Haapavesi on nouseva paikkakunta

Anonyymi-ap

Moni asia viittaa siihen, että Haapavesi kuuluu tulevaisuudessa voittajiin. Tästä on paljon tutkimusdataa useilta eri vuosilta. Kun tämän datan kokoaa yhteen, on aika selvää, että Haapavesi tulee voittamaan pidemmällä tähtäimellä. Mutta jotta siihen päästään, turpeen alasajo ei ole oikea ratkaisu. Turpeen rinnalle on kuitenkin hyvä lisätä tuulivoimaa, koska se tuo lisäreserviä sähkötuotantoon.

Monet ovat olleet sitä mieltä, että Haapavesi ei kehity. Näinhän asia ei ole. Kun tutkitaan tätä asiaa syvemmältä, tulemme siihen lopputulemaan, että Haapavedellä itseasiassa mennään kokoajan kehityksessä eteenpäin. Monessa muussa kunnassa asia ei ole näin. Haapavedellä on huikea määrä erilaisia innovaatioita, joidenka ansiosta Haapavesi tulee porsuttamaan pitkälle. Maailman tilanteen selkiytyessä Haapavesi tulee näkymään vahvana voimana koko pohjoisen kalotin alueella. Nimittäin Haapavesi tulee olemaan koko napapiirin ehdoton talousveturi.
Joku tässä varmaan alkaa sanomaan, että eihän Haapavesi ole napapiirillä. Ei olekaan. Ei mennä nyt ihan pilkkuja nuolemaan. Haapavesi voi olla napapiirin talousveturi, vaikka sijaitseekin maantieteellisesti reilusti sen eteläpuolella.

Ja kuten asiasta usein on mainittu, niin Haapavesi on todettu usein olevan oman alansa seppä monessa asiassa. Täällä on edelleen paljon innovaatioita, joiden pitäisi vain saada siivet alleen. Jotta näin kävisi, ei pidä valittaa jokaisesta ideasta. Älkäämme olko siis kehityksen jarruja. Me voitetaan tämä peli, jos annetaan innovaatioiden leiskua sellaisenaan, kun ne ilmoilleen pulpahtaa. Ei torpata kaikkia hienoja ideoita! Viime aikoina näitä hyviä ideoita on ammuttu alas turhankin tiheään. Näin asian ei pitäisi olla. Annetaan kaikkien kukkien kukkia, niin siten saamme entistäkin menestyvämmän Haapaveden.
Haapavesi on nouseva paikkakunta, johon halutaan tulla asumaan. Uskommeko me tähän. Minä ainakin haluan uskoa. Ja näin varmasti haluaa moni muukin!

Jotta tällainen myönteinen kehitys lähtis etenemään, meidän on lopetettava liiallinen valittelu ja hyvien ideoiden torpedoiminen. Pikemminkin meidän täytyy laittaa tulta lisää, sillä näin vain voimme päästä kunnolla nousukiitoon. Se tapahtuu hyvällä yhteistyöllä yli puoluerajojen. Lopetetaan turhamainen öyhötys ja joutava vastakkainasettelu. Kun puhallamme yhteen hiileen toinen toisiamme kunnioittaen, Haapavesi voi nousta oikeasti seuraavalle levelille kehityksessä. Näytetään esimerkkiä naapurikunnille. Näytetään esimerkkiä Suomelle. Näytetään esimerkkiä koko maailmalle, että näinkin asioita voi edistää!

Ollaan jatkossakin ylpeitä haapavetisiä. Meillä on todella aihetta siiheen! Yhdessä hyvää tulee puoluerajoihin katsomata. Oikeastaan koko puoluejärjestelmän voisi alasajaa ja siirtyä aitoon demokratiaan. Tällöin aidot kehittävät energiat ja innovaatiot voivat tulla täydellä teholla mukaan kaikkeen päätöksen tekoon. Mutta jos puoluejärjestelmällä mennään, niin muistetaan toistemme kunnioitus. Ei lynkata toisten ideoita, vaikka sen esittäisikin kilpailevan puolueen edustaja. Turhanainen kärhimöinti kun ei kehitä mitään. Me yhdessä voimme paljon. Uskotaan siihen! Siunattua syksyä kaikille!

7

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä se on turhaa ja uneliasta taivaanrannanmaalausta tuokin ylipitkä huokaus.

      Kaikilla mittareilla on mitattu ja joka suhteessa on huono ennuste.

      Paljo saatte olla ylpeinä ja pullistella hahhaa , että saatte paikkakuntanne pysymään edes näillä miinusluvuilla.

      • Anonyymi

        Oot vain katteellinen naapurikuntalainen, jotka ette menesty eri sektoreilla yhtä hyvin ku me. Siitä tuo sun katkera tilitys johtuu…


    • Anonyymi

      Siltikin.....mietippä kumpi asenne vie eteenpäin, rohkaisee yrittämään ja yhteistyöhön? Tuollaisella asenteella kun saisimme tänne kaupunginjohtajan, joka kertakaikkiaan nousisi puoluepolitiikan yläpuolelle ja työnohjaisi hallitusta ja valtuustoa sekä lautakuntia puhaltamaan yhteen hiileen. Kyllä olisi erilainen ilmapiiri täällä.
      Pessimistit ovat usein oikeassa, mutta optimistit rakentavat maailmaa. Nyt tarvittaisiin yhteistä optimismia ja kädenojennusta jokaisen puolueen osalta yhteiseksi hyväksi. Virheet ovat tehneet kipeää ja tuottaneet vahinkoa, mutta nyt vain uusi alku eteenpäin. Yhteisen kotomme hyväksi. Jokaisella puolueella on annettavaa. Opetellaan kuuntelua, keskustelua, neuvottelua ja pohdintaa. Keksikää yhdessä ja yhteistyöllä ratkaisuja.

      • Anonyymi

        Realismi on ainoa asia, mikä vie eteenpäin. tunnepitoiset slouganit eivät kanna kanan lentoa pitemmälle.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Jos homma ei onnistu, koko valtuusto vaihtoon ja alotettaan puhtaalta pöydältä. Ehotan: jätettään puolueet pois ja puhtaat henkilövaalit. Jokkainen olis sillon samalla viivalla ja sama mahollisuus päästä läpi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Jos homma ei onnistu, koko valtuusto vaihtoon ja alotettaan puhtaalta pöydältä. Ehotan: jätettään puolueet pois ja puhtaat henkilövaalit. Jokkainen olis sillon samalla viivalla ja sama mahollisuus päästä läpi!

        mutta ku niitten puoluesidonnaisuus ja edesottamukset on jo kaikkein tievossa monessa sukupolvessa
        jotta eikös oo aika pikku paikka


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mutta ku niitten puoluesidonnaisuus ja edesottamukset on jo kaikkein tievossa monessa sukupolvessa
        jotta eikös oo aika pikku paikka

        Näin on, pöytää ei saa puhtaaksi lipeäkivelläkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      6651
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      311
      3991
    3. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      59
      3751
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      43
      3269
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      172
      2551
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2106
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      126
      2000
    8. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      47
      1977
    9. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1670
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1629
    Aihe