Kaapelimodeemin tulevaisuus?

Anonyymi-ap

Osaako kukaan kertoa, millaiselta kaapelimodeemin tulevaisuus näyttää tekniikkana? Tuleeko jokin toinen tekniikka (kiinteä tai mobiili) syrjäyttämään tai tekemään sen vanhanaikaiseksi lähiaikoina? Kuinka järkevää on tehdä kolme tai viiden vuoden määräaikaisia kaapelimodeemisopimuksia?

16

1455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä se miksikään vanhene mikäli nopeudet vain riittää omaan käyttöön.

    • Anonyymi

      Kaapelitekniikka on jo elinkaarensa loppupuolella. Sitä on korvattu melko ahkerasti kuidulla ja esim. monissa kaapelitalouksissa varsinaisen kaapelin osuus on enää kiinteistön ulkopuolella olevasta jakokaapista kiinteistöön. Näin myös kerrostalokompleksissa, jossa itse asun. Kuituyhteys operaattorilta jakokaapille ja jakokaapista vanha kaapeliyhteys kiinteistöön. Täällä on suunnitteilla jo kuituyhteyden rakentaminen ja kun se toteutuu, on taas yhden taloyhteisön kohdalla kaapelitekniikka siirtynyt ajasta iäisyyteen. Mobiiliverkko ei tule uhkaamaan kiinteää yhteyttä vielä hyvin pitkään aikaan. Kuituun investoidaan suuria rahoja yhteyksien kehittämiseksi, joten se tullee pysymään vielä kymmeniä vuosia. Kun joskus mobiiliverkot saadaan toimimaan luotettavasti ja laadukkaasti, niin se todennäköisesti tulee vähentämään kiinteiden yhteyksien tilaamista ja käytön vähenemisen myötä alkaa sitten valokuitukin lähestymään elinkaarensa loppua.

      • Anonyymi

        Ei ole elinkaaren lopussa. Kaapelitelevisio jyllää edelleen..


      • Se, millä tekniikalla infra toteutetaan asunnon ulkopuolella ei ole kuluttajan ongelma. Meille tulee kuitu asuntoon, mutta sitä ei käytetä, koska laajakaista tulee kaapelista kaapelista. Ei pätkääkään kiinnosta miten DNA sen signaalin kaapelissa välittää. Kuidun takia sai DBA:lta paremman sopimuksen. Meillä ilmainen on 10 Mbit/s, kun muilla samaan aikaan oli 2 Mbit/s.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole elinkaaren lopussa. Kaapelitelevisio jyllää edelleen..

        Jylläähän se, kun kaapelinettiä ei ole vielä lopetettu. Mutta kyllä se on elinkaarensa LOPPUPÄÄSSÄ, mikä on täysin selvää valonkuidun yleistyessä. Uusi tekniikka korvaa aina vanhan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole elinkaaren lopussa. Kaapelitelevisio jyllää edelleen..

        Juu mutta kuidussa se kaapeli-tv ja kaapelinettikin nykyään kulkee eli ei kaapeli-tv mihinkään kuole moneen vuoteen/vuosikymmeneen. Runkoverkot vaan vaihtuu kuituverkkoihin mutta loppukäyttäjälle tämä ei näy mitenkään muuten kuin siten ettei tv-kanavien kuva ja netti enää pätki ja netti on nopeampi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu mutta kuidussa se kaapeli-tv ja kaapelinettikin nykyään kulkee eli ei kaapeli-tv mihinkään kuole moneen vuoteen/vuosikymmeneen. Runkoverkot vaan vaihtuu kuituverkkoihin mutta loppukäyttäjälle tämä ei näy mitenkään muuten kuin siten ettei tv-kanavien kuva ja netti enää pätki ja netti on nopeampi.

        Se tarkoittaa sitä, että verkot on jakokaapeille asti kuitua ja niistä rakennuksiin vanhalla kaapelitekniikalla. Jos taloyhtiö päättää investoida kuituyhtyksiin, niin kyllä se kaapelinetin osuus siinä vain katoaa. Ja fakta on, että yksi taloyhtiö toisensa jälkeen on jo uusinut rakennusten verkkoinfran kuituun. Kaapelinetti on jo vanhaa ja poistuvaa tekniikkaa.


    • Ajattelitko, että firma lopettaa palvelun, mutta jatkaa laskutusta? En ole kuullut viiden vuoden sopimuksista. Onko nyt kyse ihan kaapelin vedosta taloon?

      • Anonyymi

        En ajatellut että palvelu loppuu sopimusaikana, mutta että jos vaikka kahden-kolmen vuoden päästä olisi tarjolla parempaa tekniikkaa ja on tehnyt sopimuksen viiden vuoden maksamisesta, niin sitten harmittaisi olla vielä vanhassa sopimuksessa kiinni.


    • Anonyymi

      Kaapeli se valokuitukaapelikin on! Koska yleensä jakamoihin tulee kuituja x-kpl kerralla josta sitten haaroitetaan tarvittaessa kohteeseen kuten esim. meillä tehty kun koneelle tulee suora 10 Gb kuitu.

      • Anonyymi

        Kaapelinetti ja kuitunetti kyllä erotellaan ihan selkeästi jo käytännön syistä.


    • Anonyymi

      Jos kansainväliset tietoliikennekaapelit katkeilevat Venäjän niitä sabotoidessa niin kaapelitelevisio toimii varmemmin kuin kaapeli-internetin kautta katsottava televisio.

      • Anonyymi

        tv ja netti tulee samaa kaapelia pitkin. Siksi kaapelinettitalouksissa käytetään yleensä splitteriä jakamaan tv-signaali ja nettisignaali omiin johtoihinsa. Mutta juttusi Venäjästä nyt ei ole relevantti. Se on lähinnä läntisen median propagoivaa spekulointia.


    • Anonyymi

      Kaapeli netti tuskin katoaa mihinkään vielä moneen vuoteen, sillä sille löytyy edelleenkin käyttäjiä.

      Ei ole palvelutarjoajan saatikka kuluttajan kannalta kovinkaan kustannustehokasta ylläpitää valokuitua alle 50 Mb/s yhteyksissä, vai suostutko maksamaan 70€ kuussa modeemista ja 50/50 Mb/s laajakaistasta, kun samaan hintaan saat 1000/500 Mb/s yhteyden?

      Kerrostaloissakin usein on juurikin 1Gb/s yhteys, joka on jaettu jokaisen asuntoon ja rajattu n. 10Mb/s, siksi yhteiskäytössä olevat yhteydet takkuilee, samaa kaistaa raiskaa muutkin kuin vain 1 käyttäjä.

      Vielä toistaiseksi kaapeliyhteys on ainoa, joka tarjoaa saman lataus ja lähetys nopeuden, sellaiset vain maksavat hunajaa, ja useimmiten joudut tekemään yrityssopimuksen tai etsimään paikallisen palvelutarjoajan

      • Anonyymi

        Kerrostalojen yhteyttä ei ole jaettu..


    • Anonyymi

      Kirjoittelin parisen vuotta sitten näkemyksiäni ja nyt se toteutui meidän kiinteistössä. Valokuituverkkoa yleensä on jo pitkään vedetty palveluntarjoajilta kiinteistöjen läheisyyteen ja siitä eteenpäin se jatkuu kiinteistöihin vanhalla kaapelitekniikalla. Nyt on meidän kerrostalokompleksin kaapeliverkko purettu ja tilalla valokuitutekniikka. Eli näin taas viiden kiinteistön osalta kaapelitekniikka siirtyi historiaan. Kaapelitekniikka todellakin on elinkaarensa loppupuolella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe