Sähköä turvaamistoimin?

Anonyymi-ap

Jos minä olisin Kokkolan ulkopuolella asuva Kokkolan Energian asiakas, niin tekisin kyllä nopeasti käräjäoikeuteen turvaamistoimihakemus oikeudenkäymiskaaren 7 luvun 3§:n perusteella ja vaatisin käräjäoikeutta määräämään Kokkolan energiaa jatkaan sähkön jakelua minulle.

Nythän sähköt pätkäistään kuun vaihteessa muilta kuin kokkolaisilta, koska Kokkolan Energia haluaa suosia kokkolaisia tarjoamalle heille edullista sähköä. Kyse ei ole siitä, etteikö ko. yritys pystyisi toimittamaan sähköä kaikille nykyisille asiakkailleen. Jos sähköä ei olisi saatavilla, niin tilanne olisi erilainen.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1734/17340004000?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=oikeudenk%C3%A4ymiskaari#L7

5

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yhtiöllä on sopimusehtojen mukaan oikeus irtisanoa sopimus tietyn irtisanomisajan puitteissa. Mistä ihmeestä siis haastaisit heitä oikeuteen?

    • Anonyymi

      Hyvä ajatus mutta ei taida toimia.

      Lainauksia:

      "Sopimuspakko on toteutettu asettamalla tietyille vähittäismyyjille toimitusvelvollisuus. Toimitusvelvollisuutta ei erikseen haeta eikä aseteta, vaan se syntyy automaattisesti vähittäismyyjän täyttäessä sen edellytykset....... Toimitusvelvolliseksi katsotaan vähittäismyyjä, jolla on huomattava markkinavoima jakeluverkonhaltijan vastuualueella. Jos kenelläkään vastuualueen vähittäismyyjällä ei ole huomattavaa markkinavoimaa, on toimitusvelvollisuus sillä vähittäismyyjällä, jonka toimitetun sähkön määrällä mitattu markkinaosuus toimitusvelvollisuuden piirissä olevien loppukäyttäjien hankkimasta sähköstä on vastuualueen suurin."

      "Kumpikin sopijapuoli voi irtisanoa toimitusvelvollisuuden ulkopuolella olevan myyntisopimuksen kahden viikon irtisanomisajoin, jollei muuta ole sovittu. Myyjän irtisanomisaikaa ei voida sopia kahta viikkoa lyhyemmäksi....... Myyjä ei voi irtisanoa kuluttajan toimitusvelvollisuuden piirissä olevaa myyntisopimusta. Muun käyttäjän
      myyntisopimuksen myyjä voi irtisanoa kolmen kuukauden irtisanomisajalla, jos myyntisopimuksen pitäminen voimassa on lainsäädännön muutoksen tai olosuhteiden olennaisen muutoksen takia myyjän kannalta kohtuutonta."

      Kokkolan Energia lienee toimitusvelvollinen vain omalla alueellaan eli Kokkolassa. Kun toimitusvelvollisuutta - eli pakkoa - ei ole olemassa, sopimus voidaan irtisanoa vapaasti 2 vko - 3 kk irtisanomisajalla.

      Ikävää, mutta totta.

      • Anonyymi

        Totta. Kokkolan Energia voi irtisanoa muiden kuin kokkolaisten sopimukset, mutta syy ei saa olla syrjivä, kuten asuinpaikka. Syynä ei myöskään saa olla kokkolalaisten suosiminen.

        Hyväksyttävä syy olisi esim. se, että Kokkolan Energia ei pysty toimittamaan sähköä kaikille tilaajilleen, mutta nyt siitä ei ole kyse, vaan kyse on siitä, että yhtiö ei halua korottaa hintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Kokkolan Energia voi irtisanoa muiden kuin kokkolaisten sopimukset, mutta syy ei saa olla syrjivä, kuten asuinpaikka. Syynä ei myöskään saa olla kokkolalaisten suosiminen.

        Hyväksyttävä syy olisi esim. se, että Kokkolan Energia ei pysty toimittamaan sähköä kaikille tilaajilleen, mutta nyt siitä ei ole kyse, vaan kyse on siitä, että yhtiö ei halua korottaa hintaa.

        "jos myyntisopimuksen pitäminen voimassa on lainsäädännön muutoksen tai olosuhteiden olennaisen muutoksen takia myyjän kannalta kohtuutonta.""

        Olisiko sitten myyjän kannalta kohtuutonta periä sähköstä korkeämpaa hintaa - tuskinpa. Se voi tuntua kokkolalaisista asiakkaista kohtuuttomalta, mutta tuskin riittää syyksi.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2052
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1451
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1265
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      791
    Aihe