Kuinka lähellä on kuolema?

Anonyymi-ap

11

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä niin läheltä liippas että hätäraketti olis pitäny ampua ennen tuota manööveriä ihan varmuudeksi.

    • Anonyymi

      Ihan yhtä helppoa tuossa on arvailla todennäköisyyksiä kuin jotain ihmisen aiheuttaman ilmastonlämpenemisen mahdollisuuksia.

    • Anonyymi

      Haluatko vähän avata kysymystäsi? Miksi tuossa olisi ollut kuolema lähellä?

      • Anonyymi

        Ilmeisesti käynti yksin keulakannella ilman valjaita ja pelastusliivejä? Tosin pelastusliivit eivät silloin muuta kuin viivästytä kuolemaa, jos tuolla sattuu tipahtamaan.

        Onkohan suurempi todennäköisyys kuolla tuossa kuin kävelemällä suojatiellä? En osaa arvioida. Suojatiellä kuolleita uutisoidaan useita vuodessa Suomessa, mutta tietysti myös siinä onneaan kokeilleita on valtavasti enemmän.

        En tiedä yhtään noin veneestä tippunutta, mutta varmasti niitä on. Muutaman suomalaisen purjeveneestä tippuneen ja kuolleen tiedän, mutta kaikkiin liittyy joko kova keli tai runsas alkoholin käyttö (tippuneet satamassa).


    • Anonyymi

      Onhan tuo pirun vaarallista, koska veneen heilahdusta ei kukaan pysty täysin varmasti ennustamaan. Tasapaino riittää vain siihen, mihin tasapaino riittää.

      Tilastollisesti asiaa on turha tarkastella, koska valtamerillä yksin seilaavia on hyvin pieni määrä, eikä luotettavia tilastoja pystytä muodostamaan.

      En mitenkään kritisoi kyseistä herrasmiestä. Jokaisella on oma maailmankatsomuksensa ja omat arvonsa. Jokainen ottaa riskejä, jotka riskien ottamisen arvoiseksi kokee.

      Itse en noin toimisi. Tuollainen huoleton pystykävely ilman otetta tai edes painon siirtoa kohti tukipistettä olisi minulle liian suuri riski. Ainakin yrittäisin siirtää painoa niin, että mahdollinen heilahdus heilauttaisi oikeaan suuntaan tai että painopiste pistäisi väärään suuntaan lähtevää heilahdusta vastaan.

      • Anonyymi

        Ihan sama onko valtamerellä yksin vai miehistöllä saaristossa. Ei se oleellisesti muuta putoamistodennäköisyyttä. Pudonneen kuoleman todennäköisyys toki muuttuu oleellisesti lähes nollasta lähes 100 prosenttiin.

        Kuinka moni tietää keulakannelta kaiteellisessa purjeveneestä mereen tippuneen? Mulle tulee mieleen vain yksi ja sekin on vain netin kautta tiedossa. Karilleajo Tjörn Runtissa 2009, kun idiootit ajavat kovassa tuulessa rinnakkain erittäin kapeassa ja karikkoisessa salmessa oikaistakseen hieman.
        https://youtu.be/gTVdHzIgGZg?t=300


      • Anonyymi

        Aika kaukaa haettua, että tuossa nyt olisi tapahtunut jotain pirun vaarallista. On totta, että erityisen turvallisuusorientoitunut ei noin kannella liikkuisi, mutta ihan tavallista toimintaa ja putoamisen todennäköisyys hyvin pieni. En tiedä oletko huomannut, mutta täällä kotivesillä harvalla on edes mitään jacklineja asennettuna ja vielä harvemmalla näkyy liiveissä mitään millä siihen kiinnittyä. Varmaan kuitenkin liikkuvat kannella. Täälläkin noin juhannukseen asti ja taas nyt syksyllä putoaminen on varsin vaarallista, ellei mukana ole pätevä miehistö ja keli kohtuullinen. Keskivertoperhemiehistöltä ei pudonneen kipparin pelastaminen onnistu, jos on vähänkin keliä. Ja aika moni meistä liikkuu myös yksin.

        Itselläni on kyllä jacklinet veneessä ja liiveissä kokoajan turvaremmi käyttövalmiudessa, mutta ei sitä läheskään aina tule käytettyä. Vain olosuhteiden sitä vaatiessa. En ole jalkakäytävällä kulkiessanikaan millään kiinnitettynä pysyäkseni pois tappavalta ajoradalta.


    • Anonyymi

      Ei ole kuolema kovinkaan lähellä, koska tuossa ei tapahdu mitään uhkaavaa. Ei horjahdusta, ei heilahdusta.

      Kuinka todennäköistä on sitten se, että horjahtaa, on toinen kysymys. Ja horjahtaa vieläpä niin, ettei saa otettua ajoissa kiinni jostain ja putoaa veteen asti. Ei se kovinkaan tavallista ole. Seurauksetovat silloin tietysti kohtalokkaita, mutta its tapahtuma on harvinainen. Ikämiehestä on myös kyse, mutta epäilemättä noin kokeneella purjehtijalla on jonkinlaiset merijalat eli hyvä tuntuma keinuvassa aluksessa liikkumiseen.

      Huomattavasti todennäköisempi seuraus horjahtamiselle tai kaatumiselkekin on se, että saa nirhauman jonnekin tai venäyttää kätensä. Siinäkään en näe erityisen suurta kuoleman riskiä, toki nirhauma saattaa toki tulehtua ja sitten sitä kituu verenmyrkytykseen Karibialla. Muistelen kuitenkin kuulleeni, että tarinan päähenkilö saattaa tietää jotain haavojen hoidostakin.

      Turvavaljaita voinee verrata turvavöihin. Olen autoillut 30 vuotta törmäämättä mihinkään. Vakavaan kolariin joutumisen todennäköisyys on varsin pieni, olipa minulla turvavöitä tai ei. Kolarin sattuessa turvavyön käyttö toki parantaa selviämismahdollisuuksiani merkittävästi, mutta itse vahingon todennäköisyyteen se ei vaikuta lainkaan.

      Turvavaljaat poistavat veteen putoamisen riskin lähes olemattomaksi - riskiä aiheuttaisivat kai lähinnä kiinnityksen pettäminen. Kuinka usein valjaiden kanssa kannella toimivat sitten kohtaavat horjahdustilanteita, joissa valjaat pelastivat varmalta suistumiselta, on itselleni täysi arvoitus. Kovassa kelissä pyrkisin itse kiinnittymään kaulassa toimiessani. Hyvällä kelillä yleensä en.

      Luultavasti veneestä putoaminen on todennäköisempää kuin auto-onnettomuuteen joutuminen, ainakin kuljetun matkan funktiona. Veneessä tai autossa vietettyyn aikaan nähden en osaa sanoa.

    • Anonyymi

      Turussa yksi nainen kuoli 5 vuotta sitten, kun pyörätiellä pyöräillessään horjahti hieman autotien puolelle ja jäin kuorma-auton alle. Ilmeisesti kaupungissa pyörätiellä pyöräillessä kuoleman riski on aina läsnä.

      • Anonyymi

        Tai siis en minä jäänyt, mutta se nainen jäi.


    • Anonyymi

      Kuolema on niin lähellä kuin haluat

      Ihmisistä tekee itsemurhan n 2%

      "Luonnollista" kuolemaa odotellessa voi lopppumetrit kivuliaita ja turhaannuttavia

      Virallista tapaa lopettaa elämänsä, Suomen valtio ei salli edes kuoleman kielissä olevalle, tässäkin asiassa täytyy vain olla omatoiminen, kun asian kokee mahdollisuudeksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe