5% sähkönsäästö?

Anonyymi

Jo on helvetti jos euroopanunionissa päätetää että kotitaloksissa säästettävä sähköä 5%! Mistä helvetistä sitä vielä pudottaisi 5%:tia kun jo nyt pidempään keittänyt kahvitki niin että sammuttaan keittimen heti kun vedenporina on laitteessa loppunut. 5%:n säästö ehkä tulisi kun ei enää keittäisi kahveeta sähköllä kotona vaan menee jonnekki kuntien/kaupunkien retki laavuihin tekeen avotulella kahvinsa kahvipannulla, säästöä olisi seki jos ei ole kaukana kotoa.

18

609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo euroopanunioni.siinä viisaat henkilöt pohtivat ja kuluttavat sähköä.suomikin on oikea unionin nuolija.se mitä tämä viisas unioni sanoo tai ehdottaa niin suomi tottelee oitis.entä muut maat.eivät tee mitään.suomessa tämä hössötys on mennyt jo liiallisuuksiin.kurkkudirektiivi yms.täyttä paskaa.

    • Anonyymi

      Jos on iso omakotitalo sähkölämmityksellä, niin ehkä saa sen verran säästettyä jos laskee asunnon lämpötilaa. Mun tarvis säästää 20% että sähkölaskut pysyisivät jonkinlaisessa tolkussa.

      • Anonyymi

        Oomi nostanut vuoden alusta sähkön hintaa melkein viisinkertaiseksi !! Siihen vielä perusmaksut ja sähkönsiirto. Lokakuun alusta nousee.
        Ei ole mitään määräaikaissopimuksia minulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oomi nostanut vuoden alusta sähkön hintaa melkein viisinkertaiseksi !! Siihen vielä perusmaksut ja sähkönsiirto. Lokakuun alusta nousee.
        Ei ole mitään määräaikaissopimuksia minulla.

        Ennen näitä nousujakin säästänyt sähkölämmitteisessä omakotitalossa sähköä nokka punaisena kylmästä. Nyt taitaa muuttua siniseksi koko ihminen..
        Eikö lehdessä ollut että Oulun Energialla (siirtomaksuja) on nyt hyvät voitot olleet ja joillakin muillakin sähkönsiirtoyhtiöillä. Pitäisi laskea siirtohintoja että edes vähän laskisi sähkön hinta. Ja valtiovallan puututtava asiaan nopeasti, oli kai jotain puhetta että määräisivät laskemaan siirtohintoja.


    • Anonyymi

      Vuosia on säästetty sähköä, nyt pitää siis lopettaa sähkön käyttö kokonaan.

    • Anonyymi

      Jos energiamaksut nousee koko ajan, niin ihmetyttää vielä enempi sähkön siirtomaksut? Ei ole ainakaan tälle perälle, nykyiselle Elenian verkon alueelle, ne rahat palautuneet sähköverkon investointien muodossa. About 50 vee vanha 20kW avojohto kulkee tontin läpi, ei ole tullut ilmoitusta sen muuttamisesta maakapeliksi. Rahaa kyllä kerätään vain koko ajan enempi... Säästä tässä sitten vielä sähköä, ja samaan aikaan taajamissa palaa n kymmentä tuhatta katuvaloa yötä päivää? Julkisissa rakennuksissa samoin valot päällä 24/7, ja eduskunta voisi näyttää mallia tiputtamalla eduskuntatalon lämpötilaa aluksi vaikka 5 astetta. Muutenkin näytetään turhaan lämmitettävän tyhjää tilaa kun täysi-istunnoissa ole ko puolet porukasta paikalla...

    • Anonyymi

      Mistähän energian hinnan nousu mahtanee johtua? Johtuisko meidän kommunisti ystäviemme Venäjästä? Olisi vain pysynyt pois itsenäisen Ukrainan maaperältä, niin ei olisi mitään tällaista.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johtuu maakaasun hinnasta, johon sähkön hinta on sidottu. USA halusi pistää kaasunsiirron Venäjältä seis, jotta saa myydä kalliilla omaansa.
        https://twitter.com/SimoRuoho/status/1574804893227012096

        Kyllä se oli venäjä itse, joko tuhosi putkensa. Ja hyvä näin , sillä sitä ei tulla koskaan enään ottamaan käyttöön. Sinne ruostukoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se oli venäjä itse, joko tuhosi putkensa. Ja hyvä näin , sillä sitä ei tulla koskaan enään ottamaan käyttöön. Sinne ruostukoon

        Ei nuo ihan omia olleet
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, jenkit kävi posauttamassa tai britit. Ei tartte enää asiasta neuvotella.

        Raahelainen punikki kommunisti ei voi uskostaan luopua vaikka ay200 on jo muisto vain. Kaikki hyvä tulee Neuvostoliitosta nykyisestä ryssälästä mm leipäjonot ja kurjuus!


    • Anonyymi

      Eipä näy sähkön säästö katukuvassa.esim isot mainostaylut hohkaavat ym ja ne sähköä kuluttaakin.eli turhaan vouhkaavat sähköpulasta.

    • Anonyymi

      Sähköfirmat tekee huipputulosta juuri nyt. Bonuksia kuulemma jaellaan Joulukuussa köyhien kustannuksella.
      Hallitus keskittyy kuukausia kestäviin Nato neuvotteluihin. Turkki tekee pilkkaa ja vetää kuin pässiä narussa Suomalaisia.

    • Anonyymi

      No sehän on ihan yks lysti, mitä jossain eu:ssa on päätetty. Viime kädessä se oot sinä ihan ite, joka päätät siitä, paljonko sähköä käytät.
      Halutessaan voit vaikka lisätä sen 5% sähkönkäyttöä.

      Se on suunnilleen samantyylistä pelottelua kuin korona, että pelätään että sähkö loppuu suomesta. Nuo nykyiset hinnatkin on ihan sähköpörssi kikkailua täällä pohjoismaissa.

      Jossain keski euroopassa tilanne on vähän erilainen.

      Kannattais käyttää sitä kuuluisaa maalaisjärkeä joskus, eikä uskoa ihan kaikkea, mitä tiedotusvälineissä lukee.


      Koronahysteerikot on muuntuneet ensin ukrainan sota hysteerikoisi, ja sitten sähkö/energia hysteerikoiksi.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Aamulla katuvalot päällä koko kaupungissa vaikka ulkona ihan valoisaa. Missä ne säästöt on? Uimahallit auki ja ne todellisia sähkönsyöjiä Missä ne säästöt?

      • Anonyymi

        Totta. Yksittäisen ihmisen toimet ei ole niinkään merkittäviä kuin Julkisten tilojen ja kohteiden sähköstä säästäminen. Moni on varmasti nähnyt miten paljon mm valoja ja laitteita on isommissa kaupoissa, kirjastossa, uimahallissa, kouluissa yms.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2896
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2450
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2049
    5. 171
      1862
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1856
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      134
      1546
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe