Jos leivässä on yksikin homepilkku sitä ei kannata syödä.
Muovissa säilytetty vehnä- ja sekaleipä homehtuu 3-4 päivässä.
Jääkaapissa säilyttäminen edistää homehtumista.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005909817
Joudutko heittämään leipää biojätteeseen ?
Miksi vaalea leipä homehtuu niin nopeasti ?
33
800
Vastaukset
- Anonyymi
Otan vaaleasta leivästä käyttöön vain päivän tarpeen , loput paloittelen päiväannoksiin pakastimeen. Ruisleipä säilyy kauemmin ja vain paranee, tuore ruisleipä sitäpaitsi aiheuttaa ilmavaivoja. Yhtään ei mene biojätteeseen, saati roskiin. Kuivasta leivästä voi raastaa korppujauhoja.
- Anonyymi
Pidän leivän paperipussissa, joka auki ja saa ilmaa. Pussi on leipälaatikossa, jonka kyljissä on reikiä. Leipä säilyy viimeiseen palaan..
- Anonyymi
Minullakin tuore ruisleipä aiheutaa vatsan väänteitä.Pakastin kikaakin yritänyt mutta vatsa eri mieltä,samaa on kaura ja ohra leivät. Ostan siis hötö leipää päivittäin vehnästä tehdyn patongin.Joka on myynissä isossa paperi pussissa.Syön sitä siiten pullan sijaa ja aamulla on pieni pala jäljellä.
- Anonyymi
Ne laittaa tehtaalla homepilkkuja sinne taikinaan. Oon nähnyt kyltin missä lukee sweet home.
- Anonyymi
Ne on kuule auringonkukan siemeniä.
Kauheen terveellisiä. - Anonyymi
Tosi hyvä juttu, kiitos nauruista👍😅😅😅
- Anonyymi
Ne laittaa tehtaalla hometta moottorisahaankin, meillä on Homelite🤨
Anonyymi kirjoitti:
Ne laittaa tehtaalla hometta moottorisahaankin, meillä on Homelite🤨
Heh, tuossa toisessa ketjussa toivottiin iloa takaisin, täältähän sitä löytyi, Anot 12.39 ja 13.01..))
Vedet silmissä sai nauraa..))
Jokapäiväisen leivän kanssa toimin kuten moni muukin: pakasteeseen ja sieltä tarpellinen määrä käyttöön. Ei tule homepilkkuja...
- Anonyymi
Mahdollisesti sen hiivan takia itsellä on ainakin säilynyt vaalealeipä yllättävänkin pitkään kun on säilyttänyt sitä jääkaapissa
- Anonyymi
Nyt saat kaikki kimppuusi, sillä leipää ei saa säilyttää jääkaapissa. Eikä tomaatteja eikä munia , eikä kurkkuja, ei kahvia . . . Miksi edes pitää olla jääkaappi! Vanha kylmäkomero oli poikaa. Venttiili ulos ja ruoka pysyi kylmänä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nyt saat kaikki kimppuusi, sillä leipää ei saa säilyttää jääkaapissa. Eikä tomaatteja eikä munia , eikä kurkkuja, ei kahvia . . . Miksi edes pitää olla jääkaappi! Vanha kylmäkomero oli poikaa. Venttiili ulos ja ruoka pysyi kylmänä.
Talvella voi säilyttää ruokia myös ikkunaruutujen välisessä tilassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Talvella voi säilyttää ruokia myös ikkunaruutujen välisessä tilassa.
Maitotölkit olivat aikoinaan monien yksiöiden ikkunoissa, muistan takavuosilta.
- Anonyymi
Sama täällä, jääkaapissa minäkin säilytän.
Yksi valmiiksi siivutettu vaalea leipälaji minulla alkoi vetää homeeseen jo monta päivää ennen parastaennen päivämäärää.
Aloin laittamaan pakasteeseen heti ostettuani ja sieltä ottamaan esiin vain sen verran mitä aioin syödä.
Sitten luin, että muutkin olivat tehneet saman homehavainnon ja valittaneet siitä leipomoon, että onko siihen laitettu liian pitkä käyttöaika.
Leipomo vastasi, että ne on nähtävästi pussitettu liian lämpiminä ja siksi ottaa hometta muovipussissa. Lupasivat korjata asiaa. En tiedä onko näin tapahtunut, kun olen varonut enää ostamasta sitä.- Anonyymi
Vähän kakspiippuinen juttu, kun monisa tuptteissa on homeenestoaineita, ja sitten ilmeisesti näitä, joissa ei ole. Pistää miettimään, kun paahtoleipä voi olla vielä viikon kuluttuakin ihan tuoreen tuntuinen, että mitäs kemikaalia siihen on mahdettu lisätä. Sama omenoissa. Ne yhdet punaiset kestävät pöydän kulmalla loputtomasti.
Niissä omenoissa lienee se säilöntäainen vain kuoressa.
Joskus päällepäin ihan tuoreen terveen näköinen punaposkinen omena, mutta kun halkaisee, niin on sisältä alkanut jo ruskettumaan.- Anonyymi
Joskus tomaatit ovat säilyneet ainakin ulkoisesti kuukaudenkin hyvinä, alkaa kyllä epäilyttämään!
Leivät pois muoveista heti, laittaa ne vaikka paperiseen puolittain auki olevaan pussiin, mieluummin ilmavaan tilaan ilman mitään pusseja. Kuivuvat ja kovettuvat toki mutta eivät homehdu niin helposti ja nopeasti.Hieman kovettunut leuipä on hyvääkin jos purukalsuto on kunnossa ja voihan sitä pikaisesti vaikka kahviin kastamalla pehmentää. Anonyymi kirjoitti:
Joskus tomaatit ovat säilyneet ainakin ulkoisesti kuukaudenkin hyvinä, alkaa kyllä epäilyttämään!
Leivät pois muoveista heti, laittaa ne vaikka paperiseen puolittain auki olevaan pussiin, mieluummin ilmavaan tilaan ilman mitään pusseja. Kuivuvat ja kovettuvat toki mutta eivät homehdu niin helposti ja nopeasti.Hieman kovettunut leuipä on hyvääkin jos purukalsuto on kunnossa ja voihan sitä pikaisesti vaikka kahviin kastamalla pehmentää.Tomaateissakin se säilöntäaine on niitten pinnassa vain.
Millä lie ruiskuteltu.
Päältä hyvän näköisiä, mutta kun alkaa pilkkomaan, niin sisällä kasvaa siemenistä jo vihreitä ituja.
- Anonyymi
Tilaan ruuat kotiin kerran viikossa, siksi on pakko pakastaa leipää pieninä erinä.
Totesin, että pakastettuun seka- tai kauraleipään tulee nopeammin hometta.
Kun pussin ottaa huoneenlämpöön sen sisäpintaan "kiteytyy" kosteutta,
ehkä se homehduttaa leivän nopeammin ?
Nykyisin annan pussin suun olla auki niin kauan, että leivät on sulaneet ja
kosteus on haihtunut. Eipä auta.
Varsinkin kokojyväleipien siemenet alkavat nopeasti vihertää.
Leipiä ei ehkä paisteta tarpeeksi kypsiksi. Kun sisus jää vähän taikinaiseksi
sekin saattaa antaa homeitiöille hyvän alustan.
Äskettäin söin kolmen päivän uutta halkaistua kauraleipää, joka maistui kummalliselle. Sämpylän alapuoli oli ihan vihreä.
Koko pussillinen leipää on itiöissä, jos yhdessä on hometta, vaikka silmin ei vielä
havaitsisi.- Anonyymi
Minulla on se kokemus, että kauraleipä vanhenee nopeammin kuin muut. Olen ainut merkille, että nykyisin kauraleipää on monissa muodoissa myynnissä.
- Anonyymi
Viimeks ku kävin Suomessa ostin 60 pakkausta Reissumiäsleipää ,S-Marketin hyllyn tyhjensin .- Hyvin pakasteessa säilyvät kunnes ovat loppu :D
Skånepåg- Anonyymi
Ruisleivässä home ei muuten näy niin helposti.
Huomasin Reissumiehen alapinnassa tummia kohtia,
tarkemmin tarkasteltuna se oli hometta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruisleivässä home ei muuten näy niin helposti.
Huomasin Reissumiehen alapinnassa tummia kohtia,
tarkemmin tarkasteltuna se oli hometta.Lapsuudessani home poltettiin pois kaasuhellan liekistä. Hillosta vain kuorittiin homekerros pois. Ei hometta osattu pelätä. Pula- aikana sokeri oli vähissä. Hillot eivät säilyneet.
- Anonyymi
Homeisen leivän syömisellä on joskus ikäviä seurauksia. Siitä saattaa saada ruokamyrkytysoireita, eli oksennusta, ripulia ja muuta. Huonovointisuuden lisäksi jotkut homeet saattavat aiheuttaa allergisen reaktion.
- Anonyymi
"– Leipä on sellainen, että se synnyttää homerihmastoa näkymättömästi muuallekin, vaikka sitä ei silminnähden olisi. Juusto on elintarvikkeista ainoa, josta voi leikata homekohdan pois, ja se on silti ihan käyttökelpoista, kertoo Leipätiedotus-yhdistyksen toiminnanjohtaja, elintarviketieteiden maisteri Kaisa Mensonen.
Sama pätee, vaikka leipä olisi valmiiksi viipaloitua ja vain yhdessä palassa näkyisi hometta.
– Kun viipaleet ovat vierekkäin, ne ovat kuitenkin tavallaan kytköksissä. Siinä on homeelle mehevä maaperä siirtyä palasta toiseen." - Anonyymi
Enpä ole ennen osannut ajatella että leivästäkin voi kehittää noin ison ongelman.
Olen aina luullut että isoja ongelmia syntyy silloin kun leipää ei ole!- Anonyymi
Iso ongelma ? Sinun mielessäsi ?
- Anonyymi
Fazerin paahtoleivät eivät homehdu nopeasti, miksiköhän ?
- Anonyymi
Fasun tehtaalla lisäävät estoa sekaan, jo alkaa säilymään kuten Pullava-pulla säilyy useita viikkoja, vain maku on hieman outo.
- Anonyymi
En ole mitään outoa makua huomannut kummassakaan.
Paketti reissumiestä menee päivässä, ei kerkii homehtumaan.- Anonyymi
Ei ongelmaa.
En syö milloinkaan vaaleaa vehnäleipää.
Aina ruisleipää.
Luin kirjan, että vehnää ei tulisi syödä ollenkaan.
Laitan pakastimeen sitä ruisleipää ja syön kun tarttee.
Näkkileipää syön usein - siis ruisnäkkileipää.
Istuu tiukassa myös lapsuusajan neuvot, että leipää ei saa heittää.
Linnuille vien muruja.
- Anonyymi
Ei kai kukaan enää ranskanpullaa syö, mutta on hyviä kaura- ja sekahiivaleipiä.
- Anonyymi
Ehkä siksi, että se ei ole leipää, se on pullaa. - Nm. Rukiin rakastaja
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Pekka Aittakumpu ja Jenni Simula kiistävät väitetyn aviorikoksen
"Yleisessä tiedossa oleva asia”, sanovat Kalevan lähteet https://www.kaleva.fi/pekka-aittakumpu-ja-jenna-simula-ki1996110Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell1442857- 442307
- 932079
Aloitetaan puhtaalta pöydältä
Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei2382021Mitkä on ne arvot?
Itselleni särähtää korvaan joka kerta kun kuulen arvoista ja arvomaailmasta. Olen miettinyt paljon, että mikä on se minu2301425- 771392
Naton korkein sotilasjohtaja: Meidän on iskettävä ensin
Olen täysin samaa mieltä ja nämä iskut pitäisi olla jo suunniteltu ja tuhota käytännössä kaikki venäjän hyökkäysmateriaa3031387Tätä et nähnyt tv:ssä: TTK-voittaja Anssi Heikkilä avautuu suhteesta Linnea Leinoon: "Sie annoit..."
Menikö voitto mielestäsi oikeaan osoitteeseen? Linnea Leino ja Anssi Heikkilä voittivat TTK:n vain 1,2 % erolla yleisöää131316Tavarakirppis lopettaa ilkivallan takia.
Tähänkö on jo Kajaanissa tultu? Onko lasten kuriomuus jo näin pitkällä, ei kait tätä aikuiset tee. Mikä on seuraava j61256