Avopuolisoni on mitä rakastavin ja huomioivin persoona useimmiten. Toisinaan, usein työstressin seurauksena, hänestä tulee välinpitämättömän ja kylmä, jopa ilkeän oloinen. Hän on huono puhumaan ja hänellä lienee piirteitä myös erityisherkkyydestä. Pari kertaa parin vuoden aikana hän on saanut silmittömän raivokohtauksen jostain minun kommentistani/sanomisestani j silloin on hajonnut jokin tavara ja hän on käynyt myös käsiksi... Hänen mielialansa saattaa vaihtua äärilaidasta toiseen syystä, jota on vaikea käsittää. Hän on välillä ahdistunut ja hänellä on huono itsetunto, koska vaatii omilta suorituksiltaan paljon. Kun iskee huono aika, häntä taas ei kiinnosta mikään eikä kukaan. Nämä vaiheet kestävät yleensä päivän tai kaksi... Olenkin miettinyt, voisiko hänellä olla sekä erityisherkkyyttä että epävakaa persoonallisuus?
Epävakaa persoonallisuus
12
1627
Vastaukset
- Anonyymi
Jaa musta tuntuu että avain on se että hengittää välillä. Kenenkään kiukutteluja ei kenenkään tarvii hyväksyä.
- Anonyymi
Jos hänellä on BPD, olet vaarassa traumatisoitua vakavasti. Sinulta voi mennä työkyky ja elämänhalu. Eli jos tilanne alkaa käydä liian pahaksi, sinun kannattaa harkita lähtemistä, eikä jaksaa toisen sairautta. Hän kuitenkin voi jättää sinut hetkenä minä hyvänsä ja ilman isompia tunnontuskia.
- Anonyymi
Kauanko olette olleet yhdessä? Itselläni kokemusta epävakaan kanssa seurustelusta, en suosittele kenellekään.
- Anonyymi
Tuon runsaat 2 vuotta…
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuon runsaat 2 vuotta…
Huh huh, miten olet jaksanut? Itselleni riitti puolen vuoden tutustuminen josta muutama kuukausi seurustelua, meinasin seota itsekin, lähellä oli etten olisi pian mennyt kokonaan rikki. Onneksi ymmärsin lähteä, vaikka vaikeaa oli, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa kaikki yhteydenpito. Helposti jäävät roikkumaan ja koittavat ns. korjata kaiken ja saada toisen takaisin. Onneksi sain silmät päähän.
- Anonyymi
Sanotaan vaikka niin, että useimmat meistä kaipaa vakaata parisuhdetta.
- Anonyymi
Entä ADHD?
- Anonyymi
Juu, adhd. Minä epäilin itselläni epävakaata persoonallisuutta, mutta psykiatri sanoi, että koska minulla on pitkäaikaisia ystäviä... epävakailla kuulemma yleensä ei. Voi kuulemma liittyä adhd:hen tunnekuohut. Tunnistan kyllä yhä silti itseni epävakaan kuvauksesta. Raivoilu tulee enempi seurustelusuhteissa esille. Ystävyys/kaverisuhteissa haavoittuvuus ja herkkyys sietämättömille hylätyksi ja torjutuksi tulemisen tunteille ilmenee helpommin välttämisenä ja vetäytymisenä, joten se ei herätä niin toisten huomiota, vaikka minuun sattuu sisäisesti kovasti.
Exällä oli asperger ja epävakaan sekä epäsosiaalisen piirteitä. Hänen kanssa ollessa minä en juuri pimahdellut, kun piti varoa niitä hänen mielialojaan, mutta sehän ei taas sopinut alkoholismini kanssa, kun en voinut "vääriä" tunteita näyttää, niin ainoa tapa oli hukuttaa ne viinaan ja siitä hänen raivostelu vaan yltyi. Hänen aspergerissaan ei ollut itseeni eroa paljon muuta, kuin diagnoosi, parta ja tatuoinnit... No mustasukkainen ja jyrkkä myös, mutta meneekö se sitten sen epävakauden piikkiin vai aspergerin? Olen minäkin tietyissä asioissa keskivertoa jyrkempi... Mustasukkainen en niinkään. Hänen siskollaan myös asperger ja on mustasukkainen kavereistaankin, mutta on myös kehitysvammainen...
On ikävä usein tätä exää, koska tuntui, että hän ymmärsi minua niin hyvin. Vaikka juttu ei kyllä toiminut sitten... Ehkä se olisi toiminut jos olisin raitistunut kauan ennen kuin kohtasimme ja olisin sitten kestänyt katsoa selvästä päästä niitä kiukutteluita... Ja jos hän olisi käynyt jo vieläkin pidempään terapiassa, niin ehkä raivostelut ois tasoittuneet... Mutta ei varmaan koskaan. Tuntui olevan niin jyrkkä. Kaikki exät, joita oli monta kaameita pahiksia. Minä nyt sitten sinne jonon jatkeeksi :)- Anonyymi
Sinun psykiatrisi on väärässä. Jos on epävakaa persoonallisuushäiriö, niin usein ei ole montaakaan pitkäaikaista ystävyyssuhdetta mutta ne ovat kyllä täysin mahdollisia jos sinun ystäväsi ovat tarpeeksi kärsivällisiä luonteeltaan.
Lue tästä Käypä Hoito suositus: https://www.kaypahoito.fi/khp00074
Lisää voi lukea täältä: https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00994 (tämä artikkeli on helpompaa tekstiä) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sinun psykiatrisi on väärässä. Jos on epävakaa persoonallisuushäiriö, niin usein ei ole montaakaan pitkäaikaista ystävyyssuhdetta mutta ne ovat kyllä täysin mahdollisia jos sinun ystäväsi ovat tarpeeksi kärsivällisiä luonteeltaan.
Lue tästä Käypä Hoito suositus: https://www.kaypahoito.fi/khp00074
Lisää voi lukea täältä: https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00994 (tämä artikkeli on helpompaa tekstiä)Minullakin on väitetty olevan epävakaa persoonallisuus, ja siltikin minulla on pitkäaikaisia ystäviä.
Olen siis samaa mieltä, että se psykiatri on väittänyt jotain huuhaata.
Kenties on saattanut kyllä sanoa, että pitkäaikaiset ihmissuhteet eivät välttämättä onnistu, mutta ei se tarkoita sitä jokaisessa tapauksessa.
Yleisesti ajatellen, epävakaa persoonallisuus taitaa olla aika hankalaa tunnistaa diagnosoitavaksi saakka.
Aina jonkun mielestä joku on epävakaan oloinen, oli sitten kyseessä lääketieteellinen näkökulma tai ihan tavisten näkemys.
- Anonyymi
Epävakaa ihminen aiheuttaa turhia huolia toiselle. Tyyliin, haluat varmaan että kuolisin, kun näkemyserot olleet suuria (tilanteen kärjistyminen). Toinen joka tulee mieleen, riippuvuuden tunne (harha), joka on ristiriitainen, et varmaan kohtaamme vielä uudelleen (toive, joka ei tunnu todelta toiselle) tietyn ajan sisällä, kun on koettu vähemmän mieleinen kokemus toisen kanssa?
Harhainen tunne toisen tuntemasta todellisuudesta harvemmin johtaa hyvään epävakaan ihmisen kanssa. Kärjistymisiä, ylireakointeja saa kokea, jos on liian ymmärtäväinen epävakaata ihmistä kohtaan. Itse halusin ymmärtää liikaa toista, jossain vaiheessa epäilin toisesta epävakautta ja ajattelin, että haluan auttaa, joka oli omaa harhaisuutta, koska emme tunteneet toisia riittävästi.
Itsestä tuntuu, että kaikki on mahdollista, kun kohtaa epävakaan ihmisen. Ja en tarkoita sillä hyviä asioita toiselle. Synnyttää itselle samalla epäilevän luonteen, jolla uskallus ja uteliaisuus muita kohtaan vähenee. Hyväuskoisuuden määrä katoaa. Uskon puute hyvään toisessa, jota ei tunne vähenee, kun on kerran erehtynyt toisesta pahasti. - Anonyymi
Nettidiagnoosit on parhaita niiden viihdearvon vuoksi, raahaa puolisosi psykiatrille kysymyksinesi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1127267
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t374255törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/373752Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu4001980- 321467
- 351458
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi681438Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen1781116Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv121098Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:111030