Tietoisuus

Anonyymi-ap

Onko puilla tietoisuutta? Voiko koivun mieli
Sairastua? Miten auttaa paranoidia katajaa?

12

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Puilla tuskin on psykologista psyykettä,
   mutta se, että onko niillä minkäänlaista tietoisuutta
   on filosofien kiistelemä kysymys.
   Teet ilmeisesti pilaa aiheesta kysymysmuotoilujesi
   ja palstan otsikoinnin perusteella päätellen.
   Mutta kasvit ovat kunniallisia olentoja.

   • Anonyymi

    jatkuu vastaukseni: Aihe on äklöttävä mielenterveyspalstalla,
    mutta se voisi olla kaunis filosofiaosastolle hyvin muotoiltuna.


  • Anonyymi

   Onhan sanottu, että puitakin voi halailla, jotenkin rentouttavaa.
   Jos vaikka puutkin tykkäis....ku ei niiden sielunelämästä oo tietoa.

  • Anonyymi

   Totta.
   Mutta jotkut kasvit kasvaa huonommin jos niitä paljon kosketellaan, koska
   ne on niin herkkiä. Mutta luulisin, että sellaiset paksut rungot ei olisi niin herkkiä, että niitä voi rauhassa halailla niin häiriköimättä puuta.

  • Anonyymi

   Kyllä kaikella on jonkinlainen tietoisuus. Olen kasvatellut muutamaa kaktusta ja kun olen niille osoittanut huomiota ja positiivista myötätuntoa, olen huomannut niitten kasvavan paremmin eivätkä niitten piikitkään tunnu enää niin teräviltä.
   Ja kaktukset ovat jonkin sortin vanhojapoikia. Oikein mukavia ja kilttejä kasveja! Niitten kukat ehdottomasti kauneimpia ikinä näkemistäni!

  • Anonyymi

   Puissa on paljon vettä, kuten ihmisessäkin 80%. Vesi johtaa sähköimpulsseja, jolloin tietoisuus voi kehittyä. On kerrottukin että viereiset puut kommunikoivat toistensa kanssa.
   Mitä koivuun tulee, niin nykyään myydään pakurisientä. Mikä sitten istutetaan nimenomaan koivuun ja siitä kasvaa pakuri. Tosin koivu lahoaa tuosta käsittelystä. Koivun mahla on hyvää, mutta jos valutat liikaa niin koivu kuolee.
   Skitson katajan parantamiseksi suosittelen toisen katajan istuttamista viereen. Vertaistuki on aina ja jokatapauksessa tärkeä.
   Ja puiden istuttaminen auttaa ihmistäkin, kun seuraa kasvua ja sitten hiilinielun pienentämiseksi.https://youtu.be/bhTIPBrO4wM

  • Anonyymi

   Männystä käytetään pihkaa pesuaineeksi ym. ja kuusesta kerkkiä vaikka mihin. Mutta kaikkea pitää ottaa vain vähän, tai puu menehtyy.
   https://youtu.be/pzeGGTT69A4

  • Anonyymi

   Kasvit ovat neroja eivät hulluja.

  • Anonyymi

   Bonsai puu rakastaa sitä että häneen käytetään aikaa.

  • Anonyymi

   Kaikella elollisella on tietoisuus, kyse on vain siitä miten määrittelemme tietoisuuden.

   Puut varmasti pelkäävät metsäteollisuutta. Pelko on harhaa kun sille ei ole perustetta, mutta tässä tapauksessa pelolle on selvä peruste.

   Onko erehtyminen sairaus. Erehtyminen on sairaus jos asetamme vaatimuksen että logiikassa ei saa erehtyä, ja nimeämme tällöin erehdyksen sairaudeksi.
   Yleensäkin "sairaus" liittyy ei toivottuun biologiseen tapahtumaan. Emme puhu että olkilouto 3 on sairas kun sen turbiinissa on vika. Miksi sitten puhumme mielen virheistä "sairautena", tai edes biologian häiriöistä. Eikö ihminen saa erehtyä ilman "sairaan" leimaa. Toisaalta nimitämme myös elimistön sinänsä luonnollista mutta tavanomaisesta poikkeavaa kuumetta sairaudeksi, kun yleensä on kyse elimistön normaalista mikrobien torjuntaan liittyvästä tilasta. Samaan tapaan maniassa ihminen taistelee olemassa olonsa puolesta normaalia suuremmalla teholla. Kun biologia uupuu suorituskykyynsä nähden liiallisesta rasituksesta, se on ainoastaan väsymystilassa. Jos rasitus vahingoittaa pysyvästi biologiaa, on kyse rasitusvammasta.

   Nimitämme kaikkea normaalista, tilastollisesta keskiarvosta poikkeavaa, sairaudeksi, joka on seuraus "sairaus"-tilan syyn historiallisesta ymmärtämättömyydestä. Kun "sairauden" syy ymmärretään, tilanteelle voidaan antaa sen syyn mukainen merkitys.
   Yleensäkin sairaus kaiken normaalista poikkeavan yläkäsitteenä, on negatiivisesti leimaava, kun pitäisi puhua syy ja seuraus logiikan mukaisista tiloista.
   Myös mieli ja sen psykologia noudattaa syyn ja seurauksen logiikkaa. Mieli ei olemassa olonsa kokonaisuudessa seuraa fysiikan "kaaosta" jota kaaosta ei ole edes fysiikassa, fysiikan noudattaessa luonnon lakeja. Ajatus kaaoksesta sinänsä on ajatus luonnonlakien hajoamisesta, ja sellaisenaan ilmentää freudilaista jumalan rangaistuksen pelkoa, josta näemme että mielensairauden keksineet ovat olleet jumalan pelkoisia, mitä ilmeisimmin syntiensä tähden, jollaista on myös psykiatrinen natsismi ja ihmisen eriarvoistaminen perinnöllisten ominaisuuksiensa perusteella.

   Onko juuresta poikki sahattu puu sairas. Se on menettänyt puun olemuksen ja vammautunut.
   Jos auringonkukka kääntäisi "päänsä" pois auringosta, voitaisiin sanoa että se on geneettisesti virheellinen. Jos se kääntäisi päänsä auringosta tietoisesti, miten kukaan voisi sanoa että se toimiessaan poikkeavasti olisi "sairas", se olisi ainoastaan poikkeava ja erilainen.

  • Anonyymi

   Mutta virheitä tekee kaikki, joten sitten kaikki ovat sairaita, jos erehdykset määritellään sairaudeksi. Siinä tapauksessa lääkäritkin ovat sairaita, koska varmasti erehtyvät välillä.

  • Anonyymi

   Kaikilla elollisilla on tietoisuus. Vain tässä todellisuudessa jossa elämme, mieli voi ihmisillä sairastua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   107
   2067
  2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   115
   1539
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   124
   1500
  4. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1337
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   70
   1184
  6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   482
   1111
  7. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   62
   1087
  8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   88
   953
  9. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   912
  10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   138
   866
  Aihe