Kuinka lähellä on kuolema?

Anonyymi-ap

11

410

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä niin läheltä liippas että hätäraketti olis pitäny ampua ennen tuota manööveriä ihan varmuudeksi.

  • Anonyymi

   Ihan yhtä helppoa tuossa on arvailla todennäköisyyksiä kuin jotain ihmisen aiheuttaman ilmastonlämpenemisen mahdollisuuksia.

  • Anonyymi

   Haluatko vähän avata kysymystäsi? Miksi tuossa olisi ollut kuolema lähellä?

   • Anonyymi

    Ilmeisesti käynti yksin keulakannella ilman valjaita ja pelastusliivejä? Tosin pelastusliivit eivät silloin muuta kuin viivästytä kuolemaa, jos tuolla sattuu tipahtamaan.

    Onkohan suurempi todennäköisyys kuolla tuossa kuin kävelemällä suojatiellä? En osaa arvioida. Suojatiellä kuolleita uutisoidaan useita vuodessa Suomessa, mutta tietysti myös siinä onneaan kokeilleita on valtavasti enemmän.

    En tiedä yhtään noin veneestä tippunutta, mutta varmasti niitä on. Muutaman suomalaisen purjeveneestä tippuneen ja kuolleen tiedän, mutta kaikkiin liittyy joko kova keli tai runsas alkoholin käyttö (tippuneet satamassa).


  • Anonyymi

   Onhan tuo pirun vaarallista, koska veneen heilahdusta ei kukaan pysty täysin varmasti ennustamaan. Tasapaino riittää vain siihen, mihin tasapaino riittää.

   Tilastollisesti asiaa on turha tarkastella, koska valtamerillä yksin seilaavia on hyvin pieni määrä, eikä luotettavia tilastoja pystytä muodostamaan.

   En mitenkään kritisoi kyseistä herrasmiestä. Jokaisella on oma maailmankatsomuksensa ja omat arvonsa. Jokainen ottaa riskejä, jotka riskien ottamisen arvoiseksi kokee.

   Itse en noin toimisi. Tuollainen huoleton pystykävely ilman otetta tai edes painon siirtoa kohti tukipistettä olisi minulle liian suuri riski. Ainakin yrittäisin siirtää painoa niin, että mahdollinen heilahdus heilauttaisi oikeaan suuntaan tai että painopiste pistäisi väärään suuntaan lähtevää heilahdusta vastaan.

   • Anonyymi

    Ihan sama onko valtamerellä yksin vai miehistöllä saaristossa. Ei se oleellisesti muuta putoamistodennäköisyyttä. Pudonneen kuoleman todennäköisyys toki muuttuu oleellisesti lähes nollasta lähes 100 prosenttiin.

    Kuinka moni tietää keulakannelta kaiteellisessa purjeveneestä mereen tippuneen? Mulle tulee mieleen vain yksi ja sekin on vain netin kautta tiedossa. Karilleajo Tjörn Runtissa 2009, kun idiootit ajavat kovassa tuulessa rinnakkain erittäin kapeassa ja karikkoisessa salmessa oikaistakseen hieman.
    https://youtu.be/gTVdHzIgGZg?t=300


   • Anonyymi

    Aika kaukaa haettua, että tuossa nyt olisi tapahtunut jotain pirun vaarallista. On totta, että erityisen turvallisuusorientoitunut ei noin kannella liikkuisi, mutta ihan tavallista toimintaa ja putoamisen todennäköisyys hyvin pieni. En tiedä oletko huomannut, mutta täällä kotivesillä harvalla on edes mitään jacklineja asennettuna ja vielä harvemmalla näkyy liiveissä mitään millä siihen kiinnittyä. Varmaan kuitenkin liikkuvat kannella. Täälläkin noin juhannukseen asti ja taas nyt syksyllä putoaminen on varsin vaarallista, ellei mukana ole pätevä miehistö ja keli kohtuullinen. Keskivertoperhemiehistöltä ei pudonneen kipparin pelastaminen onnistu, jos on vähänkin keliä. Ja aika moni meistä liikkuu myös yksin.

    Itselläni on kyllä jacklinet veneessä ja liiveissä kokoajan turvaremmi käyttövalmiudessa, mutta ei sitä läheskään aina tule käytettyä. Vain olosuhteiden sitä vaatiessa. En ole jalkakäytävällä kulkiessanikaan millään kiinnitettynä pysyäkseni pois tappavalta ajoradalta.


  • Anonyymi

   Ei ole kuolema kovinkaan lähellä, koska tuossa ei tapahdu mitään uhkaavaa. Ei horjahdusta, ei heilahdusta.

   Kuinka todennäköistä on sitten se, että horjahtaa, on toinen kysymys. Ja horjahtaa vieläpä niin, ettei saa otettua ajoissa kiinni jostain ja putoaa veteen asti. Ei se kovinkaan tavallista ole. Seurauksetovat silloin tietysti kohtalokkaita, mutta its tapahtuma on harvinainen. Ikämiehestä on myös kyse, mutta epäilemättä noin kokeneella purjehtijalla on jonkinlaiset merijalat eli hyvä tuntuma keinuvassa aluksessa liikkumiseen.

   Huomattavasti todennäköisempi seuraus horjahtamiselle tai kaatumiselkekin on se, että saa nirhauman jonnekin tai venäyttää kätensä. Siinäkään en näe erityisen suurta kuoleman riskiä, toki nirhauma saattaa toki tulehtua ja sitten sitä kituu verenmyrkytykseen Karibialla. Muistelen kuitenkin kuulleeni, että tarinan päähenkilö saattaa tietää jotain haavojen hoidostakin.

   Turvavaljaita voinee verrata turvavöihin. Olen autoillut 30 vuotta törmäämättä mihinkään. Vakavaan kolariin joutumisen todennäköisyys on varsin pieni, olipa minulla turvavöitä tai ei. Kolarin sattuessa turvavyön käyttö toki parantaa selviämismahdollisuuksiani merkittävästi, mutta itse vahingon todennäköisyyteen se ei vaikuta lainkaan.

   Turvavaljaat poistavat veteen putoamisen riskin lähes olemattomaksi - riskiä aiheuttaisivat kai lähinnä kiinnityksen pettäminen. Kuinka usein valjaiden kanssa kannella toimivat sitten kohtaavat horjahdustilanteita, joissa valjaat pelastivat varmalta suistumiselta, on itselleni täysi arvoitus. Kovassa kelissä pyrkisin itse kiinnittymään kaulassa toimiessani. Hyvällä kelillä yleensä en.

   Luultavasti veneestä putoaminen on todennäköisempää kuin auto-onnettomuuteen joutuminen, ainakin kuljetun matkan funktiona. Veneessä tai autossa vietettyyn aikaan nähden en osaa sanoa.

  • Anonyymi

   Turussa yksi nainen kuoli 5 vuotta sitten, kun pyörätiellä pyöräillessään horjahti hieman autotien puolelle ja jäin kuorma-auton alle. Ilmeisesti kaupungissa pyörätiellä pyöräillessä kuoleman riski on aina läsnä.

   • Anonyymi

    Tai siis en minä jäänyt, mutta se nainen jäi.


  • Anonyymi

   Kuolema on niin lähellä kuin haluat

   Ihmisistä tekee itsemurhan n 2%

   "Luonnollista" kuolemaa odotellessa voi lopppumetrit kivuliaita ja turhaannuttavia

   Virallista tapaa lopettaa elämänsä, Suomen valtio ei salli edes kuoleman kielissä olevalle, tässäkin asiassa täytyy vain olla omatoiminen, kun asian kokee mahdollisuudeksi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   266
   11991
  2. 735
   4528
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   157
   2202
  4. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   184
   1734
  5. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   164
   1669
  6. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   220
   1116
  7. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   47
   1063
  8. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   189
   1051
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   1005
  10. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   434
   903
  Aihe