Tavallinen elämä ei riitä

Anonyymi-ap

Miksi tavallinen ns. Lainkuuliainen elämä ei riitä, vaan jatkuvasti pitää pyydellä syntejä anteeksi.

19

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyse on ihmisten itsensä rakentelemien uskontojen ja varsinkin fundisuskontojen vallankäytön ja alistamisen mielenhallinnallisista metodeista, rakentelemansa dogmiikka käsikassarana.

      Kyse on Chaplinin The Kids-leffan kaltaisesta metodiikasta. Ensi luodaan ongelma heittäen kivellä ikkuna rikki (syytetään syyllistäen synnillisyydestä) ja sitten siihen tarjoillaan koukutus-ratkaisua, ihmisvetoista sekin.

      Suosittelen luettavaksi:

      "Combating Cult Mind Control: The Guide to Protection, Rescue and Recovery from Destructive Cults" - by Steven Hassan

      ;-)

    • Anonyymi

      Kuka mistäkin suunnasta asiaa tarkastelee. Jotku uskovat yliluonnollisiin juttuihin, vaikka mikä olisi. Kun on opetettu, vaikka lapsuuden kodissa, että tämä on ainoa oikea usko, monelle se on sitten sitä.

      Sitten on välimuotoihmiset. He lähinnä uskottelevat itselleen, että tämä on ainoa oikea usko, vaikka pohjimmiltaan tietävät, miten absurdia sellainen on. He ovat mukana lähinnä sen vuoksi, että suku ja ystävätkin ovat. Lisäksi he saavat hyviä , hartaita tuntemuksia liikkeen piirissä. Vähän kuin itsesääliä ruokkisi. Ja heitä on paljon.

      Mutta sitten se kysymys, miksi jatkuvasti pitää pyytää syntejä anteeksi. Vieläpä siunaajaksi kelpaa vain toinen vl- uskovainen. Tämä, kuten monet monet muut liikkeen erityispiirteet on siksi, että ihmiset sitoutetaan liikkeen piiriin. Et voi olla pitkään käymättä seuroissa tai tapaamatta muita uskovaisia. Näin jokainen pysyy sievästi kytköksissä liikkeeseen.

    • Anonyymi

      Jeesus kuoli ihmisten syntien vuoksi. Miksi et siis haluaisi pyytää niitä anteeksi?

      • Anonyymi

        Voisiiko se jeesus kuolla uudestaan ja hiukka enemmän kärsien?
        Sorruin just itsesaastutuksen syntiin ja pahaa pelkään, että jeesuksen kuolema ei riitä kuittaamaan tuota kamalaa tekoani.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      >>Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme: elämän Sanasta - ja elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille - minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa.

      Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen. Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.

      Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

      Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

      Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä. >>

      • Anonyymi

        Oho..täys tyrmäys tämän maailman ristityille. On ihmeellistä kuinka pimeäksi voi ristinuskoon perehtynyt mennä. Koko kristinuskon ainoa juttu ja idea on saada synnit anteeksi niin juuri sen siunauksen he pitävät halpana. Hernekeiton hinnasta myyvät.


    • Anonyymi

      > Miksi tavallinen ns. Lainkuuliainen elämä ei riitä, vaan jatkuvasti pitää pyydellä syntejä anteeksi.

      Ei syntejä pidä pyydellä anteeksi, jos ei tee syntiä. Raamatun perusteella ihmisten tulisi olla vanhurskaita, eikä vanhurskas tee syntiä.

      "Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
      1 Joh. 3:7-10

      • Anonyymi

        Sinäkö väität ettet koskaan tee syntiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkö väität ettet koskaan tee syntiä?

        olis hyvä yrittää määritellä se syntikäsite ensin ja alkaa sitten miettiä tekeekö syntiä vaiko ei.
        siinä määrittelyssä en ainakaan lestalaisten syntilistoja ala lukea, muualta se list aon etsittävä.
        olisko Raamattu oikea paikka, sopii mietti-.


      • Vanhurskaus tarkoittaa oikeudenmukaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olis hyvä yrittää määritellä se syntikäsite ensin ja alkaa sitten miettiä tekeekö syntiä vaiko ei.
        siinä määrittelyssä en ainakaan lestalaisten syntilistoja ala lukea, muualta se list aon etsittävä.
        olisko Raamattu oikea paikka, sopii mietti-.

        Teemme joka päivä syntiä ajatuksin,sanoin ja teoin. Ei siihen mitään listoja tarvita että mikä asia on oikein tehdä ja mitä ei. Kyse on siitä että ymmärrämme oman syntisyytemme, taipuvuuden syntiin, ajattelemaan pahasti, sanomaan pahasti. Omatunto kyllä kertoo kun teet väärin.


    • Anonyymi

      Tavallinen lainkuuliainen elämä ei riitä, koska lähes kaikki tavikset sortuvat sellaisiin kuolemansynteihin kuten TV:n katselu, meikkaaminen, alkoholin juominen, maallisen musiikin kuuntelu, epäsopivan kirjallisuuden lukeminen, väärän puolueen äänestäminen, tanssisynti yms.yms.
      jumala ei katso hyvällä moisia pahiksia.
      jumala ja jeesus on molemmat vakavia, ankaria, harmaita tiukkapipoja. Nauru ja iloinen laulu ei kuulu uskovaisen elämään.

    • Tuota itsekin ihmettelen. Kasvoin ateistisessa kodissa eikä meillä syytelty synneistä eikä rukoiltu anteeksi. Ihmisten tavoille toki opetettiin ja olihan se oppi helppoa ottaa vastaan kun sen ymmärsi.


      Ei minulla tervettä uskonnollisuutta vastaan mitään ole. Uskonnoissa parasta on yhteisöllisyys sekä kristilliset arvot, tarkoitan niillä Kultaista sääntöä, Rakkauden kaksoiskäskyä jotka kylläkin ovat vanhempia kuin kristinusko.

    • Anonyymi

      Sen ymmärrän, jos on tehnyt jotain väärää toiselle ja pyytää sitä anteeksi. En kyllä ymmärrä, miksi pitää pyytää anteeksi kertomatta mitä pyytää. Puhujilla anteeksi pyytäminen tuntuu olevan melkein pakollinen rituaali. En ole koskaan kuullut mitä suuria syntejä pyytävät. Myös pyytävät epäilyksiä anteeksi. Mitähän epäilykset ovat? Voisihan edes sen joskus kertoa.

    • Anonyymi

      Synnintunto on hyvä, se opettaa ja ohjaa oikeaan käyttäytymiseen lähimmäisiämme kohtaan ja avaa tietä hengellisiin asioihin. Kun ihminen aikanaan yksilöllisesti, omasta tahdostaan, "uudestisyntyy,"siirtyy hän heti Jumalan ikuisen valtakunnan jäseneksi, jo täällä maanpäällä. Hän saa bonuksena siunatun, rauhallisen, iloisen ja yltäkylläisen elämän, täällä saatanan riivaamassa maailmassa. Kun hänen kehonsa kuolee, siirtyy hän heti Jeesuksen luo, odottamaan tämän maailmanajan loppua ja Jumalan mukana paluuta, uudeksi luodun maan pinnalle, jonne Isämme laskeutuu Uuden Jerusalemin mukana, hallitsemaan ikuisesti omaa valikoitua perhettään.

    • Anonyymi

      Entä jos ei halua mitään ikuista elämää, mieluummin samaan tilaan kuin ennen syntymää.

      • Anonyymi

        Jospa Jeesus armossaan katsoo sinut potentiaaliseksi Jumalan valtakunnan lapseksi. Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. Pyri ihmeessä Jumalan valtakuntaan, evankeliumeista löydät ehdot, joita opetuslapset ja apostolit vahvistavat kirjoituksissaan. Muista, Isämme pyyhkii joka ainoan kyyneleemme, jos tämä saatanan maailma on sinut väsyttänyt ja runnellut ilman lohdutusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      253
      8557
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      14
      2724
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      55
      2032
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1788
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      336
      1772
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1724
    7. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1719
    8. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1691
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      159
      1660
    10. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      37
      1422
    Aihe