205 lämmityslaitteen puhallin

Anonyymi

Puhaltimen nopeudensäätö lakkasi toimimasta. On vain täysillä tai pois kokonaan. Väliasennossa pois ja ajoittain katkoo maksiminopeudellakin. Joskus rutisee niinkuin olisi huono liitos jossakin. Irrotin paneelin säätöpyörien alta ja mittasin vastuksen eli jännitteen siitä toiseksi oikeanpuolimmaisesta juotoksesta molempiin viereisiin eri potikan arvoilla. Toimii loogisesti, joten vastus on ehjä. Jos keskiliitoksesta menee ohjaus transistorille niinkuin kuvittelen, niin miksi vain maksimiasennossa ???
En ole vielä ehtinyt tutustua kaikkiin piirin omituisuuksiin, mutta ihmetyttää tuo toiminta. Äkkiä ajatellen ei ole mitenkään mahdollista, mutta näin se nyt vain toimii. Tuon säätöpotikkapaneelin irrotus on kohtuuton ja melko varmasti tarpeetonkin työ, mutta jos jollakulla olisi kokemusta asiasta niin suurkiitos vinkistä!

Vuosi sitten tinasin säätötransistorin kotelon piirilevyyn kiinni. Oli vain niittaamalla kiinni ja liitos hapettunut johtamattomaksi. Olipa muuten pottumaisessa paikassa: olisi tarvittu yksi nivel lisää asentajan oikean käden ranteen ja kyynärpään väliin tai lapsi asialle!
Joskus aiemmin puhallin lakkasi toimimasta, hiilet loppu. Marmoritiskiltä ei myydä hiiliä vaan koko moottori kovaan hintaan. Ostin parilla eurolla lähinnä sopivat tarvikeliikkeestä ja viilasin sopiviksi. Taas toimii siltä osin.

6

59

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Etuvastuksesta todennäköisesti juotos irronnut, samaa vikaa kaikissa Pösöissä. Joissakin Pösöissä ainakin 307 se etuvastus oli repsikan puolen ilmakanavassa kojelaudan alapuolella. Puhallin toimii täysillä, kun silloin koko etuvastus on ohitettu.

  • Anonyymi

   Onkohan se etuvastus? Ettei olisi transistori? 205:ssa lämmityslaitteen alla keskellä ja aivan lähellä tulipeltiä johtonippujen takana.

   • Anonyymi

    Eikös ne ole samassa paketissa?


  • Anonyymi

   Vika korjattu - osittain. Se vastus on oikeasti tehotransistori ja nähtävästi sen kotelon sähköinen kytkentä niittauksen kautta piirilevyyn hapettunut. Tai sen yhden merkillisen liitännän jousen painaman metallipalan kautta sama juttu. Tinasin kaikki tinattavat kohteet ja putsasin sitä irtokappaletta ja sen kosketuspintoja ja nyt kaikki toimii. Opinpahan taas yhden omituisuuden transistorin toiminnasta eli perseestä on elektroniikka! Nyt vain pitää saada se piirilevy-jäähdytyslevy takaisin sinne ilmakanavaan kaikkien putkien, vipujen ja kaapelien taakse. Pitäisi olla lapsi asialle, olisi lyhyemmät kädet, niin onnistuisi paremmin...
   Kiitos vinkistä!

   • Anonyymi

    Transistori asennettu. Ja kun oikea asento löytyi, niin eihän se niin paha homma ollutkaan. Vaan ei pyöri puhallin. Sekin edellinen transistori oli tinattu, mennä vuonna itse tinasin. Sitten taisi se alkuperäinenkin vika löytyä: johtoliitintä liikuttamalla taas kaikki toimii. Eli vika olikin koko ajan olut hapettuneessa liittimessä...
    An oppia ikä vä kaikki...


  • Anonyymi

   Ranskalaiset ovat hyviä Hesburger liikkeessä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   402
   1781
  2. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   64
   1515
  3. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   51
   1223
  4. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   431
   1105
  5. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   46
   1083
  6. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   65
   1025
  7. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   84
   1011
  8. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   973
  9. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   64
   918
  10. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   89
   851
  Aihe