että poliittisen keskikentän puolueetkin kuuluvat oikeistoon. Sipilisti kun on.
- Anonyymi
Kesällä 2019 hallituspuolueiden yhteinen kannatus oli 55,7%.
- Anonyymi
No mikä ettei olisi? Mahtavaa toimintaa niin Suomen kuin kaikkien suomalaisten eteen. Kauan eläköön Marin-hallitukset!
Jos Kokoomus voittaa ensi vuoden vaalit, se on joka tapauksessa kuskin paikalla muodostamassa hallitusta. Orpo asettaa ne kysymykset, joihin potentiaalisten hallituskumppanien pitää vastata. Tottakai hän voi valita kysymykset sen mukaan, että se ohjailisi hänen mielessään olevaa hallitusratkaisua.
Valinta on demarien ja persujen kesken. Toinen pitää valita ja toinen sulkeutuu automaattisesti pois.
Miksi valita persut? Kokoomus ja persut voisivat löytää yhteisen sävelen talouspolitiikassa. Se tarkoittaisi verojen laskua, työttömyys- ja sosiaalietuuksien tiukennuksia ja kaiken kaikkiaan tiukkaa budjettipolitiikka sekä yksityistämisen kiihdyttämistä julkisen puolen palveluissa.
Miksi valita demarit? Yhteinen sävel löytyisi EU-politiikassa sekä ulkopolitiikassa kaiken kaikkiaan. Demarit eivät ole populistipuolue kuten persut, joten yhteistyön ennuste on siltä osin varmemmalla pohjalla. Molemmilla puolueilla kokeneisuus on hyvällä tasolla ja taustajoukot ammattitaitoisia. Demarien kanssa Kokoomuksella ei olisi vaaraa leimautua konservatiiviseksi, maahanmuuttovastaiseksi ja EU-kriittiseksi puolueeksi, koska juuri näitä elementtejä persut toisivat mukanaan hallitukseen elleivät ottaisi toistamiseen Soinin hillotolppa-asennetta.
Eli toisin päin ajateltuna talouspolitiikkaa on Kokoomusta ja SDP:tä erottava tekijä ja enemmän Kokoomusta perusja yhdistävä asia. EU-politiikka ja hallitusyhteistyön ennustettavuus suosivat taas sinipuna-vaihtoehtoa ja erottavat puolestaan Kokoomusta ja persuja.
Jos Kokoomus valitsee persut ennen SDP:tä, sillä saattaa olla pitkän ajan vaikutuksia Suomen politiikkaan. Luulen, että polarisoisi poliittista kenttäämme ja ohjaisi puolueitamme kohden Ruotsin kaksinapaista mallia. Ohjailun keskiössä olisi eri puolueiden suhtautuminen persuihin ja heidän politiikkaansa. Punavihreille persut ovat pikimusta rätti, johon ei ole halua koskea ja yhtä lailla persuille punavihreät ovat se härän silmien eteen työnnetty punainen vaate. Kokoomuksen valinnalla voi olla pitkäaikaiset seuraukset, jos puolue ripustautuu persuihin. Luulen, että kykypuolueen kyvykkäin osa tekee tämäntapaista analyysia puolueen tulevaisuudesta. Kumpikin valinta on Kokoomukselle hankala.
Ruotsissa Kepu siirtyi vasemmistoblokkiin juuri sen vuoksi, etteivät voineet missään tapauksessa hyväksyä Ruotsidemokraatteja yhteistyökumppanikseen. Suomessa Kepulla ei ole tällaista ennakkoasennetta persuja kohtaan, Kepu pyrkinee olemaan kaikkien silmissä hallituskelpoinen pienpuolue RKP:n tapaan jatkossa. Itse asiassa tilanne on nyt RKP:lle paljon vaikeampi, koska se ei myöskään tule lähtemään persujen kanssa samaan hallitukseen. RKP voikin olla Kokoomuksen pohdinnoissa yksi valintakriteeri, joka suosisi siis SDP-valintaa. Itse uskon, että Kokoomus lopulta kallistuu sinipunaan mieluummin kuin persujen kanssa yhteishallitukseen, mutta vaalitulos ja hallitusneuvottelut on tietysti käymättä ja ne voivat muuttaa tilannetta.Viisaita puhut. Vielä kun soppaan heitetään viherpippuria, niin jo pelkästään kok-sdp-vih puolueina edustaisi nykyeduskunnan voimasuhteissa lähes puolta. ( kok 37 , sdp 40, vih 20, yht. 97 pöllämistynyttä nuppia).
- Anonyymi
Aragoni kirjoitti:
Viisaita puhut. Vielä kun soppaan heitetään viherpippuria, niin jo pelkästään kok-sdp-vih puolueina edustaisi nykyeduskunnan voimasuhteissa lähes puolta. ( kok 37 , sdp 40, vih 20, yht. 97 pöllämistynyttä nuppia).
Toveri Martti, mihin jätit vasemmistoliiton ?
Anonyymi kirjoitti:
Toveri Martti, mihin jätit vasemmistoliiton ?
Mitä ne sitten on ? Ai niin, se Li Anderssonin porukka. Sitten kun kansa oppii äänestämään, sitten pääsevät taas hallitukseen, sitten pääsevät. Kansa puhuu ja pulinat pois. Jos kansa haluaa olla kyykyssä ruoskittavana niin sitten haluaa, perskutarallaa. Suolaveteen kastettua ruoskaa, jos saan pyytää, suolaveteen kastettua, niin kansa pysyy nöyränä. Kansanhuvimme konttaaminen porvarin poljennossa, se on sitä oikeaa suomalaisuutta se. Siis ei muuta kuin ensin kyykkyyn ja sitten neliveto päälle. Kontaten tässä on ennenkin edetty :-)))
- Anonyymi
Ketjunalottaja voi äänestää hallitusta Me äänestämme ehdokkaita
- Anonyymi
Vasemmiston ehdokkaita!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vasemmiston ehdokkaita!
Näinhän se on tehtävä! Vasemmistohallitus on osoittautunut paljon paremmaksi kuin edellinen hallitus, joten eiköhän anneta sen jatkaa.
- Anonyymi
Sipilän aivotyön tasoista oikeistokepua ei kansa halua valtaan enää koskaan.
- Anonyymi
Marin on pöllö
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Marin on pöllö
Siinä tapauksessa Sipilä on pelkkä rotta.
- Anonyymi
Toivon demareille voittoa, jotta saadaan Marin II tällä samalla viisikolla. Osaavat tehdä yhteistyötä kansalaisen parhaaksi. Kepu on ollut parempi tässä hallituksessa kuin Sipilän.
- Anonyymi
Se ero tulee juuri Keskustan sisältä. Sipilän johdolla koko puolue johdettiin sellaiselle tielle, mikä ei millään muotoa edustanut periaatteellista keskustalaisuutta. Nykyisessä hallituksessa Saarikon johdolla Keskusta on voinut toteuttaa taas perinteellisempää politiikkaansa. Tämä on näkynyt mm. maatalouspolitiikassa.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Simula, rakkaus, Aittakumpu
Milloin tämä rakkaus on roihahtanut? Onko molemmat herätysliikkeen jäseniä - kristillisiä etnonationalisteja ?https://ww1383349Yläkoulun seksiopas neuvoo harjoittelemaan
anaaliyhdyntää lämpöisellä ja pitkällä porkkanalla https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010859818.html2742900Joukko oppilaita terrorisoi koulua Helsingissä niin
että osa opettajista pelkää töihin tulemista https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010857587.html2261829Pormestari käräjille?
Ei mene Puolangalla häpösesti, rinnekeskus&hotelli suljettuna ja käräjäasiana, naudat tapetaan nälkään, poliisi tutkii j641768- 631749
- 581455
Norjan tilaama koruton raportti mitä NATO-jäsenyys aiheuttaa Suomelle
Iltasanomat: "Miksi vaikenemme? Asiantuntijoiden mukaan Suomessa ei vieläkään ymmärretä, mitä Nato-jäsenyydestä seuraa841299Susta ei saisi nättiä vaikka miten paljon
meikkaisit. 😁 anna siis sen miehen olla rauhassa! Sivusta tutulta mieheltä781252Purra esiintyi epäasiallisesti
Eduskunnassa keskustellaan vaihtoehtobudjeteista. Niistä voi olla monta mieltä ja myönnän niiden olevan osin heikkoja. M3281177Voisimmeko seuraavan kerran kun
Nähdään tehdä toisille selväksi että kiinnostaa enemmän kuin kaveri mielessä. Jos keksit vielä keinon niin napakymppi391062