Makuasioista kinastelu vs. yhteen hiileen puhaltaminen Linux-asioissa

Anonyymi-ap

Minusta meidän linuxistien pitäisi lopettaa taistelu kenen linux on paras, siis typerää ja lapsellista kinastelua tyyliin "mun linux on parempi kuin sun ja siinä on vähemmän aukkoja kuin sun linuxissas". Sen sijaan meidän linuxkäyttäjien pitäisi vetää yhtä köyttä ja puhaltaa yhteen hiileen.

Jos taistella pitää niin taistellaan sitten vaikka palstan windowstrolleja vastaan jotka sotkee jokaisen keskustelun ja valehtelee minkä ehtii!

Jokaisella on omat mieltymyksensä linuxeissa eikä voida sanoa mikä on paras enkä minä ainakaan ala sanomaan että jonkun toisen linuxjakelu on huonompi kuin omani. Toki jos on selviä bugeja niin niistä on voitava puhua suoraan, mutta ei kuitenkaan ketään tai mitään tuomiten.
So, mitä jos huomisesta alkaen puolustamme toisiamme, sen sijaan että tappelisimme että kenen linux on paras?

10

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paras linkkura on kuollut linkkura. Ja nehän kuolee kohta. Palvelimissa siirrytään pois turvattomasta linulksista ja Google ottaa pian käyttöön uuden Androidin ytimen jossa ei ole linuksin koodia tavuakaan.

      • Anonyymi

        Just sunlaisia windowstrolleja tänne EI kaivata!
        Ja se muuten ei ole mikään linkkura vaan se on linux! Eikä linux ole turvaton eikä linux mihinkään kuole, sen käyttö on kasvussa!


    • Anonyymi

      Eivät Linux-käyttäjät mitenkään kamppaile keskenään jakelujen paremmuudesta. Kukin käyttää jakelua, joka parhaiten sopii omiin käyttötarkoituksiin.

      Vain trollit koittavat kehitellä jakeluversiotaistoja.

    • Anonyymi

      Useita erilaisia Linux-jakelupaketteja kokeiltuani ei yksikään ole jäänyt koneelleni. Ei ne kaikki huonoja ole, mutta käytettävyys ei ole läheskään kaupallisten käyttöjärjestelmien tasolla.

      • Anonyymi

        Mikäli välttämättä haluat maksaa käyttiksestä niin sinulle sopii Suse tai Red Hat


      • Anonyymi

        Minä taas koen asian toisinpäin, kaupalliset jää linuxien jalkoihin, myös käytettävyydessä mutta ennenkaikkea turvallisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä taas koen asian toisinpäin, kaupalliset jää linuxien jalkoihin, myös käytettävyydessä mutta ennenkaikkea turvallisuudessa.

        Linuxeissa tuo "kaupallinen" pitäisi kääntää vähän toiseen asentoon: Linux perustuu palvelumarkkinoihin ja voit siis valita haluamasi distron ja ostaa sille ylläpitopalveluna esim. web-services, sql-services, mailserver-service yms.. Ei siis itse tarvitse osata kaikkea konfiguroida vaan ne voi ostaa ylläpitona.
        Maailmalla on paljon linux-klustereita, jotka toimivat tällä periaatteella eli ostat www-hotellista sivutilaa tietämättä, että taustalla pyörii täysiverinen linux-palvelin, esim. Apache2.
        Tiedän, että myös firewall-palveluita on myynnissä ja niiden taso on varsin hyvä - ainakin parempi mihin itse pystyisi nykyisellä ammattitaidolla.


    • Anonyymi

      Puhalletaan optimoudun ubuntukoneen kakkoseen windows. 2T-kiinto riittänee, hidasta, jonka jakaa 500/500 C, ja 500/500 D, ja voi olla kaksi 1T:n kiintoa, hidasta (ei ole mulla ollut ongelma, kun en pelaa nopeita pelejä). C:lle käyttis ja sinne ohjelmat, ja D:lle omat tiedostot kaikkineen (kuvat, ladatut, omat tiedostot), joka Ubuntu desktopissa on /home.

      Ostamassaan koneessa oltava 144 Hz (vähintään 70Hz, mutta mun 75Hz ei ole tuettuna parhaissa pikseleissä, ja paras jonka saan on noin 1000x750, 75Hz) ja AMD (myös muut AMD), joka varmasti avoin, vaikka uusimmille koneille nvidia avoin saattaa olla olemassa myös (Nvidian oma). Toi on isoin ongelma Linuxiin siirrtymisen tiellä, koska 60Hz on huonolaatuinen, ikävä ja vahingollinen, ja sen se antaa vaikka ulkonen näytönsä antaisi aina 75Hz Windowsilla. Koneen on siis annettava halutut Hz:t, joita näytönsä, konensa, HDMI:nsä tukee, ja paras se on 144Hz, koska sen puolituminen ainakin Win:ssä, on vielä riittävä (72Hz, mahdollisesti, joka kokemuksestani riittää varmasti).

      Ubuntu Desktop LTS (5v tuki) tietenkin, koska tarkoitus on saada tukia ohjelmille ja helppo ja ohjelmatuettu linux myös suurelle yleisölle.

      Sopiva näyttökoko on 32", jonka olen tarkaan mitannut ja funtsinut, ja etäisyys 1,5-2m, joka on tervellinen, ja sitä voi mahdollisesti lyhentää sitä enemmän, mitä suurempi Hz; ton ollen 75Hz:lle riitävä.

      Joo, ei kannata usko tv:n valmistajia etäisyyksistä, ja 60Hz on sielläkin mm. silmille pahasta (kirvelee); ja kuvanlaatu monitorilla on 60Hz:ssä paljon heikompi, kun taas 75Hz:ssä hyvä, noin 2000x1000 pikseleillä, eli normaaleilla. 4K:n pinenemmistä pikseleistä en tiedä, ja ne on suhteessa näytön kokoon, ja samassa koossa, ehkä liian pieniä, vaatien mahdollisesti suuremman etäisyyden; yleisistä luulloista riippumatta, mutta isoin vaikutin on Hz:t, ja mun oletussuositus on 144Hz, ja jos se kirvelee, niin sen voi ainakin Win:ssä vähentää, ja jos ei linuksessa, niin ainakin yhdellä näytöllä heikompi HDMI-johto kehiin, joka ei anna enempää kuin esim. 72Hz.

    • Anonyymi

      Ubuntussa on yksinkertaisin koodi. Seuravana Mint ja sitten esim. Manjarossa on ihan omansa. Ubuntulle on eniten tietoa saatavissa. Manjarossa ei onnistu samaan edes asennustietoja jotka ei vaihdu jopa päivittäin.

      On kuitenkin vain yksi linux ja jos haluaa työpöytämuutoksia, niin niitä voi ladata samaten. Jo ubuntulla on perhe erilaisia, ja turha lähteä merta edemmäs kalaan, jossa on vain lisäongelmia. Ubuntunkin oppimiseen menee monta viikkoa, ja yhdistää se Winiin, kun molemmat koneessa. Tietojen keruuta, testausta, oppia, ajattelua.

    • Anonyymi

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

      🍒 Tyttö, jolla on hellä kieli ja huulet -> https://cum4.fun/?/fi017611438xe

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe