Voi tätä pimeyttä!

Anonyymi-ap

Tähän aikaan ennenvanhaan oli jo kausivalot valaisemassa ja väriä antamassa. Nyt täytyy vaan säästää ja säästää! Säästää kaupassa, säästää sähkössä, säästää matkustamisessa jne.

No, sitten täytyy vaan säästää ja selvitä siitäkin!

16

181

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Säästäminen on usealla nyt uusi tilanne. Minulla ei juuri mikään ole muuttunut, kun on pitänyt kovasti säästää tähänkin mennessä, muuten ei rahat riittäisi. Tänä aamuna aion kuitenkin laittaa yhden pienen valoketjun tuohon pimeään ikkunaan, pidän sitä päällä sen aikaa kun olen tässä istumassa... Kyllä pienikin valo ilahduttaa, ei tarvitse koko pihaa panna loistamaan.

  • Anonyymi

   En halua "kausivaloja" eli siis jouluvaloja l o k a kuussa !!!
   Viikko ennen joulua riittää vaatimaton valaistus ja minun puolestani
   sitäkään tarvitaan, mutta kauppiaat ei saa muuten kiihotettua
   ihmisiä hassaamaan rahojaan.

   • Anonyymi

    en laita ulos mitään valoja tänä vuonna.


  • Anonyymi

   Minä en kärsi pimeydestä.
   Jos jotain ikävää pitää mainita, niin sade.
   Silmälasit huurustuu ja kastuu. Pyörällä ajoa hidastaa myös märät puiden/pensaiden lehdet.
   Muuten aivan ihanaa käpertyä kotiin nojatuoliin. Kesällä on jotenkin tekemisen pakkoa. Pitäisi nauttia lämmöstä, valosta, ihmisistä niin kauan kuin lyhyt kesä kestää.
   Näin on hyvä, levätä vain.

  • Anonyymi

   Täällä maaseudulla kun ei ole katu- ja mainosvaloja, niin kyllä kausivalot sen lisäksi että ovat kauniita, ovat myös hyödyllisiä. Muutama tosi vähän sähköä kuluttava led-valosarja ajastimella mahdollistaa turvallisen kulun postilaatikolle, koiran pissitykselle ja roskiksen viennille. Ei tarvitse isompia pihavaloja sytytellä. Myös mahdolliset ulkona pihalla kutsumattomat liikuskelijat havaitsee paremmin kun siellä on vähän valoa, joten pysyttelevät poissa. Sisälläkin pidän mielelläni koko pimeän kauden jotain ledvalosarjoja päällä, näkee kulkea sytyttelemättä valoja ja ne luo myös mukavan tunnelman. Muutamassa isossa lasimaljassa jo tuikkii :)

   • Anonyymi

    Omissa oloissan sisällä voi jotain vähän sähkö vievää kausivalonlähdettä.
    Pieni joulukynttelikkö tms. iltaisin ei varmaankaan paljon kuluta ?


  • Anonyymi

   tässä ollut jo koronat ja sodat ja nyt sitten sähkö ja mitä lie sitten ne seuraavat sähkölaskut !!
   tiukkaa on jo nyt pienituloiset eläkeläiset.

  • Anonyymi

   Joko sitä viikonlopulla vaihdetaan kellonaikaa talviajalle?

   • Normaaliajalle vaihdetaan nyt ensi viikonloppuna.


  • Anonyymi

   Hyvää iltaa.Tällä yksin asuva vanha nainen Itä-Helsingistä.Pimeys ei minua haittaa ei pelota.Rakastan suomen vuoden aikoja,on aina odottaa jotain uuttaa.Vuoden ajat eivät petä ne tulevat aina.Syksy,Tavi ,Kevät,Kesä.En pelkää sadetta , Sillä minulla on joka säälle vaateteet kun jalkineetkin.Joten säät ei estä minua ulkoilemaan aamupäivällä 3h. Usein pitkälle iltapäivä, takaisin ulos 1-2h.Nytkin tuolla palaa katulamppu,Valaisee oivun oksat kuin sen takana kuusen oksat. On läpi vuoden ajat ilmainen maisema taluni kun katson ulos ikunastani.Näen nytkin pienestä asunnostani joka on vuokra asunto.Jos menen lähelle ikunaa voin nähdä tähti taivaan,kun tai auringon. Tai kun Helsinki vantaan lentokentälle lentokoneet menen läpi asutuksen.Pimeällä niiden valot.Jos pilviä ei ole.Pient jouluvalot ostin parveke ampeliin viime vuonna ,Toimivat paristolla.Eivät häiritse appelissa ympäristöä.Tuo vain minulle tunelmaa.Sitä iloinen olen työstäni eläkkellä 69v. Ei tarvitse aamu ruhkiin mennä metrolla ymm.Eläkeläni pärjään.Mutta en matkustele,en risteile,en käy kampaajat. Oneksi nivelrikko polveni viellä kantaa ja apuna kipugeelit,ymm.Kipunhan lääke liiku. Monta ihmistä kuoli 2 vuoden siällä se surulista toki kun notä oli 17kpl. 22vuotta kestänyt suhteeni,Kuin Sisko,Veli ja Ystävät. Niitä uusia ystäviä en lähiöni saa.Kun jokainen valitaa kivut säryt ikäiseni nuorematkin esin 58- 60v. Aina 75v,yksin asuvat naiset.Joten eivät ulkoile,yöhön valvovat ja ylösnousevat vasta joskus puolelta päivin vuoteistaan,Siiten haluaisivat kotiini tulla,juotaisin viiniä ja joskus paarin mennä kaljalle tai kesä terassille.. Mutta ei ole ne minun juttuja kun en juo alkoholia missään muotoon enkä tupakoi.Joten ystävyssuhteita ei synny.Oneksi tällä on metsää Kivikon Metsä jossa voi kävellä talvella hiitää.Hiihdän hitaasti hartaasti 30 vuotta vanhoilla suksilla yksin.Ohi kitäjät sempaa ja sanoo hyvät suksesi kun ei uudet. Kun ikää sanovat on uudet sukset ja monothuonot niveriko polville, vaikutaa tasapainoon ja juuri niverikoon.Sama asia käyn luistelemassa yksin ,vanhat on luistimetkin.Yksin voi tehdä mitä vaan,ei iästä kiinni.No tulipa höpistyä. Anteksi ketä häiritsee teksitini virheet olen lukihäiriöinen mummo Kontulasta Helsinki 94.

  • Anonyymi

   Pattereilla tomivia valoja

   • Anonyymi

    Ei tomivia vaan toimivia!


  • Anonyymi

   Ledi-valosarjat vie niin vähän sähköä että laitan tänäkin vuonna kuten ennenkin ulos . Sähkölaskuni on muutenkin niin pieni että ei pitäisi ketään häiritä jos valot laitan. Näkyy niitä jo olevan muillakin.

   • Anonyymi

    Niin laitan minäkin, on muuten niin ankean pimeää. Ennen pidin pimeästä, eikä haitannut sateet, eikä pakkaset ja hellettäkin kesti. Nykyisin on aivan toisin. Sain työelämäaikoina ihan tarpeekseni aikojen ja ilmojen vaihtelusta. Nyt ei enää jaksa!


  • Anonyymi

   Nyt on hämärä sateinen päivä.
   Teen "syntiä". Uunijuurekset ja tomaattisei ovat uunissa. Paistan vielä helpon kakun.
   Vajaa 1 1/2 tuntia uuni päällä.
   Puolustus, että syön tuosta kalasta 2-3 päivää. Kakkua viikon ainakin. Uunijuurekset menee tänään jo. Kalan kanssa sitten salaattia ja raasteita muina päivinä.
   "Syön syntisen pöydässä".

   Minulla on miniledvalosarja lasipurkissa. Illalla pärjään sillä tv:n valilla. Teen käsitöitä samalla, joten valoa tarvitsen siihen.

  • Anonyymi

   Täällä Ruotsissa uusi oikeistohallitus teki nyt mitä lupasi vaalikampanjassaan. Antaa helpotusta sähkönkuluttajille osaan Ruotsia. Noin 5 miljoonaa sähkönkuluttajaa tulee saamaan avustusta jälkikäteen sähkönkulutukseensa .
   Asukkaat sähkönjakelualueella SE1 SE2 (pohjoisRuotsi) eivät saa mitään tukea.
   Asukkaat jakelualueella SE3 tulevat saamaan tukea käyttämästään sähköstä 0,5 kruunua x kWh ajalta lokakuu 2021 - syyskuu 2022 (sähkön keskiarvohinta tältä ajalta 1,25kr/kWh)
   Asukkaat jakelualueella SE4 tulevat saamaan tukea käyttämästään sähköstä 0,79 kruunua x kWh ajalta lokakuu 2021 - syyskuu (sähkön keskiarvohinta tältä ajalta 1,54kr/kWh)
   SE1 alueella tuon ajan keskiarvohinta ollut 0,43kr/kWh ja SE2 alueella 0,46kr/kWh

   Tästä on noussut kamala älämö koska sitä avustusta annetaan näillä alueilla kaikille huolimatta minkälainen asunto, kesämökki, onko ollut sähkön säästäjä vai tuhlari.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   143
   2256
  2. Itsenäisyyspäivän korkein kunniamerkki Sanna Marinille

   "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jälleen myöntänyt itsenäisyyspäivän kunniamerkit. Kaikki kunniamerkit luovutetaan itsenäisyyspäivänä. Itsen
   Suomen Keskusta
   379
   1350
  3. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   44
   1074
  4. montako eri kirjainta

   kaivattusi etunimessä on? Mun ihanan 4.
   Ikävä
   83
   956
  5. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   69
   875
  6. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   63
   823
  7. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   37
   737
  8. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   64
   710
  9. Etkai sää vaan puhu minusta

   sun tuttujen ja kaverien kans?
   Ikävä
   75
   645
  Aihe