Laavuilla ja nuotiopaikoilla käyttäytymisestä

Anonyymi-ap

Olisikohan se mitenkään mahdollista, että koiranomistajat opettelisivat käyttäytymissäännöt ennen patikkareissuille lähtöä?
Kun tulette nuotiopaikalle, niin huomatkaa sellainen seikka, että siellä olevat ihmiset ovat, levähtämisen lisäksi, useimmiten myös ruokailemassa.
Tuskin kukaan haluaa, että siihen samoille istumapaikoille tuodaan myös koiria. Jostakin koiranomistajasta voi olla hyvinkin luonnollista, että koira kuolaa siinä ruokapöydän ääressä, mutta tuskin kaikista. Koirattomista sellainen tilanne ei tunnu lainkaan mukavalta.
Olen muutaman kerran joutunut huomauttamaan siitä ja lähes poikkeuksetta koiranomistaja väittää, että "MEIDÄN ROGER ON OPETETTU JA OSAA KÄYTTÄYTYÄ".
No eilen viimeksi muuan "ROGER" nappasi makkaran pikkulapsen kädestä. Lapsi ei kuulunut koiranomistajien seurueeseen.
Koiranomistaja syytti lasta varomattomuudesta. Siitä syntyi sellainen soppa, että koiranomistaja tajusi lopulta siirtää koiransa kauemmas. Tilanne kehittyi hänen kannaltaan niin noloksi, että hän katsoi parhaaksi jatkaa matkaa.
Läksimme jatkamaan taivallusta ja tämä koiraihminen oli seuraavalla nuotiopaikalla. Tällä kertaa koira oli noin 20 metrin päässä puuhun kytkettynä eli oppi oli mennyt perille.
Takavuosina sattui tapaus jossa koira oli kyllä kytkettynä, mutta talutushihna aivan liian pitkällä. Ohikulkija kompastui hihnaan ja kaatui. Koiranomistaja syytti ohikulkijaa, mutta joutui lopulta korvaamaan aiheutuneet vahingot. Koira siinä rytäkässä taisi kyllä olla suurin kärsijä.
Kaksi vuotta sitten olimme patikoimassa Saariselän tienoilla ja siellä oli kaksi koiraa nuotiopaikalla, ihan penkkien vierellä eli vähän samantyyppinen tilanne kuin tuo ensimmäinen Sattui vaan niin, että paikalla oli myös vähän lyhytpinnaisempi kaveri, joka tiesi säännöt. Hän kehotti koirienomistajaa siirtämään "nuo hurtat" kauemmas. Kehotus ei tehonnut, vaan toinen omistajista (rouva) sanoi, että ne ovat kilttejä ja saavat olla siinä.
Se oli varomattomasti sanottu. Koirista huomauttanut mies nousi ylös (oli varmaan liki kaksimetrinen), tarttui koirien hihnoista ja siirsi ne aika rivakoin, mutta asiallisin ottein sopivalle etäisyydelle. Totesi jotenkin siten, että jos on valittamista niin hänelle sopii. Sattui ilmeisesti olemaan sellainen virkamies, että hänellä oli vara sanoa.
Silloinkin koirienomistajat häipyivät paikalta enempiä jupisematta.

Siis. Kun tulette sinne nuotiopaikalle, niin jättäkää ne koiranne hiukan kauemmas ja kytkekää siten, etteivät ne pääse tulemaan nuotio-/ruokailupaikalle. Järjestyslaki rajaa joitakin alueita, joihin koiraa ei saa päästää irrallaan. Näihin kuuluvat myös yleiset kuntopolut ja reitit, sekä niihin liittyvät alueet.
Koiran voidaan katsoa olevan irrallaan myös silloin, jos sen talutushihna on niin pitkällä, että se voi aiheuttaa vahinkoa.
Jos rikotte näitä yhteisiä säääntöjä, niin TE vastaatte myös mahdollisista vahingoista.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täyttä asiaa!

    • Anonyymi

      Riippuu koirasta/ koirista. Ainakin minä menen laavupaikoille molemmat koirat irrallaan. Ne on molemmat käyneet koirakoulun ja osaavat käyttäytyä. ... No nuorempi nostaa vielä jalkaa vähän minne sattuu. Saattaa siinä joku tulipaikan kiveys saada välistä osumaa, mutta mitä tuosta.

      Lapsiperheet ovat erityisen innoissaan koirulikavereista. Lapset halaavat koiruleitani ja syöttävät niille myös makkaroita. Kaikki on haltioissaan. Lähes kaikki rakastavat koiriani. Niitä myös kuvataan ja jopa sähköpostia tulee, joissa pyydetään lisätietoa roduista. Eli rotuja ovat bretoni ja tolleri. Niitä ei tarvitse pitää kiinni. Ne on kunnon koiria ne.

      Joka ei koiria ole nähnyt tai ei niitä kestä, niin kannattaa pysyä kotona. Ja käyttää vähät tulonsa paikkojen sterilisointiin ja nettivalitukseen. Ap: n valitukseen vastaan sillä. että otan vielä kolmannen koiran ja kissan ja kaikki on entistäkin enemmän irti.

      • Anonyymi

        Älä kehtaa valehdella. Jos sinulla on maanomistajan lupa tai alueen metsästysoikeus. Voit pitää vapaasti koirasi irti, muutoin pitää olla kytketty tai välittömästi kytkettävissä. Avaaja kertoi täyttä asiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      54
      850
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe