Mediavallankumous - suora kansalaismedia nousee!

(Internet loi sähköpostit, sitten blogit, keskustelupalstat ja lopulta kansalaisvaikutteiset suoran tiedonvälityksen menetelmät ja - kanavat. Ukrainan sisällissodan 1] kerrotaan olevan ensimmäinen totaali-informaatiosota, johon ottaa osaa niin läntiset kuin itäiset provokaattorit ja manipulaattorit)

[ … aiemmin, kun lehdenjakaja kantoi sanomalehden laatikkoon tai postiluukusta – oli tarkistusmahdollisuus vain Yleisradion lähetyksistä tai toisista printtimedioista 2]. Kansalaiset kävivät omia mediointejaan vain suusta korvaan menetelmällä, jolloin levikki oli hidasta ja muuntuvaa … ]


Suomessa Helsingin Sanomat nousi ainutlaatuiseen asemaan – ollen mahdollisesti maailman laajalevikkisin lehti – ilmestymisvaltion asukaslukuun nähden. Kansan ristimä Hesari oli paljolti presidentin tekijä, Natoon jenkaaja 3] ja vaikuttaja vailla vertaa – Hesariin luotettiin, ja siellä oli ja on edelleenkin erinomaisia kuin aitoja kritiikkioivaltaja lehtimiehiä – kuten esimerkiksi Unto Hämäläinen 4].


Tänään mediointi on osa informaatiosotaa, mielipiteen voimallista käännyttämistä ja ohjaamista ohi todellisen tilanteen -lööppeinä, tosin lööpit ”oikaistaan” myöhemmin, jos ei ingressissä, niin leipätekstissä - useimmiten.


Kansan ostohalusieluista käydään kovaa sotaa –

… erityisesti monien mielestä etusivultaan numerolehden luokkaan vaipuneet iltapäivälehdet, joiden uutena vetonaulana näyttää olevan hyytävät tarinat, naisten rinnat ja seksi. Voisimme arvata, että printti- eli paperilehtien levikit ja irtonumeromyynnit ovat vaipumassa – siksi tiivistä on puhelinmyynnin 5] ”puoleen hintaan + kylkiäinen” -tarjoukset.


Internet loi mahdollisuudet maailmanverkkona kansalaisten suoravaikuttamiseen –

… on syntynyt uudentyyppisiä ”äänenkannattajia”, yhden liikkeen julkaisuja sekä kanavia, joiden tarkoitus on vain syöttää tarkoitushakuista informaatiota, käännytys- tai harhautustarkoituksessa. Ukraina on tästä oiva esimerkki, jakaen samalla lukijat leireihin – ilman, että on likikään täyttä tietoa todellisuudesta … ja tämän todellisuuden vahvistuksesta on ”googletus”, verkkoetsintä yleistynyt, ja tänään kansalaiset jo hallitsevat pintatietolajittelun tietomassasta, jota modernisti kutsutaan ”big dataksi” 6] -ymmärtämättä mitä se todella merkitsee.


Maailma eli netti on täynnä informaatiota, dataa ja myös harkittua tietoa

Jokaiselle jotain idealla löytyy vahvistus oikeastaan mihin tahansa väitteeseen, siksi paljon mielikuvitusta ja yritteliäisyyttä tiedon luonnissa ollaan luotu. Monista aivan tavallisista kansalaisesta, entisistä passiivilukijoista on tullut informaation tuottajia – huhuina, 'minä ole kuullut' -periaatteella tai 'varmasta lähteestä'.

Infohan oli toimittajien yksinoikeus, sitä varten käytiin koulujakin, jotta huomioidaan tärkeitä tekijöitä, kuten henkilönimen boldaus ensimäistä kertaa tekstissä mainitessa. Sen sijaan lööppiharhasta ei vastuuta kanneta – kuten erinomaisesti kansaa ulkoisten suhteidemme tiedon perustassa pitävä ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi: ”Katsottaessa iltapäivälehtien etusivuja, voitaisiin ne jo lukea pelotteluksi”.

Tieto on filosofeillekin vaikeus, on koulukunnat, on historia, on tulkinta ja lopulta kyky ymmärtää tavalla tai toisella – johon ei vähiten vaikuta oma pyyde tai oppisuunta, ellei peräti oma omaansa näkemätön harha, joka on luotu luulosta, luovuudesta ja ”hevosmiesten tietotoimistostakin”.


Lööpitys on vaarallista,

sillä moni jättää lukemisen etusivuun siinä ruokakaupan tai R-kioskin kassajonossa seisoessaan. Paperilehteä ei osteta, koska sen voi lukea kätevästi kännykästä ja tablet-tietokoneesta. Ja jälleen meille tyrkätään oveluutta linkkimainoksina, eteenpäin viippausta 7] jarruttavana ilmiönä –

… onhan sivuston saatava maksimaalisesti mainosklikkauksia, vaikkapa vain vahingossa, jotta laskuri saa laskutettavaa mainoksen asettajalta. Jotenkin tuo kännykän tai tabletin inforatakin (ennen se oli paperirata 8]) olisi saatava maksetuksi – voittoakin pitäisi markkinatalousoppien mukaan syntyä.


Kun tyytymättömyys kasvaa ohjattuun infolinjaan,

syntyi ja syntyy koko ajan kansalaisten suoravaikutetta. Netti pullistelee erilaisia sivustoja, blogeja, keskustelupalstoja – suosittuja tai koskaan lukijoita saamatta -tyyliin. On Wikipediaa – ilmaisena, on huolellisia aihesivustoja, on taattua tietoa ja harhaa, kaikki saavat jotain haluamaansa.


Luulot ja ”minä tiedän” ilmiö leviää –

sehän luki netissä, vaikka informaation takana on puhdas vääntö, manipulaatio ja inkvisitionaalinen tapa käsitellä käytyä kommentointia, joka oli otettu reaaliaikaisuutena valtiksi ja houkutteeksi.

On syntynyt vanha uusi ammattikunta – tietovartijat, moderaattorit eli inkvisiittorit. Jotenkin koettiin, että informaation tarkoitushakuinen massavirta piti saada hallintaan. Paperilehdissä tuo hallitsija oli ja on päätoimittaja, omalla nimellä julkisesti – sen sijaan netissä moderaattori on vain nimimerkki palomuurien takana.

On kuitenkin varmaa, että suora kansalaisvaikute lisääntyy >>>

...
89006

79

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainakin avauksesta päätellen "kansankirjoittajan" kannattaisi keskittyä aluksi oikeinkirjoitukseen, missä on pahoja puutteita.

      Otsikkokaan ei vastaa tekstiä, mikä on kardinaalimunaus.

      • Löysit kirjoitusvirheitä, tuotko esille - niin korjataan! :-)


      • Anonyymi

        Tilitätkö katkeruuttasi, mutta mihin?


      • Anonyymi

        Et ehkä lukenut itse juttua, minä luin ja vastaavuus on tarkka.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Löysit kirjoitusvirheitä, tuotko esille - niin korjataan! :-)

        Löytääkö joku muu?


    • 2

      On kuitenkin varmaa, että suora kansalaisvaikute lisääntyy,

      … jalostuu ja kriteeristö yhtenäistyy vastuusta tuottaa luotettavampaa tietoa lukijoille. Framille astuu ylpeys kuulua valioluokkaan, ehkä jopa jokin arvostelutaulukko syntyy standardiksi – pelkän lukija- eli avauslaskurin lisäksi kertomaan suoravaikutteen laadusta ja luotettavuudesta.

      Valitsemamme poliitikotkin kaivelevat ja vastaanottavat jatkuvaa tietovirtaa, jotta olisivat ajan hermolla ja kansalaisen iholla. Kun katsoo täysistuntoja suuresta salista, tuntuu liki kaikilla olevan enemmän tekemistä kännykän ja tabletin kanssa, kuin itse suuren salin puheiden parissa.



      Kansa kaipaa vastuullista toimittajuutta

      Tietovirrat kehittyvät ja perinteellinen vakava ja vastuullinen toimittajuus tai pyrky siihen sen sijaan säilyy. On edelleen tunnustettava, että tänään jo paljon parjattu Helsingin Sanomat maksaa palkkaa huipputoimittajille, joiden määrä on vähentymässä – koska yt-jyllää hyytävästi myös sopulimarkkinoilla.



      Tiedon tuottajat ovat suurennuslasin alla

      Kansalaisten keskuudesta kumpuaa laajempaa kritiikkiä myös muita informaatio- ja arviointilähteitä kohtaan. Tiedontuotto on saanut kriteeristön – lukijakansalaiset ovat päässeet googletustaidoissaan niin pitkälle, että osaavat jo suodattaa turhuutta, ylittävyyttä ja turhaa parjaamista kuin manipulaatiota.

      Esimerkiksi kansalaisten varoilla toimiva UPI-FIIA 9] saa armotonta kritiikkiä mielipideosastona, jolla ei ole enää paljoa jäljellä sen velvoitteesta tuottaa ulkopoliittiselle johdollemme kattavaa analyysia ja tietoa päätösten tueksi, ja samalla kansalaisille luotettavaa tietoa kansakunnan roolimme vahvistajaksi.



      Kansalaisten infovallankumous!

      Kansalaiset ottavat enenevästi käsiinsä oman itsensä informoimisen, tiedottamisen ja julkistelun – niin kaupallisesti ”toreina ja kirppispaikkoina” kuin tiedontuottajina juuri sieltä mistä lopulta kaikki lähtevät – eli kansalaisen tasolta. Tämän kansalaisäänitorven avuksi ovat ryhtyneet tiedonpaljastajat - ”snowdeneineen 0] ja wikileakseineen” 11] - kiusallisiakin totuuksia paljastuu ja kansalaiset pääsevät jyvälle, mitä heidän verovaroillaan tehdään.

      On varmaa, että manipulaatio, provokaatio ja suoranainen propakanda säilyvät, mutta sen vastapainoksi kansalaisten yleisymmärrys lisääntyy ohittelemaan nuo törähtelyjen ja älämölöjen aivopierut ja trumpetisoinnit.



      Myöskään uteliaisuus ja halu tietää enemmän ei katoa mihinkään –
      [Miksi toiset ovat uteliaampia kuin toiset? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut-ovat-uteliaampia-kuin.html - ]

      se onkin ainoa sektori, jossa kasvua, jopa kasvuhokemaa voidaan ympäristöä tuhoamatta lisätä, vaikka joka päivä. Tietoa syntyy koko ajan tietoisuuteemme 12] lisää – mutta mistä, se jääkin yhä filosofien päänvaivaksi. Tieto on ja se juuri oikea tieto on aina siellä jossakin!


      Edelleen tieto on valtaa ja sen soveltamistaito tie valtaan.

      --

      • Anonyymi

        "Edelleen tieto on valtaa ja sen soveltamistaito tie valtaan."

        Luoman tiedoilla, taidoilla ja asenteilla se tie tosin on tukossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Edelleen tieto on valtaa ja sen soveltamistaito tie valtaan."

        Luoman tiedoilla, taidoilla ja asenteilla se tie tosin on tukossa.

        Ja hän tietää sen ja on siitä katkera osaaville. Pitäisi sanoa ”oikea tieto on valtaa”. Sillä pääsisi eteenpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Edelleen tieto on valtaa ja sen soveltamistaito tie valtaan."

        Luoman tiedoilla, taidoilla ja asenteilla se tie tosin on tukossa.

        Tämä sama kommentoija esiintyy usein näissä Ilkka Luoman avauksissa, eikä juuri milloinkaan mitään oikeaa asiaa. Syy moiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja hän tietää sen ja on siitä katkera osaaville. Pitäisi sanoa ”oikea tieto on valtaa”. Sillä pääsisi eteenpäin.

        Oikean tiedon määritys on vaikeaa. Totuudella on hintansa -sanotaan.


    • Ennen tyydyttiin kyläjuoruiluun, kun tiedettiin naapurin Amandan synnyttävän pojan 13 kuukauden kuluttua – se oli varmaa, koska Lyyti ja Hulda olivat niin sanoneet. Tiedettiin, että Lyyti oli erityisen hyvä ystävä Amandalle, ja ystäväthän eivät narraa toisilleen – vaan tietävät.



      Tänään vielä tiedon kulku, sen luotettavuus ja tarkoitushakuisuus ovat jyvitetty medialle – ja erityisesti perinteelliselle medialle, joka omien sanojensa mukaan noudattaa hyviä journalistisia tapoja ja kriteereitä – onko näin, epäillään lukijoiden taholta yhä voimallisemmin |1.



      Huomenna jyllää kansalaismedia – tiedon tuottoa ilman välikäsiä |2

      Tämä on varmaa, sillä maailmojen verkko – internet – yhdistää (kaikki) ihmiset ja ylihuomenna vielä koneetkin (miten käy, kun koneet alkavat ”keskustelemaan” keskenään … olihan jo 1990 -luvulla EDI-OVT protokollan |3 mukainen EDI-EDI yhteys suunnittelupöydillä)

      On syntymässä ”kaiken verkko”, johon nyt tuotekehitetään ominaisuuksia, joilla on paha/”paha” | hyvä/”hyvä” merkitys ja vaikutus perinteelliseen tietomonopoliin nähden. Perinteellistä mediaa on kutsuttu osuvasti neljänneksi valtiomahdiksi |4.



      Ennen Helsingin Sanomat ”valitsi” presidentin – uutisoinnin suuntaavuudella,

      nyt valinnan tekevät kansalaiset suoraan, edelleen sen tiedon varassa, mitä media sattuu kertomaan, eli vieläkin ollaan ”neljännen valtiomahdin” talutusnuorassa. Tosin kansakunta luottaa yhä vähemmän perinteelliseen mediaan ja tilalle monet ovat valinneet sosiaalisen median ja siellä olevan tiedon ja ”tiedon”.

      On selvää, että kansanomaisesti ”some” on myös sisällöltään manipulatiivinen ja jopa propagandistinen. Some on väkevän tuotekehityksen piirissä ja ensimmäiset vakavasti otettavat uuden ajan tiedonjakelukanavat ovat jo luottavuusmittareilla nousemassa vähintään samalle tasolle kuin tunnetuimmat nykymediat …

      … milloin tapahtuu ohitus, on vain ajan kysymys – tietotekniikka, verkot, tarkistusmenetelmät ja vaihtoehtoistiedon viitevertaukset kehittyvät huimaa vauhtia —

      Viimeisin hätähuuto perinteellisestä mediasta ja lähinnä maapallovähemmistössä olevalta lännenmiehen valtakulttuurilta ojentautuu todisteettomiin väitesyytteisiin vieraiden valtioiden sotkeutuessa toisen yhteiskuntien sisäisiin asioihin – muun muassa Iso-Britannian Brexit -kansanäänestykseen! |5

      Tuossa ylläolevassa on kaiken tiedonkulun ja sen luotettavuuden ydin ja kohtalo!

      ..

      • Anonyymi

        Mitäköhän äijänkäppänä oikein yrittää selittää?

        Ei varmasti tajua itsekään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäköhän äijänkäppänä oikein yrittää selittää?

        Ei varmasti tajua itsekään.

        Millainen merkitys on tämän tyyppisellä jutulla, ehkä kirjoittaja huutaa jotain omaa hätäänsä?


      • Anonyymi

        Ilkka, etkö jo vihdoin ala uskomaan sitä totuutta, että olet keskimääräistä yksinkertaisempi ja tyhmempi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilkka, etkö jo vihdoin ala uskomaan sitä totuutta, että olet keskimääräistä yksinkertaisempi ja tyhmempi?

        Avauksista ja Ilkan kommenteista päätellen olet väärässä. Mutta sana on vapaa, lukijat varmaan odottaisivat jonkin asteisia perusteluja, tuotko esille?


      • Anonyymi

        Onko tämä tieto sinun oma ajatusten tuoma tieto vai mihin lähteeseen tämä perustuu? Verkkomaailmassakin voidaan tuottaa oikeaa tietoa, tärkeään arvoon nousee jokaisen oma vastuu tiedon tarkistuksesta, faktojen pitävyydestä.


    • Nyt käydään maailmanlaajuista kamppailua olemmeko idän vai lännen vaikutteiden piirissä

      – läntinen demokratiakäsite |6 edustaa kasvuhokemallisena |7 kulutusyhteiskunta-ajatuksena vajaata 20 prosenttia maapalloväestöstä – nyt onkin kyse tosiasiasta tunnustaa, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |8, ja tätä lännenmies ei halua tietenkään hyväksyä – halutaan pitää kiinni kolonialismista alkanutta maailmanherruutta – joka nyt on vuoren varmasti illassaan – tai edessämme on maailmojen sota |9, ilman marssilaisia …



      Eräs mediaotsikko – tältä 19.11.2017 – (Helsingin Sanomat)

      [ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005453832.html – ]

      ”Essee: Somen piti pelastaa maailma, mutta nyt sitä pidetään jopa uhkana demokratialle – Saksa aloitti jo netin suitsimisen, vaikka ankara sääntely voi pilata palvelut”

      Ote:

      ” … Mikä sosiaalisessa mediassa meni vikaan, kysytään nyt maailmalla. Ja voiko Facebookin sisältöä säädellä laeilla? Tästä pitäisi puhua Suomessakin, kirjoittaa journalistiikan vierailuprofessori Jussi Pullinen … ”

      Some-maailman kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

      ”… Äärimmilleen typistettynä sosiaalista mediaa syytetään suoran kansalaisvaikutteen yhteiskuntajärjestykselle tuomaksi haitalliseksi ja vaaralliseksi vaikutekanavaksi. Syytteen syltyt syvät lännenmies haluaa heittää helpolla väitekehyksellä itään – Venäjälle ja jopa Kiinaan. Niin Venäjä kuin Kiina koetaan "noin 18 prosentin" |10 länsihegemonian viholliseksi.

      Todellisuudessa lännenmies on häviämässä yhteiskuntajärjestyskamppailunsa "idän uusille aalloille", joiden takana on valtaosa maapallon väestöstä. Todisteeksi tästä lännenmiehen taistelusta sopii hyvin amerikkalaisten jatkuva sotimishalu ja päällä olevat US-vaikutteiset sodat.

      Nyt tätä lännen ylivaltahegemoniaa paalutetaan Hollywood elokuvien lisäksi uusilla amerikkalaisjohteisilla some-apparaateille, jotka nyt näin kääntyvät suoran kansalaisvaikutteen myrskyllä lännen yhteiskuntaylivaltapyrkimyksiä vastaan.

      Kaksi tekijää lisää – Kiina ilmoitti sen yhteiskuntamallin kehittyneen vientituotteeksi |11 ja Kiinan ottavan ympäristöjohtajuuden, koska maapallo on tuhoutumassa jalkojemme alta viimeisten 150 vuoden kulutusjuhlapäästöjen |12 rujoksi lopputulemaksi”





      Entä nyt, kun some kehittyy ja perinteellinen media ei herätä enää luottamusta – monin osin?

      • Anonyymi

        Tässä on paljon oletuksia jotka kuvailevat Luoman sielunelämää. Hän on epätoivoinen ja lohduttaa itseään epätotuuksilla.


    • Anonyymi

      Nykyinen maailmantilanne on Yhdysvaltain johdolla ajautunut sen etujen vastaisten maiden ja suuntausten kritisointiin. median kautta tapahtuva ajatustenmuokkaus on niin läpitunkevaa ja jatkuvaa, että monet kokevat tämän informaation normaalina ja puolueettomana.

      Yksi muuttunut piirre on se, että takavuosina korostettiin informaatiolukutaitoa. Enää sen perään ei haikailla, pitää vain uskoa se, minkä valtamedia kertoo totuutena ja mitä se väittää valeeksi. Kansalaisten ymmärryskykyyn ei enää luoteta, asiat väännetään rautalangasta ja kerrotaan osatotuuksia.

      Vastakkainasettelun rakentaminen vetoaa ihmisen alhaisimpiin vietteihin, jos näin voi sanoa. Tämä keino on myös tehokkain tapa muokata asenteita.

      • Anonyymi

        Esimerkki aidosta debatista, jossa sisältöä, asiaa ja henkevyyttä mikä taas lisää palstan kiinnostavuutta. Ei turhaa öyhötystä.


      • Anonyymi

        Kyllä informaatiolukutaito edelleen peräänkuulutetaan. Puhutaan käsitteistä Monilukutaito ja siihen linkittyvät medialukutaito. Toisaalta tässäkin meillä kaikilla on oma vastuu selvittää tiedon luonne ja alkuperä.


    • West trolling manipulation >< East trolling propaganda – nokittelua vuorosuunnin

      ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html

      … Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

      … syntyi käsite East trolling propaganda (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

      Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

      Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

      Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

      … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

      Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

      West trolling manipulation on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

      --

      • Anonyymi

        Ainakin omassa propagandassasi jankkaat typerää vastakkainasettelua, jossa Putin on hyvä ja länsi paha


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin omassa propagandassasi jankkaat typerää vastakkainasettelua, jossa Putin on hyvä ja länsi paha

        Vastakkainasettelu hyväksytään jo mediassakin, eikä se kursaile enää läntisen manipulaationkaan edessä.


    • Anonyymi

      Nyt erinomaisen ajankohtainen aihe! Syntyykö keskustelua, joskin se vaatii vähän enemmän ymmärrystä, kykyä ja tietoa.

      • Anonyymi

        Kukahan hehkuttaa typerää avausta?😂😂😂

        Olisiko se yksi Ilk…..? 🤪🤪🥴


    • Anonyymi

      Tämä ketju on eräs esimerkki keskustelukyvyttömyydestä. Kirjoitus tyrmätään omien ennakkoasenteiden pohjalta ja henkilöön kiinni käyden. Tälle pohjalle ei voi rakentaa hedelmällistä vuorovaikutusta.

      • Anonyymi

        Väärin, kyllä tuossa tyrmätään avauksen asia ja sitten vasta sen tekijä, joka ei ole ihan terävin kynä ja sekoilee oikein huolella.


      • Anonyymi

        Seassa erinomaisia kommentteja itse asiasta ja joukossa öyhötystä sellaisilta, joilla ei ole mitään sanottavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seassa erinomaisia kommentteja itse asiasta ja joukossa öyhötystä sellaisilta, joilla ei ole mitään sanottavaa.

        Kyllä -lukijat tylysti kumoavat naivin itäpropagandan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä -lukijat tylysti kumoavat naivin itäpropagandan

        Ei ainakaan täällä ole tuota ollut havaittavissa. Tyhjät kommentit öyhötyksinä eivät kumoa mitään, muuta kuin öyhöttäjänsä itse :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seassa erinomaisia kommentteja itse asiasta ja joukossa öyhötystä sellaisilta, joilla ei ole mitään sanottavaa.

        Samaa mieltä tekstiä ajoittain myös hankala lukea


    • Anonyymi

      Ilkka kirjottaa jo niin selvästä ja vanhasta jutusta, että ihan naurattaa. Ihan kuin olisi itse tuon keksinyt ja huomannut.
      Somen vaikutus näkyy juurikin tuollaisissa tyhmissä ja heikoissa ihmisissä jotka hakemalla hakevat uskomuksilleen ja sivistys ja koulutus ei riitä ymmärtämään oikeaa ja väärää. Näin syntyy Ilkkoja ja Anoja jne....
      Valitettavasti netti tyhmentää ihmiskuntaa kun asiosta ei oikeasti oteta selvää, vaan etsitään jokin "tieto" ja jos se sopii omaan ajatuskulmaan, niin se nielaistaan ja syvälle.

      • Anonyymi

        Tutkin kirjoitusta, sillä on historiansa jo vuosien takaa. Esille ottona se sattuu kuin voi kuumalle pannulle, sulaa heti kansan mieleiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkin kirjoitusta, sillä on historiansa jo vuosien takaa. Esille ottona se sattuu kuin voi kuumalle pannulle, sulaa heti kansan mieleiseksi.

        Hän on siis ollut itätrolli jo vuosia


    • Internet on tietenkin diktaattorien kauhu, koska täällä on sananvapautta niin paljon. Internetiin liittyy muunlaisia ongelmia. Musk on nyt ostanut Twitterin ja onnistunut siinä kokonaan ilman rahaa. Kertoo vaan medialle kaupoista ja tieto lähtee leviämään.

      Suomessakin Jokerien ympärillä pyöri kaikenlaista omistajajuttua, kun Joel Harkimo oli kaverilleen soittanut että olisi Jokerien omistaja. Suomessa lehdet kuitenkin kirjoittivat, että rahoittaja on kuitenkin ihan eri. Siihen Joel Harkimo totesi, että rahoittajan kanssa käydään vielä sopimassa. Tämä omistaminen on menettänyt merkityksensä kokonaan. Se ei enää tarkoita sitä, kuka saa rahat yhtiöstä ja kuka käyttää päätäntävaltaa.

      Rahoittajapuoli on nyt sitten kokonaan aina erikseen näissä suuryrityksissä ja omistajia käydään lehtien palstoilla esittämässä. Ennen omistaminen tarkoitti yrityskauppoja ja tänä päivänä ihan jotain muuta. On rahoittaja, joka on investointipankkiiri ja ammattina on omaisuudenhoito. Näinkö se nykyään menee?

      • Anonyymi

        Suomalaisesta mediasta on tullut manipulaatiotuutti, joka laulaa valtaa pitävän lauluja. Nyt natomania on suurimmillaan ja kansa jo epäröi valittua linjaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisesta mediasta on tullut manipulaatiotuutti, joka laulaa valtaa pitävän lauluja. Nyt natomania on suurimmillaan ja kansa jo epäröi valittua linjaa.

        Mediakriittisyys tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset kuitenkin ajattelevat omilla aivoillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisesta mediasta on tullut manipulaatiotuutti, joka laulaa valtaa pitävän lauluja. Nyt natomania on suurimmillaan ja kansa jo epäröi valittua linjaa.

        Vain typerissä avauksissasi


      • Anonyymi
        toreachyou kirjoitti:

        Mediakriittisyys tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset kuitenkin ajattelevat omilla aivoillaan.

        Aika suuri osa on lööppiuhreja, niiden vaikutusvallan alaisuudessa - tahdottomina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisesta mediasta on tullut manipulaatiotuutti, joka laulaa valtaa pitävän lauluja. Nyt natomania on suurimmillaan ja kansa jo epäröi valittua linjaa.

        Esiintyy erityisesti iltapäivämediassa, joka muuntuu yhä suuremmin nettimanipulaatioksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aika suuri osa on lööppiuhreja, niiden vaikutusvallan alaisuudessa - tahdottomina.

        Niin onkin. Mediakriittisyys on hyvin vaikeaa tänä päivänä, kun kaikenlaista tietoa on joka puolella. Välillä ihmisen pitää sitten vaan uskoa itseensä.


      • Anonyymi
        toreachyou kirjoitti:

        Niin onkin. Mediakriittisyys on hyvin vaikeaa tänä päivänä, kun kaikenlaista tietoa on joka puolella. Välillä ihmisen pitää sitten vaan uskoa itseensä.

        Varsinkin kun se varsinainen media puskee selvää yksipuolisuuden manipulaatiota - tietyistä asiakohtioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain typerissä avauksissasi

        Vaikeuksia luetun ymmärtämisessä tai sitten sisälukutaidon puute? Kumpi olisi kyseessä?


    • Anonyymi

      Lopetetaan vastakkainasettelu!

      [Vuodelta 2018! *** https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy ***] --

      .. ja juuri lännestä, meitä suomalaisiakin uhkaavasti koskettelevana lopetetaan kiihtyvä amerikkalaisten sotavoimien rahtaaminen Suomeen ja päätetään turhat taisteluharjoitukset Suomessa - lähellä Venäjän rajaa.



      Kysymme mieluumminkin miten Venäjä vastaavasti harjoittelee sotaa meidän rajojen äärellä - ei mitenkään. Ei edes uhkaa meitä, vaikka lännettynyt media yrittää kaikin keinoin näin lukijoilleen ja katselijoilleen lähes toivottomuuden vimmalla istuttaa, lannoittaa, syöttää ja lopulta manipuloida!
      --

    • Anonyymi

      Suomessa on nyt meneillään vahva natomanipulaatio.

    • Anonyymi

      "On syntynyt vanha uusi ammattikunta – tietovartijat, moderaattorit eli inkvisiittorit."

      Internetin myötä on syntynyt myös valheenpaljastajien ammattikunta, joka paljastaa johtavien poliitikkojen vaihtoehtoisia totuuksia.

      Erityisen paljon valheenpaljastajien ammattikuntaa työllisti Yhdysvaltojen ex-pressa Donald Trump, joka valehteli tai vääristeli totuutta presidenttinä toimiessaan lähemmäs kymmenen kertaa päivässä.

      Putinin valeitten paljastamiseen ei tarvita valheenpaljastamisen ammattilaisia, koska hänen puheensa paljastuvat valheeksi ihan tavallisille taivalkoskelaisille talikkomiehillekin.

      • Anonyymi

        Tämäkin palsta eliminoi aloituskirjoituksia, syytä kertomatta.


      • Anonyymi

        Kuten nuorempi Bush väittäessään Irakilla olevan joukkotuhoaseita vuonna 2003.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten nuorempi Bush väittäessään Irakilla olevan joukkotuhoaseita vuonna 2003.

        Puska halusi YK-luvan omalle hyökkäykselleen Irakiin. YK-lupaa ei tullut, silti USA hyökkäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämäkin palsta eliminoi aloituskirjoituksia, syytä kertomatta.

        Sääntöjen vastaista venäläispropagandaa.

        YP viisaasti eliminoi venäläispropagandan nimeltä "media-ja-valtiojohto-pelkaavat-kansakuntamme-quotnatohalukkuudenquot-hiipuvan"


    • Anonyymi

      Media on kansalaisluennan haitaksi hyvin yksipuolistunut. Rinnalle pyrkii suora kansalaismedia.

      • Anonyymi

        Mediamme on laadukas ja monipuolinen.

        Politiikan molemmat äärilaidat pyrkivät sitä mustamaalaamaan.


      • Anonyymi

        Eikö nykypäivän mediat nimenomaan tarjoa mahdollisuuden kaksipuoliseen vuorovaikuttamiseen? Jokaisen on itse osattava tulkita mediaa ja halutessaan antaa vastineita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö nykypäivän mediat nimenomaan tarjoa mahdollisuuden kaksipuoliseen vuorovaikuttamiseen? Jokaisen on itse osattava tulkita mediaa ja halutessaan antaa vastineita

        Monet tosiaankin osaavat tulkita mediaa. Esim. Natoon liittymisestä on ainakin kaksi tulkintaa. Enemmistö näkee sen antavan meille turvaa ulkopuolelta tulevia eriasteisia uhkia varten. Luoma näkee sen sotakiimaisuutena ja haluna tuhota ja haluna pilkkoa Venäjä osiin. Kumpikin tulkitsee mediaa näin ja julistaa oman näkemyksensä totuutena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monet tosiaankin osaavat tulkita mediaa. Esim. Natoon liittymisestä on ainakin kaksi tulkintaa. Enemmistö näkee sen antavan meille turvaa ulkopuolelta tulevia eriasteisia uhkia varten. Luoma näkee sen sotakiimaisuutena ja haluna tuhota ja haluna pilkkoa Venäjä osiin. Kumpikin tulkitsee mediaa näin ja julistaa oman näkemyksensä totuutena.

        Valtiojohto ei uskaltanut järjestää kansanäänestystä Natosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö nykypäivän mediat nimenomaan tarjoa mahdollisuuden kaksipuoliseen vuorovaikuttamiseen? Jokaisen on itse osattava tulkita mediaa ja halutessaan antaa vastineita

        Liian harva osaa tulkita mediaa oikein, mikä on muuten oikein? Suurin osa mediaa seuraavista on sen manipulaation uhreja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtiojohto ei uskaltanut järjestää kansanäänestystä Natosta.

        Kansanäänestystä ei ollut tarpeen järjestää,koska asia oli täysin selvä.
        Eduskunnan kannatus oli 96 %.
        Kansan gallup-kannatus oli 76 %.

        Vastaan olivat hallituksen vastaiset äärilaidat, menneisyyteen takertuneet hyväuskoiset Venäjään luottavat sekä lännen demokratioita periaatteessa vihaavat,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtiojohto ei uskaltanut järjestää kansanäänestystä Natosta.

        Oliko se siitä kiinni? Ei sen tarvinnut lain mukaan järjestää kansanäänestystä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oliko se siitä kiinni? Ei sen tarvinnut lain mukaan järjestää kansanäänestystä.

        Totta, ei lain edessä tarvitse, mutta kansakuntamme etua ja hyötyä ajatellen - se olisi ehdottomasti pitänyt järjestää, ehkä keväällä, kun kansamme herää tähän median raskaaseen manipulaatioon.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Totta, ei lain edessä tarvitse, mutta kansakuntamme etua ja hyötyä ajatellen - se olisi ehdottomasti pitänyt järjestää, ehkä keväällä, kun kansamme herää tähän median raskaaseen manipulaatioon.

        Kansakuntamme etua ja hyötyä ajatellen? Kerro tarkemmin mitä tarkoitat. Ainoa etu siitä saataisiin että muutamien Venäjämielisten suut tukittaisiin mutta ei sen takia kannata mitään kansanäänestyksiä järjestää. Olen varma siitä että tästä tullaan urputtamaan maailman tappiin asti aivan kuten niistä 28:sta Natomaasta joissa kansa olisi sanonut painavan EIN mikäli niissä olisi äänestys järjestetty eli joissa kansan tahto ei tullut toteutettua. Näistä maista esimerkkeinä olivat Baltian maat! Venäjämielisten mielestä Baltian ja Puolan johto on niin tiukassa USAn otteessa että ne ovat kovia NATO-maita mutta kansa taas rakastaa Venäjää sillä he muistavat miten ihanaa oli olla Neuvostomiehityksessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansakuntamme etua ja hyötyä ajatellen? Kerro tarkemmin mitä tarkoitat. Ainoa etu siitä saataisiin että muutamien Venäjämielisten suut tukittaisiin mutta ei sen takia kannata mitään kansanäänestyksiä järjestää. Olen varma siitä että tästä tullaan urputtamaan maailman tappiin asti aivan kuten niistä 28:sta Natomaasta joissa kansa olisi sanonut painavan EIN mikäli niissä olisi äänestys järjestetty eli joissa kansan tahto ei tullut toteutettua. Näistä maista esimerkkeinä olivat Baltian maat! Venäjämielisten mielestä Baltian ja Puolan johto on niin tiukassa USAn otteessa että ne ovat kovia NATO-maita mutta kansa taas rakastaa Venäjää sillä he muistavat miten ihanaa oli olla Neuvostomiehityksessä.

        Koetko olevasi Nato-propagandan uhri, kahleissa, joista ei pääse irti, kun ymmärrys ei oikein tahdo aueta tai ei sopulipaineessa ole rohkeutta tunnustaa oikeaa syvintä mielipidettä?

        Vain kansalta kysymällä saa oikean vastauksen ollako vai eikö Natossa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansanäänestystä ei ollut tarpeen järjestää,koska asia oli täysin selvä.
        Eduskunnan kannatus oli 96 %.
        Kansan gallup-kannatus oli 76 %.

        Vastaan olivat hallituksen vastaiset äärilaidat, menneisyyteen takertuneet hyväuskoiset Venäjään luottavat sekä lännen demokratioita periaatteessa vihaavat,

        Viimeinen oikea todellisen gallupin kansankannatus oli marraskuulta 2021 selvillä, jolloin MTS julkistettiin. Tuon jälkeen on ollut vain internet-paneelisia "selvityksiä". Tiedätkö tuon MTS:n?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koetko olevasi Nato-propagandan uhri, kahleissa, joista ei pääse irti, kun ymmärrys ei oikein tahdo aueta tai ei sopulipaineessa ole rohkeutta tunnustaa oikeaa syvintä mielipidettä?

        Vain kansalta kysymällä saa oikean vastauksen ollako vai eikö Natossa!

        En katso. Sinun ei kannata puhua mitään propagandan uhrista kun itse olet täysin Venäjän pauloissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En katso. Sinun ei kannata puhua mitään propagandan uhrista kun itse olet täysin Venäjän pauloissa.

        Erotatko propagandan ja manipulaation?


    • Anonyymi

      Joo ne ovat asioita joita levität kommenteissasi

      • Anonyymi

        Eli et erota niitä? Onko näin? Kerro ja avudu, se helpottaa! :-)


    • Anonyymi

      Täällä Ilkka Luoma Tehtaankatu. Miten ihminen voi myydä itsensä noin alhaisesti?

      • Anonyymi

        Hän myisi myös maansa. Näen myös että hän on hermostunut sillä kaikki hänen propagandansa ovat pikkuhiljaa osoittautumassa valheiksi. Ne ovat valheita johtuen osittain hänen ymmärtämättömyydestään mutta myös pyrkimyksestä muuttaa meidän käsitystämme asioista. Venäläisen tyylin mukaan yhteiskuntaa ei tarvitse kehittää, valhe riittää. Jos se menee läpi niin maa, tässä tapauksessa Venäjä, on silloin sotilaallisesti johtava maa, sen talous on vahvoilla, sen tuotantokyky huippuluokkaa, jne. Mutta nämä asiat ovat osoittautuneet valheiksi, Venäjän yhteiskunta osoittautunut erittäin tehottomaksi. Yksi asia minkä Luoma on aina kiistänyt on korruptio. Sitä ei Venäjällä esiinny samoin kuin siellä ei ole rikollisuutta eikä huumeita ym. Jos näitä väitteitä yrittää linkein todistaa vääriksi, hän tyrmää ne väärinä koska ne ovat Venäjävastaisten voimien kuten esim. HS, ja Verkkomedia ja siksi valehtelevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän myisi myös maansa. Näen myös että hän on hermostunut sillä kaikki hänen propagandansa ovat pikkuhiljaa osoittautumassa valheiksi. Ne ovat valheita johtuen osittain hänen ymmärtämättömyydestään mutta myös pyrkimyksestä muuttaa meidän käsitystämme asioista. Venäläisen tyylin mukaan yhteiskuntaa ei tarvitse kehittää, valhe riittää. Jos se menee läpi niin maa, tässä tapauksessa Venäjä, on silloin sotilaallisesti johtava maa, sen talous on vahvoilla, sen tuotantokyky huippuluokkaa, jne. Mutta nämä asiat ovat osoittautuneet valheiksi, Venäjän yhteiskunta osoittautunut erittäin tehottomaksi. Yksi asia minkä Luoma on aina kiistänyt on korruptio. Sitä ei Venäjällä esiinny samoin kuin siellä ei ole rikollisuutta eikä huumeita ym. Jos näitä väitteitä yrittää linkein todistaa vääriksi, hän tyrmää ne väärinä koska ne ovat Venäjävastaisten voimien kuten esim. HS, ja Verkkomedia ja siksi valehtelevat.

        Verkkomedialla tarkoitettanee kokoomuksen äänenkannattelijaa, joka laulaa maksajiensa lauluja. Uskottavaa?


    • Anonyymi

      Helsingin Sanomat otti ensiaskeltavan irtioton vallitsevasta manipulaatiolinjastaan!*

      |* -valveutuneet ja ajan hermossa valveilla olevat lukijat kiittävät!

      Helsingin Sanomat yllätti hyvin poikkeavalla uutisella - kirjoituksella [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008997497.html - ], jossa ei esiintynyt HS' lle tyypillistä Venäjän uhkaa, Naton autuutta eli kansakuntamme manipulaatiota muunnelluin ja osin jopa vääristellyin tiedoin.

      HS-ote ylläolevasta juttulinkistä:
      " .. PANDOR ei ole näkemystensä kanssa yksin. Noin kaksi kolmasosaa maailman väestöstä elää maissa, jotka eivät ole halunneet valita puoltaan Ukrainan sodassa. .. "
      -toimittajana Matilda Jokinen.

      .
      |* Tähän saakka suomalaista perinnemediaa on värittänyt voimallisesti kovin yksipuolinen uutis- ja "asiantuntija-arviolinja", josta hyvä esimerkki on tässä ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008996309.html -, HS-otsikoituna ingresseineen:

      "Suomi menee vauhdilla Natoon, ja kiusaksi ennakoitu Venäjä seuraa apaattisena vierestä: ”Onko tämä vain tyyntä myrskyn edellä?”

      Pelot Venäjän Suomea kohtaan tekemästä kiusasta ovat alkaneet hälvetä. ”Kun et voi tehdä mitään, niin mitä teet, ettei maine mene?” kysyy Pekka Toveri.", -HS-toimittajana Jukka Harju.

      .. näin kolme ehkä tiukinta 'nato-intoista' ja Venäjän uhkakuvien lannoittajaa kuin tittelihienostuneesti osaltansa yksipuolisuutta edustavaa henkilötahoa suitsuttavat lukijoille manipuloivaa monin osin arveluihin, luuloihin ja rajoittuneisiin mielipiteisiin perustuvaa (dis)informaatiota.




      ! - Kiintoisat keskusteluyhdistelmät vaikkapa televisiossa olisivat: tohtorit Mika Aaltola (UPI-FIIA) ja Heikki Patomäki (Helsingin yliopisto) ja sotilaalliselta puolelta kaksi upseeri Pekkaa - Toveri ja Visuri - voisiko nyt herännyt media ystävällisesti kutsua heidät estradille kansalaistemme kuultaviksi ja nähtäviksi - saadaksemme kerrankin laajemman näkökulman Natosta, Ukrainan sodasta kuin Venäjän uhasta? - !

      .

      Nyt HS-toimittaja Matilda Jokinen avasi positiivisen Pandoran lippaan ja otti esille sen toisen näkökulman tosiasioina - aidosti tutkivan journalismin hyvin ja vankoin puolueettomuusperiaattein -

      .. vallitsevuustoden suurimman puolen, jo maailmallisena virtauksena Ukrainan sodasta, Venäjän suuntaan tapahtuvasta asenteesta ja suorastaan räjäytti ilmoille meiltä tähän mennessä mediakätketyt näkökulmat, jotka vallitsevat maailmallisena vastakkainasetteluna [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ] idän ja lännen välillä.

      Tämä toimittaja Jokisen kirjoitus Hesarilta oli suuri ja herättävä tapahtuma!

      Suoran kansalaismedian nousun aika lähestyy!

      ***

      • Anonyymi

        Taitaa olla teillä Venäjällä vaikea nousta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa olla teillä Venäjällä vaikea nousta?

        Syntyy kehitysvaiheessa 3/2027.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa olla teillä Venäjällä vaikea nousta?

        Joo, mutta täällä Venäjämieliset vaativat asioita joihin heillä ei siellä ole mitään mahdollisuuksia eikä täälläkään sen jälkeen heidän toiveensa toteutuisi eli Suomi liitettäisiin Venäjän Federaatioon.


    • Anonyymi

      Kansakunta kaipaa intohimoisesti omaa suorakanavaista mediakanavaa - olisiko se vaikkapa tämän Suomi24:n jatkokehitelmä?!

    • Hmm en ihan päässyt kärryille mikä kirjoituksesi pointti tai mielipide aihetta kohtaan oli, mutta rivien välistä tulkitsen huolesi tätä medioitumista kohtaan..olenko oikeassa? Ainakin itselleni nousi kirjoituksestasi pieni huoli siitä, mitä media ja sen tuomat mahdollisuudet tekevät meille ihmisille ja etenkin nuorille. En sano, etteikö tämä kehitys ole myös hyvästä (helppous, saatavuus...), mutta näen sen myös tuovan ihmisten keskuuteen paljon virheellistä tietoa ja myös ahdistusta. Koko ajan kehitetään uutta ja itsetuntoa rakennetaan sometykkäysten perusteella. Ei hyvä asia mielestäni.

      • Anonyymi

        Hyvä kommentti. Näistä on pulaa ...

        Nykyinen suomalaismedia on unohtanut kaikki journalismin hyveet ja pyhät päämäärät.


      • Anonyymi

        Juurikin näin vihdoinkin asiallista kommentointia ja keskustelua eteenpäin vievää


    • Anonyymi

      Metalliseoksista pitäisi luoda jokaiselle käsituliase turvallisuuden uudelleen luontia varten.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe