Haapavesi on nouseva paikkakunta

Anonyymi-ap

Moni asia viittaa siihen, että Haapavesi kuuluu tulevaisuudessa voittajiin. Tästä on paljon tutkimusdataa useilta eri vuosilta. Kun tämän datan kokoaa yhteen, on aika selvää, että Haapavesi tulee voittamaan pidemmällä tähtäimellä. Mutta jotta siihen päästään, turpeen alasajo ei ole oikea ratkaisu. Turpeen rinnalle on kuitenkin hyvä lisätä tuulivoimaa, koska se tuo lisäreserviä sähkötuotantoon.

Monet ovat olleet sitä mieltä, että Haapavesi ei kehity. Näinhän asia ei ole. Kun tutkitaan tätä asiaa syvemmältä, tulemme siihen lopputulemaan, että Haapavedellä itseasiassa mennään kokoajan kehityksessä eteenpäin. Monessa muussa kunnassa asia ei ole näin. Haapavedellä on huikea määrä erilaisia innovaatioita, joidenka ansiosta Haapavesi tulee porsuttamaan pitkälle. Maailman tilanteen selkiytyessä Haapavesi tulee näkymään vahvana voimana koko pohjoisen kalotin alueella. Nimittäin Haapavesi tulee olemaan koko napapiirin ehdoton talousveturi.
Joku tässä varmaan alkaa sanomaan, että eihän Haapavesi ole napapiirillä. Ei olekaan. Ei mennä nyt ihan pilkkuja nuolemaan. Haapavesi voi olla napapiirin talousveturi, vaikka sijaitseekin maantieteellisesti reilusti sen eteläpuolella.

Ja kuten asiasta usein on mainittu, niin Haapavesi on todettu usein olevan oman alansa seppä monessa asiassa. Täällä on edelleen paljon innovaatioita, joiden pitäisi vain saada siivet alleen. Jotta näin kävisi, ei pidä valittaa jokaisesta ideasta. Älkäämme olko siis kehityksen jarruja. Me voitetaan tämä peli, jos annetaan innovaatioiden leiskua sellaisenaan, kun ne ilmoilleen pulpahtaa. Ei torpata kaikkia hienoja ideoita! Viime aikoina näitä hyviä ideoita on ammuttu alas turhankin tiheään. Näin asian ei pitäisi olla. Annetaan kaikkien kukkien kukkia, niin siten saamme entistäkin menestyvämmän Haapaveden.
Haapavesi on nouseva paikkakunta, johon halutaan tulla asumaan. Uskommeko me tähän. Minä ainakin haluan uskoa. Ja näin varmasti haluaa moni muukin!

Jotta tällainen myönteinen kehitys lähtis etenemään, meidän on lopetettava liiallinen valittelu ja hyvien ideoiden torpedoiminen. Pikemminkin meidän täytyy laittaa tulta lisää, sillä näin vain voimme päästä kunnolla nousukiitoon. Se tapahtuu hyvällä yhteistyöllä yli puoluerajojen. Lopetetaan turhamainen öyhötys ja joutava vastakkainasettelu. Kun puhallamme yhteen hiileen toinen toisiamme kunnioittaen, Haapavesi voi nousta oikeasti seuraavalle levelille kehityksessä. Näytetään esimerkkiä naapurikunnille. Näytetään esimerkkiä Suomelle. Näytetään esimerkkiä koko maailmalle, että näinkin asioita voi edistää!

Ollaan jatkossakin ylpeitä haapavetisiä. Meillä on todella aihetta siiheen! Yhdessä hyvää tulee puoluerajoihin katsomata. Oikeastaan koko puoluejärjestelmän voisi alasajaa ja siirtyä aitoon demokratiaan. Tällöin aidot kehittävät energiat ja innovaatiot voivat tulla täydellä teholla mukaan kaikkeen päätöksen tekoon. Mutta jos puoluejärjestelmällä mennään, niin muistetaan toistemme kunnioitus. Ei lynkata toisten ideoita, vaikka sen esittäisikin kilpailevan puolueen edustaja. Turhanainen kärhimöinti kun ei kehitä mitään. Me yhdessä voimme paljon. Uskotaan siihen! Siunattua syksyä kaikille!

7

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä se on turhaa ja uneliasta taivaanrannanmaalausta tuokin ylipitkä huokaus.

      Kaikilla mittareilla on mitattu ja joka suhteessa on huono ennuste.

      Paljo saatte olla ylpeinä ja pullistella hahhaa , että saatte paikkakuntanne pysymään edes näillä miinusluvuilla.

      • Anonyymi

        Oot vain katteellinen naapurikuntalainen, jotka ette menesty eri sektoreilla yhtä hyvin ku me. Siitä tuo sun katkera tilitys johtuu…


    • Anonyymi

      Siltikin.....mietippä kumpi asenne vie eteenpäin, rohkaisee yrittämään ja yhteistyöhön? Tuollaisella asenteella kun saisimme tänne kaupunginjohtajan, joka kertakaikkiaan nousisi puoluepolitiikan yläpuolelle ja työnohjaisi hallitusta ja valtuustoa sekä lautakuntia puhaltamaan yhteen hiileen. Kyllä olisi erilainen ilmapiiri täällä.
      Pessimistit ovat usein oikeassa, mutta optimistit rakentavat maailmaa. Nyt tarvittaisiin yhteistä optimismia ja kädenojennusta jokaisen puolueen osalta yhteiseksi hyväksi. Virheet ovat tehneet kipeää ja tuottaneet vahinkoa, mutta nyt vain uusi alku eteenpäin. Yhteisen kotomme hyväksi. Jokaisella puolueella on annettavaa. Opetellaan kuuntelua, keskustelua, neuvottelua ja pohdintaa. Keksikää yhdessä ja yhteistyöllä ratkaisuja.

      • Anonyymi

        Realismi on ainoa asia, mikä vie eteenpäin. tunnepitoiset slouganit eivät kanna kanan lentoa pitemmälle.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Jos homma ei onnistu, koko valtuusto vaihtoon ja alotettaan puhtaalta pöydältä. Ehotan: jätettään puolueet pois ja puhtaat henkilövaalit. Jokkainen olis sillon samalla viivalla ja sama mahollisuus päästä läpi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Jos homma ei onnistu, koko valtuusto vaihtoon ja alotettaan puhtaalta pöydältä. Ehotan: jätettään puolueet pois ja puhtaat henkilövaalit. Jokkainen olis sillon samalla viivalla ja sama mahollisuus päästä läpi!

        mutta ku niitten puoluesidonnaisuus ja edesottamukset on jo kaikkein tievossa monessa sukupolvessa
        jotta eikös oo aika pikku paikka


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mutta ku niitten puoluesidonnaisuus ja edesottamukset on jo kaikkein tievossa monessa sukupolvessa
        jotta eikös oo aika pikku paikka

        Näin on, pöytää ei saa puhtaaksi lipeäkivelläkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe