Onko jollakin diagnosoitu ohimolohkorappeuma?

Anonyymi-ap

Olen vähän yli 60 v. Kirjoitan työssäni aika paljon. Yleensä juridista tekstiä, jolloin ilmaisun on oltava prikulleen oikein ja yksiselitteinen. Jo vuosia sitten alkoivat tavut tippua välistä pois. Tänä vuonna on ollut ongelmia sanojen sijapäätteiden kanssa. Välillä pitää oikein jäädä jankkaamaan sanaa, miten se taipuisi tilanteen vaatimalla tavalla. Sanoja jää välistä pois. Suusta putkahtelee täysin päinvastaisia sanoja kuin tarkoitan, esim. pitäisi sanoa oikealle, sanon vasemmalle. Ylös, kun tarkoitan alas. Tai sitten tulee ihan väärä sana, jolla ei ole mitään asiayhteyttä tarkoitettuun sanaan eikä sana kuulosta edes jotenkin samanlaiselta. Joskus puhe takkuaa, se vain katkeaa. Muistitesti meni hyvin. Osin varmaan sen vuoksi, että muutama vuosi sitten kävin myös ja jotain oli jäänyt pitkäkestoiseen muistiin. Silloin olin kärsinyt vuosia unettomuudesta ja ajatus takkusi. Nyt pari vuotta olen nukkunut melko normaalisti. Tulos oli parempi kuin ensimmäisellä kerralla.

Oireet sopivat ohimolohkorappeumaan. Onko sinulla tai läheiselläsi diagnoosi? Olisi mielenkiintoista tietää, miten helposti käytännössä diagnoosi on tullut ja miten se on tehty.

4

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa mennä yksityiselle neurologille tai pyytää lähete julkiselle jos epäilee että on sairastunut. Tuo voiolla jokin muukin sairaus, esim. verenkieroperäistä, mutta se kannattaa selvittää:)

    • Anonyymi

      Minulla on ollut vähän samantyylisiä oireita ja mm. kirjoittamani tekstit pitää oikolukea tarkasti koska kirjaimia voi puuttua. Lisäksi sellainen hassu oire että "kuulen" jonkun puheen virheellisenä vaikka puhuja on varmasti sanonut sanan oikein mutta miellän sen väärin. Pari vuotta sitten löytyi sattumalöytönä pieni aivokasvain, mutta seurantakuvaus on vasta tulossa joten en tiedä olisiko kasvain kasvanut ja aiheuttaisi kyseiset oireet.

    • Anonyymi

      Itsellä on se käsitys, että otsa-ohimolohkojen viat vaikuttaa enemmän muistin huononemisen lisäksi käytökseen mitä taas et kuvaa yhtään eli: holtoton rahankäyttö, kaikkinainen muu impulsiivisuus, sopimaton ja estoton käytös.

      Mulla esiintyy itsellä enemmän tai vähemmän kertomiasi oireita paitsi tollasiakirjoitusvirheitä (dysgrafia) ja on ajoittain vielä paljon vaikeampaakin ajatella ja sanoittaa puhumista. Oireesi sopii vasemman aivopuoliskon alueelle, ja tarkemmin mm. Brocan ja Wernicken alueet sekä Fasciculus Arcuatus ohjaa puhen toimintoja. Jos osaat enkkua, kannattaa lukea noita termejä sieltä, mutta kyllä suomeksikin löytää. Uni on aika herkkä juttu, häiriöt voi johtua vaikka mistä.
      Mars Mars neurologille!

      Mutta vielä taustasyistä... Omalla kohdalla magneettikuva (heikkoteslainen) ei näytä noissa vikaa, ei ole toiminnallista kuvausta eikä muutakaan selvää todistetta.
      Jos ajatellaan mitä selviä muutoksia on ollut ennen kuin mainittuja ollut: pahoja suola- ja nestetasapainon häiriöitä, 2 kunnon takaraivotälliä sekä 1 vasemman puolen otsa-ohimolohkon aluelle. Lisäksi on myötävaikuttavia syitä kuten depis, Panacod, rasitusuupumus, sosiaalinen hankaluus ennen muuta fyys oireiden vuoksi mikä ruokkii sos. ahdistusta (viimeisin tyystin oma arvio). Toisaalta sitten itselle helpompaa, muttei virheetöntä kaikki mikä on ns. läpeensä tuttua. Luonteva syy on se, että aivot selviää vähemmällä prosessoinnilla mutta onko kyse muusta, en tiedä.

      Monisairas

      • Anonyymi

        Ehkä vähän tarpeeton tarkennus, mutta tuo läpeensä tuttu voi olla myös joku ajankohtainen tai yleisesti kiinnostava juttu/ilmiö tai vaikka jollain tavoin yhteinen harrastus/mielenkiinnon kohde mistä itsellä edes jotain tietoa. Mutta siis myös aloittajan tapaan sisällöllisesti haastavaa.

        Mutta huhhuh, kun joku menee kertoon hyvin seikkaperäisesti jostain itselle täysin vieraasta ja epäkiinnostavasta harrastuksesta ummet ja lammet, puhumattakaan jotain ihan ihme teoriaa. Haluaisinpa, vaan nähdä miten ne mestaripuhujat, siis sosiaaliset neropatit niinku väitetty,näissä toimii! On tämäkin joskus toiminut paremmin, mut tuskinpa on pelkkää "puhevammaisuutta".

        Itse asiassa mulla ei ole eikä ole koskaan ollutkaan mitään puhumiseen tai edes sosiaaliseen käyttäytymiseen liittyvää diagnoosia. Oireet ei ole jatkuvia, ja mä lisäksi tiedän ja ymmärrän sekä huomaan mikä puheessa menee väärin. Varsinaisia sosiaalisen käyttäytymisen normi- ja tapavirheitä ei ole oikeastaan yhtään. Jos jotain onkin, on se tarkoituksellista.

        Monisairas


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1937
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe