Haapavesi on nouseva paikkakunta

Anonyymi-ap

Moni asia viittaa siihen, että Haapavesi kuuluu tulevaisuudessa voittajiin. Tästä on paljon tutkimusdataa useilta eri vuosilta. Kun tämän datan kokoaa yhteen, on aika selvää, että Haapavesi tulee voittamaan pidemmällä tähtäimellä. Mutta jotta siihen päästään, turpeen alasajo ei ole oikea ratkaisu. Turpeen rinnalle on kuitenkin hyvä lisätä tuulivoimaa, koska se tuo lisäreserviä sähkötuotantoon.

Monet ovat olleet sitä mieltä, että Haapavesi ei kehity. Näinhän asia ei ole. Kun tutkitaan tätä asiaa syvemmältä, tulemme siihen lopputulemaan, että Haapavedellä itseasiassa mennään kokoajan kehityksessä eteenpäin. Monessa muussa kunnassa asia ei ole näin. Haapavedellä on huikea määrä erilaisia innovaatioita, joidenka ansiosta Haapavesi tulee porsuttamaan pitkälle. Maailman tilanteen selkiytyessä Haapavesi tulee näkymään vahvana voimana koko pohjoisen kalotin alueella. Nimittäin Haapavesi tulee olemaan koko napapiirin ehdoton talousveturi.
Joku tässä varmaan alkaa sanomaan, että eihän Haapavesi ole napapiirillä. Ei olekaan. Ei mennä nyt ihan pilkkuja nuolemaan. Haapavesi voi olla napapiirin talousveturi, vaikka sijaitseekin maantieteellisesti reilusti sen eteläpuolella.

Ja kuten asiasta usein on mainittu, niin Haapavesi on todettu usein olevan oman alansa seppä monessa asiassa. Täällä on edelleen paljon innovaatioita, joiden pitäisi vain saada siivet alleen. Jotta näin kävisi, ei pidä valittaa jokaisesta ideasta. Älkäämme olko siis kehityksen jarruja. Me voitetaan tämä peli, jos annetaan innovaatioiden leiskua sellaisenaan, kun ne ilmoilleen pulpahtaa. Ei torpata kaikkia hienoja ideoita! Viime aikoina näitä hyviä ideoita on ammuttu alas turhankin tiheään. Näin asian ei pitäisi olla. Annetaan kaikkien kukkien kukkia, niin siten saamme entistäkin menestyvämmän Haapaveden.
Haapavesi on nouseva paikkakunta, johon halutaan tulla asumaan. Uskommeko me tähän. Minä ainakin haluan uskoa. Ja näin varmasti haluaa moni muukin!

Jotta tällainen myönteinen kehitys lähtis etenemään, meidän on lopetettava liiallinen valittelu ja hyvien ideoiden torpedoiminen. Pikemminkin meidän täytyy laittaa tulta lisää, sillä näin vain voimme päästä kunnolla nousukiitoon. Se tapahtuu hyvällä yhteistyöllä yli puoluerajojen. Lopetetaan turhamainen öyhötys ja joutava vastakkainasettelu. Kun puhallamme yhteen hiileen toinen toisiamme kunnioittaen, Haapavesi voi nousta oikeasti seuraavalle levelille kehityksessä. Näytetään esimerkkiä naapurikunnille. Näytetään esimerkkiä Suomelle. Näytetään esimerkkiä koko maailmalle, että näinkin asioita voi edistää!

Ollaan jatkossakin ylpeitä haapavetisiä. Meillä on todella aihetta siiheen! Yhdessä hyvää tulee puoluerajoihin katsomata. Oikeastaan koko puoluejärjestelmän voisi alasajaa ja siirtyä aitoon demokratiaan. Tällöin aidot kehittävät energiat ja innovaatiot voivat tulla täydellä teholla mukaan kaikkeen päätöksen tekoon. Mutta jos puoluejärjestelmällä mennään, niin muistetaan toistemme kunnioitus. Ei lynkata toisten ideoita, vaikka sen esittäisikin kilpailevan puolueen edustaja. Turhanainen kärhimöinti kun ei kehitä mitään. Me yhdessä voimme paljon. Uskotaan siihen! Siunattua syksyä kaikille!

7

152

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä se on turhaa ja uneliasta taivaanrannanmaalausta tuokin ylipitkä huokaus.

   Kaikilla mittareilla on mitattu ja joka suhteessa on huono ennuste.

   Paljo saatte olla ylpeinä ja pullistella hahhaa , että saatte paikkakuntanne pysymään edes näillä miinusluvuilla.

   • Anonyymi

    Oot vain katteellinen naapurikuntalainen, jotka ette menesty eri sektoreilla yhtä hyvin ku me. Siitä tuo sun katkera tilitys johtuu…


  • Anonyymi

   Siltikin.....mietippä kumpi asenne vie eteenpäin, rohkaisee yrittämään ja yhteistyöhön? Tuollaisella asenteella kun saisimme tänne kaupunginjohtajan, joka kertakaikkiaan nousisi puoluepolitiikan yläpuolelle ja työnohjaisi hallitusta ja valtuustoa sekä lautakuntia puhaltamaan yhteen hiileen. Kyllä olisi erilainen ilmapiiri täällä.
   Pessimistit ovat usein oikeassa, mutta optimistit rakentavat maailmaa. Nyt tarvittaisiin yhteistä optimismia ja kädenojennusta jokaisen puolueen osalta yhteiseksi hyväksi. Virheet ovat tehneet kipeää ja tuottaneet vahinkoa, mutta nyt vain uusi alku eteenpäin. Yhteisen kotomme hyväksi. Jokaisella puolueella on annettavaa. Opetellaan kuuntelua, keskustelua, neuvottelua ja pohdintaa. Keksikää yhdessä ja yhteistyöllä ratkaisuja.

   • Anonyymi

    Realismi on ainoa asia, mikä vie eteenpäin. tunnepitoiset slouganit eivät kanna kanan lentoa pitemmälle.


   • Anonyymi

    Juuri näin. Jos homma ei onnistu, koko valtuusto vaihtoon ja alotettaan puhtaalta pöydältä. Ehotan: jätettään puolueet pois ja puhtaat henkilövaalit. Jokkainen olis sillon samalla viivalla ja sama mahollisuus päästä läpi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin. Jos homma ei onnistu, koko valtuusto vaihtoon ja alotettaan puhtaalta pöydältä. Ehotan: jätettään puolueet pois ja puhtaat henkilövaalit. Jokkainen olis sillon samalla viivalla ja sama mahollisuus päästä läpi!

    mutta ku niitten puoluesidonnaisuus ja edesottamukset on jo kaikkein tievossa monessa sukupolvessa
    jotta eikös oo aika pikku paikka


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    mutta ku niitten puoluesidonnaisuus ja edesottamukset on jo kaikkein tievossa monessa sukupolvessa
    jotta eikös oo aika pikku paikka

    Näin on, pöytää ei saa puhtaaksi lipeäkivelläkään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   421
   1831
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   30
   1437
  3. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   14
   1170
  4. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   972
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   73
   896
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   36
   861
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   93
   759
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   55
   685
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   13
   581
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   35
   532
  Aihe