Vain huostaanoton kieltäminen korjaa lastensuojelun ongelmat

1. Henkilöstön vähyys

Henkilöstön ja resurssien puute ei enää päde, kun perheet viedään perhelaitokseen, koska nyt kun lastensuojelu keksii ongelmia ja kaikki on keskitetty heille, heillä on näennäinen tarve lisätä resursseja. Perhelaitos on sijaishuoltoa halvempi ja lyhytaikaisempi hoitomuoto.

2. Huonot yksittäiset sosiaalityöntekijät

Sosiaalityöntekijät eivät työskentele perhelaitoksessa sopeutumisen alalla vaan heidät rajoitetaan vain arvioimaan perhelaitoksen tarve. Perhelaitoksessa hoidetaan muita ongelmia vailla heidän osallistumistaan, mutta tietyissä asioissa he ovat mukana.

3. Mielenterveyspalvelujen puute

Perhelaitoksessa on riittävästi tämän alan asiantuntijoita, jotka eivät kuitenkaan tunkeudu yksityisasioihin, jotka eivät ole psykologisia vaan sosiaalipsykologisia tai sosiologisia. Lastensuojelun ohjaama mielenterveystyö johtaa harhaan.

4. Yksityistäminen ja voitonteko (taloudellisuus)

Murhe eettisesti kyseenalaisesta voitonteosta, kun lapsi on riistetty valheilla ei ole enää tarpeen, kun perhe pysyy yhdessä. Sekin voidaan rahoittaa niin kuin yksityinen terveydenhuolto.

5. Lastensuojelulain pirstaleisuus

Sitä haittaa lastensuojeluviraston omapäisyys ja halu määrätä. Se voi aina muuntautua uuden lain näennäiseksi seuraajaksi. Perhetyölakina se koostaa tarpeelliset toimenpiteet ja oikeudet perhelaitoksen kontekstiin.

6. Sosiaaliviranomaisen vision hämäryys

Perheiden asiat eivät kuulu lastensuojelulle vaan jokainen objektiivinen ongelma kuuluu sen alan erikoisasiantuntijalle.

7. (Väärän) Huolen puutteellinen perustelu

Huolia ei ole tarpeen keksiä, kun sosiaalityö ei voi saada niillä vanhempien syrjintää. Perustelijat ovat oikean alan ammattilaisia eivätkä pelkkiä sosiaalityöntekijöitä.

8. Vieraannuttaminen

Perhelaitos poistaa tarpeen vieraannuttamiselle ja sen poliittiselle naamioimiselle "vanhempien soveltumattomuudeksi".

9. Isien epätasaisesti jakautuneet oikeudet

Eronneet vanhemmat ovat yhtä lailla osa lapsen ja perheen tulevaisuutta ja sitä, miten se tule järjestää ja hoitaa. Perhelaitoksessa molemmat asuvat erillään lapsen lähellä.

10. Sosiaalityöntekijän rikosseuraamuksen puute

Perhelaitoksessa perheen yhdessäolo ei oli enää uhannuta sosiaalityöntekijöiden rikosten takia.

11. Hallinto-oikeuden soveltumattomuus käräjän sijaan

Hyvä laki on sellainen, jota ei tarvitse rutiininomaisesti viedä oikeuteen.

12. Muiden pohjoismaiden “hyvien” lastensuojelumallien kopiointi

Niissäkään ei ylitetä ongelmaa virkavallan etuasemasta ja ongelmien puutteellisesta määrittelystä, johon sovelletaan tehottomia ja epäoikeudenmukaisia ratkaisuja. Ne eivät ole hyviä siinä mielessä, että ne eivät hoida ongelmia eivätkä mahdollista inklusiivista toimintaa.

13. Nykytilaselvityksen ja haastattelututkimuksen teettäminen

Perhelaitos tekee haastattelua arkisena rutiina ja osana intensiiviterapioita.

14. Vanhempien vastuuttomuus ja kasvatuskyvyn puute vaatii yhteiskunnan väliintuloa

Vastuuttomuuden tai lapsen vahingoittamisen oletuksen sijaan perhelaitoksessa todistetaan ongelmat vanhemmille kasvokkain, eikä väliitulon ole koskaan pitänyt olla huostaanoton muodossa.

15. Tapaamisoikeuden puute

Vanhempia ja lasta ei koskaan eroteta toisistaan perhelaitoksessa

4

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Skitsofreeninen aloitus.

    • Anonyymi

      Kohta 14: "perhelaitoksessa todistetaan ongelmat vanhemmille kasvokkain, eikä väliitulon ole koskaan pitänyt olla huostaanoton muodossa."

      Miten tämä toimii jos vanhempi on kyvytön itsereflektioon ja ongelmiensa myöntämisen sijaan hän vajoaa syvälle defensseihin ja vääntelee pseudofilosofiaa niin kauan että vastapuoli luovuttaa?

      • Anonyymi

        Tämä on kieltämättä hyvä kysymys. Aloittaja puhuu mallista, jossa huostaanoton sijaan pyrittäisiin ratkaisemaan ongelmat muilla keinoilla, mutta samaan aikaan hän väittää, ettei hänen tapauksessaan edes ole mitään ongelmaa. On siis vaikea hahmottaa, miten ne muutkaan keinot toimisivat tällaisessa tilanteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on kieltämättä hyvä kysymys. Aloittaja puhuu mallista, jossa huostaanoton sijaan pyrittäisiin ratkaisemaan ongelmat muilla keinoilla, mutta samaan aikaan hän väittää, ettei hänen tapauksessaan edes ole mitään ongelmaa. On siis vaikea hahmottaa, miten ne muutkaan keinot toimisivat tällaisessa tilanteessa.

        Aloittaja puhuu aina "tautologioista", mutta ironisesti hänen oma teoriansa on tautologia. Hänen perhelaitoksensa on kyseenalaistamaton ja suvereeni. Ainut ero nykyiseen malliin on se, että hänen perhelaitoksessaan hän olisi itse huipulla ja hän päättää miten asiat määritellään.
        Esimerkkinä kohta 2: "Sosiaalityöntekijät eivät työskentele perhelaitoksessa sopeutumisen alalla vaan heidät rajoitetaan vain arvioimaan perhelaitoksen tarve".
        Tässä kirjaimellisesti sanotaan, että työntekijät eivät saa kyseenalaistaa perhelaitosta vaan heidän tehtävänsä on vain määrätä sopiva annos perhelaitosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe