Kaapelimodeemin tulevaisuus?

Anonyymi-ap

Osaako kukaan kertoa, millaiselta kaapelimodeemin tulevaisuus näyttää tekniikkana? Tuleeko jokin toinen tekniikka (kiinteä tai mobiili) syrjäyttämään tai tekemään sen vanhanaikaiseksi lähiaikoina? Kuinka järkevää on tehdä kolme tai viiden vuoden määräaikaisia kaapelimodeemisopimuksia?

15

1077

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eipä se miksikään vanhene mikäli nopeudet vain riittää omaan käyttöön.

  • Anonyymi

   Kaapelitekniikka on jo elinkaarensa loppupuolella. Sitä on korvattu melko ahkerasti kuidulla ja esim. monissa kaapelitalouksissa varsinaisen kaapelin osuus on enää kiinteistön ulkopuolella olevasta jakokaapista kiinteistöön. Näin myös kerrostalokompleksissa, jossa itse asun. Kuituyhteys operaattorilta jakokaapille ja jakokaapista vanha kaapeliyhteys kiinteistöön. Täällä on suunnitteilla jo kuituyhteyden rakentaminen ja kun se toteutuu, on taas yhden taloyhteisön kohdalla kaapelitekniikka siirtynyt ajasta iäisyyteen. Mobiiliverkko ei tule uhkaamaan kiinteää yhteyttä vielä hyvin pitkään aikaan. Kuituun investoidaan suuria rahoja yhteyksien kehittämiseksi, joten se tullee pysymään vielä kymmeniä vuosia. Kun joskus mobiiliverkot saadaan toimimaan luotettavasti ja laadukkaasti, niin se todennäköisesti tulee vähentämään kiinteiden yhteyksien tilaamista ja käytön vähenemisen myötä alkaa sitten valokuitukin lähestymään elinkaarensa loppua.

   • Anonyymi

    Ei ole elinkaaren lopussa. Kaapelitelevisio jyllää edelleen..


   • Se, millä tekniikalla infra toteutetaan asunnon ulkopuolella ei ole kuluttajan ongelma. Meille tulee kuitu asuntoon, mutta sitä ei käytetä, koska laajakaista tulee kaapelista kaapelista. Ei pätkääkään kiinnosta miten DNA sen signaalin kaapelissa välittää. Kuidun takia sai DBA:lta paremman sopimuksen. Meillä ilmainen on 10 Mbit/s, kun muilla samaan aikaan oli 2 Mbit/s.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole elinkaaren lopussa. Kaapelitelevisio jyllää edelleen..

    Jylläähän se, kun kaapelinettiä ei ole vielä lopetettu. Mutta kyllä se on elinkaarensa LOPPUPÄÄSSÄ, mikä on täysin selvää valonkuidun yleistyessä. Uusi tekniikka korvaa aina vanhan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole elinkaaren lopussa. Kaapelitelevisio jyllää edelleen..

    Juu mutta kuidussa se kaapeli-tv ja kaapelinettikin nykyään kulkee eli ei kaapeli-tv mihinkään kuole moneen vuoteen/vuosikymmeneen. Runkoverkot vaan vaihtuu kuituverkkoihin mutta loppukäyttäjälle tämä ei näy mitenkään muuten kuin siten ettei tv-kanavien kuva ja netti enää pätki ja netti on nopeampi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juu mutta kuidussa se kaapeli-tv ja kaapelinettikin nykyään kulkee eli ei kaapeli-tv mihinkään kuole moneen vuoteen/vuosikymmeneen. Runkoverkot vaan vaihtuu kuituverkkoihin mutta loppukäyttäjälle tämä ei näy mitenkään muuten kuin siten ettei tv-kanavien kuva ja netti enää pätki ja netti on nopeampi.

    Se tarkoittaa sitä, että verkot on jakokaapeille asti kuitua ja niistä rakennuksiin vanhalla kaapelitekniikalla. Jos taloyhtiö päättää investoida kuituyhtyksiin, niin kyllä se kaapelinetin osuus siinä vain katoaa. Ja fakta on, että yksi taloyhtiö toisensa jälkeen on jo uusinut rakennusten verkkoinfran kuituun. Kaapelinetti on jo vanhaa ja poistuvaa tekniikkaa.


  • Ajattelitko, että firma lopettaa palvelun, mutta jatkaa laskutusta? En ole kuullut viiden vuoden sopimuksista. Onko nyt kyse ihan kaapelin vedosta taloon?

   • Anonyymi

    En ajatellut että palvelu loppuu sopimusaikana, mutta että jos vaikka kahden-kolmen vuoden päästä olisi tarjolla parempaa tekniikkaa ja on tehnyt sopimuksen viiden vuoden maksamisesta, niin sitten harmittaisi olla vielä vanhassa sopimuksessa kiinni.


  • Anonyymi

   Kaapeli se valokuitukaapelikin on! Koska yleensä jakamoihin tulee kuituja x-kpl kerralla josta sitten haaroitetaan tarvittaessa kohteeseen kuten esim. meillä tehty kun koneelle tulee suora 10 Gb kuitu.

   • Anonyymi

    Kaapelinetti ja kuitunetti kyllä erotellaan ihan selkeästi jo käytännön syistä.


  • Anonyymi

   Jos kansainväliset tietoliikennekaapelit katkeilevat Venäjän niitä sabotoidessa niin kaapelitelevisio toimii varmemmin kuin kaapeli-internetin kautta katsottava televisio.

   • Anonyymi

    tv ja netti tulee samaa kaapelia pitkin. Siksi kaapelinettitalouksissa käytetään yleensä splitteriä jakamaan tv-signaali ja nettisignaali omiin johtoihinsa. Mutta juttusi Venäjästä nyt ei ole relevantti. Se on lähinnä läntisen median propagoivaa spekulointia.


  • Anonyymi

   Kaapeli netti tuskin katoaa mihinkään vielä moneen vuoteen, sillä sille löytyy edelleenkin käyttäjiä.

   Ei ole palvelutarjoajan saatikka kuluttajan kannalta kovinkaan kustannustehokasta ylläpitää valokuitua alle 50 Mb/s yhteyksissä, vai suostutko maksamaan 70€ kuussa modeemista ja 50/50 Mb/s laajakaistasta, kun samaan hintaan saat 1000/500 Mb/s yhteyden?

   Kerrostaloissakin usein on juurikin 1Gb/s yhteys, joka on jaettu jokaisen asuntoon ja rajattu n. 10Mb/s, siksi yhteiskäytössä olevat yhteydet takkuilee, samaa kaistaa raiskaa muutkin kuin vain 1 käyttäjä.

   Vielä toistaiseksi kaapeliyhteys on ainoa, joka tarjoaa saman lataus ja lähetys nopeuden, sellaiset vain maksavat hunajaa, ja useimmiten joudut tekemään yrityssopimuksen tai etsimään paikallisen palvelutarjoajan

   • Anonyymi

    Kerrostalojen yhteyttä ei ole jaettu..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   3550
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   409
   1919
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   45
   940
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   60
   812
  5. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   101
   811
  6. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   803
  7. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   289
   796
  8. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   21
   786
  9. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   252
   756
  10. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   75
   725
  Aihe