Kumpi on järkevämpää?

Anonyymi-ap

Onko järkevämpää tehdä stressaavaa kokoaikatyötä, jotta saisi velkoja lyhennettyä mahdollisimman nopeasti ja kerrytettyä eläkettä vai tehdä osa-aikaisesti työtä, jotta elämästä pystyisi nauttimaankin?

Velkaa ulosotossa on n. 40 000e, vanhenevat lopullisesti n. 3-5v päästä. Kk-tulot bruttona 2600e, lyhennyksiin pystyisin käyttämään 1000e/kk. Tämä vaihtoehto kuitenkin on todella kuluttava, koska kuormitun työstä niin paljon ettei elämääni mahdu muuta sisältöä.

Osa-aikatyössä tekisin töitä 4pv viikossa, jolloin saisin yhden "extra-vapaan", jolloin olen huomannut palautuvani ja elämään tuntuu mahtuvan muutakin kuin työ. Tämä vaihtoehto tietysti maksaa velkoja hitaammin.

7

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä ihmeen kysymys tuo nyt on?
      Maksat tietysti niin paljon velkaasi velkojalle, kun kerkiät.
      Miksi ihmeessä ihmiset kyselevät kumpi on parempi? Palauttaa vähemmän vai enemmän toisten rahoja?

      Tuhannella eurolla kuukaudessa lyhennyksiin sinulla menee siis 3,3 vuotta maksaa koko velka, eli ehdit juuri mukavasti ajoissa. Hyvin lyhyt aika.
      Sitten voit ottaa niin rennosti, kuin haluat.

    • Anonyymi

      Jos sinulla käy niin huono tuuri, että jäät vielä eläkkeellekin ja elät vanhaksi, niin työeläkettä maksetaan vain tehdystä työstä. Takuueläkkeellä elävät eläkeläiset valittavat koko ajan, ettei sillä tule toimeen.

    • Anonyymi

      Älä kuormita itseäsi yhtään liikaa. On aivan toivotonta sellainen elämä, jossa pääasia eli elämä kuluu ja kuluttaa piippuun ja siitä saatu raha lihottaa vain ulosottoa ja voutia. Itse en ole ottanut mm. työtä vastaan ollenkaan enää sen jälkeen kun jouduin ulosottoon. No, tosin olen jo eläkeiässä, mutta en todellakaan pilaa elämääni tuntiakaan enempää jonkun tyhmän rahan vuoksi.

      Suomessa saa aina eläkkeen. Takuu- tai kansaneläkkeen. Itselläni on pieni työeläke plus kansaneläke, ihan hyvä.

    • Anonyymi

      Juu ei se vaan kannata rassata itteensä hajalle joittenkin tyhmien velkojen takia. Parempi ku Kääntää kylkeä 15 vuotta ja katselee ikkunasta räntäsateessa puskevia ihmisiä joilla on ehkä vähän enemmän rahaa muttei aikaa niistä iloita. Suomen uo on maailman tylyimpiä eikä se kestä vertailua ns. sivistysmaiden systeemeihin. Suojaosuus on naurettavan pieni , alle 700 /kk , uo:n kesto maailman kärkeä 15-25 vuoden kestoltaan. Murhastakin kärsii lyhyemmän rangaistuksen. Eli ei mitään järkeä kun ne lyhennyksetkin menis koronkoronkorkoihin ja hatusta vedettyihin kuluihin. Nyt vihdoin vissiin on tulossa 1 v kokeilu isommalla suojaosuudella (n. 900 / kk) joten joku pätkätöitä tai keikkaa heittävä saattaa jäädä jopa eloon tulevan talven sähkölaskuista. Kaupassa kun käy pari kertaa viikko niin lähes joka kerta on jo pitkään samojen tavaroiden hinta noussut. Viimeisen 3 viikon aikana mm. Wc-paperi oli ensin 2,49 , sitten 2,89 ja nyt viimeksi 3,29. Siinä saa ulosotto ja perintätoimistot imeä kintaitaan mun puolesta!

      • Anonyymi

        Uo:n kesto on täällä pitempi vain siitä johtuen, että täällä ei mikään estä kohtuutonta velkaantumista ja ulosottoon joutuvat reppanat, nykyään korostetusti nuoret aikuiset, ovat ehtineet kerätä jumalattoman kasan pikavippejä.

        Kun saadaan luottorekisteri joka estää ihmisiä ylivelkaantumasta, korjaantuu ennalta moni ulosoton ongelmista. Tämän lisäksi peruskouluun tarvittaisiin pakolliset talouden oppitunnit, jotta ihmiset oppisivat kuinka velka ja korko toimivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uo:n kesto on täällä pitempi vain siitä johtuen, että täällä ei mikään estä kohtuutonta velkaantumista ja ulosottoon joutuvat reppanat, nykyään korostetusti nuoret aikuiset, ovat ehtineet kerätä jumalattoman kasan pikavippejä.

        Kun saadaan luottorekisteri joka estää ihmisiä ylivelkaantumasta, korjaantuu ennalta moni ulosoton ongelmista. Tämän lisäksi peruskouluun tarvittaisiin pakolliset talouden oppitunnit, jotta ihmiset oppisivat kuinka velka ja korko toimivat.

        "Tämän lisäksi peruskouluun tarvittaisiin pakolliset talouden oppitunnit, jotta ihmiset oppisivat kuinka velka ja korko toimivat."

        Opetetaan peruskoulussa ruotsiakin, mutta moniko sitä tässä maassa oikeasti osaa?

        Ihmiset valehtelevat usein lainaa hakiessaan. Liioittelevat tulojaan ja unohtavat mainita aiemmista veloistaan. Tähän tulee velkojen osalta muutos, kun Suomeen saadaan positiivinen luottorekisteri.

        Huom. Suomessa on tulorekisteri. Ei ikinä kannata antaa lupaa ulkopuoliselle palvelulle (kuten lainafirman analysointiohjelma) käyttää oman tulorekisterin tietoja. Tämä on myös viranomaisten suositus. https://www.vero.fi/tulorekisteri/yksityishenkilöt/


    • Anonyymi

      Riippuu onko tuo yksi velka vai useampi, eli minkä verran tulee taulukkomaksuja yms.

      Jos velat vanhenee 3-5 vuodessa niin melkein oman terveyden perusteella valitsisin 4pv/vko järjestelyn, koska rahan takia ei kannata itseään rikkoa. Laskitko paljonko tuolla järjestelyllä jää rahaa ulosoton jälkeen käteen? Maksatko velkaa ns vapaaehtoisesti vai maksukiellon kautta? Tuleeko oikeus toimeentulotukeen? Onko sinulla auto, miten pitkä työmatka, työsuhde-etuja...?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      52
      2521
    2. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      24
      2056
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      54
      1898
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      132
      1706
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      132
      1424
    6. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      131
      1358
    7. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1184
    8. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      444
      1117
    9. Olet tosi lapsellinen...

      Ja kiva harrastus tämä palstailu sulla. Lisää uskottavuutta ja luotettavuutta paljon. 🙄 Eipä sillä onneksi enää ole väl
      Ikävä
      44
      985
    10. Outoa toimintaa kaikkinensa

      Jotenkin sairashan se sinäkin olet.
      Ikävä
      29
      969
    Aihe