mikä vikana?

Anonyymi-ap

Vanha -99 323 mazda ja kylmänä toimii, mutta kun lämpenee niin jossain tietyissä kierroksissa hetken ajan tuntuu niin kuin yksi pytty ei olisi pelissä mukana täysillä. Sitten normaalissa vauhdissa ei huomaa mitään. Laturin jännite mitattu ja se antaa arvoa 12-13 rajalla, mutta heti käynnistyksessä mittari käy hetken aikaa yli 14. Kaikki sähkölaitteet toimii normaalisti. Tulpanjohdot vaihdettu, mutta ei muutosta. Ei ymmärrä, tietäiskö joku?

7

273

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tulpat. Millä tarkastit, että kaikki toimii? Polttoaineen syöttö?

  • Anonyymi

   Epäilen viaksi kaksoiskipinällä varustettuja sytytyspuolija. Puolat ollessaan vialliset,vaurioittaa pidemmänpäälle sytytyskatkoilla katalysaattorin.

   • Anonyymi

    Maalikona keksin kaikkien aikojen vian vanhasta Fordista. 150 000 välen alkoi katkoa sytytystä. Vaihtaa piti sytytysboxi. Oli kondersio pisata siellä sisällä vaikka täysin umpinainen paketti. Teki oiko virtaa paljaille liitin kohdille ja antoi jopa 8 kipinää kierros.. Vaiva lähti, uuteen syksyllä silikonia päälle ja vähän roiske suojausta sivulle.


  • Anonyymi

   Kaasuläpän asennon tunnistinanturi?

  • Anonyymi

   Ruiskun suutin? Kylmänä seoksen ollessa rikkaalla tuntuisi toimivan, mutta lämmettyään rikastus loppuu ja huono suutin ei anna riittävästi keittoa koneeseen?

   • Anonyymi

    Miten ruiskun suuttimen voi testata toimiiko vai ei ja voiko sen puhdistaa tai onko jotain aineita polttoaineen sekaan mikä auttaa jos suutin on likainen ja tukkonen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten ruiskun suuttimen voi testata toimiiko vai ei ja voiko sen puhdistaa tai onko jotain aineita polttoaineen sekaan mikä auttaa jos suutin on likainen ja tukkonen?

    Kannattaa kai se ensin kokeille helpoimmat ja halvimmat temput, kuten joku polttoainejärjestelmän suutinten puhdistusaine.

    Joku tietävämpi saisi vastata, mutta jos itse olisi selvitettävä tätä, niin taitaa suuttimet kuitenkin olla parhaiten korjaamotesterillä testattavia värkkejä.

    Jos on pihtivirtamittari, sillä saanee selville tuleeko suuttimelle ylipäätään edes sähköä mittaamalla sille tulevista johdoista onko niissä mitään elonmerkkiä. Vertailee muiden suutinten johtoihin onko eroa. Toimiva suutin saattaa myös ääntää, napsahdella mutta tietysti moottorin käydessä on vaikea kuulla.

    En tiedä voiko tavallisella yleismittarilla mittailla suuttimen johdoille tulevia jännitteitä, tietokone saattaa lähettää jonkinlaista pulssiaaltoa suuttimille auki-kiinnioloaikoja, tietämättömiä kytkentöjä tehdessä saattaa huonolla tuurilla käräyttää moottorinohjausboksin. Pitäisi olla melkein sähkökaavio että tietää mikä johto on virtajohto, mikä maa, ja jos on lisäksi jotain signaalijohtoja.

    Tai sitten vaikka irrottaa suuttimen, käyttää autoa hetken suutin suihkuttamassa vaikka purkkiin, tietää että toimiiko se ylipäätään, mutta sittenkään ei tiedä suihkuttaako se tarpeeksi tai liian paljon.
    Tietysti katalysaattori ei saata tykätä jos käyttää autoa ilman suutinta, mutta ei tietysti siitäkään jos viallisella suuttimella käyttää ja seokset ei ole sitä mitä pitäisi olla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   439
   2072
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   33
   1767
  3. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   20
   1656
  4. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   1050
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   96
   1020
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   39
   949
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   96
   814
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   61
   778
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   15
   632
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   39
   560
  Aihe