Vain huostaanoton kieltäminen korjaa lastensuojelun ongelmat

1. Henkilöstön vähyys

Henkilöstön ja resurssien puute ei enää päde, kun perheet viedään perhelaitokseen, koska nyt kun lastensuojelu keksii ongelmia ja kaikki on keskitetty heille, heillä on näennäinen tarve lisätä resursseja. Perhelaitos on sijaishuoltoa halvempi ja lyhytaikaisempi hoitomuoto.

2. Huonot yksittäiset sosiaalityöntekijät

Sosiaalityöntekijät eivät työskentele perhelaitoksessa sopeutumisen alalla vaan heidät rajoitetaan vain arvioimaan perhelaitoksen tarve. Perhelaitoksessa hoidetaan muita ongelmia vailla heidän osallistumistaan, mutta tietyissä asioissa he ovat mukana.

3. Mielenterveyspalvelujen puute

Perhelaitoksessa on riittävästi tämän alan asiantuntijoita, jotka eivät kuitenkaan tunkeudu yksityisasioihin, jotka eivät ole psykologisia vaan sosiaalipsykologisia tai sosiologisia. Lastensuojelun ohjaama mielenterveystyö johtaa harhaan.

4. Yksityistäminen ja voitonteko (taloudellisuus)

Murhe eettisesti kyseenalaisesta voitonteosta, kun lapsi on riistetty valheilla ei ole enää tarpeen, kun perhe pysyy yhdessä. Sekin voidaan rahoittaa niin kuin yksityinen terveydenhuolto.

5. Lastensuojelulain pirstaleisuus

Sitä haittaa lastensuojeluviraston omapäisyys ja halu määrätä. Se voi aina muuntautua uuden lain näennäiseksi seuraajaksi. Perhetyölakina se koostaa tarpeelliset toimenpiteet ja oikeudet perhelaitoksen kontekstiin.

6. Sosiaaliviranomaisen vision hämäryys

Perheiden asiat eivät kuulu lastensuojelulle vaan jokainen objektiivinen ongelma kuuluu sen alan erikoisasiantuntijalle.

7. (Väärän) Huolen puutteellinen perustelu

Huolia ei ole tarpeen keksiä, kun sosiaalityö ei voi saada niillä vanhempien syrjintää. Perustelijat ovat oikean alan ammattilaisia eivätkä pelkkiä sosiaalityöntekijöitä.

8. Vieraannuttaminen

Perhelaitos poistaa tarpeen vieraannuttamiselle ja sen poliittiselle naamioimiselle "vanhempien soveltumattomuudeksi".

9. Isien epätasaisesti jakautuneet oikeudet

Eronneet vanhemmat ovat yhtä lailla osa lapsen ja perheen tulevaisuutta ja sitä, miten se tule järjestää ja hoitaa. Perhelaitoksessa molemmat asuvat erillään lapsen lähellä.

10. Sosiaalityöntekijän rikosseuraamuksen puute

Perhelaitoksessa perheen yhdessäolo ei oli enää uhannuta sosiaalityöntekijöiden rikosten takia.

11. Hallinto-oikeuden soveltumattomuus käräjän sijaan

Hyvä laki on sellainen, jota ei tarvitse rutiininomaisesti viedä oikeuteen.

12. Muiden pohjoismaiden “hyvien” lastensuojelumallien kopiointi

Niissäkään ei ylitetä ongelmaa virkavallan etuasemasta ja ongelmien puutteellisesta määrittelystä, johon sovelletaan tehottomia ja epäoikeudenmukaisia ratkaisuja. Ne eivät ole hyviä siinä mielessä, että ne eivät hoida ongelmia eivätkä mahdollista inklusiivista toimintaa.

13. Nykytilaselvityksen ja haastattelututkimuksen teettäminen

Perhelaitos tekee haastattelua arkisena rutiina ja osana intensiiviterapioita.

14. Vanhempien vastuuttomuus ja kasvatuskyvyn puute vaatii yhteiskunnan väliintuloa

Vastuuttomuuden tai lapsen vahingoittamisen oletuksen sijaan perhelaitoksessa todistetaan ongelmat vanhemmille kasvokkain, eikä väliitulon ole koskaan pitänyt olla huostaanoton muodossa.

15. Tapaamisoikeuden puute

Vanhempia ja lasta ei koskaan eroteta toisistaan perhelaitoksessa

4

106

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Skitsofreeninen aloitus.

  • Anonyymi

   Kohta 14: "perhelaitoksessa todistetaan ongelmat vanhemmille kasvokkain, eikä väliitulon ole koskaan pitänyt olla huostaanoton muodossa."

   Miten tämä toimii jos vanhempi on kyvytön itsereflektioon ja ongelmiensa myöntämisen sijaan hän vajoaa syvälle defensseihin ja vääntelee pseudofilosofiaa niin kauan että vastapuoli luovuttaa?

   • Anonyymi

    Tämä on kieltämättä hyvä kysymys. Aloittaja puhuu mallista, jossa huostaanoton sijaan pyrittäisiin ratkaisemaan ongelmat muilla keinoilla, mutta samaan aikaan hän väittää, ettei hänen tapauksessaan edes ole mitään ongelmaa. On siis vaikea hahmottaa, miten ne muutkaan keinot toimisivat tällaisessa tilanteessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämä on kieltämättä hyvä kysymys. Aloittaja puhuu mallista, jossa huostaanoton sijaan pyrittäisiin ratkaisemaan ongelmat muilla keinoilla, mutta samaan aikaan hän väittää, ettei hänen tapauksessaan edes ole mitään ongelmaa. On siis vaikea hahmottaa, miten ne muutkaan keinot toimisivat tällaisessa tilanteessa.

    Aloittaja puhuu aina "tautologioista", mutta ironisesti hänen oma teoriansa on tautologia. Hänen perhelaitoksensa on kyseenalaistamaton ja suvereeni. Ainut ero nykyiseen malliin on se, että hänen perhelaitoksessaan hän olisi itse huipulla ja hän päättää miten asiat määritellään.
    Esimerkkinä kohta 2: "Sosiaalityöntekijät eivät työskentele perhelaitoksessa sopeutumisen alalla vaan heidät rajoitetaan vain arvioimaan perhelaitoksen tarve".
    Tässä kirjaimellisesti sanotaan, että työntekijät eivät saa kyseenalaistaa perhelaitosta vaan heidän tehtävänsä on vain määrätä sopiva annos perhelaitosta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   343
   3122
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   56
   1305
  3. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1145
  4. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   71
   1075
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   60
   923
  6. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   890
  7. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   767
  8. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   760
  9. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   40
   742
  10. Älä ees vihjaile mitään

   jos sitten lopulta kuitenkin teet aina noin.. 💔😞
   Ikävä
   52
   613
  Aihe