Auto rikki ja hinaus korjaamolle

Anonyymi

Niin se auto jätti tielle ja vakuutusyhtiö hinautti lähimmälle korjaamolle.
Autohan hinattiin merkkikorjaamolle, koska niistä muista ei ollut hajuakaan, paikka kun oli vieras.
Vika löydettiin ja nyt odotellaan koska kerkeisivöt korjaamaan. Hintakin sanottiin korjaukselle.
Mitään en korjauksista, saatikka osien hinnoista tiedä, mutta ihmeteltiin vaihto osan hintaa.
Minulle vain ilmoitettiin osan hinta, tulevat työ tunnit ja loppusumma.
Osia kun on erinerkkisiäkö? Valikoikos korjaamo sen kalliimman vaihtoehdon vai miten tää menee?

9

207

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Veikkaan, että tuo korjaus valtuutetussa huollossa osineen on halvempi, kuin se hinaus, jonka vakuutus maksaa. Näin, täysin tietämättä itse vikaa.

   • Anonyymi

    Itse siis sain päättää, mihin niihin vakuutusyhtiön luettelista korjaamoista auto viedään.
    Koska vieras paikka ja ihan vieraat korjaamot, ajattelin autosta löytyvän vian parhaiten korjaamossa, missä myös samanmerkkisiä autoja myydään.
    Sitä vaan jäin miettimään, onko niitä varaosia erin hintaisia näin kun minulle puheltiin, vai ostaakos korjaamo vaan sen, mnkä ostaa.
    Ja laturista kyse


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse siis sain päättää, mihin niihin vakuutusyhtiön luettelista korjaamoista auto viedään.
    Koska vieras paikka ja ihan vieraat korjaamot, ajattelin autosta löytyvän vian parhaiten korjaamossa, missä myös samanmerkkisiä autoja myydään.
    Sitä vaan jäin miettimään, onko niitä varaosia erin hintaisia näin kun minulle puheltiin, vai ostaakos korjaamo vaan sen, mnkä ostaa.
    Ja laturista kyse

    Merkkiliikkeessä käytetään varsinaisissa varaosissa alkuperäisvaraosia, joten hintavaihtoehtoja on vain yksi.
    Tarvikkeet kuten pyyhkijänsulat ja käynnistysakut saattavat olla muuta merkkiä kuin autossa alunperin, mutta tosiaan varsinaiset varaosat ovat aina "orginal spare part"


  • Anonyymi

   Niin, mistä mahtaa merkkiliike varaosan tilata...
   Varmaan Autodocista.

  • Niin autoissa on niin kaikenlaista sellaista, josta ns. "riviautoilija" ei ymmärrä, ellei edes vähän ole viitsinyt perehtyä asiaan.
   Tästä asiasta on näillä palstoilla jo niin paljon kirjoitettu, etten ala toistaa niitä.
   Auton valmistajat eivät kuitenkaan kaikkia auton osia valmista itse, vaan hankkivat osia kokoonpanolinjoilleen useilta alihankkijoilta.
   Laturin ollessa kyseessä, niiden valmistajia pelkästään Euroopassa on helposti kymmenkunta, joista saksalaista alkuperää olevat, esim. vaikkapa Bosch, ovat yleensä kalliimpia.
   Millään korjaamolla ei ole sellaisia tiloja, että se voisi pitää kaikkia harvoinkin tarvittavia varaosia valmiina hyllyssään, vaan tarvittava osa tilataan usein korjaamon oman verkon, tai sitten joltain muulta varaosien myyjältä.
   Olen syrjäkorvalla kerran kuullut asiakkaan haukkuneen korjaamoa huonoksi vain sillä perusteella, ettei sillä viallista osaa ollut hyllyssä ja että osa on ensin tilattava ennen kuin auto voidaan ottaa työ alle.
   Tässäkin voi mennä päivä - kaksi + osan noutokustannukset.
   Laturi laakereineen kestää yleensä yli 200.000 km, joten tässä ei juurikaan kannata säästää, hintaerot ovat kuitenkin pieniä.

   • Anonyymi

    Autosähkökorjaamoilla on yleensä aika kattava valikoima peruskorjattuja latureita hyllyssä, eli jos haluaa laturivikaisen auton nopeasti ja edullisesti kuntoon, niin autosähkökorjaamo on oikea paikka. Laturivika ilmenee yleensä kun latausvalo syttyy eikä sammu vaikka auto on käynnissä ja jos vika on muualla, niin sähköpuolella se ainakin on silloin jaedelleen autosähkökorjaamo on hyvä paikka.


  • Anonyymi

   Todennäköisesti et ole edes soittanut vakuutusyhtiöön, vaan yhtiön ilmoittamaan hätäpalveluun. Hätäpalvelun tarjoaa vakuutusyhtiöille aina jokin ulkopuolinen taho, yleensä joku iso hinausketju. Ei niillä ole mitään käsitystä alueen korjaamoista ja lähettää aina paikalle ketjuun kuuluvan hinausyrityksen. Usein siellä jopa uhkaillaan, että jos soittaa itse haluamalleen hinurille, joutuisi olevinaan laskun maksamaan itse, joka ei pidä paikkaansa (poislukien IF, joka sotki hinauskäytännöt totaalisesti).

   Kaikista helpoin on todellakin soittaa haluamalleen hinausyritykselle, jolla on myös hyvä tuntemus alueen korjaamoista. Laskutus hoituu suoraan vakuutusyhtiölle. Usein hätäpalvelut hinauttaa auton aivan turhaan merkkiliikkeelle, vaikka vian voisi hyvin todennäköisesti korjata myös edullisemmin muilla korjaamoilla. Toki myös monet viat vaatii myös merkkiliikkeen testeriä, mutta hinausyritykset kyllä osaa monesti "haistella" vian vaatiman korjaamon.

  • Anonyymi

   Merkkikorjaamolla on vain alkuperäisiä merkkivaraosia, kalliita, mutta laadukkaita ja varmasti autoon sopivia. Joissain tapauksissa saattaa vanhemmille autoille olla alkuperäistä vastaavia, valmistajan tai maahantuojan hyväksymiä vaihtoehtoisia osia, näin ainakin oli aiemmin joillain automerkeillä, en tiedä onko nykyään.
   Muistaakseni vuonna 2003 sattui itselle hinausta tarvitseva tielle jäänti, autovakuutus korvasi hinauksen, hinauskuski ehdotti merkkihuoltoon hinausta, mutta auto oli siinä vaiheessa 13 vuotta vanha, niin arvelin, että ei kannata merkkihuoltoon viedä, vaan lähimmälle huoltoasemalle. Vaihtoivat siellä autooni sytytysyksikön, jonkin halpisosan jolla pääsi melkein 100 kilometriä... onneksi hajosi edes kotipihaan.
   Auton kuntoonsaanti on sen verran pitkä ja paskainen juttu etten jaksa sitä tähän laittaa, sanon vaan että ehkä olisi sittenkin kannattanut hinauttaa se merkkihuoltoon...

  • Anonyymi

   hinaus maksaa vatmaankin muutaman tonnin kuitenkin sekin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   4527
  2. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   513
   2112
  3. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   80
   1844
  4. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   237
   1585
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   4
   1285
  6. 189
   1131
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   271
   1107
  8. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   310
   1085
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   178
   887
  10. Horoskooppi: Lue tästä päivän horoskooppi!

   Suomi24 Viihde tarjoilee jokaisena päivänä jokaiselle tähtimerkille oman horoskoopin. Oletko jo lukenut tänä päivänä omasi? Lue tästä päivän horoskoo
   Horoskoopit
   5
   844
  Aihe