Suuri osa sähkömyyjistä konkurssiin

Anonyymi

Ennen kun vuosi loppuu

Eli turha elvistellä sillä halvan sähkön sopparilla .

5

231

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Helen tuskin ihan pian menee konkurssiin, joten ns. "halvan sähkön sopimus" ei ainakaan siksi raukea, että sähkönmyyjä menisi konkurssiin.

   Tosin:

   Oma sopimukseni loppuu jo keväällä 2023, ja sitten onkin hyvä kysymys, mistä sen jälkeen saisi kohtuuhintaista sähköä ?!

   Tosin: sopimuksen päättyessä ainakin päivälämpötilat ovat plussan puolella, ja yölämpötilatkin korkeintaan muutaman asteen pakkasen puolella.
   Lisäksi sopii toivoa, että Olkiluodon uusi kolmosreaktori (sähköntuottoteho: 1600 MW) olisi siihen mennessä saatu toimimaan häiriöttä, eli että koekäyttövaihe olisi silloin jo ohi.

   OL-3 toki ei yksinään korjaa Suomea jo pitkään (yli vuoden) vaivannutta sähköpulaa, mutta ainakin OL-3:n olettaisi tuottavan sähköä saman verran tai enemmän, kuin mitä Venäjältä on tuotu ennen Ukrainan kriisiä.

   Tämä oli siis ihan tosiasiaa, ei mitään "elvistelyä".

   Enemmän ihmettelen sitä, kuinka jotkut väittävät, että heillä olisi edes suhteellisen halpa sähkösopimus, joka olisi voimassa vielä melkein 2 vuotta ????

   Oma sopimukseni on tehty alkukesällä 2021, ja tuolloin oli yleisesti tarjolla määräaikaisia sopimuksia alle 6 senttiä / kWh.

   Mutta jos jollain todella on vielä lähes 2 vuotta määräaikaista sähkösopimusta jäljellä, niin silloin sopimus olisi ilmeisesti tehty kesällä 2022, ja silloin ei käsittääkseni ole enää tehty alle 10 senttiä / kWh -hintaisia 2 vuoden sopimuksia.

   Toki 10 senttiä / kWh on sekin tämänhetkisiä pörssisähköjä halvempi, mutta silti melkein tuplahinta verrattuna vuotta aiemmin tehtyihin sopimuksiin.

   Kummallista muuten sopimusjuridiikassa on tämä:

   Asun Helsingissä kerrostalossa.
   Sopimusta tehdessäni kysyin asiasta Helenin asiakaspalvelusta, ja sieltä luvattiin, että jos esim. päättäisi muuttaa omakotitaloon (koskee myös muualla Suomessa kuin Helsingissä olevia), niin sähkösopimuksen voisi siirtää uuteen käyttökohteeseen sellaisenaan.

   Tässä ilmeisesti Helen pitää muista poikkeavaa linjaa, sillä moni muu sähköyhtiö on käsittääkseni laatinut sopimusehtonsa siten, että jos asiakas muuttaa sähköyhtiön ns. toimitusvelvollisuusalueen ulkopuolelle, niin sähköyhtiöllä on tällöin oikeus irtisanoa määräaikainen sopimus, kuten on kuluttajallakin.

   Onko jossain netissä sivustoa, josta näkyisi kaikki voimassa olevat sähkösopimukset, siten että niistä selviää:

   1. Sopimuksen tekopäivä

   2. Sopimuksen viimeinen voimassaolopäivä

   3. Sähkön myyntihinta (senttiä / kWh)

   4. Kuukausimaksu (€/kk) tai maininta siitä, että sitä ei peritä eli 0 €/kk.

   5. Sopimusehtojen ne kohdat, joista selviää, voiko asiakas siirtää muuttaessaan sopimuksen uuteen osoitteeseensa ilman, että tästä syntyisi sähköyhtiölle irtisanomisperustetta.

   Tiedoista (jos ne kerran olisivat kaikkien luettavissa) pitäisi luonnollisesti poistaa yksilöivät tiedot, kuten asiakkaan nimi, sopimusnumero, asiakasnumero sekä laskutusosoite samoin kuin käyttöpaikan osoite ; näin tietosuojan takaamiseksi.

   Tuollaisesta tietokannasta selviäisi helposti se, onko kyse asiattomasta "elvistelystä" eli keksitystä sopimuksesta vai oikeasti tehdystä sähkösopimuksesta.

   Miten muuten ns. Datahub liittyy tähän ?

   Eikös Väre Oy pyrkinyt laskuttamaan jotain Datahub -maksuja määräaikaisen sopimuksen aikana asiakkailta, joiden määräaikaiseen sopimukseen tällaisten maksujen periminen ei kuulu ? Käsittääkseni kuluttajavirasto määräsi tällaisen lisälaskutuksen laittomaksi !

   Lisäksi vähintään pörssisähköasiakkaille pitäisi lailla turvata oikeus reaaliaikaisen pörssisähköhintainformaation saantiin, myös silloin, kun asiakas haluaa käyttää automaattista tietojärjestelmää ko. informaation hakuun esim. web -palvelimelta tai muulla sovitulla tavalla.

   Nythän Nord Pool Oy pyrkii törkeästi rahastamaan tuostakin tiedosta, mikäli tiedon haluaa hakea automaattisella tietojärjestelmällä.

  • Anonyymi

   Rikollista toimintaa sähkönmyyjiltä hinnoitella eri asiakkaille tuote eri lailla. Kuluttaja ja kilpailuviraston tai oikeuslaitoksen tulee puuttua tähän mielivaltaseen touhuun.

  • Anonyymi

   Firma monttuun ja hiekkaa päälle. Oma ongelmansa, jos ei osaa asioita hoitaa.

  • Anonyymi

   Se on kätevä manööveri sähkönmyyjille päästä eroon pitkistä sopimuksista.

  • Anonyymi

   Suuri osa sähkönmyyjistä ei tule menemään konkurssiin. Muutama jobbari jolla ei ole muuta myytävää kuin pörssisähköä meni jo konkkaan.
   Firmat joilla on omaa tai yhteistyökumppanien tuottamaa ei-fossiilista sähköä tekevät nyt huimaa tulosta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   205
   9376
  2. Soini lähdössä viemään persuilta ääniä

   Soini harkitsee lähtevänsä jo seuraavissa eduskuntavaaleissa ensi keväänä ehdokkaaksi. Myös EU vaalit parin vuoden kuluttua häntä kiinnostavat. Aika m
   Perussuomalaiset
   201
   2388
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   515
   2267
  4. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   14
   1777
  5. Taas sun kuvaasi

   katselin 🤣🙆‍♂️
   Ikävä
   65
   1557
  6. Siivooja Auri Kananen ei hätkähdä "mörskäkoteja": Tuhohyönteisiä, tiskit likoamassa pari vuotta...

   Kananen siivoaa järkyttävään kuntoon päässeitä koteja - ja elättää itsensä somesisällöillä. Vastaan on tullut kaikkea maan ja taivaan väliltä: vuosien
   Maailman menoa
   29
   1510
  7. Ok. Hyvä sait mut vihaamaan itseäsi

   Oletko nyt tyytyväinen . Hyvästi
   Ikävä
   168
   1360
  8. Venäjän rintama romahtanut. Lännen pitää alkaa miettiä pilkotaanko venäjä useaksi pikkuvaltioksi

   Venäjän rintama näyttää romahtaneen täysin myös Hersonin suunnalla. Asiasta twiittaa muun muassa sotahistorian asiantuntija ja suomenkielistä Ukraina
   Maailman menoa
   232
   1300
  9. En oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä

   Mies, auttaisitko minua? Sinä olet ihana, mutta toisinaan aiheutat minulle ahdistusta. Olen niin sekaisin ja se on sun syy. Miksi tämä on niin vaikeet
   Ikävä
   81
   1230
  Aihe