Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

vielä fasaaneista

vapaa riista

tässä vielä tää fasaaniasia: naapurini metsästää fasaaneja, onko se laillista, nythän niitä kukkoja näkyy jokapuolella ja on kuulemma helppo pyydystää ja maukas. ?
yhtenä päivänä se näytti mulle sen aseen ja kehui hankkineensa jostain postimyynnistä; kuulemma erittäin tehokas jousipyssy. näytti sitä ylpeänä ja kertoi kaikki läpäisykyvyt ja lentoradat ym., siinä oli kyllä oikein tähtäimet ja kaikki, uskon kyllä että osuu fasuihin kun nuo päästää ihmisen niin lähelle kun ovat niin kesyjä, kertoi vielä että täysin äänetöntä hommaa.
kun sanoin että eikö nyt ole nuilla pesintäaika niin tää kertoi ettei ota kuin kukkoja ja naaraat ovat hautomassa, onko nyt joku urosfasaanin pyyntiaika ? loppuuhan ne kukotki joskus ? vai syntyykö niitä niin paljon enemmän että niitä kestää rajattomasti pyytää ? siis onko fasaani sanan varsinaisessa merkityksessä vapaata riistaa ? entä tuo jousipyssy, saako sellaisen hankkia kukavain ilman lupaa ? jos ymmärsin oikein niin vielä 50m päästä läpäisee 20 cm vahvuisen koivun, siis tappoase ?

7

934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rengastajatyttö

      fasaanin metsästysaika nyt todellakaan menossa. Fasaanin metsästyskausi kestää 1.9.-29.2.

      Eli kyllä hän lakia rikkoo ampumalla fasaaneja millä tahansa aseella.

      En tiedä minkälaista jousta naapurisi käyttää, mutta ainakaan varsi- tai jalkajousta ei metsästyslain mukaan saa käytää. Metsästysjousi on metsästysase, jolla saa ampua ainakin joitakin eläimiä. Näkyvät nuo ampuneen fasaanejakin.

      http://www.jousella.net/categories.php?sessionid=c1e0e5bb25b45bf03841838e72a8f8f0

      Aseenkantoluvista, jousien kohdalla, en ole varma.

    • ei taajama metsästäjä

      fasaanin metsästyskausi päättyy 28.02 ja alkaa aina syksyllä. Toinen asia on sitten ettei taajamissa saa metsästää, vaikka kyse ei olekaan tuliaseesta.

    • metttästäjä

      Naapurisi ei ole metsästäjä vaan salakyttä, joka ei välitä lintujen pesiinästä, laista, ym. Juuri nuo pilaavat koko metsästyksen. Minä käräyttäisin sellaisen, kuten teen aina ja varmasti jos näen esim maalintuja ammuttavan autosta ja metsäautoteiltä. Hyi s-tana, mitä sakkaa.

    • vapaa riista

      onko tuo fasu vai mistä on tullut ? tietoa ? on niin värikäs mutta kamala ääni, ei uskois ku näkee.

      • kat

        Fasaani on aasialaista alkuperää. Suomessa siis ainoastaan istutusten tuloksena.


    • Ari

      Naapurisi on laittomilla puuhilla, fasaania ei saa metsästää tällä hetkellä. Syksyllä vasta, syksyllä vasta -- kuten Rengastajatyttö kirjoitti.

      Jousi on hyvä metsästysase osaavissa käsissä. Sen osumatarkkuus on enemmän ampujasta kuin laitteesta kiinni, erittäin harva ampuu 50m päähän metsästystilanteissa. Tyypillinen riistalaukaus ammutaan 10-20 metrin etäisyydeltä.

      Nuolen läpäisykyky riippuu todella monesta asiasta, kuten jousen tehosta, nuolityypistä, kärjestä, jne. Vähän niinkuin kivääreissä on erilaisia patruunoita, eri määrät ruutia, eripainoisia luoteja, jne -> hyvinkin erilainen läpäisykyky. Taitaapa olla naapurisi tohkeissaan...

      Jousi ei sinänsä tarvitse aseenkantolupaa. Muutoin sen kanssa metsästävää koskevat luonnollisesti aivan samat säännöt kuin muillakin välineillä metsästäviä henkilöitä.

      http://www.saunalahti.fi/sjml
      http://jousimetsastys.net

    • Anonyymi

      Täällä kainuun korkeudella on joku ja tämö ei ole suonen luontoon kuuluva riistaeläin ainakaan kainuussa eli ei muuta kuin pannulle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe