Naisten hiustenlähtö

Olen 54-v nainen ja hiukseni alkoivat ohentua päälaelta näkyvästi noin vuosi sitten. Ihotautilääkäri totesi tukistuskokeen jälkeen, että hiuksia ei lähde normaalia enempää, joten ongelma lienee siinä että uutta hiusta ei kasva pois lähteneiden tilalle, ja ilmiö lienee alkanut huomaamatta jo vuosia aikaisemmin. Hän määräsi spironolaktonia jota olen syönyt 100mg päivässä noin puoli vuotta. Mitään vaikutusta en ole huomannut, päinvastoin, tällä hetkellä päälaki paistaa ihan selvästi ohuiden hiusten alta ja vähäiset hiukset levenneiden jakausten ympärillä ovat ihmeellistä "vauvanhiusta". Kalju paistaa tummien hiusten alta selvästi.
Onko täällä kohtalotovereita tai joku joka olisi saanut avun jostain, mistä? Spironolaktonista tai esim. hiustensiirrosta, se on varmaankin seuraava vaihtoehto?

1

110

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   olenko nyt kohtalontoveri vai en. en kai, kun olen kolmekymmentä kymppinen kaljuuntuva mies. samasta asiasta kai se perinnöllinen kaljuuntuminen kuitenkin pohjimmiltaan johtuu, eli testosteronista tai pitemminkin siitä pelkistyvästä dihydrotestosteronista jolta naisia suojaa noihin vuosiin saakka runsas estrogeenin tuotanto.
   taikatemppua ei taida olla olemassa, mutta oletko ottanut selvää esim fytoestrogeeneistä jotka ilmeisesti käyttäytyvät kehossa osittain estrogeenin tavoin ainakin hiustenkasvun kohdalla ja siten saattaa suojella sekä naisia että miehiä hiustenlähdöltä tai parhaassa tapauksessa jopa kasvattaa takaisin menetettyjä hiuksia. fytoestrogeenejä ei ole vielä liikaa tutkittu ja moni mies karttaa niitä juuri mahdollisten feminisoivien ominaisuuksien vuoksi mutta naisella ei pitäisi olla mitään syytä näitä vältellä. (tosin miehillekin mainittakoon että suurikin määrä fytoestrogeenejä on todettu pudottavan testosteroniarvoja vain muutamalla prosentilla joten naiseksi ei näitä syömällä muutu)
   fytoestrogeeniä löytyy esimerkiksi soijatuotteista kuten soijapavuista, soijajuomista sekä tofusta. sen lisäksi niitä löytyy mm. pellavansiemenistä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   142
   6081
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   123
   1863
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1749
  4. 485
   1472
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   119
   1269
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   105
   986
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   62
   955
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   14
   867
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   69
   860
  10. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   843
  Aihe