Päädyn aina ahmimaan

Anonyymi

Mulla on valtava painonpudotus urakka menossa. Lähtöpaino 197kg, vuosien saatossa olen pudottanut aina 25kg, ylläpitänyt 1-2v ja sit taas 25kg jne.
(Ylläpito on muuten vaikeaa vs laihdutusvaihe)

Tällä hetkellä menossa 4. rupeama, paino nyt ~106kg ja tämän kertaisena tavoitteena päästä 95kiloon. Tosi hyvin sujunut hommat, aloitin loman jälkeen elokuussa eikä oo ollut erityisen vaikeaa.
Paitsi tää viikko. Aloitin sillä, että söin palan pannaria torstaina. Ja sit perjantaina sämpylän ja palan suklaata, vaahtokarkin, lauantaina lapsen pastan jämät ja illalla pullan ja lapsen jäätelön jämät. Sunnuntaina pullan ja pari palaa suklaata.

En kertakaikkiaan kykene pysymään kohtuudessa. Jos syön yhden herkun se vain avaa väylän seuraaville, joista kieltäytymistä en pysty tehdä. Ahdistaa tuleva ylläpito vaihe, kun tiedän miten helposti paino lähtee nousemaan jos syön herkkuja. Toisaalta miten vaikeaa on herkutta olla.

Suoraan sanottuna vituttaa kyllä toisinaan, miten vaikeeta voi olla syöminen ja syömättä jättäminen.

3

89

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Itse olen tiputtanut 2 x 30-40 kg. Toisella kerralla paino pysyi poissa ja on pysynyt 10 vuotta. Ekalla kerralla jojosin takaisin. Normaalipainossa ollaan. Ahmimistaustaa on.

   Sinulla on hurja urakka kyllä meneillään.onnittele itseäsi tehdystä työstä!

   Yksi ongelma on että kehon nälän säätely jotenkin sekoaa tiukkojen laihdutusten jälkimainingeissa. Keho kuin tuntuisi kuin yrittävän palata entiseen painoon. Nälkä laihdutuksen jälkeen tuntuu normaalia voimakkaammalta. Esimerkiksi ahmimishäiriöiselle ei varmaan laihdutuksia tämän vuoksi kovin helpolla suositella kun miinuskalorit ja rajoittaminen voi laukaista ahmimista. Jos yrität liikaa rajoittaa kaloreita se voi helposti lisätä herkkuhimoa.

   Itse joudun noudattamaan itsekuria painon pitämisessä. Mietin välillä onko tämä edelleen jotenkin häiriöitynyttä käytöstä, kun on edelleen tarkka sapluuna syömiselle. Toisaalta en koe niin koska helposti muuten lähtisi lapasesta ja en pidä olosta mikä siitä tulee. En koe rajoittavani itseäni paljoa kun tämä on jo niin osa tapojani tämä tapa elää. Minulla on päivisin joka päivä sallittu yksi pieni herkkuhetki kahvin kanssa jossa syön etukäteen itselleni lupaaman määrän herkkuja. Tyyliin tummaa suklaata vähän, proteiinivanukas tai itse tehtyä leipomusta tai pari keksiä. Sen enempää en syö. Muu ruoka on kunnon ruokaa. Osaan arvostaa tätä pientä herkkua ja se on spesiaalihetki. Tunnen tarvitsevani tämän. Kerran viikossa minulla on viikonloppuherkkuhetki jolloin saatan syödä esimerkiksi jotain viikonloppumättöä. Toisinaan ei huvita mättää tosin. Juhlissa en rajoita syömistäni mutta palaan aina normaaliin syömisrutiiniin juhlan jälkeen.

   Pidän huolen että saan riittävästi proteiinia ja rasvaa hiilareiden lisäksi ja pyrin lautasmalliin syömispohjana. Itselläni ahmituttaisi jos söisin paljon ns. höttöhiilaria tai ei olisi tarkkaa ruokarytmiä. Noudatan siis myös tiettyä ruokarytmiä. Jos joskus lipsun siitä saatan havaita että okei, tulipa syötyä normaalia enempi ja naposteltua. Yksi periaate on minulla se etten täytä koskaan herkuilla vatsaani vaan ne on aina kunnon ruoan vastapaino (proteiini, hiilari, rasva, paljon kasviksia!) ja kunnon ruoan ja herkkujen suhde on n.80/20.

   Nuo herkkumääräsi ei kovin isoilta kuulosta. Ole itsellesi armollinen. Ehkä kroppasi tarvi nyt vähän enemmän energiaa. Ei kannata vetää liian tiukallekaan mitään laihdutuksia!

  • Anonyymi

   Hyvinhän paino on tipunut, Itse yritän samaa , 106sta 95een, yrittänyt parikymmentä vuotta.

  • Anonyymi

   Yksi hyvä keino on olla ostamatta roskaruokaa ja sokerisia ruokia lainkaan kotiin.

   Helpottaa jo kun pakastinta avatessa ei ekaksi hyökkää jäätelöt silmille. Niitä ei kukaan kuitenkaan tarvitse - e i lapset ei aikuiset.

   Karkit leivokset, pikkuleivät on parasta jättää sinne minne ne kuuluu - kaupan hyllylle.
   Ruokaostoksillasi, kierrä vain kaupan reunoja, siellä ne kaikki tarpeelliset : kasvikset, vihannekset , hedelmät ja maidot ovat. Kaikki nuo kilometejä pitkät keskikäytävät ovat täytetyt täydellisen keholle tarpeettomalla moskalla joista mainokset niiiiiin innokkaasti yrittävät saada uskomaan " osta tämä - se tekee sinut ja perheesi onnelliseksi".
   Tämän kun tajuat, loppu onkin paljon, paljon helpompaa!

   Tietysti auttaa kun lisäät liikuntaa; esim. kävele lastesi kanssa koulumatkat, jne jne..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Siivooja Auri Kananen ei hätkähdä "mörskäkoteja": Tuhohyönteisiä, tiskit likoamassa pari vuotta...

   Kananen siivoaa järkyttävään kuntoon päässeitä koteja - ja elättää itsensä somesisällöillä. Vastaan on tullut kaikkea maan ja taivaan väliltä: vuosien
   Maailman menoa
   37
   1974
  2. Ok. Hyvä sait mut vihaamaan itseäsi

   Oletko nyt tyytyväinen . Hyvästi
   Ikävä
   259
   1876
  3. En oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä

   Mies, auttaisitko minua? Sinä olet ihana, mutta toisinaan aiheutat minulle ahdistusta. Olen niin sekaisin ja se on sun syy. Miksi tämä on niin vaikeet
   Ikävä
   113
   1548
  4. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   87
   1317
  5. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   6
   1315
  6. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   216
   1305
  7. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   118
   1205
  8. Mitä luulet muiden ajattelevan jos näkisi

   käsipuolessas hänen, sen ihmisen jota täällä ikävöit?
   Ikävä
   79
   1087
  9. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   53
   882
  Aihe