Palstalla esiintyy paljon otoksia Jumalan Liitoista, jopa VL;Ien suhteen, joten.

JUMALAN LIITOT.

Jumala antama liitto on voimassa Hänen osaltaan, tahtoi ihminen mitä haluaa, tai haluaako ylipäätään mitään.

Uusi Liitto korvaa edellisen aina kokonaisuudessaan, kun ihminen on sen hyväksynyt.

Ihmiselle, joka luottaa Jumalaan, on voimassa Jumalan Liitto (Lakiliitto), mutta ihmiselle, joka ottaa vastaan Jeesuksen Messiaana, saa itselleen uuden Liiton Jeesuksessa, jossa uhraaminen ei tule enää kysymykseen, ihminen saa vapauden siitä Jeesuksen tekemällä sovitustyöllä.

Jos ihminen turvaa eisegeettisesti yhteenkään Lain kohtaan, toteuttamalla sitä oman etunsa vuoksi ja hakee näin ”vanhurskauttaan”, on Hän syypää koko Lakiin (Jaakobin kirje: 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

Mm. Paavali vaihtoi liittoa Damaskon tiellä, Daavidin liitosta Jeesuksen liittoon, Uuteen Liittoon jolloin entinen kumoutui.

Vanha liitto aina voimassa, mutta viimeinen on toimiva Jeesuksessa, jos tunnustaa Jeesuksen Herraksi, muille on entiset liitot, Laki- liitto voimassa. Liitot on osoittelu juutalaiselle 3,4,5,6 Pakanoille ja juutalaisille 1,2, 6.

1. AADAM — d"a'
(1Ms 1:26-30 ja 3:14-19)
Lupaus ja siunaus (tai liitto) ensimmäisille ihmisille, johon kuuluu lisääntyminen ja maan täyttäminen sekä maan viljeleminen ja varjeleminen, samalla Jumala antoi ihmiskunnalle ja kaikille eläimille vihreät kasvit ravinnoksi. Tähän liittoon usein yhdistetään lupaus ensimmäisille ihmisille syntiinlankeemuksen jälkeen, jossa Jumala lupasi, että vaimon Siemen on polkeva rikki käärmeen pään. Tämä on ensimmäinen lupaus Lunastajasta ja Messiaasta.

2. NOOAH — x:nO
(1Ms 9:1-17)
Liitto Nooahin ja koko ihmiskunnan kanssa. Tässä liitossa Jumala lupasi, ettei Hän enää tuhoa koko ihmiskuntaa ja eläimiä vedenpaisumuksella. Herra lupasi myös, että maa antaa satonsa ajallaan ihmisille ja kaikille luoduille niin kauan kuin ihminen maan päällä vaeltaa. Tämän liiton merkkinä on sateenkaari pilvissä. Jumala antoi myös lihan ravinnoksi ihmisille ja eläimille. Jo Nooah tunsi puhtaat karjaeläimet ja linnut, josta on todistuksena vedenpaisumuskertomus 1Ms 7:2 ja 8:20 (vrt. Tooran määräyksiin puhtaista ja siten syötäväksi kelpaavista eläimistä 3Ms 11 ja 5Ms 14).

3. AVRAHAM — h'r"b.a;
(1Ms 15:1-21 ja 17:1-21)
Ympärileikkauksen liitto Abrahamin kanssa ja lupaus, johon kuuluu Luvattu maa Abrahamin jälkeläisille Iisakista ja Jaakobista, joille Jumala myös vahvisti tämän liitonsa (1Ms 26:2-5 ja 28:10-22).

4. ISRAEL — laer"f.yI
(2Ms 19-20, 24:1-18, 34:10-17 ja 5Ms 29-30)
Liitto Israelin kansan Mošen välityksellä Siinain vuorella. Tämä liitto, sekä Tooran ja Luvatun maan antaminen Israelille, ovat vahvistus Abrahamin liitolle. Tässä liitossa koko Israelin kansasta tehtiin pappiskansa (2Ms 19:3-6), mutta kuitenkin Herran palveleminen Ilmestysmajassa annettiin vain Aaronin pojille ikuisesti ja vain heille kuuluu ns. Leeviläinen pappeus (esim. 2Ms 28-29, 32:25-29, 39:1-31 ja Jer 33:14-26). Herra uudisti tämän liiton Mooavin maassa ennen kuin Israelin kansa
pääsi luvattuun maahan (5Ms 29-30).

5. DAAVID — (dywID") dwID"
(2Sm 7 ja 1Aik 17) Lupaus ja liitto kuningas Daavidille, että hänen jälkeläisensä saavat istua Israelin (Juudan) valtaistuimella ikuisesti. Tämä ikuinen hallitsija on Ben-Daavid Ješua HaMašiah.

6. JEŠUA HAMAŠIAH — x:yviM'h; [:WvyE
(Mt 26:26-29, Mk 14:22-25, Lk 22:14-20 ja Jh 13:21-30)
Uusi Liitto Ješuan Veressä, jonka kautta myös pakanat ovat päässeet uskossa osallisiksi Israelin kansan rinnalla Israelille annettuun yleiseen pappeuteen eli Jumalan Liiton Perheeseen, tätä salaisuutta Paavali julisti (esim. Ef 3:6, Gal 3:14, 3:28-29, Room 11:17-24). Tästä liitosta, jossa Pyhä Henki asuu jokaisen uskovan sydämessä, myös profeetat puhuivat ja kirjoittivat (esim. Jer 31:31-34 ja Hes 36:16-37). Tämä liitto on Daavidin lupauksen vahvistus, sillä Ješua on ikuinen kuningasten
Kuningas. Tässä liitossa täyttyy myös lupaus ensimmäisille ihmisille vaimon Siemenestä, joka polkee rikki käärmeen pään (Hepr 8:13, lue myös Hepr 7:11-8:13).

Jumalan antamista liitoista edellinen aina jää voimaan, niin kauaksi, kunnes uusi otetaan vastaan. Esimerkkinä liitto 4 on voimassa niin kaunan kunnes liitto 6 otetaan vastaan tunnustamalla, että Jeesus on Herra.

Liitoissa on yksi liitto voimassa Uuden Liiton aikana, se on liitto, jossa Jeesus on Messias.

Vaatimus on Liiton hyväksyminen, jos ei tunnusta Jeesusta Kaikkivaltiaaksi Messiaaksi, Jumalan Pojaksi, jään vanha Liitto voimaan.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Palstalla esiintyy paljon saalemin harhapastorin viekkaita yrityksiä johdattaa vakaita kristittyjä lavealle tielle. Upotus, popotus, kadotus.

      • Anonyymi

        Olen vl ja en voi sanoa että tuossa aloituksessa olisi mitään valhetta. Julkisesti en voi sitä sanoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen vl ja en voi sanoa että tuossa aloituksessa olisi mitään valhetta. Julkisesti en voi sitä sanoa.

        Voimia.


      • Kerro Raamattuun perustaen, missä ole ollut väärässä?
        Pystytkö kommentoimaan aloitusta?


      • Häpeä jos osaat!
        Ei tarvitse olla saalemi kun Raamatun totuudesta kirjoittaa. Pinnakaan ei ole.

        Jopa vellu voisi kirjoittaa Raamatun totuuksia, mutta se ei ole mahdollista, kun hänen silmänsä on peitetyt, sen tähden että he ovat torjuneet ylhäältä annetun rakkauden totuuteen ja mielistyneet ihmisten keksimään vl-valheeseen.

        Kuka ymmärtää sitä uutteruuden määrää mitä Pinna osoittaa, näyttäessään Raamatun totuudenvaloa teille vl-pimeydessä vaeltaville poloisille?


    • Anonyymi

      Että tämmöinen monologi.

      • Tiedätkö mitä tuo sana tarkoittaa?


      • Anonyymi
        SaaleminPastori-ko kirjoitti:

        Tiedätkö mitä tuo sana tarkoittaa?

        Laita konteksti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Laita konteksti.

        Yhdestä sanasta ei ole kontekstia.


    • Anonyymi

      Miksei sanakaan Pinehaksen liitosta (Aaronin pojan Eleaserin poika). Se oli nimittäin ikuinen liitto ja näin ollen se oli varjokuva jostakin uuden liiton säädystä.

    • Anonyymi

      Jumalla on insestinen kolmen kimppa liitto itsensä kaa

    • Anonyymi

      Tällaisten kirjoitusten takia käyn aina täällä. Ei nämä pilaa palstaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe