Kokemuksia allseason renkaista

Anonyymi-ap

Onko täällä kokemuksia allseason renkaiden (Michelin crossclimate tai vastaavat) sopivuudesta satunnaisiin talvikeleihin, pärjääkö niillä varoen ajamalla? Nykyiset talvirenkaat alkavat olla sakkorakoilla ja pohdinnassa jatkossa mennä vain yksillä renkailla. Talvet asun ulkomailla (n. marraskuun puoliväli-maaliskuun puoliväli), joten oikeissa talvioloissa ajoa tulee hyvin satunniasesti, tuskin edes vuosittain.

7

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Neljänä talvea olen Michelinin CrossClimate renkailla kadella eri autolla suoritunut. Viimetalvena oli parina päivänä oikeasti liukasta (siis esp vilahteli ilman leikkimistä), mutta ihan samoin selvisin kuin muutkin kanssa autoilijat. Katsastuskonttorilla moittivat rengasvalintaa, mutta myönsivät niiden olevan täysin lailliset renkaat talvikäyttöön. Ei hylkyä tällä kertaa.

      Suolan sulattamassa sohjovellissä nuo CC tuntuivat toimivan erinomaisesti. Erinomainen pito märällä ja kuivalla asfaltilla verrattuna firmanauton piikkipyöriin. Huomattavasti mukavammat myös ajo-ominaisuuksiltaan sekä äänimaailmaltaan verrattuna samaan firman autoon.

      Jos huonoja omaisuuksia etsii, niin tuoreella pakkaslumella ajolinjat vähän laajenee, mutta jos maltaa laskea tilannenopeutta sen 5 km/h, niin ei oikeastaan mitään ongelmia. Näilläkin varmasti pärjää liikenteessä niissä harvoissa huonoissa keleissä ainakin täällä pks seudulla. Tavanomaisissa keleissä kanssaliikennettä jopa huomattavasti paremmin. Se on vähän niin kuin formuloissa, jokainen regastyyppi on hyvä jossain, mutta mikään ei kaikessa. Välikelin rengas on hyvä 95 % olosuhteita. Nastat saattavat taas olla hyvät 2-3 % eli jäisellä pinnalla, muutoin aika huono valinta. Tästä varmaan kertoo piikkipyörien suhteellisen suuri osuus kuolemaan johtaneita onnettomuuksista.

      Mutuahan tämä on, mutta niin se on muidenkin valinnoissa, valitset sitten minkälaisen renkaan alle tahansa. Rengastesteissäkin tehdään nuo painotukset mutuna tai sitten kaupallisilla syillä. Enemmän luotan sellaisten ihmisten mielipiteeseen, jotka ovat ajaneet vähän enemmän ja uskaltaneet kokeilla erilaisia vaihtoehtoja eli on näkemystä ja vertailupohjaa.

    • Anonyymi

      Jopa kesärenkailla pärjää täydessä talvikelissä jos ymmärtää ajaa kelin mukaan varoen, tosin ylämäkeen lähteminen voi olla mahdotonta.

    • Anonyymi

      Kyllä oikeat kitkarenkaat ovat ihan eri planeetalta. Pitoa riittää ja ovat hiljaiset. Ei tarvi jäällä ja lumessa pelätä leveitä linjoja. No en tiedä mitä kesähelteet tekevät aikojen saatossa kitkoille mutta ei varmaan hyvää.

      Itse ajan kesällä kesärenkailla ja talvella talvirenkailla. Vaihto on nopea homma ja ei sitten tarvitse ajaa 365 päivää kompromisseilla.

    • Anonyymi

      Jos ajat vain talvella ja kesät olet pääosin ulkomailla, oikea valinta on tietenkin pohjoismaisiin oloihin tehdyt kitkarenkaat. Kyllä niillä kesälläkin pärjää kunhan ottaa huomioon etteivät pidä yhtä hyvin kuin kesärenkaat.

      • Anonyymi

        Ei kun päinvastoin. Talvet ulkomailla ja kesät Suomessa, opettele ymmärtämään lukemaasi.


    • Anonyymi

      Moottori-lehtihän testasi nuo muutama vuosi sitten, mukana oli nasta, kitka, eurokitka, crossclimate ja kesärengas.

      Lumella Crossclimate piti käytännössä yhtä hyvin kuin kitka ja eurokitka, erot hyvin pieniä.

      Jäällä tietenkin on heikompi kuin oikeat talvirenkaat, mutta mielenkiintoista oli että crossclimate jääpidossakin lähempänä nastarengasta kuin kesärengasta. Joissakin jäätesteissä päihitti eurokitkankin.

      En muista tarkkoja lukemia mutta jos nasta pysähtyi jäällä 20 metrissä ja kesärengas 50 metrissa, crossclimate pysähtyi noin 32 metrissä tai vastaaavaa, eli 12m huonompi kuin nasta mutta 18m parempi kuin kesärengas.

    • Anonyymi

      Hyvä video 4S renkaista. Itse yllätyin Michelin Crossclimaten talviominaisuuksista vaikka olen sellaiset omistanut ja ajanutkin niillä talviolosuhteissa. Suomalaisissa testeissä ei jostain kummasta syystä pystytä arviomaan renkaan ajosuoritetta, mutta tässä tuli CC:lle lähes 100 tkm, minkä olen omien kokemuksien kautta valmis uskomaan.

      https://www.youtube.com/watch?v=421HkK4Nqss

      Minkähän takia tuo varsinainen talvirengas on noin paljon muita renkaita keveämpi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe