Mestari on aina oikeassa.

Anonyymi-ap

Tänään saatiin lukea kummia, kun julkisuuteen saapui tieto, että hallitus on "salaa" valmistellut strategia muutosta, jolla valmistaudutaan tulevaisuuden haasteisiin ja parempiin tuloksiin huippu-urheilussa.

Muutosta vastaan ovat hyökänneet voimakkaasti, tämän hetken suurimmat edunsaajat, etunenässään liiton oma työntekijä ja hänen puolisonsa, entinen maajoukkueurheilija.

Maassa ei heidän mielestään ole kuin yksi totuus ja se totuus tulee itsensä mestarin kynästä. Syyllisiä löytyy kyllä kaikkialta muualta, mutta oman toiminnan reflektointi tuntuu olevan kovasti vaikeaa. Näin siitäkin huolimatta, ettei yhdeksään vuoteen ole tullut ensimmäistäkään kunnon tulosta arvokisoista.

Mieleen ei muistu sekään, että yhdeksän vuotta sitten mestari itse pelasi itselleen nykyisten tehtävänsä ja sitä ennen vielä kouluttautui tehtävään liiton kustannuksella. Koulutus vaan ei ilmeisesti ollut riittävän laadukas, kun hommasta ei ole mitään tullut. Kaikki tämä tuli salaa ja yllättäen, kuin pääministerin paperit aikanaan, mutta se on eri asia ilmeisesti.

Mestarin mielestä tuottamattomuus johtuu heikosta panostuksesta. Toinen valkku olisi pitänyt hommaan saada, ei liene vaikeaa arvata, ketä tähän pestiin oli kaavailtu. Tehtävää on kuulemma yhdelle miehelle liikaa, mikä kummastuttaa maallikkoa, normaalisti kun töitä tehdään kahdeksan tuntia päivässä ja enemmänkin, jos tarve vaatii. Lienee niin, että joogatuntien, kurssien ja somepäivitysten tekeminen vie niin paljon aikaa, ettei muuhun enää kerkeä.

Nopeasti unohtui myös syksyllä annettu lupaus väistyä valmentajan pallilta, jos niin halutaan. No nyt sitä sitten testataan, onko mestarin sana miehen sanan mittainen. Ei siltä vaikuta.

11

424

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olipas paukku! Hienoa, että vihdoin on uskallettu ottaa ensimmäinen askel kohti parempia aikoja.

  • Anonyymi

   Lahkolaiset ovat nousseet puolustamaan messiasta. Melkoinen via dolorosa tästä kehkeytyykin, kun uhrikin on annettu jo vuonna 2015.

  • Anonyymi

   Perseennuolemisen kultamitali annetaan Mr. Hydelle, niin syvällä käy kieli ruskeassa reiässä.

   Olisi vain kehuessaan eritellyt, että mitä ihmeen menestystä tässä on viimeisien vuosien aikana Suomeen saatu.

   Niin noloa.

  • Anonyymi

   Olen vuosien saatossa kritisoinut hallitusta sen saamattomuudesta, mutta nyt täytyy nostaa hattua rohkeudesta ja aloitekyvystä. Onkin korkea aika purkaa tämä "huippuvalmennushimmeli".

   Näin pääkaupunkiseudulta asiaa katsellen oli aikanaa aivan käsittämätön päätös viedä valmennuskeskus Turkuun.

   Ymmärrän kyllä, että turkulaiset lobbasivat koko rintamalla valmennuskeskusta itselleen, paikallitset seurat uskottelivat tekevänsä yhteistyötä ja urheiluakatemiankin saivat mukaan tukemaan hanketta. Mutta siihen kaikki sitten jäikin. Ilmeisesti turkulaisten luottamus ei NOVin taitoihin lopulta ole ollut kummoinen kun harjoittelumahdollisuutta ei ole sen laajemmin hyödynnetty. Sinällään en tietysti ihmettele, ettei luottamusta löydy, poomsevalmentaja ei ole päässyt voimisteluliikkeistään eroon edes yhdeksän vuoden työharjoittelussa. Harjoitteleeko valmennuskeskuksessa 20 urheilijaa tällä hetkellä? Enpä usko.

   Tulokset? Niistä on vaikea kirjoittaa mitään, koska niitä ei ole. Siksi tulokset onkin alettu laskemaan voitettuina otteluina ja voittamatta saatuina mitaleina. Siitä huolimatta hulluimmat hehkuttavat kuinka valmennuskeskuksen aikana Suomen taekwondon taso on noussut uudelle levelille? Mitä helvettiä kysynpä vaan? Parhaat suorittajat tulevat täältä Helsingistä. Pitemmällä aikavälillä arvokisamitalit on tulleet Suvi Mikkosen ja espanjalaisen valmennusjärjestelmän hedelminä. Kotimaisin voimin olemme saaneet olla tyytyväisiä, jos avoimista kisoista joskus jotain mitallikoppaan kolahtaa.

   Olisipa jatkettu Suvin ja Jesuksen, niin meilläkin voisi olla mitaleita. Mutta se ei käynyt, koska urheilijat eivät sopeutuneet toimintamalleihin ja kovempiin vaatimuksiin. Toki ilkeämielisimmät voisivat kuvitella, että urheilijoita oli ohjeistettu pistämään hanttiin, jotta saadaan olympiavalmentajan paikka auki.

   9 vuotta on yritetty turhaan. Hulluimmat uskovat, että kulman takana odottaa menestys joka tällä järjestelmällä voidaan saavuttaa. Ei pidä paikkaansa, siihen ei ole yhtään järkiperäistä syytä uskoa. Uskovaiset eivät tosin järkiperäisiä syitä tarvitse, mikä tämänkin aiheen ympärillä velloneessa keskustelussa on mahdollista havaita.

  • Anonyymi

   Hahaa... siinä jäi luu vetävän käteen. Hallituksen umpihullu idea viedä valmennuskeskus Helsinkiin on torpattu.

   Ja hyvä niin, sillä aikojen saatossa on nähty, ettei pääkaupungissa ajatella kuin omaa napaa. Ilmeisesti ymmärtävät sen itsekin.

   Mielenkiinnolla odotan tietoa millaisia seuroja paikalla on ollut.

  • Anonyymi

   Ilmeisesti mestarin tukijoukot ja hallituksen reppanoihin jotenkin kytkeytyvät seurat. Muita homma ei ilmeisesti kiinnostanut. Se kertoo kaiken tarpeellisen asioiden tilasta.

   Puhukaa taekwondosta ja puhukaa huippu-urheilusta, mutta älkää samassa lauseessa.

  • Anonyymi

   No hyvähän se on että on aina oikeassa. Kiitos mestarimme

  • Anonyymi

   Nyt ovat neropatit keksineet sponsorit ja lisenssimyynnin.

   Menkää kysymään neuvoa Jesus Ramalilta, jonka valmennuksessa meillä olisi mahdollista ollut olla pidempäänkin, mutta huippuvalmentajamme savusti hänet ulos. Jesus on ainoa valmentaja jonka treeneissä koin kehittyväni, sen jälkeen tarjonta on nolla.

   Ikävä juttu suomalaisen taekwondon kannalta, kun katsoo millaista jälkeä Jesus tekee. olympiamitali ja muita mitaleja kasapäin. Mutta onhan meillä huippuvalmentaja ja hänen aisaparinsa.

   Jesuksella näyttää olevan myös sponsoreita. Meillä ei. Osaatteko sanoa miksi?

   Ja ne lisenssit? Kuka haluaa tukea nykyistä toimintaa? Rahat menevät kankkulan kaivoon, kun turkulaiset yrittävät leikkiä huippu-urheilutoimijoita. Minä ostin viimeisen lisenssini ennen kuin Suorelan hallitus potkaistiin pellolle. Ei enää ikinä.

   Taekwondoliitto ei ansaitse senttiäkään, koska tuhlaa ne turkulaiseen sekundaan.

   Kuinka ne kehtaavat?

  • Anonyymi

   Mitä te ulisette. Get over it!

   NOV Jarkko Mäkisen ansiota on suomalaisen taekwondon taso. Menisitte ulinan sijaan hänen oppiinsa, niin saisitte itsekin tuloksia aikaan.

   Hänen osaamisensa on ylivertaista, huomaatte sen, kun vertaatte esimerkiksi Niko Saarisen fyysisiä ominaisuuksia, taktis-teknistä osaamista ja erityisesti liikkuvuutta muihin suomalaisiin miesurheilijoihin. Onko kukaan kotimainen urheilija kyennyt haastamaan Nikoa vuosiin? No ei ole.

  • Anonyymi

   Mäkinen ei osaa kuin selitellä. Hänen ansiotaan on kyllä tason ja urheiljoiden määrän lasku. Kuka haluaa olla sellaisessa toiminnassa kun amatööri leikkii ammattilaista.

   Olympiakomiteassakin tuntuu olevan niin umpihullua porukkaa, että vielä haluavat jatkaa Mäkisen uraa. Ja hallituksessa samat naamat jatkaa vuodesta toiseen, eivätkä saa mitään aikaan.

  • Anonyymi

   Täältähän löytyi mielenkiintoinen kierre. Eikö kukaan siis uskalla sanoa olympiakomitean Heikkiselle, että ihan turhaan tuhlaa rahaa ja esittää joviaalia urheilujohtajaa?

   Nyt homma seis ja koko porukka vaihtoon, niin valmentajat kuin hallituskin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   282
   2720
  2. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   305
   2222
  3. Lapulais poika.

   Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
   Lapua
   50
   1749
  4. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   95
   1667
  5. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

   Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
   Iisalmi
   56
   1412
  6. Hyvää iltaa miehelle

   Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
   Ikävä
   175
   1269
  7. Haluaisin kertoa sulle

   Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
   Tunteet
   91
   1053
  8. Sofia ei tee enää lomareissuja

   Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1016
  9. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   59
   951
  10. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   54
   944
  Aihe