Kokemuksia allseason renkaista

Anonyymi-ap

Onko täällä kokemuksia allseason renkaiden (Michelin crossclimate tai vastaavat) sopivuudesta satunnaisiin talvikeleihin, pärjääkö niillä varoen ajamalla? Nykyiset talvirenkaat alkavat olla sakkorakoilla ja pohdinnassa jatkossa mennä vain yksillä renkailla. Talvet asun ulkomailla (n. marraskuun puoliväli-maaliskuun puoliväli), joten oikeissa talvioloissa ajoa tulee hyvin satunniasesti, tuskin edes vuosittain.

7

177

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Neljänä talvea olen Michelinin CrossClimate renkailla kadella eri autolla suoritunut. Viimetalvena oli parina päivänä oikeasti liukasta (siis esp vilahteli ilman leikkimistä), mutta ihan samoin selvisin kuin muutkin kanssa autoilijat. Katsastuskonttorilla moittivat rengasvalintaa, mutta myönsivät niiden olevan täysin lailliset renkaat talvikäyttöön. Ei hylkyä tällä kertaa.

   Suolan sulattamassa sohjovellissä nuo CC tuntuivat toimivan erinomaisesti. Erinomainen pito märällä ja kuivalla asfaltilla verrattuna firmanauton piikkipyöriin. Huomattavasti mukavammat myös ajo-ominaisuuksiltaan sekä äänimaailmaltaan verrattuna samaan firman autoon.

   Jos huonoja omaisuuksia etsii, niin tuoreella pakkaslumella ajolinjat vähän laajenee, mutta jos maltaa laskea tilannenopeutta sen 5 km/h, niin ei oikeastaan mitään ongelmia. Näilläkin varmasti pärjää liikenteessä niissä harvoissa huonoissa keleissä ainakin täällä pks seudulla. Tavanomaisissa keleissä kanssaliikennettä jopa huomattavasti paremmin. Se on vähän niin kuin formuloissa, jokainen regastyyppi on hyvä jossain, mutta mikään ei kaikessa. Välikelin rengas on hyvä 95 % olosuhteita. Nastat saattavat taas olla hyvät 2-3 % eli jäisellä pinnalla, muutoin aika huono valinta. Tästä varmaan kertoo piikkipyörien suhteellisen suuri osuus kuolemaan johtaneita onnettomuuksista.

   Mutuahan tämä on, mutta niin se on muidenkin valinnoissa, valitset sitten minkälaisen renkaan alle tahansa. Rengastesteissäkin tehdään nuo painotukset mutuna tai sitten kaupallisilla syillä. Enemmän luotan sellaisten ihmisten mielipiteeseen, jotka ovat ajaneet vähän enemmän ja uskaltaneet kokeilla erilaisia vaihtoehtoja eli on näkemystä ja vertailupohjaa.

  • Anonyymi

   Jopa kesärenkailla pärjää täydessä talvikelissä jos ymmärtää ajaa kelin mukaan varoen, tosin ylämäkeen lähteminen voi olla mahdotonta.

  • Anonyymi

   Kyllä oikeat kitkarenkaat ovat ihan eri planeetalta. Pitoa riittää ja ovat hiljaiset. Ei tarvi jäällä ja lumessa pelätä leveitä linjoja. No en tiedä mitä kesähelteet tekevät aikojen saatossa kitkoille mutta ei varmaan hyvää.

   Itse ajan kesällä kesärenkailla ja talvella talvirenkailla. Vaihto on nopea homma ja ei sitten tarvitse ajaa 365 päivää kompromisseilla.

  • Anonyymi

   Jos ajat vain talvella ja kesät olet pääosin ulkomailla, oikea valinta on tietenkin pohjoismaisiin oloihin tehdyt kitkarenkaat. Kyllä niillä kesälläkin pärjää kunhan ottaa huomioon etteivät pidä yhtä hyvin kuin kesärenkaat.

   • Anonyymi

    Ei kun päinvastoin. Talvet ulkomailla ja kesät Suomessa, opettele ymmärtämään lukemaasi.


  • Anonyymi

   Moottori-lehtihän testasi nuo muutama vuosi sitten, mukana oli nasta, kitka, eurokitka, crossclimate ja kesärengas.

   Lumella Crossclimate piti käytännössä yhtä hyvin kuin kitka ja eurokitka, erot hyvin pieniä.

   Jäällä tietenkin on heikompi kuin oikeat talvirenkaat, mutta mielenkiintoista oli että crossclimate jääpidossakin lähempänä nastarengasta kuin kesärengasta. Joissakin jäätesteissä päihitti eurokitkankin.

   En muista tarkkoja lukemia mutta jos nasta pysähtyi jäällä 20 metrissä ja kesärengas 50 metrissa, crossclimate pysähtyi noin 32 metrissä tai vastaaavaa, eli 12m huonompi kuin nasta mutta 18m parempi kuin kesärengas.

  • Anonyymi

   Hyvä video 4S renkaista. Itse yllätyin Michelin Crossclimaten talviominaisuuksista vaikka olen sellaiset omistanut ja ajanutkin niillä talviolosuhteissa. Suomalaisissa testeissä ei jostain kummasta syystä pystytä arviomaan renkaan ajosuoritetta, mutta tässä tuli CC:lle lähes 100 tkm, minkä olen omien kokemuksien kautta valmis uskomaan.

   https://www.youtube.com/watch?v=421HkK4Nqss

   Minkähän takia tuo varsinainen talvirengas on noin paljon muita renkaita keveämpi?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   152
   1862
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1386
  3. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   122
   978
  4. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   42
   808
  5. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   4
   733
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   312
   731
  7. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   48
   723
  8. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   288
   640
  9. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   637
  10. Haavemaan ihmiset

   Mitä jos näkisitte toisenne, keskutelisitte... Yks asia johtaisi toiseen ja 💕💕
   Ikävä
   63
   532
  Aihe