Mitä ruokaa kuivanappuloiden kanssa?

Anonyymi-ap

Hei! Minulla on tipsu ja mietin mitä ruokaa kuivanappuloiden kanssa voisi laittaa? Koira saattaa välillä nirsoilla...Onko riisi hyvä? Onko muuta kuin riisi? Toivottavasti vastaatte!:)

43

554

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Luepa sen nappulan tuoteseloste ja mieti omilla aivoillasi tarviiko koira siihen vielä riisiä päälle. Meinasitko, ettei nappuloissa ole jo valmiiksi ihan tarpeeksi kasvikunnan tuotteita lihansyöjälle?

   • Anonyymi

    Kiitos ihan hirveästi vastauksestasi, auttoikin todella paljon!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos ihan hirveästi vastauksestasi, auttoikin todella paljon!

    PS kysyin onko _jotain_ mitä laittaa, muuta kuin riisi. Lue tarkemmin!


  • Anonyymi

   Turhasta taas iso vääntö.. Mielestäni parasta pitää huoli että vettä on tarjolla aina ja nappulat riittää varsin hyvin arkisin. Jos haluat joskus helliä koiraasi, voithan jonkin pienen makupalan antaa kunhan se ei ole mausteista eikä rasvaista tai vaikka koiran makkaraa vaihtelun vuoksi.

   • Anonyymi

    Niin, voisihan sitä koiranmakkaraa laittaa...


  • Anonyymi

   Meillä maistuu koirille särpimenä kissanruoka, toki on taloudessa myös kissoja. Mutta nämä esim. 50 gramman Sheba-annospussit ovat käteviä myös korille. Murot kannattaa kostuttaa, kuivat murot voivat olla hankalan tuntuisia turvotessaan vatsassa, ehkä siksi koira ei aina syö. Tietenkin liha on myös hyvä lisuke, ainakin jos itselleenkin laittaa liharuokaa, siitä pieni muru myös koiralle. Ja ihan oikeaa ruokaa voi antaa myös koiralle, eli jos laittaa itselleen ruokaa, niin siitä annos koiralle. Meillä tosin menee niin päin, että laitan koirille ruokaa ja sitten saatan siitä vähän ottaa itselleni.

   • Anonyymi

    Kiitos paljon vastauksestasi! Kivaa että täällä on ihmisiä, jotka vastaavat asiallisesti ja ystävällisesti:)


  • Anonyymi

   Moi, mä nakkasin nappuloiden sekaan vähän keitettyjä silakkafileitä, ainakin mun labbikselle maistu.

   • Anonyymi

    Kiitos paljon asiallisesta vastauksestasi!:))))

    Et tiedäkään miten ärsyttäviä pikkulapsia täällä haukkuu muita. Anteeksi heidän puolestaan. No sentään toinen osasi lopettaa, toinenkin voisi olla hiljaa...


  • Anonyymi

   En oikein ymmärrä miksi tämä keskustelu meni intoksi. Haluaisin tietää mikä koirarotu on nimeltään tipsu onko se Tiibetin spanieli?
   Silloin kun meillä oli koira laitoimme sekaan samaa ruokaa mitä itsekin söimme.
   Esim jos keitettiin lihasoppaa koira sai niitä rasvaisimpia paloja ilman luita ja hieman keitinlientä. Samoin jos oli kalaruokaa tarjolla niin koira sai maistaa nappuloiden kanssa valmistettua kalaa.
   Kun teimme maksapihvejä koira sai omia paloja paistettua maksaa joihin ei oltu lisätty suolaa ja mausteita.
   Jos koiralla oli vatsa sekaisin,silloin hän sai vain keitettyä riisiä eikä lainkaan nappuloita.
   Voithan käydä katsomassa elintarvikekaupasta halpaa lihaa, maksaa, munuaisiaym. ja valmistaa niitä keittämällä tai paistamalla,joskus raaka maksa on herkkua koiralle.
   Joskus riittää kun laittaa hieman maustamatonta öljyä (rapsiöljyä)naksuihin.
   Sinun täytyy kokeilla itse pienissä erissä mikä koirallesi käy .
   Netti on myös kotitekoisia koiranruoka ohjeita hyvistä raaka-aineista ja niitä voi ihminenkin syödä. Ellet löydä suomenkielisiä niin etsi ruotsinkielellä hemlagad hundmat.

   • Anonyymi

    Niin on.


  • Anonyymi

   Itse laitan koirille kuivamuonan (Orijen) sekaan lihaa (nauta, possu ,heppa, lammas, kana, kalkkuna jne), Nirsoimmalle noin puolet ja puolet suhteella, muille vähemmän.

   • Anonyymi

    Tämä oli hyvä vastaus. Koira on sama eläin kuin susi ja näinollen lihansyöjä. Teollisuuden valmistamat kuivat papanat ovat toki koiralle tarkoitettuja, mutta eivät ne ole parasta ruokaa koiralle. Lihaa lautaselle.


  • Anonyymi

   Kun minun suurikokoinen koira nirsoilee, nii yleensä laitan nappuloiden sekaan raa'an tai keitetyn/paistetun kananmunan tai ruskistan esim. kanan tai kalkkunan jauhelihaa kyytipojaksi. Märkäruoka annospussit olen kanssa todennut toimivaksi. Tosin tipsun pieni koko voi tuottaa hieman vaikeuksia, esim yksi kastikepussi ruoan sekaan sille voi olla jo liikaa, et mitä sille lopulle sitten tehdä? Ehkä pussinsulkijalla kiinni ja takas kaappiin seuraavaa kertaa varten.

   • Anonyymi

    Kiitos vinkeistä!:)


  • Anonyymi

   Meillä annetaan 1/3 yhtä laadukasta nappulaa, 1/3 toista (kostutettuina) ja 1/3 jauhelihaa raakana. Ei nirsoile. Sitäpaitsi nirsoilu loppuu kun tulee nälkä. Sitten lisäksi ruoantähteitä kuten kalan nahkoja ja keitettyjä perkkeitä jne.

   • Anonyymi

    Kiitos!<3


  Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   204
   2769
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   142
   1839
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1465
  4. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   136
   1393
  5. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   473
   1220
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1137
  7. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   66
   973
  8. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   35
   959
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   95
   815
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   38
   759
  Aihe