Ei ole helppoa pitää kaupunkia elinvoimaisena

Anonyymi-ap

Tämä ei koske vain Oulaista. Samoja menetyksiä ovat kokeneet ja pelkäävät tulevaisuudessa monet muutkin pienehköt paikkakunnat.
Oulainen on Pyhäjokilaakson keskuspaikka. Se johtuu vain siitä, että myös muut jokilaaksomme kunnat taantuvat, menettävät väkeään ja kokevat menetyksiä.
1970- ja -80-luvuilla oli tuulta purjeissa. Uutta oli koko ajan tulossa. Keskusta rakennettiin kaupunkimaiseksi. Uusia yrityksiä perustettiin. Väki lisääntyi ja paikallislehti ilmestyi neljä kertaa viikossa!
Olemme menettäneet monta tukijalkaa. Revon Sähkön, Raahen sotilaspiirin esikunnan ja muun muassa kaksi kirjapainoa. Pyhäjokiseudun kirjapainosta käytettiin nimitystä "lehtitehdas", koska siellä painettiin useita ympäristön paikallislehtiä sekä jopa kirjoja. Eero Haaraniemen kirjapainossa tuotettiin kirjoja ja muita korkeatasoisia painotuotteita.
Toivottavasti Lehto Oy, johon asetimme suuria toiveita, ei tule olemaan uusi Flectronix. Jospa Oulaisten tehtaalla säilyisi kohtuullinen määrä työpaikkoja, vaikka yhtiöllä meneekin huonosti
Junia pysähtyy Oulaisten asemalla kohtalaisesti, vaikkakin aiempaa vähemmän. Jospa VR ei tekisi lisää "tuhoja" asemallamme ja se säilyisi elinvoimaisena ja merkittävänä palveluna koko jokilaaksollemme.
Sairaalanmäellä muhii myös aikapommi. Synnytysosasto Oulaskankaalta jo vietiin. Kunpa aluesairaalamme saisi palvella monipuolisena koko maakunnan eteläosaa tulevaisuudessakin! Se on ehkä suurin kynnyskysymys Oulaisten tulevaisuudelle. PPohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue kävi heti Oulaisten terveyskeskuksen vuodeosaston kimppuun. Mitä järkeä on hävittää vuodepaikat, kun jo nyt oulaistelaisia potilaita kuljetetaan Kajaania ja Haapajärveä myöten hoitoon, jos edes niin kaukaa löytyy selänsija sairaille. Tähän ei pidä tyytyä ja Hyvinvointialueessakin on nähtävä ehdotuksen huonous.
Saa nähdä, kuinka kotipaikkakuntamme selviytyy. Toivottavasti sille löytyy puolestapuhujia ja auttajia.

4

775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Saisko tän tiktokina ku en jaksa lukee noin pitkää tekstiä

      • Anonyymi

        Niin tuon lukeminenkin pitäs saada holpommalla, ei jaksa lukea. Nykyjään ollaan niin laiskoja. Huh huijaa sen olen kyllä huomattu monessa asiassa. Tietyn ikäisistä osa on tosi saamattomia ja laiskoja.


    • Anonyymi

      Väkiluku vähenee ihan jo ihan sen vuoksi kun kuolleisuus suurempaa kuin syntyvyys. Muuttotappio paikkakunta Oulainen ollut myös jo pitemmän aikaa. Veto- ja pitovoimaa ei ole, uusia asukkaita on vuosikausia houkuteltu erilaisilla tempauksilla. On maksettu puolen vuoden vuokria yms. Pysyvämpää tulosta väkiluvun myönteiselle kehityksellä nämä temput eivät ole tuottaneet. Joskus voisi tarjota jotain niille asukkaille jotka kaikesta huolimatta ovat pysyneet asukkaina täällä vuosikymmenet vaikka esim. työpaikka muualla.
      Kaikesta huolimatta ei Oulainen mikään huonompi paikka ole asua, monille riittää että perusasiat hoituvat, koulut, sairaanhoito, muut kuntapalvelut sekä kaupan peruspalvelut monipuolisena. Ja ei naapurikunta Ylivieskan monipuoliset palvelut ole kovin kaukana.
      Tulevaisuuskaan ei ihan synkältä näyttä vaikka väki vähenee. Oulaisten palveuiden asukaspohjana kuitenkin jatkossskin tuo 7-9000 kun iso osa Vihannin ja Merijärven asukkaista asioi täällä.

    • Anonyymi

      Niin kun ne perusasiat tosiaan toimisi ?Jos vuodeosatokin viedään,niin ei toimi mikää.Oulaskangas ruuhkantuu ja kulut vaan nousee.Ja kun nämä kepun kolme pääjehua vaan sanoo että pitää säästää uuteen hyvinvointialueeseen.Pääpiruna Valtuuston puheenjohtaja jolla tilit vaan kasvaa jos saa lopetettua osaston.Olisi kyllä jokaisen kuntalaisen hyvä saada tietoa,mitä maksaa kun ihmisiä liikutellaan paikkakunnilta toiseen eikä kukaan hoida sen asiakkaan asioita eteenpäin.Lasketaanko vain mitä pois kunnilta,kun jotku menee kelan/hoidettavan ym. osuudeksi mutta loppusissaan kaikki maksetaan veroina!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe