Määräaikainen työsopimus karenssi?

Anonyymi-ap

Jos työnhakija tekee määräaikaisen työsopimuksen esim 3 kuukautta jossa määräaikaisuuden peruste on työntekijän oma pyyntö ja kun se työsopimus päättyy niin millä perusteella te-toimisto voi määrätä karenssin? Kun työ päättyy niin työsuhteen päättymissyy on määräaikaisuuden päättyminen. Eikä työstä kieltäytymisestä voi antaa karenssia koska työstä ei ole kieltäydytty vaan työt alkoi silloin 3 kuukautta sitten määräaikaisena vaikkakin omasta pyynnöstä...

10

135

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei siitä mitään karenssia todennäköisesti tule, te-toimisto ei kysele nykyisin työtodistuksia tms, tai ei ole ainakaan minulta kysellyt, ja teen paljon määräaikaisia pätkätöitä. Kun työ loppuu ruksaat kohdan "määräaikainen työsuhde päättyi", niin työkkäri laittaa saman tien lausunnon kassaan/kelaan. Jos työsuhde on ollut osa-aikainen, niin silloin kassa saattaa haluta nähdä työsopimuksen tarkistaakseen, että työtunteja on ollut riittävästi jotta työssäoloehto kertyy.

   • Anonyymi

    Okei kiitos mutta entä sitten kun te-toimisto on laittanut työttömyyskassalle lausunnon että ei estettä työttömyysetuuden maksamiselle ja peruste että määräaikainen työ päättynyt mutta kun kassalle täytyy toimittaa työtodistus ja palkkatodistus ja kopio työsopimuksesta niin voiko kassa sitten alkaa selvittelemään että voiko maksaa korvausta koska ne näkee siitä työsopimuksesta että omasta pyynnöstä määräaikainen että olisiko ollut mahdollisuus olla pidempään siinä työssä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Okei kiitos mutta entä sitten kun te-toimisto on laittanut työttömyyskassalle lausunnon että ei estettä työttömyysetuuden maksamiselle ja peruste että määräaikainen työ päättynyt mutta kun kassalle täytyy toimittaa työtodistus ja palkkatodistus ja kopio työsopimuksesta niin voiko kassa sitten alkaa selvittelemään että voiko maksaa korvausta koska ne näkee siitä työsopimuksesta että omasta pyynnöstä määräaikainen että olisiko ollut mahdollisuus olla pidempään siinä työssä?

    Periaatteessa työkkärillä on oikeus vaatia nähtäväksi työsopimus ja työtodistus, mutta kumpaakaan eivät ole kyselleet enää vuosikymmeneen.

    Yritä sopia työnantajan kanssa, että kirjoittaa määräaikaisuuden syyksi jotakin muuta kuin "työntekijän oma pyyntö". Ei ole ollenkaan harvinaista, että työntekijä ja työnantaja kirjoittavat sopimukseen määräaikaisuuden syyksi jotakin yleispätevää, esim. "työn kesto"

    Ainakaan YTK ei ole kysellyt minulta työsopimusta kuin silloin, jos työsuhde on ollut osa-aikainen tai alle 2 viikkoa kestävä kokoaikatyö (eli olen hakenut työssä ollessani soviteltua päivärahaa). Mutta tämä ei tietenkään todista, etteikö joltakin muulta voitaisi kysyä. Samoin palkkatodistuksia ei ole kyselty sen jälkeen, kun tulorekisteri tuli käyttöön. Muistaakseni joskus vuosia sitten Kela halusi kopion työtodistuksesta, mutta työtodistuksessa ei mainita määräaikaisuuden syytä.


  • Anonyymi

   Ja taas yksi kekkuli ja loinen yrittää venkoilla ja elää muiden maksamilla tuilla mahdollisimman kauan.

   • Anonyymi

    Et sinäkään tiedä mistään yhtikäs mitään.


   • Anonyymi

    Läski plösö naapuri.


  • Anonyymi

   Jos sinulla olisi ollut mahdollisuus vakipaikkaan, mutta itse siitä kieltäydyit ja halusit määräaikaisen, niin se on verrattavissa työstä kieltäytymiseen. Olisit saanut pitempiaikaista työtä, mutta ei kelvannut.

   Vain, jos määräaikaisuus on työnantajasta johtuvaa, on se peruste välttää karenssi.

   • Anonyymi

    Mene Kalevi Kapo takaisin leirille


   • Anonyymi

    Vain, jos jäät kiinni.

    Avainsana taitaa kuitenkin olla se, mitä työsoppariin kirjoitetaan yhteistuumin työnantajan kanssa. Jos työnantaja suostuu työntekijän pyynnöstä määräaikaiseen soppariin, suostuu hän yleensä kirjoittamaan määräaikaisuuden perusteenkin niin, ettei työntekijälle tule karenssia. Ei mitenkään harvinaista, nämä ovat niitä monella alalla hiljaisuudessa sovittuja asioita, joista ei liiemmin julki huudella.


   • Anonyymi

    Niin mutta mistä lähtien se karenssi alkaisi? Jos alkaisi siitä kun kieltäytyi toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta mutta suostui esim 3 kuukauden määräaikaiseen vaikkakin omasta pyynnöstä niin se mahdollinen karenssi olisi jo kulunut pois tuon 3 kuukauden aikana... koska karenssihan on määräaikaan sidottu ja alkaa siitä kun on rikkeen tehnyt... eli tässä esimerkkitapauksessa työstä ei kieltäydytty vaan työ alkoi samana päivänä kuin olisi toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa alkanut mutta määräaikaisena


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   194
   3128
  2. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   12
   2960
  3. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   2165
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   139
   1269
  5. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   93
   1158
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   410
   1139
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   349
   1138
  8. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   1109
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   62
   1010
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   99
   770
  Aihe